|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg ZAPRASZAM!
si, bakalie są dobre, ja lubię też kroić sobie jakiś owoc i posypywać go cynamonem
|
|
#2792 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co czytasz? ![]() Cytat:
Wiecie, to nasze dietowanie może bardzo negatywnie odbić się na organiźmie. Wiem, że są wakacje, większość z nas nie ma zbyt wielu obowiązków, no ale i tak nie wolno zjadać zbyt małej ilości kcal. Koleżanka po miesiącu na Dukanie wylądowała u lekarza z fatalnymi wynikami. Lekarz powiedział, że ma teraz mnóstwo rozregulowanych pacjentek po Dukanie.. Nie ma żartów Cytat:
![]() Z kosmetyczką- no wiem, że mogę sie przeliczyc, ale sama za nic nie potrafię, a chcę zaczą kombinować z biochemią kosmetyczną i nie wiem co wybrać ![]() Cytat:
Cytat:
Niech Ci będzie odpuszczone i drinkuj do woli!Do kcal- mam dokładnie takie samo podejście. Cytat:
![]() Białko: wszystkie ryby (mają też zdrowe tłuszcze), drób (najlepiej- pierś z kurczaka i indyka, reszta jest dość tłusta), jajka, serki wiejskie- ten light z piątnicy ma tylko 3% chyba, ja go uwielbiam. Biały twaróg z tego co kojarzę też ma sporo. Wbrew pozorom (i nazwie ), tak jak mówią dziewczyny- jogurty, mleko to raczej węglowodany. Ale one też sa potrzebne ![]() Jesli chodzi o słodkie- patrz na indeks glikemiczny tego co jesz: http://www.u.waw.pl/indeks-glikemiczny-tabela.php niski indeks (<55) sprawia, że nie odczuwasz potrzeby słodkiego. A jak już chcesz, to np. jogurt naturalny słodzony łyżeczką fruktozy (ona ma niski indeks), plus np trochę niskosłodzonego dżemu. Powiedz na co najbardziej masz ochotę to powiemy czym zastąpić
|
||||||
|
|
|
|
#2793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to tak na marginesie ![]() Jeszcze co do słodyczy to właśnie na dukanie zauważyłam, że mój organizm wcale ich nie potrzebuje, ma ochotę tylko na słodki smak i galareta rozwiązywała problem
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że z Dukanem jest inny problem. Dziewczyny są przyzwyczajone do tego, że "dieta" oznacza "jeść mało". A założeniem Dukana jest "jeść dużo, ale białka", z tego co rozumiem.
Koleżanki będące na tej diecie zachwalały mówiąc: "nie czuję głodu, mogę zjeść nawet jajko czy pierś z kurczaka o 22". Tylko, że żadna tego nie robiła, nie jadły systematycznie itd ![]() Bo to jest wbrew pozorom trudna dieta. Ale z tego co wiem, znajoma o której mówię jadla wszystko przepisowo. Tylko że jej organizm tak zareagował, to jest w końcu indywidualna kwestia. Dlatego uważam, że jeśli zauważamy jakieś nieprawidłowości- lekarz i badania.
|
|
|
|
|
#2795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Noo to tak. Czekolada- lubisz gorzką? Taka o zawartości kakaa powyżej 80% ma niski indeks i w miarę mało kcal. Przy wysiłku intelektualnym jak znalazł, bo mózg potrzebuje do pracy glukozę (czyli po prostu cukier).
Dlatego kiedy np dużo się uczymy potrzebujemy słodkiego Ja czasem jem np jogurt naturalny+łyżeczka fruktozy+łyżeczka kakao/kawy rozpuszczalnej+wiórki kokosowe, w miarę słodkie i nieskokaloryczne ![]() A napoje light czasem można Tak samo chipsy- są na wizażu przepisy np na krakersy z mąki pp, dodajemy zioła i chrupiąca przekąska jest.I w ogóle polecam ten blog, ostatnio był w jakimś wątku linkowany: http://nieoodchudzaniu.blox.pl/html moim zdaniem rewelacyjny, przeczytałam wszystko
|
|
|
|
|
#2797 |
|
♥
|
winyl jadłospis ładny. brakuje tylko w nim nnkt - orzechy, oliwa - to może mieć również wpływ na spadki
|
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
przecież wam piszę, że jak się NIE CWICZY TO 1000 A JAK CWICZY TO 1200 ojjj
jak masz ochotę na słodkie to jedz owoce, najlepiej jabłka bo mają mało kalorii ![]() Wiecie co ja już się długo odchudzam i już co nieco wiem o tym wszystkim. Szczerze powiedziawczy to ja już nie jem słodyczy w ogóle i jakoś nie mam na nie ochoty. Od sera też się odzywczaiłam a był moim uzaleznieniem. Teraz jem dużo zdrowiej i mniej kalorii niż kiedys. A nie chudnę za bardzo bo ciągle jakieś imprezki na mojej drodze czyhają a wiadomo, że mimo wszystko coś tam zjesz i wypijesz kalorycznego a kaloria do kalorii i jest bomba kaloryczna. Niedługo w końcu wezmę się za siebie dokładniej i będę taka chuda jak Milusia OBIECUJĘ ![]() No i muszę zacząc trzymac się zasady nie jedz 3-4 h przed snem, ostatnio ją zawalam :/ ale jutro już na pewno będzie dobrze
Edytowane przez Cindy90 Czas edycji: 2010-08-24 o 17:19 |
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Od dzisiaj bardzo pilnuję tych dużych ilości wody i niejedzenia po 19 (uczę się również wcześnie chodzić spać :P). Jutro zapisuję się na siłownię . Tylko będę mieć jakieś 4 wejścia, no ale lepsze to niż nic. No i muszę wrócić do hula hopa! I w ten sposób muszę schudnąć. Musimusimusi się udać! Co do badań to wszystko mam w porządku, jestem zdrowa jak ryba :P. ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Btw. na Twoim miejscu nie wierzylabym tak strasznie ślepo "specjalistom z Shape'a", bo nie do końca wiesz kto to wszystko pisze itd. . Poza tym odchudzanie to BARDZO indywidualna sprawa i zbytnio uogólniać nie można.
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
winyl ja mam podobnie jeśli chodzi o dietę ;/ kilka dni jej przestrzegam, później kilka dni nie ;/ i efekty są jakie są. Teraz ważę tyle, ze szkoda gadać ;((
I w sumie nie popełniłam jakiś strasznych grzechów ;/ myślę, że to przez @ która się zbliża................... ...... Co do Shape'a i innych tego typu - tez raczej sceptycznie do tego podchodzę. Niektóre gazety są np. pro dukan, czy pro dieta kapuściana, inne z kolei jadą je z góry na dół. Komu wierzyć? ![]() Najlepiej sobie... Jeśli komuś pasują zasady, które promują tego typu zasady, to super ![]() Ja też z nich chętnie korzystam, ale ustawiam je typowo pod siebie.
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#2802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próby odchudzania podejmuję od 14 roku życia, z różnymi przejściami. I dystans jest najważniejszy, a także poznanie swojego ciała. Czasopismo może tu byc tylko wskazówką. Cytat:
Zresztą, jak to u Was jest? Bo dla mnie naprawdę nie jest koniecznością schudnięcie. Ja chyba uzależniłam się od samego bycia na diecie, zdobywania informacji. A potem i tak jem swoje ![]() Dla mnie ta cała dieta to bardziej taka lajfstajlowa kwestia. Ogólnie większość dziewczyn, z którymi sie spotykam jest na diecie, albo jest mega szczupła. Dziki pęd, syndrom owcy który mnie kręci, plus zdjęcia Jessici Alby i tyle. Jest fun ![]()
|
||
|
|
|
|
#2803 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez pelnia Czas edycji: 2015-02-28 o 16:39 |
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Pelnia! Witaj
) Z tym naszym "zaawansowanym etapem", jak to nazwałaś - bardzo różnie bywa, także zapraszamy ))Z tymi fast foodami wiele osób ma problem, a ja w życiu zjadłam może ze 2 hamburgery. kompletnie mnie to nie wkręciło... jeden problem z głowy ![]() Bita śmietana - DOKŁADNIE! całe życie na diecie, można to podciągnąć pod stwierdzenie, że to jakiś sposób na życie ;p wiem już dużo w tym temacie, jednak różnie to bywa z wplataniem tej wiedzy w życie... stałe bycie na diecie - przyzwycziłam się do tego, ale czasami myślę, jak fajnie byłoby nie myśleć stale o kaloriach, bieganiu, nowych produktach dietetycznych. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- a w ogóle to dzisiaj kompletnie się załamałam, weszłam na wagę , a tam +2 kg............ i czemu?! znowu hormony robią swoje! nienawidzę tego.......... mam zamiar dzisiaj się trochę przegłodzić
|
|
#2805 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Myszeczkaaa Czas edycji: 2010-08-25 o 10:34 |
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
aniabaniaa, do sauny idź
Ja dzisiaj też na wadze odnotowałam 44,7 czyli waga troche stoi... A dziwne... Wczoraj się nie obżarłam i nawet ćwiczyłam
|
|
|
#2807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Psyche ile masz cm wzrostu . ?? Edytowane przez Myszeczkaaa Czas edycji: 2010-08-25 o 10:36 |
|
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
156/7
|
|
|
#2809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem to 47-48 kg to troszkę mało... już lepiej jakbyś ważyła albo 50 najmniej albo coś koło 54... Zresztą 58kg to dla mnie marzenie, bo ja ważę aktualnie 68kg . Także nie wesoło . ![]() ![]() :pro si: A jak bym miała dać mini radę na początek to stosuj dietę i dużo ćwicz a na pewno te ćwiczenia Cię wysmuklą . ;d Ja nawet pomimo ćwiczeń nie osiągam efektów dobrych ... jest dieta i ćwiczenia , a i tak chudnę 1 kg na tydzień ; ((---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Aha ; )) to dobrze, bo już myślałam, że masz ponad 170cm i jesteś z tych dziewczyn pro-ana ... Sorki . ; * tylko na tym punkcie jestem przewrażliwiona . Co u Ciebie psyche . ? Jak z wagą. ? |
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Myszeczka, a ostatnio wróciłam do ćwiczeń
Basen, bieganie, orbitrek... Do tego sauna Póki co nie ćwiczę brzuszków itp. Poćwiczę jak już nie będę miała tłuszczyku
|
|
|
#2811 |
|
Raczkowanie
|
Ale przyznaj, że bieganie i rowerek najlepsze co może być ; ))
A sauna mmm... jak ja dawno nie byłam... Są po niej jakieś efekty . ? Ile trzeba chodzić aby były widoczne . ? |
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Sauna jest rewelacyjna! To dzięki niej Finki/Norweżki mają taką idealną skórę, mało cellulitu itd, bo niszczy toksyny. A podobno najlepsze na chudnięcie są ćwiczenia w saunie, no ale to jest już wyższy level.
Tylko wiecie, jak jest cera naczynkowa to nie ma szans na saune. Aniabaniaa, a już myslałam, że cos nie tak ze mną Ja dzisiaj ide na zaawansowane TŻtowanie, tak do jutra. Więc, trzymajcie się grzecznie (albo grzesznie ) |
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam saunę
TŻ nie chce chodzić ;] więc dawno nie byłam. Ale jak naczytałam się o tej Twojej wyprawie do SPA, to chyba się wybiorę!Póki co, piję duuuużo wody - to dobry nawyk,o którym ostatnio zapomniałam. A jak tam Twój men ;> ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- eeeeeeeeee?! co?! ćwiczenia w saunie?! OMG hardcore....... miłego TŻowania ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#2814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogólnie to chyba po miesiącu już widać efekty... Skóra ładna, bezpryszczowa---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Też muszę zacząć pić wodę bo ostatnio tylko kawa ![]()
|
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
buhahah
nasza femme fatale! obojętnie z którym ))))apropo kawy............. stosowałyście może guaranę? TŻ twierdzi że to jakieś nieskuteczne gó**o, ja chciałabym wyeliminować tak duże ilości kawy :| i szukam zamiennika
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
aniabaniaa, moja siostra mówi, że to badziew
A pracuje w apteceA chłopaki chyba dobrze żyją ![]() ![]() Niedługo w końcu zmieniam numer tel
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
o, dzięki! to nie kupuję i dalej jestem kawo maniaczką ;d
a ten numer, żeby Cię ex nie dręczył, czy co ;>
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Giovi,
to nie słodycze, to brak takiej aktywności i odstępstwo od nawyków żywieniowych (np. nie używanie oleju) oraz większa ilość spożywanego jedzenia ![]() Co do jogurtów, to są fajne na diecie, ale tylko te naturalne ![]() osobiście za bakaliami nie przepadam ), ale banany Ja dopiero dziś, bo przedwczoraj windows mi się zbuntował nie wiem, czy pamiętam wczorajsze menu (tak dokładniej): Iśn. 70g pieczywo żytnie+ 30g plaster wędliny z indyka + 80g wędzona makrela + papryka = ok. 300kcal IIśn. 70g pieczywo żytnie + chudy biały twaróg, który w 100g ma 96kcal (nie pamiętam ile zjadłam) + ogórek gruntowy = ok. 250kcal Obiad: 180g makaron spaghetti + xg sosu z mięskiem = ok. 500-600kcal (bardzo chudo robiłam, jak ktoś chce, to mogę potem napisać jak odjęłam trochę kcal, a do tego troszkę poeksperymentowałam smakiem )Podwieczorek: troszkę mięska ze spaghetti + 400g kalafiora = ok. 150kcal Kolacja: mleko + 60g otrębów z żurawiną (z Sante) = ok. 180kcal Gdzieś było jeszcze jabłko, trochę śliwek węgierek i niedojrzały domowy zielony winogron Dziś: Iśn. dwie delicje z biedronki (nie mam opakowania, nie wiem ile kcal, ale coś niecałe 100) + 2 wafle ryżowe z 7 ziaren Sonko (70kcal) + 100g twarogu chudego 96kcal) + 40g wędzonej makreli (90kcal) + ogórek, papryka (10kcal) = ok. 250kcal do tego nieco później śliwki węgierki Napisałabym jeszcze pare rzeczy, ale już sobie odpuszczę, bo znowu piszę tasiemca... dodam tylko, iż wczoraj jeździłam trochę rowerem, a nie biegam, mimo że od pon. postanowiłam znowu biegać, ponieważ pogoda płata mi figle No i na obiad zjem 'gulasz' z soczewicy, same witaminki A tak poza tym, to zaczyna poważnie męczyć mnie to odchudzanie... Mam wrażenie, że całe życie będę ma diecie i całe życie będę myśleć, na co mogę sobie pozwolić, a na co nie no ale na razie walczę, bo chcę z powrotem spać na 50-52kg...Zapowiada się u mnie dziś ognisko, ale nie wiem, czy pójdę, a jak tak to zamierzam nie tykać się napojów alkoholowych i ogólnie jedzenia ogniskowego... Wytrwałego dnia życzę!
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2820 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Mogę się przyłączyć? Korzystając z tego, że mam do października duuużo wolnego czasu, chciałabym zrzucić ok. 5 kg Powinnam więcej, ale właśnie tyle mi brakuje, żeby wyglądać w miarę ok... Myślę, że w grupie będzie mi raźniej i może łatwiej tego dokonać ![]() To jak, przyjmiecie mnie do swojego grona?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

[czy też kanapka z nim 

Bo bilans kalorycznosci i ruchu musi wychodzic na 0. Wszędzie to mówią. Z tym, że wiadomo jak sprzątasz spalasz kalorie, jak prasujesz, jak chodzisz itd więc nie trzeba znów aż tak dużo cwiczyc. Może mnie nie posłuchacie, ale ja wolę się stosowac do zaleceń specjalistów z Shape. Dodatkowo wiem, że w Pytaniu na śniadanie też o tym mówili. Najlepiej jest jeśc co 3-4godziny małe posiłki 5 na dzień i dużo cwiczyc.

.
Z wygody głównie.
no ale na razie walczę, bo chcę z powrotem spać na 50-52kg...