|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
klari romantyczny wieczór to super pomysł,ale chyba zorganizujesz go przed rocznica ślubu bo 22.09 to już chyba w 3 będziecie ![]()
Niegrzeczna Mamuśka ![]() Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-25 o 07:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
U mnie jeszcze 2 tygodnie...
![]()
#4173 | ||||
Zakorzenienie
|
![]()
Trzecią
![]() Braliście ślub w piątek? ![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W ogóle z tymi rocznicami ślubu to u nas co roku lipa... Na pierwszą się spiłam przypadkowo i usnęłam po kolacji, na drugą się strułam i wymiotowałam pół nocy... a na trzecią poród ![]() ![]() ![]() Powiedziałam przed chwilą tż-towi, że chciałabym romantyczny weekend we dwoje, a tż na to "też se teraz przypomniałaś"... no ale lepiej późno niż wcale ![]() ![]()
![]() |
#4175 |
Raczkowanie
|
Fotelika City nie da się chyba na bazę nałożyć.
Widziałyście w ogóle jak taki fotelik "lata" przypięty na same pasy? Ja jestem przerażona i dokupuję bazę. Ostatnio zaczęłam chadzać do pracy na parę godzin i jest super, bo już w domu zbzikować można. Stwierdziłam, że alienować to się po porodzie zdążę, a teraz póki mogę do ludzi to bardzo chętnie. Kolory wózków to bardzo indywidualna sprawa. Mnie się podobał jeans'owy i Tż mi taki kupił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | ||||||||
Raczkowanie
|
witam późnym wieczorem... a właściwie nocą...
![]() szczerze... jestem w szoku... szczęśliwym szoku... rogal nie schodzi mi z buzi od 17... ![]() moja Lidka pokazała jajeczka i to bardzo dokładnie... ![]() okazało się, że będziemy mieli Kubusia ... mąż bardzo zadowolony aczkolwiek zawiedziony (zdążył sie przyzwyczaić)... dla mnie to tak naprawdę nie miało znaczenia, ważne, że zdrowe jak rybka... maleństwo większe o conajmniej 1,5 do 2-óch tygodni, czyli tak 35/36 tc... wszystko w porządku... wszystkie narządy są prawidłowe, łożysko i wody i pepowina prawidłowe... i orientacyjna waga: 2350 g... JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA ![]() na dodatek jak obdzwoniliśmy po rodzicach, to wszyscy mega szczęśliwi i w mego szoku... ale lepiej, że teraz pokazał jajeczka a nie dopiero przy porodzie... swoją drogą to mam bardzo towazyskiego synka, bo cały czas się tak wypinał jakby chciał się calusieńki pokazać a zwłaszcza tymi jajeczkami pochwalić... TAKA NIESPODZIANKA ![]() z tej okazji poszlismy z mężem na kolację (mała randka) i jestem radosna jak nie pamiętam kiedy... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Zakorzenienie
|
hehe fem no to niezła niespodzianka
![]() kurcze a ja wczoraj nie dopytałam o płeć... może mojej niuni też coś wyrosło ![]() ![]() byłam wczoraj u gina, uspokoił mnie trochę, bo nawet dziś w nocy spałam ![]() ![]() dostałam antybiotyk na pęcherz i ten fenoterol czy jak mu tam, ale nie wykupiłam i raczej nie wykupię go... bo w sumie i tak tylko przez tydzień mogłabym brać, bo tylko do 34 tyg można... przemęczę się jakoś z tym twardym brzusiem...
#4178 |
Zakorzenienie
|
Czyżbym była pierwsza? ja największy śpioch
![]() Fem ale numer ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak tam Pomi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Szczęśliwa;21589779]J
Nawet jeśli będą kazali CI rodzić tylko dla dobra dziecka. Lepiej mu tu na zewnątrz niż w brzuszku gdzie ma za mało wód. W razie konieczności zrobią cc czy będą poród wywoływać? A maluch rośnie normalnie? /QUOTE] tak rosnie normalnie ma juz ponad 2500. Co do porodu to nie wiem czy sn czy cc. Chyba wolalabym juz cc jak mi zrobia w 36 tyg (dzis zaczynam 37). Ale malego mam juz w kanale rodnym, rozwarcie 2 cm czyli idealne warunki do porodu SN. No zobaczymy co powiedza. Zaraz jedziemy do szpitala. Trzuymajcie kciuki bo bardzo sie boje!!!
#4180 |
Zakorzenienie
|
Wanilia będzie dobrze
![]() no i Misga mnie wyprzedziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Fem ale niespodziewanka ![]() ![]() Pomidorko ![]() Waniliaania ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() -------------------------------- Ja wpadłam na pomysł dzisiaj i kurdę jadę, kupię sobie te inne firanki do sypialni i może nawet zasłonkę zmienię ![]() ![]()
![]() |
#4183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Fem- a to niespodziewajka, zeby nie powiedziec- jaja! ![]() Ja to bym juz nie chciala, zeby moj Alek zmienil plec. Zreszta ciezko by to bylo zrobic, bo ma wielkie jajcuchy i gin ostatnio to je nawet mierzyc chcial ![]()
![]() |
#4184 | |
Wtajemniczenie
|
witajcie o poranku
![]() Pomidorko ![]() ![]() ![]() Cytat:
no to gratuluję, z chłopcami tak czasem bywa ![]() ![]() Dziewczyny czy możliwe jest wcześniejsze sączenie wód ale przed odejściem czopa?? Wczoraj leżę na łóżku i czuję że coś mi leci... sprawdzam czy to czasem nie upławy, które swoją ilość też ostatnio zwiększyły a to normalnie woda ![]() ![]() Ale by było fajnie już rodzic... ![]()
![]() |
#4185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam w wypisie ze szpitala napisane, ze w przypadku saczenia sie wod mam sie zglosic.
![]() |
#4186 |
Wtajemniczenie
|
hmm tylko dziś już nic nie leci
![]() ![]() będę na bieżąco grzebać w gaciach w poszukiwaniu wód ![]() w razie czego lecę na IP o czym nie omieszkam Was tu powiadomić ![]()
#4187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...wego-3szt.html trochę drogie, ale może można kupić pojedynczo ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- jeszcze coś takiego znalzłam: Takim domowym sposobem sprawdzenia, czy sa to wody plodowe, czy tez normalna wydzielina jest polozenie sie w lozku. Wtedy, jesli sa to wody plodowe, beda wyciekac mocno. W trakcie zmiany pozycji na stojaca badz siedzaca wyciek ustaje badz czesciowo ustaje. spowodowane jest to glowka dziecka, ktora zamyka otwor macicy na zasadzie korka . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jednak wolę żeby Franek został Frankiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mnie się nic nie chce. Byle do 17-stej zaczynam Sr kończe o 1-stej A jutro bardzo wcześnie rano do rodziców O 14-stej pogrzeb i pewnei zostaniemy do soboty u rodziców bo już do porodu na nie pojadę bo będę się bała że tam uodzę a badzo nie chcę w tamtejszym szpitalu. POMI trzymam mocno kciuku |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | ||||
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak wogóle to przypominam o fotkach z ciemnymi włoskami ![]() Pomi good luck ![]() ![]()
![]() |
#4190 |
Zadomowienie
|
Po pierwsze
POMIDORAA! ![]() Po drugie: Fem... te nasze dzieci wizazowe to jakies urwisy, to juz drugi przypadek w krotkim czasie kiedy dowiadujemy sie zmianie płci. Mam nadzieje, ze ostatni ![]() ![]() Po trzecie Naked Ty wez mi sie tu w kolejke nie pchaj! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po ostatnie do gabisun ![]() ja dzis sie obudziłam o 4:40 godz... siedziałam w pizamie na balkonie, juz mialam plan zeby luknac na wizaż, ale stwierdzilam ze powiecie ze jakas nawiedzona jestem ![]() p.s. tak se mysle o przestawieniu lozeczka ... ze tez mnie nawiedzaja taka pomysly jak sama w domu siedze... ysz ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-25 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
Mszu no to żeś zaszalała
![]() ![]() ![]() No właśnie jest kolejka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- co Ci? ![]() - duszno... ![]() - dlugo tak siedzisz? - godzine? - i nie jest ci zimno? - nie - ta ciąza rzeczywscie Ci w glowie poprzestawiala ![]() trudno mu sie dziwic, kiedys bylam zdolna -jak kot- przesypiac wiekszosc doby... ![]() Klarissa, a ty masz jeszcze POWERA na wybieranie firanek i zasłonek? jesli tak to normalnie chapeaux bas ![]()
![]() |
#4193 |
Zakorzenienie
|
fem ale niespodzianka
![]() Maggi trzymam kciuki za mocz naked21 kup papierki lakmusowe i sprawdz te wodu moze czopa nie widzialas.. a jak nie to jedz na ip.. z wodami nie ma zartow.. kasienka1701 gabisun klarissa mszu dash ycnan pomi tez sie ciesze ze nie mieszkam z tesciowa ![]() ![]() ilona zuziczka wyrazy wspolczucia klarissa pieknie wygladasz pomi dobrze ze zadzwonilas.. trzymam kciuki nie stresuj się będzie dobrze mezu mpik dziękujemy za wiadomosc trzymam kciuki za dziewczyny! No i gratulacje ![]() mipk dasz rade z mleczarenkami – ale widze ze klopoty z karminiem to niestety taki standard na początku .. ehs.. mszu ja mialam pliva fem niebieski – używałam go caly czas wiec go wzielam, bo wiedzialam ze mnie nie uczuli no i tantum rosa i było git ale polecam jeszcze mala butelke po wodzie mineralnej - jak bedziecie szly pierwszy raz siku zrobic zeby sobie polewac zeby stresu nie bylo jakby mialo cos zaszczypac... a co do tytulu to chyba dam ten uniwersalny zeby potem nie bylo problemu z wymyslaniem nowych ok ??? jak jest duzy sprzeciw to dam ten moj ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4194 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymamy kciukasy!!! ![]() ![]() ![]() Pomidorka trzymaj się dzielnie ![]()
![]() |
#4195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze muszę torbę dokończyć pakowac- to znaczy wrzucić tylko klapki pod prysznic ,szczoteczke do zębów i papier, ale mi się nie chce ![]() ![]() A macie spakowany ręcznik kuchenny do osuszania krocza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
fem
![]() gabisun ja nie mam spakowanej torby jeszcze ale na pewno recznik papierowy wezme do podmywania krocza... no bo nie wyborazam sobie recznikiem ![]() ja juz nerwowow nie wyrabiam, powiedzialam tz ze pobyt tygodniowy tesciow byl ostsatni raz.... kilka dni ok ale nie tyle ja mam dosc... mam male mieszkanie i sie mecze jedynie.. chodze poddenerwowana non stop.....
#4197 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Swoją drogą, ja kiedyś byłam zmarzluch, nawet latem nie rozstawałam się ze swetrem i skarpetami, a teraz moge spac nago, bez przykrycia i mi gorąco. Poza tym byłam straszny śpioch, min.12h snu, a teraz wystarczy 6h i wstaję wyspana.
![]() |
#4198 |
Zadomowienie
|
Ja wziełam sobie pudełko chusteczek higienicznych takich miękkich i myślę,że wystarcz,a jak nie to Tż mi dowiezie ten ręcznik i już.
Ja jeszcze sporo rzeczy mam do spakowania,a miejsca mi zaczyna brakować w torbie...
#4199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ręcznik papierowy biorę, bo lepiej wchłania wodę no i ze względów estetycznych (taki normalny byłby po jednym myciu do prania)...w razie potrzeby zapasowe3 szt. czekają w kuchni ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Wczoraj przepakowałam te moje 2 małe torby do jednej dużej... kurde, nie mieszczę się... już mam pełną torbę, a jeszcze rożek nie schowany, kosmetyczka nie dopakowana, wkłady poporodowe tylko 1 opak... Ubrań na wyjście nie spakowałam (włożyłam do reklamówki i mąż je dowiezie)... Chyba szlafrok i koszulę włożę do osobnej torby (reklamówki), bo przebiorę się w nie zaraz po przyjeździe do szpitala... oo chusteczek też jeszcze nie mam...
![]() |
#4200 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() waniliaania 3mam kciuki Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.