Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-25, 08:03   #2011
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, nie piszę nic bo ciągle mam dołka i nie chce wam smęcic.... nawet nie zaglądam ws podczytać bo siedze i mysle i rycze i tak w kółko.....
Cos sie stalo? Hej, mozemy Ci jakos pomoc?

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
nio nadal nie mam tego małpiska wrednego....i tak mnie to dobija test powiem wam szczerze boje sie kupić bo jak wyjdą 2 kreski to załamie się.... bo to nie czas na 2 dzidźke jeszcze troszke tz musi najpierw prace zmienic i mój szef też mówił że mam sie jeszcze wstrzymać..... dlatego tak sie boję..... bo jak mnie zwolni to jak ja 2 dzieci wychowam

Kobiety w ciazy zwolnic nie mozna wedlug polskiego prawa.

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
a jak zrobie test i wyjda dwie??? to dopiero zwariuję, i tak jestem ostanio strasznie nerwowa a to by dolało oliwy, kurcze mam dylemat i strach na ramieniu....
Jak wyjdzie, ze jestes to bedziesz musiala isc do gina zaczac brac folik i dbac o siebie. Wiec nie pieprz glupot. Rob test i juz. Bedziesz miala jasnosc.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 08:25   #2012
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Antonio dzis wykonczyl mnie psychicznie i fizycznie
Sacze winko i rozkoszuje sie wieczorem spedzonym w domu.
Ufff... Czasami lubie cisze

Bonus
Antoś jak zawsze śliczny

Cytat:
cześć dziewczyny, nie piszę nic bo ciągle mam dołka i nie chce wam smęcic.... nawet nie zaglądam ws podczytać bo siedze i mysle i rycze i tak w kółko.....

Mari zrób ten test, będziesz miała jasność

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
gorgulku te botki beda na koniec tygodnia, to chcesz zaczekac z ta keratyna czy mam Ci jutro wyslac?
Jeśli to nie klopot to wyślij teraz keratynę a jeśli nie będziesz miała czasu to razem z botkami.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
no więc wyglądam jak wygladam

własnie stwierdziłam, że w żadnej nie wyglądam tak jakbym chciała

nie mam biustu jak nasza Ola, wiec troche wisi mi conieco ...
czarna sukienkę mogę skrócic ... i bez szelki się nie obejdzie
czarna uszyta z rozciągliwego materiału - błyszczy się ... z boku rozciecie,

czerwona ma dwie warstwy - pięrwsza coś jakby satyna, druga chyba szyfon ... nie znam się
Dla mnie czarna Nadaje się jak najbardziej i nie musisz jej skracać.

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Czy Wy jeszcze dajecie wieczorne mleko? Zeby (dzieciom ) myjecie po nim czy przed nim?
U nas różnie. Jak Zuzka nie jest zmęczona to daję Jej normalną kolację - typu kanapkę czy kaszkę. Zęby myjemy zawsze po kolacji. Jak ledwo na oczy patrzy to dostaje mleko (ostatnio to się nie zdarza).

Dzień dobry
W miarę się wyspałam. Popijam kawkę i idę zrobić sobie jakieś śniadanko
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 08:34   #2013
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Nie bylismy nad morzem ze względu na kase :/
Pojechaliśmy do Chotowej koło Pilzna. Ośrodek wypoczynkowy nad zalewem, brzeg wysypany piaskiem więc było jak nad morzem mieszkaliśmy w domku 6 os. z moja przyjaciółką, jej męzem i kolegą.
Było naprawdę fajnie
Bartosz miał spanie ze hoho, zaliczał drzemki 3,5 godzinne, domki połozone są w lesie wiec w pokoju było chłodno i w miarę cicho.
W piatek wieczorem dojechali do nas znajomi z małym Michałkiem i batuś do niedzieli miał sie z kim bawic
...
Cieszę się, że wyjazd Wam się udał

Cytat:
...a gdzie się Miramej podziewa? bo chyba jej dawno nie było ....
...
Ma chwilową przerwę.
Miramej

Cytat:

Bonus
Ja też uwielbiam ciszę. Tylko jak trwa za długo, to głowa zaczyna mnie boleć

Jaaa, jakie Ty słodkie bonusy wklejasz A to zdjęcia z arbuzami, jak z reklamy

Cytat:

czerwona ma dwie warstwy - pięrwsza coś jakby satyna, druga chyba szyfon ... nie znam się
Bardziej podobasz mi się w czarnej, tylko na tym ostatnim zdjęciu, w wersji skróconej Dobierz jakieś fajne dodatki i nie musisz kupować nowej kiecki

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
...To dobrze, że jesteś zadowolona Ale o fotkach pamiętaj

...Moja przyjaciółka jest w 4. miesiącu ciąży i już widać fajny brzuszek - ja też kcem
...
Połamaliśmy (ja + Tymek) uchwyt od podnóżka i chyba muszę kupić nowy wózek

.
Nie zapomnę, bo w razie czego, to wiem, że mi przypomnisz

Dla chcącego nic trudnego

To co Wy robiliście

marica Zrób test, co ma być, to będzie, a jeżeli jesteś w ciąży, to zaczniesz oswajać się z tą myślą Choć trzymam , żeby było jednak po Twojej myśli.

Unholy miłego wypoczynku.
---

Witam się z kawką

Maciuś miał dzisiaj pobudkę wiertarą z góry Rozumiem wszystko, ale żeby wiercić z samego rana, to już nie
Idę do Cukierka .

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 09:25   #2014
skierka1981
BAN stały

Cytat:

Bonus
bunus prześliczny a kocurek jaki super

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
hmm, ja tam bym cie widziała w jakichś krótkich włoskach, takiej fryzurce, ala victoria beckham, tyle ze ona grzywki nie ma, ale ty mogłabyś swoją prostować i moze tak na bok troche zaczesywać, albo całkiem prostą na prosto zostawić? masz prostownice?
kolorek, sama nie wiem, albo jakiś miodowy, albo czekoladowy

ale nawymyślałam moze niech inne dziewczyny lepiej coś doradzą.

e tam, to wcale nie przymus przecież . Jak dziecko jest wieksze to wiecej rozumie i łatwiej mu wytłumaczyc gdzie jest jego pokoik, że tam powininno samo usypiać itd. Takie jest moje zdanie. Ja Oliwki na siłę nie bede zostawiała samej w łożeczku. Ona tak strasznie płakała, nie wiem co sobie wtedy myślała, ze ją zostawiłam, moze się bała. W każdym bądź razie nie będę jej stresowała w ten sposób. Skoro ma potrzebę zasypiania przytulajac się do mnie to nie bede jej tej przyjemności odbierała. Ja sama nie chciałabym w ten sposób zasypiać, wole sie poprzytulac do TZ

Oliwka czasem musi sie do mnie przytulic, czasem po prostu leży obok, nawet jej nie dotykam, ale jestem przy niej i ona ładnie zasypia. Różnie to jest.
dzieki mialam jeszcze jakies zdjecie w albumie wstawic ale i bez tego poradzilas nie no potem wstawie i ocenicie... chcialabym bardzo cos zmienic bo mam dosc juz wlosow takich dluzszych... a nie wiem czy krotka by mi pasowala - mam dosc geste wlosy i zeby jako tako wygladaly musza byc dosc mocno wycieniowane
a prostownicy nie mam

Amelka zasypia przy cycu i wiem ze jak przyjdzie czas na lozeczko to bedzie meka, ale za nic nie oddalabym tych chwil i bede na razie usypiac przy cycu - zreszta inaczej nie da rady...

Cytat:

Bartek pierwszy raz zjadł taka porccję ... wogóle od dwóch dni ma wilczy apetyt dzisiaj na obiad zjadł 3 ziemniaczki, 2 sznycelki i pół pomidorka do tego ... potem kanapkę z szynką, budyń, całą miseczkę kaszki i butle mleka ... w miedzy czasie butle herbaty miętowej /uwielbia/ i soczek

no dobra to zaraz wkleję fotki ... pewnie pooglądaie dopiero rano ale muszę je troche poprzycinać

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

jaki spust, super ma apetyt. Ameli to musi podpasowac dzien i zje troche ze sloiczka, czasami cos z naszego obiadu jak jej pasuje a najczesciej to malo je innych rzeczy poza cycusiem

Cytat:
nio nadal nie mam tego małpiska wrednego....i tak mnie to dobija test powiem wam szczerze boje sie kupić bo jak wyjdą 2 kreski to załamie się.... bo to nie czas na 2 dzidźke jeszcze troszke tz musi najpierw prace zmienic i mój szef też mówił że mam sie jeszcze wstrzymać..... dlatego tak sie boję..... bo jak mnie zwolni to jak ja 2 dzieci wychowam
mari zrob ten test po co sie zamarwiac i tak juz co ma byc to bedzie... ja mysle ze to przez nerwy i dietke twoja ci sie to opoznia

Cytat:

mi sie podobasz we wszystkich a w czerwonej najbardziej - kolejna laseczka

witam sie z kawka, nocka ok dzis wstalysmy o 8.30

czeko Amelka nie kaszle w ogole tylko jakos jej mleko zalecialo i zaczela kaszlec i zwymiotowala od tego, lekarz ja widzial w poniedzialek i ok. a pojde po niedzieli na szczepienie to tez beda badac.
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 09:28   #2015
mariolasl
Zakorzenienie

Dzien dobry
My juz przed drugim sniadaniem
Milego dnia

Wszystkim Ciotkom dziekujemy
Stary 2010-08-25, 09:42   #2016
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

ladna pogoda dzisiaj, musze pranie malej wstawic i na spacerek wyjdziemy teraz bo nie wiadomo czy pogoda sie nie popsuje po poludniu

chociaz z moim ryjem to raczej powinnam w domu siedziec glupia zamiast isc do dermatologa to sama dedukuje i stwierdzilam ze to mam ta dermatoze-kupilam wczoraj hascovir i posmarowalam na noc a dzis skora czerwona i suchy wior-szczypie niesamowicie-posmarowalam kremem emolium normalnie nie mam kiedy isc do lekarza, dentysta sie klania, ginekolog a teraz dermatolog

stwierdzilam tez ze to mam z jakiegos jedzenie-odstawiam wiec narazie wszystkie fast foody i ostre przyprawy oraz nabial(wtedy tez lakarka kazala nie jesc tych rzeczy) moze nie wroci, bo napewno to nie z kosmetykow-caly czas te same uzywam

wczoraj uslyszalam od Werci slowko "mleko" i pokazala na drzwi ze mam isc zrobic
Cytat:

Czeko, ja cie doskonale rozumiem , rowniez nie staram sie robic niczego na sile, np odzwyczajac od smoka, butelki itd. Na wszystko przyjdzie czas.
wlasnie Wercia dalej smoka ma , nie zabieram jej , ale w dzien staram sie nie dawac zreszta sie nie dopomina, jedynie do spania jej daje,albo jak marudna jest, butelka hmmmmm- tutaj kwestia lenistwa malej bo umie ladnie sama pic i trzymac butelke to przyjdzie do mnie da mi ja do reki i ja mam jej trzymac, a jak mowie zeby sama to odrazu rzuca i nie chce po czym podchodzi za kilka minut i bierze butle, zrobi pare lykow i znowu mi przynosi

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Coś się maluchom z tym spaniem poprzestawiało, a może już są takie mądre i sprytne

oj tak

Cytat:

Czy Wy jeszcze dajecie wieczorne mleko? Zeby (dzieciom ) myjecie po nim czy przed nim?
ja daje a zabkow powiem szczerze jeszcze nie myjemy narazie oswajam mala ze szczoteczka

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 10:02   #2017
skierka1981
BAN stały

ja tez Amelke oswajam ze szczoteczka, widzi jak my myjemy zeby i probuje nasladowac... tylko chyba za twarda jest ta szczoteczkka bo jak zachaczy o dziasla to potem juz nie chce myc... musze poszukac innej moze i poki co czesciej daje jej ta aka na palec i sama sobie drapie zabki i dziaselka

dodalam nowy album - z moimi wlosami i kilka fotem domku bo kiedys obiecalam. salon z kuchnia. a wlosy to jakie sa widac - ja zreszta tez ... dodam ze maja tendencje do krecenia sie i sa dosc geste.poprosze was o opinie co do fryzury i kolorku
Stary 2010-08-25, 10:08   #2018
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ja odpusciłam ta metodę
a ja bez książki sama taki sposób wybrałam.
Potem jak czytałam książkę od Karo to stwierdziłam że dużo się zgadza.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Aniu tak z grubsza chodzi o to by dziecko miało codzienny rytuał i usypiało samo w łóżeczku bez niczyjej pomocy. Nie ma mowy o noszeniu, lulaniu, zasypianiu w łóżku rodziców, a potem przenoszeniu mogę ci na e maila wysłać książkę jak chcesz. Chyba też Karolinka z tego co pamiętam ją przerabiała
nigdy tego nie robiłam.
Ani razu nie usypiałam na rękach, i ani jednej nocy nie spała z nami w łóżu, mimo że zdarzyło mi się ją położyć między nas.Ona po prostu nie umie.Nasze łóżko może kojarzy jej się ze zabawą i wygłupami bo od razy kombinacje alpejskie odstawiała i tyle było ze spania.

Cytat:

ja daje przed kąpielą.Tak mi wygodniej jeśli chce ciut później przesunąć kąpiel.I wtedy myjemy w kąpieli a jak daję przed spaniem to też myjemy tylko w kąpieli.
Bardziej traktuje to jako "oswajanie"

Marico i co?
nie odezwałaś się co mam myśleć?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 10:20   #2019
angy
Zakorzenienie

Cześć

Marico i jak tam sprawy się mają?
Slepa dobrze pisze, że jak się okaże, zę jednak jesteś w ciąży, to nie można Cię zwolnić. Na pewno wszystko sie ułoży

Unholy miłego wypoczynku na działce

Aniu mi sie podobasz w obu sukienkach, chciaz tak jak pisała p4w lepiej modeluje górę czerwona

Skierko zaraz obejrze zdjęcia i może coś mi do głowy przyjdzie...

Tuli
my jeszcze nie myjemy zębów.

Ale dzisiaj u nas zimno.. Siedzę i marzną mi stopy Chyba trzeba będzie sandały do pawlacza schowac, bo znając życie zaraz będe miała katar.

Laski polećcie jakis dobry krem pod oczy Do tej pory używałam Cliniqa AntiGravity, ale nigdzie się na zakupy nie wybieramy teraz, a na allegro tyle przepłacać to mi się nie chce

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-08-25 o 10:21
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 10:28   #2020
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

dodalam nowy album - z moimi wlosami i kilka fotem domku bo kiedys obiecalam. salon z kuchnia. a wlosy to jakie sa widac - ja zreszta tez ... dodam ze maja tendencje do krecenia sie i sa dosc geste.poprosze was o opinie co do fryzury i kolorku
ale macie fajne duże mieszkanie

jeśli chodzi o Ciebie to pierwsze co mi się rzuca w oczy to Twoja bluzka - nie powinnaś przy swojej posturze nosić golfów
golfy dobrze wyglądają tylko na osobach, które mają dobrze zaznaczoną linię żuchwy i długą szyję
u Ciebie taka bluzka skraca Ci szyję, powiększa biust i sprawia, ze stajesz się bardziej przysadzista
nie chcę Cię urazić, żadna z nas nie jest idealna i powinna wiedzieć "jak się nie ubierać"

wracając do włosów - masz typowy polski kolor - popielaty blond
ja osobiście takiego nie lubię, choć sama taki mam i odkąd pamiętam w zależności od nastroju zawsze go rozjaśniałam albo przyciemniałam

zależy czy chcesz robić kolor sama czy u fryzjera - jeśli sama nie polecam blondów, bo trudno samej go uzyskać, ciemniejeszy kolor łatwiej samej zrobić fajnie
moze jakiś chłodny orzech, zeby zrobić Twój kolor w bardziej wyrazisty
no chyba, ze chcesz bardziej radykalnej zmiany

stojąca grzywka wydłuża Ci twarz, więc albo dłuższa wyprostowana albo zupełnie bez, trudno tak ocenić nie widząc Cię na żywo, ale jeszcze się przypatrzę
włosów bym nie skracała jakoś bardzo - zostawiłabym długość do ok ramion, ale żeby je ujarzmić musiałabyś prostować, bo inaczej stoją i się puszą (mam z resztą ten sam problem )

no i makijaż oczu, bo masz delikatną oprawę oczu, a brwi i rzęsy to już koniecznie

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Laski polećcie jakis dobry krem pod oczy Do tej pory używałam Cliniqa AntiGravity, ale nigdzie się na zakupy nie wybieramy teraz, a na allegro tyle przepłacać to mi się nie chce

ja używam tylko aptecznych pod oczy - Avene i ostatnio Tołpa, ale ten ostatni nie jest strikte pod oczy, ale nic a nic mnie nie podrażnia i stosuje na górne i dolne powieki

ogólnie uważam, ze kremy pod oczy to wyrzucanie pieniędzy, bo zauważyłam, ze równie dobrze sprawują się w tej roli normalne kremy do twarzy tylko trzeba wybrać taki, który nie podrażnia
ostatnio zaszalałam i kupiłam sobie serum Clarinsa Restorative i jestem zadowolona

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-08-25 o 10:25
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 10:30   #2021
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

jeśli chodzi o Ciebie to pierwsze co mi się rzuca w oczy to Twoja bluzka - nie powinnaś przy swojej posturze nosić golfów
golfy dobrze wyglądają tylko na osobach, które mają dobrze zaznaczoną linię żuchwy i długą szyję
u Ciebie taka bluzka skraca Ci szyję, powiększa biust i sprawia, ze stajesz się bardziej przysadzista
nie chcę Cię urazić, żadna z nas nie jest idealna i powinna wiedzieć "jak się nie ubierać"

ja osobiście takiego nie lubię, choć sama taki mam i odkąd pamiętam w zależności od nastroju zawsze go rozjaśniałam albo przyciemniałam

zależy czy chcesz robić kolor sama czy u fryzjera - jeśli sama nie polecam blondów, bo trudno samej go uzyskać, ciemniejeszy kolor łatwiej samej zrobić fajnie

stojąca grzywka wydłuża Ci twarz, więc albo dłuższa wyprostowana albo zupełnie bez, trudno tak ocenić nie widząc Cię na żywo, ale jeszcze się przypatrzę
włosów bym nie skracała jakoś bardzo - zostawiłabym długość do ok ramion, ale żeby je ujarzmić musiałabyś prostować, bo inaczej stoją i się puszą (mam z resztą ten sam problem )

no i makijaż oczu, bo masz delikatną oprawę oczu, a brwi i rzęsy to już koniecznie

no wlasnnie takich rad mi trzeba dziekuje ci bardzo a myslalam ze dobrze wygladam w tej bluzce czyli dla mnie jakie bluzki?
chce koniecznie cos zmienic i kolorek tez moge dac jakis mocniejszy - maz jest za jasniejszym ale ja chyba nie
Kasiu a ty moze cos podpowiesz w spr makijazu??
Stary 2010-08-25, 10:37   #2022
angy
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

ja używam tylko aptecznych pod oczy - Avene i ostatnio Tołpa, ale ten ostatni nie jest strikte pod oczy, ale nic a nic mnie nie podrażnia i stosuje na górne i dolne powieki

ogólnie uważam, ze kremy pod oczy to wyrzucanie pieniędzy, bo zauważyłam, ze równie dobrze sprawują się w tej roli normalne kremy do twarzy tylko trzeba wybrać taki, który nie podrażnia
ostatnio zaszalałam i kupiłam sobie serum Clarinsa Restorative i jestem zadowolona
W zasadzie podpisuję sie pod wszystkim, co napisała p4w, z tą różnicą, że ja jednak ściełabym włosy na krótsze, coś w stylu boba z długą, prostą grzywką (do tego niestety konieczna byłaby prostownica, tudzież keratyna od Svi). Skierko maluj oczy Najlepsze bluzki dla Ciebie to te w szpic, wyszczuplą trochę ramiona i wyeksponują biust

Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:

Właśnie ostatnio tak sobie myślałam, że chyba chodzi o to tylko, żeby krem do twarzy nie podrażniał oczu. Ja generalnie mam mało wrażliwą skórę, więc chyba na razie będę się smarowała tym do twarzy. A jak gdzies pojedę to wtedy może zerknę.
Dzięki

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-08-25, 10:37   #2023
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnnie takich rad mi trzeba dziekuje ci bardzo a myslalam ze dobrze wygladam w tej bluzce czyli dla mnie jakie bluzki?
chce koniecznie cos zmienic i kolorek tez moge dac jakis mocniejszy - maz jest za jasniejszym ale ja chyba nie
Kasiu a ty moze cos podpowiesz w spr makijazu??
przede wszystkim odsłaniaj szyję i polecam dekolt w serek, zeby wysmuklić szyję
fajnie też by wyglądało z jakimś wisiorkiem, ale musi być długi i nie może kończyć się na wysokości biustu tylko poniżej - zaraz poszukam przykładowej stylizacji

przy twojej strukturze włosów (mam taką samą) polecam zainwestować w prostownicę, bo inaczej rozpuszczone włosy wyglądają jak bym wstała z łożka i się nie uczesała (u Ciebie podejrzewam jest gorzej, bo masz gęściejsze włosy ode mnie) - wyciąganie na szczotce nic nie pomagało w moim przypadku, bo suszarka wzmagała puszenie włosów
jeśli chcesz przyciemnić to na początek moze jakiś łagodny orzech/brąz, żeby Ci ciemny nie wyszedł (farby do użytku domowego z kolorach brązowych z reguły wychodzą ciemniej niz na opakowaniu - weź to pod uwagę przy wyborze koloru)

makijaż - koniecznie tusz do rzęs (może być stalowy jak się obawiasz zbyt mocnego makijażu) i kredka albo cień do brwi albo idź na hennę (zmieszany łagodny brąz z szarym najlepiej wychodzi)

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-25, 10:39   #2024
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

czeko Amelka nie kaszle w ogole tylko jakos jej mleko zalecialo i zaczela kaszlec i zwymiotowala od tego, lekarz ja widzial w poniedzialek i ok. a pojde po niedzieli na szczepienie to tez beda badac.
a to ok

Angy ja polecam Redermic LRP

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-08-25, 10:40   #2025
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
W zasadzie podpisuję sie pod wszystkim, co napisała p4w, z tą różnicą, że ja jednak ściełabym włosy na krótsze, coś w stylu boba z długą, prostą grzywką (do tego niestety konieczna byłaby prostownica, tudzież keratyna od Svi). Skierko maluj oczy Najlepsze bluzki dla Ciebie to te w szpic, wyszczuplą trochę ramiona i wyeksponują biust

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Właśnie ostatnio tak sobie myślałam, że chyba chodzi o to tylko, żeby krem do twarzy nie podrażniał oczu. Ja generalnie mam mało wrażliwą skórę, więc chyba na razie będę się smarowała tym do twarzy. A jak gdzies pojedę to wtedy może zerknę.
Dzięki
angy, wierz mi, ze przy takich włosach bardzo trudno będzie utrzymać fruzurę o długości do żuchwy - odrobinę dłuższe włosy obciąża je i ułatwią stylizację, a nie popsują efektu

wolę dołożyć kasę z kremu pod oczy na lepszy krem do twarzy, z maskami robię tak samo, choć tu trudniej mi znaleźć coś nie drażniącego

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-25, 10:42   #2026
angy
Zakorzenienie

Cytat:
angy, wierz mi, ze przy takich włosach bardzo trudno będzie utrzymać fruzurę o długości do żuchwy - odrobinę dłuższe włosy obciąża je i ułatwią stylizację, a nie popsują efektu

wolę dołożyć kasę z kremu pod oczy na lepszy krem do twarzy, z maskami robię tak samo, choć tu trudniej mi znaleźć coś nie drażniącego
Pewnie masz rację.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a to ok

Angy ja polecam Redermic LRP

Zaraz o nim poczytam, ale możesz tak na szybko powiedzieć "co on robi"?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-08-25, 10:44   #2027
skierka1981
BAN stały

Cytat:

Dzięki

dziekuje, jasne ze mnie nie urazilas, po to dalam fotki zebyscie ocenily i poradzily

Cytat:
przede wszystkim odsłaniaj szyję i polecam dekolt w serek, zeby wysmuklić szyję
fajnie też by wyglądało z jakimś wisiorkiem, ale musi być długi i nie może kończyć się na wysokości biustu tylko poniżej - zaraz poszukam przykładowej stylizacji

przy twojej strukturze włosów (mam taką samą) polecam zainwestować w prostownicę, bo inaczej rozpuszczone włosy wyglądają jak bym wstała z łożka i się nie uczesała (u Ciebie podejrzewam jest gorzej, bo masz gęściejsze włosy ode mnie) - wyciąganie na szczotce nic nie pomagało w moim przypadku, bo suszarka wzmagała puszenie włosów
jeśli chcesz przyciemnić to na początek moze jakiś łagodny orzech/brąz, żeby Ci ciemny nie wyszedł (farby do użytku domowego z kolorach brązowych z reguły wychodzą ciemniej niz na opakowaniu - weź to pod uwagę przy wyborze koloru)

makijaż - koniecznie tusz do rzęs (może być stalowy jak się obawiasz zbyt mocnego makijażu) i kredka albo cień do brwi albo idź na hennę (zmieszany łagodny brąz z szarym najlepiej wychodzi)

dzieki farbe chyba sprobuje wlasnie orzech i nie wiem gdzie farbowac czy w domu - siostra meza bedzie to by mi ofarbowala, czy u fryzjerki od razu... musze czekac na jej wizyte bo wtedy zajmie sie Amelka i bede mogla isc a tak to nigdy nie pojde.

co do makijazu to mam tusz czarny ale zawsze mi sie wydawalo ze jak pomaluje rzesy to zawsze za mocno i zle to wyglada. cien zawsze nakladalam na kacikach oczu ciemniejszy - pewnie tez zle robilam... nie znam sie i i nstynktownie sie malowalam. kredka u mnie chyba odpada bo jak dol pomaluje to masakra nie wiem jak gora by wygladala...

piszcie dziewczyny kazda rada cenna dla mnie, nie chce juz tak wygladac wiem ze za duzo sie nie porawi ale zawsze cos mozna zatuszowac - choc troche
Stary 2010-08-25, 10:47   #2028
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Pewnie masz rację.

Zaraz o nim poczytam, ale możesz tak na szybko powiedzieć "co on robi"?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-20019-opis-La-Roche-Posay-Redermic-Yeux-Przeciwzmarszczkowy-krem-ujedrniajacy-pod-oczy.htm

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-08-25, 10:49   #2029
p4w
Zakorzenienie

tu połączenie kopertowego dekoltu w szpic z długim naszyjnikiem

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-25, 10:55   #2030
angy
Zakorzenienie

Cytat:

co do makijazu to mam tusz czarny ale zawsze mi sie wydawalo ze jak pomaluje rzesy to zawsze za mocno i zle to wyglada. cien zawsze nakladalam na kacikach oczu ciemniejszy - pewnie tez zle robilam... nie znam sie i i nstynktownie sie malowalam. kredka u mnie chyba odpada bo jak dol pomaluje to masakra nie wiem jak gora by wygladala...
Wiesz to jest tak, że jeżeli ktoś rzadko sie maluje, to potem niezaleznie od tego, co zrobi to wydaje mu się, że jest za mocno, z kolei jak ja sie nie pomaluję to mi mówią, że wyglądam jak chora
Ale nie musisz wcale używać czarnego tuszu, może być brązowy albo szary. A kredkę to tak, że u góry na cała powiekę i delikatnie rozetrzeć (najlepiej kup sobie taka z gąbeczką od razu), a na dole to taką delikatną, do 3/4 od zewnętrznej części oka i tez rozetrzeć, żeby nie była taka ordynarna. Najlepsza będzie dla Ciebie chyba szara, szaro-brązowa.

Tak tak juz poczytałam
Chyba go wypróbuję

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-08-25 o 10:57
Stary 2010-08-25, 10:58   #2031
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ide jakis obiadek malej ugotowac poki zasnela i pranie wywiesic

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-08-25, 11:02   #2032
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje, jasne ze mnie nie urazilas, po to dalam fotki zebyscie ocenily i poradzily

dzieki farbe chyba sprobuje wlasnie orzech i nie wiem gdzie farbowac czy w domu - siostra meza bedzie to by mi ofarbowala, czy u fryzjerki od razu... musze czekac na jej wizyte bo wtedy zajmie sie Amelka i bede mogla isc a tak to nigdy nie pojde.

piszcie dziewczyny kazda rada cenna dla mnie, nie chce juz tak wygladac wiem ze za duzo sie nie porawi ale zawsze cos mozna zatuszowac - choc troche
zawsze jest takie wrażenie zaraz po ufarbowaniu włosów albo po umalowaniu
ja podobnie jak angy - wygladam na zaspaną i chorą jak się nie umaluję
wczoraj oglądałam program jak się nie ubierać z dziewczyną bardzo podobną do Ciebie (tzn. typ urody) i zmienili ją fantastycznie, więc nie mów, ze nie da rady poprawić - wszystko da radę

ja jesteś w domu umaluj się delikatnie - jak angy radziła i chodź po domu zerkaj na siebie, po kilku godzinach popatrz w lustro i gwarantuje, ze będzie naturalnie i jak zmyjesz to będzie goło

oprócz czerni są też inne kolory - Ty jesteś typem lato, więc wybieraj zawsze wszystko co z szarością, przydymione kolory (kolorowe kosmetyki też - tusz, kredka z szarością zawsze), a w farbach zawsze z opisem "popielaty", "chłodny"..
a brwi bardzo zmieniają wyraz twarzy i polecam spróbować najpierw kredką czy cieniem, a potem ew henna

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-08-25 o 11:03
Stary 2010-08-25, 11:04   #2033
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Wiesz to jest tak, że jeżeli ktoś rzadko sie maluje, to potem niezaleznie od tego, co zrobi to wydaje mu się, że jest za mocno, z kolei jak ja sie nie pomaluję to mi mówią, że wyglądam jak chora
Ale nie musisz wcale używać czarnego tuszu, może być brązowy albo szary. A kredkę to tak, że u góry na cała powiekę i delikatnie rozetrzeć (najlepiej kup sobie taka z gąbeczką od razu), a na dole to taką delikatną, do 3/4 od zewnętrznej części oka i tez rozetrzeć, żeby nie była taka ordynarna. Najlepsza będzie dla Ciebie chyba szara, szaro-brązowa.

Tak tak juz poczytałam
Chyba go wypróbuję

dzieki za rady naprawde bardzo mi pomoglyscie

inne mamusie tez prosze o wskazowki - chyba ze nie ma juz dla mnie nadziei

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
zawsze jest takie wrażenie zaraz po ufarbowaniu włosów albo po umalowaniu
ja podobnie jak angy - wygladam na zaspaną i chorą jak się nie umaluję
wczoraj oglądałam program jak się nie ubierać z dziewczyną bardzo podobną do Ciebie (tzn. typ urody) i zmienili ją fantastycznie, więc nie mów, ze nie da rady poprawić - wszystko da radę

ja jesteś w domu umaluj się delikatnie - jak angy radziła i chodź po domu zerkaj na siebie, po kilku godzinach popatrz w lustro i gwarantuje, ze będzie naturalnie i jak zmyjesz to będzie goło

oprócz czerni są też inne kolory - Ty jesteś typem lato, więc wybieraj zawsze wszystko co z szarością, przydymione kolory (kolorowe kosmetyki też - tusz, kredka z szarością zawsze), a w farbach zawsze z opisem "popielaty", "chłodny"..
a brwi bardzo zmieniają wyraz twarzy i polecam spróbować najpierw kredką czy cieniem, a potem ew henna

dzieki kupie sobie kredke jakas szara i tusz inny i bede eksperymentowac
Stary 2010-08-25, 11:10   #2034
angy
Zakorzenienie

Svi jak tam przybyło trochę mocy...?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-08-25, 11:16   #2035
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
znow kiepski dzien
zaczal sie od placzu ehh

w piatek mamy TZ rocznice, nie sadze zeby w ogole pamietal, zreszta ja tez nic nie przygotowal

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Svinecko - czy Marcel nadal jeździ w Mikrusie? Jesteś z tego wózka nadal zadowolona?
Połamaliśmy (ja + Tymek) uchwyt od podnóżka i chyba muszę kupić nowy wózek
.
nie kupuj tego wozka!!
za ta cene to szajs teraz uwazam - ten pstryczek przy mechanizmie paskoego opuszczania oparcia juz sie popsul, wozek sie poprul w dwoch miejscach, ze stelaza wypadla jedna sruba mocujaca i w ogole uwazam, ze ten wozek to tandeta na przestrzeni czasu - kosztowal nie malo jak na spacerowke a za ta cene to uwazam, ze mozna kupic duzo lepsza
aha i podnozek jest za krotki, malemu wystaja juz nogi poza

jezeli zalezy Ci na duzych kolach to poczytaj opinie i spojrz w sklepie na ten, moja kumpela chce go kupic, wyglada dosc fajnie
http://allegro.pl/q-babyactive-2010-...187706378.html
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jeśli to nie klopot to wyślij teraz keratynę a jeśli nie będziesz miała czasu to razem z botkami.
dzwonil dzis do mnie facet, ze buty juz sa to chyba nie ma sensu wysyla osobno co?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 11:17   #2036
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

dzieki kupie sobie kredke jakas szara i tusz inny i bede eksperymentowac
próbuj, próbuj bo tylko tak dojdziesz w czym Ci najlepiej

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-25, 11:29   #2037
muszka66
Rozeznanie

Marico trzymam kciuki!! oby dzis przyszla @
Ania0104 dla mnie czerwona super!! choc w obu wygladasz super
u nas dzis piekna pogoda, choc wiatr wieje. jedziemy dzis do chirurga, bo mala ma jakis guzek na plecach
wiecie ze za tydzien bedzie 1 szy dzien w zlobku??? ryczec mi sie chce jak mysle o tym
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 11:36   #2038
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
Marico trzymam kciuki!! oby dzis przyszla @
Ania0104 dla mnie czerwona super!! choc w obu wygladasz super
u nas dzis piekna pogoda, choc wiatr wieje. jedziemy dzis do chirurga, bo mala ma jakis guzek na plecach
wiecie ze za tydzien bedzie 1 szy dzien w zlobku??? ryczec mi sie chce jak mysle o tym
O kurde i jedziecie go wyciąć czy zbadać na razie?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam
znow kiepski dzien
zaczal sie od placzu ehh

w piatek mamy TZ rocznice, nie sadze zeby w ogole pamietal, zreszta ja tez nic nie przygotowal

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-08-25, 11:45   #2039
muszka66
Rozeznanie

narazie zbadac co to jest. dostaslam skierowanie do chirurga i musi zobaczyc. boje sie ale jestem dobrej mysli...
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 12:17   #2040
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka bebeczki

Dzisiaj pospalismy do 7. Kuba wczoraj juz o 20.30 zarzadał kąpieli i kaszki po czym od razu usnał. I spał do rana.
Dzisiaj cos mocno marudzi, jęczy, popłakuje. Nie wiem czy go cos bierze, jakas choroba czy na ząbki
Teraz spi.

Wczoraj dostalam od babci warzywek: marchew, pietruszka, por, seler. Zaraz wszystko poporciuje i bedzie zapas ekologicznych warzywek dla Kubusia.

Skierko, sliczne masz mieszkanko.A jesli chodzi o porady w sprawie wygladu to dziewczyny dobrze Ci radza.
Masz podobna figure do mojej, i z tego co piszesz nawet ważymy tyle samo
Wg mnie bardzo ładnie wyglądałabys w czekoladce, napewno lepiej ci bedzie w przyciemnionym kolorku. I chyba bez grzywki albo z prosta grzywka.
Masz włosy podobne do moich, i wiem ze najlepiej wygladaja po potraktowaniu prostownica. Niestety ja nigdy nie mam chęci prostowac dlatego moje wlosy sa zawsze nijakie.
I odrobinke makijazu nie zaszkodzi, tusz do rzes, czarna kredka i cien do powiek.

Ja tez na dniach wybieram sie do fryzjera i kosmetyczki. 4 wrzesnia mamy wesele i zdecydowalismy sie, ze pojdziemy. Wiem, ze mam zalobe ale rozmawiałam z babcia i powiedziała, ze posc mozna ale zeby nie tanczyc itp. Chcemy pojsc na slub, posiedzimy pozniej troszke na przyjęciu i wczesniej wrocimy do domu.

A propo spacerowki, kilka dni temu bylismy w hurtowni i kupilismy TAKI wozek (kolor czerwono-szary). Narazie sprawuje sie super i ogromny plus - miesci sie do mojego małego bagaznika i jeszcze jest miejsce na zakupy

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Ciekawe jak Marika, oby było po jej mysli

Mariolu, Antos uroczy, a te wloski zdjecie z arbuzem przesliczne (Kuba tez lubi arbuzy)

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-08-25 o 12:10
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości