Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-24, 19:16   #2521
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

sylwiasol moze czuje zbyt duza przestrzen w wozku kolezanki synek tez ponad 2mc nie chcial w wozku lezec tylko fotelik mu pasowal a teraz juz jest ok a co do karmienie to probowalas sciagnac pokarm aby sprawdzic ile go masz? mysle ze jesli lekarz mowi ze jest ok to wie co mowi

jaszczka
super ze z Patrysiem wszystko ok i tez ladnie na wadze podgonil wiec nie tylko moj Hubcio osiagnal wage ciezka a o kilogram od Patryczka wiekszy sie urodzil i w sumie tylko 4 dni roznicy miedzy chlopakami mamy
a my mamy ortopede 1 wrzesnia

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-08-24 o 19:20
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 19:26   #2522
sylviasol
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

no z tym pokarmem to generalnie anomalia ) w nocy mam go duuużoa w dzień mniej - może dla tego że ona wiecznie przy tych cycach wisi )) A co do fotelika to też o tym myślałam bo np. śpi w rożku i tak jej najlepiej - nawet mimo upałów) muszę ją zacząć budzić bo trzeba kotkę wykąpać, a usypianie zajmuje kilka godzin więc do 23 chcę się wyrobić)
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 19:43   #2523
alutka78
Rozeznanie

Czesc Sylviasol dawno Cie nie bylo.

Moja Dagusia byla kompana godzine temu, ale nie zamierza spac. Przespala dzis prawie caly dzien. Przed kapiela zrobila kupke po dwoch dniach, ale mamcia wypila dzis maslanke zjadla 2 jablka i wypila duzo wody. Od razu mala spokojniejsza. wczoraj w nocy przez sen nawet probowala zrobic kupke.
Stary 2010-08-24, 19:50   #2524
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

jaszczka
super ze z Patrysiem wszystko ok i tez ladnie na wadze podgonil wiec nie tylko moj Hubcio osiagnal wage ciezka a o kilogram od Patryczka wiekszy sie urodzil i w sumie tylko 4 dni roznicy miedzy chlopakami mamy
a my mamy ortopede 1 wrzesnia
no ja z tą wagą to w szoku jestem nic dziwnego, że mi ręce mdleją jak go dł€żej ponoszę w sumie buzia mu się zaokrągliła i dostał po fałdce na nóżkach i rączkach, bo wcześniej taki "chudy" był, ale on na długość strasznie się wyciągnął! urodził się podobno 52cm, wczoraj go mierzyłam miarką tak pi razy oko i wyszło mi 63 w ciuchy na 62 wchodzi tak na styk... no i z gondoli mi wyrasta w zastraszającym tempie
Stary 2010-08-24, 20:06   #2525
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
bo raczej nie mowia po urodzeniu trzeba dziecko zapisac do przychodni i ustala sie termin wizyty. misiek mial isc w 4 tygodniu ale bylismy w 2 bo wyszly mu te krostki wtedy wiec przy okazji zaliczylismy wizyte.
W szpitalu kazali wybrac lekarza i sami zapisywali, lekarka powiedziała, że sami prześlą papiery W takim razie jutro zadzwonię i dowiem się kiedy lekarz przyjmuje i umówię Igę

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
mozna mlekiem sojowym

Cytat:
anuszka moj maly tez lapczywie je a poza tym niezawsze mu sie odbije...z chusteczek poki co uzywamy Dzidzius ale jeszcze musimy kupic Dada..byłas juz ze soba u lekarza ???
Nie, przedwczoraj marek porządnie spryskał mi ranę octeniseptem i zakleił jałową gazą, a wczoraj już było suchutkie i nic się nie sączy

Jeszcze odnośnie tych wstrętnych odchodów... Dostałam od położnej karteczkę o pielęgnacji siebie i dziecka i tam jest napisane, że najpierw odchody są krwiste, po 4-6 dobach brunatne, a po 10-12 dobach niby żółte. U mnie 12 doba i mam cały czas pełno krwi i dość duże skrzepy Czy powinnam się martwić??

Aha i Igusi w końcu odpadł kikutek Też dość długo to trwało...

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

alutka cieszę się, że zmiana diety pomogła Dagmarce
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:12   #2526
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
wiolek ja daje Cebion multi bo bylo w zaleceniach przy wypisie ze szpitala po tej przepuklince,
co do spania w lozeczku moj poki co spi z nami bo nie umial sam usnac ale dzis nad ranem sie udalo zasnal sam na cala godzine ale gdy otwarlam oko i podeszlam do lozeczka to lezal w poprzek nie wiem jak on to zrobil...a to co maly ma na brewkach to nie jest ciemieniucha ? wiem ze tam tez lubi sie pojawiac
jaki podgrzewacz wzielas ?
ja wlasnie tez sie zastanawiam z tym podgrzewaniem pokarmu i trzymanie w termoopakowaniu ale moze faktycznie jak niezawsze w temp pokojowej styknie co do dopajania to ja tez probowalam ta herbatka co agravka ale maly nie wypije wiecej niz 20 ml na dzien i tez wylewam....
możliwe, że ciemieniucha bo na główce mu się zaczyna delikatnie robić ale nie moge narazie smarować oliwką i wyczesywać bo ma bardzo dużo ropniaków na główce i by się mogły roznieść

podgrzewacz wzięłam TT i faktycznie podgrzewa szybciutko ale co mnie zdziwiło trzeba sobie pilnować temperatury tzn masz 3 programy ale do podgrzewania jest tylko 3 a 1 i 2 służy do utrzymywania ciepła ( przynajmniej tak pisze w instrukcji) i chcąc podgrzać małą butelke musisz pilnować 4 minut bo jakby się zostawiło na 10 to byłby wrzątek
więc takie dziwne to trochę bo myslałam, że będzie takie coś, że rozgrzewa do powiedzmy 40 stopni i tyle a nie ciągle w górę

anoxa mój mały w 3 tygodnie i 2 dni przytył 1130

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Hej!
My po wizycie! Naczekaliśmy się ponad 2 godziny, było tyle luda że szok!
Ogólnie pozytyw bioderka ok, jeszcze tylko czeka nas rtg jak Patryś będzie miał 6 miesięcy, ale wszystko wygląda prawidłowo serduszko osłuchane i też ok skórka się poprawia, jest jeszcze cały czas przesuszona (mimo mojego nieustannego smarowania) także mam dalej używać tych specyfików
aaaa no i mały waży 5420g!! fakt, że był najedzony (godzinę po), ale trudno być nie najedzonym jak się je co 3 godziny
super

ide spać bo dzisiaj spałam 4 h tzn pójde jak mi lordzik pozwoli bo nie śpi od 16 ale od 2 godzin ziewa i oczka mu się kleją i ostatnią godzinę przeleżał po ciemku w łóżeczku a ja co 10 minut chodziłam sprawdzić czy śpi i akurat oczka otwarte i po ciemku ogląda świat
więc mi się go szkoda zrobiło i go wzięłam poprzytulami się troszke i spróbuje go namówić na lulanie chociaż w sumie ja moge spać a on będzie i tak grzecznie leżeć tylko mi go szkoda, że się nudzi
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:14   #2527
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość

mam pytanie czy wasze dzieci też tak dużo jedzą ?moja - 4 tygodnie zjada 2 piersi i 90 butli za jednym podejściem - w dzień a w nocy tylko piersi. Hmm zastanawiam się co jest grane. Lekarka mówi że to dobrze aleja się zastanawiam czy inne też tak mają ?
Moja tez potrafi duzo zejsc, ale mowia ze dobrze jak je je i robi kupki choc widac ze jest nabita czasem zje 60ml, a czasem 150ml roznie to bywa, ale wykapalismy dzi o 20.30 zjadla 60ml, bo 3h zjadla wiecej i spi zobaczymy jak noc dzis minie

wiolek
- nie przyzwyczaj, bo pozniej bedzie ciezko

anuszka - ja nie mialam duzo skrzepow, raczej sluz pozniej przezroczysty lub zolty
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-08-24 o 20:16
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 20:17   #2528
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Hej mamusie ale sie dzisiaj zdenerwowałam, zamówiłam wkładki laktacyjne z allegro a że do firma z Sosnowaca to sobie je chciałam smam odbrać bo jest takla mozliwość wysłalam maila do faceta kiedy je moge odebrać a ona mi odpisał żeby zadzwonić do niego w poniedziałek i podał nr tel. Dzwonoe wczoraj a on mi mówi, że dzisiaj do mnie przedzwoni i umówimy się na odbiór bo aktualnie towaru nie mają w magazynie (?) trochę mnie to zdziwiło bo skoro nie maja czekoś to po co wystawiają na allegro. No ale nic myslę sobie poczekam do jutra i co nie zadzaoniła dzisiaj za to wieczorem wysłał mi maila z treścią "
witam, do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy wpłaty za wylicytowany przedmiot, w przeciwnym razie bedziemy zmuszeni poinformować Allegro o nie wywiązaniu się z transakcji oraz złożyć wniosek o zablokowanie Państwa konta". Wiec mu odpisąłm, że byłam z nim umówiona na odbiór osobisty i płatne przy odbiorze że miała znać czy przyszły wkładki bo nie mieli ich fizycznie a poza tym nie dość, że wystawia towar, którego nie ma to jeszcze żąda zapłaty i to ja moge napisać do allegro, że to on narusza regulamin sprzedaży - narazie odzewu nie ma czekam co mi odpisze a jak nie to jutro do niego bedę dzwonić

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:34   #2529
agravka
Wtajemniczenie

misiulka nie przejmuj sie jakims debilem
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:44   #2530
bassienkaw
Zakorzenienie

Tęsknię za Wami dziewczyny... ale przyznaję, że szkoda mi czasu by tutaj siedzieć, gdy mąż jest w domu, gdy Łucja chce się bawić... dzisiaj mąż wrócił do pracy już... niestety na noc... więc chwilę mam i jestem... choć Julcia powoli się budzi do jedzenia

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:49   #2531
bassienkaw
Zakorzenienie

Wrzucam kilka zdjęć z telefonu... Julinek nasz kochany, Łucja... i na koniec Mamuśka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 20:50   #2532
agravka
Wtajemniczenie

witaj basienko! fajnie ze znajdujesz choc chwilke czasem zeby do nas zajrzec
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:54   #2533
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
wklejam i ja zdjecie mojej smieszki
cudnie sie usmiecha

Cytat:

zgadzam sie cos mi sie wydaje ze Michas bedzie intelektualista bo on zawsze na tych zdjeciach taki zamyslony jest
ha ha po rodzicach

michal jak wychodzilismy ze szpitala wazyl 3100 a tydzien temu jak mial 6,5 tygodnia 4970

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Na fajna pediatre trafilam, zbadala Maje cala, udzielila kilku porad zoaczymy. Powiedziala, ze krostki moze mala miec od dotykania moich ubran wypranych w innym proszku , powiedziala aby bardziej pionowo karmic, polecila probiotyk dicloflor na kolki, gazy i kupki u nas ze wszystkim problem od 3 dni :/ i powiedziala abym nabial wyeliminowala totalnie z diety a ja chce ciastka!!!!!!! w nich jest bialko, nie mowila, ze mala ma skaze, ale powiedziala, ze na wszelki wypadek...
fajnie ze trafilas na dobra pediatre. dziwne tylko ze kazala od razu nabial wyeliminowac

Cytat:
Hej!
Ogólnie pozytyw bioderka ok, jeszcze tylko czeka nas rtg jak Patryś będzie miał 6 miesięcy, ale wszystko wygląda prawidłowo serduszko osłuchane i też ok skórka się poprawia, jest jeszcze cały czas przesuszona (mimo mojego nieustannego smarowania) także mam dalej używać tych specyfików
aaaa no i mały waży 5420g!! fakt, że był najedzony (godzinę po), ale trudno być nie najedzonym jak się je co 3 godziny
ciesze sie ze bioderka w porzadku nastepny duzy chlopak

Cytat:

mam pytanie czy wasze dzieci też tak dużo jedzą ?moja - 4 tygodnie zjada 2 piersi i 90 butli za jednym podejściem - w dzień a w nocy tylko piersi. Hmm zastanawiam się co jest grane. Lekarka mówi że to dobrze aleja się zastanawiam czy inne też tak mają ?
no sporo zjada ale jak piszesz moze w dzien masz mniej pokarmu i dlatego

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Moja Dagusia byla kompana godzine temu, ale nie zamierza spac. Przespala dzis prawie caly dzien. Przed kapiela zrobila kupke po dwoch dniach, ale mamcia wypila dzis maslanke zjadla 2 jablka i wypila duzo wody. Od razu mala spokojniejsza. wczoraj w nocy przez sen nawet probowala zrobic kupke.
michal o 18.30 jadl i ryczal caly czas. co zjadl to wyrzygal no i oczywiscie kupe cisnal w trakcie jedzenia. jak juz zrobil to byl dalej glodny bo w sumie to nic nie zjadl ale dalam mu troche piciu i wykapalismy go bo balam sie ze odleci po jedzeniu a juz wczoraj nie byl kapany. no i po kapieli ladnie zjadl bez placzu i wymiotow i od razu poszedl lulu jak mlody kupy nie zrobi to tez caly czas sie spina i spac nie moze bo kupa go meczy

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Jeszcze odnośnie tych wstrętnych odchodów... Dostałam od położnej karteczkę o pielęgnacji siebie i dziecka i tam jest napisane, że najpierw odchody są krwiste, po 4-6 dobach brunatne, a po 10-12 dobach niby żółte. U mnie 12 doba i mam cały czas pełno krwi i dość duże skrzepy Czy powinnam się martwić??
ja przez dluugi czas mialam krew i skrzepy a potem to zolte ktore przestalo leciec pare dni temu dopiero (7 tygodni po porodzie)
ale po cc dziewczyny tylko kilka dni mialy odchody to moze lepiej chociaz zadzwonic do gina czy do poloznej

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
w sumie ja moge spać a on będzie i tak grzecznie leżeć tylko mi go szkoda, że się nudzi
e tam jak by mu sie nudzilo to by plakal ja w nocy jak tylko nie placze to w kimono czasem damian sie pyta rano czy dlugo mi zasypial po jedzeniu a ja nie wiem bo odkladalam do lozeczka jak nie spal i sru do wyrka

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Hej mamusie ale sie dzisiaj zdenerwowałam
palant jakis. chyba ze ktos inny z toba rozmawial a ktos inny wyslal maila

uff nadrobilam was. damian mi zabral lapka i nie bylam na bierzaco. posiedzimy jeszcze troche i spadamy spac.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:55   #2534
anoxa
Zakorzenienie

jaszczka moj jak sie urodzil mial 58cm ale jutro az z ciekawosc sprawdze ile teraz mniej wiecej ma ale mysle ze duzo nie urusl bo jakos nie wyrasta mi z ciuszkow

a moj maly w dzien spal po kapieli polozylam go jak co wieczor na moi lozku i ogarnialam wszystko a ten zasnal przespal poltoragodziny pore karmienia az go na spiaco nakarmilam odlozylam do kolyski i znowu spi oby cala noc tak zostalo zawsze sie boje jak w dzien duzo spi zeby w nocy ladnie pospal
Stary 2010-08-24, 20:56   #2535
bassienkaw
Zakorzenienie

czytam was w miare na biezaco, przez telefon gdy karmie Julie, alepisac nie ma kiedy

Stary 2010-08-24, 20:58   #2536
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Wrzucam kilka zdjęć z telefonu... Julinek nasz kochany, Łucja... i na koniec Mamuśka
straszne spiochy z tych twoich coreczek. a julka jaki usmieszek ladny no a ty mamuska super wygladasz

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
a moj maly w dzien spal po kapieli polozylam go jak co wieczor na moi lozku i ogarnialam wszystko a ten zasnal przespal poltoragodziny pore karmienia az go na spiaco nakarmilam odlozylam do kolyski i znowu spi oby cala noc tak zostalo zawsze sie boje jak w dzien duzo spi zeby w nocy ladnie pospal
michal nocki przesypia niewazne czy w dzien duzo spal czy nie. Hubcio tez przespi ladnie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:59   #2537
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
wklejam i ja zdjecie mojej smieszki
ale sliczna śmieszka
Cytat:
Hej!
super że z bioderkami ok duzy chłop już!

Cytat:
hej mamusie przyznam że trochę was podczytuję alenie mam czasu pisać bo moje dziecko kochane nieśpi w dzień -no może 15 minut albo w samochodzie) więc czasu na nic nie mam - tym bardziej że kolki nadal nas męczą. teraz chwlkę przysypia więc mogę coś napisać) powiem tak - Moja Nika to prawdziwa lwica nawet ryczy jak lew- słychać ją wszędzie) w wózku nie chce jeździć tylko w foteliku

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Sara też tak je tyle że butle je na wieczór , ale cały czas mam wrażenie że jej mało:/
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:59   #2538
farminka
Wtajemniczenie

Basiu wszystkie dziewczyny śliczne I podziwiam Cię,że masz czas,siłę i ochotę żeby się umalować i odstroić... Ja chyba zacznę chodzić z workiem na głowie
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 21:14   #2539
anoxa
Zakorzenienie

lee czyli Hubert az strasznie duzo nei przytyl raczej normalnie

basienka sliczne masz coreczki i ty tez slicznie wygladasz

ale wam zazdroszcze strojenia dziewczynek w rozne kiecki chociaz mojego synka bym na nikogo innego nie zamienila a w kieckach tez by glupio wygladal i co gorsza boje sie zeby kiedys nie mial zalu ze tak go ubieralam wiec wole nie probowac ale mam nadzieje ze druga bedzie dziewuszka

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

aniaa Hubert tez ale boje sie zeby mu sie nie pozmienialo

dziewczyny kiedy planujecie druga dzidzie? czy jeszcze o tym nie myslicie? bo ja mysle ze jak maly z dwa i pol roku bedzie mial to zaczniemy staranka tak zeby do przedszkola poszedl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 21:20   #2540
farminka
Wtajemniczenie

Ja może za 4-5 lat chciałabym kolejne,ale tak jak pisałam cały czas się boję,że ono już jest w drodze
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 21:24   #2541
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

basia - silcznie wszystkie wygladacie

anoxa
- narazie nie mam okresu, wiec co do 2 dziecka nie wiem czy wogole chcemy a jesli tak to za 6 lat

Przebralam mala bo cisnela kupke, jakies baczki, ale po co ma miec mokro i ja to draznic i spi sobie

Udalo sie przeciagnac kapiel, zobaczymy jak bedzie dzis wygladala nocka
Ide sie polozyc dobranoc

farminka
- oj nie strasz ( chyba poprawnie napisalam twoj nik
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-08-24 o 21:25
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 21:46   #2542
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja więcej dzieci nie planuje. U nas różnicy jest 2 lata i 7,5 miesiąca. I myślę że całkiem niezła ta różnica i dobra.

Co do makijażu,to dziennie mam ta chwilę dla siebie,dziennie ja znajdę. Dobrze się tak czuje. Choć te zdjęcia tu,to akurat z weekendu weselnego. A czas jest na wszystko,staram się cyc dobrze zorganizowana. Ale np przez to na wizazu jako tako nie bywam,bo mam ważniejsze rzeczy na głowie hihi. Tzn staram się lepiej spożytować czas. Teraz pisze,bo mała na piersi wisi,ja na telefonie,a mąż w pracy jest.

Dziękuję za mile słowa dziewczyny

Stary 2010-08-24, 21:58   #2543
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
no sliczne cory i widze, ze juz mala maluje paznokcie
Cytat:
j

tez sie zawsze tego boje, ale na szczescie sie tak nie zdazylo, ze byl problem odpukac

Cytat:
ale wam zazdroszcze strojenia dziewczynek w rozne kiecki chociaz mojego synka bym na nikogo innego nie zamienila a w kieckach tez by glupio wygladal i co gorsza boje sie zeby kiedys nie mial zalu ze tak go ubieralam wiec wole nie probowac ale mam nadzieje ze druga bedzie dziewuszka

dziewczyny kiedy planujecie druga dzidzie? czy jeszcze o tym nie myslicie? bo ja mysle ze jak maly z dwa i pol roku bedzie mial to zaczniemy staranka tak zeby do przedszkola poszedl
Dziewczynek sie rodzi wiecej, wiec wieksze szanse

Ja dzidzie jesli juz druga to planuje za 4 lata
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ja może za 4-5 lat chciałabym kolejne,ale tak jak pisałam cały czas się boję,że ono już jest w drodze
to zrob test

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

farminka
- ( chyba poprawnie napisalam twoj nik

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-08-24 o 22:23
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 22:09   #2544
bassienkaw
Zakorzenienie

No u mnie babiniec,mąż się raczej syna nie doczeka...

Co do malowania paznokci,to Łucja ostatnio wpadła na pomysł żeby pomalować pazurki Julii. Ta to ma pomysły.

Moja mała ma okres aktywności teraz,ale nie ma problemu,byle do północy padła,bo narazie nawet nie jestem zmęczona

A właśnie co do chusteczek nawilżanych to u mnie ponad wszystko są Dady z biedronki. Zarówno do dupki,jak i dla starszej córki np na spacerze by jej buzię czy rączki wytrzeć,jak i dla mnie do demakijażu. Są mocno nawilżone. Miałam kilka paczek z pampersa i dupa,wszystko suche mi się trafiło,a w różnych sklepach były kupowane.

A jakie pampersy używaćie? U mnie ponad wszystko też te z biedronki. Ostatnio testowałam z rossmana...tak to mięciutkie,cena super,ale coś się Julci przyklejały dziwnie do pupy,więc więcej ich nie kupię. Chce jeszcze spróbować z Lidla

Stary 2010-08-24, 22:16   #2545
Basia84
Rozeznanie

Cytat:

my planujemy staranka juz w przyszlym roku zeby byla mala roznica wieku i zebysmy nie wypadli z rytmu pieluchowego
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 23:47   #2546
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
prosze napiszcie jak wygląda rana po szczepionce (pierwszej, w szpitalu) u waszych maluchów. Szymek na 5 tygodni i dopiero 2 dni temu miejsce po szczepionce sie zaczerwieniło Nie wiem o co chodzi...
Mój synek ma 6 tyg a grudka wyraźna, ropki jeszcze nie ma.
Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
A no jest co kochać bardzo lubię jego posturę nie jest gruby ale masywny
Toć ja nie mówię, że gruby! Fajny miś i tyle.. mój mąż to taki suchy.. ze 40 kilo waży razem z wersalką
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Nonco Ci bede klamac ;>
Tz sie uparl, bo o kupcie i o ogolny niepokoj i o krostki chodzilo, on ogolnie przewrazliwiony.
To może tżtowi zaaplikuj Viburcol
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Kochana.. mnie w zeszłym tygodniu przestało lecieć.. i co? Dwa dni spokoju i dostałam okresu i to takiego, że podpaski nocne ledwo wyrabiały! Już myślałam, że się na podkłady poporodowe przerzucę bo się lało jak z kranu Więc ostrzegam przed pierwszym okresem bo duuuużo majówek też taki miało, więc to nie jest odosobniony przypadek tylko raczej większość

Dziś dzień niemal złoto..
19:40 jedzenie
21:00 sen
05:25 jedzenie i sen
08:20 jedzenie i usypianie bardzo fajne bo krótkie i efektywne
11:00 herbatka 20ml
11:30 jedzenie i zabawa do 12:15
12:30 sen do 14:00
14:00 herbatka 50ml i wyjście na spacer
15:30 jedzenie i marudzenie, momentami ryk
17:00 sen podczas powrotu ze spaceru do 18:00
19:30 jedzenie i ryczenie niemiłosierne.. armagedon jaki miałam na codzień cały dzień.. do 23:00 w międzyczasie podałam herbatkę uspokajającą hippa i paracetamol w syropie bo był cały rozpalony ale chyba z tego krzyku.
23:00 sen.. do teraz - a miał jeść o 22:30 ale zasypiał już więc nie rozbudzałam
Dziś dzień nieco nam te herbatki spaskudziły ale starałam się mu wcisnąć bo generalnie on bardzo mało pije.. staram się wpasować mniej więcej w połowie przerw między jedzeniem ale dzis coś wypadało inaczej.
I tak jestem zadowolona z dnia bo ryczał tylko przed snem nocnym.. choć już od 16:00 miałam pełne gacie bo zapowiadało się nieciekawie.. ratował nas smoczek i szuszanie.
Wydaje mi się, ze zaczynam łapać kiedy i jak on płacze jak jest zmęczony ale pewna nie jestem..
Boję się jaka będzie ta nocka bo zazwyczaj dzień był rykliwy a noc spokojna.. a jak dziś dzień był spokojny w miarę to jaka będzie noc..

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-25 o 07:49
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 03:00   #2547
hd2005
Zakorzenienie

Nocne karmienie
Mały spał od 21-wszej do 3-ciej

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 03:06   #2548
hd2005
Zakorzenienie

Teraz miałam czas aby Was nadrobić.

Śliczne maluchy
Jak dobrze, że w obecnych czasach aparat fotograficzny jest na porządku dziennym i możemy uwiecznić te nasze skarby.

Szymek juz tak sie wierci i przekręca, że nie mogę go samego zostawić na kanapie a mały oczywiście woli kanapę i nasze towarzystwo niz własne łóżeczko (przynajmniej w ciągu dnia).

Na zdjęciu - mały akrobata
Załącznik 3358022

Stary 2010-08-25, 03:09   #2549
hd2005
Zakorzenienie

No i jeszcze jedno zdjęcie
Matka zmęczona po nocnym karmieniu
Załącznik 3358023

Stary 2010-08-25, 06:23   #2550
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Ale sliczne z Was kobietki!!!

Cytat:
Teraz miałam czas aby Was nadrobić.

Śliczne maluchy
Jak dobrze, że w obecnych czasach aparat fotograficzny jest na porządku dziennym i możemy uwiecznić te nasze skarby.

Szymek juz tak sie wierci i przekręca, że nie mogę go samego zostawić na kanapie a mały oczywiście woli kanapę i nasze towarzystwo niz własne łóżeczko (przynajmniej w ciągu dnia).

Na zdjęciu - mały akrobata
Załącznik 3358022
Kochana u mnie jest to samo. W ciagu dnia Dagusia spi na sofie w pokoju w ktorym ja przebywam. W nocy spi z nami.

Cytat:
No i jeszcze jedno zdjęcie
Matka zmęczona po nocnym karmieniu
Załącznik 3358023
slicznie wygladacie!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości