|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Irlandii, cz. 2
Cytat:
się nie obejrzsz a będziesz biegać za nim![]() A my narazie mamy przerwę, musimy trochę poczekać ![]() a u Was jak tam? walczyciemo drugie już? |
|
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
PAULINKO wiesz co chcialam sie zaczac starac jak siostra wroci do PL bo z nami w pokoju spala ale maly od tyg jest niespokojny ciezko jest mi troche bo na rekach non stop musze go nosic mardudny jest i bala bym sie teraz byc w ciazy bo najgorsze co moze byc to dzwiganie na poczatku ciazy a on juz 8 kg wazy wiec lekki nie jest
na razie tez przesunalismy staranka i wrocilismy do naszj pierwszej daty lipiec przyszlego roku ![]() A wlasnie KELLYS odemie dostanie ze tu sie nie pojawiam baba jedna zaraz jej napisze
|
|
|
|
#2433 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny! Przygarniecie mnie na Wasz wątek? Do tej pory odzywałam się regularnie na wątku mamusiowym, ale przyszedł taki moment, że tematy kupki-zupki mnie zmęczyły...
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
HEKSIU ciebie kochana oczywiscie ze przyjmiemy
)))))))))))))))))))))0
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś o sobie?
Może być skrócony życiorys? ![]() Mężatka. Dzieciata. Mieszkam w północnym Co. Dublin. Przez kilka lat w związku na odległość- TŻ w Dublinie, ja w Warszawie. Zaczeliśmy myśleć o dziecku, ale że widywaliśmy się raz na 2-3 miesiące to myśleliśmy że dopiero po roku się uda, bo wcelowanie w odpowiednie dni jest utrudnione. Udało się od razu. Mimo, że planowaliśmy powiększenie rodziny to jednak przeżyłam szok że tak szybko zaszłam w ciąże. Szybka decyzja co robić dalej - czy tż wraca, czy ja jadę do niego. Dalsza rozłąka nie wchodziła w grę. Przyjechałam tutaj, nie znając nikogo oprócz TŻ. Było ciężko - nie mogłam się zaaklimatyzować, siedziałam w domu, wychodziłam na samotne spacery. Nie miałam do kogo się odezwać. Znajomi TŻ to byli w 90% faceci koło 40, informatycy, a ja tęskniłam za jakąś babką do pogadania, najlepiej polką (początkowo bariera językowa była dla mnie nie do pokonania. mimo znajomości języka nie potrafiłam się przełamać i zacząć mówić. za dużo myślałam o tym jaki czas powinnam użyć itp ) Potem trafiłam na wizaż - poznałam kilka fajnych dziewczyn które tak jak ja spodziewały się maluchów, z niektórymi udało się spotkać. Wyprowadziliśmy się z D15 na północ, do Balbriggan. Tutaj poznałam kilka osób, zaaklimatyzowałam się i wreszcie czuję się dobrze. Sorki za tak przydługi i smętny wstęp Chciałam w dużym skrócie napisać jak się znalazłam na zielonej wyspie, gdzie pracowałam (a raczej nie pracowałam ), bo to chyba standardowe pytania jakie zadaje polak polakowi na obczyźnie. Oczywiście oprócz "ile zarabiasz"
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Heksa no wyczerpująca odpowiedź
![]() fajnie, że jest takien forum gdzie można się poznać i nawet spotkać czasami |
|
|
|
#2439 |
|
Raczkowanie
|
hej kobitki!!dużo się dzieje na forum bardzo duzo
![]() ja troszkę jestem w tyle zastanawiam się bardzo nad powrotem do IRL ![]() na początku może być ciężko ale jestem twarda poradzę sobie. jak nie znajdę pracy od razu to znajdę ją za m-c, 2 m-ce, pół roku. Mam dość MOBINGU w pracy Heksa mój tż mieszka niedaleko Balbriggan w Droghedzie. Często tam bywałam na zakupach Tęsknie za wyspami ![]() jak ja się powtarzam na Wizażu wybaczie |
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2441 |
|
Wtajemniczenie
|
atomufka - chetnie sie pisze na spotkanko ale po 13 wrzesnia, bo juz w sobote wakacje
![]() Heksa - witaj. Ja mam psiapsiole w Dundalk a to niedalego ![]() Lamia - mobbing w PL to juz chyb anorma. Ja mialam to szczescie zze siwe zwolnilam i przyjechala do IRL, ale moja sis teraz jest cala w stresie bo w pazdzierniku wraca do pracy, w sumite po to zeby zarobic na opiekunke do dziecka i na waciki. Ale jak nie wroci to moze ja stracic wiec lepiej miec ciaglosc pracy. elcia - jak dlugo moczysz zeberka? bo moje po 2 dniach moczenia nadal byly slone Czas na prasowanie. I pakowania ciag dalszy. |
|
|
|
#2442 |
|
Raczkowanie
|
brzydula 81 ja mieszkałam w Droghedzie 3 lata temu
porozmawiam z nim w 4 oczy jak będzie na holidayu może mnie przyjmie pod swój dach on chce tu wrócić do PL ale ciężko widzę jego odnalezienie się tu. różnica jest taka, że pracowałam w IRL w fabryce a tu w PL pracuję w banku ale atmosfera między pracownikami jest taka sama, a szefostwo w banku gorzej cię traktuje niż w fabryce jestem chyba za słaba psychicznie zaczyna mnie to przerastać ![]() mój tż właśnie do mnie leci już nie mogę się doczekać brzydula 81 czy aż tak kiepsko z praca w Droghedzie gdzie dokładnie mieszkacie? co porabiacie? ile lat już jesteście w IRL?
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2444 |
|
Raczkowanie
|
do PL dopiero idzie kryzys dlatego mam taką atmosferę w pracy
mam nadzieję, że dołek związany z pracą mi przejdzie koniec tego dołowania się trzeba się cieszyć tym co się ma straszny ze mnie realista zmykam do pracy miłego dzionka pocieszam się tym, że weekend tuż tuż Edytowane przez lamia1980 Czas edycji: 2010-08-26 o 08:33 |
|
|
|
#2445 | |
|
Raczkowanie
|
Dziendoberek
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- A moja siostra jest w Laytown.. ciekawe czy sie znacie bo w Laytown ponoc wszyscy sie znaja, ale wiem ze Drogheda jest wieksza..
|
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
MARTY no to witam w klubie
bo co bym nie kupilato mocze przez dwa dni i i takslone jest wogole nie wyciaga solicomnie denerwuje wiec czesto sobie zamawiamy z polskich delikatesow z dostawa dodomu ![]() LAMINA musisz zaczac pozytywnie bo tak jka pisze atomufka zwariujesz od tego |
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba jej nie znam-bo nie znam nikogo z Laytown...
|
|
|
#2449 |
|
Raczkowanie
|
aaa to moze i dobrze ze Jej nie znasz...
a wpadasz czasem do Dublina? Drogheda jest fajna, wszystko w poblizu jak rzut beretem
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
jak sie zmotywuje to tak...godzina jazdy autobusem to nie tak duzo (ale czasem nie mam cierpliwosci)a samochodem po centrum chyba balabym sie...
|
|
#2451 |
|
Raczkowanie
|
eee nie ma sie czego baac
- madra jestem bo sama nie jezde, tzn nie mam prawka.. ale teraz w centrum Dublina jest ograniczenie 30km/h wiec nikt nie szaleje.. chociaz tez slyszalam ze czasem to nawet trudniej jechac tak wolniutko..?---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- a co do podrozy autobusem.. ja codziennie jezdze 40 minut x dwa... da sie przyzwyczaic
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle to po parkingu moze da sie jezdzic
|
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja mam do pracy niecałe 5 min spacerkiem jednak fajnie się mieszka w małym miasteczku Lamia miłego czasu z Tż daj znać co postanowiliście |
|
|
|
#2454 |
|
Raczkowanie
|
no szalenstwo... na rowerku jade szybciej
Faaajnie masz... Ja w sumie moglabym mieszkac blizej centrum i mniej podrozowac jesli bym chciala ale wole troche dalej - spokojniej, ladniej.. |
|
|
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinaizabela - a do którego centrum handlowego jeździsz? Czy robisz zakupy w centrum? W Galway nie ma połowy sklepów które są w Limerick. Całe szczęście otworzyli TKMaxx
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam są dla mnie najbardziej interesujące sklepy a Tkmaxa nie lubię
|
|
|
|
|
#2457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taki burdel ze szok. Jak ktos lubi poszperac w ciuszkach to ok, mnie to denerwuje...
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Raczkowanie
|
Dziendoberek
Jak fajnie ze juz piiiiaaatek Jakies ciekawe plany na weekendzik? Ja dzisiaj imprezuje a reszte weekendu postaram sie uczyc
|
|
|
|
#2459 |
|
Raczkowanie
|
czesc laski nie było mnie chwilke ale juz jestem
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() a w niedzielę wybieramy się do Galway ze znajomymi na cały dzień ![]() Mieliśmy też odwiedzić znajomych w Claregalway ale coś czuję, że tam nie dotrzemy ![]() Udanej imprezki ![]() a co tam u Ciebie?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

się nie obejrzsz a będziesz biegać za nim

Zabki

on chce tu wrócić do PL ale ciężko widzę jego odnalezienie się tu. różnica jest taka, że pracowałam w IRL w fabryce a tu w PL pracuję w banku ale atmosfera między pracownikami jest taka sama, a szefostwo w banku gorzej cię traktuje niż w fabryce
jestem chyba za słaba psychicznie
bo w Laytown ponoc wszyscy sie znaja, ale wiem ze Drogheda jest wieksza..
ale teraz w centrum Dublina jest ograniczenie 30km/h wiec nikt nie szaleje.. chociaz tez slyszalam ze czasem to nawet trudniej jechac tak wolniutko..?
Jak fajnie ze juz piiiiaaatek
Jakies ciekawe plany na weekendzik? Ja dzisiaj imprezuje a reszte weekendu postaram sie uczyc