Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 11:33   #4531
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
W SR polozna mowila zeby kupowac wlasnie jak najwieksze oslonki, bo prawidlowo przylozone do piersi dziecko trzyma w buzi duza czesc otoczki. Wtedy jest mniej bolu i leci wiecej mleka. Wiec w nakladce tez sie musi zmiescic jak najwiecej. Jesli kupimy takie malutkie to niestety nic z tego nie bedzie.
tu się z tobą nie zgodzę ja mam rozmiar Małe a itak są na mnie za duże i jest miejsce na "wyciągnięcie", nie można uogólniac, że wszystkie kobiety karmiące mają duże sutki

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
o matko, boję się, że u mnie coś nie tak
wszystko dobrze, bo ty byłaś szczepiona i masz badanie na poziom p/ciał a jak ktoś nie był szczepiony to robi badanie na obecność wirusa i wtedy wynik jest pozytywny lub negatywny

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:36   #4532
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Siedzę tu już godzinę i czytam co napisałyście od wczorajszego późnego wieczora. Ale tempo!

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
przychodzi codziennie z pracy i mówi: "co przychodze to jesteś wieksza"
Zatłukłabym za taki tekst

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość

Bierzecie suszarkę do włosów do szpitala???
Ja biorę i prostownicę też
Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
powiem wam ze nawet nie zabierajcie kosmetykow bo nie umalujecie sie wogole
Nie zgodzę się Rodziłam dwa razy i za każdym razem po porodzie się malowałam Lepiej się czuję gdy mam chociaż kreski zrobione. Nie przyjęłabym gości do pokoju gdybym była nie wymalowana.
Poza tym dziecko na początku tylko śpi i śpi i czasu jest na prawdę sporo, żeby doprowadzić się do przyzwoitego wyglądu

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
a powiedzcie, bepanthen kupic krem czy masc
Ja używałam krem, bo jest rzadszy i łatwiej nakłada się na skórę. Ale ja go używałam tylko na odparzenia pieluszkowe. Działał cuda
Ale po tym co napisała Angelikaw, o tych różnicach, to chyba jednak tym razem kupię maść

Cytat:
a ten bephanten to na brodawki tak?
Na brodawki i na odparzenia pupci. Działa cuda. Ale trzeba go nakładać na dokładnie osuszoną skórę.

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
No właśnie ... Przecież nie wskoczę pod prysznic i nie schylę się do stóp, nie powyginam itd I w ogóle kiedy można wziąć prysznic, żeby z blizną wszystko ok było? Ja totalnie zielona jestem.
Bordowa ja miałam cc pod narkozą. Jak już doszłam do siebie po 6 godzinach, to była już 14 godzina. A na wieczór kazali mi wstać z wyra i lecieć pod prysznic. Nie miałam siły, bo byłam jakby omdlona. Ale do położnej to nie docierało i stała nade mną aż wstanę i pójdę do łazienki. Poszła ze mną i patrzyła czy wchodzę pod prysznic. Kazała myć tą ranę. No oczywiście na samą myśl zemdlałam. Ja nie mogłam nawet na to spojrzeć, a co dopiero dotknąć.
Na drugi dzień też mnie maltretowała tym prysznicem, że muszę iść. Znowu zemdlałam. Dopiero jak się okazało, że mam straszne wyniki krwi, dostałam kroplówę i zastrzyki, a więc sił nabrałam później.
Pod prysznicem się nie schylałam do stóp Myłam to co dałam radę sięgnąć bez zbędnych wygibasów. Rany nie myłam. Wystarczyło mi, że była mokra od wody.
Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja śmigam autem codziennie i brzuch nic a nic mi przeszkadza. Kierownicy nie dotyka, i nie musiałam przesuwać fotela, jeżdżę jak zwykle.
Ja też Do kierownicy mam sporo miejsca. Ale ja mam mocno odsunięty fotel, bo mam długie nogi.

Cytat:
o matko, boję się, że u mnie coś nie tak
Majka widzę, że już znalazłaś info.
Szczepionka na WZW B jest ważna 10 lat. A więc twoja już po woli traci ważność
Ale skoro wyszło ci w wyniku, to znaczy, że jeszcze masz przeciwciała i na twopim miejscu bym się jeszcze nie szczepiła.
Ja byłam szczepiona na B 5 lat temu, a na A zachorowałam po pobycie w Tunezji A więc mam jeden i drugie przeciwciała
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:41   #4533
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

Zatłukłabym za taki tekst
oj on tak tylko mówi żartobliwie, nie żeby mnie zezłościć
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:41   #4534
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
tu się z tobą nie zgodzę j
wszystko dobrze, bo ty byłaś szczepiona i masz badanie na poziom p/ciał a jak ktoś nie był szczepiony to robi badanie na obecność wirusa i wtedy wynik jest pozytywny lub negatywny
Dziękuję za wyjaśnienie

Cytat:
Majka widzę, że już znalazłaś info.
Szczepionka na WZW B jest ważna 10 lat. A więc twoja już po woli traci ważność
Ale skoro wyszło ci w wyniku, to znaczy, że jeszcze masz przeciwciała i na twopim miejscu bym się jeszcze nie szczepiła.
Ja byłam szczepiona na B 5 lat temu, a na A zachorowałam po pobycie w Tunezji A więc mam jeden i drugie przeciwciała
Również dziękuje za odp.
Chyba co lekarz to opinia, bo mi mówili, że w ogóle nie trzeba powtarzać
Ja tę ostatnią dawkę, którą podaje się po 5 latach miałam 10 lat temu, a ten wynik 943 to chyba dosyć wysoki...
Stary 2010-08-26, 11:42   #4535
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Serio? Ja śmigam autem codziennie i brzuch nic a nic mi przeszkadza. Kierownicy nie dotyka, i nie musiałam przesuwać fotela, jeżdżę jak zwykle.
No ja normalnie zawsze mam fotel blisko podsunięty,a teraz nie mogę za bardzo,bo brzuch mnie ogranicza i kicha.Musze mieć szofera

Paula SHIN-o w końcu się odezwałaś,co tam u Ciebie sie dzieje,że nas podczytujesz i nic nie piszesz?

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
kasienka... w razie czego masz chyba tescia/tesciowa blisko, co? to tak a propos zawiezenia na porodowke...
No wolałabym z małżem jednak,teściowie niedługo jadą na wczasy,więc ciekawa jestem czy zdążą wrócić przed.Szczerze powiedziawszy to nie są mi do niczego potrzebni,szczególnie teściu...

Dziewczyny,które mają foteliki samochodowe Maxi-Cosi Carbio-Fix!Czy te foteliki mają okrycie na nózki,jakiś śpiworek lub coś podobnego?

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:44   #4536
Majka232
Zakorzenienie

Mój Tż jak coś zażartuje z mojej wagi, to patrzy na moją reakcję, ale nigdy nie jest to złośliwe, a zabawne, bo mnie też rozśmiesza.
Jak ostatnio mówię, że albo w ciągu tyg. nic nie przytyłam albo tylko tyle co dziecko to mi tłumaczy, że wszystko ok, bo wcześniej się zaokrągliłam i teraz dziecko z zapasów pobiera (co jest prawdą, bo najbardziej przytyłam w I trymestrze...)
Stary 2010-08-26, 11:45   #4537
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy Wy kupujecie butelki dla noworodka na zaś (takie po 125 ml)? czy dopiero jak się okaże, ze trzeba będzie dokarmiać? może mamusie się wypowiedzą jak to jest?
i czy warto kupić butelki szklane? bo myślę sobie,że jak ten bisfenol (BPA) faktycznie wchodzi w jakieś interakcje z mlekiem/napojem, to moze faktycznie szkło jest bezpieczniejsze, nie wspominając o cenie. Wiem jakie są minusy szklanych butelek, ale może któraś mama ma doswiadczenia i się podzieli?
Forsiczka ja kupiłam malutką butelkę 125 ml z Aventu.
Może się przydać tuż po porodzie, gdy dziecko ma żółtaczkę fizjologiczną. Wtedy trzeba dużo poić i to nie swoim pokarmem, tylko herbatką koperkową lub glukozą, żeby się bilirubina szybciej wypłukała z organizmu. Po samym mleku matki żółtaczka się przeciąga.
Jak się mój syn urodził, to nie miałam żadnej butelki. W szpitalu dawali mu koperek ze szpitalnych butli, a do domu wychodziłam w święta i nie miałam gdzie kupić butelki ani herbatki, bo wszystko było pozamykane. A kazali mi go poić między karmieniami.
Dlatego teraz kupiłam jedną butelkę i herbatkę koperkową tak na w razie czego

Aha! Butelkę Aventu mam plastikową, ale BPA Free.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-08-26 o 11:50
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 11:45   #4538
ania13.03
Zadomowienie

Hej dziewczyny, faktycznie ciezko za Wami nadazyc

Co do makijazu to ja pewnie wezme tylko korektor na moje popekane naczynka, ktore nota bene strasznie popekaly wlasnie teraz w ciazy
A suszarke wezme pod warunkiem, ze zdaze kupic jakas fajna poreczna, bo moja jest za wielka. A jezeli nie to trudno, obejde sie bez

Co do wychodzenia Tzow to u mnie nie jest zle, bo do tej pory moj mial 3 razy w tygodniu silownie i raz box a od kiedy go poprosilam zeby spedzal ze mna wiecej czasu, bo tez jestem tu sama i czasami po prostu wariuje, to zostala tylko godzinka boxu
Ale my zawsze spedzalismy razem kazda wolna chwile wiec teraz tez raczej nie odczuwamy tego tak, jakbym go przy sobie uwiazywala. Po prostu dobrze nam razem, nawet jak sie nudzimy

enis84 padlam rewelacyjny artykul

A my dzisiaj konczymy 34 tygodnie

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2010-08-26 o 15:13
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:46   #4539
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
No wolałabym z małżem jednak,teściowie niedługo jadą na wczasy,więc ciekawa jestem czy zdążą wrócić przed.Szczerze powiedziawszy to nie są mi do niczego potrzebni,szczególnie teściu...

Dziewczyny,które mają foteliki samochodowe Maxi-Cosi Carbio-Fix!Czy te foteliki mają okrycie na nózki,jakiś śpiworek lub coś podobnego?
no rozumiem, chodzilo mi tylko o kwestie dowiezienia Was do szpitala....
mnie chyba znajomi dowiozą, albo taxi, bo przeciez moj szanowny małoznek nie zrobil do dzis prawa jazdy

maxi cosi carbio-fix Nie, nie maja. ale mozna dokupic... jak stwierdze, ze mi sie to przyda to se kupie.

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-26, 11:46   #4540
falbala
Raczkowanie

forssiczka - ja kupiłam 3 butelki 125 ml TT, plastikowe, ze smoczkiem od 0 do 3 mcy.. zobaczymy czy sie sprawdzą
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 12:01   #4541
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Forsiczka ja kupiłam malutką butelkę 125 ml z Aventu.
Może się przydać tuż po porodzie, gdy dziecko ma żółtaczkę fizjologiczną. Wtedy trzeba dużo poić i to nie swoim pokarmem, tylko herbatką koperkową lub glukozą, żeby się bilirubina szybciej wypłukała z organizmu. Po samym mleku matki żółtaczka się przeciąga.
Jak się mój syn urodził, to nie miałam żadnej butelki. W szpitalu dawali mu koperek ze szpitalnych butli, a do domu wychodziłam w święta i nie miałam gdzie kupić butelki ani herbatki, bo wszystko było pozamykane. A kazali mi go poić między karmieniami.
Dlatego teraz kupiłam jedną butelkę i herbatkę koperkową tak na w razie czego Aha! Butelkę Aventu mam plastikową, ale BPA Free.
Weronisia dziękuję za odp.; nie wiedziałam jak to jest w razie żółtaczki

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
forssiczka - ja kupiłam 3 butelki 125 ml TT, plastikowe, ze smoczkiem od 0 do 3 mcy.. zobaczymy czy sie sprawdzą
no właśnie ja się zastanawiałam nad TT ale sobie daruję, ponoć twarde smoki są a z aventu można dokupić różne bajerki i robić zestawiki w razie potrzeby
na all jest taka aukcja, tylko nie ma info czy ten model jest BPA free, z tego co wyszperałam, to niekoniecznie:
http://allegro.pl/avent-butelka-260-...195977912.html

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 12:13   #4542
Ineczka33
Wtajemniczenie

Witam Brzuchatki
Zazdroszczę Wam wolnego czasu i możliwości płodzenia na wątku tylu stron Ja, poza wyprawką do szpitala dla siebie i Igorka, szykuję jeszcze wyprawkę dla mojej 3 letniej Julki do przedszkola - więc kocioł w domu

Któraś pytała o poród na Inflanckiej w Warszawie. Ja się tam wybieram i z tego co wyczytałam z ich strony - mają fajną stronę internetową - to zarówno znieczulenie, jak i poród rodzinny są bezpłatne. Szpital jest odnowiony po generalnym remoncie.
Tu jest link do tego szpitala. Więcej w zakładce Inflancka - tani szpital.
Pozdrawiam, lecę z małą na szczepienie.
Stary 2010-08-26, 12:18   #4543
Szczęśliwa
Zadomowienie

Ja próbuję już od wczoraj, wyprasować, te wszystkie ciuszki dziecięce. Nie znoszę prasować i fakt, że to ciuszki dla mojej córci nic nie zmienia. Do tego przy desce wystoję max godzinę i muszę robić przerwę. wrrr......

Cytat:
przeczytajcie sobie, ktoś sie strasznie wysilił pisząc ten tekst
http://www.gazetawroclawska.pl/aktua...erku,id,t.html
i jaki sens było to pisać

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
albo mielone+fasola+kukurydza+ czosnek+przyprawy+przecie r pomidorowy i zawijam w marketową tortije
ooo widzisz przypomniałaś mi że dawno nie jadłam tortilli. Ja robię jeszcze prostszą wersję. Podsmażam mielone z cebulką i przyprawą do mielonego i dodaję do tego duży sos meksykański ze słoika. Na podgrzaną tortillę daję tarkowany ser i ten sos z mięskiem i zawijam. Mniam

Cytat:
dziewczyny, czy Wy kupujecie butelki dla noworodka na zaś (takie po 125 ml)?
Ja kupiłam zestaw startowy TT, mam tam dwie butelki 125 ml i dwie 250. Przydadzą się prędzej czy później.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 12:21   #4544
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Pomi -ogromne gratulacje !!! Tymuś cudny!!!!!

Wcześniej nie dąłam rady zaglądnać, mam taki syf w domu,z e masakr,a dzisiaj obeszłam pól wieliczki w poszukiwaniu tenisówek dla średniego do szkoły,albo w jego rozmiarze gbyły babbskie, albo drogie :/ a bardzo małą stopę, nie chciał ani dziecinnych, a normalne znaleźliśmy po 2 godzinach poszukiwań, w każdym razie już mamy i koniec wyłazenia,teraz zajmuję się odsyfianiem
Stary 2010-08-26, 12:23   #4545
cellaris
Rozeznanie

No to kolejna partia nadrobiona ufff

Cytat:
Napisane przez Binka0310 Pokaż wiadomość
Mam to na codzien jak sie pytam to odpowiada ze mu obojetne a wiec wczoraj np ugotowalam ryz i polalam tluszczem a do tego paluszki rybne z tesco i finito nic wiecej nie dalam i powiedzialam ze niech sie cieszy ze chociaz to bo mi sie nie chcialo nic robic do jedzenia, popatrzyl na mnie krzywo ale nic nie powiedzial
Dobry pomysł z tym ryżem. U mnie ten sam problem z obiadami, tż zawsze twierdzi,że mu wszystko jedno i zje to co ja ugotuję

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
ja suszarki nie biorę....

nie wiem natomiast jak ja się przestawię na niezapachowe mydła, żele pod prysznic czy balsamy na perfumach też się zaoszczędzi w pierwszym okresie życia dziecka
Ja suszarkę chyba wezmę bo u mnie po cc to z reguły 6 dni się w szpitalu siedzi, a to kawał czasu.
A to ja moich ukochanych żeli. balsamów i perfum nie będę mogła po porodzie używać? No wiem,że dzidzię mogą uczulić, ale myślałam że np cycuchy jakimś mydłem bambino se machnę,a resztę normalnie jak zawsze żelem zapachowym, no i perfumy też gdzieś przemycę

Cytat:
no ja też Kasienka słyszałam że opryszczka w ciąży jest bardzo niebezpieczna, ale nie chce tu nikogo straszyć
Ale nie wargowa tylko narządów płciowych, zresztą któraś z dziewczyn już o tym pisała.

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Ja też się wkurzam i jest mi przykro jak Tż gdzieś wychodzi a ja zostaję sama, ale ja go rozumiem, bo on zdaje sobie sprawę, że to się skończy niedługo więc chce skorzystać ... My mamy brzuchy, badania itd. itd., faceci tak bardzo tego stanu nie przeżywają, więc żyją jak dawniej albo jeszcze intensywniej, żeby "nadrobić" czas po porodzie, kiedy nie będzie do tego głowy ani możliwości.....
U nas jest tak samo

No dobra lece was dalej czytać
Stary 2010-08-26, 12:24   #4546
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

dzięki kobitki za pomysły obiadowe

co do butelek to mam 3 TT, jedna mała i 2 duże, i 3 avent - dostałam jak laktator kupowałam

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 12:29   #4547
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
na all jest taka aukcja, tylko nie ma info czy ten model jest BPA free, z tego co wyszperałam, to niekoniecznie:
Mam ten zestaw, on nie jest BPA free. Produkowane chyba w Anglii.
W SR pokazywali nam butelki Aventu BPA 0% i zwykłe. Różnią się tym, że te bez BPA mają taką żółtawą poświatę (jakby były brudne) i są sporo droższe, a te zwykłe są bezbarwne. Oba rodzaje są bezpieczne dla dziecka.

Mam też 2 buteleczki TT 125 ml.
Fajne są butelki Lovi aktywne ssanie lub Nuby. Dowiedziałam się o nich jak już swoje mialam kupione.
Nastawiam sie barzdiej na Avent, bo w razie potrzeby kupię laktator i sterylizator tej firmy.
Stary 2010-08-26, 12:30   #4548
elenka1
Rozeznanie

WOW tempo zawrotne

Misqa Ty to dajesz mężowi w kosć, no cóz czasem trzeba, ale Ty chyba naprawde masz ogromny żal do niego albo coś przeskrobał bo cały czas na niego zła...

Gabisun fajnie ze juz 40 tydzien Ci leci...

enis ja tez musze meza czasem "zmuszać" do posiedzenia ze mna bo po pracy a to rower a tokumpe a to komputer wrrr czasem mam ochote go udusic

Piszecie o butelkach mam AVENT- bo mi tak doradziła kuzynka i tylko dlatego...

Chusteczki gromadze dada, mam juz 8 opakowan licze ze sie sprawdza

Pieluchy do szpitala Pampers a póżniej dada napewno wypróbuje (cena kusi) a Pampersa bede zakładała na spacer albo wyjscia z domu

Makijaż ja tak moge nic nie zabierac oprócz podkładu niestety mam naczynkowa cere i bez podkladu nikomu sie nie pokazuje... no tylko TZ-towi ale na wyjscie tusz i eyeliner użyje napewno
suszarki, szmponu i odżywki do włosów tez nie borę bo... w razie czego TZ mi dowiezie a i tak jak pójdę myc głowę (a to dłuższe przedsięwzięcie) to on bedzie potrzebny do opieki nad dzieckiem, chociaz mam nadzieje ze nie bede musiała w szpitalu myć... penie nic przyjemnego w tych szpitalnych łazienkach...

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 12:33   #4549
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
A to ja moich ukochanych żeli. balsamów i perfum nie będę mogła po porodzie używać? No wiem,że dzidzię mogą uczulić, ale myślałam że np cycuchy jakimś mydłem bambino se machnę,a resztę normalnie jak zawsze żelem zapachowym, no i perfumy też gdzieś przemycę

hm no mnie się wydaję, że takie małe dziecko może wkurzać intensywny (mój ulubiony-cytrusowy) zapach skóry o perfumach nie wspomnę

Majka232 z mojej wagi też wszyscy żartują

A tak w ogóle to naprawde chylę czoło i szczerze podziwiam dziewczyny, które już mają dzieci Mnie jest ciężko ogarnać aż SIEBIE , już stękam jak mam coś zrobić i nie wyobrażam sobie wyprawiać teraz starsze dziecko do szkoły, czy zajmowac sie maleństwem a Wy jeszcze macie przecież TŻ którym trzeba jedzonko naszykować i dom ogarnąć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 12:39   #4550
Binka0310
Raczkowanie

Cytat:
No mój ostatnio wieczorkami lubi sobie piwko trzasnąć,jedno,to jedno,ale zawsze i teraz jak twój post przeczytałam,to sobie myślę,że faktycznie chyba mu powiem,żeby sobie powoli darował,bo jakby mi przyszło jechać do szpitala,to ciekawe jak by mnie zawiózł,chyba nie ja sama,bo ,żeby sięgnąć pedałów w aucie musiałabym zgnieść brzuch na kierownicy...
Ja to moge jezdzic ale sie juz boje bo niunia uwielbia robic niespodzianki i jak mnie kopnie pod zebra to mnie wygina i moge kierownice przekrecic w nieodpowiednim momencie

Cytat:
przeczytajcie sobie, ktoś sie strasznie wysilił pisząc ten tekst
http://www.gazetawroclawska.pl/aktua...erku,id,t.html
sie rozpisal ktos

Ja co do butelek to kupialam wszystko z Aventu
Sterylizator z 4 butelkami: 2 male i 2 duze, smoczek, szczotka do czyszczenia butelek i takie szczypce
Oraz znow 4 butelki i smoczek a wszystko na promocji

Moje male jak bylo male to bylo najpierw na moim mleku i dostawalo takze butle w zaleznosci od tego czy w domu bylam a nie zawsze bylam wiec maly polubil butle juz w pierwszym mc a do 8 miesiaca ciagnal cyca ale sam odrzucil bo nie mial czasu
wiec mam nadzieje ze moje drugie male tez polubi bo kupilam za wczasu
Stary 2010-08-26, 12:40   #4551
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hehe elenko - no przeskrobał i jakoś nie widzę żeby próbował to naprawić, a mój żal pozostał i tak ciągnie się to, mimo iż codziennie jest o tym mowa...

Stary 2010-08-26, 12:54   #4552
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hehe elenko - no przeskrobał i jakoś nie widzę żeby próbował to naprawić, a mój żal pozostał i tak ciągnie się to, mimo iż codziennie jest o tym mowa...
oj Misqa co ja z moim przezylam.... ale teraz człowiek Anioł, któras tam wczesniej pisała na wychowanie nigdy nie jest za pozno
mój swojego czasu wpadł w nieodpowiednie towarzystwo (imprezy, picie, kłamstwa) długo nie moglam wybaczyc, nawet jak juz zaczal sie starac to cały czas wypominałam on nie mogl słuchac mojego miałczenia 24 h na dobe az wkoncu postanowilam skonczyc z wypominaniaem... Teraz moze to głupie...znowu sie w nim zakochałam, naprawde mozna, no oczywiscie nie zawsze jest kolorowo czasem zęby mam ochote mu wybic... za cokolwiek ale taka natura kobiety
takze moze wrzuc na luz, szkoda zycia mamy je tylko jedno

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 12:54   #4553
Binka0310
Raczkowanie

Cytat:
Dobry pomysł z tym ryżem. U mnie ten sam problem z obiadami, tż zawsze twierdzi,że mu wszystko jedno i zje to co ja ugotuję
Dzis powiedzialam ze robie tylko pomidorowa to powiedzial ze cokolwiek zrobie to i tak pyszne a wiec mam dobrze z nim ze nie taki wymagajacy
Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
... chociaz mam nadzieje ze nie bede musiała w szpitalu myć... penie nic przyjemnego w tych szpitalnych łazienkach...
U mnie w szpitalu tu w Anglii jest bardzo ladnie, tam gdzie mi wczoraj KTG robili to taki pokoj gdzie rodzi sie i przebywa z dzieckiem po porodzie, wszystko czysciutki i ladnie az normalnie jestem w szoku bo jak ja w Polsce rodzilam to lezalam na porodowce z 2 innymi kobietami co darly sie tez w nieboglosy a po porodzie w sali gdzie bylo nas 6 babeczek i to mnie wqr...o bo jak sie goscie poschodzili i u kazdej to nie bylo czym oddychac a nie mowie nawet o odpoczynku po porodzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 12:56   #4554
cellaris
Rozeznanie

cd

Cytat:
Cześć

Robiłam p/c HBS i wyszło mi 943. czy to ozn., że jestem odporna? Od jakiej wartości jest odporność. Byłam szczepiona engerixem, ale 10 lat temu (podobno nie trzeba powtarzać tego sczepienia)
Cytat:
Znalazłam interpretację wyniku:
"Dodatni wynik przeciwciał anty-HBs ......
Uff, ulżyło mi. Byłam szczepiona + dodatnie p/c to ok.
Fajnie,że poszperałaś w necie bo ja mam te wyniki jutro do odebrania. Też byłam szczepiona engerixem. Czyli powinnombyć że wynik + lub ew. powyżej 10 to u nas jest ok.

No i mnie też mówiono,że ten cykl 3 szczepień jest wystarczający, to chyba te szczepionki starszego typu miały po jakimś długim czasie to 4 szczepienie,ale podobno tylko wtedy gdy przeciwciała spadły poniżej iluśtam.
Cytat:
...

No mój ostatnio wieczorkami lubi sobie piwko trzasnąć,jedno,to jedno,ale zawsze i teraz jak twój post przeczytałam,to sobie myślę,że faktycznie chyba mu powiem,żeby sobie powoli darował...
U mnie ta sama sytuacja z tż, ale już mu powiedziałam,że ma jeszcze 5 dni takiego luzu, jak zacznę 36tc to szlaban na alkohol zresztą on sam już to chyba czuje

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość

Ja swojego juz poinformowałam żeby zaczoł się ograaniczac..ale dostał 5-litrową beczkę wina od ciotki z francji i se co wieczór popija
No wiesz, gdyby mój Tż otworzył TAKIE winko w czasie gdy ja mam abstynencję to bym go a tobie nic nie skapnie z niego

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-08-26 o 13:06
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:01   #4555
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
oj Misqa co ja z moim przezylam.... ale teraz człowiek Anioł, któras tam wczesniej pisała na wychowanie nigdy nie jest za pozno
mój swojego czasu wpadł w nieodpowiednie towarzystwo (imprezy, picie, kłamstwa) długo nie moglam wybaczyc, nawet jak juz zaczal sie starac to cały czas wypominałam on nie mogl słuchac mojego miałczenia 24 h na dobe az wkoncu postanowilam skonczyc z wypominaniaem... Teraz moze to głupie...znowu sie w nim zakochałam, naprawde mozna, no oczywiscie nie zawsze jest kolorowo czasem zęby mam ochote mu wybic... za cokolwiek ale taka natura kobiety
takze moze wrzuc na luz, szkoda zycia mamy je tylko jedno
heh wszystko rozumiem i czasem bym chciała wrzucić na luz, ale boję się że wtedy jeszcze gorzej będzie
nie chce za dużo tu pisać, zbyt wiele osób tu zagląda....

Stary 2010-08-26, 13:16   #4556
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Skoro dzis mamy dzien żalenia sie na naszych Towarzyszy Zycia dołaczam do grona... niezadowolonych!

Pamietacie, ze moj TŻ mnie niedługo opuszcza na pare dni (w dodatku jest to juz w terminie mojego porodu) bo wybiera sie na jakas piep... konferencje do Krakowa? No wiec wyobrazcie sobie ze z tego tytulu wział sobie dzis urlop z zamiarem - jak to ujął - nauczenia sie swojego wykładu na pamiec.... ucieszylam sie jak glupia, chociaz nie bede musiala sama caly dzien siedziec... i co i dupa...

bo jak wyglada jego dzien?
wstał, zjadł sniadanie, pograł na kompie i..... i poszedł spac! spi do teraz...

a we mnie az sie gotuje...

czuje ze zrobie dzis mega afere... ksieciowi... wielkiemu...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-26, 13:22   #4557
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie,że poszperałaś w necie bo ja mam te wyniki jutro do odebrania. Też byłam szczepiona engerixem. Czyli powinnombyć że wynik + lub ew. powyżej 10 to u nas jest ok.

No i mnie też mówiono,że ten cykl 3 szczepień jest wystarczający, to chyba te szczepionki starszego typu miały po jakimś długim czasie to 4 szczepienie,ale podobno tylko wtedy gdy przeciwciała spadły poniżej iluśtam.

Poszperałam w i-necie, bo ja to panikara jestem i musiałam wiedzieć co i jak
Ja miałam cykl szczepień: pierwsze, drugie (po m-cu), trzecie (po pół roku) i czwarte (po 5 latach) - tzw. dawka przypominająca (ostatnia dawka była 10 lat temu).
Chyba w przypadku szczepienia Engerixem, ale otrzymania wyniku ujemnego to też w miarę dobrze, tyle, że chyba trzeba wtedy powtórzyć szczepienie
Twoje wyniki na pewno będą GUT
Stary 2010-08-26, 13:26   #4558
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
JEDYNEK - pampersow, duza paczka starcza na ok tydzien, my jeszcze jestesmy na jedynkach ale powoli przechodzimy na dwojki, maly urodzil sie 3.24 wiec dwojki byly luzne i sie posikiwal bokami, ale teraz po 3 tyg sa ok, wszystko zalezy od wagi dziecka, im blizej 4 kg tym krocej na jedynkach bo niby sa do 5kg ale 4.5 to max potem beda ciasne. wiec mysle ze 2 paczki jedynek napewno. iii jedynki mielismy tylko z pampersa innych firm nie, dwojki zaczniemy w przyszlym tyg i mamy haggisy i pampersy i chyba kupimy dade biedronkowa bo chcemy wszystko wyprobowac

pieluszki pisalam wyzej, chusteczki z pampersa sensitiv takie biale, z jonsona nam sie nie sprawdzily, duzo ich schodzilo, mimo ze po kupie i tak idziemy pod prysznic, jakos nam nie podeszly, poszlo nam wszystkich chusteczek 4 paczki czyli paczka na 5 dni, ale jak pisalam po kupie idziemy pod kran

skonczylismy wczoraj 3 tyg wiec mysle ze na poczatek (2 paczki duzych pampersow 3 chusteczek i macie napewno 2 tyg z glowy a potem bedziecie wiedzieli ile czego - dostosujecie do waszych dzieci)

a ciuszki nadal 56 mimo ze sie 56 urodzilismy, z tym ze jeden pajac jest juz za maly, reszta tak na teraz na juz, mysle ze jeszcze z tydzin dzadza rade, ale beda powoli sie wykruszac, mam wrazenie ze niektore ciuszki rosna z nim aaa i uzywamy tez 62 i jest troche duze ale nie wisi na nim tak jak na poczatku,

polecam pajace, albo body z dlugim rekawem i spodenki - jest wygodniejsze niz kaftaniki i spiochy - spiochow prawie nie uzywamy bo sa nie wygodne, ale spodenki luzne i do tego body z dlugim rekawem jest ok albo sam pajac, no a jak jest cieplej to samo body z krotkim.. a na noc jak jest chlodno to body z krotkim i pajac,

ach Ty nasza doswiadczona mamusko
Cytat:

Fajne, ale to już chyba takie duże rzeczy na 8-12 miesiecy? czy mnie oko myli?
to chyba zblizenie tak zludnie zadzialalo bo sukienusia jest 62, a bluzeczka na 4 miechy na oko
Cytat:
Weronisia dziękuję za odp.; nie wiedziałam jak to jest w razie żółtaczki

no właśnie ja się zastanawiałam nad TT ale sobie daruję, ponoć twarde smoki są a z aventu można dokupić różne bajerki i robić zestawiki w razie potrzeby
ja mam 2 butle 150 ml z TT i nie znam sie co prawda, ale mnie ten smok wydaje sie bardzo mieciutki. Planuje jeszcze dokupic 240ml dr browna - butle tak czy siak beda potrzebne, a pozniej nie bede miala czasu na zastanawianie sie i wybieranie
Cytat:
WOW tempo zawrotne

Misqa Ty to dajesz mężowi w kosć, no cóz czasem trzeba, ale Ty chyba naprawde masz ogromny żal do niego albo coś przeskrobał bo cały czas na niego zła...

Gabisun fajnie ze juz 40 tydzien Ci leci...

enis ja tez musze meza czasem "zmuszać" do posiedzenia ze mna bo po pracy a to rower a tokumpe a to komputer wrrr czasem mam ochote go udusic

Piszecie o butelkach mam AVENT- bo mi tak doradziła kuzynka i tylko dlatego...

Chusteczki gromadze dada, mam juz 8 opakowan licze ze sie sprawdza

Pieluchy do szpitala Pampers a póżniej dada napewno wypróbuje (cena kusi) a Pampersa bede zakładała na spacer albo wyjscia z domu

Makijaż ja tak moge nic nie zabierac oprócz podkładu niestety mam naczynkowa cere i bez podkladu nikomu sie nie pokazuje... no tylko TZ-towi ale na wyjscie tusz i eyeliner użyje napewno
suszarki, szmponu i odżywki do włosów tez nie borę bo... w razie czego TZ mi dowiezie a i tak jak pójdę myc głowę (a to dłuższe przedsięwzięcie) to on bedzie potrzebny do opieki nad dzieckiem, chociaz mam nadzieje ze nie bede musiała w szpitalu myć... penie nic przyjemnego w tych szpitalnych łazienkach...
no to chyba kupie pake pampkow i jakis innych-tez myslalam o dada, ale skoro Nika zachwala te z rossmana to moze te
-----
przyszla mi torba do wozka-generalnie jestem zadowolona, ale myslalam, ze kolka beda bardziej zolte niz zielone chyba w ta torbe spakuje core do szpitala
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:36   #4559
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to naprawde chylę czoło i szczerze podziwiam dziewczyny, które już mają dzieci
A ja tak sobie myślę, że chciałabym żeby moje dziecko urodziło się takie co najmniej 3-letnie kumate,w miarę samodzielne, chętne do ścierania kurzy Jak sobie pomyślę o tych kupkach, odparzeniach, wyciąganiu glutków z nosa, obcinaniu pazurków, płaczu, którego nie będę mogła rozszyfrować....
Wiem że macierzyństwo to nie same róże i fiołki, ale jakoś tak chyba z niecierpliwością będę czekać na moment, aż będę mogła rozmawiać z moim dzieckiem w sensie normalnej werbalnej komunikacji.

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:46   #4560
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Skoro dzis mamy dzien żalenia sie na naszych Towarzyszy Zycia dołaczam do grona... niezadowolonych!
Oj, to by mnie niezle
Budz go niech ci obiad robi

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Uff, talerz ogorkowej i kopa makaronowych wstazek z serem i miodem (a mialo byc pesto)
Dzis mam dzien na slodko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości