|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1802 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Beata
twoja mała bardzo ładnie waży
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie zastanawiam nad ponczo, ale nigdy czegos takiego nie nosilam, nawet nie mialam. |
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie kupuje zadnej kurtki, jesli faktycznie cc bede miała 11 pazdziernika to chyba jeszcze tak zimno nie bedzie
a poki co mieszcze sie w swoich kurtkach (oczywiscie bez zapiecia sie ale moze byc ) i mam jeden żakiecik taka parasolka co nie jest ciązowy ale rosnie razem z brzuchem
|
|
|
|
#1806 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciuchy zima? Ja wymyslilam, ze bede nosic zapinane rozciagane swetry na guziki (dlugie za pupe) i na to narzucac kurtke bez zapinania. Jakos sie przemecze
A ciuchow ciazowych mam pare, ale w sumie nosze tylko 4 sztuki- sztruksowe, bojowki, spodnice i sukienke. Koszule ktore za grosze dostalam odsprzedam bo w nastepnej ciazy na pewno nie bede ich nosic. Teraz to tylko t- shirty nosze i sweterki rozpinane.A co do depresji- tu jest napisane, ze mozna dostac nawet pol roku po porodzie. http://www.babyboom.pl/ciaza/porod_i...oporodowa.html Boje sie z kilku powodow: - sklonnosci rodzinne - maz sie wyprowadza dwa miesiace po porodzie do innego miasta na okres probny -brak rodziny i pomocy. Mam jednak nadzieje, ze dam sobie rade i wszystko bedzie dobrze. |
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to dziekuje bardzo za ponczo ![]() ktos mnie w nim popchnie i potocze sie hen daleko... |
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
de nie martw sie na zapas, trzeba byc dobrej myśli , tez sie boje depresji pomimo ze maz bedzie i rodzice blisko ale mam nadzieje ze wszystkie nas to ominie
irsin mnie tez jakos wizja ponczo u cieżarnej nie przekonuje, taka piłka pod kocem
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ja nie wiem co bede nosic, moze w rozpietej kurtce- eh sama nie wiem |
|
|
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
ja ponczo mialam przed ciążą i nie czułam sie w nim dobrze wiec co dopiero teraz
A tak poza tym to sie zmartwiłam bo napisalam do tej babeczki JUSTINEX o przesyłke pobraniowa i mi napisala ze tylko wpłata na konto W poniedziałek mam wizyte u lekarza to zapytam o ten ucisk bo boli mnie juz kolejny dzien i to tak za***iscie ze poruszac sie normalnie nie moge
|
|
|
|
#1812 |
|
Rozeznanie
|
podobno super ksiazka
http://allegro.pl/zaklinaczka-dzieci...4.html#gallery |
|
|
|
#1813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie boi sie, ze ktos nie odbierze przesylki. zadzwon do lekarza moze? ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
tesciowa ma ,ale jeszcze nie przegladalam.
|
||
|
|
|
#1814 |
|
Rozeznanie
|
De28 ciekawyten artykuł. Myślę że niestety depresja może się przytrafić każdej z nas bez względu na sytuację rodzinną,życiową etc. Wiele osób myśli że depresja jest z jakiegoś powodu - jakiś kłopotów,przeciwności- a w rzeczywistości to czysta chemia mózgu. Nie ma co się zamartwiać na zapas ale ważne jest żeby w razie czego nie zwlekać z wizytą u lekarza żeby nie doprowadzić się do takiego stanu jak te dziewczyny znajome De i Aliszcze.
|
|
|
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
a czemu nie chcesz wplacic na konto? ja zawsze tak robie, nie martw sie ze ktos oszuka bo teraz allegro jest bardzo zabezpieczone.
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
Na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział ze mam sie przyzwyczaic do tego ucisku
A co do tej wpłaty na konto to troszke boje sie wpłacić bo chcialam zamówić tych produktów na ponad 400zł a moje kupowanie na allegro to zawsze była opcja za pobraniem i dlatego nie mam przekonania do wplacania na konto tymbardziej na taka sumę... |
|
|
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
Pelnia i Weronisia- dziekuje za pomoc
|
|
|
|
#1818 |
|
Zadomowienie
|
aha no jak nie masz zaufania, ja tam zawsze brałam na konto i to nawet za kwoty powyżej 1000zl, i nie mam zastrzeżeń żadnych, no ale wiaodmo jeżeli wolisz no to pewnie.
|
#1819 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i dwie pary dresów od jakiegoś czasu w chlodniejsze dni zakładam bluzę małża Może i nie wyglądam jak miss polonia ale mam to w Kurtki tez nie będę kupować bo bez sensu jak dla mnie wydawać kasę na coś w czym pochodze ze 2 miesiace - najwyżej nie będę się zapinać, ale ja głównie jeżdżę autem wiec bardzo nie zmarznę ![]() Cytat:
![]() do poniedziałku już nie daleko - oby lekarz coś na to zaradził ![]() Cytat:
byłam po tą kawę i przy okazji weszłam do textila, bo młoda nie ma spodni (tzn ma całą szafkę ale wszystko za krótkie pocieszam się tylko, że brałam wszystko o rozmiar większe więc jest szansa, że do wiosny w tym pochodzi
|
||||
|
|
|
#1820 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz nas na forum warto poczytać taki wątek aby wiedziec co nas czeka i wtedy nie ma takiego zaskoczenia ![]() Cytat:
a mnie wkurza że w tych aukcjach są rzeczy jednorozmiarowe-uniwarsalne-jak ja mam w to się wcisnąc... bo ceny jeszcze są przystępne
|
|
#1821 |
|
Rozeznanie
|
A jak liczycie te kilogramy?
bo ja przed ciążą ważyłam 66kg na początku schudłam 3kg czyli 63kł a teraz ważę 68kg 24tc czyli przytyłam 5kg ale licząc od początku to tylko dwa..........
|
|
|
|
#1822 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie u okulisty - nie mam przeciwwskazań do porodu siłami natury
Zaraz lecę na zajęcia SR. Dziś mamy ćwiczenia z oddychania
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
mallinko ja tez podczytuje mamusie lipcowo - sierpniowe, od nich można sie duzo ciekawych rzeczy dowiedziec
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- lutien to super wiadomość baw się dobrze na SR
|
|
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, właśnie wróciłam z badania
U mnie i u Madzi wszystko idealnie. Mała waży 1.440kg a poniżej wklejam zdjęcia, są niewyraźne bo rodziłam komórką, ale widać że na 100% dziewczynka ;-)
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja tam lubię moje poncza
![]() lutien - no to dobre wieści ![]() apoolonia - hmm... chyba od wagi wyjściowej czyli przed schudnięciem ja bym tak liczyła ![]() my mamy opory przed wpłatą na konto tylko u takich użytkowników, co mają jakieś negatywy a tak ogólnie to zawsze płacimy na konto, a jak coś wartościowego to otwieramy szybciutko paczkę przy listonoszu bądź kurierze a ja mądrzejsza o kilka odcinków "mamo to ja" i pełniejsza o kubek kisielu no i dowiedziałam się ciekawej rzeczy odnośnie ubierania zimą dzieci, że Polska to jest kraj przegrzany i dziecko powinno mieć jedną warstwę więcej od dorosłego do 1 roku życia (to wiadomo), ale jeśli dziecko jeździ w wózku, to gondolę można wziąć własnie jako tą jedną warstwę, czyli teoretycznie sam kombinezon powinien wystarczyć i po kąpieli ponoć lepszy jest balsam do smarowania niż oliwka, bo oliwka zatyka pory
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
m25 sliczna ta twoja dziewczynka, a jaka fotogeniczna
tak ładnie dupkę wypięła że nie ma wątpliwości że to ONA ![]() dzasta ja tez juz wszystkie odcinki mamo to ja obejrzałam i własnie dobrze ze mowili jak dziecko zima ubrac, dlatego tez stwierdziłam ze nie bede zadnych spiworkow kupowac do wozka bo nie bede dziecka kisić jak ogórka - (ktoraś z was to tak ładnie określiła)
|
|
|
|
#1827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super że wszystko dobrze słodka ![]()
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Zadomowienie
|
Sysunia też ostatnio oglądałam pieluchy ale nie potrafilam się na nic decydować - i chciałam kupić jak jakieś będą na promocji ale jak widzę cenę to nigdy nie wiem czy to tanio czy drogo - chyba jeszzce za mało obejrzałam
![]() a to ciasto miodowe ![]() taką mi ochotę zrobiłaś ![]() Beata no to teraz 100 % gratulacje córeczki M25 śliczna dzidzia |
|
|
|
#1829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie zamierzam opatulać dziecka na eskimosa, a jak ktoś się wtrąci to biada jemu, oj biada już widzę i słyszę teksty babci TŻta, że chcę doprowadzić moje dziecko do zapalenia płuc m25 śliczna dziewczynka
|
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to z tymi cenami jestem dobra, chodze i oglądam a potem nie pamiętam ile gdzie indziej co kosztuje
zamiast sobie zapisać ![]() ![]() a weszłam napisać, że u mnie w tesco nie ma promocji loveli
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.

) i tam dalekooo mam. Moja siostra cioteczna tam rodziła i mówiła, że nie poleca. Ale w sumie nawet nie wiem czemu 

twoja mała bardzo ładnie waży 
) i mam jeden żakiecik taka parasolka co nie jest ciązowy ale rosnie razem z brzuchem
A ciuchow ciazowych mam pare, ale w sumie nosze tylko 4 sztuki- sztruksowe, bojowki, spodnice i sukienke. Koszule ktore za grosze dostalam odsprzedam bo w nastepnej ciazy na pewno nie bede ich nosic. Teraz to tylko t- shirty nosze i sweterki rozpinane.

pocieszam się tylko, że brałam wszystko o rozmiar większe więc jest szansa, że do wiosny w tym pochodzi

taką mi ochotę zrobiłaś