|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Cytat:
![]() |
#4382 |
Zadomowienie
|
apropo mleka, ja piję około szklankę, nawet 1,5 szklanki dziennie, mleko 0,5% z biedronki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gardło i mnie boli. wszystko przez gwałtowną zmianę pogody ![]() upiekłam chlebek ziołowy i jest płaski jak nie wiem co, taki placuszek ![]()
![]() ![]() szczęśliwa mężatka od 3.09.11 ![]() zapraszam na mój blog o tematyce urodowej - http://merczens.blogspot.com Edytowane przez zlotqo Czas edycji: 2010-08-26 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oo to przejdę się do edeki jak mi się skończą. Ale w porównaniu do polskich cen, to te 2,60 euro to jednak sporawo wychodzi jakby przeliczyć. Ja mleko 0,5% widziałam w Rewe i Netto Ogólnie to kupuję jakąś polędwicę z indyka, kurczaka, piersi, mielone mięso (choć drogo) i quarki magerstufe- w sumie jak u nas homo z tym że tu są wszędzie i w dużych opakowaniach. Serki wiejskie też kupuję light, choć nie wszędzie są. No i jogurty Fettarm ![]() a gdzie Ty mieszkasz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lodówka swieci pustkami, cos czuje, ze bede jadla piers z kurczaka na kolacje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatni was zaniedbałam ![]() Muszę się pochwalić waga się ruszyła po przeszło dwutygodniowym zastoju zaliczyłam spadek o cały 1 kg ![]() ![]() ![]() ![]() W Toruniu kupisz skrobię w Uniwersamie (wiesz gdzie to?)na dole jest sklep z zdrową żywnością 0,5kg kosztuje 6 zł z groszami a słodzik do pieczenia znalazłam w aptece na broniewskiego tam koło tesco w słoiczku przeszło 11 zł - a ile żem sie nalatała zainm go znalazłam ![]() Ciężko Was nadrobić w czytaniu ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do mleka, zlotqo to ja do tych 2 szklanek bym się nie rozpędzała. To dwa razy tyle niż można jednak ![]() ![]()
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
aaaa i zapomniałam dziś mija mi miesiąc dukania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, muszę się pożalić, strasznie dziś zgrzeszyłam.
Zjadałam ciabattę ![]() ![]() Czy jeden karny dzień wystarczy by to odrobić ![]() Wczoraj po czterech dniach PP odnotowałam maleńki spadeczek - 300, niby niedużo ale zawsze cieszy. Wszystkim gratuluję spadeczków i spadków - niektóre naprawdę spektakularne i godne podziwu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Raczkowanie
|
Mam ok.12 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- 12 kg do stracenia i 10 dni uderzeniówki to baaardzo głupi pomysł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Zadomowienie
|
O rety jaka u Was jest frekwencja!!!
Przez 3 tygodnie byłam na diecie poniżej 1000kcal i udało mi się zrzucić 4,5kg. Przerzuciłam się na Dukana bo waga stanęła i w zasadzie już nie wiedziałam dlaczego. Na Dukanie jestem już 5 dni. I tak jak pisałam wyżej waga raz spada o 300dkg raz wrasta ![]() Ja mam tylko problem że nie potrafię zrezygnować z "weki" czy chleba tostowego... Śniadanie: 2 kanapki wekowe z twarożkiem wiejskim i plasterkami pomidora + kawa z mlekiem i 2 łyżeczkami cukru (ograniczenie z 4 łyżek) II śniadanie jogurt naturalny 2,5% + musli fit Obiad: gotowany udek kurzy albo duszona wątróbka Podwieczorek - kilka łyżek jogurtu naturalnego Kolacja zawsze przed godz. 18 i to zazwyczaj 2 kanapki wekowe z twarożkiem wiejskim i chudą wędliną albo serem żółtym i chudą wędliną. Piję wodę smakową grejpfrutową albo wodę niegazowaną... Prawdę mówiąc nie umiem się odnaleźć w diecie żeby schudnąć ![]() Do tego zmieniłam tabletki anty bo prawie miesiąc miałam okres. 2 miesiące temu przestałam karmić piersią po 15 miesiącach karmienia i całą moja gospodarka hirmonalna wariuje, myślęże to też możę być przyczyną wahania wagowego. ZApomniałam dodać że mam za sobą fatalny tydzień z zarwanymi nockami łącznie... Dodam jeszcze że dziennie ćwiczę.
![]() |
#4394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wlasnie objadlam sie na kolacje i dobijam sie galaretka, a nastepna porcja z soczku malinowego juz sie robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() - cukier - pieczywo - ser żółty Koleżanko trzy surowo wzbronione rzeczy wcinasz, w ten sposób nie prowadzisz diety Dukana ale swoją własną ![]() ![]() Przeczytaj książkę, pierwszy post - obczaj reguły ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dziw się więc, że waga nie chce spadac ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pogrubiłam te rzeczy, które stanowczo nie powinny się pojawić. Nie wiem co ma w składnie twarożek wiejski, do tego jogurtu naturalnego i sera żółtego też mam zastrzeżenia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4399 |
Żona Idealna :)
|
Część..
Ja od jutra zaczynam dietę ![]() Mam nadzieję, ze pomoże.. Dziś poczyniłam pierwsze kroki w jej kierunku: 1. kupiłam wagę ![]() 2. kupiłam jedzonko: serki wiejskie, jogurty naturalne. piersi kurczaka itp. 3. kupiłam 12 l wody ![]() mam pytanko: czy można jeść salami - znalazłam takie w wersji light i nie wiem czy się nadaje czy nie ryzykować?
![]() |
#4400 |
Zakorzenienie
|
skoro o alternatywie dla cukru rafinowanego i syntetycznych słodzików mowa to proponuje:
-xylitol (z brzozy) -stevia (z liści pewnej rośliny) -tagatoza (z mleka) to na razie tyle ale ciagle poszukuje na razie tym chciałam sie podzielić co znalazłam i jestem pod wrażeniem, tylko ja sie pytam czemu tak mało o tym wiemy jako konsumenci ![]() lobby prod. słodzików syntetycznych zapewne? lecę do obowiazków chętnie skorzystam z Waszej wiedzy bo do synte4tycznych słodzików jak i sacharozy to mam awersje ...
#4401 |
Zadomowienie
|
Mam listę produktów dozolonych, wydrukowaną mam wpis o chudych produktach nabiałowych w tym ser... Produkty z zawartością tłuszczu powyżej 4% są zakazane a przecież jogurt naturalny ma 2,5%
![]() Wszędzie gdzie czytałam jadłospisy pisało o SERKU nie twarożku (pomyliły mi się nazwy jak pisałam ![]() Wierzcie mi nie jest łatwo przejść z cukierkowej kawy na taką bez cukru ![]()
![]() |
#4402 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
mnie osobiscie wydaje sie ze zastoje powoduje u mnie byle co.. tak czy siak, podejrzewam jeszcze pana sernika bo to ten nieszczesny ser z tesco zawsze byl, dlatego od nastepnego razu (zostalo mi jeszcze pol wiaderka i mi szkoda V_V) zaczne robic z serkow homo albo twarogów. jesli to nie bedzie to, to ja juz kompletnie nie wiem co. pojde sobie poczytac o plateau, czytalam jak sie tu pojawilam, ale nie zaszkodzi jeszcze raz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jougurtów jemy mało bo mają zwkle sporo węgli - a ich unikamy ![]() Tak więc albo wóz, albo przewóz ![]()
![]() |
#4404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Zadomowienie
|
W takim razie od jutra muszę zrezygnować z tych nieszczęsnych dwóch łyżeczek cukru, weki, tostów i musli
![]() Jutro startuję od nowa.
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie mogę znaleźć a gdzies widziałam przepis dukanowy na pulpeciki z ryby nie mogę za chiny go znaleźć
![]() pomóżcie
#4407 |
Zadomowienie
|
Możecie mi pomóc i napisać co jecie na śniadanie?
![]() |
#4408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- wiejski lekki+tuńczyk/słodzik/kakao/cynamon jajecznica na teflonie otrębianka (szklana mleka + otręby+słodzik - zagotować) jaja na twardo/miękko placki owsiane ryba wędzona etc ![]()
![]() |
#4409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dobrze wymienic poglady. ja Tilapie jem 1-2 w tygodniu i chyba od tego nie umre, zwlaszcza ze zuzywam mnooostwo slodziku ![]() 100 razy bardziej wole lososia ale mnie nie stac, wiec ratuje sie tym co jestem w stanie sobie kupic ![]() a i tak najlepsza jest wedzona makrela ![]()
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-08-26 o 18:46 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.