|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
dzidzia telepatycznie cie tu przyciagnelam dobrze ze obeszlo sie bez komplikacji moj maly przez ponad tydzien tez spal ze mnapolozna mowila ze do miesiaca to normalne bo dzidzia chce czuc nasz zapach i slyszec bicie serca
#2762 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Ta...Tylko odzwyczaj potem łobuza od tego spania razem
![]() Acha- z ciekawostek- jedno bardzo się w moim życiu zmieniło. Nie wiem czy któraś z Was tak miała, ale ja po powrocie do domu poczułam przeogromną samoakceptację!!! Tak, jakby ktoś wyczyścił w mojej głowie wszystkie kompleksy. Mimo rozstępów i wiszącego brzucha (będziemy walczyć) czuję się atrakcyjna i mam chęć o siebie dbać ![]()
#2763 |
Zakorzenienie
|
dzidzia witaj
![]() Super, że masz takie fajne nastawienie ![]() Ja, kiedy patrzę na swój brzuch to płakać mi się chce... ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Zaraz pora kąpania a Igusia spi jak zabita ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie martw się, mój też był żółciutki w domu jeszcze kawałek czasu, nawet mi się taki podobał ![]() ![]() Zaglądaj do nas ![]() A Aliska prześliczna dziewczynka ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Zakorzenienie
|
zzgadzam sie Aliska sliczna jest a ta zolc dodaje jej uroku
![]()
#2766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też nauczyłam się kochać swoje dziecko dopiero parę dni po porodzie... nie było miłości od pierwszego wejrzenia... myślałam, że jak urodzę to się rozkleję i będę chciała jak najszybciej małego przy sobie i wogóle (w ciąży jak oglądałam filmiki z porodów to ryczałam jak bóbr za każdym razem!!) a tu nic... to małe coś ze mnie wyskoczyło, miał pępowinę wokół szyi więc mi go od razu nie dali, tylko ratowali, a ja tak sobie leżałam i byłam w szoku, że to już "po" i że tak szybko poszło... to dziecko było dla mnie jakieś takie abstrakcyjne... tż twardziel płakał jak dziecko a ja gapiłam się na Patryka i w sumie nie wiedziałam do końca co czuję ![]() a zakochanie bezgraniczne przyszło potem, a teraz to co czuję do tego małego szkrabika mogę określić tylko jako szaleńczą miłość! dałabym się za niego pokroić, a każdy jego uśmiech wypełnia moje oczy łzami szczęścia ![]() Dzidzia - witaj ![]() ![]() ![]() Vette - śliczna ![]() ![]()
![]() |
#2767 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
komentowanie jest zbedne przy tej slicznotce ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() polowy mi nie zacytowalo ![]() vette i Xaw ![]() Xaw Nadin jest sliczna i taka rozowiutka ![]() jaszczka niezla przygoda z wozkiem ![]() co do masowania brzuszka to mi w szpitalu pokazali zeby uciskac brzuszek palcami tak mocniej troche zaczynajac od lewej i zgodnie z ruchem wskazowek zegara zataczac kolo tak uciskajac raz obok razu. my tak robimy i po 2-3 takich kolkach przyciskamy mocno nozki do brzuszka i to pomaga. no i jeszcze lezenie na brzuszku. niezawsze wspolczuje bo wiem co to znaczy z ta kupka ![]() ![]() ![]() nie pamietam wiecej ![]() ja dzis znow nie mialam czasu bo rano okazalo sie ze kolo poldnia bedziemy miec gosci wiec trzeba bylo ogarnac dom siebie i malego a bylam sama. dostalismy wreszcie nasza mate ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/fisher-price-mata-...202627473.html |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze miałam kikuty takie wstrętne poobgryzane a teraz.. tż się pytał czy byłam gdzieś tipsy robić. Chociaż to jedno mam "ładne". Niby pierdoła taka ale dla mnie gdzie walczyłam z obgryzaniem od dzieciństwa to ogromny sukces, postęp i powód do dumy. Patrząc na nie, jakie są długie i zadbane zapominam o tym, że mam mega flaka, że mam brzuch zaorany jak pole przez rolnika, że dalej mam ogromna nadwagę.. jak mi źle spoglądam na dłonie i mi nieco lżej. Aha i kolejny mały kroczek.. ze 101kg przy porodzie mam już 87,5kg - o dwa mniej niż półtora tygodnia temu. A nie robię można powiedzieć nic w kierunku zrzucenia wagi.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
farminka, xawmeli, vette , alutka, śliczne dzieciaczki wiolek kupiłam dzis podgrzewacz iq avent uzywany zobaczymy co on wart niezawsze wspolczuje z tymi wynikami...ja brałam zastrzyki po cc przez 14 dni i mialam dosc siala moj tez sie obraca z brzucha na plecy ![]() ![]() hd co za polityka i wielki bałagan ![]() anoxa super ze ci ta polozna tak powiedziala vette psikam octeniseptem xaw wspolczuje z tym nacieciem zabka nie wiem czy czytalas ale kiedys pisalam ze mialam podobny porod do twojego..dzis maly prawie juz nie ma krwiaka a miał spory z prawej strony scoobs moj maly tez nie polezy na brzuchu dlugo ![]() dzidzia ![]() Cytat:
![]() Czy moge juz stosowac contratubex na rane po cc ??? co stosujecie na rozstepy ??? Nadrabiam was gdy karmie malego ale wtedy nie moge odpisywac bo zle mi sie operuje klawiatura ...co innego myszka ![]() ![]() Dzis maly wcale nie spal w dzien a i w nocy kiepsko..mecza go kolki i glutki..dzis poszedl w ruch esputicon (raczej nie działa) i plantex (zobaczymy ) musze jeszcze kupic bobotic i stosowac wg zalecen siali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Wtajemniczenie
|
właśnie rzadko leży bo nie po nosie mu lezenie na brzuszku, ale staram się codzień na kilka min go kłaść. a usypianie? hm... efektów brak...
Sialaaa ty 100 kg ważylas?????
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-08-26 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2771 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Odnośnie kawy, to ja piję jedną rozpuszczalną z mlekiem dziennie i małemu nic nie jest. Ja mojego malego pokochałam od pierwszej chwili, plakałam potwornie jak położyli mi na brzuchu ale teraz ta miłość jest dojrzalsza - to fakt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2772 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
mam nadzieję, że bobotic (simeticon) pomoże ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedz mi.. twoj synek jest jakos szczegolnie traktowany? Masz jakies skierowania na USG lub do neurologa? Ile punktow Apgara dostal? Bo naszego tu jakos szczegolnie nie traktuja ,tylko jak kazde normalne niemowle,zadnych dodatkowych badan nam tez nie zalecili mimo ,ze dostal 3 pkt,po 5 min. 8. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- scoobs Szymon tez nie lubi na brzuszku ,mimo to go klade i probuje zabawic ,macham zabawkami dookola niego ,spiewam itp. na jakis czas wystarcza ,ale jak juz widze ,ze nie da rady go zabawic to przekrecam na plecki
![]() ![]() |
![]() |
#2776 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na rozstepy mam resztkę palmersa z ciąży i kupiłam pharmaceris- preparat zmniejszający istniejące rozstępy. zobaczymy... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- W ogóle to wkurzyłam się na Marka ![]() Cos takiego to było: http://www.odciskbobasa.pl/sklepik.html Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-08-26 o 19:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Zakorzenienie
|
A my dzis caly dzien same
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8.09 mamy rocznice i mysle co by tu wykabinowac?
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A i jeszcze juz ze 4 razy jadlam galke lodow smietankowych. Ja przytylam 1,5 kg ![]() ![]() No a pas lepiej poczekac na wizyte u gina po 6, bo podobno macica musi byc juz calkiem obkurczona.. ja jade we wtorek wiec bede pytac. Mi brzuch duzy zostal odstajacy i bardzo wisi, taka łata nad cieciem, niesadze by to zeszlo calkiem. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- bassienkaw jak ty promieniscie wygladasz!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Zakorzenienie
|
TZ wlasnie wrocil, poszedl do piwnicy bo rowerek stacjonarny dla mnie zaraz wsiadam i bede jezdzic 30 minutek
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tż pracuje codziennie po 12h na nocki, wraca do domu spać, wstaje, je coś i jedzie spowrotem do pracy ![]() ![]() a ja wszystko muszę robić sama :/ niby daję radę, ale dom jest zapuszczony na maxa, bo już nie mam siły latać z odkurzaczem czy kurzy ścierać, czasem nie mam siły jeść sobie zrobić, a jak mały ma zły dzień to o herbacie mogę pomarzyć ![]() no to się wyżaliłam ![]() ale wierzcie mi, ciężko jest ![]()
![]() |
#2781 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja sama sie z tym glupio czuje:/ ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- a jest taka?!! eozpuszczalna? gdzie ku[ilas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest Jacobs night&day rozpuszczalna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Zakorzenienie
|
MAMUSIE PO CC:
Czy Wam też nad samą blizną na początku w dotyku wystawało zgrubienie? Taki jakby wałeczek? Bo w sumie nie wiem czy reagować, czy może to po prostu warstwy tkanek?
![]() |
#2784 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kochana, ja co prawda rodzilam normalnie i bez komplikacji, ale moja Ada tez dostala tylko 3 pkt w pierwszej min, w 5 min miala 6,a w 10 miala 9pkt i nikt jej specjalnie nie traktuje, tylko w szpitalu miala usg glowki Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() JASZCZKA-wspolczuje Ci tego, ze jestes sama calymi dniami...to musi byc okropnie wycienczajace... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() sliczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ide cwiczyc i zajrze do was jeszcze po kapieli ![]()
![]() |
#2786 |
Zakorzenienie
|
Aniu ja mam pytanko... w jaki sposob zdiagnozowano u Michasia refluks?? bo ja sie zaczynam zastanawiac czy moja mala nie ma tego cholerstwa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no wkoncu ta mata jest przesliczna ale cena porazajaca ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2788 |
Zakorzenienie
|
Agravka czemu Ada dostala 3 pkt na poczatku? nie kazali ci byc pod opieka poradni neonatologicznej? moja corcia dostala 6/7/9/10 pkt i ja przez rok musze byc pod opieka poradni... tez miala usg glowki i za miesiac musze zrobic powtorke...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
itakaska - nie chodzilo o ciebie, ogolnie uwazam, ze tak przesadnie w domu wszytko na bylysk i wogole to chyba bym sie zajezdzila. Trzeba podchodzic z rasadkiem, dbac o higiene itd. Nie mam usiebie tak CH, mam maly pawilon z kilkoma sklepami. Ja chodze prawie wszedzie z mala, ze wzgledu na to ze mieszkam w takim a nie innym miescie, musze samaa chodzic na zakupy i wogole...wieksze zakupy robimy czasem sami, czasem w 3 ![]() Ja uwazam ze dziecko powinno miec kotak z roznymi srodowiskami, ale w rosadny sposob. Kontak z dziecmi tez jest wskazany, oczywiscie ze zdrowymi ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2790 |
Zakorzenienie
|
dzidzia ja nie kojarze takiego zgrubienia
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.