|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. III
A ja jeszcze nie śpię, a miałam zmykać
Moczę własnie stópki i mam lap topa na kolanach i zajrzałam. Tak jak mówiłam maseczka zrobiona, teraz stópki, mycie, potem balsamowanie i spać
|
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
żel antybakteryjny, tonik, krem nawilżający, żel na krosty, sudocrem, ciągle czegoś nowego próbuję. Jak myłam szarym mydłem buzię to miałam masakrę
już nie wiem co mam robić??---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- jak mniej pielęgnuję to mam gorzej |
|
|
|
#1533 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki, śpicie jeszcze?
Chyba z 2 godziny was nadrabiłam, tak się postarałyście ![]() Witam nowe dziewczyny ![]() Przyjęłam zaproszonka i jak pobuszowałam w waszych albumach, to włączyła mi się lampka kompleksów Wczoraj byłam na depilacji nóg i zrobiłam pazurki nie mogę się nimi nacieszyć, są takie ładne ![]() A dzisiaj jade do Egiptu
|
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie ja kawkuje przy wizażu. zaraz ide włoski umyć , posiedze z odżywką i je wymodeluje..
angelwithoutsoul miłych wakacji życzę
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i próbuję doprowadzić moją cerę do takiej porcelanowej Mi ta pasta cynkowa chyba nic nie daje. Może troszkę zapobiega rozwijaniu się powstałej krostki, ale na pewno nie likwiduje. Może zbyt wielkich efektów oczekuję. A tak w ogóle to przestaję używać maseczek do twarzy, bo tylko wydaję na nie kasę ,a i tak nic z moją cerą nie robią. Powoli cera wraca do swojego dobrego stanu Tak się zastanawiam nad rozjaśnianiem włosów. Zawsze marzył mi się taki brąz jakby kasztanowy, ja używam brązu ale i tak wychodzi czarny, a do moich brązowych oczu bardziej pasowałby właśnie taki brąz: http://www.fryzury.net.pl/dlugie-krecone/ . Tylko ja kompletnie nie mam pojęcia na czym polegają te rozjaśniania
|
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
witam.
ale pogoda,u mnie cały czas pada angelwithoutsoul zazdroszczę wakacji i tego,że latem nacieszysz się słońcem dłużej niż my ja się chyba dzisiaj porządnie wyspamuje,ale nie mam pomysłu, co dokładniej zrobię nakładałyście kiedyś na włosy maseczkę,a po niej jeszcze odżywkę? znalazłam w domu jakąś maskę,niby regenerująca,ale po niej w czasie wilgoci robi mi się siano... dlatego odżywka jest niezbędna. tylko,czy nie będzie tego za dużo na raz?
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry moje kochanie, jestem dziś tak szczęśliwa a zarazem troszkę zestresowana bo dzisiaj robię imprezę dla rodzinki z okazji moich osiemnastych urodzin
Aż mi się chcę płakać ze szczęścia, no kurcze ja to taka głupia jestem i na każdym kroku wyję ze wzruszenia Dlatego dzisiaj od rana tylko SPAmowanie, no może nie tak od samego rana, bo zaraz będę jechała po mojego torcika, mam nadzieję że ładnego mi zrobili Przepraszam za ten off top, ale musiałam ![]() I tak w ogóle to pamiętam, że dzisiaj Kalpana ma urodzinki, więc kochana wszystkiego naj naj naj naj lepszego Huraaaa właśnie przyszło do mnie encanto Cytat:
zapuszczam włosy ♥ Edytowane przez Czekoladowa1 Czas edycji: 2010-08-27 o 09:57 |
|
|
|
|
#1539 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
impreza napewno się uda świetnie jaki torcik zamówiłaś? (łasuch ze mnie straszny hehehe)a co to encanto?? ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
|
#1540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak tort będzie ładny to zrobię mu zdjęcie i Wam pokażę ![]() a encanto jest to keratynowe prostowanie włosów ![]() w instrukcji dołączonej do zestawu jest napisane, że można używać mgiełkę CHI keratin mist, z czego się cieszę bo miałam chrapkę na ten kosmetyk
zapuszczam włosy ♥ Edytowane przez Czekoladowa1 Czas edycji: 2010-08-27 o 10:06 |
|
|
|
|
#1541 |
|
Raczkowanie
|
a tak w ogóle to dzień dobry dziewczynki
![]() "Nie ma kobiet brzydkich, są tylko kobiety zaniedbane" Coco Chanel i na szczęście należymy do grona tych pięknych, bo zadbanych!
|
#1542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A moja osiemnastka za pół roku dopiero
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje bardzo
nie martw się, szybko zleci
|
#1544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o pychotka ja mam w lodówce cały czas kawałek przepysznego czekoladowego, ale będę twarda
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na tą mgiełkę,to ja mam chrapkę już od bardzo dawna |
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem ,że to nie do mnie ,ale z chęcią dowiem się jak wyleczyłaś buźkę, może mi coś podpasuje ![]() Czekoladowa1- Naaaaaajlepszego ****** |
|
|
|
|
#1547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladowa1 - udanej imprezy i wszytkiego naj
U mnie pada ![]() i nie wyspałam się, mam podkrążone oczy.
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
ja już siedzę z maseczką na włosach plus skinoren na dwa pryszcze, krem pod oczy i na przebarwienia
|
|
|
|
#1550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaz różnie bywa - kiedyś poszłam do wiejskiej fryzjerki bo chciałam jasny brąz i wyobraź sobie wyszedł.. jasny blond z rudym połyskiem.. ile ja się napłakałam wtedy o mamo ale to było jakieś 7 lat temu ![]() Jeśli chodzi o touch, to nie niszczy włosów. Poza tym zmywa sie po jakimś miesiącu - zależy jak często myjesz włosy, więc może warto spróbować? zobaczę co mi dzisiaj powie fryzjerka ![]() W kwestii walki z niedoskonałościami cery - próbowałam różnych specyfików, kremów, visaxinum itp., ale najlepsze efekty przyniósł powrót do naturalnych kosmetyków+odpowiednia dieta.. Zacznijmy od tego, że z perspektywy czasu stwierdzam, iż moje problemy z cerą wynikały, w dużej mierze, z przesuszenia skóry i pozbawiania jej warstwy ochronnej (dlatego właśnie nadmierna pielęgnacja, może skórze zaszkodzić).. mam strasznie tłustą cerę, więc chcąc, żeby przestała się świecić, dodatkowo ją wysuszałam, a to zamknięte koło, bo taka przesuszona wydzieła więcej sebum i wszystko się zapycha.. Postaram się zebrać to co chcę Wam powiedzieć w punktach: 1. Buzię, jak już wcześniej pisałam, myję nawilżającym mydłem dove - szare mydła itp. nic nie pomagały 2. raz na kilka dni polecam OCM - baardzo mi pomogło na przetłuszczającą się buzię - już po pierwszym użyciu, następnego dnia prawie przestałam się świecić -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=437723 3. używam hydrolatów zamiast toniku - działają antybakteryjnie, przeciwzapalnie, a przy okazji nawilżają - to jest mój hit w ogóle i przyniósł naprawdę super efekty ![]() 4. a kwas hialuronowy jest drugim hitem 5. Dieta - dziewczyny, spróbujcie ograniczyć picie mleka.. u mnie odkąd przestałam pić codziennie 2 latte, zaczęło wyskakiwać zdecydowanie mniej krostek.. no i 1,5 litra wody dziennie czyni cuda.. toksyny są wypłukiwane z organizmu, zamiast wychodzić twarzą oczywiście żadnych fastfoodów, tłuszczów trans i słodycze w rozsądnych ilościach..6. ostatnia rada, niby oczywista, ale jak często o tym zapominamy - nie dotykać buzi w ciągu dnia! i pamiętajcie, że na efekty trzeba poczekać.. u mnie trwało to jakieś 3 tygodnie zanim moja skóra osiągnęła względną równowagę ![]() polecam Wam wypróbować powyższe sposoby, bo tak naprawdę to są grosze - chyba nie ma sensu ładować kasy w jakieś drogie specyfiki, skoro można sprawdzić bardziej naturalne metody ![]() mamo, ale się rozpisałam, mam nadzieję, że któraś z Was dotrwała do końca tego wywodu ![]()
Hope springs eternal.. Edytowane przez trutututu Czas edycji: 2010-08-27 o 10:46 |
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałaś duże problemy z cerą, czy sporadyczne wypryski? teraz nawet przed @ Ci nic nie wyskakuje?
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Udanej imprezy i spełnienia marzeń.
Ja na noc dałam maseczkę z Nivei na stopy i na usta. Teraz te moje stopy mnie trochę drażnią są takie trochę tłuste przez to. A mam pytanie, gdzie kupujecie olejek kokosowy? Ostatnio chciałam się na niego skusić, ale nie wiem gdzie go znaleźć.
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() właśnie próbuję się dobudzić i nadrobić wizaż ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1554 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Baw się dobrze, wypoczywaj u ważaj, żeby Cię jakiś Egipcjanin nei porwał jak zobaczy taką laskę w dodatku ze ślicznymi pazurkami Cytat:
Baw się dobrze, na pewno będziesz wygladała najpiękniej ze wszystkich ![]() Cytat:
![]() Masz rację z wodą i odpowiednią dietą, jak byłam na redukcji pozbyłam si trądziku, który mnie męczył z 8 lat. Całe szczęście już nie wrócił A resztę sposobów będę musiała dopiero wypróbować. W jakiej postaci używasz kwasu hialuronowego ?
|
|
|
#1555 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
angelwithoutsoul zazdroszczę Ci , rób ładne zdjęcia z chęcią sobie popatrzymy na Ciebie kalpananajlepszego! ![]() Czekoladowaimprzeka się uda zobaczysz Cytat:
I dobrego dnia życzę z pielęgnacji, narazie tylko olejki na włosach, ale planuję zaraz się wygrzać w wannie bo strasznie niefajna pogoda
|
|
#1556 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
krostek nie było jakos strasznie dużo - takie drobne, najczęściej z białym czubkiem , które bardzo wolno sie goiły i jesli były wyciśnięte, to zostawały mi czerwone ślady i nie chciały zniknąć.A przed okresem nie wyskakują, bo jak już pisałam, od 3 miechów @ nie miałam , a buzia poprawiła mi się stosunkowo niedawno..---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
8,68zł za 100g, a mogę potwierdzić, że jakość super
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny.
Przejdę się dziś, albo jutro do sklepu ze zdrową żywnością, a jak nie to zostaje mi internet. :P Choć tak szczerze to wolę kupować w sklepie.
|
|
#1558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile pamiętam,to pisałaś,że schudłaś 4kg i szybko Ci wróciły, czyli schudłaś zapewne przez rygorystyczną dietę, mam rację? po takiej diecie nie ma @ przez niedobór tłuszczy. lepiej idź do ginekologa,bo 3 miesiące to już 1/4 roku,czyli dużo czasu. |
|
|
|
|
#1560 | |||
|
Marcelover ♥♥♥
|
czeesc dziewczyny
potrzebowałam snuCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Moczę własnie stópki i mam lap topa na kolanach i zajrzałam. Tak jak mówiłam maseczka zrobiona, teraz stópki, mycie, potem balsamowanie i spać

już nie wiem co mam robić??
Chyba z 2 godziny was nadrabiłam, tak się postarałyście 

Nogi zrobiłam może 2 razy depilatorem- umierałam
Eh dawajcie każdą radę i co do depilacji całego ciała(wrastaniu włosków też), i co do nawilżania skóry ciała i twarzy i worki pod oczami :P
nakładałyście kiedyś na włosy maseczkę,a po niej jeszcze odżywkę? znalazłam w domu jakąś maskę,niby regenerująca,ale po niej w czasie wilgoci robi mi się siano... dlatego odżywka jest niezbędna. tylko,czy nie będzie tego za dużo na raz? 

ja mam w lodówce cały czas kawałek przepysznego czekoladowego, ale będę twarda
Ostatnio chciałam się na niego skusić, ale nie wiem gdzie go znaleźć.