|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
ałaaaaaaaa.... jakie ceny!!!!!!!!! ![]()
![]() |
#4742 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Bordowa gratulacje !!!!!
![]() No to już znamy sposób na wywołanie porodu, porządny w**** i po sprawie ;P Co do dyskusji na temat dawać kasę bądź nie, to ja bym wolała, żeby to wszystko było jasne. Czyli jeśli chcesz rodzić w tym szpitalu z taka i taka położną to płacisz tyle i tyle i po sprawie. A nie jak czasem się zdarza, że kobieta płaci np lekarzowi a on ma to w dupie bo właśnie skończył mu się dyżur :/ A nie po to odcinają mi składki, żebym jeszcze miała dopłacać do opieki którą powinnam mieć za darmo. Ray trzymaj się i oszczędzaj ile możesz. Podziwiam Was dziewczyny ![]() gabisun widocznie Kindze tak dobrze w jej domku że wcale jej się nie spieszy ![]() ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie takie coś odpada ![]() Dziękuje za uświadomienie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niuniuniau wez nie doluj naszej Marzenki ![]() Gabisun ![]() ![]() a znasz taka przyspiewke "4 razy po dwa razy, 8 razy raz po raz" ? Trza moze sie wg niej zastosowac, a nie raz i mylisz ze da rade ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-27 o 09:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
Idę jednak na spacer, trzeba się poruszać trochę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli to byłaby prawda, to połowa z nas jest już mentalnie rozpakowana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zadomowienie
|
bankowo sie ucieszy
![]() zycze duzo sił! Zwlaszcza TZtowi! ![]()
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić, żeby pokazywał dobrą temperature nie dotykając dziecka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Wtajemniczenie
|
Bordowa gratulacje!!!
A tak w ogóle to ja składam protest- chwilę mnie tu nie ma i kolejna rodzi. Ja też chcę już!!! No dobra, dosyć tego marudzenia- idę pobiegać trochę po schodach i trzeba się zabrać za gruntowne porządki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie wiem czy ja dotrwam do 36 tygodnia a Wy nie możecie wypchnąć dziecka pod koniec ciąży ![]() coś za dobrze mają te Wasze dzieciaki w brzuszkach że nie chcą wyjść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Raczkowanie
|
Do mnie też nie do końca przemawia termometr bezdotykowy, ale byłam ciekawa czy któraś z Was ma takie cudo
![]() Pada, nienawidzę takiej pogody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Ja przesypiam noce odkąd jest chłodniej, ale śpię jedynie do 7, bo mój pies z rana szaleje, biega z góry na dół i "śpiewa" swoim sposobem lub szczeka ![]() MisQa - bardzo mi przykro, że zachowanie Tż-ta zmusiło Cię do wyprowadzki. Kurcze, ze też zazwyczaj jest tak, że ten winny zostaje w przytulnym mieszkanku, a osoba niewinna musi się spakować... Może to otrzeźwi trochę Twojego męża, ale nawet jak obieca zmianę itd. nie wracaj za szybko do domku, sprawdź czy się naprawdę stara, a póki co oczekuj w miarę spokojnie na swoja Kruszynkę ![]() Cytat:
![]() Fajnie, ze dobrze sobie radzicie we trójkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie miałam sprawdzanej szyjki od ok.2 m-cy i czasami czuję się jakbym siedziała na bombie ![]() Cytat:
O G R O M N I A S T E ____G R A T U L A C J E ! ! ! Mała jest całkiem spora ![]()
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-27 o 09:37 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zadomowienie
|
Liczę jeszcze na to,że Lenka niebawem się pojawi i powie nam co nieco na temat szpitala na Jaczewskiego,bo chyba tam rodziła,no nie?
A jak nie to dziś jadę tam na ktg,więc położna wypytam o to i o tamto(może przy okazji odwiedzę Lenkę ![]()
#4755 | |||||
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() coś mi wielocytowanie nawala więc muszę po jednej stronie odpowiadać ![]() U mnie niby nie ma upałów,ale za to duchota i wilgoć w powietrzu straszna, no nie ma cym oddychać. No dodatek tylko 3 godzinki w nocy spałam, oj ta końcowociążowa bezsenność.... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na pewno większość z nas w pracy i po pracy robi coś co teoretycznie nie wchodzi w zakres naszych obowiązków, a nikt nam za to dodatkowo nie płaci. Jak szef 5min.przed końcem pracy każe nam zrobić raport to mimo,że już kończymy pracę to siadamy i piszemy, nieraz i godzinę. Ja oprócz etatu za który mam płacony dodatkowo MUSZĘ prowadzić dwie godziny zajęć dodatkowych dla dzieciaków, raz w tygodniu po południu przeprowadzić konsultacje dla rodziców, raz w tygodniu przed lekcjami wraz z gronem zrobić analizę pracy 6 całych dni w sem. poświęcić na zajęcia terenowe co zajmuje ok 8-9h. Podsumowując w miesiącu pracuję dodatkowo 24-32 godzin miesięcznie za darmo.Nie mówię o przygotowywaniu akademii, konferencjach i szkoleniach (sama za nie płacę, a nie jak lekarze wyjeżdzam na super weekend do SPA sponsorowany przez firmę farmaceutyczną). I myśle,ze wiekszość z nas ma tak w swojej pracy. Mamy pensję,ale nie pracujemy na zasadzie "od dzwona do dzwona", często jest jeszcze coś do zrobienia ponad podstawowe obowiązki. Nie zrozumcie mnie źle dziewczyny,żeby nie było że narzekam, bo ja kocham moją pracę i nie wypbrażam sobie innej, przyjmuję ja z całym jej dobrodziejstwem i nie każę rodzicom płacić za dodatkowe lekcje czy zajęcia terenowe, które robię dla ich dzieci, bo wiem że taki urok mojego zawodu, więc dlaczego lekarz czy położna "każą" sobie płacić za to na co sami z własnej woli się zdecydowali robić? Dlaczego mam 2/3 mojej pensji oddawać tylko dlatego by czuć się bezpiecznie w szpitalu? ![]() ![]() ![]() Naked nie krytykuję tu oczywiście twojej decyzji, ja tylko wkurzam się, że poniekąd jakbyś/my została zmuszona/e do tego. Nie chcesz się męczyć to płać...... Cytat:
Dobra idę was dalej nadrabiać....
![]() |
#4756 |
Zadomowienie
|
A zapomnialam sie pochwalic
![]() Korzytajac z ostatnich dni "wolnosci" przypomnialo mi sie ze na gwiazdke 2009 dostalam od mojego meża VOUCHER- WYJATKOWY PREZENT na kotry składa sie degustacja czeklady dla dwójga w Wedlowskiej Pijalni czekolady ![]() Umowilam nas na poniedziałek ![]() ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-27 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Zakorzenienie
|
Cześć...
siedzę tu już chyba z godzinę, a jeszcze nie nadrobiłam.... Cytat:
MisQa - dobrze zrobiłaś... Wiem, ze będzie Ci ciężko, szczególnie teraz, ale czasem radykalne cięcia są naprawde konieczne. Sciskam ![]() enis84 - może powinnaś jechać na IP??? kasienka1701 - co się dzieje? :-( Paula SHIN - pewnie, że CIę pamiętamy ![]() Astorianka - jeszcze nie ubieram łóżeczka. Jest na to jeszcze czas. Zresztą jestem pewna, że mąż doskonale sobie poradzi z założeniem prześcieradła, a ochraniacz czy baldachim można założyć po powrocie ze szpitala. Pościeli nie zakładam, bo dziecko i tak będzie spało w rożku.
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ja akurat rozumiem że ginekolog po skończeniu dyżuru może chceć mieć swoje życie np. rodzinne, a nie że siedzi 24 h przy telefonie i czeka aż któraś z jego pacjentek zacznie rodzić ![]() Ja się zdecydowałam na taką pomoc, bo: - i tak juz władowałam w tą ciążę kupe kasy - opieka u nas jest podobno na wysokim poziomie, rzadko która płaci, a nie spotkałam się z negatywnymi opiniami, jednak boję się trafić na jakąś zołzę w złym humorze, nie chcę ryzykować ![]() - koszt jak dla mnie nie jest zaporowy biorąc pod uwagę komfort psychiczny który odczuwam już teraz ![]() Zobaczymy jak to wyjdzie, ale poważnie biorę tę możliwość pod uwagę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4760 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No to się teraz laski sypiemy ![]() Cytat:
Cytat:
naked masz rację u nas ogólnie opieka lekarska jest podobno na wysokim poziomie. Ja sama już trochę lekarzy w zyciu przeszłąm i niestety wszystkich prywatnie. Mnie tylko ten nasz system dobija, no bo jak kogoś nie stać to stoi w kolejkach do specjalisty po pół roku, albo żeby czuć się bezpieczniej to musi zapłacić. Ale ja na twoim miejscu postąpiłabym dokładnie tak samo, jeśli jest ryzyko ze może być problem bo dzidzia duża to wolę dać kasę,a nie liczyć na łaskę lekarza. Twoje i dziecka zdrowie jest bezcenne. Tylko to powinno być "z automatu", dziecko duże to jak pani chce to robimy cc,albo chwilkę pani popróbuje sn,a jak się nie uda to robimy cc. A nie ze ty teraz kombinujesz co zrobić by było wszystko ok,a wszystko rozbija się o kasę. Echhhh, ale podkreślam, na twoim miejscu też bym zapłaciła chociażby tylko dla samego komfortu psychicznego płacę - wymagam ![]()
Niegrzeczna Mamuśka ![]() Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-27 o 10:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Raczkowanie
|
Bordowa GRATULUJĘ!!!
![]() Kurcze jak to cieli dopiero przy partych- przecież Bordowa miała położenie pośladkowe ![]() Ale na szczescie wszystko ok i Joasia ma się dobrze ![]() ![]() Ja właśnie zastanawiam się -płacić za położną czy nie ![]() Z jednej strony jak wiele z Was uważam to za łapówę, z drugiej strach każe mi zadzwonić i sie jednak umówić..a z jeszcze innej wiem, że sama będę wtedy potęgować zjawisko, które jest nagminne w naszej służbie zdrowia i które zawsze krytykowałam..a teraz co..? Cała rodzina puka się w głowę i karmi historiami z horroru o tych, co nie zapłaciły ![]() Już czasem sobie myslę, że może lepiej jeśli bedę mieć to cc- oszczędzę sobie dylematów.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bordowa - serdeczne gratulacje!!!!! --------- Wczoraj byliśmy z rodzicami na małej posiadówce u cioci i wujka (mieszkają obok nas), wróciliśmy przed 1:00 w nocy... Gdyby nie moje stopy, wielkie jak u Fiony :P + kilka delikatnych skurczybyków (bóle @), byłoby idealnie ![]() Poza tym miałam beznadziejne sny.... Jeden z nich - to poród... Rano wstałam i nie wiedziałam, czy to był sen, czy jawa... ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Czasem te, które zapłacą, są o wiele gorzej traktowane przez cały personel niż te, które nie płaciły....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
cellaris poiewaz mu powiedzialam ze ostatnio skurcze dosc czesto mnie lapia, i dwa mialam takie z krzyza zbadal mnie na fotelu (bo wczesniej to tez nie badal)
i w ogole pierwszy raz w zyciu mnie badanie bolalo bo wziernik dotykal glowki, wiec ziecko mega nisko rozwarcie na chyba centymetr czy jakos tak bo palec przechodzi, no i szyjka o polowe skrocona niz bylo wtedy czyli jak miaalm 3 cm to teraz mam pewnie z 1,5cm moze 2 heh no i skurcze mnie lapia, wiec dostalam jakis lek na ecepte ktory mam brac co 6 h jak nie pomoze mam zwiekszyc dawke i dzwonic, a jak mimo zwiekszenia dawki nie bedzie poprawy to jechac do szpitala od razu nie czekac.... brrrrrr musze kupic sobie jakas ksiazke bo zwariuje tak lezec :Crazy: moja mama dzwonila i kazala tesciowej mnie przywiazac do lozka ![]() ninad ja sie z toba zamienie ![]() ![]() wlasnie mszu jedz sie dotucz ![]() ![]() a mi sie wczoraj udalo kupic tego rogala do karmienia uwaga .... za 20 zl!!! ![]() no i mojej starszej corce tak sie spodobal ze nie chce mi go oddac, mowie jej ze to dla dzidzi a ona "to moje!!! zadnej dzidzi" ![]() ![]() ![]() ![]() a tersz podlapala piosenke i chodzi mi spiewa "a teraz idziemy na jednego!" ![]()
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-27 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
martucha - hehe dowcipniś z tego Waszego maluszka
![]() Ray - trzymam kciuki żeby tam wszystko dobze było i żebys wytrwala jeszcze troche Bordowa - nono, kolejne gratulacje ![]() kurcze co gdzies wyjde i wroce to znow któras urodzi ![]() heh...byłam w domu.... chcialam wziac kilka rzeczy i zobaczyc czy chociaz kotu jesc dal.... oczywiscie wczoraj ciag dalszy imprezki w domu byl..... ale troche spodziewalam sie tego.... i juz dzis kawaler z niego, bez obraczki do pracy poszedl, wiec dla mnie juz naprawde wszystko jasne teraz i jeszcze smsa napisal co u mnie i kiedy wracam nie znam odpowiedzi wiec nie odpisalam... ale jak zaszlam tam to ryczałam jak glupia... i kocur tak na mnie patrzyl jakby wiedzial co sie stalo... i Julka sie dzisiaj tak jakos malo rusza.... ![]()
#4767 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wcześniej jak miałam trochę problemów m.in. ze skurczami i skracającą się szyjką to tez tylko liczyłam ile jeszcze musze wytrwać, żeby było bezpiecznie dla małej. No a teraz nie mam na nic siły, jestem zmęczona, zaczęłam puchnąć...jednym słowem chciałabym, żeby to się już skończyło i żebym mogła się zacząć przejmować innymi rzeczami- że jestem niewyspana, że dziecko płacze, że nie mam czasu dla siebie i TŻta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zadomowienie
|
Aaa! Bordowa ale super
![]() Dobra laski, to o co się dzisiaj kłócimy? ![]() Ja nawet nie biorę pod uwagę, że miałabym komuś płacić za lepszą opiekę przy porodzie. Wydaje mi się, że nikt w szpitalu nie czyha na życie moje i mojego dziecka i zrobią wszystko, abyśmy wyszły bez szwanku ![]() ![]() edit. Misqa, bardzo mi przykro ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2010-08-27 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
rany
![]() cóż to za hurtowe wiadomości - niedługo się nadąży za nami ![]() Lenka i Bordowa - gratulacje!!!1 to wreszcie jakieś kobietki wyjrzały na świat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i nie poszłam, wyszykowałam się juz poszłam do wc a tam wielki kawał czopa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.