|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Ray ja mam fenoterol, ale 20 min wczesniej zazywam Isoptin, aby zniwelować skutki takie jak kołatanie serca, drżenie rąk itp. Choć przyznam, że mimo Isoptinu nadal tak mi się dzieje, ale jakbym go nie wzięła to chyba serce wyplułabym. A co bierzesz wczesniej? Bo ja przed Isoptinem brałam inny i on mi średnio pomagał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cześć dziewczynki
![]() ![]() Na sobotę i niedzielę postanowiłam ewakuować się do rodziców, bo mężusia nie ma,a ja jakoś dziwnie się czuję. Kurcze coś mi mówi,że ja tej końcówki 36tc z ledwością dociągnę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=MisQa;21686231] ......wczoraj TZ dzwonił... heh..... [QUOTE] kochana ![]() ray ja brałam, tydzień temu odstawiłam i teraz się zastanawiam czy to dobry pomysł był bo mi jakoś dziwnie-przedporodowo. On ma takie skutki uboczne i też miałam go brać z isoptinem,ale spróbowałam najpierw bez i u mnie nic się nie działo więc olałam isoptin. Z tym,że ja od 5 lat mega dawki potasu biorę więc to pewnie dlatego. Pod koniec tylko ciśnienie i puls miałam wysokie (o czym tu pisałam),ale fizycznie było ok) Po odstawieniu puls i ciśnienie wróciły do normy.
Niegrzeczna Mamuśka ![]() Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-28 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ależ dziś jestem zmęczona... Chyba przez te pogodę... Od wczoraj pada (z przerwami), jest zimno i ponuro.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też kupiłam termometr... Całkiem fajny. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4924 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamuski
![]() ja melduje sie juz po zakupkach kosmetykowych ![]() ![]() - kremik kojacy na odparzenia z nivea - oliwka nivea - puder nivea - pampersy (2 wielkie paki 2-5kg)- naprawde sie oplaca w tej promocji, bo szt wychodzi 50gr czyli tyle co te pampki rossmanowskie zolte, o ktorych pisala Nika. Widzialam tez ulotke z Kauflandu i tam z kolei maja byc inne pieluszki w promocji, wiec jak cos to sobie porownajcie no i kupilam w biedrze ten termometr - jaki bedzie wyjdzie w praniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Zakorzenienie
|
dash tez biore istopin wzielam tak samo 20 min wczesniej ale mimo to mialam takie skutki, juz mielo ciut....
echhhhh..... ale spoko to tylko 2 tyg lezenia, 3 tydzien to juz bede sie troche ruszac i potem odstawiac lek bo bedzie 38 tydz. czytalam ze po odstawieniu mozna urodzic w przeciagu doby albo dwoch zadko sie zdarza ze porod sie opoznia echhhh ale ja ta czuje ze ja w 38 urodze tak jak corke pierwsza urodzilam... jesu mi sie wydaje to tak szybko ze zaraz i w ogole a ja nie przygotowana jestem ![]() kazalam tz sprzatac po tesciach, bo tescie nie czuja potrzeby sprzatania heh... niby mi pogotowali, tesciowej jeszcze kazalam koszule poprasowac i tyle.... heh.... ja nie lubie balaganu. ale trudno wroce do domu to zagonie tz niech wypierze wykladziny, zmontuje lozeczko itp w ogole czuje mega od dola ze musze lezec..... bo ja nie naleze do osob ktore musza cos robic heh.... w ogole mam urodzinki w tyg i nawet tz mnie nie chce zabrac bym wybrala sobie prezent buuuuuuuu... mam lezec, twierdzi ze mi przywiezie maca ![]() enis ja mam podobnie jak ty ale mnie do szpitala nie polozyl bo nie bardzo tez chciala, wie ze mam corke starsza wiec dostalam leki i mam lezec w domu, chyba ze bedzie cos sie dzialo to mam jechac od razu do szpitala
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-28 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |
Wtajemniczenie
|
wow zazdroszczę!
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rożek zabieram, oliwkę też.. a do kąpieli zamiast osobno płynu i osobno szamponu (wymagania naszego szpitala) biorę próbkę w buteleczce płynu do mycia włosów i ciała J&J. A jak będzie potrzeba, to mąż nam dowiezie niezbędne kosmetyki. PS. To NIE są dziwne pytania ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4928 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie mam czasu przeglądać forum,ale dostałam wiadomość wczoraj od Waniliaania;
"Jestem w szpitalu na obserwacji.Bedą czekać aż rozpocznie sie akcja porodowa.Na razie wód jest ok,ale jak się zmniejszą to wywołają poród" Zaraz napisze do niej sms czy coś ruszyło,bo to wczorajsza informacja,ale ja niestety nie moglam jej przekazać,bo sama byłam do 22 w szpitalu i jak przyjechałam,to od razu padłam... Teraz znowu znikam,ale po południu będę was nadrabiać.Pozdrawiam
#4929 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rożek biorę (albo kocyk) Cytat:
Mnie oczywiście cały czas boli brzuch- albo podbrzusze, albo w okolicach pępka z boku. No i do tego to ciągłe kłucie brzucha i pod żebrami. Nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji do leżenia- bo albo boli brzuch, albo to kłucie, albo kręgosłup ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zadomowienie
|
Waniliaania pisze,że na razie nic się nie dzieje.Skurczy nie ma w ogóle.Leży i czeka,aż sie coś zacznie,ale wolałaby wytrzymać do poniedziałku,bo wtedy będzie jej ginka...
#4931 |
Zakorzenienie
|
![]()
Zostawić was na 2 dni same a już zaczynacie masowo rodzić
![]() Ogromne gratulacje dla Lenki i Bordowej ![]() ![]() Macie prześliczne córeczki. Waniliana - trzymam kciuki żeby było ok ![]() Ja miałam taką głupią przygodę - pojechałam do rodzinnego miasta na mały wypad i mój samochód szlag trafił... musiałam zaczekać aż części zostaną sprowadzone i autko naprawione co zajęło 2 dni. Wróciłam dopiero wczoraj późnym wieczorem i byłam tak padnięta, że nie miałam sił nic pisać. Chciałam was nadrobić, ale to się okazało kompletnie niemożliwe, dopiero dzisiaj mi się udało ![]() Mój dzidziolek nadal siedzi w środku ![]() ![]() Dziewczyny gdyby coś mi było, albo zaczęłabym rodzić to obiecuję, że dam znać ja - albo mój tż, który jest już obeznany z Wizażem i wiem, że tu nie ma żartów i wieści trzeba przekazywać ![]() ------------------------------------ Resztę cytatów mi zeżarło ![]() ![]() Ktoś pytał o butelki - ja kupiłam już teraz. Tak czy siak się przydadzą, zamawiałam przez allegro a boję się, że ja będzie jakiś problem z karmieniem to butelka może być potrzebna od razu. Dlatego leża przygotowane. Zamówiłam cały zestaw - dwie 125 ml i jedną 240 ml + pojemniki na mleko + laktator. Co do makijażu - kobiety są różne. Jedne czują potrzebę, inne nie. Chyba nikt nie maluje się dla lekarza czy pielęgniarki ale dla siebie. Ja tam jeśli dam radę to się pomaluję, jeśli nie dam to też świat się nie zawali ![]() ![]() I mimo, że po tej operacji leciałam mężowi przez ręce, z mojej fryzury nic nie zostało bo całą głowę miałam popapraną krwią, włosy posklejane i wygolone miejscowo, do tego poplątane (operacyjka właśnie na głowie), makijaż też nie ukrył tego, że na buzi zrobiłam się fioletowo-zielona to gdybym szła tam jeszcze raz zrobiłabym dokładnie tak samo - nie dla lekarza, dla siebie - bo ja się lepiej czułam wchodząc do szpitala "zrobiona" ![]() ![]() ![]() Co do tego, że ktoś tam coś złego powiedział/pomyślał o dziecku - myślę, że przez najbliższe 20 lat opieki nad naszymi maleństwami nie jeden i nie dwa razy pomyślimy sobie jak to moja mama w żartach mawiała "bo jak palnę w ten głupi łeb" ![]() ![]() ![]() ![]() Wspierajmy się tutaj a nie spierajmy ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-28 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mpik ale maleńka ta twoja córeńka , toć to kurczaczek ![]() Będę się trzymać tej wersji ![]() Śliczny ten pokoik ![]() Cytat:
Ja tak mam ![]() Uważam, że dobrze robisz zostając u rodziców. Nie robisz nic złego. A on widać potrzebuje więcej czas, żeby to zrozumieć. A kiedy to wreszcie zrozumie, to przyleci po ciebie z podkulonym ogonem ![]() Ja miałam taką sytuację jak ty, gdy byłam w pierwszej ciąży, w 5 m-cu. Powiedzieliśmy sobie wtedy wiele przykrych słów. Wyprowadziłam się do rodziców. Miał być rozwód... I jakoś jednak jesteśmy ze sobą 14 lat ![]() Będzie dobrze ![]() Ja brałam Fenoterol, ale 20-30 minut wcześniej musiałam łykać Isoptin, bo strasznie mną trzęsło i rzucało. Myśłałam, że jakichś drgawek dostałam. To było straszne. Ale jak brałam Isoptin, to było OK. A rozwarcie miałam na 2 palce czyli 4 cm od 6 m-ca i bardzo silne skurcze i krwotoki. I jakoś dotrwałam do 41 tc. ![]() Cytat:
Do szpitala brać nie muszę, bo tam wszystko jest. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4934 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze dziewczyny co się dzieje? Widzę,że laski z końca września powoli szykują się do rozpakowania, a co ze "środkowymi" pannami? No? Naked, mszu, gabi? klari aleś zamieszania tu narobiła. My już myślałyśmy,że na porodówce maleńką tulisz ![]() No dobra, lecę się zbierać i do rodziców jadę ![]()
![]() |
#4935 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis zagonilam meza do sprzatania bo ja musze lezec... i juz mine ma nietega.... ale dobrze niech zobaczy ile ja sie musze narobic. poki co pozmywal, powycieral kuchnie, odkurzyl, umyl podlogi, pucuje lazienke, a wieczorem musi jechac po odkurzac pioracy i rano dwa pokoje sie wypierze...
wiec ze ciezko ale trudno ja na dwa tyg wyjezdzam wiec nie bedzie komu tego zrobic..... wroce to nie bede mogla nawet obiadu ugotowac a co mowic o praniu wykladziny :/ za to tesciowa siedzi z tesciem i patrza na meza jak sprzata, nie kumam ale co ja bede sie wtracac....
#4936 |
Raczkowanie
|
Lenka i Bordowa- ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!
Wanillaania-poiwodzenia!!! to żeby było, jak chcesz i zebyś wytrwałą do poniedziałku ![]() ja tak na szybko znad remonntu, bo oczywiscie maż nic nie ryuszył, zostałam sama z robotą :/ a czas nagli i w mieszkaniu już przejsc się nie dało, odezwę się, jak coś wiecej ruszę buziaki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() pokoik przecudny ![]()
![]() |
#4938 |
Zakorzenienie
|
Ycnan o nie
![]() ![]() ![]() Klarissa no już myślałyśmy, że poleciałaś na porodówę ![]() Kasienka co się dzieje? ![]() A u mnie rozrywkowa noc, cay czas bolał mnie brzuch i się napinał, teraz też ale już mniej boli, ja normalnie zwariuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4940 |
Raczkowanie
|
Gabi może on Ci się tam "odradza"
![]() ![]()
#4941 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-28 o 11:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zadomowienie
|
Hej babeczki
Nie napiszę wiele, bo jestem u rodziców, ale informuję tylko, że (gabisun przepraszam najmocniej ![]() ![]() ![]() Spadam na obiadek. Jak coś to dam znać którejś z dyżurnych. A jak nic się nie stanie to się odezwę po południu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Angelikaw no ja mam nadzieje ![]() Asia-23 ![]() ![]() ![]() ![]() Ycnan no ja się tak nie bawię ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-08-28 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś kupiłam 20 pieluch tetrowych- WRESZCIE!! Chyba jestem największą wyprawkową abnegatką na wątku..A moje dni policzone.. Przez szarzyznę za oknem mam kiepski humor, wszyscy mnie dziś denerwują.. Przyjechali teście do pomocy przy sprzątaniu, każdy mnie częstuje swoimi radami na każdy temat, a z Tżtem rano pokłóciłam się- a raczej on się obraził. Bo niby wyczytał z mojej miny, że nie podoba mi się jak ustawił meble w pokoju ![]() Pierdołowate problemy, które dziś rozkładają mnie na łopatki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja dziś spałam do godz.10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba lepiej żebyś to Ty złożyła pozew z orzeczeniem o jego winie, a nie on jako pierwszy... Ewentualnie separacja, a jeśli nie chcesz tak drastycznego kroku to zostań na razie u rodziców i nie wracaj do niego. Myśl o sobie i swojej niuni Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Klarissa - witaj po 2 dniach nieobecności i zasianiu ziarenka niepokoju na naszym wątku ![]()
![]() |
#4946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Swoją drogą mam ostatnio tyyyyyle śluzu, że wkładki (już używam tych grubych Bella niebieskie) zmieniam przy prawie każdej wizycie w wc.
![]() |
#4947 |
Zakorzenienie
|
ycnan - gratuluję czopa!
![]() Zapomniałam Wam napisać, że muszę dziś pochwalić mojego Tż-ta, bo jak wstałam to już była podłoga pozmywana i zdążył już wrócić od weterynarza (przegląd pieska przed narodzinami bobo ![]() ![]()
![]() |
#4948 |
BAN stały
|
bordowa
![]() ![]() ![]() ![]() No i wywróżyłam, że któraś urodzi tamtej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zadomowienie
|
Witam..
no pogoda dziś do d..y...ale wczesniej na upały narzekałam, więc juz cicho siedze ![]() TAk mnie dziś zmogło że usnełam w dzień....pierwszy raz od...hmmm....ciązy z Dominisiem ![]() Młody jeszcze spi...juz 2,5 godzinki..ale juz zaczyna cos gadać przez sen więc pewno niedłogo pobudka... Tak piszecie o tych czopach... no bo mo od tygodnia takie właśnie "kurze śpiki" wyłażą... jeszcze biało bezbarwne..na szczesciebrzusio twardnieje coraz czesciej, a mlody jakby nizej był?? nie..nie.....ja tam wam w kolejke wpraszac sie nie bede....musze jeszcze połazić z 3 tygodnie..no nie mam mocnych..cza nogi zaciskać... ![]() Poz atym też pomarudze troszke...mnie łapią straaasznie skórcze nóg...Czasem jak chodzę to mało sie nie przewróe... Może mały na jakiegos nerwa mi naciska albo co??? Niby biore magnez ale to nie pomaga ![]() boje sie kierowac autem, bo jakby mnie złapało podczas jazdy to mogłabym jakis wypadek spowodowac... ![]() zmykam bo Domis się budzi....
#4950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.