Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 794 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-29, 15:29   #23791
201605090958
Konto usunięte

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Zaczęłam mierzyć długosć moich włosów po pytaniu Eloe, jak odjęłam ile powinnam obciąć, żeby się pozbyć posłonecznych rozjaśnionycj pamiatek to Mam nadzieję, ze w końcu moje olejki /amla i rycyna/zadziałają i przyciemnia, nawet jestem kokoska i migdałowy gotowa chwilowo odłożyć na półkę....I z jednej strony mam fajne włosy, ale jak pomyślę, ze to tylko do obcięcia, a poza tym kolejne seanse z rycyną przy braku komfortu w stosowaniu produktów tępych to można tylko
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 15:49   #23792
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
t
I dodaję zdjęcia mojego wczorajszego testowego irokeza spokojnego (na podstawie nauk Mrs. Julci ) Włosy myte w czwartek wieczorem...
Eloe, ale irokezika sobie zmontowalas
wloski-pokrecony cud mam wrazenie ze niezle urosly

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
Oto fotki
ladne kreciolki

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Zaczęłam mierzyć długosć moich włosów po pytaniu Eloe, jak odjęłam ile powinnam obciąć, żeby się pozbyć posłonecznych rozjaśnionycj pamiatek to Mam nadzieję, ze w końcu moje olejki /amla i rycyna/zadziałają i przyciemnia, nawet jestem kokoska i migdałowy gotowa chwilowo odłożyć na półkę....I z jednej strony mam fajne włosy, ale jak pomyślę, ze to tylko do obcięcia, a poza tym kolejne seanse z rycyną przy braku komfortu w stosowaniu produktów tępych to można tylko
a nie myslalas o tym by mieszac rycyne z innym olejkiem, by jego nakladanie nie bylo tak koszmarne?
probowalam raz rycyne nalozyc solo- poddalam sie dosc szybko
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 16:20   #23793
blakinka
Raczkowanie

ale macie prześliczne loczki ach, żeby mi się tak kręciły, na całej długości, aż od nasady, marzenie !

było spanie w turbanie, rano włosy oklapnięte, teraz puszak
wzbogaciłam się dziś o jantar w sprayu
ogólnie moje kręćki mało kręcone są, co mi się średnio podoba

obecnie mam chyba wszystko co mi do pielęgnacji potrzeba, teraz będzie odżywianie, pielęgnowanie i mam nadzieje piękne loczki
Stary 2010-08-29, 16:55   #23794
jaksy
Zasiedzenie

hej hej
Dawno mnie nie było (a własciwie to napisalam kilka wiadomosci i zniknęłam; wiem, nieładnie ) ale mam nerwówkę z prawem jazdy
W każdym razie zgodnie z radami kupiłam Joannę Naturię len i rumianek i to faktycznie rozwiązało część moich problemów Cały czas mam jednak problem z rozwalaniem się skrętu. Narazie używam zielonego żelu Artiste, ale jest chyba za słaby. Przymierzam się do kupna fioletowego, chyba że znacie jakis inny godny polecenia? Używałam kiedyś rosmannowskiego ale wysuszył mi włosy.
Swoją drogą nie jest to problem który zapląta mi myśli, a mam już koszmary senne z żelem Artiste w roli głównej Śniło mi się dzisiaj, że kupiłam dwa żele (różowy i biały ) i ucieszona wgniatam go w swoje loki z myślą, że zaraz będę miała afro. Spoglądam w lustro - a tu calkiem prosta szopa Nieźle się przeraziłam w tym śnie a po przebudzeniu uznałam, że to znak by się wreszcie odezwać i zobaczyć co tam u Was
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 17:00   #23795
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
hej hej
Dawno mnie nie było (a własciwie to napisalam kilka wiadomosci i zniknęłam; wiem, nieładnie ) ale mam nerwówkę z prawem jazdy
W każdym razie zgodnie z radami kupiłam Joannę Naturię len i rumianek i to faktycznie rozwiązało część moich problemów Cały czas mam jednak problem z rozwalaniem się skrętu. Narazie używam zielonego żelu Artiste, ale jest chyba za słaby. Przymierzam się do kupna fioletowego, chyba że znacie jakis inny godny polecenia? Używałam kiedyś rosmannowskiego ale wysuszył mi włosy.
Swoją drogą nie jest to problem który zapląta mi myśli, a mam już koszmary senne z żelem Artiste w roli głównej Śniło mi się dzisiaj, że kupiłam dwa żele (różowy i biały ) i ucieszona wgniatam go w swoje loki z myślą, że zaraz będę miała afro. Spoglądam w lustro - a tu calkiem prosta szopa Nieźle się przeraziłam w tym śnie a po przebudzeniu uznałam, że to znak by się wreszcie odezwać i zobaczyć co tam u Was
a probowalas zel lniany? on Ci na pewno wlosow nie wysuszy
ale mialas koszmarek
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 17:11   #23796
jaksy
Zasiedzenie

Tak, używalam lnianego z pół roku temu ale porzuciłam, bo wydawało mi się, że obciąża i rozprostowuje skręt (czy to mozliwe?) Chyba wrócę do niego na próbę i zobaczę jak zadziała z obecną pielęgnacją...
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 17:36   #23797
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Tak, używalam lnianego z pół roku temu ale porzuciłam, bo wydawało mi się, że obciąża i rozprostowuje skręt (czy to mozliwe?) Chyba wrócę do niego na próbę i zobaczę jak zadziała z obecną pielęgnacją...
lniany dziala skretotworczo i nie obciaza, nie mozna z nim przesadzic- jak wlosy wyschna (wazne!), wystarczy pougniatac i gotowe
Stary 2010-08-29, 17:54   #23798
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21700749]mam nastepne 440ml kokosa z holland&barrett- to ten na ktorego byla promocja- 50% off wiec nie moglam przejsc obok niego obojetnie ) [/QUOTE]
no oczywiście, grzechem by było nie skorzystać z takiej okazji
Cytat:
moze sproguj mieszanke przed wyjazdem i sama ocen czy Ci pasuje czy nie
Kochana, teraz to mam ochotę przyszykować mieszankę z shea, kokoska, oleju brokułowego i monoi coś dorzucić jeszcze?

Cytat:
Oto fotki
ładnie
Cytat:
niestety spanikowałam i nie użyłam delii, dostałam telefon i zaproszono mnie dziś na rozmowę w sprawie pracy i chciałam użyć pewniaka
ojej w niedzielę do pracy?

ja jutro mam rozmowę w sprawie pracy, już kombinuje jakby tu upiąć włosy, żeby wyglądać profesjonalnie

Cytat:
ogólnie nie jest źle, nie udała mi się lewa strona, no ale nie poddaję się, podoba mi się ta metoda, włosy nie są klapnięte i unoszą się u nasady. niestety przedziałek nie ustawia mi się po zarzuceniu włosami jak u Jessi więc grzywę spięłam do tyłu. Włosy bardziej się kręcą, szkoda tylko, że nie mam dyfuzorka
u mnie też ciężko z przedziałkiem, ostatnio noszę więc grzywkę upiętą do góry
mój prawy bok dzisiaj odmówił kręcenia, tył się mocno skręcił, ale jest strąkowany, jakby niedomyty - testowałam BD, ale chyba oddam jednak szampon dziecku i zostanę przy Hipp

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
A te rozjaśnione końcówki to do obcięcia bo są zniszczone? Czy tylko kwestia koloru?
Ja niedawno też się załamałam jak zobaczyłam ile muszę obciąć niestety u mnie rozjaśnienie nie od słońca, od straszliwej rudej farby.

jaksy ale masz sny
mi się niestety też często śnią koszmary - nie tylko włosowe
ja mam żel artiste granatowy, jest delikatny, i nie wysusza, ale chyba warto spróbować żelu z siemienia

Swoją drogą miałam wczoraj go ugotować, ale lenistwo zwycięzyło

Eloe

strasznie fajny ten irokezik. Przymierzam się już od dawna, żeby sobie zrobić, tylko chyba mam trochę za długie włosy - nie będzie tak fajnie sterczał jak u Ciebie.
Rzeczywiście malutko masz tych rozjaśnionych końcówek, zazdroszczę... u mnie to cały kilometr jeszcze do obcięcia
ale cierpliwie poczekam i będę się ciachać sukcesywnie

Mam pytanko, zrobiłam w końcu serum keratynowe z panthenolem i pogubiłam się kiedy powinnam nim spryskać włosy - po czy przed odżywka b/s?
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 18:31   #23799
Konto usunięte

Cytat:

Kochana, teraz to mam ochotę przyszykować mieszankę z shea, kokoska, oleju brokułowego i monoi coś dorzucić jeszcze?
-maslo kakowe wczoraj zobaczylam kompozycje kw tluszczowych tego cudenka
Stary 2010-08-29, 18:42   #23800
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Ziomalka;> właśnie to miałam na myśli, chcąc wykazać, że Zagłębie zbyt często zaliczane jest do Śląska. Z regionem jestem związana zaledwie od 2 lat, ale różnice widoczne są na pierwszy rzut oka. Przede wszystkim, jak już wspomniałam, w mowie. A w Będzinie jest fajny targ
Pinsleepe czy Ty się nie orientujesz gdzie w okolicy można dostać nasze włosowe cuda?;> mam na myśli szczególnie kokosa Efavitu i Naturie?;>
.
Niestety nie bardzo się orientuję, bo mieszkam w Krakowie, a w Będzinie bywam tak 2 razy w miesiącu. Z Naturią bym spróbowała w zwykłych drogeriach, wiem za to, że w Realu w Czeladzi są Mrs Potters
A na targu to chyba z parę lat nie byłam

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Targ w Będzinie/ Znam tylko świńskie ucho - rondo, które rondem nie jest i 3 razy przejeżdża się te same tory tramwajowe, jeśli chce się jechać na Wro
Acha - i zameczek.
Przez te same, ale za to w innych miejsach
A, przypomniało mi się o tym Zagłębiu Sosnowiec. Oczywiście wiem, że jest taka drużyna, tylko chodziło mi o to, że fakt identyfikowania się Sosnowca z Zagłębiem nie ma nic wspólnego z identyfikacją bądź jej brakiem miast Górnego Śląska ze Śląskiem, bo to inne regiony po prostu.
A ostatnio widziałam jakąś gazetkę marketową z Mikołowa gdzie wszystko było po śląsku, więc językowa specyfika Śląska jest tu pielęgnowana

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21716607]lniany dziala skretotworczo i nie obciaza, nie mozna z nim przesadzic- jak wlosy wyschna (wazne!), wystarczy pougniatac i gotowe [/QUOTE]

Oj, ja mam wrażenie, że jednak można przesadzić, jak i ze wszystkim niestety. A obciąża mi włosy ostatnio wszystko
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 19:06   #23801
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
ja jutro mam rozmowę w sprawie pracy, już kombinuje jakby tu upiąć włosy, żeby wyglądać profesjonalnie
A myślicie, że kręcone włosy wyglądają nieprofesjonalnie?
Sama się nad tym zastanawiałam,bo za tydzień mam ważny egzamin i też chcę wyglądać profesjonalnie, ale twierdzę, że z kręconymi włosami to jestem "cała ja" i albo się to komuś spodoba, albo nie
Do tej pory na wszystkie egzaminy, ważne rozmowy itp. chodziłam w rozpuszczonych włosach i nie zauważyłam, żebym na tym straciła

Dzisiaj swędzi mnie skalp
Najgorsze jest to, że wczoraj nie myłam włosów (a więc nic na nie nie nakładałam), a swędzieć zaczęło mnie dzisiaj. Pomagałam sobie Palomą i piciem wapna i trochę mi przyniosło to ulgi, ale nie do końca. Dziewczyny macie jeszcze jakieś pomysły, co można na swędzenie poradzić?
Teraz siedzę z maską na głowie, ale powiedziałabym, że jeśli chodzi o swędzenie, to ona ani nie pomaga, ani nie szkodzi

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 19:22   #23802
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Sama się nad tym zastanawiałam,bo za tydzień mam ważny egzamin i też chcę wyglądać profesjonalnie, ale twierdzę, że z kręconymi włosami to jestem "cała ja" i albo się to komuś spodoba, albo nie
Do tej pory na wszystkie egzaminy, ważne rozmowy itp. chodziłam w rozpuszczonych włosach i nie zauważyłam, żebym na tym straciła

Najgorsze jest to, że wczoraj nie myłam włosów (a więc nic na nie nie nakładałam), a swędzieć zaczęło mnie dzisiaj. Pomagałam sobie Palomą i piciem wapna i trochę mi przyniosło to ulgi, ale nie do końca. Dziewczyny macie jeszcze jakieś pomysły, co można na swędzenie poradzić?
Teraz siedzę z maską na głowie, ale powiedziałabym, że jeśli chodzi o swędzenie, to ona ani nie pomaga, ani nie szkodzi
mi pomaga olej kokosowy, ale tylko doraźnie... ogólnie mam z tym problem czegokolwiek bym nie uzywała

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 19:37   #23803
Konto usunięte

Cytat:
no wlasnie... mam podobny dylemat-spinac wlosy czy nie
a niestety jest takowa opinia- dlugie rozpuszczone wlosy wygladaja nieprofesjonalnie, ale czy to dotyczy lokasow

Cytat:
moze aloes?....
Stary 2010-08-29, 19:47   #23804
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci Kochana za wyczerpującą odpowiedź. Jutro śmigam na przychodnię po jakieś skierowania, dzięki Tobie wiem przynajmniej o co pytać Nie mam innych objawów, ani problemów z metabolizmem Chudzinko w realu mnie nie widziałaś -pochłaniacz jestem
No właśnie jesteś pochłaniacz i chudzinka, a to dowód na to, że z Twoim metabolizmem wszystko w porządku nie mama za co dziękować, jeśli coś wiem to chętnie się wiedzą podzielę hyhy

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Targ w Będzinie/ Znam tylko świńskie ucho - rondo, które rondem nie jest i 3 razy przejeżdża się te same tory tramwajowe, jeśli chce się jechać na Wro
Acha - i zameczek.
zawstydziłam się, ale bardzo dziękuję
Za to masz piękny, mocny skręt.
A próbowałaś je bardziej nawilżać? Co prawda w Artiste są proteiny, które tez pełnia funkcje humektantów, ale spróbuj może na tę chwilę z aloesem? Może zrób też maseczkę z żelu lnianego? No i miód do odżywki lub płukanki tez może się przydać.
Coś czuję, że zachwiałas równowagę proteinowo-wodną i teraz trzeba znaleźć, czy więcej jest wody czy protein.
Zameczek, rondo i targ to te same okolice;] dzisiaj zrobię maseczkę z żelu lnianego bo aloesu nie mam;/ może jeszcze dorzucę sobie do czegoś miodku w październiku spróbuję zamówić keratynę i może coś jeszcze do wzbogacania. Protein mam raczej nie za wiele tyle co w Artiste. Pójdę za Twoją radą i skupię się na nawilżaniu.
Ps. Irokezik świetny

Paulinka675 mniam

a zdjęcie włosów Navy skradłam na dysk i podziwiam od czasu do czasu nie mogąc wyjść z podziwu i walcząc z narastającą zazdrością

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Niestety nie bardzo się orientuję, bo mieszkam w Krakowie, a w Będzinie bywam tak 2 razy w miesiącu. Z Naturią bym spróbowała w zwykłych drogeriach, wiem za to, że w Realu w Czeladzi są Mrs Potters
A na targu to chyba z parę lat nie byłam
Targ pokochałam od tego lata, kiedy mieli bób po 2,5 zł
Mrs Potters Aloesowy już dziś wypatrzyłam i dokładnie obejrzałam;] ale do października mam odwyk i nic nie kupuję mają tez 2 naturie, ale akurat obie mam. Za to nachwaliłam je teściowej tak, że dziś wzięła bez zastanowienia będę musiała się rozejrzeć dokładniej, raczej po Czeladzi, Sosnowcu, bo Będzina nie znam zupełnie

Lecę gotować len
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 19:54   #23805
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
mi pomaga olej kokosowy, ale tylko doraźnie... ogólnie mam z tym problem czegokolwiek bym nie uzywała
Akurat resztkę kokosu dodałam do maski i już go nie mam
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21719144]no wlasnie... mam podobny dylemat-spinac wlosy czy nie
a niestety jest takowa opinia- dlugie rozpuszczone wlosy wygladaja nieprofesjonalnie, ale czy to dotyczy lokasow [/QUOTE]
Czasem mam wrażenie, że loki nie wyglądają zbyt profesjonalnie (i odmładzają, co nie zawsze jest pożądane), ale jeśli później (tzn. po rozmowie) nie mam zamiaru spinać włosów, to dla mnie bez sensu jest pokazywać się komuś po raz pierwszy w związanych włosach

Cytat:
moze aloes?...
Paloma jest oparta na aloesie i wcierałam ją w każde miejsce na skalpie, które mnie swędziało
Aloesu w innej postaci w tej chwili nie mam

Stary 2010-08-29, 20:53   #23806
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21717656]-maslo kakowe wczoraj zobaczylam kompozycje kw tluszczowych tego cudenka [/QUOTE]

ale będzie mieszanka fajna ciekawe co na to włoski

Cytat:
Zadbane kręcone włosy są jak najbardziej profesjonalne
na ważne spotkania pozwalam sobie czasem iść w rozpuszczonych włosach, chociaż w mojej firmie obowiązuje dość sztywny dress kode. Kiedyś nawet pisałam, że wszystkie managerki u mnie firmie mają dość krótkie włosy - na tyle, że nie ma jak spinać
Co prawda mam w tym tygodniu prezentację przed zarządem i planuje nie tylko rozpuszczone włosy, ale też i odpowiednio duży dekolt (muszę trochę wynegocjować)
ale jutro rozmowę mam na wysokie stanowisko, a ja niestety wyglądam jak dziecko. zwykle mnie to cieszy, ale w takich sytuacjach przegrywam przez wygląd dziecka
może jakiś koczek i wyraźny makijaż trochę mnie podratuje

Cytat:
Dziewczyny macie jeszcze jakieś pomysły, co można na swędzenie poradzić?
Małgosiu o Jantar? Mi pomaga, albo aloes - taki prosto z doniczki

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21719144]no wlasnie... mam podobny dylemat-spinac wlosy czy nie
a niestety jest takowa opinia- dlugie rozpuszczone wlosy wygladaja nieprofesjonalnie, ale czy to dotyczy lokasow
[/QUOTE]
Coś w tym jest...Ostatnio po prezentacji kolega mi powiedział, że moje lokasy strasznie go rozpraszają i nie mógł się skupić nad tym co mówię

Cytat:
Czasem mam wrażenie, że loki nie wyglądają zbyt profesjonalnie (i odmładzają, co nie zawsze jest pożądane), ale jeśli później (tzn. po rozmowie) nie mam zamiaru spinać włosów, to dla mnie bez sensu jest pokazywać się komuś po raz pierwszy w związanych włosach
no właśnie młodziej
upięte gładkie włosy stwarzają ponoć wrażenie ładu i profesjonalizmu. Jak ja więc upnę jutro mój bałagan
Stary 2010-08-29, 20:59   #23807
wrily_curly
Rozeznanie

Kropciu, ale co ja? Jakaś relacja z Tigi? Mam ostatnio problemy z wizażem lub z tym wątkiem z wielocytowaniem... no to tak.

Włosy umyłam w piątek wieczorem. Szampon - niezbyt dla mnie miły, moje włosy nie lubią szamponów ogólnie a bez sls to brrr. Odżywka - taka ciekawa w dotyku, bardzo gęsta, po roztarciu w dłoniach i na włosach dopiero pomału robi się życiowa, z początku ciężko się rozprowadza ale potem ładnie pokrywa włosy. Chociaż powiem wam, że jakiegoś szału nie było po niej, w sensie w dotyku podczas spłukiwania czy kręcenia jeszcze przed odżywką b/s, która jest fajna bardzo, dzisiaj zaraz będę ją nakładać to jeszcze jakieś spostrzeżenia dołączę. Potem dałam chyba ten kremożel, dla mnie trochę zbyt lepki, w sumie to takie mieszane uczucie tylko podczas nakładania go miałam bo nie miało to wpływu na skręt, nie rozprostowywały się po wgniataniu go. Serum nałożyłam w sobotę rano, jest bajeczne, ładnie nabłyszcza, włosy są miękkie, jedwabiste a skręt poprawia się nie tylko wizualnie. Efekt skojarzył mi się z olejem kokosowym ale z nim łatwo przegiąć i da to rezultat niezbyt ciekawy, to serum wydaje się bezpieczniejsze chociaż specjalnie nie wyleję na siebie pół buteleczki tylko żeby sprawdzić kiedy następuje moment krytyczny.

Ogólne wrażenia przepiękne, przepiękne zapachy. Zakochałam się w nich bardzo. Trochę szkoda, bo włosy po myciu podzieliły się na cienkie pasemka, nie wiem, czemu, może przeżywają jeszcze czesanie z poprzedniego mycia. W sumie to nie narzekam, zrobiły się bardzo ładne, eleganckie fale, po nocy (z włosami zwisającymi za brzeg łózka wbrew pozorom to wygodnie się mi tak śpi) i dodaniu serum w sobotę na szybko fale poskręcały się wokół siebie delikatnie i było bardzo ładnie, cała rodzina chwaliła, chociaż babcia zwykle narzekała na moje włosy to tak skręcone jej się spodobały a było to już po tym, jak wychodząc z bloku na dzień dobry na moje wychuchane włosięta spadł deszcz i musiałam je podsuszać w samochodzie lekkim nawiewem. Więc efekt dość wytrzymały.
Dzisiaj rano reanimowałam na szybko, zmoczyłam włosy dość solidnie, dałam trochę b/s, trochę kremożelu i lekką piankę, bardzo przyjemne fale powstały chociaż robiłam to w biegu i na dobrą sprawę nie miałam czasu ich ugnieść, dać im wyschnąć samym spokojnie. Także ogólnie jestem zadowolona, szczególnie ze stylizatorów, szampon pewnie znajdzie inną właścicielkę w rodzinie, nad odżywką się zastanowię jeszcze. Ale ogólnie jestem na tak

ło, elaborat.

pochwalę się jeszcze, że widok odżywek Isana za 2,99 mnie pokonał i w moje ręce trafiła nieśmiertelna różowa i babassu. A dzisiaj pielęgnację strzelam niezłą, najpierw umyłam barwą, poprawiłam myciem różową isaną, wmasowałam artiste proteinowego, lekko spłukałam ale niecałkiem i isana babassu jako maska pod czepek i czapkę. Zaraz zmyję, dam kroplę kończącej się joanny i tigi b/s, potem jako stylizator będzie lekka pianka tigi.
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:15   #23808
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
a zdjęcie włosów Navy skradłam na dysk i podziwiam od czasu do czasu nie mogąc wyjść z podziwu i walcząc z narastającą zazdrością
Smerfie, dla mnie to bardzo mily komplement choc podsztyty nutka zawisci

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:

Czasem mam wrażenie, że loki nie wyglądają zbyt profesjonalnie (i odmładzają, co nie zawsze jest pożądane),
zgadzam sie z "niespofesjonalnoscia " choc moze uzylabym innego slowa, ale jakos nic mi do glowy nie przychodzi
co do efektu odmodzenia- to nie zauwazylam
Cytat:
ale jeśli później (tzn. po rozmowie) nie mam zamiaru spinać włosów, to dla mnie bez sensu jest pokazywać się komuś po raz pierwszy w związanych włosach
i z tym tez sie zgadzam
Cytat:
Paloma jest oparta na aloesie i wcierałam ją w każde miejsce na skalpie, które mnie swędziało
Aloesu w innej postaci w tej chwili nie mam
aa nie wiedzialam

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
ale będzie mieszanka fajna ciekawe co na to włoski
moze czas zaeksperymentowac
Cytat:
Zadbane kręcone włosy są jak najbardziej profesjonalne
ja bardzo lubie dluuuga mega lokasowa kite
Cytat:
Coś w tym jest...Ostatnio po prezentacji kolega mi powiedział, że moje lokasy strasznie go rozpraszają i nie mógł się skupić nad tym co mówię
cudne a moze tez i dekolt
Cytat:
no właśnie młodziej
upięte gładkie włosy stwarzają ponoć wrażenie ładu i profesjonalizmu. Jak ja więc upnę jutro mój bałagan
no wlasnie moj balagan na glowie odzwierciedla jej wnetrze
Stary 2010-08-29, 21:17   #23809
majka5421
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
nie widziałam, żeby produkty, których używasz, były polecane dla kręconowłosych. FAQ i pigułka - tam jest wszystko, co musisz wiedzieć, poczytaj, posprawdzaj i jeśli coś będzie niejasne to pytaj

Paulino, z tym ugniataniem to trzeba się nagimnastykować niestety, a masz coś cienkiego do ugniatania, mikrofibrę czy koszulkę? Ja kiedy mam problem z górną warstwą, w tym tyłem, to delikatnie jedną ręką łapię dolne włosy i dopiero wtedy przechylam głowę, górna warstwa odstaje i ugniatam. Ale nie wiem, jak Ty masz ścięte...
FAQ i pigułka? Byłabyś tak dobra i podała link?
majka5421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:19   #23810
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez majka5421 Pokaż wiadomość
wszysto podlinkowane w 1-wszym poscie watku
milej lekturki
Stary 2010-08-29, 21:19   #23811
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Są przyczepione na górze forum
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:22   #23812
majka5421
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny.
Stary 2010-08-29, 21:28   #23813
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Co prawda mam w tym tygodniu prezentację przed zarządem i planuje nie tylko rozpuszczone włosy, ale też i odpowiednio duży dekolt (muszę trochę wynegocjować)
To ja planuje ubrać dopasowaną (ale bez przesady) sukienkę

Cytat:
ale jutro rozmowę mam na wysokie stanowisko, a ja niestety wyglądam jak dziecko. zwykle mnie to cieszy, ale w takich sytuacjach przegrywam przez wygląd dziecka
Znam ten problem

Cytat:
Małgosiu o Jantar? Mi pomaga, albo aloes - taki prosto z doniczki
Jantara nie mam i nigdy nie używałam, bo nie jest 100% CG (ale gdybym go jednak miała to w takiej sytuacji oczywiście bym użyła).
Aloes w doniczce mam - to jeszcze jego spróbuję, dziękuję za pomysł
W ogóle to nie wiem, co się dzieje, bo skóra mnie też zaczęła swędzieć
Na razie posmarowałam Palomą i pomogło (a w pogotowiu mam Zyrtec, jak już sobie nie będę umiała poradzić).
Skalp też się uspokoił, jak zmyłam maskę, tzn. myjąc go trochę podrażniłam, ale teraz objawy złagodniały. W masce dodałam aloesu i allantoiny, to może ona zadziałały.

Cytat:
No to chyba komplement

Cytat:
no właśnie młodziej
Ja w ogóle mam problem z upinaniem włosów, a już żeby wyglądać elegancko, to nie mam pojęcia, jak to zrobić.

Stary 2010-08-29, 21:29   #23814
majka5421
Raczkowanie

Chciałabym tylko jeszcze zapytać, jeśli mogę, o balsam podkreślający loki. Na KWC opinie są podzielone. Sama już nie wiem...
Stary 2010-08-29, 21:33   #23815
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Chciałabym tylko jeszcze zapytać, jeśli mogę, o balsam podkreślający loki. Na KWC opinie są podzielone. Sama już nie wiem...
Jaki to dokładnie balsam? Jesli Nivea Flexible Care, to tutaj też znajdziesz różne opinie. Jednym służy, innym nie, choć wydaje mi się, że jednak więcej opinii jest pozytywnych.
Niestety, nie jesteśmy w stanie przewidzieć, jak on się zachowa na Twoich włosach

Stary 2010-08-29, 21:49   #23816
majka5421
Raczkowanie

To kosmetyk raczej do utrwalenia fryzury? Coś jak pianka?
Stary 2010-08-29, 21:51   #23817
Konto usunięte

Cytat:
To kosmetyk raczej do utrwalenia fryzury? Coś jak pianka?
to mleczko, do nakladania na mokre wlosy, ma w skladzie PVP wiec tez utrwala
Stary 2010-08-29, 22:13   #23818
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
ojej w niedzielę do pracy?

no właśnie dziwny dzień jak na rozmowę o pracę, ale udało się zaczynam we wtorek (a poszłam w rozpuszczonych włosach)

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 22:27   #23819
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
To ja planuje ubrać dopasowaną (ale bez przesady) sukienkę
niezły pomysł, może też tak zrobię

Cytat:
W ogóle to nie wiem, co się dzieje, bo skóra mnie też zaczęła swędzieć
Na razie posmarowałam Palomą i pomogło (a w pogotowiu mam Zyrtec, jak już sobie nie będę umiała poradzić).
Skalp też się uspokoił, jak zmyłam maskę, tzn. myjąc go trochę podrażniłam, ale teraz objawy złagodniały. W masce dodałam aloesu i allantoiny, to może ona zadziałały.
Zyrteca nie cierpię, czuję się po nim fatalnie, zasypiam na stojąco
może wypij wapno?
jeśli Cię skóra swędzi to może coś zjadłaś co jest alergizujące?
a jesli chodzi o skalp to jeśli mnie swędzi uważam z nakładaniem masek i odżywek tak, aby nie dostały się do skóry, nakładam od linii ucha

Cytat:
no właśnie dziwny dzień jak na rozmowę o pracę, ale udało się zaczynam we wtorek (a poszłam w rozpuszczonych włosach)
Gratuluje
zaczynam się denerwować tą jutrzejszą rozmową
Stary 2010-08-29, 22:50   #23820
Konto usunięte

Cytat:
Paulinka, gratulacje

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
zaczynam się denerwować tą jutrzejszą rozmową
trzymam kciuki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 84 (0 użytkowników i 84 gości)

Zasady wysyłania wiadomości