|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#23791 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Zaczęłam mierzyć długosć moich włosów po pytaniu Eloe, jak odjęłam ile powinnam obciąć, żeby się pozbyć posłonecznych rozjaśnionycj pamiatek to
|
|
|
|
#23792 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wloski-pokrecony cud ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- ladne kreciolki ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
probowalam raz rycyne nalozyc solo- poddalam sie dosc szybko
|
||
|
|
|
#23793 |
|
Raczkowanie
|
ale macie prześliczne loczki
![]() było spanie w turbanie, rano włosy oklapnięte, teraz puszak ![]() wzbogaciłam się dziś o jantar w sprayu ![]() ogólnie moje kręćki mało kręcone są, co mi się średnio podoba ![]() obecnie mam chyba wszystko co mi do pielęgnacji potrzeba, teraz będzie odżywianie, pielęgnowanie i mam nadzieje piękne loczki
|
|
#23794 |
|
Zasiedzenie
|
hej hej
Dawno mnie nie było (a własciwie to napisalam kilka wiadomosci i zniknęłam; wiem, nieładnie ![]() W każdym razie zgodnie z radami kupiłam Joannę Naturię len i rumianek i to faktycznie rozwiązało część moich problemów Cały czas mam jednak problem z rozwalaniem się skrętu. Narazie używam zielonego żelu Artiste, ale jest chyba za słaby. Przymierzam się do kupna fioletowego, chyba że znacie jakis inny godny polecenia? Używałam kiedyś rosmannowskiego ale wysuszył mi włosy. Swoją drogą nie jest to problem który zapląta mi myśli, a mam już koszmary senne z żelem Artiste w roli głównej Śniło mi się dzisiaj, że kupiłam dwa żele (różowy i biały Nieźle się przeraziłam w tym śnie a po przebudzeniu uznałam, że to znak by się wreszcie odezwać i zobaczyć co tam u Was
|
|
|
|
#23795 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale mialas koszmarek |
|
|
|
|
#23796 |
|
Zasiedzenie
|
Tak, używalam lnianego z pół roku temu ale porzuciłam, bo wydawało mi się, że obciąża i rozprostowuje skręt (czy to mozliwe?) Chyba wrócę do niego na próbę i zobaczę jak zadziała z obecną pielęgnacją...
|
|
|
|
#23797 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i nie obciaza, nie mozna z nim przesadzic- jak wlosy wyschna (wazne!), wystarczy pougniatac i gotowe |
|
|
|
|
#23798 | ||||
|
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21700749]mam nastepne 440ml kokosa z holland&barrett- to ten na ktorego byla promocja- 50% off wiec nie moglam przejsc obok niego obojetnie
) [/QUOTE]no oczywiście, grzechem by było nie skorzystać z takiej okazji ![]() Cytat:
ładnie ![]() Cytat:
ja jutro mam rozmowę w sprawie pracy, już kombinuje jakby tu upiąć włosy, żeby wyglądać profesjonalnie Cytat:
mój prawy bok dzisiaj odmówił kręcenia, tył się mocno skręcił, ale jest strąkowany, jakby niedomyty - testowałam BD, ale chyba oddam jednak szampon dziecku i zostanę przy Hipp Cytat:
Ja niedawno też się załamałam jak zobaczyłam ile muszę obciąć niestety u mnie rozjaśnienie nie od słońca, od straszliwej rudej farby.jaksy ale masz sny mi się niestety też często śnią koszmary - nie tylko włosowe ja mam żel artiste granatowy, jest delikatny, i nie wysusza, ale chyba warto spróbować żelu z siemienia Swoją drogą miałam wczoraj go ugotować, ale lenistwo zwycięzyło Eloe strasznie fajny ten irokezik. Przymierzam się już od dawna, żeby sobie zrobić, tylko chyba mam trochę za długie włosy - nie będzie tak fajnie sterczał jak u Ciebie. Rzeczywiście malutko masz tych rozjaśnionych końcówek, zazdroszczę... u mnie to cały kilometr jeszcze do obcięcia ale cierpliwie poczekam i będę się ciachać sukcesywnie Mam pytanko, zrobiłam w końcu serum keratynowe z panthenolem i pogubiłam się kiedy powinnam nim spryskać włosy - po czy przed odżywka b/s? |
||||
|
|
|
#23799 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#23800 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na targu to chyba z parę lat nie byłam ![]() Cytat:
A, przypomniało mi się o tym Zagłębiu Sosnowiec. Oczywiście wiem, że jest taka drużyna , tylko chodziło mi o to, że fakt identyfikowania się Sosnowca z Zagłębiem nie ma nic wspólnego z identyfikacją bądź jej brakiem miast Górnego Śląska ze Śląskiem, bo to inne regiony po prostu.A ostatnio widziałam jakąś gazetkę marketową z Mikołowa gdzie wszystko było po śląsku, więc językowa specyfika Śląska jest tu pielęgnowana [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21716607]lniany dziala skretotworczo i nie obciaza, nie mozna z nim przesadzic- jak wlosy wyschna (wazne!), wystarczy pougniatac i gotowe Oj, ja mam wrażenie, że jednak można przesadzić, jak i ze wszystkim niestety. A obciąża mi włosy ostatnio wszystko
|
||
|
|
|
#23801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama się nad tym zastanawiałam,bo za tydzień mam ważny egzamin i też chcę wyglądać profesjonalnie, ale twierdzę, że z kręconymi włosami to jestem "cała ja" i albo się to komuś spodoba, albo nie ![]() Do tej pory na wszystkie egzaminy, ważne rozmowy itp. chodziłam w rozpuszczonych włosach i nie zauważyłam, żebym na tym straciła ![]() Dzisiaj swędzi mnie skalp Najgorsze jest to, że wczoraj nie myłam włosów (a więc nic na nie nie nakładałam), a swędzieć zaczęło mnie dzisiaj. Pomagałam sobie Palomą i piciem wapna i trochę mi przyniosło to ulgi, ale nie do końca. Dziewczyny macie jeszcze jakieś pomysły, co można na swędzenie poradzić? Teraz siedzę z maską na głowie, ale powiedziałabym, że jeśli chodzi o swędzenie, to ona ani nie pomaga, ani nie szkodzi
|
|
|
|
|
#23802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czegokolwiek bym nie uzywała
|
|
#23803 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a niestety jest takowa opinia- dlugie rozpuszczone wlosy wygladaja nieprofesjonalnie, ale czy to dotyczy lokasow Cytat:
|
||
|
|
|
#23804 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mama za co dziękować, jeśli coś wiem to chętnie się wiedzą podzielę hyhy![]() Cytat:
w październiku spróbuję zamówić keratynę i może coś jeszcze do wzbogacania. Protein mam raczej nie za wiele tyle co w Artiste. Pójdę za Twoją radą i skupię się na nawilżaniu.Ps. Irokezik świetny ![]() Paulinka675 mniam a zdjęcie włosów Navy skradłam na dysk i podziwiam od czasu do czasu nie mogąc wyjść z podziwu i walcząc z narastającą zazdrością ![]() Cytat:
![]() Mrs Potters Aloesowy już dziś wypatrzyłam i dokładnie obejrzałam;] ale do października mam odwyk i nic nie kupuję mają tez 2 naturie, ale akurat obie mam. Za to nachwaliłam je teściowej tak, że dziś wzięła bez zastanowienia będę musiała się rozejrzeć dokładniej, raczej po Czeladzi, Sosnowcu, bo Będzina nie znam zupełnie![]() Lecę gotować len
|
|||
|
|
|
#23805 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Akurat resztkę kokosu dodałam do maski i już go nie mam![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21719144]no wlasnie... mam podobny dylemat-spinac wlosy czy nie ![]() a niestety jest takowa opinia- dlugie rozpuszczone wlosy wygladaja nieprofesjonalnie, ale czy to dotyczy lokasow Czasem mam wrażenie, że loki nie wyglądają zbyt profesjonalnie (i odmładzają, co nie zawsze jest pożądane), ale jeśli później (tzn. po rozmowie) nie mam zamiaru spinać włosów, to dla mnie bez sensu jest pokazywać się komuś po raz pierwszy w związanych włosach ![]() Cytat:
Aloesu w innej postaci w tej chwili nie mam
|
||
|
|
|
#23806 | |||
|
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21717656]
wczoraj zobaczylam kompozycje kw tluszczowych tego cudenka [/QUOTE]ale będzie mieszanka fajna Cytat:
![]() na ważne spotkania pozwalam sobie czasem iść w rozpuszczonych włosach, chociaż w mojej firmie obowiązuje dość sztywny dress kode. Kiedyś nawet pisałam, że wszystkie managerki u mnie firmie mają dość krótkie włosy - na tyle, że nie ma jak spinać Co prawda mam w tym tygodniu prezentację przed zarządem i planuje nie tylko rozpuszczone włosy, ale też i odpowiednio duży dekolt (muszę trochę wynegocjować )ale jutro rozmowę mam na wysokie stanowisko, a ja niestety wyglądam jak dziecko. zwykle mnie to cieszy, ale w takich sytuacjach przegrywam przez wygląd dziecka może jakiś koczek i wyraźny makijaż trochę mnie podratuje ![]() Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21719144]no wlasnie... mam podobny dylemat-spinac wlosy czy nie ![]() a niestety jest takowa opinia- dlugie rozpuszczone wlosy wygladaja nieprofesjonalnie, ale czy to dotyczy lokasow [/QUOTE] Coś w tym jest...Ostatnio po prezentacji kolega mi powiedział, że moje lokasy strasznie go rozpraszają i nie mógł się skupić nad tym co mówię Cytat:
![]() upięte gładkie włosy stwarzają ponoć wrażenie ładu i profesjonalizmu. Jak ja więc upnę jutro mój bałagan
|
|||
|
|
|
#23807 |
|
Rozeznanie
|
Kropciu, ale co ja? Jakaś relacja z Tigi? Mam ostatnio problemy z wizażem lub z tym wątkiem z wielocytowaniem... no to tak.
Włosy umyłam w piątek wieczorem. Szampon - niezbyt dla mnie miły, moje włosy nie lubią szamponów ogólnie a bez sls to brrr. Odżywka - taka ciekawa w dotyku, bardzo gęsta, po roztarciu w dłoniach i na włosach dopiero pomału robi się życiowa, z początku ciężko się rozprowadza ale potem ładnie pokrywa włosy. Chociaż powiem wam, że jakiegoś szału nie było po niej, w sensie w dotyku podczas spłukiwania czy kręcenia jeszcze przed odżywką b/s, która jest fajna bardzo, dzisiaj zaraz będę ją nakładać to jeszcze jakieś spostrzeżenia dołączę. Potem dałam chyba ten kremożel, dla mnie trochę zbyt lepki, w sumie to takie mieszane uczucie tylko podczas nakładania go miałam bo nie miało to wpływu na skręt, nie rozprostowywały się po wgniataniu go. Serum nałożyłam w sobotę rano, jest bajeczne, ładnie nabłyszcza, włosy są miękkie, jedwabiste a skręt poprawia się nie tylko wizualnie. Efekt skojarzył mi się z olejem kokosowym ale z nim łatwo przegiąć i da to rezultat niezbyt ciekawy, to serum wydaje się bezpieczniejsze chociaż specjalnie nie wyleję na siebie pół buteleczki tylko żeby sprawdzić kiedy następuje moment krytyczny. Ogólne wrażenia przepiękne, przepiękne zapachy. Zakochałam się w nich bardzo. Trochę szkoda, bo włosy po myciu podzieliły się na cienkie pasemka, nie wiem, czemu, może przeżywają jeszcze czesanie z poprzedniego mycia. W sumie to nie narzekam, zrobiły się bardzo ładne, eleganckie fale, po nocy (z włosami zwisającymi za brzeg łózka wbrew pozorom to wygodnie się mi tak śpi) i dodaniu serum w sobotę na szybko fale poskręcały się wokół siebie delikatnie i było bardzo ładnie, cała rodzina chwaliła, chociaż babcia zwykle narzekała na moje włosy to tak skręcone jej się spodobały a było to już po tym, jak wychodząc z bloku na dzień dobry na moje wychuchane włosięta spadł deszcz i musiałam je podsuszać w samochodzie lekkim nawiewem. Więc efekt dość wytrzymały. Dzisiaj rano reanimowałam na szybko, zmoczyłam włosy dość solidnie, dałam trochę b/s, trochę kremożelu i lekką piankę, bardzo przyjemne fale powstały chociaż robiłam to w biegu i na dobrą sprawę nie miałam czasu ich ugnieść, dać im wyschnąć samym spokojnie. Także ogólnie jestem zadowolona, szczególnie ze stylizatorów, szampon pewnie znajdzie inną właścicielkę w rodzinie, nad odżywką się zastanowię jeszcze. Ale ogólnie jestem na tak ło, elaborat. pochwalę się jeszcze, że widok odżywek Isana za 2,99 mnie pokonał i w moje ręce trafiła nieśmiertelna różowa i babassu. A dzisiaj pielęgnację strzelam niezłą, najpierw umyłam barwą, poprawiłam myciem różową isaną, wmasowałam artiste proteinowego, lekko spłukałam ale niecałkiem i isana babassu jako maska pod czepek i czapkę. Zaraz zmyję, dam kroplę kończącej się joanny i tigi b/s, potem jako stylizator będzie lekka pianka tigi. |
|
|
|
#23808 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
co do efektu odmodzenia- to nie zauwazylam ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- moze czas zaeksperymentowac ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#23809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23810 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#23811 |
|
Wtajemniczenie
|
Są przyczepione na górze forum
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 |
|
|
|
#23812 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny.
|
|
|
|
#23813 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aloes w doniczce mam - to jeszcze jego spróbuję, dziękuję za pomysł W ogóle to nie wiem, co się dzieje, bo skóra mnie też zaczęła swędzieć ![]() Na razie posmarowałam Palomą i pomogło (a w pogotowiu mam Zyrtec, jak już sobie nie będę umiała poradzić ).Skalp też się uspokoił, jak zmyłam maskę, tzn. myjąc go trochę podrażniłam, ale teraz objawy złagodniały. W masce dodałam aloesu i allantoiny, to może ona zadziałały. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#23814 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym tylko jeszcze zapytać, jeśli mogę, o balsam podkreślający loki. Na KWC opinie są podzielone. Sama już nie wiem...
|
|
|
|
#23815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety, nie jesteśmy w stanie przewidzieć, jak on się zachowa na Twoich włosach
|
|
|
|
|
#23816 |
|
Raczkowanie
|
To kosmetyk raczej do utrwalenia fryzury? Coś jak pianka?
|
|
|
|
#23817 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#23818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#23819 | ||
|
Raczkowanie
|
niezły pomysł, może też tak zrobię
Cytat:
może wypij wapno? jeśli Cię skóra swędzi to może coś zjadłaś co jest alergizujące? a jesli chodzi o skalp to jeśli mnie swędzi uważam z nakładaniem masek i odżywek tak, aby nie dostały się do skóry, nakładam od linii ucha Cytat:
zaczynam się denerwować tą jutrzejszą rozmową
|
||
|
|
|
#23820 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- trzymam kciuki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 88 (0 użytkowników i 88 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

(na podstawie nauk Mrs. Julci 
ladne kreciolki

Nieźle się przeraziłam w tym śnie 

niestety u mnie rozjaśnienie nie od słońca, od straszliwej rudej farby.

zawstydziłam się, ale bardzo dziękuję