|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Edzia, 350zł za 5 spotkań, każde po 5,5 godziny bodajże.
|
#2462 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
A gdzie w łodzi jest Pepco????? ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, właśnie, zapomniałam zapytać. Joanno, gdzie jest w Łodzi Pepco?
---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- A ja skończyłam 26 tygodni ![]() Zaczynam się pietrać
|
#2464 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
w środku mi sie gotuje. NIE. Ja, TŻ i dziecko stanowimy tą grupę i nikt więcej. Ale prawd jest taka że wkurza mnie to dlatego, że ona zawsze bardzo wtrącał się w moje życie. Odkąd na tyle wyrosłam żeby się w tym połapać to nie potrafię spokojnie przyjąć już żadnej "rady". Po prostu podnoszę jakoś nieświadomie głos i robię się podenerwowana. I zawsze sobie obiecuję, że nie popełnię takiego błędu... ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
|
|
#2465 |
|
Raczkowanie
|
![]() Dziewczyny, każda z nas do PEPCO w Łodzi ma daleko niestety. Sklep znajduje się przy Leclerku na Inflanckiej. Pojechałam tam z mężem do sklepu z art. dziecięcymi TIK-TAK. Cena ubranek w Pepco jest 3 razy niższa niż w przeciętnych sklepach dziecięcych, więc polecam.
|
|
|
|
#2466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- rany ale długaśne te zajęcia dzięki---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
|
|
#2467 | |
|
Rozeznanie
|
DZIEŃ DOBRY,
ciekawe co u Kootka? Kootek trzymaj się! Cytat:
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
mam dziurę w ścianie
TŻ wnosił szafkę do domu i rogiem walnął w ścianę. Przepiękna jest
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej! Kootku zaciskaj mocno nogi!
Najważniejsze, że nie zlekceważyłaś tego co się działo i pojechałaś do szpitala. Jejku! 32 tc to nie są żarty. Ale miejmy nadzieję, że ci powstrzymają dziecko przed wyjściem jeszcze parę dni albo tygodni. Bądź dzielna A ja dziś wstałam wcześniej, bo musiałam wyszykować dzieci do szkoły - u nas dziś pierwszy dzień szkoły ![]() A o 12.00 mam dziś badanie prenatalne. Mój Pascal będzie obmierzony z każdej strony. Chodzi o jego organy wewnętrzne. Miesiąc temu był trochę za mały i za chudy. Główka za mała. Miedniczka nerkowa za duża. Minął miesiąc, a ja mam nadzieję, że teraz usłyszę same pozytywne wieści. Trzymajcie kciuki, bo się martwię. Zaczęłam dziś 32 tc a tym samym 8 m-c ciąży
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-30 o 09:09 |
|
|
|
#2470 |
|
Wtajemniczenie
|
hej śliczne mamuśki
podczytuję was, ale jakoś nie mam siłki za dużo pisać.... ![]() kotku pośpij sobie, spróbuj chociaż. musisz mieć dużo siłki dla Ciebie i Michałka Weronisia żeby Pascal był zdrowiutki i nadrobił zaległości... Będzie dobrze ![]() żadna z Was nie słyszała o tej firmie mamma donna?
|
|
|
|
#2471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
|
|
#2472 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia
![]() ciekawe, jak Kootekk po wizycie...
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia oby wszystkoz Pascalkiem wyszło ok
![]() paulinka nie słyszałam o tej firmie To już wszystko coraz bliżej... Ja mam dziś wolne, więc pojedziemy pewnie gdzieś, skorzystamy i obowiązkowo pranko ubranek Zosi, bo moze padać przez kolejny tydzień ![]() jeśli chodzi o zakupy to nam zostało do kupienia: bodziaki z dł rękawem rajstopki skarpetki 2chusty pieluszki kosmetyki materac do łózeczka prześcieradłą do koszyka zestaw: szczoteczka, nożyczki itd. czyli wcale nie tak wiele
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia, kciuki za Pascala
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe no ja od dziś też mam już koniec wakacji - niby mloda zaczyna szkołę dopiero od środy, ale jak usłyszała, że ma okazję ostatnie 2 dni iść do przedszkola to stwierdziła, że już nie chce wakacji kurde a ja mam tremę przed 1 września - czuję się jakbym sama miała iść do szkoły
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Wtajemniczenie
|
weronisia
za Pascalka
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, a my z małżonem postanowiliśmy spróbować się kochać normalnie (dopiero drugi raz w ciąży, poza tym praktykujemy oral
). No i niestety doświadczyłam tego, co już kilka z Was tutaj - jestem tak ciasna, jakbym nigdy tego nie robiła. Masakra, mężowi nie udało się wejść nawet do połowy i zrezygnowaliśmy, bo czułam taki dyskomfort, że się bałam, że coś tam mi się podrażni w środku... Mam nadzieję, że po porodzie wszystko samo wróci do normy
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
kootekk, trzymam cały czas kciuki
![]() Weronisia, będzie dobrze z Pascalem
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek81, Kretencja, Luna, 79Marta, Paulinka, Edzia, Melabn, Aliszcze dzięki za kciuki
Mam nadzieję, że wasze kciuki pomogą ![]() Kotek81 to tak właśnie jest, że my bardziej przeżywamy szkołę niż nasze dzieci ![]() Ja dziś miałam kiepską noc, mimo że zawsze dobrze sypiam. Budziłam się co chwilę i słuchałam deszczu. O 5.30 wstałam razem z mężem, bo się szykował do pracy, a nigdy z nim nie wstawałam, nawet nie słyszałam jak wychodzi do pracy. Położyłam się jeszcze, ale już nie mogłam spać, bo wiedziałam, że zaraz muszę wstać, szykować dzieci, no i siebie, bo chciałam je zawieść. Co prawda jak już się wyszykowaly to nie padało, ale i tak je zawiozłam, bo strasznie dziś zimno było. No i machałam im na pożegnanie, jak pierwszoklasistom ![]() A u nas nie ma takich hucznych rozpoczęć i zakończeń szkoły. Tu pierwszy dzień szkoły, to pierwszy dzień lekcji. Dzieci idą na 8.15 z tornistrami i mają od razu lekcje. Podobnie zakończenie: na ostatniej lekcji dostają świadectwo i idą do domu ![]() Ale ja i tak zawsze przeżywam... Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-30 o 09:48 |
|
|
|
#2480 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, po weekendzie, wpadłam się przywitac i lecę zaraz was nadrabiac, pogoda senna i nudna, to pewnie będę miała czas w pracy, żeby was spokojnie poczytac a potem poodpisuje każdej
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, Karolina, sporo nadrabiania Cię czeka
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
ja sonbie zorbilam liste co musze kupic dla siebie i malucha. no i troche tego jest od wrzesnia bedziemy miecnowa karte do bankomatu, to bedziemy kupowac.
podklady poporodowe Bella lub hartman 3 paczki podklady na lozko Seni wkładki laktacyjne 2x staniki do karmienia majtki jednorazowe z siateczki hartman szlafrok 2x pidzamy do karmienia 3x skarpety pampersy New born chusteczki do pupy patyczki do uszu dla niemow;at duze platki kosmetyczne owalne pieluchy tetrowe 15szt pieluchy flanelowe 6 sztuk plyn do mycia hipp lub Ziajka krem do pupy pośladkowy ziajka krem do twarzy ziajka loton do ciala hipp lub ziajka szczoteczka do włosów Frida lum marimer marimer lub inna woda morska octenisept do pepka proszek do prania dzidzius termometr do ucha ochraniacz do łóżeczka espumisan na kolke cążki dla niemowląt lub nowy zestaw nożyczek dla doroslych gruby kocyk cos jeszcze? wanienke z termometrem bede miec chyba ze kolezanka bedzie chciala wiecej niz mam kasy na to, to kupie zwykla za 30zl, kocyki juz mam, tylko jeszcze taki cieply gruby musze kupic. No i ciuszki - zobacze co mam do kupienia jak dostane paczki od szwagierki i kolezanki. |
|
|
|
#2483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na sama mysl
|
|
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Mela, czemu średni pomysł? Wszędzie czytam, że jak najbardziej można.
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zaczęłam 8 m-c, a kochaliśmy się ostatni raz w 15 tc i strasznie mnie to bolało. Tak jakby nie było tam miejsca i jego penis się nie mieścił. Ból okropny. Od tamtej pory ja nie nalegałam, a on nie miał chyba odwagi i sie boi. Wczoraj spytałam się czy się mnie boi, a może brzydzi? Twierdzi, że nie. Pytam więc, jak zaspokaja swoje potrzeby, skoro nie robi tego ze mną. A on na to, że nie ma potrzeb No i jestem w szoku. Martwię się. Do tej pory to był wręcz erotoman, mógł wszędzie i zawsze. A teraz co? Mam nadzieję, że mu to się naprawi, jak ja już urodzę i dojdę do siebie ![]() A orala zazdroszczę Mój to nawet mnie nie przytuli....Melabn w ciąży oral jak najbardziej dozwolony Bardziej niż normalny stosunek
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-30 o 09:57 |
|
|
|
|
#2486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie dał mi do porównania materac KPK i kokos-pianka-włóknina lux i ten drugi był:1) grubszy 2) w bardzo solidnym pokrowcu zdejmowanym 3)pokrowiec nie był mocno pikowany, raczej gładki, milszy w dotyku MOJA RADA: Materacyka lepiej nie kupować przez internet , bo wydaje mi się, że jest to jeden z tych artykułów, który trzeba dotknąć a może nawet położyć się na nim . Ja się cieszę, że nie zamówiłam na allegro. Weronisia, za wizytę.Paulinka, nie znam tej firmy. |
|
|
|
|
#2487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia, mój od kiedy ma tak dużo pracy to rzeczywiście ma dosyć skromne potrzeby, no a jak go najdzie, to właśnie decydujemy się na oral zwykle, obustronny że tak powiem, bo ja bierny w ciąży polubiłam i muszę powiedzieć, że mój mąż jest w tym niezły i bardzo wytrwały
Co do "ciasnoty" to sądzę, że jest to w ciąży normalne. Mam tylko nadzieję, że po porodzie wróci samo do poprzedniego stanu (mogłabym nawet być ciut szersza, bo zawsze byłam wąska, a mój mąż jest dosyć hojnie obdarzony) i nie trzeba będzie od nowa "rozpychać"
|
#2489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- przypomnialam sobie- ginekolog mi odradzal wtedy, ze niby nie wiadomo jakie bakterie na dany moment moga sie rozwijac w jamie ustnej, badz wirus opryszczki |
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Być może chodzi o ryzyko zarażenia się opryszczką. Ale w przypadku posiadania stałego partnera, który nie choruje, raczej nie ma się czym martwić.
Zarówno w dwóch książkach o ciąży jakie czytałam, jak i w którymś czasopiśmie (M jak Mama chyba) podane było, że seks oralny, zarówno czynny jak i bierny (o ile partner nie choruje na opryszczkę właśnie) jest jak najbardziej dozwolony, a nawet wskazany jako forma zastępcza dla tych par, które mają zakaz współżycia, ale nie całkowity zakaz seksu. Mela, ale się zgrałyśmy Dla mnie nie jest to dobry argument, bo tak samo nigdy nie wiadomo, czy poprzez stosunek nie nabawimy się jakiejś infekcji.---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Ale mnie bawią ci faceci od remontu Mają włączone radio, jakaś stacja nadaje prawie wyłącznie dosyć starą polską muzę (stary Gawliński, O.N.A, Perfect, Kazik) i słyszę jak oni cały czas sobie pogwizdują do tych kawałków, a nawet śpiewają (właśnie słyszę jak jeden nuci "Czy warto było szaleć tak przez całe życie, czy warto było kochać tak aż do bólu..." ![]() A wyglądają jak chłopaki spod budki z piwem
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

Musze sobie kupić nowe ciążowe spodnie na ostatnie dwa miesiące bo te co mam już są przymałe.

no i w głowie mi się kręciło i brzuch trochę bolał, już chciałam budzic TZta i jechać na IP ale jakoś usnęłam...
Zazdroszczę pyszności. Cały czas tak mam, że zjadłabym coś dobrego a nie wiem co. 
Podziekowanie i tyle. Troszke sie rozczarowalam. Pieniazki sie nie rozpuscily
w środku mi sie gotuje. NIE. Ja, TŻ i dziecko stanowimy tą grupę i nikt więcej. Ale prawd jest taka że wkurza mnie to dlatego, że ona zawsze bardzo wtrącał się w moje życie. Odkąd na tyle wyrosłam żeby się w tym połapać to nie potrafię spokojnie przyjąć już żadnej "rady". Po prostu podnoszę jakoś nieświadomie głos i robię się podenerwowana. 

na sama mysl