|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
|
|
#2673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo ładny.
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Wtajemniczenie
|
Kootek oby Michaś jeszcze troszkę posiedział w brzuszku
trzymaj się, cały czas myślę o Tobie.
|
#2675 |
|
Dragonfly
|
irsin,luteina Ci nie pomogla?tez uwazaj na siebie,bo to niedobrze
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Irsin a jak często ci twardnieje brzuch?
Bo mi też twardnieje i się tak spina. Pytałam o to gina i powiedział mi, że 6 razy na dzień może tak twardnieć. Jeśli więcej, to powinno się to od razu zgłosić lekarzowi. Ja od tamtej pory biorę ogromną dawkę magnezu i jest o wiele lepiej. Twardnieje mi jeszcze, ale przy tym tak nie boli i nie tak często. |
|
|
|
#2677 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny... no udało mi się Was nadrobić
Ale się produkujecie Sama już nie wiem co której miałam napisać więc napiszę ogólnie Kootekk i Ishka trzymajcie się cieplutko i mocno trzymajcie synków... Wierzę, że będzie dobrze : kciuki:Gratuluję nowych wózków - śliczne są ![]() No i ciuszków też Ja jeszcze nie mam bo czekam aż mama z Niemiec wróci bo ma dla mnie tego pełno ![]() A rodzina... cóż z rodziną to najlepiej się na zdjęciu wychodzi... niestety nie pozostaje nam nic innego jak zacisnąć zęby, albo... w końcu odpyskować, co może się niestety różnie skończyć - wiem jedno - nie warto się denerwować bo najważniejsze są teraz nasze małe dziewczynki i mali chłopaczkowie i oni przede wszystkich musimy dbać Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko
|
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli cos sie bedzie dzialo pojade na izbe przyjec. |
|
|
|
|
#2679 |
|
Dragonfly
|
ja jak troche chodze to mnie bardzo cisnie na pecherz i mam twardy dol brzucha,ale mnie juz tak nic nie boli,nie kluje i jest ok. Z zaparciami tez ten blonnik w proszku sie uporal
jest naturalny,kupilam go w Tesco i moge z czystym sumieniem polecic,tylko kupcie jak juz ten jablkowy a nie owsiany,bo ten owsiany jest niezjadliwy wsypuje sobie raz lub dwa dziennie po wiekszej lyzeczce do jogurtu lub mleka,mieszam i voila![]() Gustawek,wozeczek przesliczny Moj tz uslyszal na SR ze dziecko przez pierwsze trzy miesiace powinno sie bujac i w zasadzie lozeczko niepotrzebne bo mozna kupic koszyk,kolyske,lub w wozku spac,a w czwartym miesiacu kupic lozeczko.ALE JA CHCE TERAZ LOZECZKO I NIE CHCE PRZYZWYCZAJAC DO BUJANIA bo to tez niedobrze, a on podchwycil ta mysl i sie uparl jak osiol
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
o, rozstęp mi się rozlał , hip hip hurra
|
|
|
|
#2681 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ktos jeszcze dzisiaj pokazywal wozek ,ale nie pamietam kto oba wozeczki piekne |
||
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam, byla u mnie kol w odwiedzinach
a pozniej mialam kryzys na basenie, nie moglam sie przez pol godziny wysikac, dziewczyny takiego czegos jeszcze nie przezylam, echerz pelny a nie idzie, łzy same lecialy usg jeszcze nie bylo, ale pani dr od noworodkow powiedziala ze musza mnie jeszcze dzisiaj zbadac bo chce wiedziec na co ma sie przygotowac, a jesli bedzie malo wod to ide najszybszym krokiem na blok operacyjny, moj gin juz skalpel ostrzy z jednej strny chce miec to juz wszystko za soba i wiedziec ze michalek jest bezpieczny i zdrowy, a z drugiej strony chcialabym zeby tam wysiedzial jak najdluzej, ale wiem ze to nie realne bo widze jak ze mnie leci jak z kranu doslownie, wkladki takie po 3 ligninowe duuuuze zmieniam co nie cala godzine ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- dizes ishka a ty co to nabroilas, widze ze weekend pechowy, trzymaj sie tam i mam nadzieje ze szybko cie wypuszcza |
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boze, to ile litrow tych wod jest w nas? ![]() Kootek, jestem pewna, ze lekarze madrze zdecyduja i podejma wlasciwe decyzje |
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
kootek powodzenia, oby wszystko poszło jak najlepiej.
Ishka zdrówka.
|
|
#2686 |
|
Raczkowanie
|
Urodzilam sie w 7 miesiacu wazylam 1800 g w tamtych czasach dali rade to teraz dadza jeszcze bardziej
Kotekk bedzie dobrze michałek da radeIshka trzymaj sie i wracaj do sil jak najszybciej Sliczne wozeczki a ja dalej nie wiem jaki mam kupic.... Melabn aaahhhh ty widzisz tu sie spotkalysmy czrownico ty moja![]() Jak tam u ciebie ? Moze bysmy sie spotkaly???
|
|
|
|
#2687 | |
|
Wtajemniczenie
|
koekk pewnie nie zatrzymaja akcji skoro pecherz pekl, ale dadza Michalka do inkubatorka podrosnie ladnie i bedzie ok. Na innym watku na ktorym jestem dziewczyna urodzila w 33 tyg i z malym ok
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2688 | ||||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Nadrobiłam cały dzień, tak więc odpisuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za Pascalka, już wiem, że wszystko ok, tak więc za zmianę pozycjiCytat:
a może po porodzie będziemy taaakie i nic nie poczujemy ![]() Cytat:
hmm... z tymi materacami to co osoba to opinia, w Mamo to ja mówili, że najlepsze to lateksowe, bo sprężyste ![]() Cytat:
Cytat:
sytuacja nie do pozazdroszczenia ![]() Cytat:
Cytat:
nie no nieeee... jak w ogóle można taki tekst puścić oczywiście, że kopnąć i to porządnie ![]() o! identyczny kocyk oglądałam ostatnio, w liliowym kolorze Cytat:
jak to oszukali?? ![]() Cytat:
do tych pszczółek to radzę zaopatrzyć się w kilkanaście kompletów baterii albo przerobić na zasilacz Cytat:
ja nie mam internetowego konta (wiem, wiem XXI wiek, a ja konta nie mam), więc o wszystkich przelewach mój TŻ musi wiedzieć, nawet musi mi hasło przesłać na telefon ja mam 2 akrylowe Cytat:
ale słodziaki, a te sandałki mnie również się to bardziej podoba Cytat:
fajnie ![]() x-landery są fajowskie i taka okazja apoloonia zachowanie rodziny masakryczne ![]() Ishka – i następna w szpitalu trzymaj się Cytat:
a adlaczego by nie mogła być?? ładny
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-08-30 o 16:32 |
||||||||||||||
|
|
|
#2689 |
|
Raczkowanie
|
Isha i Kotteek Makto kochana to co sie dzieje to normalnie kosmos jakis kochane trzymajcie sie i badzcie dobrej mysli i nie denerwujcie sie. Wszystko bedzie ok.
|
|
|
|
#2690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nic nie rozumiem
![]() To cieszysz się z niego, czy smucisz? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój mały w 7 m-cu ważył 1100g, a dziś zaczyna 8 m-c i waży 1500g |
|||
|
|
|
#2691 |
|
Raczkowanie
|
Weronisia- ten suwaczek liczy dobrze, mi tez lakarze tak policzyli, ze dzisiaj to poczatek 31 tyg, ale jak raz bylam w Polsce na USG to lekarka mi powiedziala, ze Ci niemieccy lekarze chyba jakos inaczej licza, bo jestem w 10 tyg, a nie w 9 jak mi w Muterpass napisali. Mysle, ze to jednak bedzie pazdziernik, bo sama jestem w pazdzierniku urodzona i maluszek bedzie dla mnie najpiekniejszym prezentem na 30 urodzinki
![]() Kootek- napewno bedzie wszystko dobrze, mysl pozytywnie i pisz co u Ciebie, bo my tu ciagle z niecierpliwoscia na wiesci od Ciebie czekamy |
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Aha! Zapomniałam.
Apolonia pytałaś się mnie o materac z Ikei dla dziecka.To chyba ty byłaś. A więc ja mam łóżeczko 60x120 cm i do tego taki materacyk o nazwie SULTAN DRÖMMA . To jest materac sprężynowy bonelowy, z pokrowcem zdejmowanym do prania. Chciałam podać linka, ale widzę, że tego materacyka nie ma już w Ikei. Jest taki bonelowy ale inna nazwa: VYSSA VINKA za 139 zl. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() A poza tym ja mam suwaczek polski, a nie niemiecki Jeśli chcesz obliczyć sama, to tylko potwierdzi ci termin. Liczysz tak, że do pierwszego dnia ostatniej miesiączki dodajesz 9 miesięcy i jeszcze 7 dni A więc jeśli termin został ci wyznaczony na 1.11, to okres powinnaś była mieć 23.01 |
|
|
|
|
#2693 |
|
Zadomowienie
|
melabn, mallinka, niebieskaa, edzia, gustawek - dziękuję
apoolonia współczuje teściowej i tej całej Karolci ![]() Ishka trzymam kciuki za wyjście w środę Kootekk - myślę o Was od samego rana i też trzymam kciuki Gustawek my też kupujemy ten wózek tylko chyba ko9lory z kolekcji piratz czy jakoś-ale muszę jeszcze dokładnie obejrzeć Weronisia żeby Pascalek się obrócił Dzasta a ja dziś tak się źle czuje, że idę się wykąpać i położyć - mam nadzieję, że jutro będzie lepiej bo inaczej to nie doczłapię do lekarza :/ |
|
|
|
#2694 |
|
Raczkowanie
|
Ja dalej nie wiem raz lekarka pisze ze to 20 a okazuje sie ze 21 pozniej zamiast 23 tak wedlug jej liczenia to 22
|
|
|
|
#2695 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się - cudzego do tej pory jakoś boję się brać na ręce a swoje to od razu po powrocie do domu przebrałam, wykąpałam itp. i jakos nie miałam obaw, że coś jej zrobię
Cytat:
Mój to nawet nie wie kiedy slub brał - kiedyś była jakaś babka (jakieś ankiety przeprowadzała czy coś...) i się go pyta czy pamięta chociaż porę roku - no i okazało się, ze nie Cytat:
![]() Jak ja się cieszę w takich momentach, że tej mojej coś odwaliło i się nie odzywa ![]() Cytat:
Cytat:
To teraz będziemy trzymać żeby się grzecznie odwrócił z powrotem główką w dół
|
||||
|
|
|
#2696 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymaj się kochana Cytat:
za was - na pewno wszystko będzie z małym ok Cytat:
Masz rację nie daj się - ma być łóżeczko i koniec gratulacje Cytat:
Ja zjadłam talerz pierogów, tak mnie w sklepie naszło jak je zobaczyłam, ze nie mogłam się powstrzymać ![]() Na dodatek chyba się przeziębiłam bo non-stop kicham i smarkam, aż mnie brzuch boli od tego kichania |
||||
|
|
|
#2697 |
|
Wtajemniczenie
|
fotelik już do nas dotarł
właśnie piję siemie lniane - bleee... ale coś mi się zgaga zaczynała, więc len ponoć pomaga a i na inne kłopoty się przyda, choć mam wrażenie, że mi nic już nie pomoże nam z wyprawki brakuje:
niby dużo, niby mało dla mnie najważniejsze to to, że wiem co i gdzie ![]() ciągle myślę o Was dziewczyny Kootek i Ishka też tak macie, że jak się chce Wam siku to musicie zrobić natychmiast, bo inaczej wszystko w środku boli
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-08-30 o 17:23 |
|
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was
kurcze nie myślałam,że tu takie rzeczy się dzieją Jeej oby te nasze maluchy poczekały do swoich terminów ![]() Nie wygodnie mi nawet pisać teraz, a mam zaległa prace do oddania Mam chyba anginę muszę wodą z solą popłukać. Anecka uszy to miałam zatkane tak na choróbsko, bliżej głowy, więc tu patyczki nie pomogą, ale na szczęście przeszło. Nogi mnie rwą, a Fervexu się boje brać. Ishka i Kootekk trzymajcie się!!!!!!! musimy dać radę! To ja pisze tą prace, choć mi niewygodnie, bo nie mam dobrej pozycji dla siebie do tego, tym bardziej jak trza na lewym boku leżeć. Małżowinka robi obiada ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Nażarłam się dzisiaj Toffifee pyynia
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Olajka, Toffifee
A ja się zasłodziłam bułeczką jogurtową, która mi mąż kupił na podwieczorek. Niby ma mieć jogurt w środku, ale to bardziej jest jakby słodki budyń. Masakra jak mi słodko jest
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.

gratuluję głównego zakupu
co to za firma pochwal sie
bardzo ładny 
bo przy moja cora zaleznie od muzyki jest aktywna,jak puszcze szybsza,glosniejsza czy klubowa czy metal to zaczyna sie ruszac,obracac,wypinac(zw ykle robie tak gdy martwie sie ze nie odczuwam ruchow)...a jak puszczam cos spokojniejszego,ciszej i bardziej nastrojowego,albo hip hop to ona sie pare razy przeciagnie i wszystko milknie...

wsypuje sobie raz lub dwa dziennie po wiekszej lyzeczce do jogurtu lub mleka,mieszam i voila

muszę wodą z solą popłukać.