Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-30, 14:18   #4591
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

beta 280 wiec moge sie cieszyc
Stary 2010-08-30, 14:30   #4592
kath31
Przyczajenie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Hej, czytam Was prawie od początku, ale teraz postanowilam się ujawnic Mam na imie Kasia, 31 lat, jestem w 12 tyg ciąży(pierwsze dziecko). Wg OM termin porodu 18 marca 2011r, wg mojej wiedzy i usg 12-13 marca. Prosze dopisać mnie do listy Jestem z Warszawy.
kath31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 14:32   #4593
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

o Kath jak milo ktos z moich stron gratuluje kochana wyslij dane na priv do Blac ANGEL
a powiedz mi juz wybralas szpital gidze chialbys rodizc?

Agus pewnie ze sie cieszyc !!

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2010-08-30 o 14:39
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 14:34   #4594
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez kath31 Pokaż wiadomość
Hej, czytam Was prawie od początku, ale teraz postanowilam się ujawnic Mam na imie Kasia, 31 lat, jestem w 12 tyg ciąży(pierwsze dziecko). Wg OM termin porodu 18 marca 2011r, wg mojej wiedzy i usg 12-13 marca. Prosze dopisać mnie do listy Jestem z Warszawy.
Gratuluję i witamy już Cię dopisuję do listy A jak tam objawy?

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 14:35   #4595
kath31
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
nie jzu mi Tz zapowiedizl ze bedizemy jedno dizecko mieli bonas nie stac na wiecej
no chyba ze bedize pierwsza dizewcyznka to wtedy zbey nazwisko przetrwalo o drugie bedizmey walczyc ;p
to jest teoria mojego Tz
Rolą faceta jest utrzymać rodzinę, a nie biadolić, że nie stać. Od tego jest facetem. Uff, jakby mój mąż tak powiedział to nie byłby moim mężem.
Stary 2010-08-30, 14:41   #4596
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

my mamy tylko 30m mieszknei weic rozumem jego dylematy bo jest nam ciasno bez dizeci
Stary 2010-08-30, 14:41   #4597
subtelle
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny, nadrobiłam dopiero Wasze posty weekendowe, ale macie tempo...

Mam problem, bo zbliża się termin mojego usg w 12 tyg , ale doktorek do którego jestem skierowana chyba zdecydował przedłużyć sobie urlop, bo ma wyłączoną komórkę. Panie w rejestracji same nie wiedzą, czemu...

No i nie wiem czy czekać [mam jeszcze tydzień] i próbować do niego, czy nie ryzykować i zaklepać wizytę gdzie indziej...

Do dziewczyn, które robiły/ będą robiły usg prenatalne w 12 tyg na Śląsku- czy mogłybyście podać mi jakieś namiary, gdzie robią usg? i ceny?wiem o Feminie, ale tam ponoć biorą za to pierwsze prenatalne 250 zł
Czy pomożecie?
chyba nie będę ryzykowała i umówię termin gdzie indziej, bo potem się obudzę z ręką w nocniku i nie będzie nigdzie wolnego terminu na ten mój 12 tydz....

Bardzo , bardzo gorąco Was proszę, doradźcie...pomóżcie!

Edytowane przez subtelle
Czas edycji: 2010-08-30 o 14:42
subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 14:42   #4598
kath31
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Gratuluję i witamy już Cię dopisuję do listy A jak tam objawy?
Objawy skończyły się w 10 tygodniu!. Trwały wlasciwie 3-4 tygodnie i oczywiscie wpadlam w panikę że coś jest nie tak, ale byłam u 2 lekarzy i dziecko jest zdrowe, fika koziolki , jest bardzo ruchliwe Po prostu mam takie szczescie, ze mi objawy ciązowe juz przeszły. Niepokoi mnie tylko, ze w ciązy uaktywniła mi się nadczynność tarczycy, musze brać 3 razy dziennie thyrosan, ale co 2 tygodnie mam badania wiec wszystko jest pod kontrolą.
Chcę rodzić z Bielańskim bo tam pracuje lekarka do której chodze prywatnie-drMazurek- niesamowita. Chodze też do Limu do dr Milewczyka, bo tam mam wszystkie badania gratis(tzn mam ubezpieczenie tam).
Stary 2010-08-30, 14:45   #4599
Black_Angel86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość

Mam problem, bo zbliża się termin mojego usg w 12 tyg , ale doktorek do którego jestem skierowana chyba zdecydował przedłużyć sobie urlop, bo ma wyłączoną komórkę. Panie w rejestracji same nie wiedzą, czemu...

No i nie wiem czy czekać [mam jeszcze tydzień] i próbować do niego, czy nie ryzykować i zaklepać wizytę gdzie indziej...

Do dziewczyn, które robiły/ będą robiły usg prenatalne w 12 tyg na Śląsku- czy mogłybyście podać mi jakieś namiary, gdzie robią usg? i ceny?wiem o Feminie, ale tam ponoć biorą za to pierwsze prenatalne 250 zł
Czy pomożecie?
chyba nie będę ryzykowała i umówię termin gdzie indziej, bo potem się obudzę z ręką w nocniku i nie będzie nigdzie wolnego terminu na ten mój 12 tydz....

Jest jeszcze na pewno GENOM w Rudzie Śląskiej, ja się tam wybieram na usg prenatalne w 20 tc, nie wiem jak z cenami, musiałabyś zadzwonić, ale kolejki też są , więc zapytaj. Jest też coś w Żorach, musiałabyś w googlach poszukać

blog

fotografia

Stary 2010-08-30, 14:48   #4600
kath31
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
my mamy tylko 30m mieszknei weic rozumem jego dylematy bo jest nam ciasno bez dizeci
No tak, ale jestescie młodymi ludzmi i dorobicie się większego mieszkanka A nasi rodzice też gnieździli się czasem wiele latwa malych mieszkaniach czy u rodzicow a jacy z nas porządni ludzie wyrośli

Ja późno wyszłam za mąż(30 lat, mąż 34) więc jakos stabilizacje materialną mamy poki co. Ale jak "szukałam męza" to takiego z konserwatywnymi poglądami na role kobiety i mężczyzny w rodzinie.
Stary 2010-08-30, 14:49   #4601
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Kath ale ci fajnie ze juz ci przeslo mi moze za tydz tez wszytko ustapi bo chyba z tydizen mam od tojwje mlodsza ciaze, tyle o tym bielanskim szpitalu slysze dobrego ze musze sie nad nim zastnowic troche daleko ale moze... nie moge sie zdecydowac
bylas w weekend na targach na Torwarze?
co do mieszkania to wlasnie to ejst najglowneisjzy problem i jakbysmy mieli kase na 3 pokoje to bysmy bez problemow mieli 2 dizecie a tka naraize musze sie tym ejdnym zadowolic ;p ale bede negocjowac ;p

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2010-08-30 o 14:52
Stary 2010-08-30, 14:52   #4602
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Jest jeszcze na pewno GENOM w Rudzie Śląskiej, ja się tam wybieram na usg prenatalne w 20 tc, nie wiem jak z cenami, musiałabyś zadzwonić, ale kolejki też są , więc zapytaj. Jest też coś w Żorach, musiałabyś w googlach poszukać
Dziękuję Black Angel
właśnie tych terminów się boję, bo teoretycznie można przezierność badać do 14 tyg, ale na wypadek [odpukać] gdyby wyszło coś nie tak, to wolałabym zrobić wcześniej, by mieć jeszcze czas na konsultację gdzie indziej.

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 15:11   #4603
kath31
Przyczajenie

[QUOTE=kasiapruszkow;21739 288]Kath ale ci fajnie ze juz ci przeslo mi moze za tydz tez wszytko ustapi bo chyba z tydizen mam od tojwje mlodsza ciaze, tyle o tym bielanskim szpitalu slysze dobrego ze musze sie nad nim zastnowic troche daleko ale moze... nie moge sie zdecydowac
bylas w weekend na targach na Torwarze?

Z tym bielańskim jest tak że są swietni lekarze, ale położne niezbyt życzliwe, dlatego mysle o prywatnej. Kolezanki, ktore rodziły z prywatną położna mialy szybkie i bezproblemowe porody, bardzo sobie je chwalą. Nie wiem po co tyle płacimy na NFZ skoro za wszystko trzeba płacic dodatkowo..

Na Torwarze nie byłam, jakoś mam obawy przed wczesnym kupowaniem rzeczy dla dziecka. Z większymi zakupami się wstrzymama do grudnia/stycznia , ale teraz czasem nie moge się powstrzymac i kupuje jakies ciuszki Głównie dla dziewczynki bo sa takie śliczne. W czwartek mam usg genetyczne i może już dzidzia pokaże co tam mam miedzy nóżkami Ja mam przeczucie, że bedzie chlopiec.
Wczoraj kupiłam spiworek dla niemowlaka w Ikei, jest w motylki, samochodziki i sloneczka wiec uniwersalnyhttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00162813

W realu wyglada słodko.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

A z tymi objawami to jest tak, że przeszły mi nieznośne mdłości, ale dalej jestem osłabiona,trochę bardziej senna. Teraz sporadycznie zdarzaja się mdlosci jak jestem głodna czy zdenerwowana. Ale generalnie jestem na zwolnieniu więc staram sie relaksować i dbam o siebie. Nie wyobrażam sobie pracować w ciąży, ale mam też wyjąkowo stresująca pracę, częsciowo w terenie, kontakt z ludzmi.
Podziwiam kobiety, które pracuja prawie do końca ciązy. Ja po powrocie z pracy nie mialam sily zrobic obiadu i zasypialam o 18. Jak Wy dajecie rade dziewczyny?

Edytowane przez kath31
Czas edycji: 2010-08-30 o 15:22
Stary 2010-08-30, 15:15   #4604
Black_Angel86
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Black Angel
właśnie tych terminów się boję, bo teoretycznie można przezierność badać do 14 tyg, ale na wypadek [odpukać] gdyby wyszło coś nie tak, to wolałabym zrobić wcześniej, by mieć jeszcze czas na konsultację gdzie indziej.
Subtelle tak mi się przypomniało, bo tydzień temu byłam w naszym Rydułtowskim NFZ, i byla tam ulotka że otworzyli w Raciborzu też coś z USG 4 i 3D i prenatalne też, więc jeszcze na pewno tam można (jakbyś nie znalazła terminu bliżej Ciebie) jak chcesz to poszukam Ci namiary. Ja nie wiem nic na temat tego ośrodka, bo nowy to i opinii na jego temat brak. Tutaj wszyscy polecają tę Rudę Śl, bo podobno na prawdę lekarze znają się na rzeczy...

blog

fotografia

Stary 2010-08-30, 16:00   #4605
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
beta 280 wiec moge sie cieszyc
no i super aguś niech kruszynka rośnie.

a ja właśnie się dowiedziałam że moja znajoma urodziła w 8miesiacu ciąży,była w ciązy z bliźniakami, jeden chłopczyk nie przeżył a drugi waży tylko 1kg i jest w cięzkim stanie. A tak się cieszyła i tak ślicznie wyglądała jak ją widziałam 2 tyg temu. Bardzo mi jej szkoda. tymbardziej ze leczy sie na zespol PCO.Mam nadzieje że ten jeden synuś przeżyje.
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 16:06   #4606
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!!!

Ja-jak rozumiecie- jestem po bardzo emocjonującym weekendzie
W sobotę rano zaprosiłam swoich rodziców i siostre na kawę pod pretekstem zobaczenia "nowej" kuchni(zmieniliśmy radykalnie kolor ścian,kilka nowych dodatków itd.).Wszystko było dograne,godzina ustalona.Aż tu nagle pukanie i sama mama w drzwiachWpadłam w lekką panikę.Pytam gdzie tatakazało się,że dzien wcześniej zabalował,bo sąsiedzi żenili syna,a u nas w klatce jest taka tradycja,że ten kto wydaje organizuje impreze dla sąsiadów.Dzwonię do taty on słaby,dzwonię do siostry a ona dostała tel. od teściowej,że jest działka do ogladnięcia i ich umówiła.Nie może przyjechać.To się wkurzyłam i mówię,że ma jechac po tatę i sie u mnie stawić choc na chwilę.Wymyślała,że nie da rady,a ja na to:że narada rodzinna jest wszyscy musza być!!!Po 10 min. się zjawii.Zrobiłam cos do picia,jakieś gadanie o niczym i wypaliłam,że mamy zaległy prezent urodzinowy dla mamy Siostra mówi,że nic o tym nie wie.Mama pyta od kogo to-ja mówię że od nas!.Podałam jej pudełko,zapakowane w trzy warstwy papieru,żeby miała więcej odpakowywania.W trakcie rozpakowywania pytała co to,a ja jej mówię,że napewno to co chciała!Jak rozpakowała i zobaczyła te dziecięce skarpetki to nie mogła zrozumieć co próbujemy jej powiedzieć.Była w takim szoku,że jamyślałam,że ja padnę.W końcu wydusiałam z siebie,że będziemy mieć dzidziusia i jak to do niej dotarło to dosłownie rzuciła się przez stół,żeby mni uścisnąć.Oczywiście był płacz i wielka radość!!!Mina mamy i siostry bezcenna!!!A przyszły dziadek jaki dumny!A jak pokazałam im zdjęcie z usg to wyłyśmy juz trzy!To te skarpetki z zajączkami-bo pasuje do naszego nazwiska jak ulał

U mamy Tżeta było podobnie-tak mnie mama wyściskała,że myślałam,że mnie udusi

Jesli można to ładnie prosze mnie wciągnąc na listę mamuś kwietniowych Moje dane: Kornelia,lat 29(jeszcze nie,ale za miesiąc to już podam tp.25 kwiecien 2011(data zapewne jeszcze się zmieni,bo ciąża prawdopodobnie jest starsza,niz wykazało usg).

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
Naprawdę cudnie to zorganizowałaś, mi też łezka się zakręciła.... u mamy Męża też byłam tak wyściskana, że nie wiedziałam kiedy przestanie - zaskoczona

aaaa dopisuję się do Kielc... ale dla odmiany najprawdopodobniej będę rodzić na prostej...

Edytowane przez monikal
Czas edycji: 2010-08-30 o 16:16
monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 16:42   #4607
deneb3
Zadomowienie

no to moje drogie Panie,zaczynam ROCZNY urlop od pracy

właśnie wróciłam od lekarza ze zwolnieniem L4 od dziś do końca października i już mnie nie puści do pracy

mam się oszczędzać a nie pracować

obliczyłam sobie, że macierzyński będę miała jakoś do 20 lipca no ale później wykorzystam urlop (zostało mi jeszcze 19 dni w tym roku no i 26 w przyszłym nowego ) i wrócę jakoś w połowie września do pracy

jeeeennnyy ale fajnie
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 16:44   #4608
Castia
Wtajemniczenie

mój brzuchol prawie w 13tc, prawda że duży??
taki jakiś rozlazły się robi, nie będę miała chyba małej piłeczki
w tym sweterku co jetem już się nie dopinam, guziki się rozchodzą hehe

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-08-30 o 16:46
Stary 2010-08-30, 16:49   #4609
deneb3
Zadomowienie

ja już od miesiąca nie dopinam w pasie spodni he he
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 16:49   #4610
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
montii coś robiła że cie przewiało???
otwarte okno w nocy

Cytat:

Czy pomożecie?

w feminie 180 zł bylam w pt

Cytat:
tez tam chyba sie wybiore w 20 tyg jednak

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
mój brzuchol prawie w 13tc, prawda że duży??
taki jakiś rozlazły się robi, nie będę miała chyba małej piłeczki
w tym sweterku co jetem już się nie dopinam, guziki się rozchodzą hehe
ale brzuszek !! jestem w szoku !!
to mój i bardzo sie staram żeby cos było widać ale nie da się jeszcze, czekam na coś wiekszego

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 16:51   #4611
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
ja już od miesiąca nie dopinam w pasie spodni he he
w jeansy moje ulubione nie wchodzę już od paru tygodni, teraz było cieplutko to śmigałam w rybaczkach na gumkach a teraz to nie wiem jutro muszę kupić ze dwie pary dresow i zamowic na all jakies jeansy z gumką bo zimno się robi

Montii
taki brzusio to ja miałam jak w ciazy nie byłam, ja wyjechałam na wakacje bez brzuch a wróciłam z takim jak widac, w domu to mnie nie poznali , pytali sie męża czy cos tam dorobił jeszcze
może naprawdę mam dwie dzidzie hehe
kurde a my jestesmy na tym samym etapie a popatrz jaka roznica

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-08-30 o 16:54
Stary 2010-08-30, 16:55   #4612
Montii
Zakorzenienie

a miałaś już chyba USG?
ja też myślałam ,ze mam bliźniaki hehe ale jeden maluszek

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

ale za to idzie mi na boki niestety, także jeansy cisną, też chyba sobie kupie jakieś z gumką

[LEFT]
Stary 2010-08-30, 16:59   #4613
monikal
Raczkowanie

wstawiam "moje maleństwo"...... mam nadzieję, że będę tak je portretować i nie tylko....

to 9 tydzień i 4 dni...

przepraszam miałam chwilowe zaćmienie i za szybko podziałałam z zapisem

Edytowane przez monikal
Czas edycji: 2010-08-30 o 17:02
Stary 2010-08-30, 17:01   #4614
monikal
Raczkowanie

wstawiam "moje maleństwo"...... mam nadzieję, że będę tak je portretować i nie tylko....

to 9 tydzień i 4 dni...

ale jak leżę to się trwożę, bo wyczuć nic nie mogę

Edytowane przez monikal
Czas edycji: 2010-09-11 o 16:00
Stary 2010-08-30, 17:05   #4615
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a miałaś już chyba USG?
ja też myślałam ,ze mam bliźniaki hehe ale jeden maluszek

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

ale za to idzie mi na boki niestety, także jeansy cisną, też chyba sobie kupie jakieś z gumką
miałam tylko jedno, to widziałam tylko pęcherzyk i serduszko, teraz w czw ide na drugie, juz sie nie moge doczekac
u mnie tez na boki niestety idzie, schabiki mi sie porobily, no trudno w ciazy laskami nie będziemy

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość

to 9 tydzień i 4 dni...

przepraszam miałam chwilowe zaćmienie i za szybko podziałałam z zapisem
śliczny delikatny brzusio uroczy a ma ktoś większy od mojego?
Stary 2010-08-30, 17:07   #4616
Montii
Zakorzenienie

monika fajny brzusio !!! słodki

castia no ja na pewno laską nie będę pierwszy trymestr zakonczony z wagą _2,5 kg a dzidzia wazy pare gram hehe

[LEFT]
Stary 2010-08-30, 17:09   #4617
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Subtele w Żorach usg 2D z płyta kosztuje 230zł a 3D lub 4D z płytą kosztuje 300zł

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 17:16   #4618
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
monika fajny brzusio !!! słodki

castia no ja na pewno laską nie będę pierwszy trymestr zakonczony z wagą _2,5 kg a dzidzia wazy pare gram hehe
2,5kg? ty to będziesz dżaga
u mnie niestety jak widać z resztą waga na plusie i codziennie więcej, nie chce się roztyć bardzo bo wiem że cięzko będzie mi zrzucic no ale nawet sie nie objadam
jakbym ruszała buzią tak jak Ty to już bym wyglądała jak słoniątko
masz dobrą przemianę materii, grubasek z ciebie nie będzie
Stary 2010-08-30, 17:16   #4619
Black_Angel86
Zadomowienie

agus dobrze wiedzieć, tak myślę, że w przyszłym tyg podzwonię by się umówić i dowiem się co i jak i w Żorach i w Rudzie, jakoś ten Racibórz mnie nie przekonuje

blog

fotografia

Stary 2010-08-30, 17:30   #4620
Montii
Zakorzenienie

castia chyba ciąża mi służy bo przemianę materii sama sobie zniszczyłam poprzez diety i inne fanaberie a tak ogolnie to myslalalm,ze bedzie wiecej chociaz duzo babeczek ma wage na minusie ale jem ogromne ilosci to fakt

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości