|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
beta 280
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Hej, czytam Was prawie od początku, ale teraz postanowilam się ujawnic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Wtajemniczenie
|
o Kath jak milo ktos z moich stron
![]() a powiedz mi juz wybralas szpital gidze chialbys rodizc? Agus pewnie ze sie cieszyc !! Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2010-08-30 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Przyczajenie
|
Rolą faceta jest utrzymać rodzinę, a nie biadolić, że nie stać. Od tego jest facetem. Uff, jakby mój mąż tak powiedział to nie byłby moim mężem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, nadrobiłam dopiero Wasze posty weekendowe, ale macie tempo...
![]() Mam problem, bo zbliża się termin mojego usg w 12 tyg , ale doktorek do którego jestem skierowana chyba zdecydował przedłużyć sobie urlop, bo ma wyłączoną komórkę. Panie w rejestracji same nie wiedzą, czemu... No i nie wiem czy czekać [mam jeszcze tydzień] i próbować do niego, czy nie ryzykować i zaklepać wizytę gdzie indziej... Do dziewczyn, które robiły/ będą robiły usg prenatalne w 12 tyg na Śląsku- czy mogłybyście podać mi jakieś namiary, gdzie robią usg? i ceny?wiem o Feminie, ale tam ponoć biorą za to pierwsze prenatalne 250 zł ![]() Czy pomożecie? chyba nie będę ryzykowała i umówię termin gdzie indziej, bo potem się obudzę z ręką w nocniku i nie będzie nigdzie wolnego terminu na ten mój 12 tydz.... ![]() Bardzo , bardzo gorąco Was proszę, doradźcie...pomóżcie!
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2010-08-30 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Przyczajenie
|
Objawy skończyły się w 10 tygodniu!. Trwały wlasciwie 3-4 tygodnie i oczywiscie wpadlam w panikę że coś jest nie tak, ale byłam u 2 lekarzy i dziecko jest zdrowe, fika koziolki , jest bardzo ruchliwe
![]() Chcę rodzić z Bielańskim bo tam pracuje lekarka do której chodze prywatnie-drMazurek- niesamowita. Chodze też do Limu do dr Milewczyka, bo tam mam wszystkie badania gratis(tzn mam ubezpieczenie tam). |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja późno wyszłam za mąż(30 lat, mąż 34) więc jakos stabilizacje materialną mamy poki co. Ale jak "szukałam męza" to takiego z konserwatywnymi poglądami na role kobiety i mężczyzny w rodzinie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Wtajemniczenie
|
Kath ale ci fajnie ze juz ci przeslo mi moze za tydz tez wszytko ustapi bo chyba z tydizen mam od tojwje mlodsza ciaze, tyle o tym bielanskim szpitalu slysze dobrego ze musze sie nad nim zastnowic troche daleko ale moze... nie moge sie zdecydowac
bylas w weekend na targach na Torwarze? co do mieszkania to wlasnie to ejst najglowneisjzy problem i jakbysmy mieli kase na 3 pokoje to bysmy bez problemow mieli 2 dizecie a tka naraize musze sie tym ejdnym zadowolic ;p ale bede negocjowac ;p Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2010-08-30 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() właśnie tych terminów się boję, bo teoretycznie można przezierność badać do 14 tyg, ale na wypadek [odpukać] gdyby wyszło coś nie tak, to wolałabym zrobić wcześniej, by mieć jeszcze czas na konsultację gdzie indziej.
![]() |
#4603 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=kasiapruszkow;21739 288]Kath ale ci fajnie ze juz ci przeslo mi moze za tydz tez wszytko ustapi bo chyba z tydizen mam od tojwje mlodsza ciaze, tyle o tym bielanskim szpitalu slysze dobrego ze musze sie nad nim zastnowic troche daleko ale moze... nie moge sie zdecydowac
bylas w weekend na targach na Torwarze? Z tym bielańskim jest tak że są swietni lekarze, ale położne niezbyt życzliwe, dlatego mysle o prywatnej. Kolezanki, ktore rodziły z prywatną położna mialy szybkie i bezproblemowe porody, bardzo sobie je chwalą. Nie wiem po co tyle płacimy na NFZ skoro za wszystko trzeba płacic dodatkowo.. Na Torwarze nie byłam, jakoś mam obawy przed wczesnym kupowaniem rzeczy dla dziecka. Z większymi zakupami się wstrzymama do grudnia/stycznia , ale teraz czasem nie moge się powstrzymac i kupuje jakies ciuszki ![]() ![]() Wczoraj kupiłam spiworek dla niemowlaka w Ikei, jest w motylki, samochodziki i sloneczka wiec uniwersalny ![]() W realu wyglada słodko. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- A z tymi objawami to jest tak, że przeszły mi nieznośne mdłości, ale dalej jestem osłabiona,trochę bardziej senna. Teraz sporadycznie zdarzaja się mdlosci jak jestem głodna czy zdenerwowana. Ale generalnie jestem na zwolnieniu więc staram sie relaksować i dbam o siebie. Nie wyobrażam sobie pracować w ciąży, ale mam też wyjąkowo stresująca pracę, częsciowo w terenie, kontakt z ludzmi. Podziwiam kobiety, które pracuja prawie do końca ciązy. Ja po powrocie z pracy nie mialam sily zrobic obiadu i zasypialam o 18. Jak Wy dajecie rade dziewczyny? Edytowane przez kath31 Czas edycji: 2010-08-30 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zadomowienie
|
Subtelle tak mi się przypomniało, bo tydzień temu byłam w naszym Rydułtowskim NFZ, i byla tam ulotka że otworzyli w Raciborzu też coś z USG 4 i 3D i prenatalne też, więc jeszcze na pewno tam można (jakbyś nie znalazła terminu bliżej Ciebie) jak chcesz to poszukam Ci namiary. Ja nie wiem nic na temat tego ośrodka, bo nowy to i opinii na jego temat brak. Tutaj wszyscy polecają tę Rudę Śl, bo podobno na prawdę lekarze znają się na rzeczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Wtajemniczenie
|
no i super aguś
![]() ![]() a ja właśnie się dowiedziałam że moja znajoma urodziła w 8miesiacu ciąży,była w ciązy z bliźniakami, jeden chłopczyk nie przeżył ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() aaaa dopisuję się do Kielc... ale dla odmiany najprawdopodobniej będę rodzić na prostej...
Zosiu moje serce... Edytowane przez monikal Czas edycji: 2010-08-30 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zadomowienie
|
no to moje drogie Panie,zaczynam ROCZNY urlop od pracy
![]() właśnie wróciłam od lekarza ze zwolnieniem L4 od dziś do końca października i już mnie nie puści do pracy ![]() mam się oszczędzać a nie pracować obliczyłam sobie, że macierzyński będę miała jakoś do 20 lipca no ale później wykorzystam urlop (zostało mi jeszcze 19 dni w tym roku no i 26 w przyszłym nowego ![]() jeeeennnyy ale fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Wtajemniczenie
|
mój brzuchol prawie w 13tc, prawda że duży??
![]() taki jakiś rozlazły się robi, nie będę miała chyba małej piłeczki ![]() w tym sweterku co jetem już się nie dopinam, guziki się rozchodzą hehe ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-08-30 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zadomowienie
|
ja już od miesiąca nie dopinam w pasie spodni he he
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |||
Zakorzenienie
|
otwarte okno w nocy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to mój i bardzo sie staram żeby cos było widać ale nie da się jeszcze, czekam na coś wiekszego ![]()
![]() |
#4611 |
Wtajemniczenie
|
w jeansy moje ulubione nie wchodzę już od paru tygodni, teraz było cieplutko to śmigałam w rybaczkach na gumkach a teraz to nie wiem jutro muszę kupić ze dwie pary dresow i zamowic na all jakies jeansy z gumką bo zimno się robi
![]() Montii taki brzusio to ja miałam jak w ciazy nie byłam, ja wyjechałam na wakacje bez brzuch a wróciłam z takim jak widac, w domu to mnie nie poznali , pytali sie męża czy cos tam dorobił jeszcze ![]() może naprawdę mam dwie dzidzie hehe ![]() kurde a my jestesmy na tym samym etapie a popatrz jaka roznica ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-08-30 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
a miałaś już chyba USG?
![]() ja też myślałam ,ze mam bliźniaki hehe ale jeden maluszek ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- ale za to idzie mi na boki niestety, także jeansy cisną, też chyba sobie kupie jakieś z gumką ![]() ![]()
#4613 |
Raczkowanie
|
wstawiam "moje maleństwo"...... mam nadzieję, że będę tak je portretować i nie tylko....
to 9 tydzień i 4 dni... przepraszam miałam chwilowe zaćmienie i za szybko podziałałam z zapisem
Zosiu moje serce... Edytowane przez monikal Czas edycji: 2010-08-30 o 17:02 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 |
Raczkowanie
|
wstawiam "moje maleństwo"...... mam nadzieję, że będę tak je portretować i nie tylko....
to 9 tydzień i 4 dni... ale jak leżę to się trwożę, bo wyczuć nic nie mogę
Zosiu moje serce... Edytowane przez monikal Czas edycji: 2010-09-11 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie tez na boki niestety idzie, schabiki mi sie porobily, no trudno w ciazy laskami nie będziemy ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
monika fajny brzusio !!! słodki
![]() castia no ja na pewno laską nie będę ![]()
#4617 |
Raczkowanie
|
Subtele w Żorach usg 2D z płyta kosztuje 230zł a 3D lub 4D z płytą kosztuje 300zł
![]() |
#4618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie niestety jak widać z resztą waga na plusie i codziennie więcej, nie chce się roztyć bardzo bo wiem że cięzko będzie mi zrzucic no ale nawet sie nie objadam ![]() jakbym ruszała buzią tak jak Ty to już bym wyglądała jak słoniątko ![]() masz dobrą przemianę materii, grubasek z ciebie nie będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zadomowienie
|
agus dobrze wiedzieć, tak myślę, że w przyszłym tyg podzwonię by się umówić i dowiem się co i jak i w Żorach i w Rudzie, jakoś ten Racibórz mnie nie przekonuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
castia chyba ciąża mi służy bo przemianę materii sama sobie zniszczyłam poprzez diety i inne fanaberie
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.