|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I
Hej, ja już po wizycie, mała pod koniec 35tc waży 2850 i wszystko z nią ok
) no i najwaźniejsze....21wrześn ia mam wyznaczony termin cc, no chyba że mała zdecyduje się zawitać do nas wcześniej, ale póki co nic na to nie wskazuje. Tak więc rodzimy za 3 tygodnie. No to teraz idę was nadrabiać
|
#302 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Cytat:
![]() ![]() , bo dłuższy czas się nie udzielałam.Musimy im wybaczyć,bo są w ciąży ![]() ![]() .
|
|
#303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Cytat:
![]() Cytat:
Kliwia ale to logiczne potem byśmy miały wszystkie rozpakowane mamuski i połowę mamusiek z listy o których nic nie wiadomo bo ślad po nich zaginął. Ordnung muss sein
|
||
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kupilam na zas, bo mam nadzieje ze cora nie bedzie zbyt wrazliwa i po wykonczeniu pierwszej butli oilatum przejdziemy na mydelko i oliwkowanie, a jak nie to oliwka akurat sie nie zmarnuje, bo moge sie nia sama smarowac a co do pudru to mysle, ze jednak sie przyda kremik mam kojacy hipoalergiczny z nivei i dzis dokupilam jeszcze bambino, a reszta specyfikow typu sudocrem to tez uwazam, ze tylko w ostatecznosci Cytat:
![]() Cytat:
tylko i wylacznie na plasko i wlasnie tak jak mowi Twoja mama wlasnie najlepiej w gondolce ja akurat mam i to i to ------------- Melduje ze kupilam: - kremik bambino z cynkiem - 6zl - tantum rosa 10szt - 29zl - bepanthen 100gr- 28zl - oilatum 500ml - 55zl jeszcze zostaly: - cos do pempuszka - majty siateczkowe - podklady na lozko - podpachy
|
|||
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
cellaris - super, że wszystko w porządku i Mała jest już całkiem duża
![]() a data cc - super (moja data ślubu)
|
#307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, ze wszystko ok. No i fajnie, ze masz termin cc wybrany. ![]() Ja musze czekac na akcje porodowa i jakos srednio to widze. Co, odejda mi wody i mam juz jechac na IP? pojecia nie mam. A nam dzis sie rozpoczal 37 tydzien (36+1), ciekawe ile ten moj Leniuszek wazy. Wrocilam ze spaceru
|
|
#308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak miałam na myśli bardziej wietrzenie niż chodzenie w twtrach :0 Piszecie coś o transporcie dzieci ze szpitala ja tylko i wyłącznie w FOTELIKU żadna gondola ani na rękach to może być niebezpieczne |
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie to który ty jednak kremik wzięłaś? bo jeśli chodzi o bambino to "ochronny" ( ten z cynkiem) jest do pupy, a "pielęgnacyjny" ( lżejszy ) do buźki i ciała
|
|
|
|
#310 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
- przecież przy ostrzejszym hamowaniu czy zakręcie może polecieć razem z dzieckiem . No chyba, że przymocować za samochodem![]() No i co może stać się dziecku podczas takiej jazdy w foteliku? Może nie jest to zbyt wygodne, ale przecież żadna nie będzie jechać przez pół Polski ze szpitala do domu... |
||
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W foteliku (oczywiście takim od 1 dnia życia) jest najbezpieczniej.
|
|
|
#312 | ||||
|
Rozeznanie
|
No jasne, panny się naprodukowały przy pisaniu,a ty kobito teraz czytaj
to ja tak na raty.....Dzięki przydały się Cytat:
![]() Cytat:
To super,a tym ułożeniem się nie martw, ważne że pascalek zdrowy Cytat:
![]() A no właśnie, moja marta przed fenoterolem miała tętno 140, potem podskoczyło jej do 150 (ale w normie bo podobno do 160 jest ok). Jak odstawiłam fenoterol to znów marta ma tętno 140 Cytat:
![]() ![]() ![]() cdn....
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
My też będziemy zabierać dzidziusia ze szpitala w foteliku,
moja zasada - wyjazd samochodem + dziecko + to obowiązkowo - fotelik Są wózki ze specjalnymi gondolami, które można zamocować pasami i przewozić w nich dziecko (nie pamiętam jaki model, ale jest na 100%, bo o tym czytałam), ale to dla dzieci, które muszą być w pozycji leżącej ze wzgl. na stan zdrowia
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-30 o 20:42 |
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać.. oby dzisiejsza noc była spokojniejsza.... Wezmę No-Spę
A jutro do lekarza
|
|
#315 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#316 | |||
|
Rozeznanie
|
cd....
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję spacerku, ja się chyba też w weekend gdzieś "wypuszczę"
|
|
#317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa wsparcia
Niby to nic takiego, że mój mały źle się obrócił, ale nie macie pojęcia jak ja to dziś przeżywam. Normalnie chce mi się beczeć. A jak tak czytam pozytywne opowieści o tym, że komuś na sam koniec dziecko prawidłowo się obróciło, to zaraz mi lepiej. Ewcia, dziękuję, niby udane, ale nie do końca Pisałam o tym już dzisiaj.Dzięki za pamięć Cytat:
To w moim wypadku niewykonalne Ja nie umiem się schylić. Nawet jak mi coś spadnie, to wołam któreś z dzieci, żeby mi podniosło, bo nie umiem się już schylać. Brzuch mam twardy jak kamień, skóra boli od tego naprężenia, jakby miała zaraz pęknąć. Młody ugniata mnie plecami w żebra i żoładek... No, pozycję sobie młody wybrał niezbyt dla mnie wygodną. Cytat:
Skoro mój Pascal ledwo mieści się w normie jeśli chodzi o jego wielkość, to raczej ma większe szanse na obrót niż dzieci , które są wyjątkowo duże ![]() No miejmy nadzieję... MisQa ty się nie wygłupiaj! Co to za mdlenie? Bierz się w garść ![]() Ja idę już do wyrka. Nie umiem już siedzieć. A nie chcę, żeby młody urodził się z wgnieceniem w plecach od moich żeber ![]() No i jutro znowu wcześnie pobudka... drugi dzień szkoły.... |
||
|
|
|
#318 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wcześnie Ci wyznaczył datę tej cc- 15 dni przed terminem. No ale jak zwykle co lekarz to inne zasady ![]() Cytat:
No a na zimę rzeczywiście przeda się jakiś specjalny na niskie temperatury. Mam cichą nadzieję, że tegoroczna zima będzie ciepła. Ze damy radę chodzić na spacery, bez przedzierania się przez zaspy. Właśnie najbardziej wkurza mnie fakt, że jak się zaczną ciepłe dni i będzie można po kilka godzin spacerować, to ja już będę musiała wracać do pracy
|
|
#319 |
|
Wtajemniczenie
|
Dosyć już tego siedzenia przed kompem na dziś- teraz dla odmiany sobie trochę poleżę
![]() No a jutro po śniadaniu czeka nas łażenie po sklepach a po południu wizyta u lekarza, potem godzina przerwy a potem usg (u tego samego lekarza No i mam nadzieję, że lekara jutro przyjmuje, bo nie udało mi się dzisiaj dodzwonić do przychodni. Zmykam leżeć. Odezwę się pewnie jutro wieczorkiem (chyba, że wylądują na porodówce |
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
cellaris,ja już dawno chciałam ci zadać pytanko,ale jakoś mi głupio było.Nie musisz pisać.Jak rozumiem ty miałaś usuwaną grasicę?Czy po takim zabiegu jesteś zdrowa,czy to taka wielka niewiadoma.Jakie są rokowania na odległą przyszłość.Coś kiedyś czytałam o tym schorzeniu,przy okazji szperania o czymś innym.Absolutnie nie pytam z pustej ciekawości czy wścibskości...Po prostu czasem ,jak mam doła,to mnie czarne myśli nachodzą...
A dla córy ,moja pierworodna urodziła się w terminie z wagą 2860.MisQa,trzymaj się Weronisia,nie martw się,jeszcze nic nie przesądzone,Pascal ma dużo czasu żeby się obrócić,całe dwa miechy
Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-08-30 o 21:50 |
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
weronisia---na pocieszenie-kuzynka opowiadala ze 1.5godny przed cesarka sie dziecko glowka w dol obrocilo.wiec wszystko moze sie zdayc
|
|
|
|
#322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kliwia spoko, pytaj Tak, grasicę usunęli mi 5 lat temu zaraz po rozpoznaniu choroby. Na szczęście dało radę usunąć ją laparoskopowo i dziadyga nie odrosła ![]() A dlaczego piszesz,że łapią cię doły? Coś podejrzewasz?
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-30 o 21:56 |
|
|
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
Ja wiem.Mam inne paskudstwo,na razie o bardzo łagodnym przebiegu i trzymam się nadzieją tych 20% chorych co tak mają do śmierci.Ale czasem taki strach mnie paraliżuje ,jak dzisiaj,wydaje mi się jak napiszę nazwę,to wróci jak bumerang.W ogóle w ciąży mi się lęki nasiliły,ale ogólnie ja jestem z tych,co to szklanka zawsze do połowy pełna,a nie pusta.Nikt z nas nie wie co czeka go w przyszłości i co nam los zgotuje...Mi chodzi o to czy też cię czasem strach ogarnia o przyszłość,czy masz lęki.Chyba całkiem to się nie da o tym nie myśleć,jakby człowiek nie był pozytywnie nastawiony.A może to tylko ja taka"psychiczna".
No idę spać,dobrej nocy wszystkim
Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-08-30 o 22:21 |
|
|
|
#324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? Zresztą teraz mamy hiper moywację w postaci naszych kruszynek.
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
Majka232, dra... a ja sie stresowalam ze malo mam ubranek roz.56... a teraz cos czuje ze w ogole mi nie beda potrzebne!
, ale trudno jej sie dziwic... ja mam 181cm moj maz 186cm.... wiec dziwne by bylo jakby byla jakas malutka!sie wkurzylam trocha na moje gina, bo godzine uprawialam akrobatyke pod prysznicem zeby doporwadzic sie do porzadku, a do dzis do mnie "no to dzisiaj zrobimy tylko USG" ![]() a teraz mam wszytsko podraznione i mnie swedzi! ![]() pieprze to... nastepnym razem ide zarosnieta! ![]() a popos schylania... to ja juz nie wyrabiam...ja chce moc znowu robic to normalnie a nie stekac jak jaka starucha! gabi... ale kurna... ale dlaczego mamy sie meczyc, dlaczego w jednych szpitalach daja to cholerne ZZO bez problemu, a w innych nie daja w ogole albo robia Ci mega łaske... nie czaje tego i wkurza mnie to okrutnie!
|
#326 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cesarka też jest dla ludzi a jeśli miało by dojść do komplikacji to lepiej dla was żeby się ciachnąć Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No ale to tak wg mnie Tantum Rosa mam jedną saszetkę i myślę, że z nią czy bez niej i tak się zagoję. Dawniej tego nie było a kobiety się goiły w równie szybkim tempie co teraz ![]() Cytat:
Jak widać co SR to inne teorie, i bądź tu mądry... ![]() Cytat:
Każda z nas instynktownie czuje czy wszystko ok, czy tez potrzebna nam pomoc Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
Ja czy ze stękaniem czy bez niestety, ale schylić się nie dam rady
|
|
#327 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam się z samego rana
Dziś pobudka była wczesna, bo już o 4:27. Nawet półkę do butów już skręciłam z nudów A my z Frankiem idziemy dziś sobie na ktg, zobaczymy czy w tym jego domku się coś dzieje czy dalej cisza jak w kościole. Cytat:
A ja sklerotyczka poszłam wczoraj do Biedronki po termometr i zapomniałam go kupić, a wogóle to zapomniałam zobaczyć czy tak owy jeszcze jest ![]() Cytat:
Przede mną to już napewno urodzisz Cytat:
Cytat:
A dziecko ma jechać na płasko, bo co? Przecież w brzuchu na płasko nie leżało i było mu bardzo wygodnie, a foteliki są dostosowane do tych malutkich kręgosłupków, więc nie ma obaw, że coś się stanie. Dla mnie tylko i wyłącznie FOTELIK. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ah, jak ja już bym chciała wstawać normalnie z łóźka. Teraz to wyglądam jak jakaś stara babcia. Nie dość, że zgięta w pół to ledwo nogi do przodu stawiam. Nawet wczoraj się śmiałam, że Tż musi mi od swojej babci laskę do podpierania się załatwić Co do ZZO to się z Tobą zgodzę. Każda kobieta powinna mieć prawo wyboru i ZZO powinno być w każdym szpitalu. Toć komuna dawno minęła - bynajmniej tak mi się wydawało.
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się zastanawiałam gdzie ty się podziewasz cały wieczór, a zapomniałam że ty na czekoladce jak było ![]() Tifio może sobie na kartce zapisz TERMOMETR Co do pępka to ja nie będę tego lekceważyć, bo moja koleżanka sobie trochę olała sprawę i maluch dostał zakażenia niby czymś tak psikała, ale miała właśnie takie podejście "przecież to tylko pępek, zaraz odpadnie". Dlatego ja wybrałam octenisept, zresztą mam dużą butlę bo grubo ponad miesiąc robiłam tż-owi opatrunki po zabiegu ( rana leczona na otwarto bez zaszycia do końca )sprawdził się super i mam teraz do niego zaufanie i sporo mi jeszcze zostało U mnie cały dzień skurczyków co 6 minut, ale żeby to bolało, to chyba za duże słowo no w każdym razie coś się dzieje i mam nadzieję, że w końcu się rozkręci porządnie bo od rana dalej mi coś tam pyka...
|
|
|
|
|
#329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Nie spałam między 2:30 a 5:00, a potem już od 7:00 wrrr Co do termometra - pytaj w kasie. A ciuszki - rozmiar rozmiarowi nierówny.... Dostałam od koleżanki ciuszki na 56 (z Belgii), które wielkością przypominają nasze 62/68. Cytat:
Ech... Noc bezsenna, ale bez skurczy... Przed12 jedziemy do lekarza... Trzymajcie kciuki! ![]() Wcześniej trzeba się ciachnąć tu i tam Najgorsze jest to, że na dworze zimno i leje deszcz, a ja nie mam w czym jechać... Tzn. nie mam butów - rozmiarowo pasują tylko sandały (sportowe) i japonki... ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Angelikaw powodzenia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

) no i najwaźniejsze....21wrześn ia mam wyznaczony termin cc, no chyba że mała zdecyduje się zawitać do nas wcześniej, ale póki co nic na to nie wskazuje. Tak więc rodzimy za 3 tygodnie. No to teraz idę was nadrabiać

Kupiłaś krem "na odparzenia" a masz krem przeciwko odparzeniom? Bo to nie to samo
kremik mam kojacy hipoalergiczny z nivei i dzis dokupilam jeszcze bambino, a reszta specyfikow typu sudocrem to tez uwazam, ze tylko w ostatecznosci 

, ale trudno jej sie dziwic... ja mam 181cm moj maz 186cm.... wiec dziwne by bylo jakby byla jakas malutka!![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)