|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Nie no do TZ sie w zyciu nie przeprowadze u niego na 3 malenkich pokojach mieszkaja 4 osoby.. a z jego matka bym nie wytrzymala a z siostra to juz w ogole.
Po za tym mialabym zrezygnowac ze swojego 25metrowego pokoju na rzecz pokoju 8m2? no nieeeeeee... przeciez sorki ale na 8m2 to sie sam TZ nie miesci.. Nie mam rodziny jako takiej, tzn mam zarabista rodzine na Opolszczyzne i wiem ze gdybym tam mieszkala blizej to mialabym SUPPPER pomoc, a tak to coz.. No nic klade sie spac, bo juz plecy nie wytrzymują..
|
#2762 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Pozdrawiam z nad atlantyku
Dzis byl meczacy dzien, jechalismy na zmiane 14 godzin, w Paryzu myslalam, ze pozabijam coniektorych kierowcow- oni nie umieja jezdzic ![]() Kootekk,Ishka kciuki nadal sa. Kretencja- mamy ten sam gust, sliczne ciuszki Anecka- twoj ojciec sie zachowuje jak moja matka, dlatego jak tylko skonczylam 18 lat wynioslam sie gdzie pieprz rosnie. Nerwicy sie tylko nabawilam i lekow. ´W Niemczech od miesiaca leje i jest zimno, jak wyjezdzalam bylo 9 stopni A tu 27 ![]() I niech mi ktos powie, ze koty przyzwyczajaja sie do miejsca a nie do ludzi Moje laza za mna teraz w obcym miejscu krok w krok i boja sie zebym ich samych nie zostawila![]() Dzis moj maz wreszcie zobaczyl, jak mi brzuch wybrzusza i faluje, gdy sie maly kreci. A co do seksu..ahh u nas tez marnie. Kiedys min. dwa razy w tygodniu a teraz raz na dwa tygodnie. Ide spac a jutro na plaze Nalezy mi sieTrzymacje sie i uwazajcie na siebie! Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-08-30 o 22:10 |
|
|
|
#2763 |
|
Dragonfly
|
De28fajnie masz ze sobie tak mozesz pojechac...tez bym cos zwiedzila...Przygotowalam sobie liste wyprawkowa i prawie padlam-tyle mi brakuje...mala broi,wariuje i zadna muzyka na nia nie dziala
ja nie mam seksu od 2 miesiecy i dla mnie to silnie odczuwany brak
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka -
Będę mocno trzymac żeby jak najprędzej wrócił tam skąd przyjechał...De - ale ci fajnie Też zgadzam się, że koty przywiązują się do ludzi a nie do miejsca (choc do tego też...) my jakieś 11 lat temu przeprowadzaliśmy się ok 10km dalej - kota przewoziliśmy w samochodzie - po kilku dniach mi uciekł i później od znajomych dowiedziałam się, że czekał ponad tydzień przed pustym domem na nas a jak nie wracaliśmy to wrócił z powrotem do nowego mieszkania. W sumie nie było go ok 2 tygodni i pokonał pieszo jakieś 20km... Ja spadam spać - dobranoc. |
|
|
|
#2765 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka przeciez Ty jestes zameldowana tam
to tatus moze Cie straszyc pakowaniem. no co za....
|
|
|
|
#2766 |
|
Raczkowanie
|
Napisane przez Patrycja_1708
Dzień doberek Właśnie wróciłam od lekarza i zostało potwierdzone już że napewno BĘDZIE SYNUŚ!!!!. Maluszek waży 746g. Rozwija sie jak najbardziej prawidłowo więc tylko sie cieszyć Patrycja - gratuluję synka i udanych zakupów, śliczne ciuszki Kootekk, Ishka, za was i oby wszystko sie rozwijało pomyślnie. Kootekk ma zacięcie i walczy Michałek też, siła woli potrafi zdziałac cuda (wiemy z przykładu Aneckiej :P)Anecka... dziewczyno, trzymaj sie tam dzielnie, melise może sobie zakup... lekko uspokaja a może pomóc, bo ja bym nerwowo nie wyrobiła.... wiem, że to twój rodzony ojciec...ale nalezy mu sie De28 - jak tam zniosłaś podróż? I opowiadaj jak we Francji? Co do opowieści o prezentach... to petarda ![]() ![]() ![]() uśmiałam się wybornie ![]() A odnosnie kolejek przy kasach pierszeństwa, to jakaś fikcja jest a nie kolejka pierszeństwa, ostatnio stałam w karfurze z raptem 1kg bananów, w kolejce pierszeństwa własnie a przede mną babeczka oczywście nie w ciązy nawet i nie z dziećmi, ot, normalna kobita z wielkim wózem zakupów, zmierzyła mnie od góry do dołu, obejrzała sobie brzuch bez krępacji i odwróciła się tyłkiem Dzisiaj wolne !!!!!! Wzięłam sobie jeden dzionek na odpoczynek, szefuś mój jest kochany, ja sie dobrze czuje więc chce wziąc wolne dopiero miesiąc przed tp, bo ja po prostu lubie swoją prace i wiem, że nudziłoby mi sie w mieszkaniu w tym burackim mieście ;/ Ale, że urlop ostatnio mialam w styczniu taki prawdziwy, to sobie wolnego nie odmówię, a jutro mam wizyte u gina. USG miałam dwa tyg temu, więc pewnie nie zrobi mi tym razem, ale jednak badanie to badanie, może pomaca, czy sie Mlody nie przekręcił ![]() Ja na dzisiaj zaplanowałam tyle rzeczy, że nie wiem czy juz nie powinnam zacząć, ale utrudniaja mi to zamkniete sklepy Poza tym wstałam po wyborie przespanej nocy o durnowatej godzinie, akurat z TŻ-etem do pracy, więc czasu generalnie mam A tak w ogóle to na koniec dziewczynki DZIEŃ DOBRY - myslałam, że będe pierwsza, ale melabn mnie wyprzedziła, osz ty ![]() ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- uch!!! :zly: all ma jakąś durnowatą przerwe techniczną, a chcialoam sobie poszaleć na zakupach.... hmmm no to chyba porobie fotki tej karuzelki i kombinezoniku, co dostalismy i kupiliśmy ostatnio w końcu obiecałam.
|
|
|
|
#2767 |
|
Raczkowanie
|
A to kombinezonik, karuzelka i my z Jaśkiem w 30t5d.
Superrrrr teraz to mi sie spać zachciało ;/ ide pogarowac jeszcze godzinkę.
|
|
|
|
#2768 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2769 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() Karolinko śliczny brzusio i rewelacyjny zakup ![]() Ishka, Kootek cały czas myślę o was i trzymam bardzo mocno zaciśnięte kciuki - będzie dobrze ![]() Ja już na nogach od 6:40, ale czuję, że w końcu się wyspałam wstałam tym razem tylko 2 razy do toalety poza tym na południu strasznie leje, jest pochmurno i zimno
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
W Łodzi od rana pochmurno, ale jakoś lubię taką pogodę ostatnio. Dobrze się siedzi pod kocem ![]() Panowie od remontu już pół godziny temu przyszli, włączyli radyjko i działają ![]() Karolina, jesteś w 30 tygodniu? ![]() Anecka, bardzo Ci współczuję, aż nie wiem, co napisać. Zaciśnij zęby i wytrzymaj ![]() De, ale Ci dobrze z tą Francją Też się zastanawiam, gdzie jest Pelnia Ostatnio chyba nie czuła się za dobrze, mam nadzieję, że ona nie wylądowała w szpitalu albo coś ![]() No, idę zadzwonić do przychodni, do gina się umówić na wtorek za tydzień. To już będzie III trymestr
|
#2771 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
coś się dzisiaj kiepsko czuję- głowa mnie boli, prawie zwymiotowałam rano... Dawno też nie było BJEATKI... |
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Prawda, Biejatki jakoś nie widać...
Może dziewczyny już ciążą zmęczone, nie mają chęci pisać... ![]() Ja umówiłam się do gina na za tydzień, a teraz wcinam śniadanko
|
#2773 |
|
Dragonfly
|
dzien dobry dziewczynki
![]() Karolina,az mi sie wierzyc nie chce ze masz taki maly brzuszek,a kombinezonik jest przesliczny Dobrze ze sie dzis wczesniej obudzilam,bo babcia kurcze juz sie znowu zabierala za pranie w rekach naszych rzeczy, a ja zajelam lazienke na chwile,zaladowalam ciuchy do pralki i voila
|
|
#2774 |
|
Rozeznanie
|
Anecka
a Twój tata ma jakieś profity z tego że mieszkacie razem? no wiesz rachunki na pół itp. możne go samego nie było by stać? jeśli tak ja bym to powiedziała i zagroziła ![]() jak mu tak źle to ciekawe jak sobie da rade sam, nawet z takim sprzątaniem czy gotowaniem |
|
|
|
#2775 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
ale Wy się wcześnie zrywacie. Ja tylko wstaję robię TŻ-owi kanapki do pracy i śniadanie i w zasadzie wracam do łóżka i jeszcze sobie poleguję i powoli wchodzę na obroty ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
zawsze mówiłam że lubię czytać, ale hmmm...no ale juz ją przeczytałam a tam gorący opis seksu w rzece![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
|
|
#2776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam bardzo kreatywnego meza ,ale i tak Go kocham najbardziej na swiecie |
|
|
|
|
#2777 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje!---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
|
|
#2778 |
|
Wtajemniczenie
|
co do pierwszenstwa-w tych kasach nigdy mnie nikt nie puscil przodem, fakt jest taki, ze obowiazkiem kasjerki jest zerkanie czy nie ma ludzi upowaznionych do "tej ulgi" i to ona powinna zawolac taka osobe . za to w autobusach czy tramwajach siedze zawsze ,tylko raz zdarzylo mi sie ,ze wszyscy sie gapili a nikt nie wstal.Jak wysiadalam odwrocilam sie w strone siedzacych ludzi i powiedzialam "zeby wam hemoroidy od tego siedzenia wylazly"
|
|
|
|
#2779 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kretyncja wczoraj widziałam się z koleżanką która w marcu miałą rodzić z p. Dorotą. Dała 600 zł, ale okazało się że w dzień porodu nie mogła przyjechać i wysłała jaką chyba Ingę. Była i tak z niej bardzo zadowolona. Niestety druga nasza koleżanka, któa miesiąc temu urodziła tam syna już nie miała tyle szczęścia bo nacinali jej krocze i przy szyciu lekarz zostawił gazik. Dostała gorączki i zakarzenia ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rany też bym chciała mieć taki malutki brzuszek ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
padłam ![]() Ja zjadłam kanapeczkę i na coś jeszcze mam ochotę ale sama nie wiem na co Chyba się zapcham bananem
|
||
|
|
|
#2781 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe, jak Kootkowi minęła nocka...
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
Co do kolejek w sklepach- wychodzę z założenia że jeśli mam siłę ganiać po markecie to też mogę chwilę postać, zresztą my z mężem na wieksze zakupy jeżdzimy z samego rana np o 8-9 kiedy nie ma jeszcze tylu ludzi, bo jak jest duzo ludzi to mnie strasznie oni denerwuja no i boję się żeby ktoś mi w brzuszek wózkiem nie wjechał.
W autobusach jest różnie- rano zawsze siedzę bo wsiadam na początku trasy, ale jak wracam to niekoniecznie. Ostatnio jak stałam babka na mnie wpadła- centralnie o brzuch się obiła (autobus szarpnął a ona się nie trzymała)- po tym incydencie postanowiłam że będę się "uwieszać" nad ludźmi i wymuszać ustępowanie. |
|
|
|
#2784 |
|
Dragonfly
|
ja ostatnio musialam jechac do pracy podpisac dokumenty,a to jest kawalek drogi kolejka.Wracalam z przesiadka w Sopocie,tam remontowali peron wiec spory kawal musialam nadrobic by isc kupic bilet go skasowac itp bylo bardzo goraco... w pociagu nikt mi nie ustapil miejsca, choc brzuch mocno widoczny,co wiecej tuz za moimi plecami przeszla babka na oko niecale 60 lat z dwiema kolezankami i jeszcze mnie potracila.Akurat zwolnily sie dwa miejsca i ona zamiast mnie przepuscic to szybko zawolala swoja kolezanke i sie usiadly.Obok mnie stal mlody facet i zwrocil uwage ze straszne prostaczki,a ja na to "no coz,mam nadzieje ze na starosc beda stac na trzesacych sie nogach,bo nikt im nie ustapi"..dlugo jeszcze jechalam,zwolnilo sie jedno miejsce,to tamta babka poganiala swoja druga stojaca kolezanke by sie szybko usiadla,ale ten mlody facet stanal na drodze i do mnie "niech pani siada".To akurat bylo mile choc niesmak po tamtych babach pozostal..nastepnego dnia po tej drodze twardnial mi brzuch,no-spa nie pomagala i bolalo mnie przez dwa dni..od tego czasu jezdze samochodem i komunikacja sie nie wypuszczam..kazdy sie na brzuch gapi,ale tych dobrze wychowanych jest niewiele
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najsmutniejsze, że często to kobiety udają, że nie widzą ciężarnej, a przecież powinny wiedzieć, jak to jest.
|
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
ja dzis też dobrze spałam-wczoraj się troszkę poprzytulaliśmy ![]() Koootek, Ishka kciuki cały czas mocno zaciśnięte ![]() ![]() ![]() jeśli się nie odezwie do popołudnia to napiszę do niej esa ale już się boje pisać po wieściach od Ishki... numerów pozostałych dziewczyn o ktore pytacie niestety nie mam ![]() Anecka mam po prostu nadzieję że tak jak nagle ojciec się zjawił tak też nagle wyjedzie, trzymam kciuki i mam nadzieję że jakoś to wszystko wytrzymasz i się nie skończy przedwczesnym porodem De wypoczywaj na swoich wakacjach i baw się dobrze Karolina super kombinezon ![]() Cytat:
Dobra spadam do miasta-wrócę popołudniu-dużo nie piszcie
|
|
#2787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh.. u nas 13 stopni masakra leje, wieje.. a co do mieszkania, to tez chcialabym sie wyprowadzic, miec taka mozliwosc ale nie mam, po prostu mnie nie stac wkurza mnie ze doslownie wszyscy moi znajomi maja po kims mieszkanie. zazwyczaj po babciach/dziadkach albo ich mezowie mieli mieszkania a my z tz w ciemnej dupie jestesmy.Cytat:
Piekny kombinezon, gdzie kupilas? ![]() Cytat:
No wczoraj jak byla zupa to poszedl do baru na obiadpierogi bo on zupy jesc nie bedzie sorki ale ja specjalnie dla kogos gotowac nie bede skoro ja nie jem ziemniakow i zalozmy na cos nie mam dzis ochoty to tego nie zrobie!!!!!! nie jestem sluzącą! mamą sie wyslugiwal latala kolo niego i chce zebym ja tez taka byla, ale ja tak robic NIE BEDE. nAJWYZEJ bedzie chora atmosfera w domu.Ojciec juz nie wroci tam gdzie byl niestety, nie ten wiek juz. Wczoraj mialam duze wsparcie od TZ, az sie poplakalam ale nie ze stresu tylko wlasnie z podejscia TZ do mnie. Milo mi bylo. W ogole przed nami strasznie duzo pracy. Musimy kupic farbe i pomalowac czesc scian bo za meblami nigdy sie nei malowalo i trzeba to zrobic.. pozniej wyciagac wszystko z mebli i meble zamienic.. z duzego pokoju do malego i na odwrót, potem kupic komode i jeszcze jakas szafke na krysztaly i duperele.. lozeczko i prawie bedziemy w domu..W tym tygodniu TZ sie zapowiedzial, ze kupi dla mni wyprawke do szpitala, ale akurat tylko klapek pod prysznic laktatora i kapci mi brakuje wiec nieduzo :P no ale dla dziecka nic nie mam procz ciuszkow.. a musze miec i paczke pampersow 2-5kg, grzebk czy tam cos oliwke, krem.. wiec fajnie ze w koncu sie dolozyyyyy.. ja kupie lozeczko i pewnie z ta wyprawka, ale z drugiej strony nie wiem z jakim materacem GPK czy GP? Ciekawe co tam u kotka i ishki.. 3mam za dziewczyny kciuki bardzo mocno ciagle o nich mysle, nawet tztowi powiedzialam o tym co sie stalo i on sie strasznie przejal. A tak w ogole to dalejczekam na kuriera z tymi wkladami poporodowymi. dziwne bo zawsze kurier na drugi dzien byl a tu juz 3 dni i nie ma.. dziwne Dzis mimo tego ze leje i wieje jade do tz do pracy bo w domu nie wytrzymam. Przydaloby sie na cmentarz jechac bo mama mialaby dzis urodziny .. ale sama nie wiem pogoda nie zacheca, najwyzej jutro jak padac nie bedzie to pojade no i najwiekszy minus - NIE MAM KURTKI.. mam skorke taka krotka ale sie nei zapne to mnie przewieje :/
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Od rana leje i leje i jest taki mega wiatr ze chyba caly dzien przezimuje w domu
|
|
|
|
|
#2789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2790 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

I niech mi ktos powie, ze koty przyzwyczajaja sie do miejsca a nie do ludzi
Moje laza za mna teraz w obcym miejscu krok w krok i boja sie zebym ich samych nie zostawila
Ide spac a jutro na plaze
i dla mnie to silnie odczuwany brak
żeby jak najprędzej wrócił tam skąd przyjechał...
teraz to mi sie spać zachciało ;/ ide pogarowac jeszcze godzinkę.

gratulacje!
padłam