|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Cytat:
coś mi się kiedyś obiło o uszy że na wychowawczym można podjąć pracę na 1/2 etatu ale tylko tam gdzie się złożyło wniosek o jego udzielenie czyli koło się zamyka. No i chyba zostaje mi miesiąc na wypowiedzenie umowy przeze mnie lub pracodawcę prawda? Przez ten miesiąc mogę normalnie pracować czy jak?Dziękuję ci serdecznie za "oświecenie" |
|
|
|
|
#362 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Cytat:
Cytat:
*ten na nfz mówił, że kawał chłopa *lekarz z innego miasta, do którego jeździłam 3 razy na 3/4 d w wydruku o stanie zdrowia stwierdził hipertrofizm ![]() * lekarz, do któego chodzę prywatnie i który zarządził krojenie stwierdził, że pomęczyć bym się mogła ale na jego oko ten poród zakończyłby się cc, ze względu też na moje niegdyś wątłe ciało, które mimo, że obrosło w tłuszcz, nadal mogłoby nie dać rady ![]() Probować sn nie mam zamiaru, bo kategorycznie nie zgadzam się na wywoływany poród naturalny Wiem że to przypadki jeden na milion, ale jeszcze na cc moge się zgodzić, bo to często jest wcześniej planowane, to uważam, że termin porodu sn musi być podyktowany przez nasz kobiecy organizm ![]() no właśnie, informuj nas na bieżąco Gabi
|
|
#363 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#364 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
no trudno... ehhh damy radę![]() Cytat:
Gabi czyżbym wykrakała?
http://www.suwaczek.pl/cache/e857b700d5.png http://s5.suwaczek.com/20090725570120.png http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...49247c80c6.png Edytowane przez Marcia2507 Czas edycji: 2010-08-31 o 09:38 |
|||
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
naked - ja również uważam, ze dużo lepsza jest zaplanowana cesarka niż nagła, bo przy nagłej nie podadzą znieczulenie podpajęczynówkowego, a narkozę, bo nie ma czasu.
Też się boję syt. że będę po terminie i nic się nie będzie działo i trzeba będzie wywoływać poród, a to jest dosyć częste i w takiej syt. nie można powiedzieć, że nie chce się wywoływania a cc... Wiadomo, że jak wszystko zaczyna sie naturalnie w terminie to jest najlepsza sytuacja. Jakby mi lekarz powiedział, że sugeruje cc, ale mogę próbować sn to też od razu zdecydowałabym sie na cc
|
#366 |
|
Rozeznanie
|
Ot, trafiła Ci się szefowa
Lecę posłuchać serduszka mojego królewicza
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz będę szukać w szafie czegoś co mogłabym na siebie założyć...Ogólnie chyba niczego nie zapnę,najlepiej założyłabym ponczo,ale niestety jest w moim domku rodzinnym,więc odpada,ale może cos innego wymyślę.Najwyżej się szalami pookręcam i będzie.W sumie to i tak jadę samochodem,więc tyle tylko,żeby mnie nie zawiało jak będę przemykać
|
#368 |
|
Raczkowanie
|
a mszu rodzi czy chrapie?
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Zmachałam się po tych schodach
już nie ta kondycja może jakieś ćwiczenia znajdę oj coś tak czuję, że jak mnie złapie prawdziwy porodowy skurcz to pożałuję, że taki mi się śpieszyło ![]() Mszu pewnie zabalowała wczoraj
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
naked - jak maluszek jest duży to nie ma co ryzykować z porodem SN
Ja mam wizytę u gina w czwartek - zobaczymy czy Mati się przekręcił, choć w sumie jest nam to obojętne skoro i tak mam mieć CC ze względu na stan moich oczu. Może wyznaczy już gin termin cesarki (choć nie wiem czy to nie za wcześnie ). W Kielcach pogoda do bani - czyli leje deszcz i nic tylko położyć się i spać ale musiałam dziś wcześniej wstać bo musiałam iść na morfologię i oddać mocz do badania Myślałam, że nikogo nie będzie w laboratorium, bo pogoda nie zachęca do wychodzenia z domku, a tłum ludzi był jakieś zbiorowe badania czy co? ![]() ![]()
|
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Ja to pol nocy nie spalam i od rana juz nie spie Wczoraj mialam kryzys i ryczalam przez pol dnia, dzis w miare dobrze sie czuje. Niunia juz bardzo malo sie rusza ze juz wczoraj chcialam do szpitala na KTG pojechac ale wieczorem dala pare kopniakow to sie uspokoilam, wzielam sobie goraca kapil i od razu lepiej mi sie zrobilo. Dzis serducho mi wali jak oszalale mimo ze nic jeszcze dzis nie zrobilam Gabi 3mam kciuki by dzis cos sie ruszylo do przodu ![]() milego dnia wszystkim zycze
|
#372 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też koło 3 miałam pobudkę - dostałam skurczy,w sumie było ich 3 ale jeden taki długi, że musiałam wstać i połazić... przeszło mi dopiero po 5 rano.
Widzę, że dzisiaj w nocy sporo z was nie spało... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie tylko zdziwiła twoja lista zakupów bo dla mnie 90% tych rzeczy wydaje się totalnie niepotrzebnie i to nie jest tak, że trzeba tyle wydać w aptece - chciałaś, to wydałaś ![]() Cytat:
Ja się wcale nie dziwię, że chcecie znieczulenie. Ja nie chcę bo cały czas nastawiam się na poród w wodzie a on wyklucza znieczulenie ZZO, poza tym szpital który wybrałam daje je tylko w teorii... ![]() Cytat:
Zresztą jak o to liczenie zapytałam mojej lekarki to usłyszałam "jak się pani nudzi i nie ma pani co robić to niech sobie pani liczy"... -------------------------------- Po dzisiejszej nocy czuję się jak z krzyża zdjęta... Nie mam już skurczy, ale boli mnie brzuch, mdli mnie i mam rozwolnienie...
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że jest to zwykłe w 80% płatne zwolnienie, ale mój Tż prowadzi działalność z teściową, ale jest tak, że ona go zatrudnia, więc dla nas bedzie korzystne wziać takie zwolnienie
|
|
#375 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE] Cytat:
no baaa... i w miedzy czasie tancze w balecie ![]() no co Ty ostatnio, nie mialam jakos stołka i mowie do meza zapnik mi rzep przy bucie... a on " .... , prrroooosze babciu!"Cytat:
za KTG... u mnie tez cisza w jak w kosciele ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zasłodziłam sie na maxa wypilam 3 swoje czekolady i jeszcze jedna TZta ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja od wczoraj wieczora mam gosci (Brat z dziewczyną), z racji krakowskiej wyprawy mojego szanownego małżonka... wiec moge byc troche mnie dostępna ale postaram sie Was sledzic na bieżąco!gabisun... a Ty do roboty, rodzic mi tu!
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#377 |
|
Raczkowanie
|
Co do powrotu do domu z dzidziusiem to u mnie w szpitalu wymagaja przy odbiorze fotelik inaczej nie puszcza
![]() Moje male kochanie ma dzis urodziny ale nic nie robie bo nie jestem w stanie, obiecalam mu ze jak dojde do siebie to pojdziemy na kregle badz gdzies gdzie bedzie chcial. Przeczytalam mu dzis 2 bajki bo wczoraj nie mialam sil to bardzo sie ucieszyl ze 2 dlugie bo tak zazwyczaj czytam mu jedna dluga przed snem.
|
#378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Większość położnych potwierdza działanie liści malin. Są np. zabronione w trakcie ciąży, bo wywołują skurcze i trzeba unikać herbatek, które w składzie mają liście malin. Natomiast moja położna zaleca picie naparu z liści malin gdy zbliża się termin porodu. Mojej sąsiadce liście pomogły bardzo. Z dwójką dzieci bardzo męczyła się, bo obie ciąże długo przenoszone i akcja porodowa marnie się rozkręcała itp. Przy trzecim miała pić napar przynajmniej 5 razy dziennie i urodziła 2 tygodnie przed terminem i poszło gładko ![]() Gdyby to była bajka z liśćmi, to myślę, że szanowane położne nie bawiłyby się w zalecania picia tego naparu ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#379 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej Kobity,
wy lepiej zacznijcie juz rodzic, bo tyle napłodzilyscie od rana, ze ledwo nadrabiam! Widze, ze Gabi sie juz ladnie szykuje i Klarisa moze u ty tez? ![]() Wstalam o 9ej, (yawn). Ostatnio spie jak suseł! Niestety wlasnie odkrylam, ze mi sie zajad robi Cytat:
No i lec do lekarza. W zasadzie na koncowce ciazy to nawet jak anytbiotyki dostaniesz to nic zlego (ja dostawalam juz w I trym) Bedzie dobrze, a ty sie wyspisz w koncu. Cytat:
Ja na pewno bede wracac do pracy. Wychowawczy nie wchodzi w gre, no chyba, ze mnie zwolnia. Po powrocie mam zamiar skorzystac z mozliwosci o ktorej pisze angliekaw isc na 7/8 i pracowac 6h dziennie Jak sie uda to zmienie sobie jeszcze godziny pracy na wczesniej, ale nie wiem czy mi pojda na reke.Cytat:
i znieczulenie w kregoslup. Mam czekac z przyjazdem do szpitala na akcje porodowa.Cytat:
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
Witams ie w nowej odsłonie
![]() Kolejnym rozpakowanym mamusiom ogromne gratulacje mnie skończył sie fenoterol, jutro wizyta, ale kazął mi odstawić wszelkie pdotrzymujące tabletki w 33 tc, trzymam ise i zmaierzam ze trzy tygodnie jeszcze wytrwac, ale mam stracha, na włąsną rękę magnez i nospę lykam, ale szczerze, to mało działają :/ |
|
|
|
#381 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I
Cytat:
2. Nie, cewnik bez znieczulenia, ale w ogóle nie bolało. 3. Nie boli nic, kompletnie, a ja sie tego bardzo bałam. Poczułam tak naprawdę przy wyciąganiu igły jak trochę piecze. Ale ciekawe uczucie od razu nie czujesz nic...4. Męża nie wpuścili, czekał na korytarzu- a jak mnie z sali wywozili na intensywną- to mąż tylko podszedł na korytarzu i mnie całował ( miał już foty Małego, zawieźli Go do Taty jak mnie szyli) i szedł do domu, bo to już była 22.30. 5. Ja miałam zmyte stópki, ale wszystkie baby miały pomalowane, także faktycznie u stóp można mieć obrączki nie wolno.
|
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Ja u Matiego nie liczę ruchów, bo nie muszę - on rusza się ciągle
w dzień czy w nocy - pora nie ważna, ważne by jak najmocniej kopać mamusię i wypinać różne części ciała a najbardziej lubi wyginać się jak leci w radiu czy w tv piosenka Eminema "I'm not afraid" natomiast Enrique Iglesias w ogóle go nie pobudza |
|
|
|
#383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracaj do nas cala i zdrowa Cytat:
Dziewczyny - co do liczenia ruchów to ja Wam tylko przedstawiłam na czym polega ta metoda, bo wcześniej jej nie znałam, ale jak wczoraj w SR lekarz ją opisywał to sobie pomyślałam, że to metoda żeby kobieta zeschizowała i wolalabym żeby o niej w ogóle nie wspominał. Ten gin. ją przedstawił jako jedną z 2 które mogą nam powiedzieć czy jest wszystko ok. Druga to ktg. Dla mnie też to liczenie ruchów to paranoja...
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
NIKaP-n dzieki za info
a jak sie ma juniorek?
|
|
|
|
#385 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I
Cytat:
Oni pytają, czy jesteś na cos uczulona, to musisz wtedy podać to nic takiego, antybiotyk podadzą i dziecko nie ma szans się zarazić
|
|
|
|
|
#386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ostatnio non stop na sniadanie jadam nutelle korzystam poki moge jeszcz ![]() A mnie znow brzuch zaczal bolec i zaczynaja sie skurcze, najgorsze w tym jest to ze sie czeka na akcje a tu nic sie nie dzieje i czlowieka tylko meczy
|
|
#387 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z laboratorium... Wyniki w czwartek... Zaraz idę się szykowac do lekarza
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tzn. czasem warto iść na zwolnienie lekarskie niż mieć mało sprzyjającą atmosferę w pracy podczas wypowiedzenia. A okres wypowiedzenia zależy od Twojego stażu pracy w tej firmie.
Cytat:
|
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
NIKa-Pn a jakich kosmetyków dla dzieciaczków używają w św. Rodzinie? I czego teraz używasz?
A gdy rodziłaś jeszcze sn to mąż był przy Tobie? Musiał spełnić jakieś warunki, tzn. jego strój?
|
|
|
|
#389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mam dokladnie ten:http://www.*************pl/product-p...nku-UV-F4.html i w opisie jest ze chroni przed wiatrem i wplywem srodowiska i ma filtr UV wiec raczej na buzke na dwor, choc jest napisane,ze do pupy tez ok ![]() wykropkowalo link, wiec wklejam opis:
Krem ochronny do twarzy ciała i pupy. Jest szczególnie delikatnym produktem do codziennej ochrony wrażliwej skóry niemowląt i dzieci. Dzięki zawartości tlenku cynku, talku i olejów mineralnych zapobiega powstawaniu stanów zapalnych oraz skutecznie łagodzi podrażnienia skóry. Tlenek cynku dodatkowo sprawia, że krem chroni przed szkodliwym wpływem środowiska. a jesli chodzi o pytania Klariski to do pupy z nivei mam to: http://www.nivea.pl/advice/show/1639...and_protection ten kojacy PRZECIW ew. odparzeniom, jak bedzie cos powazniejszego to dopiero kupie sudocrem czy inny specifik a moze i tego nie trzeba bedzie stosowac i wystarczy bambino ![]() Cytat:
wiec ja zakladam tez taka wlasnie opcje ![]() a jesli chodzi o przewozenie dzieci ze szpitala to nie ja to wymyslilam i sama bylam mega zdziwiona, bo do tej pory tylko slyszalam, ze nie wypuszczaja dzieci jak sie wlasnie nie ma fotelika ja mam i to i to i poprosze meza o zamontowanie fotelika a do szpitala wejdzie z gondolka, a jak corcie przewieziemy ostatecznie to sie jeszcze zastanowie, jak sie podksztalce w tym temacie Cytat:
moze cos sie ruszy a co do pempuszka to ja juz zglupialam chyba sie wstrzymam i zobacze co powiedza w szpitalu i mezus ewentualnie dokupi ![]() Cytat:
za duzo tam przezylam i w ciagu 3 lat pracy mam doswiadczenie zawodowe starej baby
Edytowane przez Maggie1983 Czas edycji: 2010-08-31 o 10:44 |
||||
|
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
NIKA- jak sie macie???
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

coś mi się kiedyś obiło o uszy że na wychowawczym można podjąć pracę na 1/2 etatu ale tylko tam gdzie się złożyło wniosek o jego udzielenie czyli koło się zamyka. No i chyba zostaje mi miesiąc na wypowiedzenie umowy przeze mnie lub pracodawcę prawda? Przez ten miesiąc mogę normalnie pracować czy jak?

tylko z tą różnicą, że to nie jest juz takie całkiem bezbolesne 

szok a mój biedny Paweł potem spac przez to nie mógł

).
niby czymś tak psikała, ale miała właśnie takie podejście "przecież to tylko pępek, zaraz odpadnie". Dlatego ja wybrałam octenisept, zresztą mam dużą butlę bo grubo ponad miesiąc robiłam tż-owi opatrunki po zabiegu ( rana leczona na otwarto bez zaszycia do końca )sprawdził się super i mam teraz do niego zaufanie i sporo mi jeszcze zostało 

a cc mam zaplanowana dopiero na poniedziałek i bardzo chciałabym wytrzymac jeszcze te pare dni..