|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Też zazdroszczę tej Francji, u mnie też 13 stopni, zimno, kurtałka krótka, ale mam sporo długich ciepłych swetrów, to jakos jeszcze latam.
A bym tak pogrzała sobie cielsko na słońcu... ![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za miłe słowa, mi sie wydaje, że brzuszek no taki dość normalny, ale z mojej górnej perspektywy to wygląda inaczej, mimo wszystko miło mi strasznie ![]() ![]() ![]() Anecka - kciukasy za normalna atmosferę w domu, a dla TŻ-a zachowal się tak jak przystało na podpore rodziny i okazał wsparcie, którego bardzo potrzebowałas, w takiej chwili. Fajnie, że nie jesteś sama w tych ciężkich chwilach, oby TŻ nadal sie tak ładnie zachowywał, grzeczny chłopak, no !Irsin - przytyłam i to całkiem całkiem :P zanim zaszłam w ciążę, to wazyłam 56 kg przy wzroście 166c, teraz 11 kg więcej, a wzrost nadal ten sam dokładnie przy dzisiejszym ważeniu wyszło 67,3kg. Czekam tez na wieści od Kootkka i Ishki, no i co z tą Pełnia???? ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Kombinezonik kupiłam w lumpku. Nowy, zapakowany w oryginalne opakowanie z metkami C&A wszystkimi, za jedyne 30 zł, pieknie cieplutki z rękawiczkami, więc uważam zakup za moją dume
|
|
|
|
#2792 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
Cytat:
Jutro mam lekarza, mam nadzieję że da mi zwolnienie, bo już jestem mega zmęczona
|
||
|
|
|
#2793 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mnie sie spac chce
dziecko mi w nocy mleko wolalo , a poza tym to tak mnie biedra bola ,ze spac nie moge .Dup...ko sie rozchodzi na boki nie wiem w czym ja bede lazic. Wygladam juz jak golonka na dwuch wykalaczkach
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Mela, rządzisz
![]() Edzia, pewnie że bym chciała namiary. Jeśli uda Ci się załatwić, byłabym wdzięczna Ja ugotowałam obiadek, żeby już później nie musieć stać przy garach. Panowie zagruntowali ściany pod gładź, śmierdzi to dziadostwo - mam nadzieję, że nie wydziela żadnych toksyn. Na wszelki wypadek siedzę przy otwartym oknie... Mój Tato miał dziś kontrolną tomografię. Wyniki w czwartek, więc trzymajcie kciuki ![]() Kootekk, widzę Cię
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina jakaś ty chudziutka! No pozazdrościć takiej figurki
Miałam takie szczuplutkie nogi itp zanim zaszłam w ciążę. Teraz nie mogę na siebie patrzeć Irsin jak dziś humorek? Lepiej troszkę? Kootek czy jeszcze jesteś w dwupaku? Mam nadzieję, że dobrze zaciskałaś nogi, mimo smacznego snu? ![]() Ishka jesteś już w domu? De28 zazdroszczę pogody we Francji. U nas zapowiadają 18 stopni, ale jakoś tak ponuro jest A dziś na noc pierwszy raz włączyliśmy piec, bo w domu było tylko 19,5 stopnia i dzieci domagały się dodatkowego koca do spania Ciepełko było w nocy i jak dla mnie za ciepło, bo piec za mocno ustawiłam. Chyba jeszcze nigdy nie włączałam pieca w sierpniu. Co za pogoda Ja od rana mam brzuch jak kamień. Odkąd mały leży w poprzek, to jego przeciąganie się jest dla mnie bardzo bolesne, bo rozsadza mi boki. Może on sam, wpadnie na to, że w poprzedniej pozycji było mu wygodniej ? ![]() Lecę teraz na warsztat, bo coś klekocze pod autkiem, a ja tego bardzo nie lubię ![]() Gorzej jak mnie złapie sranko gdzieś poza domem Bo pożarłam wczoraj wieczorem i dziś rano pół paczki suszonych śliwek ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- A mój mąż mówi, że mam figurę 90 - 60 - 90 ....... i w drugiej nodze tyle samo |
|
|
|
#2796 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
ach z tymi chlopami... moj to mi mowi zawsze, ze mam idealne ksztalty, ale jakbym troche schudla tez byloby fajnie... |
||
|
|
|
#2797 |
|
Rozeznanie
|
słuchajcie 32 tydzień to który miesiąc 7 czy 8? chyba 8 ? Ale słabo się dziś czuję, ciężko mi oddychać ale podobno to normalne i dopiero jakieś 2 tyg. przed porodem jest ulga bo brzuch idzie w dół i nie uciska na przeponę. Mam otwarte okno a słabo mi się robi nawet na leżąco
Wyszłabym na powietrze ale ta pogoda Kootekk napisz co tam u Was bo inaczej to ja się nie ruszę od tego kompa ... Edytowane przez Gustawek Czas edycji: 2010-08-31 o 10:38 |
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Twoje dzieci cieplolubne Ja mam teraz w pokoju 17 stopni i mi cieplo, a ojciec trzesie tylkiem i tz tez ![]() Dziewczyny, jaki recznik kapielowy dla dziecka kupic? w sensie z frotte czy jaki? Potrzebuje taki z kapturkiem.. a chyba jest jaka mikrofibra do wyboru i inne tworzywa..
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
czytam co tam u was nocka byla super, mialam stopery w uszach i spalam jak dzidzia, na dodatek ani kropla wod nie poleciala ale mimo naszej checi waliki i pozostania w dwupaku, nie wiem czysie uda ogolnie to wszystko ok, ale sprawdazja poziom bialka rp czy jakiegos tam we krwi i jesli bedzie podwyzszony to jeszcze dzisiaj beda ciac bo to oznacza ze do malego sie moze zakazenie dostac i nie jest bezpieczny w brzuchu ale wazy 1800g i mam byc spokojna bo to juz w tym etapie sa silne dzieci boje sie i czekam na te wyniki jak na szpilkach |
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie każdy miesiąc liczę od 31-go, bo termin mam na 31.10 Oddycha mi się też bardzo ciężko. Ciągle otwieram okna, bo mi duszno. Powiem Ci, ze ja mam bardzo nisko brzuch,a jednak też mi duszno, wiem ja tam nie liczę, że tuż przed porodem będzie lżej ![]() Poza tym doskonale pamiętam jak się czułam w poprzednich ciążach i wiem, że zawsze w 8 m-cu miałam już wszystkiego dość i marzyłam, żeby ciąża trwała tylko 7 m-cy, bo potem jest już coraz ciężej. |
|
|
|
|
#2801 |
|
Rozeznanie
|
Anecka chyba frotte najlepszy bo to bawełna , te z polarkiem czy tam innym poliestrem słabo piją wodę podobno
Kootekk ale Ci trochę zazdroszczę że już niedługo przytulisz swojego synka to co piszesz - na szkole r. nam też mówili że 32 tc to już bardzo dojrzały wcześniaczek a w 34 tc to niektóre wczesniaki prawie nie różnią się od donoszonych, tak więc będzie dobrzeWeronisia, wlasnie też mam nisko brzuch a ledwo zipię co to będzie w paździeniku, lepiej nie mysleć Edytowane przez Gustawek Czas edycji: 2010-08-31 o 10:55 |
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale skoro już wiem, co u ciebie, to wreszcie mogę pojechać na warsztat... |
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja, trzymam kciuki za Twojego tatę
![]() też bym chciała być teraz we Francji zjedzenie 3 batoników fit chyba już nie jest takie fit? mój mąż jest kochany i mówi mi, że pięknie wyglądam ![]() a dziś pępek mnie znów boli, w ciąży najbardziej bolą mnie okolice pępka no ale mam nadzieję, że ból przejdzie, bo dziś chcę się wybrać na zakupy obuwnicze choć ostatnio trochę się załamałam, bo przymierzałam swój rozmiar buta, który praktycznie zawsze w każdym sklepie mam taki sam i były mi ciasnekootekk, no to mnie uspokoiłaś, bo czekała i czekałam na wieści od Ciebie
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2010-08-31 o 10:45 |
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, ja mam jeden z kapturkiem frotte, a poza tym będę używać też naszych zwykłych frottowych ręczników. Moim zdaniem frota najlepiej wciąga wodę. Sama zresztą najbardziej lubię takie szorstkie, mocno już sprane, a nie te puchate... No ale dzidziuś pewnie woli mięciutkie
Kootekk, cały czas trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za kciuki dla mojego Taty
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
kootekk, to czekamy razem z Toba
Swietnie, ze chociaz sie wyspalas no i Michalek jaki juz spory Gustawek, ano frotte kupie, ale sa rozne frotte. Wlasnie widzialam na allegro frotee 80% bawelna i 20% poliester ![]() No i tak sie zastanawiam te pampersy to kupowac jak najwieszka pake 3-5kg? czy wystarczy jakas mala bo diecko szybko rosnie? hehehe ja tez wole te sprane wstyd sie przyznac ale mam swoj z niemowlectwa recznik
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-31 o 10:49 |
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matko! Zamarzłabym na śmierć! U nas jest zawsze 22-23 stopnie. Jak już jest 21, to ubieramy się w grube swetry, polary i leżymy pod kocem ![]() Piec ustawiony jest, żeby w domu utrzymywało się cały czas 22 stopnie. Raz coś mu brakowało wody i nie grzał dobrze i zrobiło się 19, to wzywałam faceta do naprawy, bo zamarzałam. U mojej teściowej też jest tak zimno. U nich temp. nie przekracza 19 stopni. Ale oni to mają ze względu na pieniądze, bo grzeją prądem, a to drogo wychodzi. U moich rodziców temperatura sięga 26 stopni, ale to już jest ukrop ![]() Jednak każdy lubi inną temperaturę. |
|
|
|
|
#2807 |
|
Rozeznanie
|
Kootekk trzymamy kciuki
|
|
|
|
#2808 |
|
Wtajemniczenie
|
Kootekk w sumie już Michałek całkiem spory
będzie dobrze
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Gustawek od skonczonego 32 tygodnia liczy sie 8 miesiac.
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Anecka moj maz ma recznik ktory dostal w szpitalu po urodzeniu, z nadrukowanym rokiem
|
|
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
kotekk daj znac jak to crp jak beda wyniki, jak mi w I ciazy saczyly sie wody to crp sie podnioslo i dziecko z wrodzonym zapaleniem pluc urodzilam,wiec lepiej ciac za wczasu
recznik ja uzywam frotte dla siebie i dla dzieci tez |
|
|
|
#2811 |
|
Dragonfly
|
kootekk
to Michalek jest juz spory,dacie rade![]() ja dzis p0jde na rynek z tesciowa kompletowac wyprawke
|
|
#2812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety przez taka temp. mialam odmrozony nos i naczynka i mi pekaly No i tez na cieplote wplywa to ze ja mam bardzo wysokie mieszkanie wiec nigdy nie bedzie cieplo. Jak sie pali w piecu to jest max 20 st. U ciotki jak bylam w malym mieszkanku,niskim.. ona ma ustawione na 19st grzania i bylo mi strasznie cieplo! ale pokoje ma male i po 2 grzejniki, ja tez mam 2, ale pokoj 2x wiekszy. Cytat:
to fajna pamiatka w sumie ![]() co do laktatora, co byscie wziely majac do wyboru te dwa: mini electric medela czy avent isis reczny? dodam ze jeden sutek zawsze mam wklesly o ile to ma znaczenie w odciaganiu.
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
Kootek- ja też trzymam kciuki! Moja babcia urodziła wujka też mniej więcej na tym etapie ciąży - ważył 1900 g, od razu ich wypuścili ze szpitala i jakoś przeżył bez opieki medycznej, a było to ponad 60 lat temu...
|
|
|
|
#2814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia, troche lepiej - dzieki
![]() w nocy kłuło mnie coś w macicy ![]() 8 miesiac mamy wiec teraz juz coraz gorzej chyba bedzie - ja przynajmniej pewnie bede tylko narzekac i narzekac ![]() z TZ troche lepiej, ostatnia szansa - jesli nie bedziemy potrafili sie dogadac to po narodzinach sie rozstaniemy i zostaniemy parntnerami ale tylko w kwestii wychowywania malej. Jest jedna rzecz o ktora ja mialam do niego wielki zal przez pare miesiecy,ale dusilam to w sobie - wczoraj mu powiedzialam i mam nadzieje,ze to oczysci atmosfere. U Was tez od rana leje i zimno? |
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym też przy 17 stopniach zamarzła, ciepłolubna jestem
![]() Mój Dzidź dzisiaj się wierci i wierci, i stuka, i się przeciąga. Rekompensuje mi wczorajszy spokojny dzień
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Wtajemniczenie
|
Irsin oby z tż sie ulozylo
Anecka ja wzielabym medele chyba ![]() ja sobie kupie(jesli bedzie potrzebny oczywiscie medele ale reczny |
|
|
|
#2819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kombinezonik też ekstra. No a brzuszek to taki malutki
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
O, sprawdzilam i ma regulacje sily ssania i jeszcze dobre opinie w sumie.. musze zobaczyc w sklepach czy maja. Jade zaraz do reala z ojcem
3majcie kciuki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

dziecko mi w nocy mleko wolalo , a poza tym to tak mnie biedra bola ,ze spac nie moge .Dup...ko sie rozchodzi na boki nie wiem w czym ja bede lazic. Wygladam juz jak golonka na dwuch wykalaczkach

Ciepełko było w nocy i jak dla mnie za ciepło, bo piec za mocno ustawiłam.