Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 12:22   #421
Zuziczka
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
A o 15 wyruszamy do lekarza proszę o kciukasy
Ilona- kciuki trzymam! I na barszczyk mnie natchnelas
Stary 2010-08-31, 12:27   #422
falbala
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

ycnan - super to Boryskowe malowidło.. szkoda, ze u mnie zdolnosci plastyczne równaja sie zeru
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:32   #423
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
naked - ja również uważam, ze dużo lepsza jest zaplanowana cesarka niż nagła, bo przy nagłej nie podadzą znieczulenie podpajęczynówkowego, a narkozę, bo nie ma czasu.
Też się boję syt. że będę po terminie i nic się nie będzie działo i trzeba będzie wywoływać poród, a to jest dosyć częste i w takiej syt. nie można powiedzieć, że nie chce się wywoływania a cc... Wiadomo, że jak wszystko zaczyna sie naturalnie w terminie to jest najlepsza sytuacja.
Jakby mi lekarz powiedział, że sugeruje cc, ale mogę próbować sn to też od razu zdecydowałabym sie na cc

Ja miałam nagłą cc i zzo w plecy, a nie narkozę.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
NIKaP-n dzieki za info a jak sie ma juniorek?

Dzięki, dobrze grzeczny synuś, właśnie z babcią na spacerze śmiga. ps: pogodziłyśmy się z mamą
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:35   #424
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ja miałam nagłą cc i zzo w plecy, a nie narkozę.
Nie była więc tak nagła syt., że było zagrożenie życia dziecka itp. U Ciebie chyba była cesarka ze wzgl. na brak rozwarcia?

Nie wiem czy przegapiłaś moje pytanie, więc jeszcze raz napiszę
Trochę nie rozumiem dlaczego oilatum zwykłe jest bardziej lecznicze niż soft? Chyba Soft to to samo tylko bezzapachowe...
Stary 2010-08-31, 12:40   #425
falbala
Raczkowanie

Cytat:

Dzięki, dobrze grzeczny synuś, właśnie z babcią na spacerze śmiga. ps: pogodziłyśmy się z mamą

super, że z mama juz luzik, pewnie obie odetchnęłyście
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:41   #426
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I

Cytat:
Napisane przez _borowka_ Pokaż wiadomość
NIKa-Pn a jakich kosmetyków dla dzieciaczków używają w św. Rodzinie? I czego teraz używasz?
A gdy rodziłaś jeszcze sn to mąż był przy Tobie? Musiał spełnić jakieś warunki, tzn. jego strój?

Do kąpieli oilatum lub cos w tym rodzaju i na pewno oliwki.
Ja mam do kąpieli oilatum, do pupci linomag, do buźki bepanthen, do noska sól fizjologiczną, do pępka octanisept, chusteczki nawilżane do pupy po siusiu ( po kupce myję wodą wacikiem), oliwkę johnsona.
Mąż był przy mnie non stop, nie wyobrażam sobie samotnego porodu, leci z Ciebie woda, krew (sorry, ale tak jest ), a jak chce Ci sie siusiu- to mąż jest niezastąpiony bo trzeba wyjąć podpaskę (podkład) i wsunąć podsuwacz, a Ty masz akurat skurcz i nie jesteś w stanie się ruszyć).

co do ubioru- kupiliśmy fartuch (5zł) i kapcie (1zł), ale nie musiał ubierać, bo to zależy od położnej
Stary 2010-08-31, 12:42   #427
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Jestem tego samego zdania Nie wnikając w pozostałe plusy i minusy jednorazówek, pupka dziecka jest, przynajmniej w jakimś stopniu sucha, bo siuśki i kupki (te pierwsze, rzadkie) wchłaniają się, a przy tetrze wszystko jest mokre i do tego zazwyczaj leci dalej, na ubranko (ceratki czy inne tego typu wynalazki tylko blokują dostęp powietrza do zadka). A zachrzanianie z mokrym tyłkiem zimą chyba nie jest dobre dla dziecka

kasienka1701, ano miałam wstawić Boryskowe malowidło i ...zapomniałam Nie chce mi się robić ładnych zdjęć, więc wstawiam takie byle jakie, na szybko zrobione:
Powinnam się wysilić i "domazać" szpary, ale mi się nie chce Paskuda ze mnie

PS: tego białego nie widać prawie wcale. Ale zdjęcie z fleshem robione (bo w kielcowie paskudna pogoda dziś) i tak dziwnie to wygląda :/
jeju cudasne
Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Mszu- mysle, ze ten twoj TZ to by jednak mogl wziac sobie pare dni urlopu na porod i pierwsze dni Nie dosc, ze Ty sama, stres, nerwy, ale i cala radocha go ominie. Nagadaj mu, w koncu tatusiem zostanie!

Pawel ma wciaz pepek? No ładnie Chyba bardzo sie do niego przywiazal No i moze rzeczywiscie pianista bedzie, choc Senior to by pewnie wolal, zeby w Lechu gral
Nika a chodzisz do tej apteki DOZ (dbam o zdrowie)Dostalam tam karte rabatowa dla mam z dzieckiem i sa fajne promocje

Jejku nie piszcie juz o tych blednych usg, bo zwariuje.
Jesli sie okaze, ze i u mnie jest blad, to Olek zamiast tych 2kg bedzie mial 1kg? To tak jakby worek cukru urodzic, tyle ze z raczkami i nozkami.

Bylam na spacerze. Kurcze czuje sie lepiej niz w 8ym miesiacu Moge łazic i skakac wrecz, nawet skurczy nie mam. Chyba jakis dobry dzien ma to moje cialo dzisiaj.
Zuzia, na pewno Olus rosnie i nie masz sie co martwic - sama do mnie pisalas, ze zarlok, bo czkawki ma jak moja cora wiec maly na pewno nie bedzie a swoja droga ja tez wage mojej cory przeliczam na worki cukru
Cytat:
Nie była więc tak nagła syt., że było zagrożenie życia dziecka itp. U Ciebie chyba była cesarka ze wzgl. na brak rozwarcia?

Trochę nie rozumiem dlaczego oilatum zwykłe jest bardziej lecznicze niż soft? Chyba Soft to to samo tylko bezzapachowe...
to soft jest na pewno bezzapachowe bo mam i tak tez jest napisane a to normalne to nie wiem....
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:47   #428
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
NIKA- jak sie macie???

generalnie Ciociu ok
Tylko spuchło mi pół cycka- dziwnie tak od dołu i miałam wczoraj stan podgorączkowy, zaraz będę kombinować z kapustą, bo znalazłam fajny artykuł, co ninaad wkleiła

A tak, norma
Jemy, siusiamy, kupkamy, czasem podudlamy, ale tylko chwilę. Wczoraj puściliśmy na mamę pawika i szła sie w nocy kąpać, luzik

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
NikaP-n... własnie nie umiem sobie wyobrazic jak to jest jak odchodza wody to musi byc dziwne przezycie

mszu
to jak nietrzymanie moczu ja myślałam, że siusiam i czekalam potem z jazdą do szpitala, aż to przejdzie - myślałam, że wyleci iles i "szlus". A tu nie, położne ze mnie lały, bo to do porodu leci cały czas, później z krwią. Nie czujesz tego, tylko widzisz mokre ;D

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Nika - fajnie, że dobrze sobie radzicie we trójkę
Trochę nie rozumiem dlaczego oilatum zwykłe jest bardziej lecznicze niż soft. Chyba Soft to to samo tylko bezzapachowe...

Niby to soft jest delikatniejsze, w sensie bardziej codzienne i zapobiegawcze, a to normalne jest bardziej takie lecznicze- tak nam Pani w aptece tłumaczyła.
Stary 2010-08-31, 12:52   #429
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
to soft jest na pewno bezzapachowe bo mam i tak tez jest napisane a to normalne to nie wiem....
Cytat:
Niby to soft jest delikatniejsze, w sensie bardziej codzienne i zapobiegawcze, a to normalne jest bardziej takie lecznicze- tak nam Pani w aptece tłumaczyła.
Dzięki za odp.
Ja kupiłam na początek Oilatum Soft właśnie ze wzgl. na to, że jest bezzapachowe. później spróbuje innych emoliantów, jakiś tańszych.
Stary 2010-08-31, 12:52   #430
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
sado macho mowisz a ja tez jak tamta babka boje sie, zeby kupy im nie walnac serio to by byla trauma do konca zycia

Nikus to wlasnie za Twoja rada kupilam oilatum tylko nie wiedzialam, zeby kupic zwykle i wzielam juz soft, no ale trudno no i jak widac po oilatum nie trzeba oliwkowac, ale oliwka ktora kupilam jednak sie nie zmarnuje, bo mozna uzywac tak jak Ty rano fride mam, chusteczki, paleczki do uszu, pieluchy tez, a zamiast wacikow mam pake gazikow bepanthen tez juz jest! dzieki Mamuska

No z kupą serio, po lewatywie w ogóle o tym nie myślałam Laski nie ma sie co bac lewci, dobra lewcia nie jest zła

Maggie Kochana, nie ma sprawy, chętnie podzielę się tym, co zauważyłam A z tym oilatum nie ma problemu, soft też dobre. Ja następną flache też soft kupię, z resztą powiem Wam, że w miarę szybko schodzi, bo codziennie nakrętka do kąpieli. Te chustki nawilżane też szybko idą, ok.3 dni. Więc warto na promocjach większą ilośc kupować
A Pawcio ma suchutką skórę i rano Mu oliwkuję, bo skórka schodzi. Także oliwka się nie zmarnuje
Stary 2010-08-31, 12:52   #431
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
Nika a chodzisz do tej apteki DOZ (dbam o zdrowie)Dostalam tam karte rabatowa dla mam z dzieckiem i sa fajne promocje
Z tymi rabatami to ich sprawdzaj lepiej.Ja kiedyś miałam kartę z 20% rabatem na wszystko-teoria(właśnie DOZ).A w praktyce się okazało,że ceny przed rabatem strasznie wywindowane i po rabacie to tylko jakieś1-2% w porównaniu z inną tanią apteką.Ale może to mi się taka apteka trafiła.

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
No niestety ja też nie mogę sobie na to pozwolić. Pewnie ciężko będzie zostawić 7 miesięczne dziecko i iść do pracy, ale takie życie.
No to współczuję tobie i też innym,co nie mogą sobie pozwolić na wychowawczy.Mam znajomą w podobnej sytuacji.Dziecko jej ma bardzo dobra opiekę,ale po powrocie z pracy jest tak utęsknione,że nie daje mamusi od siebie odejść.A jeszcze obiad ugotować,posprzątać.Począ tki na pewno nie będą łatwe,ale cóż takie mamy realia,żyć za coś trzeba,a i o utratę pracy nie jedna się obawia.

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-08-31 o 12:53
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:57   #432
NIKaP-n
BAN stały

Na czwartek umawiam się z położną i obada pępek, może trzeba będzie spirytus wprowadzić. Ale moja mama mówi, że mi też się długo trzymał, także pewnie synus ma to po mnie
Stary 2010-08-31, 12:58   #433
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Udanych wizyt wszystkim,USG,KTG i wizyty z maluszkiem

A gdzie STRASZNIE SIĘ CIESZĘ po" chyba teściowie przyjadą".
Heheh nie pisze tego bo tak nie jest hehehhe

A ostatnio to już w ogóle odpadłam jak mi teściu przedstawił plan działania że najpierw jedna mama dwa tygodnie potem druga mama dwa tygodnie i tak zleci miesiąc ehhehe mam nadziej ze to żarty bo się zabarykaduje i nie wpuszczę. Jak będę potrzebowac pomocy to na pewno o nią poproszę
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:01   #434
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
generalnie Ciociu ok
Tylko spuchło mi pół cycka- dziwnie tak od dołu i miałam wczoraj stan podgorączkowy, zaraz będę kombinować z kapustą, bo znalazłam fajny artykuł, co ninaad wkleiła

A tak, norma
Jemy, siusiamy, kupkamy, czasem podudlamy, ale tylko chwilę. Wczoraj puściliśmy na mamę pawika i szła sie w nocy kąpać, luzik
Ciesze sie ze babcia sie nawrocila
A kapuste przykladaj, podobno smierdzi ale pomaga
Jejku jak Wam zazdroszcze, ja tez juz chce Olka na zewnatrz. To takie egoistyczne chciejstwo, bo niech on tam sobie jeszcze siedzi i ciagnie ta matke poki sie da. W sumie to nawet go moge przenosic jesli to cos pomoze

A tak z innej beczki. Nie wiem czy ogladalysci wczoraj na tvp info wystapienie Kaczora a po nim Heni Krzywonos? Ja ogladalam i powiem Wam jedno- jesli bedziemy miec wiecej takich kobiet/osob w naszym kraju to nie zginiemy. Gdyby nie brzuch, to bym telewizor z Henią w srodku normalnie wysciskala! TAK TRZYMAC!
Heniu jestes WIELKA i masz wiecej jaj niz całe to szanowne grono ważnych osobostosci co tam siedziały.

http://www.youtube.com/watch?v=Rmibi...layer_embedded
Stary 2010-08-31, 13:02   #435
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
babka, która przyjechała z rozwarciem 8cm i jej już nie zrobili lewatywy. Skończyło się kleszczami, bo mówiła, że miała totalne opory przed parciem, coby kupy nie walnąć...
O matko,pewnie miałabym ten sam problem...

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
kasienka1701, ano miałam wstawić Boryskowe malowidło i ...zapomniałam Nie chce mi się robić ładnych zdjęć, więc wstawiam takie byle jakie, na szybko zrobione:
Eeeee bajer Zdolniacha z ciebie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
jeszcze jestem w dwupaku, dziś mnie wypuscili ze szpitala, bo po niedzielnej akcji ze skurczami nic się nie działo..
W domku pewnie czujesz sie lepiej,ale i tak pewnie niedługo czy chcesz czy nie,wrócisz do szpitala i wyjdziecie już z dzieciątkiem

Wróciłam od lekarza i wiecie co????Mam zapalenie oskrzeli....
Co za pech!!!Dostałam kilka leków,w tym antybiotyk,który podobno można brać w ciąży,ale przyznam szczerze,że mam jakiś opór(zwłaszcza,że na ulotce jest napisane,że mozna tylko w ostateczności).Poza tym mam jakiś lekki syrop,maść majerankową pod nos i olejek do inhalacji(właśnie się inhaluję)...Że też musiało mnie dopaść.Boję się,żeby Małej to nie zaszkodziło.Aż mnie brzuch z tego wszystkiego rozbolał,teraz jest taki twardy i napięty-ajjj..

Nika
tym pępkiem to się na razie nie przejmuj.Nam położna mówiła,że to jak szybko odpada,zależy od grubości pępowiny.Jeśli była gruba to odpadnie po dłuższym czasie,więc luzik

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-08-31 o 13:07
kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:03   #436
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Caly czas Was podczytuje i mimo, ze leze nie mam natchnienia na pisanie . W tym tyg ostateczne pakowanko do szpitala. Zamowilam jeszcze na all cieply kocyk i reczniki dla Malego.
Czy tez sie zastanawiacie jak beda wygladac Wasze pociechy? .

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:06   #437
ycnan
Zadomowienie

Dziękuję, kochane, za komplementy

IlonaN2, kciuki za wizytę
Cytat:
Co do tetry,to przed chwilą składałam z córką ,jak ona mówi dzidziusiowate rzeczy.Wzięła do ręki pieluchę i pyta:"a co to?"._"pielucha tetrowa"-"a po co?"-"zamiast pampersów można używać"-" Brrrrr",a minę miała taką wyrażającą zdumienio-obrzydzenie,że śmiałam się dobrych parę minut.

Cytat:
Ilona- kciuki trzymam! I na barszczyk mnie natchnelas
I mię też... Ale, ja mam dziś pierożaczki od teściowej

NIKaP-n
, super, że się z mamą pogodziłyście
Cytat:
A tak, norma
Cytat:
Laski nie ma sie co bac lewci, dobra lewcia nie jest zła

Widzę, że humorek dopisuje Super

Cytat:
Z tymi rabatami to ich sprawdzaj lepiej.Ja kiedyś miałam kartę z 20% rabatem na wszystko-teoria(właśnie DOZ).A w praktyce się okazało,że ceny przed rabatem strasznie wywindowane i po rabacie to tylko jakieś1-2% w porównaniu z inną tanią apteką.Ale może to mi się taka apteka trafiła.
Zgadzam się całkowicie Ja się zawsze w kilku aptekach "zwykłych" pytam o cenę, a dopiero potem w tych, co mam karty rabatowe. A w DOZ, wcale nie jest tak tanio, nawet z rabatem. Oczywiście, zależy co chcemy kupić.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:12   #438
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
No pewnie,cały czas,to normalne,ale i tak jestem pewna,że moja Mała będzie wyglądać zupełnie inaczej niż to sobie wyobrażam

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:15   #439
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Caly czas Was podczytuje i mimo, ze leze nie mam natchnienia na pisanie . W tym tyg ostateczne pakowanko do szpitala. Zamowilam jeszcze na all cieply kocyk i reczniki dla Malego.
Ja cię "natycham" na pisanie Pisz, Kobieto, pisz z nami

Ja zaczęłam się zastanawiać i pytam ostatnio męża czy on też już o tym myśli, a on mi na to - a nad czym tu myśleć, wiadomo, będzie do mnie podobny...
Później zeszło na temat tego, że po porodzie sn dziecko jest opuchnięte, często posiniaczone itd. no po prostu nie wygląda zbyt dobrze, na to mój Tż - aaa, nie to w takim razie będzie podobny do Ciebie
Chyba przez 5 minut nie mogłam sie uspokoić ze śmiechu, aż Tż mnie uspokajał tak sie chichrałam.

Ostatnio przy położnej pytam go skad on właściwie wie, że ma gr. krwi A Rh + (nie widzialam kartki z laboratorium), a on mi na to - tak czuję
Stary 2010-08-31, 13:15   #440
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Niestety, regulują to odpowiednie przepisy i na pewno jest to tylko 80% liczone wg średniej za ostatnie 12 miesięcy.
Są to te same zasady, jakie będą panowały kiedy bierzesz opiekę nad chorym dzieckiem- max 60 dni w roku.
A no widzisz...to dziękuję za informację bo ja cały czas żyłam w przeświadczeniu,że na członka rodziny na opiekę L4 jest 100% płatne.

Cytat:
Jejku nie piszcie juz o tych blednych usg, bo zwariuje.
Jesli sie okaze, ze i u mnie jest blad, to Olek zamiast tych 2kg bedzie mial 1kg? To tak jakby worek cukru urodzic, tyle ze z raczkami i nozkami.

Bylam na spacerze. Kurcze czuje sie lepiej niz w 8ym miesiacu Moge łazic i skakac wrecz, nawet skurczy nie mam. Chyba jakis dobry dzien ma to moje cialo dzisiaj.
Oj nie martw się, Oluś na pewno ładnie rośnie Ja też ostatnio mam dni lepszego samopoczucia. Może to psychika, że to już końcówka ciąży i w sumie jakby się jakaś akcja zaczęła to nasze dzieciaczki są w miarę bezpieczne.

Cytat:

Miałam Wam napisać o badaniu na paciorkowce.
Podobno nie warto go robić wcześniej niż w 37 tyg. bo nie wiadomo czy nie będzie ewent. nawrotu, a leczenie trwa tydzień i dlatego najlepiej je zrobić w 37 tyg. (inf. od 2 lekarzy)
moja ginka też tak powiedziała stwierdziła,że na następnej wizycie, to będzie końcówka 37tc pobierze mi wymaz jeśli chcę i wynik poczeka na mnie w szpitalu. Powiedziała,że przy cc w sumie i tak to badanie jest zbędne bo dziecko nie przechodzi przez kanał rodny więc nie styka się z pociorkowcem

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
A ostatnio to już w ogóle odpadłam jak mi teściu przedstawił plan działania że najpierw jedna mama dwa tygodnie potem druga mama dwa tygodnie i tak zleci miesiąc ehhehe mam nadziej ze to żarty bo się zabarykaduje i nie wpuszczę. Jak będę potrzebowac pomocy to na pewno o nią poproszę
strateg...prawie jak Napoleon

starapanno a ja już się zastanawiałam co z tobą się dzieje, a ty się poprostu obijasz

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-08-31 o 13:21
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:16   #441
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

Odpisałam na pytanie o oilatum
edit: widzę, że już znalazłaś

Moja cesarka była "ze względu na zagrożenie życia dziecka"- kiedyś już o tym pisałam, męczyli by dalej moje rozwarcie, ale małemu spadało niebezpiecznie tętno, a mi rosło ciśnienie...

dziewczyny dzięki dzwoniłam do położnej, nie mam sie martwić. Pępuszki różnie odpadają, zwłaszcza po octanisepcie Przyjdzie w czwartek i zrobi jakiś opatrunek z wody utlenionej.
A mój cyc- to prawdopodobnie przeziębienie i mam kapustę brać i paracetamol i wygrzewać.

ycnan super malowidło

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-08-31 o 13:20
Stary 2010-08-31, 13:19   #442
Majka232
Zakorzenienie

Nika - to ja już nie wiem... A miałaś wcześniej zzo? Jeśli tak to miałaś ten cewniczek wkłuty i mogli podać znieczulenie i trochę odczekać aż zadziała...
Stary 2010-08-31, 13:19   #443
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Co za pech!!!Dostałam kilka leków,w tym antybiotyk,który podobno można brać w ciąży,ale przyznam szczerze,że mam jakiś opór(zwłaszcza,że na ulotce jest napisane,że mozna tylko w ostateczności).Poza tym mam jakiś lekki syrop,maść majerankową pod nos i olejek do inhalacji(właśnie się inhaluję)...Że też musiało mnie dopaść.Boję się,żeby Małej to nie zaszkodziło.Aż mnie brzuch z tego wszystkiego rozbolał,teraz jest taki twardy i napięty-ajjj..
Kasienka- ty sie nie zastanawiaj tylko bierz co ci przepisano. Jak sie doprawisz bardziej, to wtedy trzeba bedzie gorsze dziadostwo brac. Uwierz mi, ja w I trym dostawalam augmentin dozylnie przez tydzien. A ostatnio szczepionke na tezec i wszystko mialo masakryczne ulotki- ze w ciazy nie mozna! Tak samo jak sterydy ktore mi dali w szpitalu! Malej nic nie bedzie!
Dla niej lepiej zebys byla zdrowa do porodu
I do łozka sie wygrzewac Bidulo
Stary 2010-08-31, 13:20   #444
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
A tak z innej beczki. Nie wiem czy ogladalysci wczoraj na tvp info wystapienie Kaczora a po nim Heni Krzywonos? Ja ogladalam i powiem Wam jedno- jesli bedziemy miec wiecej takich kobiet/osob w naszym kraju to nie zginiemy. Gdyby nie brzuch, to bym telewizor z Henią w srodku normalnie wysciskala! TAK TRZYMAC!
Heniu jestes WIELKA i masz wiecej jaj niz całe to szanowne grono ważnych osobostosci co tam siedziały.

http://www.youtube.com/watch?v=Rmibi...layer_embedded
Nie widziałam na żywo, ale oglądałam dziś z nią wywiad w tvn24. Babka super, a późniejszy komentarz jakiegoś tam Andrzejka z PiSu - chamski i agresywny.
Ale! Na pewno jest na naszym forum ktoś, kto ma odmienne zdanie, więc lepiej tematu nie poruszać No, chyba, że chcesz, jak mszu bordowej, wywołać komuś poród

Cytat:
Kochana, z dwojga złego, lepiej teraz. zdążysz się (chyba ) wykurować przed porodem. a tak, to nie wiem, czy nie było by jakiegoś ryzyka Bierz te leki i wracaj szybko do zdrowia

Cytat:
Hehe, jasne, ze tak Z tym, że ja mam zdjęcie z 25tc z usg 4d i zastanawiam się, jak bardzo podobny do tego co widzę będzie synek po porodzie. Słyszałam, że podobieństwo jest duże a mój Borys taki cudny na tym zdjęciu
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:23   #445
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Nika - to ja już nie wiem... A miałaś wcześniej zzo? Jeśli tak to miałaś ten cewniczek wkłuty i mogli podać znieczulenie i trochę odczekać aż zadziała...

Jak zapadła decyzja o cc, to raz dwa zakładali cewnik, wieźli mnie na wózku na sale operacyjna i tu na stole podali zzo, ale bardzo dużą dawkę, bo od razu działało, że się lałam.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Zuzka to nie egoistyczne, to normalne. Ja nie wierzę, że Pawełka kiedyśz nami nie było albo, że siedział u mnie w brzuchu
Najpiękniejsze uczucie- być mamą, mieć to małe "coś" obok i być za nie odpowiedzialną No ale ja zawsze chciałam być mamą
Stary 2010-08-31, 13:30   #446
Ray
Zakorzenienie

o widze ze wkleilyscie fotke biustonosza do karmienia tez sobie chyba zamowie tylko ja sie cos boje ze w rozmiar nie trafie chhhh chyba ze w sobote podwiezie mnie maz do sklepu i spytam czy ma kobitka w sklepie by przymierzyc jak nie to zamowie w slepo.

nic mi sie nie chce od tego lezenia .... masakra.... ile mozna lezec brrrrr...juz nie moge sie doczekac jak urodze i bede mogla wyjsc z dzieckiem na spacer
Stary 2010-08-31, 13:35   #447
elenka1
Rozeznanie

Witajcie babeczki

Nika miło czytać ze u Ciebie ok, no a cycuchy- trzeba pilnować zeby ich nie przewiało no a o lisciach z kapuchy tez slyszałam ze lepiej mieć je w pogotowiu

Ycnan przepiękne arcydzieło a mi sie jeszcze coś wydaje ze miałaś wstawić fotke nowej fryzurki, no chyba ze gdzies przeoczyłam...

Zuziczka nooo nie zginimy, ale ogólnie ta nasza polityka jest az smieszna... co Ci ludzie wyprawiają, zaprazają się na obchody rocznicy Solidarności po czym się wygwizdują, paranoja

Misqa trzymaj Ty się kobieto

Gabi a Ty na co czekasz???? jeszcze raz po schodach rób wycieczkęoj i tak Tobie bliżej niż reszcie takze głowa do góry

Naked ja bym słuchała lekarza prowadzącego jesli chodzi o sposób porodu, myślę że on się na tym zna...

widze ze był temat pieluch tetrowe kontra pampersy, mnie przy uzywaniu tetrowych obrzydzłoby "zdejmowaie" kupy przed wrzuceniem do pralki, no bo przeciez takich ob....nych nie zaczne prać tylko trzeba je wypłukać najpierw a pampersiaka zwijam i wywalam, zdecydowanie prościej i szybciej...indywidualna decyzja kazdej z nas ale u mnie tetra odpada

co do płynów do kompieli widzę ze wiekszość kupuje oliatum, ja zamierzam najpierw stosować emolium przez pierwszy msc zycia dziecka lub dwa a później przejsc na nivea!
Podobno emolium tansze od oliatum i ma takie same właściwości

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
o widze ze wkleilyscie fotke biustonosza do karmienia tez sobie chyba zamowie tylko ja sie cos boje ze w rozmiar nie trafie chhhh chyba ze w sobote podwiezie mnie maz do sklepu i spytam czy ma kobitka w sklepie by przymierzyc jak nie to zamowie w slepo.

nic mi sie nie chce od tego lezenia .... masakra.... ile mozna lezec brrrrr...juz nie moge sie doczekac jak urodze i bede mogla wyjsc z dzieckiem na spacer
ray współczuje lezenia ja latam w ta i spowrotem, no moze tempo juz wolniejsze ale na tyłku nie usiedzę
ja im blizej porou tym bardziej latam i siły mam więcej

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:36   #448
linzey
Rozeznanie

Cytat:

Znam ten "OPÓR"- 2 tyg temu dostałam Duomox 150 na bakterie w moczu Długo sie biłam z myslami brac czy nie brac tymbardziej ze mnie nic nie bolało - nie czułam tego ale dla dzidziusia teraz to juz naprawde bezpieczne i lepiej to doleczyc bo stany zapalne mogą być niebezpieczne. Także spokojnie bierz leki
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:37   #449
_borowka_
Raczkowanie

Cytat:
Do kąpieli oilatum lub cos w tym rodzaju i na pewno oliwki.
Ja mam do kąpieli oilatum, do pupci linomag, do buźki bepanthen, do noska sól fizjologiczną, do pępka octanisept, chusteczki nawilżane do pupy po siusiu ( po kupce myję wodą wacikiem), oliwkę johnsona.
Mąż był przy mnie non stop, nie wyobrażam sobie samotnego porodu, leci z Ciebie woda, krew (sorry, ale tak jest ), a jak chce Ci sie siusiu- to mąż jest niezastąpiony bo trzeba wyjąć podpaskę (podkład) i wsunąć podsuwacz, a Ty masz akurat skurcz i nie jesteś w stanie się ruszyć).

co do ubioru- kupiliśmy fartuch (5zł) i kapcie (1zł), ale nie musiał ubierać, bo to zależy od położnej
Dzięki wielkie No właśnie przymierzam się dokładnie do tych samych kosmetyków
No ja sobie też porodu samotnego nie wyobrażam. Niech mi ulży w cierpieniu
_borowka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:43   #450
dra
Zakorzenienie

witajcie
widze,że większość z was nie spała ja też nie miałam skurcze i dość silne,ale nad ranem ucichło
kasienka oj to az tak sie rozchorowałas moze lepiej wez nie wiem co ci doradzic,bo w czerwcu tez sie tak rozchorowałam,ze ledwo zipiałam,ale lekarz rodzinny powiedział tylko,ze domowe sposoby i on zadnego antybiotyku nie da,chodz moze,ale jest za tym,aby nie brac,ale zapalenie oskrzeli to moze tego nie lekcewarzyc

a co do taterki każda z nas inaczej zrobi i na pewno wie kazda co robi
mogę się zgodzić są pampki dobre zdrowsze,ale tylko pare ich jest,ale cena tesz szokująca,a te tanie to one takie super zdrowe to nie są
ja mimo,że na tetry sie zdecydowałam najpierw radziłam się położnej czy jednak dobry wybór dokonuje i ona mi potwierdziła,że bardzo dobrze,że w pampkach odparzenia sa,różne infekcje i lament rodziców oczywiście nie wszystkie dzieci.bo jedne beda ok drugie nie i opowiadała,ze dużo rodziców zaraz po porodzie wraca na oddział dziecięcy z infekcjami dróg moczowych i leki trzeba dawać wtedy próbuja rodzicw namowic,aby troche na tetry przeszli i od razu jest poprawa.U chłopców jest przegrzewanie jąderek co w przyszłosci = się bezpłodność(chodz nie musi tak być) a u dziewczynek czeste infekcje dróg moczowych...
a po kolejne ja nie mam majtek z ceratki,bo wiem doskonale,że one nie przepuszczają powietrza ja mam otulacze które powietrze przepuszczają,a dziecko nie będę godziny czy wiecej trzymać w mokrej pieluszcze,a tu wynika,ze bym je trzymała nie wiadomo ile,ale ja zamierzam szybko reagowac,a dziecko ma latac z mokra pielucha to okreslenie nie wiem co miało znaczyć bede szybko reagowac tak jak sie da,a jak jakieś wyjście to wtedy w pampka w sadze,bo na tyle rozumu to mam,bo przeciez nie wyjde z dzieckiem w zimie w tetrze i zaraz by sikneło,a ja go na dworze przebieram,albo siedzi tak długo dopóki ze spaceru nie wroce taka głupia to nie jestem jeszcze
podkreślam tera w domku pampki na wyjscia/spacery

i skończmy temat,bo każda wie co robi i każda inaczej będzie robić,a tu znów dyskusja sie rodzi,że jak ktoś chce zrobić inaczej to ,ze już źle sie zrobi

każda z nas jest inna i każdy zrobi po swojemu,ale chyba nie jest tak,ze ta co w pampkach to super mama,a ta co w tetrach to zla matka,tak samo mozna doczepic sie do pielegnacji jedna bedzie kąpała w oilatum to super mama,a druga tylko mydełko to zła matka??

dobra kończę ten temat,bo i tak sensu nie ma powiem tylko tak niech każda słucha samej siebie i nie tak postępuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości