|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Ilona- kciuki trzymam!
I na barszczyk mnie natchnelas
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
ycnan - super to Boryskowe malowidło.. szkoda, ze u mnie zdolnosci plastyczne równaja sie zeru
|
|
|
|
#423 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja miałam nagłą cc i zzo w plecy, a nie narkozę. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Dzięki, dobrze grzeczny synuś, właśnie z babcią na spacerze śmiga. ps: pogodziłyśmy się z mamą
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Nie była więc tak nagła syt., że było zagrożenie życia dziecka itp. U Ciebie chyba była cesarka ze wzgl. na brak rozwarcia?
Nie wiem czy przegapiłaś moje pytanie, więc jeszcze raz napiszę ![]() Trochę nie rozumiem dlaczego oilatum zwykłe jest bardziej lecznicze niż soft? Chyba Soft to to samo tylko bezzapachowe...
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#426 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I
Cytat:
Do kąpieli oilatum lub cos w tym rodzaju i na pewno oliwki. Ja mam do kąpieli oilatum, do pupci linomag, do buźki bepanthen, do noska sól fizjologiczną, do pępka octanisept, chusteczki nawilżane do pupy po siusiu ( po kupce myję wodą wacikiem), oliwkę johnsona. Mąż był przy mnie non stop, nie wyobrażam sobie samotnego porodu, leci z Ciebie woda, krew (sorry, ale tak jest ), a jak chce Ci sie siusiu- to mąż jest niezastąpiony bo trzeba wyjąć podpaskę (podkład) i wsunąć podsuwacz, a Ty masz akurat skurcz i nie jesteś w stanie się ruszyć). co do ubioru- kupiliśmy fartuch (5zł) i kapcie (1zł), ale nie musiał ubierać, bo to zależy od położnej
|
|
|
|
|
#427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a swoja droga ja tez wage mojej cory przeliczam na worki cukru Cytat:
|
|||
|
|
|
#428 | ||
|
BAN stały
|
generalnie Ciociu ok ![]() Tylko spuchło mi pół cycka- dziwnie tak od dołu i miałam wczoraj stan podgorączkowy, zaraz będę kombinować z kapustą, bo znalazłam fajny artykuł, co ninaad wkleiła ![]() A tak, norma ![]() Jemy, siusiamy, kupkamy, czasem podudlamy, ale tylko chwilę. Wczoraj puściliśmy na mamę pawika i szła sie w nocy kąpać, luzik ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
mszu to jak nietrzymanie moczu ja myślałam, że siusiam i czekalam potem z jazdą do szpitala, aż to przejdzie - myślałam, że wyleci iles i "szlus". A tu nie, położne ze mnie lały, bo to do porodu leci cały czas, później z krwią. Nie czujesz tego, tylko widzisz mokre ;D---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Niby to soft jest delikatniejsze, w sensie bardziej codzienne i zapobiegawcze, a to normalne jest bardziej takie lecznicze- tak nam Pani w aptece tłumaczyła.
|
||
|
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam na początek Oilatum Soft właśnie ze wzgl. na to, że jest bezzapachowe. później spróbuje innych emoliantów, jakiś tańszych.
|
|
#430 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I
Cytat:
No z kupą serio, po lewatywie w ogóle o tym nie myślałam Laski nie ma sie co bac lewci, dobra lewcia nie jest zła![]() Maggie Kochana, nie ma sprawy, chętnie podzielę się tym, co zauważyłam A z tym oilatum nie ma problemu, soft też dobre. Ja następną flache też soft kupię, z resztą powiem Wam, że w miarę szybko schodzi, bo codziennie nakrętka do kąpieli. Te chustki nawilżane też szybko idą, ok.3 dni. Więc warto na promocjach większą ilośc kupować ![]() A Pawcio ma suchutką skórę i rano Mu oliwkuję, bo skórka schodzi. Także oliwka się nie zmarnuje
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to współczuję tobie i też innym,co nie mogą sobie pozwolić na wychowawczy.Mam znajomą w podobnej sytuacji.Dziecko jej ma bardzo dobra opiekę,ale po powrocie z pracy jest tak utęsknione,że nie daje mamusi od siebie odejść.A jeszcze obiad ugotować,posprzątać.Począ tki na pewno nie będą łatwe,ale cóż takie mamy realia,żyć za coś trzeba,a i o utratę pracy nie jedna się obawia.
Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-08-31 o 12:53 |
|
|
|
|
#432 |
|
BAN stały
|
Na czwartek umawiam się z położną i obada pępek, może trzeba będzie spirytus wprowadzić. Ale moja mama mówi, że mi też się długo trzymał, także pewnie synus ma to po mnie
|
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ostatnio to już w ogóle odpadłam jak mi teściu przedstawił plan działania że najpierw jedna mama dwa tygodnie potem druga mama dwa tygodnie i tak zleci miesiąc ehhehe mam nadziej ze to żarty bo się zabarykaduje i nie wpuszczę. Jak będę potrzebowac pomocy to na pewno o nią poproszę |
|
|
|
|
#434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A kapuste przykladaj, podobno smierdzi ale pomaga ![]() Jejku jak Wam zazdroszcze, ja tez juz chce Olka na zewnatrz. To takie egoistyczne chciejstwo, bo niech on tam sobie jeszcze siedzi i ciagnie ta matke poki sie da. W sumie to nawet go moge przenosic jesli to cos pomoze ![]() A tak z innej beczki. Nie wiem czy ogladalysci wczoraj na tvp info wystapienie Kaczora a po nim Heni Krzywonos? Ja ogladalam i powiem Wam jedno- jesli bedziemy miec wiecej takich kobiet/osob w naszym kraju to nie zginiemy. Gdyby nie brzuch, to bym telewizor z Henią w srodku normalnie wysciskala! TAK TRZYMAC! Heniu jestes WIELKA i masz wiecej jaj niz całe to szanowne grono ważnych osobostosci co tam siedziały. http://www.youtube.com/watch?v=Rmibi...layer_embedded
|
|
#435 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdolniacha z ciebie ![]() Cytat:
Wróciłam od lekarza i wiecie co????Mam zapalenie oskrzeli.... Co za pech!!!Dostałam kilka leków,w tym antybiotyk,który podobno można brać w ciąży,ale przyznam szczerze,że mam jakiś opór(zwłaszcza,że na ulotce jest napisane,że mozna tylko w ostateczności).Poza tym mam jakiś lekki syrop,maść majerankową pod nos i olejek do inhalacji(właśnie się inhaluję)...Że też musiało mnie dopaść.Boję się,żeby Małej to nie zaszkodziło.Aż mnie brzuch z tego wszystkiego rozbolał,teraz jest taki twardy i napięty-ajjj.. Nika tym pępkiem to się na razie nie przejmuj.Nam położna mówiła,że to jak szybko odpada,zależy od grubości pępowiny.Jeśli była gruba to odpadnie po dłuższym czasie,więc luzik
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-08-31 o 13:07 |
|||
|
|
|
#436 |
|
Wtajemniczenie
|
Caly czas Was podczytuje i mimo, ze leze nie mam natchnienia na pisanie
. W tym tyg ostateczne pakowanko do szpitala. Zamowilam jeszcze na all cieply kocyk i reczniki dla Malego.Czy tez sie zastanawiacie jak beda wygladac Wasze pociechy? .
|
#437 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, kochane, za komplementy
![]() IlonaN2, kciuki za wizytę ![]() Cytat:
I mię też... Ale, ja mam dziś pierożaczki od teściowej ![]() NIKaP-n , super, że się z mamą pogodziłyście Cytat:
Widzę, że humorek dopisuje Super ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
No pewnie,cały czas,to normalne,ale i tak jestem pewna,że moja Mała będzie wyglądać zupełnie inaczej niż to sobie wyobrażam
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaczęłam się zastanawiać i pytam ostatnio męża czy on też już o tym myśli, a on mi na to - a nad czym tu myśleć, wiadomo, będzie do mnie podobny... Później zeszło na temat tego, że po porodzie sn dziecko jest opuchnięte, często posiniaczone itd. no po prostu nie wygląda zbyt dobrze, na to mój Tż - aaa, nie to w takim razie będzie podobny do Ciebie Chyba przez 5 minut nie mogłam sie uspokoić ze śmiechu, aż Tż mnie uspokajał tak sie chichrałam. Ostatnio przy położnej pytam go skad on właściwie wie, że ma gr. krwi A Rh + (nie widzialam kartki z laboratorium), a on mi na to - tak czuję
|
|
#440 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() starapanno a ja już się zastanawiałam co z tobą się dzieje, a ty się poprostu obijasz
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-31 o 13:21 |
||||
|
|
|
#441 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Odpisałam na pytanie o oilatum edit: widzę, że już znalazłaś ![]() Moja cesarka była "ze względu na zagrożenie życia dziecka"- kiedyś już o tym pisałam, męczyli by dalej moje rozwarcie, ale małemu spadało niebezpiecznie tętno, a mi rosło ciśnienie... dziewczyny dzięki dzwoniłam do położnej, nie mam sie martwić. Pępuszki różnie odpadają, zwłaszcza po octanisepcie Przyjdzie w czwartek i zrobi jakiś opatrunek z wody utlenionej.A mój cyc- to prawdopodobnie przeziębienie i mam kapustę brać i paracetamol i wygrzewać. ycnan super malowidło
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-08-31 o 13:20 |
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Nika - to ja już nie wiem... A miałaś wcześniej zzo? Jeśli tak to miałaś ten cewniczek wkłuty i mogli podać znieczulenie i trochę odczekać aż zadziała...
|
#443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak sie doprawisz bardziej, to wtedy trzeba bedzie gorsze dziadostwo brac. Uwierz mi, ja w I trym dostawalam augmentin dozylnie przez tydzien. A ostatnio szczepionke na tezec i wszystko mialo masakryczne ulotki- ze w ciazy nie mozna! Tak samo jak sterydy ktore mi dali w szpitalu! Malej nic nie bedzie! Dla niej lepiej zebys byla zdrowa do porodu I do łozka sie wygrzewac Bidulo
|
|
#444 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale! Na pewno jest na naszym forum ktoś, kto ma odmienne zdanie, więc lepiej tematu nie poruszać ![]() Cytat:
) wykurować przed porodem. a tak, to nie wiem, czy nie było by jakiegoś ryzyka Hehe, jasne, ze tak |
||
|
|
|
#445 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak zapadła decyzja o cc, to raz dwa zakładali cewnik, wieźli mnie na wózku na sale operacyjna i tu na stole podali zzo, ale bardzo dużą dawkę, bo od razu działało, że się lałam. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Zuzka to nie egoistyczne, to normalne. Ja nie wierzę, że Pawełka kiedyśz nami nie było ![]() Najpiękniejsze uczucie- być mamą, mieć to małe "coś" obok i być za nie odpowiedzialną No ale ja zawsze chciałam być mamą
|
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
o widze ze wkleilyscie fotke biustonosza do karmienia tez sobie chyba zamowie tylko ja sie cos boje ze w rozmiar nie trafie chhhh chyba ze w sobote podwiezie mnie maz do sklepu i spytam czy ma kobitka w sklepie by przymierzyc jak nie to zamowie w slepo.
nic mi sie nie chce od tego lezenia .... masakra.... ile mozna lezec brrrrr...juz nie moge sie doczekac jak urodze i bede mogla wyjsc z dzieckiem na spacer
|
#447 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie babeczki
![]() Nika miło czytać ze u Ciebie ok, no a cycuchy- trzeba pilnować zeby ich nie przewiało no a o lisciach z kapuchy tez slyszałam ze lepiej mieć je w pogotowiu Ycnan przepiękne arcydzieło a mi sie jeszcze coś wydaje ze miałaś wstawić fotke nowej fryzurki, no chyba ze gdzies przeoczyłam...Zuziczka nooo nie zginimy, ale ogólnie ta nasza polityka jest az smieszna... co Ci ludzie wyprawiają, zaprazają się na obchody rocznicy Solidarności po czym się wygwizdują, paranoja Misqa trzymaj Ty się kobieto Gabi a Ty na co czekasz???? jeszcze raz po schodach rób wycieczkę Naked ja bym słuchała lekarza prowadzącego jesli chodzi o sposób porodu, myślę że on się na tym zna... widze ze był temat pieluch tetrowe kontra pampersy, mnie przy uzywaniu tetrowych obrzydzłoby "zdejmowaie" kupy przed wrzuceniem do pralki, no bo przeciez takich ob....nych nie zaczne prać tylko trzeba je wypłukać najpierw a pampersiaka zwijam i wywalam, zdecydowanie prościej i szybciej...indywidualna decyzja kazdej z nas ale u mnie tetra odpada co do płynów do kompieli widzę ze wiekszość kupuje oliatum, ja zamierzam najpierw stosować emolium przez pierwszy msc zycia dziecka lub dwa a później przejsc na nivea! Podobno emolium tansze od oliatum i ma takie same właściwości ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() ja im blizej porou tym bardziej latam i siły mam więcej
|
|
#448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie przymierzam się dokładnie do tych samych kosmetyków ![]() No ja sobie też porodu samotnego nie wyobrażam. Niech mi ulży w cierpieniu
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
widze,że większość z was nie spała ja też nie miałam skurcze i dość silne,ale nad ranem ucichło kasienka oj to az tak sie rozchorowałas moze lepiej wez nie wiem co ci doradzic,bo w czerwcu tez sie tak rozchorowałam,ze ledwo zipiałam,ale lekarz rodzinny powiedział tylko,ze domowe sposoby i on zadnego antybiotyku nie da,chodz moze,ale jest za tym,aby nie brac,ale zapalenie oskrzeli to moze tego nie lekcewarzyc a co do taterki każda z nas inaczej zrobi i na pewno wie kazda co robi mogę się zgodzić są pampki dobre zdrowsze,ale tylko pare ich jest,ale cena tesz szokująca,a te tanie to one takie super zdrowe to nie są ja mimo,że na tetry sie zdecydowałam najpierw radziłam się położnej czy jednak dobry wybór dokonuje i ona mi potwierdziła,że bardzo dobrze,że w pampkach odparzenia sa,różne infekcje i lament rodziców oczywiście nie wszystkie dzieci.bo jedne beda ok drugie nie i opowiadała,ze dużo rodziców zaraz po porodzie wraca na oddział dziecięcy z infekcjami dróg moczowych i leki trzeba dawać wtedy próbuja rodzicw namowic,aby troche na tetry przeszli i od razu jest poprawa.U chłopców jest przegrzewanie jąderek co w przyszłosci = się bezpłodność(chodz nie musi tak być) a u dziewczynek czeste infekcje dróg moczowych... a po kolejne ja nie mam majtek z ceratki,bo wiem doskonale,że one nie przepuszczają powietrza ja mam otulacze które powietrze przepuszczają,a dziecko nie będę godziny czy wiecej trzymać w mokrej pieluszcze,a tu wynika,ze bym je trzymała nie wiadomo ile,ale ja zamierzam szybko reagowac,a dziecko ma latac z mokra pielucha to okreslenie nie wiem co miało znaczyć bede szybko reagowac tak jak sie da,a jak jakieś wyjście to wtedy w pampka w sadze,bo na tyle rozumu to mam,bo przeciez nie wyjde z dzieckiem w zimie w tetrze i zaraz by sikneło,a ja go na dworze przebieram,albo siedzi tak długo dopóki ze spaceru nie wroce taka głupia to nie jestem jeszcze podkreślam tera w domku pampki na wyjscia/spacery i skończmy temat,bo każda wie co robi i każda inaczej będzie robić,a tu znów dyskusja sie rodzi,że jak ktoś chce zrobić inaczej to ,ze już źle sie zrobi każda z nas jest inna i każdy zrobi po swojemu,ale chyba nie jest tak,ze ta co w pampkach to super mama,a ta co w tetrach to zla matka,tak samo mozna doczepic sie do pielegnacji jedna bedzie kąpała w oilatum to super mama,a druga tylko mydełko to zła matka?? dobra kończę ten temat,bo i tak sensu nie ma powiem tylko tak niech każda słucha samej siebie i nie tak postępuję
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Nie chce mi się robić ładnych zdjęć, więc wstawiam takie byle jakie, na szybko zrobione:
Nie dosc, ze Ty sama, stres, nerwy, ale i cala radocha go ominie. Nagadaj mu, w koncu tatusiem zostanie!
To tak jakby worek cukru urodzic, tyle ze z raczkami i nozkami. 

. W tym tyg ostateczne pakowanko do szpitala. Zamowilam jeszcze na all cieply kocyk i reczniki dla Malego.
dzwoniłam do położnej, nie mam sie martwić. Pępuszki różnie odpadają, zwłaszcza po octanisepcie
Przyjdzie w czwartek i zrobi jakiś opatrunek z wody utlenionej.