|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale już się ze mnie nie nabija ponieważ widzi, że już mi źle. Dzisiaj rano posprzątał w kuchni bo widział, że w nocy nie spałam i chyba chciał być miły, nie powiem, ucieszyłam się - zresztą zbudził się w nocy i zapytał takim zaspanym głosikiem "co ile masz te skurcze" Ale mu powiedziałam, że niestety, ale śmiało może spać... ![]() Cytat:
No nie wiem... ------------------------- Wkurzyłam się właśnie - miałam dzisiaj mieć wizytę u ginki i właśnie się okazało, ze kobieta ma urlopu 2 tygodnie... Dobrze, że w przyszłym tygodniu mam wizytę prywatnie, ale jestem zła, bo niby kazała mi chodzić babka co 2 tygodnie, szkoda tylko, że jej nie ma.. ciekawe gdzie mam chodzić
|
|
#392 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I
Cytat:
![]() My byliśmy na pierwszej wizycie w zeszłym tygodniu masakra jak trza małego bez pieluchy na golaska do ważenia mieć takie maleństwo chudziutkie ![]() No i Mały się znerwował jak Go lekarka na brzuszek położyła. A potem już tylko spał, nawet jak patykiem Mu buźkę otwierała ;D ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
a skurcze dopiero wywołali ;D---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
No ja miałam tylko odchodzące wody, zero skurczy. Lewatywę mi letnią babeczka zrobiła, więc było całkiem przyjemnie (matko, a może ja jakiś sado- masso jestem ?). Bez problemu oddałam wszystko, co w sobie kryłam ;D, później się sprysznicowałam i jazda na porodówę.Była ze mną w pokoju babka, która przyjechała z rozwarciem 8cm i jej już nie zrobili lewatywy. Skończyło się kleszczami, bo mówiła, że miała totalne opory przed parciem, coby kupy nie walnąć... |
|||
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Bry mamusie
![]() Ja od wczorajszego popołudnia do dziś rana nie miałam netu Wstałam po 10:15 i co? TYYLE stron do nadrabiania ![]() Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne ![]() gabisun, miałam nadzieję już Cię dziś nie zobaczyć Wstydź się ![]() Klarissa, no, to dziś gabisun, jutro Ty
|
|
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
młodzież jeszcze spi...
jej ja juz kompletnie zapomnialam jak to jest moc spac do 11! ![]() NikaP-n... własnie nie umiem sobie wyobrazic jak to jest jak odchodza wody to musi byc dziwne przezycie ![]() moj zwolnienia nie wezmie, nawet urlopu nie wezmie.... zwolnienia nie bo to przedluzloby jego specjalizacje i jest ryzyko ze moglby nie zdażyć ze złozeniem wszystkich dokumentow przed egz. specjalizacyjnym a to juz za rok! a urlopu nie wezmie bo twierdzi, ze w przyszlym roku moze byc dla nas wazny kazdy dzien wolnego jesli sie okaze, ze Młoda nie uda sie zapisac do złobka... wiec prawdopobnie bedziemy same po porodzie....
|
#395 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I
Cytat:
- oilatum do kąpieli, ale nie soft- tylko zwykłe na początek jest bardziej lecznicze, a dzidzia skórkę "zmienia" i jedną flaszkę dobrze kupić zwykłego oilatum, później soft - do pupy linomag z różową zakrętką ( po każdym przewijaniu używasz) - oliwka, ale po oilatum sie jej nie używa, tylko np. jak kąpiesz małego wieczorem, to rano oliwką nasmarować ![]() - sól fizjologiczna do nawilżania noska - frida- już dwa razy używaliśmy, jak go cos w nosku męczyło -chusteczki -pieluchy - waciki zwykłe do mycia buzi i ocząt - patyczki dziecięce - bepanthen maść do buźki kremowania i Twoich sutków |
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Nika - fajnie, że dobrze sobie radzicie we trójkę
![]() Trochę nie rozumiem dlaczego oilatum zwykłe jest bardziej lecznicze niż soft. Chyba Soft to to samo tylko bezzapachowe...
|
#397 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do zimy jeszcze trochę, ale możesz już szale wyciągać Właśnie chciałam ją wydać, że podgląduje, ale patrze, że się odezwała Chociaż trochę mniej nadrabiania jak jej nie ma tzn. jak się nie odzywa... Zaraz mnie wyrzuci za ten tekst Cytat:
A Twój mąż Cię ładnie podsumował Babciu Mój to jak wstaje z łóżka to wypala z tekstem: gdzie idziesz pokraczko? Mężczyźni?? Hmm... w sumie to nie wiem, ale do czegoś tam może się przydają Dziękujemy za kciuki ![]() A Ty masz moc tyle czekolady wypić. Nic a nic Cię nie zemdliło od tej słodkości? Cytat:
Gabisun udaje, że ma skurcze i nic poza tym Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tam w gondolce bym się nie odważyła dziecka przewozić, wystarczy nosidełko tzn. fotelik. __________ Idę trochę ogarnąć mieszkanie, bo jakaś masakra się zrobiła. Pojęcia nie mam kto dopuścił do takiego stanu
|
|
#398 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kochana kup octanisept, my używamy do pępuszka i do mojej rany
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
czarnaelizabeth a czrmu ci do 33 tyg tylko kazali bra fenoterol????
dziwne ja go dostalam w 34/35 tyg.. (lekarz roznie to liczy) i mam brac do 38 tyg by jak najdluzej zatrzymac dzidzie. dodatkowo musze tez lezec wiekszosc czasu... ja sie bardzo boje urodzic teraz, raz ze jestem u mamy i tu jest szpital kobitki rodza, ale nie ma zzo i specjalistycznych sprzetow. wiec ja wole miec komfort psychiczny ze urodze w wawie gdzie dadza mi zzo i w razie co bedzie co potrzeba na miejscu. a dwa ze sie boje o dzidzie po prostu ![]() stress mnie dopada w nocy mam az koszmary jakies... jeszcze wczoraj mnie zaklulo w szyjce, a dzis od rana znow kluje martwie sie ze juz calkowicie sie skrocila czy jakies rozwarcie powiekszylo sie, chodz moze to dzidzia jakos uciska ? echhhhh ja do buzki dziecka kupie oliatum soft mialam przy corce i byl super... fride mam ze dwa opakowania bo u corki uzywam czasem. sterimar do noska chyba gdzies mam jak nie to sie kupi jak bedzie potrzeba. a co to jest to octl.... cos tam na ranki???? ja pierwsze slysze.....i jaka jest tego cena? tantum rossa mi zostala jeszcze z pierwszego porodu 8 saszetek i data waznosci do 2011 wiec mam ![]() jedyne co nie mam to biustonoszu do karmienia ale to chyba kupie po, albo przed samym porodem cellaris bedziemy podobnie rodzic, bo ja zamierzam tez rodzic w 38 tyg... urodzilam tak corke pierwsza i druga zapewne tez sie tak urodzi... bo o ile dotrzymam do 38 tyg bedzie cud... i generalnie chyba dziedzicznie u nas bo moja mama kazde dziecko 2 tyg wczesniej urodzila i ja mowie pierwsza corke tez. a te nakladki na piersi mozecie podac mi linki jakies do tych malutkich????? kiedys kupilam jakies nakladki ale byly jak by za duze i mala nie umiala w ogole w nich ssac, w ogole zreszta nie szlo jej ssanie zupelnie... tym razem sie nie poddam, bede jezdzic do proadni laktacyjnej jak bedzie trzeba, no chyba ze juz polozne od laktacji szans nie beda widziec to co innego... butelki znalazlam jeszcze w kartonie , jedna nowa i dwie uzywane aventa, wyparze sobie i jedynie smoczki dokupie nowe. w zasadzie ja mam wszystko
|
#400 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kochana życzę powodzenia ja piorę na okrąglo i prasuję te całe 20szt tetry, masakra. Czasem nie mam kiedy iść podkładu zmienić tak latam...a dużo mąż pomaga. Także obyś wytrwała ![]() Co do tetry- moim zdaniem zdrowsze pampki. tetra bardzo odparza, jest od razu zimno w dupkę, a nasz synek ma tendencje czkawkowe. Więc sądzę, że lepiej w jednorazówach
|
|
|
|
|
#401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to by byla trauma do konca zycia ![]() Cytat:
no i jak widac po oilatum nie trzeba oliwkowac, ale oliwka ktora kupilam jednak sie nie zmarnuje, bo mozna uzywac tak jak Ty rano |
||
|
|
|
#402 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Popieram w 100%!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Nie zawsze my dziś kończymy 14 dni i pępek bez zmian ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Pawcio miał niby 3400 półtora tyg przed porodem, a jak się urodził- 3120 ![]() Miał 51cm, a teraz mu jeszcze (po 2 tyg.) body na 50 pasują, więc z tymi rozmiarami jakoś dziwnie ![]() aaaa stopy ma dużeee ;D i palce długaśne- pianista na Niego położne mówiły
|
|||
|
|
|
#403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ray ja też bym chciała urodzić w 38 tyg, czyli w tym Ciąża mnie tak nie męczyła, ale te ostatnie tygodnie czekania są chyba najgorsze. Ja też mam jakieś głupie myśli jak budzę się w nocy, dlatego chciałabym, aby niedługo się zaczęło... no może za 3 dni, albo za 4 akurat TŻ skończy pokoik ![]() Dziewczyny a czy Wasze bobasy mają dalej czkawkę? Bo moja ma i to dość często a myślałam, że to minie. Ja myśle teraz o tej lewatywie odkąd Weronisia napisała, że to było gorsze od porodu to ciągle mi to w głowie. Dzisiaj muszę kupić, bo ponoć te szpitalne są gorsze ( że jest tego więcej czy jakoś tak) i lepiej mieć swoją. Któraś z dziewczyn kupowała 2 staniki, m.in ten: http://allegro.pl/item1188012123_biu...anca_75_c.html nie pamiętam czy to Ty mszu? i miała dostać jeszcze drugi z all i chciałabym wiedzieć który lepszy i ogólnie czy są fajne. Choć wiem, że ten pierwszy fajny. Ehh namotałam, ale chyba wiadomo o co chodzi? ![]() BUZIAKI
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
dash - ja mam ten stanik i pisałam, ze fajny, bawełniany wszędzie środku biały, z tyłu czarny, a na miseczkach cienka koronka. Drugiego jeszcze nie mam, ale mierzyłam i też fajny. Z miękkimi fiszbinami, które się tak fajnie dostosowują do ciala, ale nie formuja piersi tak dobrze jak te sztywne fiszbiny. Mimo to ja na początek chciałam z miękkimi (mam też 2 bez fiszbin)
|
#405 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja się bardzo cieszę,ze wiem na kiedy mm się nastawiać na poród, ale z drugiej strony mam stracha bo to już za 3 tygodnie.Cytat:
), ale fakt na efekt trzeba poczekać dłużej.Trzymaj się kochana i nie daj się choróbsku. Co do tego L4 to wczoraj pytałam ginkę i jest to L4 na opiekę na żonę po porodzie. Max 14 dni,ale zazwyczaj przy sn dają 7 dni,a przy cc 14. No i ona mówila,że to jest 100% płatne ![]() :conf used: no chyba,że niedoinformowana jest.[QUOTE=Klarissa;21756732]Ja też koło 3 miałam pobudkę - dostałam skurczy,w sumie było ich 3 ale jeden taki długi, że musiałam wstać i połazić... przeszło mi dopiero po 5 rano.[QUOTE] Klari czyżbyś się już szykowała ? Cytat:
trzymaj się kochana dasz radę Cytat:
ray no to rodzimy razem u mnie to równiutki 3 tygodnie od dzisiaj.
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-31 o 11:47 |
||||||
|
|
|
#406 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja dzisiaj spałam twardo, o 9:30 obudził mnie telefon z pracy. Już miesiąc siedzę na zwolnieniu a oni nadal systematycznie dzwonią i pytają o sprawy zawodowe albo moje zdanie. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja też dziś jadę do lekarza o 17:30. A teraz zacznę się zbierać, i ruszam na kolejne poszukiwanie koszul do karmienia. Cytat:
Położna mi mówiła, że co prawda piśmiennictwo dopuszcza "dolewkę" zzo na fazę parcia, ale w praktyce się tego nie stosuje. ZZo podaje się w momencie kiedy kobieta ma 3-4 cm rozwarcia (jeśli poród postępuje bardzo szybko, a dziecko jest ustawione w kanale to można podać jak ma się 2 cm) i działa ok 1,5-2 godziny. Jest to akurat czas w którym zazwyczaj dochodzi się do 8-10 cm. I wtedy nic już się nie podaje, czyli podczas parcia nie ma znieczulenia. Wg mojej położnej w ten sposób dzieje się przy większości porodów. Bardzo rzadko poród odbywa się tak szybko, że w fazie parcia działa jeszcze zzo. Bardzo Ci współczuję, w maju przeszłam mega przeziębienie i tak sobie myślę, że chyba zacznę pić mleko z miodem, żeby uniknąć powtórki z rozrywki ( w końcu idzie jesień). Poprzednio kaszel mnie trzymał 4 tygodnie. Cytat:
Będzie musiała udowodnić w wypowiedzeniu dlaczego raptownie stałaś się złym pracownikiem. Tobie będzie przysługiwało odwołanie do sądu, a sąd zawsze staje po stronie pracownika kiedy przyczyny są wyssane z palca. Wiem co mówię, bo jestem kierownikiem kadr w firmie która zatrudnia 1000 pracowników. Jest to budżetówka, więc właściwie każdy odwołuje się do sądu. Cytat:
Pamiętaj, że jest to płatne tylko 80%. Cytat:
Leż i zajadaj magnez ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby Ania zechciała posiedzieć jak najdłużej w środku i nie pchała się jeszcze na zewnątrz. Oszczędzaj się tylko! Cytat:
masakra. Ktoś powinien ją zastępować.
|
|
#407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdrawiam!!!
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drugi, który zamówiłam to ten: http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...206612226.html Tyle, że za pierwszy zapł.60 zł, drugi będzie kosztował tyle samo lub 65 zł, także kilka złotych taniej niż na all. Kupiłam w SR.
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, możecie wrzucić link sprawdzonego sprzedawcy, u którego mogę kupić koszule do porodu.
|
|
|
|
#410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozniej w ciagu dnia tez ma - w zasadzie to u nas nie ma dnia bez czkawki mam nadzieje, ze nic jej sie nie dzieje ![]() Cytat:
do mnie tez tak wydzwaniali, ale to nietylko zeby zapytac co mysle, ale wrecz zeby a to cos znalezc na necie a to jechac sie dowiedziec cos w urzedzie, "bo moja szefowa nie ufa swojej drugiej pracownicy, ze ona to dobrze zrobi" i w koncu to powiedzialam, jak juz mialam dosyc i teraz mam spokoj |
||
|
|
|
#411 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No niestety kto się nie udziela tego nie ma na liście...Sprawiedliwie myślę.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kasienka1701, ano miałam wstawić Boryskowe malowidło i ...zapomniałam Nie chce mi się robić ładnych zdjęć, więc wstawiam takie byle jakie, na szybko zrobione:Powinnam się wysilić i "domazać" szpary, ale mi się nie chce Paskuda ze mnie ![]() PS: tego białego nie widać prawie wcale. Ale zdjęcie z fleshem robione (bo w kielcowie paskudna pogoda dziś) i tak dziwnie to wygląda :/
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-31 o 11:59 |
|
|
|
|
#413 | |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż by nie przeżył
chce wziąć 3 tygodnie urlopu, ja namawiam Go na 2 bo i tak wcześnie wraca do domu, więc damy radę.O kurcze i co? Masz się gdzieś z tym zgłosić? Bo moja koleżka mi mówiła, ze jak do 14 dni nie odpadnie to mają przyjść do lekarza? A u Was chyba była położna i widziała co? Cytat:
Są to te same zasady, jakie będą panowały kiedy bierzesz opiekę nad chorym dzieckiem- max 60 dni w roku.
|
|
#414 | |
|
Rozeznanie
|
Mszu- mysle, ze ten twoj TZ to by jednak mogl wziac sobie pare dni urlopu na porod i pierwsze dni
Nie dosc, ze Ty sama, stres, nerwy, ale i cala radocha go ominie. Nagadaj mu, w koncu tatusiem zostanie!Cytat:
Chyba bardzo sie do niego przywiazal No i moze rzeczywiscie pianista bedzie, choc Senior to by pewnie wolal, zeby w Lechu gral ![]() Nika a chodzisz do tej apteki DOZ (dbam o zdrowie)Dostalam tam karte rabatowa dla mam z dzieckiem i sa fajne promocje Jejku nie piszcie juz o tych blednych usg, bo zwariuje. Jesli sie okaze, ze i u mnie jest blad, to Olek zamiast tych 2kg bedzie mial 1kg? To tak jakby worek cukru urodzic, tyle ze z raczkami i nozkami. Bylam na spacerze. Kurcze czuje sie lepiej niz w 8ym miesiacu Moge łazic i skakac wrecz, nawet skurczy nie mam. Chyba jakis dobry dzien ma to moje cialo dzisiaj.
|
|
#415 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() jeszcze jestem w dwupaku, dziś mnie wypuscili ze szpitala, bo po niedzielnej akcji ze skurczami nic się nie działo.. W sumie mam mieszane uczucia.. Trochę się napatrzyłam i nasłuchałam..Ale nie bedę się wdawać w szczegóły, bo może trafiłam na kiepską zmianę położnych.. W szpitalu najchętniej trzymaliby mnie do poniedziałku (termin cc) i byli niepocieszeni bardzo, że tak chcę wyjść. Ktg nic nie wykazywało, szyjka zamknięta więc o co chodzi- o kasę z nfz za ileś tam dni spędzonych na oddziale.. Pokłóciłam się z ordynatorem i w koncu wyszłam..ale nie obyło sie bez straszenia typu: cyt-To pani dziecko i pani odpowiedzialnosć.. W ogóle krzywo patrzyli, kiedy powiedziałam, że będę pod kontrolą- bo w czwartek mam wizytę u swojego gina- że niby nie mam tu zaufania do szpitalnego personelu ![]() Muszę się trochę uspokoić po wrażeniach ostatnich nocy- wieczorkiem Was nadrobie i się odezwę
|
|
|
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pocieszam się tylko, że pierwsze 4 miesiące mała będzie pod opieką rodziny (mąż, mama, tata, teściowa- na zmianę obiecali się zmobilizować i poświęcić urlopy ) a od września niania.Fajnie
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Jezu jak wy gnacie dziewuchy
Ja ugotowałam obiadek Barszczyk czerwony z ziemniakami i kiełbaską mniam ale mi się go chciało. teraz zabieram się za ćwiczenia bo wieczorem pewnie nie będzie mi się chciało ![]() potem TZ odstawie na basen (ja już nie pływam po osyatnich rozmowach z położną i lekarzem) boję się infekcji . A o 15 wyruszamy do lekarza proszę o kciukasy
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz fajnie, bo rodzinka Wam pomoże przez kilka m-cy, ale ciekawe czy córcia zaakceptuje te zmieniające się osoby do opieki, a może być niestety różnie. ycnan - sama to namalowałaś???? Bardzo ładnie ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- IlonaN2 - kciuki zaciśnięte ![]() Miałam Wam napisać o badaniu na paciorkowce. Podobno nie warto go robić wcześniej niż w 37 tyg. bo nie wiadomo czy nie będzie ewent. nawrotu, a leczenie trwa tydzień i dlatego najlepiej je zrobić w 37 tyg. (inf. od 2 lekarzy)
|
|
#419 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma powodu do zmartwien.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#420 | |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Udanych wizyt wszystkim,USG,KTG i wizyty z maluszkiem ![]() Cytat:
![]() ![]() .Co do tetry,to przed chwilą składałam z córką ,jak ona mówi dzidziusiowate rzeczy.Wzięła do ręki pieluchę i pyta:"a co to?"._"pielucha tetrowa"-"a po co?"-"zamiast pampersów można używać"-" Brrrrr",a minę miała taką wyrażającą zdumienio-obrzydzenie,że śmiałam się dobrych parę minut.Ona chyba jeszcze nie wie że pampki zużyte też pięknie czasem nie wyglądają.A co do pozbywania się niewygodnej pracownicy po macierzyńskim,to brak słów po prostu ![]() ![]() .Trzyma jcie się dziewczyny Ycnan,ale piękne malowidło
Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-08-31 o 12:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

Wszystko wyjdzie "w praniu"

- miałam dzisiaj mieć wizytę u ginki i właśnie się okazało, ze kobieta ma urlopu 2 tygodnie... Dobrze, że w przyszłym tygodniu mam wizytę prywatnie, ale jestem zła, bo niby kazała mi chodzić babka co 2 tygodnie, szkoda tylko, że jej nie ma.. ciekawe gdzie mam chodzić 

zwolnienia nie bo to przedluzloby jego specjalizacje i jest ryzyko ze moglby nie zdażyć ze złozeniem wszystkich dokumentow przed egz. specjalizacyjnym a to juz za rok! a urlopu nie wezmie bo twierdzi, ze w przyszlym roku moze byc dla nas wazny kazdy dzien wolnego jesli sie okaze, ze Młoda nie uda sie zapisac do złobka... wiec prawdopobnie bedziemy same po porodzie....
za KTG... u mnie tez cisza w jak w kosciele