|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#23881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Zrozumiałam
koszulkę nakładam na mokre włosy po myciu, zamiast ręcznika, na kilka minut.
|
|
#23882 |
|
Raczkowanie
|
no coż jak wiadomo każdy włos układa się inaczej, na mój to działa, ale np mojego nie da rady ułożyć na sucho, muszę codziennie moczyć głowę jeśli chce wyjść w rozpuszczonych ;/ nad czym szczerze ubolewam
|
|
#23883 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Moje też mają z tym problem 2 czy 3 dni po myciu (wiązania tymczasowe puszczają) i przy braku dostatecznej wilgotności.
|
|
#23884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#23885 |
|
Raczkowanie
|
Eloe Pomczę Cię jeszcze jednym pytankiem, chcę mieć wszystko uporządkowane w głowie i na głowie
Czyli w przypadku dimethicone trzeba czasu i regularności żeby nadbudował się na włosach? W takim razie skoro używam go regularnie, ale do każdego mycia mam szampon z sls to nie powinnam się martwić o to, że się nadbuduje lub ograniczy dostęp składnikom masek do wnętrza włosa?
Edytowane przez so_fantastic Czas edycji: 2010-08-31 o 13:58 |
|
|
|
#23886 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a korkociągów i tak nie lubię ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
|
#23887 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczęta, cóż za piękny dzień
tak Was czytam i tylko lista rzeczy do kupienia i do zrobienia mi się wydłuża, też miałam robić badania krwi (już dawno) chociaż akurat z włosami problemy nie ma... ale koniecznie się zbiorę do zakupu keratyny hydrolizowanej i wzięłabym jakiś nawilżacz też, żeby nie popaść w proteinowe szaleństwo, tylko się zdecydować nie mogę, jedwab, panthenol? zaczynam mieć mętlik. dobra, trzeba się zmobilizować, idę nasmarować włoski vatiką kokosową, chociaż pewnie się ścięła znowu lato się kończy i kokos zamiast pływać to stoi potem jakieś mycie odżywką i ukręcę chyba coś z miodem bo duży słoik stoi otwarty i szkoda, żeby się marnowało.
|
|
|
|
#23888 |
|
Raczkowanie
|
u mnie to jak już mówiłam zawsze się kręcą od samej góry, tyle że jak normalnie wysychają to są bardziej klapnięte i skrętu na górze nie widać za dobrze, a po ,,plunkingu,,
wszystko się podnosi i skręt od samej góry lepiej widać;]
|
|
#23889 |
|
Rozeznanie
|
u mnie przed fryzjerem, kiedy miałam więcej włosów, były cięższe i dłuższe (najkrótsza warstwa do ramion) też nie miałam problemu ze skrętem od góry, no może nie od samej nasady sprężynka ale już coś tam się działo, problem pojawił się kiedy górna warstwa jest krótsza i zaczynam wierzyć, że u mnie najlepiej sprawdza się ścinanie dosłownie na prosto
|
|
|
|
#23890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie otrzymałam paczuszkę od Jumaatt
Eloe czy spreju Balea używasz tylko na mokre włosy?? Troszkę mi teraz ciężko się połapać w tych niemieckich opisach kosmetyków ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
a ze skrętem u mnie jest tak samo zaczyna się od ucha
|
|
#23891 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
W ogóle w przypadku silikonów czy innych substancji pozostających na wierzchu włosa. Cytat:
Ale wiem chyba o co Ci chodzi - chciałabyś coś zmienić. Trafiłam? Cytat:
Pantenol świetnie działa w towarzystwie keratyny, więc z niego nie rezygnuj. Używam go wyłącznie na suche. Ech... mój się już skończył, a nie pamiętam, czy prosiłam Jumaatt o nowy ![]() Moje włosy kochają taką pogodę jak dziś ![]() Tylko że ja muszę jakoś dojść na siłownię...
|
|
#23892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#23893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc tłumaczę raz jeszcze Chciałabym mieć skręt taki jaki mam gdy włosy są krótsze przykład ale żeby były długie A moje im są dłuższe tym skręt się bardziej rozluźnia i robią się korokociągi których nie lubię a więc na razie zapuszczam bo pragnę długości ale jeżeli skręt się nie poprawi to je na wiosnę wycieniuję może skręt się poprawi - mam nadzieję że do tego czasu znajdę godnego fryzjera ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
osz TyEloe na suche mówisz no to pstryk, pstryk mmm ale pachnie ładnie ułatwię sprawę, dodaje foto 1.chcę by włosy kręciły się tak 2. a tymczasem one pod spodem robią mi takie numery
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-08-31 o 15:58 |
||
|
|
|
#23894 |
|
Raczkowanie
|
Nie bij
wtedy jeszcze nosiłam zawsze rozczesane włosy, więc miałam okropną szopę, i miałam jej dosyć bo to była długa big szopa, więc ścięłam. A teraz kiedy zaczęłam dbać o włosy i nosić loki a nie związany push-up to strasznie za nimi tęsknie. Jakbym wcześniej wpadła na pomysł żeby ich nie czesać i chodzić w lokach to wierz mi nie ścięła bym a nie centymetra
|
|
#23895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zapuszczanie
|
|
#23896 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
długość nigdy nie powinna być celem nadrzędnym bo ona nie maskuje złej kondycji włosów, wprost przeciwnie. Sama ostatnio u fryzjera z długości nie dałam sobie zbyt wiele ściąć i broniłam jej jak niepodległości ale to tylko dlatego, że znam swoje włosy, niby koło łopatek nie byłyby zbyt krótkie ale przy tej długości loki na końcach robią mi się takie bardzo duże objętościowo i... chyba się domyślacie, jak to wygląda
|
|||
|
|
|
#23897 | |
|
Raczkowanie
|
Metoda kubeczkowa jak najbardziej sprawdza się
Co do długości włosów, czeka mnie ostre zapuszczanie ), ale jak mądrze napisała wrily_curly:Cytat:
|
|
|
|
|
#23898 | |
|
Raczkowanie
|
dzięki
teraz biorę się za siebie i zapuszczam piękne loki ![]() Cytat:
i dalej nosiłam kucyk, a później widziałam wiele dziewczyn które miały nieczesane loki, i też postanowiłam spróbować nie czesać, okazało się że takie są świetne, ale wcześniej nie byłam do tego przekonana i tak jakoś wyszloGrunt że więcej tego błędu nei popełnie ( mam nadzieje) i będę teraz zapuszczać moje maleństwa
|
|
|
#23899 |
|
Rozeznanie
|
Jej dzięki
Właśnie się zastanawiam, czy nie wyznaczyć sobie kolejnego terminu do fryzjera gdzieś w styczniu i wtedy ściąć te 5 cm z dołu, wtedy bym miała odrośniętą problematyczną górną warstwę a długość bym odzyskała obecną ![]() Ale to pragnienie podcięcia włosów jest w zasadzie dla mnie obce, aż sama się dziwię, że czytając Was, chłonąc całą wiedzę i zajmując się nimi tak bardzo nabrałam ochoty żeby je skrócić ![]() Powiem Wam, co mi się dzisiaj śniło ech ta moja wyobraźnia... sen miałam taki, że byłam przed swoim ślubem (![]() Btw miałąm taką fryzurę na koniec podstawówki - fryzjerka zrobiła mi taką krzywdę że wróciłam do domu, zamknęłam się w łazience i za nożyczki. Bo wiadomo, jakie są włosy na przełomie dzieciństwa i nastoletności, moje były cieniutkie, lekkie i falująco-lokujące się, a ona mi je tak postrzępiła i zrobiła taki jeden wyraźny schodek na wysokości brody mniej więcej, w dodatku wszystkie włosy wywinęły mi się na zewnątrz i wyglądałam jak skrzywdzony aniołek charliego. I do tego dołożyła grzywkę, ale taką leciutką, która wydaje się dosłownie z kilkudziesięciu włosków, na prosto, wymodelowaną na okrągłej szczotce (coś jak Brzydula ale moja była rzadsza dużo). To już u fryzjerki wyglądało jak III wojna a zanim wróciłam do domu to włosy jeszcze trochę poszalały... więc ścięłam tak do wysokości tego "schodka" na prosto, grzywkę jakoś ukryłam przeczesując na boki. Jak widać, to było bardzo traumatyczne skoro do dziś pamiętam ze szczegółami, ale to chyba dobry przykład na to, co się dzieje gdy kręcone się ścina z zerową wiedzą o nich. A, jeszcze dodam że tak ścięte nie kręciły się i nie falowały, tylko na końcach wywijały się jedno do środka, drugie na zewnątrz, a wszystkie inne pod dzikimi kątami
|
|
|
|
#23900 | ||
|
Raczkowanie
|
Eloe dzięki za filmik jak zrobic irokeza
nie wiem czy jestem tak cierpliwa jak Ty, żeby przez rok czekać aż "zejdę" z farbowanych włosów. obawiam się, że któregoś dnia się mocno ciachnę i będzie po kłopocie albo kłopot się zacznie ![]() Serum keratynowe troche mi zburzylo moj rytual mycia wlosow. Tak mi sie wlasnie cos wydawalo, ze odżwyka b/s utrudni dotarcie keratyny do włosa. Ale ciekawa jestem jej działania... dziękuje dziewczynki za trzymanie kciuków rozmowa ok, ale firma mi się nie podoba i nie chce u nich pracowac popełniłam straszny grzech włosowy nie mogłam upiąć bałaganu,więc rozczesałam włosy, troche się przygładziły, i dopiero potem upiełam Małgosiu cieszę się, że swędzenie ustąpiło. Co do szukania przyczyny swędzenia to z doświadczenia jako mega alergik wiem, że czasami nie potrzeba wcale ekspozycji na coś co nas uczula. Swędzenie może się nasilić pod wpływem stresu Agison, narobiłaś mi smaczka na macerat orzechowy Jak nie będę farbowała włosów to może chociaż płukanka ![]() Cytat:
od siebie dodam hurtownie na Gocławiu na ul Bora-Komorowskiego (numeru nie pamiętam) Cytat:
Śliczne masz kręciołki ale szybko, pochwal się co w środku Kropciu, masz bardzo ładne włoski. Nie wiem czemu narzekasz. Korkociągi są cudne, bardzo Ci ich zazdroszczę - nawet tych o których piszesz, że robią Ci numery ![]() Jak się patrzę na fotki to coraz bardziej tęsknię za grzyweczką. chyba muszę jeszcze ten temat przemyśleć ![]() Jak tam dziewczynki, tornistry na jutro spakowane? ![]() Mój młody ma jutro 1 dzień w szkole, a się rozchorował dzisiaj |
||
|
|
|
#23901 | ||
|
Zadomowienie
|
w takim razie muszę koniecznie znów sprawdzić wszystkie carrefury w Krakowie
mam nadzieję, że będzie... ![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21751333] ale mieszanka i jak??ja dzis proteiny: keratyna+jedwab+panteheno l+wit ACE+ reszta ogorka na 1,5 godz pod czapka, teraz schniecie.... ciekawe co wyjdzie rano ![]() chyba zapisze calosc w codzienniku bo cos ostatnio zapominam [/QUOTE]mieszanka super włosy po niej baardzo błyszczące. Ja lubię mieszać i eksperymentować moje włosy na szczęście też się nie buntują. Dziś nawet trochę mniej mnie swędział skalp (może dzięki Farmonie Brzozowej... )Cytat:
To pewnie się w końcu na niego zdecyduję (o ile nie znajdę tego w Carrefurze)Cytat:
|
|
#23902 | |
|
Wtajemniczenie
|
a że w chwaleniu jestem dobra to proszę ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3769 to co nienieckie jest od Jumaatt( Cytat:
ja wolę loczki niż korkociągi ale każdy lubi co innego a grzyweczka jednak jest częścią mnie bez niej jakoś tak łyso ![]() ojej to pewnie na myśl o szkole hihi a tak wgl to tęskno mi za zapachem nowych książek i zeszytów...
|
|
#23903 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#23904 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#23905 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze taka brzydka dołująca pogodaSzkoła to nie było moje ulubione miejsce... Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#23906 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
daj znać jak testy przebiegną i wrzuć do analizowego tego co nie było ![]() Cytat:
Cytat:
to jego pierwszy rok w szkole i przyznam,że bardzo byłam podekscytowana zakupami szkolnymi no i ciągle mam nadzieję, że jutro pójdziemy na to rozpoczęcie, a nie do lekarz do lekarza jednak też, jutro mam szczepienie przeciwko tężcowi i durowi brzusznemu, brrrr Cytat:
|
||||
|
|
|
#23907 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hihi ![]() Cytat:
a co Mamusia tak się nerwuje co My kobiety raczej mamy to do siebie, że się denerwujemy byle czym ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Studia i nauka to już chyba nie dla mnie
|
|
#23908 | |||
|
Raczkowanie
|
wszelkie artykuły do salonów włosowych
![]() dawno już tam nie byłam,ale kupowałam tam kallosa, alfa part (ale to stare dzieje) moje koleżanki zaopatrują się tam w farby widziałam kiedy za jakies 30 zł uniwersalny dyfuzor mają spory wybór tanich masek do salanów w duzych opakowaniach np. stapitz, semi di lino, osmo,leo, joanne (chyba) oczywiscie keratesy, loreale i inne goldwelly przyznam, że mam ochote wybrac sie tam teraz, kiedy mam jako taką swiadomosci na temat skladu kosmetykow może będzie latwiej, znalazlam linka do strony, tu jakas gazetka z promocjami ![]() http://www.kern.fdf.pl/?k=promocje ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
ja szukałam przed zamówieniem u Jumaatt, ale był chyba alverde z awokado, więc dość skromnieCytat:
ale ogólnie produkcja stresu największa jest w pracy dlatego ostatnio zaczęłam się rozglądać za jakąś zmianą, bo stres się już odbił na moim zdrowiu Cytat:
dawno skończyłam studia, i też myślałam, że już się nie zmuszę do nauki, ale ostatni rok byłam na podyplomowych i baaardzo mi się spodobało chciałabym jeszcze ![]() przydałoby się iść włoski pokokosić.... Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-08-31 o 22:11 |
|||
|
|
|
#23909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mam fajną suszarkę ale bez dyfuzora ta z dyfuzorem poszła z dymem jakby był fajny to może dałabyś się wykorzystać
|
|
#23910 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jak to będzie to się jednak w praniu dopiero okaże bo studia, na które się wybrałam troszkę odbiegają od moich zainteresowań.![]() Cytat:
Hmmm, dobrze wiedzieć, nawet jeśli nic nie kupuję to i tak kocham oglądać składy i wąchać kosmetyki do włosów ![]() Btw przypomniałam sobie, że przy Ratuszu Targówka (skrzyżowanie ulicy Kondratowicza i św. Wincentego) jest sklep "Wszystko do włosów" Są kosmetyki Leo, Farouk, Artego(tak chyba się nazywa firma o ile nie mylę) Mila(z czymś tam z pestek winogron-chyba nie olej, 21/500ml z silikonem zmywalnym wodą i jedwabiem hydrolizowanym), Hegrony po 6zł z hakiem, farby, różne i różniaste spinki, klamry, siatki na włosy(coś koło 5 zł). Jest jeszcze na ul. Łabiszyńskiej hurtownia(nie pamiętam numeru też, po schodach na 1 piętro nad sklepem lux) Mają duży wybór marki Scandic, farby, trochę rzeczy do paznokci(ale nie patrzyłam na to uważnie) Joanna profesjonalna Nie wiem jak tam z cenami. Jeśli będę to mogę podpytać i dopisać tu. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 22 (0 użytkowników i 22 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

koszulkę nakładam na mokre włosy po myciu, zamiast ręcznika, na kilka minut.

jest dobrze, włoski ciągle rosnął

osz Ty
za zapuszczanie
długość nigdy nie powinna być celem nadrzędnym bo ona nie maskuje złej kondycji włosów, wprost przeciwnie. Sama ostatnio u fryzjera z długości nie dałam sobie zbyt wiele ściąć i broniłam jej jak niepodległości ale to tylko dlatego, że znam swoje włosy, niby koło łopatek nie byłyby zbyt krótkie ale przy tej długości loki na końcach robią mi się takie bardzo duże objętościowo i... chyba się domyślacie, jak to wygląda
), ale jak mądrze napisała wrily_curly:

[/QUOTE]