|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
moje dziecko zarazmnie wykończy
![]() nie spało dzisaij ani 5 minut ... gdzie codziennie spi po 3,5 godziny .... od 17 jest masakra
|
|
|
|
#2672 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
i ze spotkania nici kumpela latala dzis po urzedach i jeszcze na zaupach byli i maly juz zmeczony byl wiec spotkanie przelozone na jutroa bardzo chcialabym zobaczyc jej szkraba juz ![]() w ogole strasznie ubolewalam, ze nawet w ciazy jej nie widzialam bo jak wyjechala to bardzo rzadko przyjezdza ![]() druga kumpela co jest w Anglii przyjezdza czesciej cos mialam pisac ale zapomnialam hmmm
|
|
|
#2673 |
|
Ola-Unhola
|
Była u mnie Bratowa, a właściwie jest cały czas tylko siedzi w samochodzie...
Wyszła ode mnie, patrzy a samochód ma oberwane lusterko i zryte drzwi kierowcy. Jakiś człowiek podszedł i dał nam spisane numery. Dostawczak OPEK (firma kurier.) wyjeżdżał od nas spod bloku tyłem, wjechał w jej samochód i uciekł... Teraz czeka na policję, już 2 godz. Musi czekać w samochodzie. Na dworze leje, mała marudziła, ale usnęła w samochodzie na zapalonym silniku. Teraz przyjechali po nią Rodzice Bratowej i zabrali Małż do domu. Mój Brat zaraz też z pracy dojedzie. No wiecie co, wpierdzielić się w samochód czyjś, rozwalić i uciec. Mamy numer (facet nie był pewien ostatniej cyfry), ale ważne, że to jakaś firma. Znajdą kto tu było ok 16,30. Prywatny samochód bez pełnych nr byłby nie do odszukania...
|
#2674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oczyszczającą mam z truskawki - Elizabeth Arden z kaolinem - bardzo fajna - kupiłam przez przypadek bo była w promocji ![]() mam jeszcze rozświetlającą Clarins Flash Balm - taka osławiona to się szarpnęłam, ale jakoś bez szału nawilżającą i uspokajającą Ziaja Pro - na początku szczypała w oczy i myślałam, ze do stóp tylko będę mogła używać, ale dałam jej drugą szansę i teraz bardzo ją lubię mam jeszcze z Biochemii Urody ze spiruliną, ale kompletnie mi nie odpowiada - muszę po niej nałożyć tą uspokajającą bo inaczej tragedia ogólnie ta seria Ziaja Pro mnie zaciekawiła - planuję zakup jeszcze jakiejś przeciwzmarszczkowej i czytałam ostatnio o serii Ziaja Med - jakiś kremik na początek może kupię, jak skończę choć część tego co mam, bo się przeterminuje
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-08-31 o 19:02 |
||
|
|
|
#2675 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy to dobrze, ze ktos numery spisal
a swoja droga to kierowca bedzie mial przerabane bo raz, ze jak uciekl to jest domniemanie, ze mogl byc pod wplywem a dwa, jezeli ubezpieczalnia wyplaci bratowej pieniadze to on bedzie musial je ubezpieczalni zwrocic, dlatego, ze uciekl
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak zapamiętaliby markę i kolor i część numerów to można by było namierzyć samochód, ale nie wiem jak z udowodnieniem kto siedział za kierownicą
|
|
|
#2677 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zwalam na zeby. Ania ostatnio tez tak miala, po kilku dniach juz mialam dosc, zostawilam Ja na podlodze i czytalam ksiazke (a raczej omiatalam wzrokiem 30 razy to samo zdanie, bo skupic sie nie moglam ). Ania po 10 minutach ucichla i poszla sie bawic. Oby szybko minelo to u Was.Cytat:
![]() Ide, bo moja plaszczka sie polozyla pod moim fotelem i ciagnie za nogawki
|
|
#2678 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Poszla dokladnie w swoje pierwsze urodzinki
Cytat:
Cytat:
|
|
#2679 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ucałuj małego łobuziaka od Zuzki ![]() Cytat:
Lipy nie zamierzam codziennie dawać. Cytat:
Cytat:
![]() Rozejrzę się i może coś znajdę. Fajny ten Twój Cytat:
Pisz co u Was ![]() Unholy całe szczęście, że ktoś te numery spisał, niech teraz odpowiada za to ![]() Udało się namierzyć? Wiesz już coś? Byliśmy u kardiologa, wyczekaliśmy się bo przyjechaliśmy za wcześnie. Mała była już znudzona, śpiąca i marudna. Dr zrobiła usg i wszystko jest ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego wieczoru ![]() Ja zmykam. Małż kupił piwko i zamówił pizzę
|
|||||
|
|
|
#2680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pocieszenie dodam, ze moje dziecko teraz biegnie i się przytula do Pań i mi macha na pożegnanie trochę mi smutno było, ze przytula się do nich (są tylko 3 Panie), ale cieszę się, ze je lubi i dobrze się czuje - wiem że nikt mu tam nie robi krzywdy to jest najważniejsze musisz obserwować swoje dziecko, zeby zauważyć czy jest właściwie pielęgnowane i czy dobrze się czuje w żłobku Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2681 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lenka chodzi do przedszkola na jakies 5 godzinek. Maz w domu, najpierw wycieli mi migdalki i mial 2 tyg zwolnienia a teraz siedzi na tacierzynskim 10tyg Zaczal od poniedzialku Czas jakos leci.Wyprawialismy corci urodzinki i pierwsze po co siegnela to byl kiliszek a pozniej po ksiazke "seks przewodnik" Nie wiem co to wrozy ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Piwko i pizza Ja sobie moge pomarzyc bo moj maz nie jada takich rzeczy a ja bardzo lubie Pociesze sie cola
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p4w ja tez ostatnio czytałam o ziaji pro i nawet szukałam tej maseczki nawilżającej ale w żadnym sklepie narazie na nią nie natrafiłam. nie znam tych maseczek których używasz, z reguły sięgam po tańsze ![]() a glinek nie używasz? nie lubisz czy ci nie pasują? |
|
|
|
|
#2683 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie nie dieta, po prostu nie przepada za takim jedzeniem
Spagetti tez nie jada a ja uwielbiam w zwiazku z czym rzadko jem takie rarytaski bo muslalabym gotowac dwa obiady Dobrze ze corcia jest "pomidorowa" jak ja Bedziemy objadac sie razem
|
#2684 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny dziekuje wam za slowa otuchy. to dla mnie bardzo wazne! wiem, ze tam sa odpowiednie osoby, z4e beda dzieci a ona ja uwielbia. pomimo, ze podjelam decyzje juz w grudniu, mialam czas na oswojenie to jest mi ciezko. wieczorem ryczalam jak nie wiem. majgorsze, ze lzy pociekly mi przy malej. a ona co zrobila?podeszla i sie przytulila. myslalam, ze serce mi peknie. bedzie ciezko, ale dam rade!!
|
|
|
|
#2685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnyc masz chłopaków a Antos ma juz taka madra buzie ![]() Cytat:
ty jestes rutyniara ale u nas tez wszelkie czynnosci sa od samego poczatku o stałych porach jezeli dzie jedziemy to rowniez organizuje to tak zeby zachowac pory drzemek i jedzenia apropo jeszcze tego wczesnego chodzenia spac przez L - nie masz problemów z jej spaniem jak np masz gosci? halas jej nie budzi? Zuzia ma strasznie wyczulony sluch (z umyciem naczyn mialabym problem), u nas by to nie przeszło a tak jak usypia pozniej to w domu jest juz cicho
|
|
#2686 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moj maly jak juz zasnie to spi snem kamiennym i nic mu nie przeszkadza
![]() i co? nie polozylam go dzis na drzemke popoludniowa majac nadzieje, ze wczesniej zasnie i pupka - zasnal przed chwila czy ja kiedys bede miec wieczor dla siebie? o tej porze to juz nic mi sie nie chceale jestem zadowolona, ze udalo mi sie Eryka wczesniej polozyc, myslalam, ze bedzie ciezko mu sie przestawic po wakacjach bo potrafil o 24 chodzic spac - po prostu mial labe i mogl siedziec dopoki nie padnie i zazwyczaj zasypial na bajkach poznym wieczorem a dzis kazalam mu isc spac i o 21 juz kimal, szok wiecie co? nie mam telewizji TZ nie zaplacic 3 rachunkow i wylaczyli
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku moja bryka kosztowała 350zł
No i super że serduszko zdrowe i silne jak dzwon
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym ze ja ja do tego nie zmuszam ani nie przymuszam, po prostu jest o tej porze senna![]() Jak idziemy z nia na imprezke to hula dluzej bo sa inne dzieci (okolo 22giej) ale na drugi dzien usypia tradycyjnie po 19tej . Nie przeszkadza jej nawet to ze spi u kogos![]() Mylse ze wszystko zalezy od charakteru dziecka
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Mayaho, jak juz zasnie to nie ma bata...Nic ja nie obudzi, mimo ze bywa czasem glosno bo nasze "m" nie za duze i graniczy z kuchnia gdzie toczy sie zycie,rozmowy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2690 |
|
Ola-Unhola
|
Ja tylko na moment, bo muszę jeszcze na jutro się przygotować.
Bratowa z Bratem niedawno pojechali. Policja była, przekażą wszystko naszej policji i ta będzie prowadzić dochodzenie. Mam nadzieję, ze znajdą tego palanta. My też szukamy na włąśną rękę. Sąsiad ma sprawdzić u siebie w pracy dane, bo chyba ten sam kurier do niego przyjeżdża. Co do masek, ja ostatnio jadę na saszetkach i bardzo mi podpasowały: Perfecta - Miód i migdały http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...rec-425531.htm Perfecta z gruszką do oczyszczania https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-termalna.html Bielenda Minerały https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...zka-blotna.htm Wszystkie sa rewelacyjne Ta pierwszą po 15 min. wklepuję na noc jako krem (to co pozostało). Super natłuszcza i odżywia. Kosztuje chyba 1,55 a saszetka starczy na3 razy. Ta druga na 2 razy, trzecia 1 sasz. na raz. Iwonko, cieszę się, ze po wizycie ok. No to lecę, dobrej nocki Edit: No i ja wstrętna... Dziękuję za miłe słowa pod adresem moich małych mężczyzn
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-08-31 o 22:24 |
|
|
|
#2691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niewiem na co zwalic, czy na te sterydy w szpitalu (lekarze/pielegniarki mowili ze dziecko czasem jest nadpobudliwe, ma problemy ze snem, jest niespokojne, ale ona w sumie taka nie jest tylko to wyczulone ucho...... a moze po prostu jakos talent muzykalny w niej drzemie ...... ale sobie wytłumaczyłam
|
|
#2692 |
|
Rozeznanie
|
Heloooł
wpadlam sie przywitać bo musze uciekac bo tż wzywa na male co nie co ![]() wrzucilam fociaki do albumu z 12 i aktualne ZAPRASZAMY ![]() A jak juz wam tak dobrze idą metamorfozy to moze mi tez pomożecie ???? ![]() buziaki spadam ;* |
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy, musze wypróbowac te maseczki. Miałam kiedys jakieś takie saszetkowe z perfecty tylko inne. Z Dermiki tez lubie, ale one chyba z 5 zł kosztuje saszetka. Ale fajne są. zapomniałam o nich całkiem
musze kupic jak bede miała okazję.Ide spać, dobranoc! |
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzałam jeszcze na chwilke ale juz uciekam sapac. Polozyłam małego o 20.30 i usnał po 2 minutach. Takze ma mocny sen, nic go nie obudzi.
Dziewczyny ja chyba umre, normalnie łysieje. Włosy mi lecą jeszcze gorzej niz po porodzie ![]() Juz nawet boje sie czesac a juz nie wspomne o myciu. Moze mam jakas chorobe skory? Juz sama nie wiem. Potrzebuje dobrego szamponu i tabletek. Jutro kupie pokrzywe i skrzyp - musze ratowac moje kudełki ![]() p4w a gdzie kupiłas Zjaje pro? Pewnie w aptece? Lubie kosmetyki z Zjaja wiec poszukam tej maseczki uspokajajacej i moze jakiejs oczyszczającej Ja czesto kupuje te maseczki w saszetkach, wystarcza na 2-3 uzycia. Dobrej nocki życzę
|
|
#2695 |
|
Ola-Unhola
|
Aaa jeszcze tez planuję coś z Ziaji Pro kupic
A ostatnio kupiłam serie Ziaja Spa i np. krem przeciw zmarszczkom jest super. Inne tez No ale to seria 30+, także nie dla kazdej z Was, a raczej dla mniejszości ![]() marica, zdjęcia super Wojtusiu, wypróbuj Cass, mi też włosy leca znowu, ale to dlatego, że przekroczyły pewną długość. Tak mam, wystarczy, że odrosną z bombki i zaczynają wypadać ![]() A koleżanka uzywała takich ampułek Seboradin: http://edumed.com.pl/Kosmetyki-k94/K...-ml-p1545.html i podobno są rewelacyjne. Cała seria podobno super (szampon, maska...) Ziaja Pro: http://allegro.pl/listing.php/search...ring=ziaja+pro To jest dla zakładów kosm., więc w drogeriach tego nie ma. Fajna strona Ziaji: http://www.ziaja-sklep-warszawa.pl/ Dobranoc
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-08-31 o 22:43 |
|
|
|
#2696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a je trzeba przygotowywać czy są od razu gotowe do użycia? Cytat:
miałam kiedyś maseczkę z minerałami morza martwego i była świetna - kupiłam ją w aptece, ale potem już nie mogłam nigdzie takiej dostać - może tą spróbuję ![]() chociaż ja nie lubię saszetek Cytat:
wszystko z Ziaji Pro kupowałam na allegro
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wpadłam podziękować za życzenia urodzinowe dla Bartusia Cass, niedawno czytałam o wodzie brzozowej na wypadające włosy, do kupienia w sklepie za kilka zł.Płuka się nią włosy po umyciu. Możesz też pić pokrzywę, łykać tabletki ze skrzypu polnego.Wiele jest tabletek tego typu, ja łykałam chyba z belissy na włosy i paznokcie-włosy troszkę przestały mi wypadać. A stosowałaś maskę z Waxa? Olej kokosowy też jest podobno świetny-nawliża, odżywia i wspomaga odbudowę włosa.Mam zamiar właśnie go kupić.Ma on szerokie zastosowanie od kuchni do kosmetyczki Mam trochę jeszcze do nadrobienia.Napiszę tylko, że zęby nadal nie wyszły... Za to ma po obu stronach na dole spuchnięte dziąsła, niby na 4? ale na dole ma tylko 1...możliwe to, że po jedynkach od razu 4?
Bartuś 29.08.2009 "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2010-08-31 o 22:49 |
|
|
|
#2698 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pomozemy Cytat:
a pozatym polecam Wax, skrzypovite, i zero kosmetykow do stylizacji chociaz przez jakis czas i zobaczysz czy beda mniej wypadac, szampon kup jakis przeciw wypadaniu ale apteczny -seboradin dodatkowo kup zestaw witamin np. centrum bo w takim zestawie sa tez mikroelementy podejrzewam ze twoje wypadanie ma zwiazek z dieta -moja kolezanka tez tak miala
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak myślę Podobno Dermena jest też dobra, ale plącze włosy.Także konieczna odżywka.
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam juz wiele kosmetykow ktore sa dla pan po 40-ce bo widzialam czego potrzebuje moja skora, obecnie z takich "starszych" mam krem pod oczy wlasnie Ziaji serii anno doro i swietnie wygladza zmarszczki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.

kumpela latala dzis po urzedach i jeszcze na zaupach byli i maly juz zmeczony byl wiec spotkanie przelozone na jutro

Ehh... Jeszcze od dzisiaj zaczynają mi się intensywne jazy. Codziennie 4 godziny i co najgorsze odechciało mi się, bo nie mam siły.
Zwalam na zeby. Ania ostatnio tez tak miala, po kilku dniach juz mialam dosc, zostawilam Ja na podlodze i czytalam ksiazke (a raczej omiatalam wzrokiem 30 razy to samo zdanie, bo skupic sie nie moglam 

I po prostu tak będzie, bo mam to tak samo zaplanowane jak to, gdy byłam w ciąży i pisałam wam że będę ją ze sobą zabierać tu i tam i też mi życzyłyście tego ale nie dowierzałyście