Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 08:30   #3001
79 Marta
Wtajemniczenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

a ja 8. ostatnia miesiączka 31 stycznia
Stary 2010-09-01, 08:33   #3002
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Marta, nieźle
Niedługo będziemy mieć nasze szczęścia przy sobie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:06   #3003
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć Kochane z rana!

Ja mam za sobą już pracowity i wieczór i poranek. Zabrałam się za robienie miejsca dla małego lokatora i jestem z siebie zadowolona. Już dużo mi nie brakuje. Jutro chyba sobie popiorę ubranka. Wczoraj zamówiłam jednak ten zestaw aventu(nie przyjmuję do wiadomości że mały nie będzie chciał z niego jeść) i smoczki do tego. Jeszcze ze dwa zamówienia na all i zostanie mi tylko łóżeczko i wózek, ale to na później. W domu jeszcze ostatnie przemeblowanie i właściwie się zorganizowaliśmy jużBardzo jestem zadowolona z tego

Wczorajsze nerwy mi na razie opadły ale czekam na następny telefon z pracy, który z pewnością niebawem nastąpi. Głupie krowy.
Ale dzięki dziewczyny za dobre słowo i możliwość wygadania.

Kretencja napisałam do tej koleżanki(mam do niej tylko maila) i czekam na odpowiedź.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:19   #3004
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Cześć Kochane z rana!

Ja mam za sobą już pracowity i wieczór i poranek. Zabrałam się za robienie miejsca dla małego lokatora i jestem z siebie zadowolona. Już dużo mi nie brakuje. Jutro chyba sobie popiorę ubranka. Wczoraj zamówiłam jednak ten zestaw aventu(nie przyjmuję do wiadomości że mały nie będzie chciał z niego jeść) i smoczki do tego. Jeszcze ze dwa zamówienia na all i zostanie mi tylko łóżeczko i wózek, ale to na później. W domu jeszcze ostatnie przemeblowanie i właściwie się zorganizowaliśmy jużBardzo jestem zadowolona z tego

Wczorajsze nerwy mi na razie opadły ale czekam na następny telefon z pracy, który z pewnością niebawem nastąpi. Głupie krowy.

Kretencja napisałam do tej koleżanki(mam do niej tylko maila) i czekam na odpowiedź.
Ja ciągle się zastanawiam czy butelki nie dokupić
na
razie mam jedną z TT

pracą się nie przejmuj jeszcze nie słyszałam żeby wszyscy pracownicy łącznie z pracodawcą byli mili dla ciężarnej i skakali ze szczęścia
a powinni bo na ich emerytury to nasze dzieci będą pracować

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Czy któraś kupowała pościel u tego sprzedawcy?

http://allegro.pl/3-elementowa-posci...200519611.html

weszłam na komplety pościeli wraz z wypełnieniami ale ja w opisie wypełnienia nie widzę

a to chyba jedyny sprzedawca który ma w ofercie cały biały komplet na którym mi bardzo zależy
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:28   #3005
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
co do tych prezentów to mój tż nie zawsze był taki pomysłowy raz na mikołaja chyba dostałam takiego mikołaja małego z czekolady który był tak twardy, że się go pogryżć nie dało i biały bo chyba z zeszłego roku a pod choinkę dostałam cały zestaw ze sklepu 4 zł chyba : wsuwki do włosów, maskotkę twardego królika i malutką laleczkę

Patrycja- gratuluję -kolejny synuś a ubranka śliczne

Anecka ten twój ojciec to chyba z innego świata jest normalnie ! - współczuję Ci sytuacji (tylko nie waż się jutro tego drzewa nosić czasami )

Karolina ale masz malutki śliczny brzuszek (a mój taki olbrzym :/) i ja też mam Jasia w środku

Artystka ja też nie robiłam tego badania na krzywą cukrową

ja już po wizycie - z Jasiem wszystko dobrze (słuchałam serduszka), szyjka prawidłowa. Wyniki z krwi i moczu mi poleciały - mam brać magnez dalej do tego 3xdziennie urosept i 2x tardyferon-żelazo -ale z tym żelazem to czułam, że tym razem będzie go za mało :/

ale wiecie co pytałam czy da mi skierowanie na krzywą cukrową a on powiedział, że nie bo nie widzi potrzeby :/. Jak pytałam w jednym laboratorium że chce prywatnie to pani powiedziała, że skierowanie i tak muszę mieć i co teraz ? mam nie iść wogóle czy jak ?
i denerwuje mnie to, że nawet nie wiem ile mój Jaś waży bo mi tego nigdy nie mówi

a i strasznie zmokłam

plus tego dnia to taki, że byłam w tesco extra i kupiłam proszek lovella ten w promocji, sweterek dla Jasia i dwie pary spodni

a wiecie te wanienki, które były w biedronce dziś widziałam w tesco i kosztowały 49 zł -takie same !

idę teraz pomóc tż składać meble (znaczy on składa ja patrzę czy dobrze i coś przytrzymam jak potrzebuje) wczoraj zamawiałam i płaciłam a dziś już przyszły !
Super, że z Jasiem dobrze!
A jesli chodzi o cukier to ja robiłam u siebie w laboratorium bez skierowania. Tylko glukozę musiałam kupić w aptece.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Irsin, dla kierowcy
Edzia, ta koleżanka z pracy to się z głupim na łeb zamieniła czy co i czego ona Ci w ogole zawraca głowę na l4 ? następnym razem jakby zadzwoniła uciełabym szybko rozmowę, nie masz obowiązku rozwiązywać teraz ich problemów. Na szczęście u mnie w pracy nie ma takich akcji. Ludzie raczej "poukładani" w życiu prywatnym, kobiety mają małe dzieci,moja szefowa też była w ciąży długo na l4 a potem w domu z dzieckiem ponad rok. Za to w sklepach u mnie w mieście co sie dzieje to masakra, strach wyjść z domu.Dziś jakiś sfrustrowany babon napadł na mnie że kolejka nie jest taka długa żebym ja była obsłużona poza kolejką. W sklepie był dzis jakis meksyk,kolejki nie wiadomo która do czego, a ona stała 3 metry za ostatnią osobą, ale ja powinnam przeczytać w jej myślach że ona stoi tam do surówek. Chyba przestanę wychodzić gdziekolwiek bez męża, bo widze że kobieta w ciąży w niektórych osobach wzbudza agresję.
Idę zjeść spóźniony obiad a potem sobie poczytam jeszcze co tu naskrobałyście.
To masz szczęście, żed żyjesz wśród cywilizowanych ludzi, którzy mają wartości normalnego, zdrowego na umyśle człowieka. Staram się odstresować ale zawiodłam się bardzo i naprawdę zrobię wszystko żeby tam nie wrócić.
A co do agresji to prawda-zdarza mi się wyłapywać w sklepie krzywe spojrzenia za to, że mówię w alejce"przepraszam"bo nie mogę się przecisnąć z brzuchem

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Tak mi smutaśno bo TŻ wlasnie pojechał Przyjedzie po mnie za dwa tygodnie bo musiałam teraz zostac w Polsce zeby badania porobić. Troszke mecząca jest taka długa droga wiec postanowilismy ze zostane u mamci na te dwa tygodnie i juz pozniej razem wrócimy. Ale bede sie smutać teraz...
Ale wróci juz niedługo!I jaki stęskniony!
Ja też nie lubię być osobno.

Stary 2010-09-01, 09:29   #3006
_paulinka2
Wtajemniczenie

trochę was ponadrabiałam ale i tak zapomniałam co niektórym miałam odpisać dzień dobry ale szaro i buro , aż się nic nie chce

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
lekarz powiedzial rozwarta, ale chcial mnie pocieszyc

no nic musze byc twarda jak stonka i wlaczyc o kazdy dzien

ide spac, net mi tu cos kiepsko chodzi nawet nie moge was nadrobic

dobranoc
kochana, taka jesteś dzielna

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Widze, ze brakuje wam sloneczka, wiec przesylam
Gratukuje udanych zakupkow, wstawiajcie fotki, bo uwielbiam ogladac.

Anecka
- my tez nie mamy po nikim mieszkania. Od 18 tego roku zycia wynajmuje. No niestety, kupa kasy na to idzie ale na nic nas nie stac. Ale moze za ok rok wreszcie wezmiemy kredyt i cos kupimy.Dla mnie wazniejsza jest cisza i niezaleznosc. Dlatego bez wzgledu na koszta sie wyprowadzilam, choc studiowalam i zarabialam niewiele. Juz tak jest ze niektorzy maja latwiej- moja znajoma dostala na slub mieszkanie. Ja swojej matce za mieszkanie u niej musialam 10 lat temu 400 zl miesiecznie placic

Zdjecia beda jak wroce, ale wyglada to tak
http://de.wikipedia.org/wiki/Vieux-Boucau-les-Bains

http://www.google.com/images?hl=de&c...w=1024&bih=598

Jeszcze wczoraj sie skarzylam na brak seksu ale nie ma to jak urlop, zmiana klimatu i wyspanie sie Dzis rano oboje mielismy ochote, ale za nic sie nie udawalo. No normalnie jak dziewica. Tragedia. No a na cos innego moj maz nie mial dzis ochoty, wiec zajal sie tylko mna. A mi bylo glupio i po objadku zrobilam mu masaz i wreszcie byl seksik Coraz trudniej mi sie skoncentrowac, bo maly potrafi sie w tym czasie wiercic i glupio mi, bo mam wrazenie, ze nie jestesmy w sypialni sami.
Podroz byla meczaca, bo 2 noce spalam tylko 4 godziny (slub w sobote). Ale moj maz jechal 9 godzin a ja tylko 5 wiec wytrzymalam.
Teraz zamierzam odzywiac sie tu tylko rybami, swiezutkimi, dopiero co zlowionymi. Z grilla

Bardzo brakowalo mi urlopu, piasku pod stopami i cieplego atlantyku. Lubie tu wracac. Rodzice meza maja tu dom letniskowy, wiec placimy tylko za prad no i oczywiscie dojazd ( same oplaty za autostrady zjadaja w jedna strone 70 euro).
Bylam dzis na zakupach i kupilam sliczne pocztowki- malunki, ktore juz rok temu chcialam tu kupic. Misie malowane, ktore zamierzam oprawic w ramki i powiesic w dzieciecym pokoju.
Kupilam tez malutkie skarpeteczki i nozyczki.
Mam problem- lozeczko kupimy 60X120, ale pozyczono nam kolyske- 89x37. Recznie robiona wiec troche niestandardowa. Widzialam dzis materacyki, o wielkosci 74X37, ktore sa do kolysek. Moja kolyska jest wieksza ale na dlugosc. Nie wiem, czy kupic pomimo wszystko ten materacyk, bo kosztowal grosze, a zamierzam dziecko miec w kolysce tylko 2 miesiace. Nie szkodzi ze materac troche krotszy?To kolyska z litego drewna, bez szczebelkow.
Stwierdzam, ze mam kochanego meza Zabezpieczyl taras (poprzycinal belki i przywiercil) by koty z niego nie wyszly,zrobil wszystko co dzis zaplanowalismy i od jakiegos czasu czyta ksiazki o dzieciach Takie z humorem, ale jednak Poza tym duzo ostatnio rozmawiamy, dyskutujemy o ewentualnych problemach itp. Dzieki temu nie mam napadow placzu.

Lece was nadrabiac

Kootekk walcz o kazdy dzien

Mnie na szczescie problemy z wyprozaniem narazie omijaja, ale pochlaniam duze ilosci warzyw i owocow.
ojoj jak ślicznie miłego odpoczynku dobrze, że tż wspiera

Irsin ja pewnie za 2-3 tyg. też będę tyle mieć z moim apetytem

Cytat:
Cześć Kochane z rana!

oj super że wszystko skompletowane u mnie to wszystko w lesie stoi a tymi babami się nie przejmuj niektórzy nie mają ani wyczucia ani przyzwoitości...

KarolinaB za wizytę

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:29   #3007
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny może macie jakiegoś sprzedawce z allegro co robilyscie zakupy dla dzidzi??
ja jeszcze nie. dopiero złożyłam zamówienie ale jeszcze nie przyszło więc nie mogę polecić z pewnością.

Stary 2010-09-01, 09:31   #3008
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
to ja dzisiaj jadę z siostrą w tramwaju (w drodze do lekarza) i wsiadamy na początku to dużo miejsca więc siadamy, po drodze coraz więcej ludzi więc w końcu moja siostra wstaje i mów do staruszki żeby usiadła ta podziękowała i siada a tu nagle jakaś baba zaczyna mnie szarpać za ramię żebym zeszła bo za mną pani z dzieckiem stoi ! To ja jej na to, że nie bo w ciąży jestem -a ta udaje, ze nie słyszy i drze się na cały tramwaj : co ?? a w ciąży ! a potem głupio jej się zrobilo i poszła w drugi koniec i tylko się na mnie gapiła z daleka i myślała, że nie widzę !
To nie mogła powiedzieć "przepraszam nie zauważyłam"dzikie jakieś?rany

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Wiadomość od Ishki:

Hej jutro po usg będę dopiero wiedziała czy wychodzimy. Już lepiej się czujemy ale po tych tabletkach fenoterol to jakaś masakra bo mdli mnie non stop, ale jakoś damy radę jak wyjdziemy jutro to damy znac na pewno
pozdrawiam Was wszystkie gorąco

wielki kciukasy dla Ishki!

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Dziewczyny, doradzcie które łózeczko wybrac bo ja je oglądam i juz głupieje Pierwsze takie: http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...206313301.html
A drugie takie: http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...202890783.html
oba ładne ale jeśli trzeba wybrać to głosuję za pierwszym

Stary 2010-09-01, 09:33   #3009
apoolonia
Rozeznanie

powtórzę się

weszłam na komplety pościeli wraz z wypełnieniami ale ja w opisie wypełnienia nie widzę

a to chyba jedyny sprzedawca który ma w ofercie cały biały komplet na którym mi bardzo zależy

a może gdzieś w sklepach widzieliście całą białą pościel?
na allegro znalazłam kilka ale jakieś masakryczne ceny bo dużo elementów a mi potrzebna jest tylko kołderka, ochraniacz i ewentualnie podusia

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-09-01 o 09:40
Stary 2010-09-01, 09:35   #3010
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Jak to przeczytałam to mi szczęka opadła, ale wiesz co? Takie coś to tylko kobieta mogła powiedzieć i zrobić. U mnie w pracy na szczęście nie było żadnego problemu, bo pracuje w dużej firmie a w korporacjach nie ma ludzi niezastąpionych i w takich sytuacjach jest to plus. Oczywiście nawet nie myśl o tym, aby pracować jak jesteś na zwolnieniu lekarskim a tym bardziej jak urodzisz. To nie Twój problem i nie ma sie co tym stresować. Teraz musisz się zrelaksować
dokładnie korporacja to najlepsze wyjście w przypadku choroby, ciąży. rozliczania urlopów, nadgodzin. tam się wszystko musi zgadzać i być zgodnie z przepisami. A w małych firmach jak jest to każdy wie tylko nikt z tym nic nie robiA mój pracodawca już raz był skarżony do PIP-y. oczywiście nic mu nie udowodnili.
Ale znajoma-znajomej po urodzeniu bliźniąt zadeklarowała się że będzie zaglądać do pracy...po miesiącu a maluchy zostaną z babcią

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Cześć

Brzusio malutki
Kombinezon bardzo ładny

A ja dzisiejszej nocy nie byłam w łazience

Wstajesz po to, żeby zrobić kanapki?? u mnie takie coś by nie przeszło

Jak na ironię, no nie?? A same pewnie kiedyś miały pretensje do kogoś

Lubię takie „okazje”

Ad1. I co?? Była gdzieś łazienka??
Ad2. Mąż ma dowcip

i trzymajcie się

W takim razie życzę powodzenia i podejmijcie dobrą decyzję

[/COLOR]
Śliczny

Nie lubię krupniku… bleee

Ja też dziś robiłam ten test obciążenia glukozą, miałam od razu 75 g i miałam ze sobą cytrynę i dało się wypić jutro muszę odebrać wyniki

Wygrałam dziś aukcję pianinka Fisher Price A ku ku a co??!! jak się bawić to się bawić o takie: http://www.swiat-zabawek.pl/galerie/...isher_2727.jpg
no pewnie i lubię to jakos. zresztą mamy kawalerkę i tak bym sie obudziła jakby wstał. Ale lubię robić mu śniadanie i chwilkę rano z nim posiedzieć.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Dziękuję za dodanie otuchy co do wagi małej

ale póki co to jestem przerażona opiniami na temat szpitala w którym będę rodzić, a mianowicie lekarza. mam nadzieje, że mój lekarz będzie przy moim porodzie, bo chodze do niego prywatnie, a on pracuje tam na tym oddziale ehh:/

Dziewczyny, czy w przy porodzie będziecie dawały coś położnej??
mam nadzieję, że nie. Mój TŻ się obawia, że nie będę miałą przez to dobrej opieki. Ale im bliżej tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu że nie.

Stary 2010-09-01, 09:37   #3011
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki, Edziu

A ja jestem walnięta Przed pół godziną połknęłam no-spę forte i w momencie jak już była popita, zaczęłam się zastanawiać, czy nie brałam już dziś. Jestem prawie pewna, że nie, ale spanikowałam strasznie. Dwie forte to jednak byłaby wielka dawka. W ciągu najbliższej pół godziny powinnam się przekonać, bo największe stężenie we krwi jest 45-60 minut po podaniu Chyba nic by mi się nie stało, dawki dobowej bym nie przekroczyła, ale pewnie by mnie ścięło nieźle, w końcu to obniża ciśnienie... Na razie mi chyba skoczyło - z przerażenia Ja z moją nerwicą lękową i hipochondrią często odwalam takie akcje. Biedny dzidziuś, na pewno się też zdenerwował, bo mnie przecież tętno skoczyło chyba do 150

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-01, 09:37   #3012
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
byłam dziś na zakupach obuwniczych, kupiłam sobie sportowe obuwie, takie już na jesienne szarugi. Chciałam też jakieś elegantsze obuwie kupić ale wszystko miało wysokie obcasy, a jakoś siebie teraz nie widzę na obcasach, taka kula na obcasikach zła jestem przez to no i coraz trudniej mi buty przymierzać dziś sobie pomyślałam, że niektórzy panowie mają takie duże brzuchy, jak oni sobie radzą na co dzień?
ja bym chciała botki bo w moje kozaczki się raczej nie zapnę w spuchniętej nodze. I ciapciaki na zimę na spacery z małym. Te niby emo czy jak zwał tylko nie oryginalne. Uważam że są paskudne. Ale są tak ciepłe i wygodne, że na spacer z wózkiem w sam raz.teraz fikam w balerinkach i adikach.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
wyniki sie poprawily ale mam byc rozwarta i gotowa bo co dziennie beda badac poziom tego bialka, jesli tylko sie cos pogorszy to od razu na cc wiec to takie liczenie z dnia na dzien

na dodatek skurcze mi sie pojawily niedawno ale juz przechodza

poprostu teraz trwa walka o kazdy dzien, na szczescie lekarz powiedzial ze michalek to kawal chlopa i ze takie dziecko juz jest silne
zwieraj się Kochana z całych sił!Jestem z Tobą myślami codziennie.

Stary 2010-09-01, 09:38   #3013
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
powtórzę się

na allegro znalazłam kilka ale jakieś masakryczne ceny bo dużo elementów a mi potrzebna jest tylko kołderka, ochraniacz i ewentualnie podusia
wiesz co nie wchodzi mi link wyświetla się allegro motoryzacja...
ja widziałam całą białą pościel z jakimiś misiami w sklepie i cudnie wyglądała do ciemnego drewna

EdziaO właśnie ja też się zastanawiam nad zestawem startowym tylko że firmy tt bo to jednak taniej wychodzi ale że jeszcze w sumie mało mam to ten problem zostawiam na później
ja mam te "ciapciaki" haha i uważam że na zimę są świetne... ja zmarzluch a w końcu było mi ciepło jak mi je tż kupił bo już nie mógł patrzeć jak marzne w swoich botkach na obcasie :P tylko trzeba kupić z dobrą podeszwą bo ja miałam taką że zabiłabym się na śniegu,czy oblodzonym chodniku :/

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-09-01 o 09:39
Stary 2010-09-01, 09:41   #3014
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kootekk, twarda jak stonka, dobre Dobrze, że nie tracisz poczucia humoru
Kciuki za Was nadal zaciśnięte

Ishka, za Was też

Malgosiak, w szpitalu gdzie ja chcę rodzić, funkcjonuje legalne "kupowanie" położnej do porodu. Tzn. jeśli chcesz rodzić z konkretną położną i chcesz, żeby opiekowała się tobą od początku do końca, płacisz jej 600zł. Nie jest to łapówka, po prostu prywatne wynajęcie konkretnej osoby, jeśli nam na niej zależy. Ale z tego co wiem, jeśli trafi się tam "z marszu" na przypadkową położną, traktowanie jest równie dobre. Rozważam umówienie się i zapłacenie, bo zależy mi na konkretnej położnej (bardzo chwalonej, powiedziałabym, że wręcz znanej w Łodzi i rozchwytywanej), ale nie postanowiłam jeszcze ostatecznie.

No, ja też zmykam do łóżka. Jeszcze trochę poczytam, a potem spać, bo jutro panowie od remontu znowu wkraczają ze swoim radyjkiem o 7,30
Dobrej nocy!
nie mogę się zgodzić. tak było wcześniej-czyli legalnie kupowało się opiekę wybranej położnej w wielu szpitalach. Obecnie jest to zabronione (również w Koperniku). Opcja ta funkcjinuje pół-oficjalnie(każdy o niej wie i nic nie mówi, ale teoretycznie jest zabroniona).

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
wg mnie najwygodniejsze do szpitala klapki, ale w sumie zalezy co kto lubi
ja mam balerinki pluszowe i kapcie góralskie z owcyteści owe mi przywieźli, żeby mi nogi nie zmarzły

Stary 2010-09-01, 09:41   #3015
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki, Edziu

A ja jestem walnięta Przed pół godziną połknęłam no-spę forte i w momencie jak już była popita, zaczęłam się zastanawiać, czy nie brałam już dziś. Jestem prawie pewna, że nie, ale spanikowałam strasznie. Dwie forte to jednak byłaby wielka dawka. W ciągu najbliższej pół godziny powinnam się przekonać, bo największe stężenie we krwi jest 45-60 minut po podaniu Chyba nic by mi się nie stało, dawki dobowej bym nie przekroczyła, ale pewnie by mnie ścięło nieźle, w końcu to obniża ciśnienie... Na razie mi chyba skoczyło - z przerażenia Ja z moją nerwicą lękową i hipochondrią często odwalam takie akcje. Biedny dzidziuś, na pewno się też zdenerwował, bo mnie przecież tętno skoczyło chyba do 150

ojoj ! pewnie nie brałaś, tylko tak się ubzdurało oby ! i nie denerwuj siebie ani dzidziolka dał Ci trochę pospać dziś?

dbam o włosy

Stary 2010-09-01, 09:42   #3016
apoolonia
Rozeznanie

podaje nowy

jeszcze pochodzę po sklepach ale szukam czegoś tak do 80zł
za dwa czy trzy elementy to chyba nie tak dużo

tu jeszcze obawiam się o rozmiar, łózeczka z ikei mają wymiary 66x123
Stary 2010-09-01, 09:42   #3017
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ciągle się zastanawiam czy butelki nie dokupić
na
razie mam jedną z TT

pracą się nie przejmuj jeszcze nie słyszałam żeby wszyscy pracownicy łącznie z pracodawcą byli mili dla ciężarnej i skakali ze szczęścia
a powinni bo na ich emerytury to nasze dzieci będą pracować

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

no właśnie a one nie dzieciate-to niby skąd będą miały emerytury?ano od dzieci takich problemowych osób jak ja.
Ja mam dwie malutkie(znaczy zamówione). jedna do ewentualnego dokarmiania/karmiena a druga na wodę, herbatkę.

Stary 2010-09-01, 09:45   #3018
kretencja
Zakorzenienie

Edzia, no właśnie ja nie wiem jak to jest, bo czytałam tez wypowiedzi kobiet na Rodzić po Ludzku, że swego czasu to było zniesione, a teraz jest znów legalne... Więc nie wiem. Tak czy owak ordynator wyraża podobno zgodę za każdym razem jak się coś takiego załatwia...
No nie wiem... Nie jest to chyba tak do końca łapówka w każdym razie.
Nie wiem co o tym myśleć i czy się zdecydować... Chciałabym móc umówić się z konkretną położną i wiedzieć, że będzie przy mnie cały czas...

Apoolonia, tak, dał pospać

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-01, 09:46   #3019
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
powtórzę się

nigdzie niestety nie widziałam całej biłejchyba ciężko o taką.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Dzięki, Edziu

jednorazowo nawet jak coś na pewno nic się nie stanie. Nie martw się. Ja czasem jak p[połykam tarczycowe to zamieram bo mam wrażenie że już brałam.

Stary 2010-09-01, 09:48   #3020
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:

ja zamawialam tzn nie dla siebie ale dla siostry TZ ale widzialam ja na zywo i jest ok - ona zamawiala posciel z haftem

Cytat:

no pewnie i lubię to jakos. zresztą mamy kawalerkę i tak bym sie obudziła jakby wstał. Ale lubię robić mu śniadanie i chwilkę rano z nim posiedzieć.
ja tez wstaje robic kanapki sama to zaproponowalam

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:48   #3021
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
wiesz co nie wchodzi mi link wyświetla się allegro motoryzacja...
ja widziałam całą białą pościel z jakimiś misiami w sklepie i cudnie wyglądała do ciemnego drewna

EdziaO właśnie ja też się zastanawiam nad zestawem startowym tylko że firmy tt bo to jednak taniej wychodzi ale że jeszcze w sumie mało mam to ten problem zostawiam na później
ja mam te "ciapciaki" haha i uważam że na zimę są świetne... ja zmarzluch a w końcu było mi ciepło jak mi je tż kupił bo już nie mógł patrzeć jak marzne w swoich botkach na obcasie :P tylko trzeba kupić z dobrą podeszwą bo ja miałam taką że zabiłabym się na śniegu,czy oblodzonym chodniku :/
I żeby mi się nie przekoślawiła tak szybko. Moja koleżanka ma takie i są takie miłe i ciepłe że mnie to przekonało. I o dziwo wcale jej nie przemakają(no chyba że wielka chlapa ale wtedy to wszystko przemaka). Więc tej zimy chodzę w ciapciakach

Stary 2010-09-01, 09:50   #3022
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:

podaje nowy

ja też mam łóżeczko z ikei tylko że po moim bracie to będę musiała je zmierzyć bo nawet nie znam wymiarów hmm..
a co do pościeli to wydaję mi się tania, jak 45 zł za 3-elementy. i ładniutka...
z feretti 3 elementy to dobrze powyżej 100. A moja mama coś mówiła że w gazetce selgrosu są rożki po 20 zł i pościel 6element. za 160 zł... Albo coś koło tego, nie wiem dokładnie bo jeszcze nie widziałam tej gazetki.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
I żeby mi się nie przekoślawiła tak szybko. Moja koleżanka ma takie i są takie miłe i ciepłe że mnie to przekonało. I o dziwo wcale jej nie przemakają(no chyba że wielka chlapa ale wtedy to wszystko przemaka). Więc tej zimy chodzę w ciapciakach

w h&m widziałam nawet takie emu właśnie też dla maluszka różowe i beżowe haha stałam nad nimi z 5 minut

dbam o włosy

Stary 2010-09-01, 09:50   #3023
kretencja
Zakorzenienie

Edzia, straszne to jest. Wielokrotnie tak mam, dosłownie serce mi staje, a potem chce wyskoczyć z piersi. Pół biedy jak chodzi o witaminy na przykład. Ale już przy bromergonie miałam mega-jazdy. I teraz też, w końcu no-spa forte to silny lek...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-01, 09:51   #3024
79 Marta
Wtajemniczenie

kootekk, pisz co tam
Stary 2010-09-01, 09:54   #3025
Donuś
Zadomowienie

Cytat:

podaje nowy

Ja nie zamawiałam jeszcze ale tez mam tego sprzedawce w obserwowanych wiec jesli sie zdecydujesz to koniecznie daj znac co i jak ..

Ale mam głoda dzisiaj ide zjesc drugie sniadanie

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:55   #3026
kliwia
Zakorzenienie

A mi dzis jedna mloda mamuska wizazowa polecila wkladki laktacyjne NUBY
miala wczesniej belli, i mowi ze co karminie zmieniala i jak wychodizla to jeszcze ubrania dla siebie musiala brac bo jej przeciekaly plamy na odziez, i wyciskac mozna, a te nuby dobrze sie trzymaja, i nic nie ciekna.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:56   #3027
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
ja też mam łóżeczko z ikei tylko że po moim bracie to będę musiała je zmierzyć bo nawet nie znam wymiarów hmm..
a co do pościeli to wydaję mi się tania, jak 45 zł za 3-elementy. i ładniutka...
z feretti 3 elementy to dobrze powyżej 100. A moja mama coś mówiła że w gazetce selgrosu są rożki po 20 zł i pościel 6element. za 160 zł... Albo coś koło tego, nie wiem dokładnie bo jeszcze nie widziałam tej gazetki.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

w h&m widziałam nawet takie emu właśnie też dla maluszka różowe i beżowe haha stałam nad nimi z 5 minut
słodkie musiały być

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Edzia, straszne to jest. Wielokrotnie tak mam, dosłownie serce mi staje, a potem chce wyskoczyć z piersi. Pół biedy jak chodzi o witaminy na przykład. Ale już przy bromergonie miałam mega-jazdy. I teraz też, w końcu no-spa forte to silny lek...
ja już brałam pod uwagę żeby sobie powiesić tabelkę na lodówce i po wzięciu stawiać krzyżykale jakoś się jeszcze nie zebrałam.

Stary 2010-09-01, 09:59   #3028
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
ja zamawialam tzn nie dla siebie ale dla siostry TZ ale widzialam ja na zywo i jest ok - ona zamawiala posciel z haftem
a nie wiesz czy są z wypełnieniem?

_paulinka2

koniecznie musi być tania bo ja mam małą obsesję na punkcie pościeli wymieniam co kilka miesięcy to już zahacza o paranoje ale ciągle wydaje mi się że jest brudna nawet po dobrym praniu

więc ciężko mi wydać 150-200zl na coś co posłuży mi max 4 miesiące
Stary 2010-09-01, 10:01   #3029
kretencja
Zakorzenienie

Edzia, też o tym myślałam, ale to jeszcze trzeba pamiętać, żeby zaznaczyć Kiedyś, jak brałam antykoncepcyjne tabsy, zawsze robiłam to przy kolacji, przy której zawsze ktoś był (jeszcze u Rodziców mieszkałam wtedy) i mówiłam na głos, że połknęłam Miałam w razie czego świadka No a poza tym pigułki maja te oznaczenia z dniami, to tez ułatwia sprawę. A teraz dużo jestem sama, często jem sama, bo męża już albo jeszcze nie ma Może taka tabelka to jednak jest jakiś pomysł

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-01, 10:03   #3030
apoolonia
Rozeznanie

Dziewczyny mające problemy z tabletkami

można w aptekach kupić takie opakowania z podziałką na cały tydzień

raz w tygodniu dzielisz tabletki a potem rano tylko przechylasz i łykasz
zawsze można sprawdzić czy się tego dnia wzięło czy nie[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Donuś
jak będę zamawiać to napiszę tu na forum
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości