Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 19:06   #2941
M25
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
pokaze co kupilysmy,to juz chyba niewiele mi zostalo do kupienia z ubranek,teraz tylko rozek zamowic,troche takich porteczek bym chciala,lozeczko i spiworki dwa dla maluszka oraz chuste,stwierdzilam ze bedzie potrzebna
śliczności
Stary 2010-08-31, 19:08   #2942
_paulinka2
Wtajemniczenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Głupi rozczochrany babsztyl!!! Wiesz co ja robię, jak sie ludzie na mnie gapią jak na słonia w zoo?? Wywalam język :P o tak! Skoro mają tyle tupetu, żeby sie bezczelnie gapić, to ja mam czasami takiegop nerwa, że wywalę język, ale zazwyczaj to ja słabo sie upominam o swoje. No ale w ciąży mi wredota skoczyła wraz z wagą, więc i jezor sie zdarzy hehehehhehehehhe ))

Karolina ale Ty chyba dużo nie przytyłaś prawda?
haha dobre z tym językiem też będę musiała zastosować

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:19   #2943
KarolinaB
Raczkowanie

Oj umknąl mi post o Ishce ;/ No ale dobrze, że wiemy, co się dzieje. Dawno też nie widziałam koleżanki z Dubaju, wyleciał mi chwilowo z łepetyny jej nick...
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:21   #2944
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dziewczyny, doradzcie które łózeczko wybrac bo ja je oglądam i juz głupieje Pierwsze takie: http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...206313301.html
A drugie takie: http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...202890783.html
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:21   #2945
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
ehh dziewczyny nie będę Was nadrabiać bo mi adrenalina skoczyła.
Właśnie dzwonili do mnie z pracy. ponad godzinę wisiałam na słuchawce omawiając rożne zagadnienia. Ale to nic. Na koniec jedna ze współpracownic wyraziła wzburzenie, że ja nie planuję pomagać przy zamknięciu roku. Ja na to, że w grudniu rodzę więc będę miała w domu malutkie dziecko. A ona-to przecież mogę je zabrać ze sobą!!!!To ja na to już wkurzona-na mnie nie liczcie.
W poniedziałek wraca szef z urlopu więc go pewnie poinformują. Sorry ale ja zamykałam rok sama a teraz są we dwie i jeszcze ja mam do nich jeździć!!!!!!Mowy nie ma!
Ale to osoba która potrafi siedzieć w pracy od 6 dom 21 wypalając kilka paczek fajek. Ma problemy z jedynym synem bo nie ma z nim kontaktu ani kontroli nad nim. Więc co w sumie ja się dziwię.
Ale jestem tak nieprzeciętnie zdenerwowana, że aż mi gorąco.

Do tego przyszły moje zakupy z all-getry i rybaczki. jedne i drugie beznadziejne. I po raz ostatni kupiłam ciuchy na all niemacane w sklepie.

Na pociechę mam tylko przesyłkę z kwiatów polskich. Wszystko fajne a gratis-śliniaczek i kubek niekapek
Jak to przeczytałam to mi szczęka opadła, ale wiesz co? Takie coś to tylko kobieta mogła powiedzieć i zrobić. U mnie w pracy na szczęście nie było żadnego problemu, bo pracuje w dużej firmie a w korporacjach nie ma ludzi niezastąpionych i w takich sytuacjach jest to plus. Oczywiście nawet nie myśl o tym, aby pracować jak jesteś na zwolnieniu lekarskim a tym bardziej jak urodzisz. To nie Twój problem i nie ma sie co tym stresować. Teraz musisz się zrelaksować
Stary 2010-08-31, 19:22   #2946
melabn
Wtajemniczenie

ishka
kotek dawaj znac co z tym CRP bo juz sie zastanawiam czy Cie nie cieli, ze cisza
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:23   #2947
M25
Zadomowienie

[QUOTE=Patrycja_1708;21773 653]Dziewczyny, doradzcie które łózeczko wybrac bo ja je oglądam i juz głupieje Pierwsze takie: http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...206313301.html
A drugie takie: http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...202890783.html[/QUOT

Jedno i drugie fajne
Stary 2010-08-31, 19:24   #2948
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
co do tych prezentów to mój tż nie zawsze był taki pomysłowy raz na mikołaja chyba dostałam takiego mikołaja małego z czekolady który był tak twardy, że się go pogryżć nie dało i biały bo chyba z zeszłego roku a pod choinkę dostałam cały zestaw ze sklepu 4 zł chyba : wsuwki do włosów, maskotkę twardego królika i malutką laleczkę

Patrycja- gratuluję -kolejny synuś a ubranka śliczne

Anecka ten twój ojciec to chyba z innego świata jest normalnie ! - współczuję Ci sytuacji (tylko nie waż się jutro tego drzewa nosić czasami )

Karolina ale masz malutki śliczny brzuszek (a mój taki olbrzym :/) i ja też mam Jasia w środku

Artystka ja też nie robiłam tego badania na krzywą cukrową

ja już po wizycie - z Jasiem wszystko dobrze (słuchałam serduszka), szyjka prawidłowa. Wyniki z krwi i moczu mi poleciały - mam brać magnez dalej do tego 3xdziennie urosept i 2x tardyferon-żelazo -ale z tym żelazem to czułam, że tym razem będzie go za mało :/

ale wiecie co pytałam czy da mi skierowanie na krzywą cukrową a on powiedział, że nie bo nie widzi potrzeby :/. Jak pytałam w jednym laboratorium że chce prywatnie to pani powiedziała, że skierowanie i tak muszę mieć i co teraz ? mam nie iść wogóle czy jak ?
i denerwuje mnie to, że nawet nie wiem ile mój Jaś waży bo mi tego nigdy nie mówi

a i strasznie zmokłam

plus tego dnia to taki, że byłam w tesco extra i kupiłam proszek lovella ten w promocji, sweterek dla Jasia i dwie pary spodni

a wiecie te wanienki, które były w biedronce dziś widziałam w tesco i kosztowały 49 zł -takie same !

idę teraz pomóc tż składać meble (znaczy on składa ja patrzę czy dobrze i coś przytrzymam jak potrzebuje) wczoraj zamawiałam i płaciłam a dziś już przyszły !
dobrze, ze z Jasiem ok
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:30   #2949
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szarlot27 Pokaż wiadomość
ja mam najwięcej welurowych pajaców ok 10
zwykłych bawełnianych kilka
i kilka par welurowych śpiochów z kaftanikami
i oczywiście bodziaki 15 sztuk na długi rękaw
do tego nakupiłam chyba z 5 par ocieplanych ogrodniczek, dwa dresiki, spodenki kilka par
kurtka ocieplana i spodnie do tego;
sporo bluzeczek na długi rękaw
bodziaki na krótki rękaw od siostry dostałam;
rajstopki z frotte, skarpetki z frotte 4 pary
niedrapki 4 pary

wiem,wiem, że pewnie przesadziłam ale to moje pierwsze dzidzio i ciągle mi się wydawało, że mam tego wszystkiego za mało
potem to chyba ja wystawię cały ten kiermasz na allegro heheh
Faktycznie dużo tego masz

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Dziewczyny które łykaja nospe mam pytanko czy ona jest bezpieczna ??? bo w ulotce wyczytałam ze przechodzi przez łozysko. Strasznie mnie cos boli brzuch od wczoraj i zjadłam jedna . Nie wiem jakie proporcje mozna łykac i ile dziennie ???? ja mam 40mg
Sysunia, Ja muszę brać no-spe dwa razy dziennie razem z magnezem, tak mi zalecił lekarz bo mnie w nocy brzuch boli a w dzień twardnieje, ale powiedział, że to raczej normalne.
Stary 2010-08-31, 19:34   #2950
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, doradzcie które łózeczko wybrac bo ja je oglądam i juz głupieje Pierwsze takie: http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...206313301.html
No i nie wiem, które mi sie bardziej podoba ja to bym sama chciała takie łóżeczko, no może kapkę większe i na długość i na szerokość
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:36   #2951
kliwia
Zakorzenienie

patryccja 1 lozeczko, posciele sa ladniejsze, lozeczko ma wyjmowane szczebelki i zdejmowany bok i mozna zorbic tapczanik.
edit, a jefnak nie ma boku zdejmowanego to jeszcze raz patrze na nie

edit, jednak w tym tanszym sa ladniejsze posciele. [kremowe zoo, pastelowe paski ]Wybralabym to tansze lozeczko, duzo 'gratisow' jest - przybornik rozek ect

Bo lozeczka sa te same tylko ddoatki inne.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-08-31 o 19:40
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:44   #2952
_paulinka2
Wtajemniczenie

Dziewczyny w którym miejscu mierzycie swoje brzuszki ? bo ja właśnie po całodniowym obżarstwie zmierzyłam sobie pierwszy raz brzuś (tak na linii pępka) i mam 95 cm

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:50   #2953
Artystka23
Dragonfly

Dobrze,ze Ishka jutro moze wyjdzie...mallinka napisz do kootekk,bo ona sie cos faktycznie dlugo nie odzywa...
Stary 2010-08-31, 19:53   #2954
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pocieszcie mnie tydzień temu byłam na badaniach i usg mała w 27 t 3 d ważyła 1085 - to nie za mało?? bo wszędzie czytam, że niektóre już mają dzieciaczki po 1,5 kg
Nie sadze, aby to było za mało.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w którym miejscu mierzycie swoje brzuszki ? bo ja właśnie po całodniowym obżarstwie zmierzyłam sobie pierwszy raz brzuś (tak na linii pępka) i mam 95 cm
Ja tyle mialam na pocztaku 6 miesiaca ;-)
Stary 2010-08-31, 19:55   #2955
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
A to kombinezonik, karuzelka i my z Jaśkiem w 30t5d.

Brzusio malutki
Kombinezon bardzo ładny

Cytat:
Ja już na nogach od 6:40, ale czuję, że w końcu się wyspałam wstałam tym razem tylko 2 razy do toalety poza tym na południu strasznie leje, jest pochmurno i zimno
A ja dzisiejszej nocy nie byłam w łazience

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
ale Wy się wcześnie zrywacie. Ja tylko wstaję robię TŻ-owi kanapki do pracy i śniadanie i w zasadzie wracam do łóżka i jeszcze sobie poleguję i powoli wchodzę na obroty

Wstajesz po to, żeby zrobić kanapki?? u mnie takie coś by nie przeszło

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
co do pierwszenstwa-w tych kasach nigdy mnie nikt nie puscil przodem, fakt jest taki, ze obowiazkiem kasjerki jest zerkanie czy nie ma ludzi upowaznionych do "tej ulgi" i to ona powinna zawolac taka osobe . za to w autobusach czy tramwajach siedze zawsze ,tylko raz zdarzylo mi sie ,ze wszyscy sie gapili a nikt nie wstal.Jak wysiadalam odwrocilam sie w strone siedzacych ludzi i powiedzialam "zeby wam hemoroidy od tego siedzenia wylazly"

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Rany też bym chciała mieć taki malutki brzuszek w 1 ciąży taki miałam i co przychodziłam na wizytę do gina to pielęgniarki się śmiały, że brzuch mam zabierać ze sobą do lekarza a nie zostawiać go w domu

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
najsmutniejsze, że często to kobiety udają, że nie widzą ciężarnej, a przecież powinny wiedzieć, jak to jest.

Jak na ironię, no nie?? A same pewnie kiedyś miały pretensje do kogoś

Cytat:
Kombinezonik kupiłam w lumpku. Nowy, zapakowany w oryginalne opakowanie z metkami C&A wszystkimi, za jedyne 30 zł, pieknie cieplutki z rękawiczkami, więc uważam zakup za moją dume

Lubię takie „okazje”

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Gorzej jak mnie złapie sranko gdzieś poza domem Bo pożarłam wczoraj wieczorem i dziś rano pół paczki suszonych śliwek

A mój mąż mówi, że mam figurę 90 - 60 - 90 ....... i w drugiej nodze tyle samo
Ad1. I co?? Była gdzieś łazienka??
Ad2. Mąż ma dowcip

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość

nocka byla super, mialam stopery w uszach i spalam jak dzidzia, na dodatek ani kropla wod nie poleciala

ale mimo naszej checi waliki i pozostania w dwupaku, nie wiem czysie uda

ogolnie to wszystko ok, ale sprawdazja poziom bialka rp czy jakiegos tam we krwi i jesli bedzie podwyzszony to jeszcze dzisiaj beda ciac
bo to oznacza ze do malego sie moze zakazenie dostac i nie jest bezpieczny w brzuchu

ale wazy 1800g i mam byc spokojna bo to juz w tym etapie sa silne dzieci

boje sie i czekam na te wyniki jak na szpilkach
i trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
z TZ troche lepiej, ostatnia szansa - jesli nie bedziemy potrafili sie dogadac to po narodzinach sie rozstaniemy i zostaniemy parntnerami ale tylko w kwestii wychowywania malej.
Jest jedna rzecz o ktora ja mialam do niego wielki zal przez pare miesiecy,ale dusilam to w sobie - wczoraj mu powiedzialam i mam nadzieje,ze to oczysci atmosfere.
W takim razie życzę powodzenia i podejmijcie dobrą decyzję

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Wylicytowałam na allegro kombinezonik- nie wyszło najtaniej, ale mnie poniosło.... Co prawda w nieśmiertelnym niebieskim, ale mnie się tam podoba: http://allegro.pl/show_item.php?item=1202251424.

Śliczny

Cytat:
jeju jak na zewnątrz jest zimno, mokro i ponuro dobijająca pogoda właśnie gotuje krupnik, a na drugie nie mam zielonego pojęcia co zrobić /

Nie lubię krupniku… bleee

Ja też dziś robiłam ten test obciążenia glukozą, miałam od razu 75 g i miałam ze sobą cytrynę i dało się wypić jutro muszę odebrać wyniki

Wygrałam dziś aukcję pianinka Fisher Price A ku ku a co??!! jak się bawić to się bawić o takie: http://www.swiat-zabawek.pl/galerie/...isher_2727.jpg

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-08-31 o 19:59
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:57   #2956
Aliszcze
Zakorzenienie

dobrze, ze u Ishki lepiej

nie wiem już która pytała o nospę, ja mam temat przerobiony, bo ja od początku ciąży krwawiłam, plamiłam i leżałam plackiem i temat nospy mam obgadany z moją ginekolog, bo swego czasu naczytałam się w necie różnych rzeczy na temat nospy.. Można nospe brać od początku ciąży, 1 nospa forte lub 2 zwykłe, jak coś boli, jak ma się skurcze, mniejsza dawka nie ma sensu. Ja przez wiele dni brałam 3 razy po 2 nospy dziennie i na razie wszystko dobrze jestdziewczyny na podtrzymanie ciaży też biorą nospę, także nie ma się czego bać. Wiadomo, że jak nie ma potrzeby to lepiej nie brać, ale jak pojawią się skurcze, bóle brzucha to lepiej wziąć niż przeczekać ból. Nospa to przede wszystkim srodek rozkurczowy, czyli idealny, gdy są skurcze macicy lub gdy brzuch boli przez jelita.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:58   #2957
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
super

a to moje male ale cieszą
Ooo mam taki sam kocyk :P
Stary 2010-08-31, 20:14   #2958
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Mi sie podoba pierwsze bo jest wybór kolorów (ja akurat nie chce sosnowego) no i pościel mi sie wydaje fajniejsza w pierwszym, ale osobiście nie jestem zwolenniczką takich kompletów, bo jest tam za dużo rzeczy, za które i tak się płaci a sa mi niepotrzebne np baldachim, no ale to moja opinia, ja też jestem zakrecona które wybrać

Dobrze, ze u Ishki juz lepiej
Czekamy na wieści od kootekk

Co do kas pierszeństwa ostatnio w sobote pierwszy raz dobrze mnie obsluzono, byla kasa i była otwarta ( w duzym TESCO) co nie wszedzie jest norma bo np sa takie kasy ale pozamykane, no i spytałam babki jakiejs co przechodzila ze jak to dziala z ta kasą pierszeństwa, a ona do tej babki na kasie (a kolejka była spora): "Ej...(tu imie) ciezarną tu mam" ale tak milo to powiedziala no i mowi do mnie: "A tak to dziala z tymi kasami ze bierze Pani koszyk idzie na poczatek i wyklada towar na taśme" no i tak zrobiłam, pani kasjerka mowi ze mnie nie widziala z daleka ze trzeba podejsc, no to ja mowie ze nie wiedzialam jak to dziala, no i fajnie nikt sie nie odezwal z kolejki, ale kupowalam tez wtedy malenkie buciki, wiec najwiekszy gbur by sie pochamowal z komentarzem jak wyjelam te buciki na taśme

Edytowane przez niebieskaa
Czas edycji: 2010-08-31 o 20:15
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:30   #2959
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
nie mdlej ja mam 100
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:39   #2960
malgosiak25
Raczkowanie

Dziękuję za dodanie otuchy co do wagi małej

ale póki co to jestem przerażona opiniami na temat szpitala w którym będę rodzić, a mianowicie lekarza. mam nadzieje, że mój lekarz będzie przy moim porodzie, bo chodze do niego prywatnie, a on pracuje tam na tym oddziale ehh:/

Dziewczyny, czy w przy porodzie będziecie dawały coś położnej??
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:47   #2961
Aliszcze
Zakorzenienie

byłam dziś na zakupach obuwniczych, kupiłam sobie sportowe obuwie, takie już na jesienne szarugi. Chciałam też jakieś elegantsze obuwie kupić ale wszystko miało wysokie obcasy, a jakoś siebie teraz nie widzę na obcasach, taka kula na obcasikach zła jestem przez to no i coraz trudniej mi buty przymierzać dziś sobie pomyślałam, że niektórzy panowie mają takie duże brzuchy, jak oni sobie radzą na co dzień?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:59   #2962
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Anecka - u mnie z mieszkaniami jest to samo - wszyscy znajomi mają po rodzicach, ewentualnie rodzice pomagali kupić mieszkanie czy dom a my nie mamy na kogo liczyć w tej kwestii Podanie do Urzedu miasta złozone kilka lat temu ale co z tego skoro mieszkań brak A na zakup czegoś własnego to chyba nigdy w życiu nie będzie nas stać
Skad ja to znam, my nawet nie skladamy podania do urzedu bo szkoda czasu.. choc nie wiem moze jednak warto? Ale mysle ze daja mieszkania takie w okropnym stanie i w jakiejs dzielnicy nie bardzo... ja bym sie bala ze trafi mi sie mieszkanie na naszym slynnym Zakaczawiu

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość

Anecka łożeczko fajne, ja sie nastawiam na takie samo, tylko z szufladą no i kremowe a Ty jaki kolor wybrałaś? Dzisiaj jade jeszcze do hurtowni oebjrzeć białe, droższe są, więc zobacze, pomacam
Ja bym brala kolor taki jablon czy cos, zeby mi do mebli bodzia pasowal

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ale sie obzarlam - znowu mialam golabki
Dobrze ze nie lubie golabkow to Ci nie zazdroszcze lol

Nie chce mi sie pisac ze dzis znow mialam straszny dzien, wiec sie pocieszylam i nie moglam sie oprzec.. choc ubranek mam duzo to jeszcze kupilam w Auchan. A w ogole to maja fajna kolekcje w auchan, ubranka z francji i sa takie grubsze swietne szare spodnie na szerokim pasie..

malgosiak, z jakiej racji mam dawac cos poloznej?? to jej praca a ja place skladki.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-08-31 o 21:00
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:01   #2963
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
co rozumiesz przez słowo 'dawały'?? bo jesli chodzi o to, czy dam łapówkę za lepszą obsługę, to dla mnie są kpiny i żarty, to jest jej praca i dostaje za to wynagrodzenie, więc ja nie zamierzam dawać pieniędzy, prezentów, czekoladek, alkoholu, itd, itp, Dla mnie to wszystko to korupcja

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
byłam dziś na zakupach obuwniczych, kupiłam sobie sportowe obuwie, takie już na jesienne szarugi. Chciałam też jakieś elegantsze obuwie kupić ale wszystko miało wysokie obcasy, a jakoś siebie teraz nie widzę na obcasach, taka kula na obcasikach zła jestem przez to no i coraz trudniej mi buty przymierzać dziś sobie pomyślałam, że niektórzy panowie mają takie duże brzuchy, jak oni sobie radzą na co dzień?
kuleczka na obcasach fajnie nie wygląda mnie to pewnie kręgosłup zaraz by bolał

dzisiaj widziałam fajnie ubraną dziewczynę w ciąży miała fuksjowe rajty, czarną sukienkę-tunikę i pod biustem miała przewiązany fuksjowy pasek, super wyglądała, ale jej rozmiar to pewnie jakieś 36-38 a ciąża już dość mocno zaawansowana

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-08-31 o 21:03
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:04   #2964
malgosiak25
Raczkowanie

Anecka śliczne ubranka
ja w auchan ostatnio zrobiłam większe zakupy takie jak: smoczki, butelkę, wanienkę, nożyczki, szczotkę i inne fajnie mają zaopatrzony dział dla niemowląt i dzieci
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:06   #2965
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Ile?
Matko! Zamarzłabym na śmierć!
U nas jest zawsze 22-23 stopnie. Jak już jest 21, to ubieramy się w grube swetry, polary i leżymy pod kocem
Piec ustawiony jest, żeby w domu utrzymywało się cały czas 22 stopnie.
Raz coś mu brakowało wody i nie grzał dobrze i zrobiło się 19, to wzywałam faceta do naprawy, bo zamarzałam.

U mojej teściowej też jest tak zimno. U nich temp. nie przekracza 19 stopni. Ale oni to mają ze względu na pieniądze, bo grzeją prądem, a to drogo wychodzi.

U moich rodziców temperatura sięga 26 stopni, ale to już jest ukrop

Jednak każdy lubi inną temperaturę.
Haha, ja też jestem zmarzlakiem. Ale przy moim mężu nie da się dojść do takich temperatur. Rano zmniejsza temp. na grzejnikach, ja podkręcam a potem on przykręca i tak w kółko. Aktualnie dziś się załamał, bo mój tata, który mieszka na parterze, (więc ma bliżej do pieca) włączył ogrzewanie. Faktycznie jeszcze chyba troszkę za ciepło...

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Koniec 24tego (w czwratek zaczynam 25)
Super filmik!!! U mnie to wygląda bardzo podobnie. Najczęściej do zaobserwowania wieczorem.

Cytat:

Nie.

KarolinaB - śliczny brzuszek, ja mam jeszcze mniejszy. Dziś mi w pracy powiedzieli, że ledwo widać...

Uff, jak zwykle cały dzień Was gonię. To znaczy na raty nadganiam co napisałyście i udaje mi się dopiero ok. 21-tej.

Dziś musiałam iść do pracy na chwilkę. Szefowa przerażona, chyba myślała, że chce wracać a ona już zastępstwo znalazła na cały rok.

I jeszcze jedno pytanie co do wyprawki: gdzie kupowałyście pieluchy tetrowe?? Ja chciałam kupić w Realu, ale na innym wątku przeczytałam, że po praniu nitki wychodzą i teraz nie wiem.

Anecka, śliczne ubranka. Coraz bardziej zaczynam się przekonywać do ubranek typowo dziewczęcych. Ciekawe czy w Łodzi jest Auchan?

Edytowane przez Joanna131
Czas edycji: 2010-08-31 o 21:10
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:12   #2966
Patrycja_1708
Zadomowienie

Mykam już do lózeczka dziewczynki bo strasznie mnie spanko wzięło. Do juterka. Dobrej nocki
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:14   #2967
anankee
Rozeznanie

dziś na ale kino jest pulp fiction uwielbiam mam nadzieję że córcia odziedziczy po rodzicach miłość do dobrych filmów

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:19   #2968
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za dodanie otuchy co do wagi małej

ale póki co to jestem przerażona opiniami na temat szpitala w którym będę rodzić, a mianowicie lekarza. mam nadzieje, że mój lekarz będzie przy moim porodzie, bo chodze do niego prywatnie, a on pracuje tam na tym oddziale ehh:/

NIE, NIE I JESZCZE RAZ NIE - nienawidzę "dawania w łapę"

A co do lekarza - no to nie wiem, może co szpital to obyczaj, ale u mnie przy porodzie nie było lekarza tylko położna i pielęgniarki

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

o widzę kootka
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:20   #2969
kootekk
Zakorzenienie

wyniki sie poprawily ale mam byc rozwarta i gotowa bo co dziennie beda badac poziom tego bialka, jesli tylko sie cos pogorszy to od razu na cc wiec to takie liczenie z dnia na dzien

na dodatek skurcze mi sie pojawily niedawno ale juz przechodza

poprostu teraz trwa walka o kazdy dzien, na szczescie lekarz powiedzial ze michalek to kawal chlopa i ze takie dziecko juz jest silne

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:21   #2970
Anecka
Zakorzenienie

Auchan ma bardzo fajnie zaopatrzony dzial, to prawda

Joanna ja kupilam na allegro, dzis byl kurier ale sie minelismy wiec jutro przyjedzie, ale musze od 11 do 15 siedziec w domu :/

Widzialam 5pak tetry w SMYKu za 12zł jakos.

Rowniez sie klade, plecy mi wysiadają...

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości