Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 04:00   #571
blackredmoon
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Witajcie, wpadłam się tylko przyznać, że... wypiłam dziś piwo z sokiem. Dobra, lejcie, dawać te Poza tym miałam dziś mega świetny dzień, dzięki któremu mam mnóstwo energii do działania czuję, że zaczynam nowy etap w życiu i będzie genialnie. oł je, pozytywnie
Nie będę Was teraz nadrabiała, zrobię to rano, tymczasem Agnese, WOW
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 05:42   #572
makkapakka
Rozeznanie

wreszcie wrzesień, mój synek wraca do żłobka a ja będę miała trochę więcej czasu dla siebie (wracam do regularnych ćwiczeń!). poczytałam was trochę (podliczyłam kalorie, chociaż tego nienawidzę i staram się nie robić -- exED) i się przeraziłam, że jem za mało. (obiecuję poprawę)
w ramach motywacji do nowego dietowego życia wybieram się dziś do fryzjera. miłego dukania.
makkapakka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 07:19   #573
Konczita
Zakorzenienie

Duk duk wczoraj padłam o 21 normalnie sama nie wierzę ale jeszcze dzisiaj pełne obroty i w piątek dobrze że jutro wolne ufff w efekcie wczoraj bardzo mało zjadłam i mój obiad w efekcie był kolacją pełną warzywek dzisiaj waga pokazała wzrost ale od pn nie było porcelanki więc może to na rzeczy ... od dzisiaj PP i już pomysłu brak co by sobie zrobić dobrego - coś się wymyśli samo ogólnie po PW spadek o 1,4 a więc dobry wyniczek jak dla mnie

Agnes świetne foteczki i wyglądasz kwitnąco - super !

udanego dnia szczypiorki
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 08:25   #574
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Agness wyglądasz kwitnąco, rodzinka też.

Adrijah-piękne zdjęcie.

Dzień dobry w ten słoneczny poranek. Zaraz śmigam na zajęcia ruchowe, planuję pilates, a potem może siłownia.

I jest spadek, mniam, malutki bo malutki, niecałe 100 gr(80 dokładnie), ale to przenosi mnie już konkretniej na stronę z 6 na końcu już tylko 70 gram i przekrocze granicę 12 utraconych kilogramów.:l ove:

Teraz smigam na białkowe śniadanko.

Miłego dnia szczypiorki

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 08:43   #575
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
znalzlam jakies ale kurcze one maja duuuzo maki kuku 4 lyski na 5 buleczek jesli masz inny przepisik chetnie skorzystam

p.s.- zmykam do spanka, pewnie i tak ostatnia jestem, no a mialam isc spac o 11

ja robiłam takie bez skrobi, zaraz poszukam i wleję lina do strony

tu są jedne bez mąki i skrobii
http://breakfast.blox.pl/2010/04/Zyt...ek-Dukana.html
ale to jeszcze nie te co ja jadłam

no kurde znaleźć nie mogę

podam przepis bez linka, mam nadzieję że mogę

2 czubate łyżki otrąb owsianych (ja dałam 2 płaskie i 1 pszennych)
2 łyżki serka homo
1 jajko
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
zioła, przyprawy (jak chcemy)

Mieszasz wszystko i wlewasz do drugiej miseczki wyłożonej papierem do pieczenia i do mikrofalówki na 4 min, sprawdź po tym czasie patyczkiem czy się nie klei.

Bardzo smaczne są.

Zmykam na śniadanie.

No i oczywiście znalazłam jak już zamknęłam wypowiedź
http://www.gotujmy.pl/chlebek-dukana...isy,53459.html
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667 -- jako chlebek z otrębami

jednak ja miałam z 2 łyżkami serka i jest ok.

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2010-09-01 o 08:46
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:02   #576
marzenioholiczka
Raczkowanie

Duk duk moje szczypioreczki

Weszłam dzisiaj na wage i się przeraziłam....znów 58 ale to pewnie dlatego, że zjadłam koło 17 tygodniową porcję skrobii i popiłam wieeeelkim kefirem, do tego jeszcze podjadłam jogury kakaowy i ...mam za swoje... Jednak dużo łatwiej było mi na II gdzie było więcej ograniczeń, gdzie mogłam się bardziej pilnować Ale to nic, dukam dalej dzielnie

Jadę dzisiaj pooglądać mieszkanie, bo październik się zbliża. W sumie chciałam zostać na starym, gdzie mieszkam już 2 lata ale znalazłam w sumie troszkę wieksze, blizej uczelni a przede wszystkim tańsze. No ale zobaczymy co dzisiaj z tego wyniknie Będzie gorzej z dukaniem, bo jak wybędę na kilka godzin to....łoch...mogę o jedzeniu zapomnieć
marzenioholiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:04   #577
missines
Raczkowanie

Witam
Zanotowałam mały spadek -0,1kg, ale to chyba dlatego że mnie mocno porcelanka pogoniła z nerwów

HELP!Odprowadziłam rano szczęśliwe dziecko do przedszkola i spotkała nas "niespodzianka"!

Szanowna Pani dyrektor po raz drugi w tym roku kalendarzowym przepisała moje dziecko do nowej grupy!!!!!! BEZ MOJEJ WIEDZY!!!! Szasta tymi dziećmi na prawo i lewo.
Mój synek ma kumpli w swojej starej grupie, ulubione panie wychowawczynie a tu znowu zmiana!!!

Za pierwszym razem po wielkiej mega kłótni i wojnie wrócił do swojej grupy. A teraz co mam robić???????????????????? ??

Czy ktoś z Was orientuje się w prawach rodzica, przedszkola???? Są wśród Was przedszkolanki, dyrektorzy? Mam ochotę gdzieś to zgłosić!

No płakać mi się chce!

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:27   #578
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
dzieki notatki juz zrobione

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
Witam
Zanotowałam mały spadek -0,1kg, ale to chyba dlatego że mnie mocno porcelanka pogoniła z nerwów

HELP!Odprowadziłam rano szczęśliwe dziecko do przedszkola i spotkała nas "niespodzianka"!

Szanowna Pani dyrektor po raz drugi w tym roku kalendarzowym przepisała moje dziecko do nowej grupy!!!!!! BEZ MOJEJ WIEDZY!!!! Szasta tymi dziećmi na prawo i lewo.
Mój synek ma kumpli w swojej starej grupie, ulubione panie wychowawczynie a tu znowu zmiana!!!

Za pierwszym razem po wielkiej mega kłótni i wojnie wrócił do swojej grupy. A teraz co mam robić???????????????????? ??

Czy ktoś z Was orientuje się w prawach rodzica, przedszkola???? Są wśród Was przedszkolanki, dyrektorzy? Mam ochotę gdzieś to zgłosić!

No płakać mi się chce!
walcz kochana walcz! wywalczylas ostatnio to i teraz dasz rade ! ja nie znam nikogo kto pracuje w przedszkolu ,jedynie w szkole jak cos znajde ciekawego w necie to wrzuce

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:34   #579
kiciamała
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość

tu są jedne bez mąki i skrobii
http://breakfast.blox.pl/2010/04/Zyt...ek-Dukana.html
ale to jeszcze nie te co ja jadłam

no kurde znaleźć nie mogę

podam przepis bez linka, mam nadzieję że mogę

2 czubate łyżki otrąb owsianych (ja dałam 2 płaskie i 1 pszennych)
2 łyżki serka homo
1 jajko
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
zioła, przyprawy (jak chcemy)

Mieszasz wszystko i wlewasz do drugiej miseczki wyłożonej papierem do pieczenia i do mikrofalówki na 4 min, sprawdź po tym czasie patyczkiem czy się nie klei.

Bardzo smaczne są.

Zmykam na śniadanie.

No i oczywiście znalazłam jak już zamknęłam wypowiedź
http://www.gotujmy.pl/chlebek-dukana...isy,53459.html
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667 -- jako chlebek z otrębami

jednak ja miałam z 2 łyżkami serka i jest ok.
Jak dobrze was poczytac z rana w koncu wyszlo mi to cudo z mikrofali zjadliwe i zjadlam normalniasta kanapke z szyneczka no cud cud cud.

Wczoraj kupilam kotlety szynkowe z lidla dla rodzinki i maja taki skladzik na 1oog
B-22g
T-3g -4g
czy sobie moge jednego zrobic?

I cud nastepny Ave Marija dostalam wlasnie te wstecize od 6 dni oczekiwana znow bede cudowna kobieta a nie z napieciem prze malpowym.

Natalia 24.09.2008

1%dla Karolinki http://www.karolina_pietrzak.ecom.com.pl/
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:37   #580
missines
Raczkowanie

Cytat:
walcz kochana walcz! wywalczylas ostatnio to i teraz dasz rade ! ja nie znam nikogo kto pracuje w przedszkolu ,jedynie w szkole jak cos znajde ciekawego w necie to wrzuce
no łzy wściekłości mi lecą! Rozumiem, ze jako dyrektor ma prawo do zmian, reorganizacji itp.
Ale ja, jako rodzic powinnam zostać o tym fakcie poinformowana. Był okres wakacyjny, wystarczyło napisać mail lub wysłać list. Miałabym czas przygotować dziecko psychicznie na zmiany.
Marzył od miesiąca o spotkaniu z przyjaciółmi a tu "niepodzianka".

P.S. wskoczyłam na wagę .......chociaz ta dzisiaj dla mnie łaskawa - a jednak spadek !!! -0,3kg

Stary 2010-09-01, 09:37   #581
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
wow! ale dałaś czadu gratuluję!
no to oboje szalejecie oczywiście gratuluję!
Dzięki, Tobie też idzie całkiem nieźle.
Nie uwierzycie, ale od wczoraj mam spadek 0,6 kg. Aż niemożliwe.
Stary 2010-09-01, 09:45   #582
kiciamała
Zadomowienie

Cytat:
no łzy wściekłości mi lecą! Rozumiem, ze jako dyrektor ma prawo do zmian, reorganizacji itp.
Ale ja, jako rodzic powinnam zostać o tym fakcie poinformowana. Był okres wakacyjny, wystarczyło napisać mail lub wysłać list. Miałabym czas przygotować dziecko psychicznie na zmiany.

P.S. wskoczyłam na wagę .......chociaz ta dzisiaj dla mnie łaskawa - a jednak spadek !!! -0,3kg
zmalazlam cos takiego

cyt...
Słowa dyrektor będzie odrzucać, ( co nie napisane tego można się wyprzeć) ważne jest pismo- kopię niech podstępluje,że wpłyneło dn..... W piśmie można powołać się na przepisy oświatowe, które mówią o podmiotowym traktowaniu dziecka, a przeniesienie bez zgody rodzica jest przedmiotowym traktowaniem dziecka, jest niezgodne z KONWENCJĄ PRAW DZIECKA co kwalifikuje się do Rzecznika Praw Dziecka. Można napisać, że proszę o sprecyzowanie na jakiej podstawie zostało ustalone to, które dzieci zostaną przeniesione, a które nie.I koniecznie, że proszę o odpowiedź na piśmie.Dodatkowo przedszkole opiera się na Statucie, a w każdym Statucie jest umieszczane, że Przedszkole działa dla dobra dziecka, że nastawione jest na współpracę z rodzicami..itp (na stronach internetowych przedszkoli często są umieszczane Statuty)

http://www.przedszkolak.pl/forum/ind...&ktory_id=2377

Natalia 24.09.2008

Stary 2010-09-01, 09:51   #583
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Witam

No płakać mi się chce!
cos znalazlam

ODWOŁAĆ SIĘ NA PIŚMIE
Słowa dyrektor będzie odrzucać, ( co nie napisane tego można się wyprzeć) ważne jest pismo- kopię niech podstępluje,że wpłyneło dn..... W piśmie można powołać się na przepisy oświatowe, które mówią o podmiotowym traktowaniu dziecka, a przeniesienie bez zgody rodzica jest przedmiotowym traktowaniem dziecka, jest niezgodne z KONWENCJĄ PRAW DZIECKA co kwalifikuje się do Rzecznika Praw Dziecka. Można napisać, że proszę o sprecyzowanie na jakiej podstawie zostało ustalone to, które dzieci zostaną przeniesione, a które nie.I koniecznie, że proszę o odpowiedź na piśmie.Dodatkowo przedszkole opiera się na Statucie, a w każdym Statucie jest umieszczane, że Przedszkole działa dla dobra dziecka, że nastawione jest na współpracę z rodzicami..itp (na stronach internetowych przedszkoli często są umieszczane Statuty)

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciamała Pokaż wiadomość
zmalazlam cos takiego

cyt...

http://www.przedszkolak.pl/forum/ind...&ktory_id=2377
ooooo... to samo znalazlam te wypowiedz jako najbardziej konkretna widze ze ty tez

Stary 2010-09-01, 09:52   #584
mirkaaa
BAN stały

Czesc dziewczynki
U mnie duze zawirowania, sporo pracy.
Od dzisiaj znowu edukacja pelna para a za miesiac jeszcze wiecej takze ciezko bedzie i moja czestotliwosc odwiedzania was tez pewnie zmaleje co mnie bardzo martwi

Zazegnalam swoj kolejny kryzys..
Miejmy nadzieje bezpowrotnie

Aleksandra_M ano zyje, medluje sie

Agnes69 aaaaaaaaaaaaaaaaaaa witaj
Ciesze sie bardzo ze panienka wypoczeta do nas powrocila w jakze pieknej odslonie, olsniewajaca, slicznie wygladajaca
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:53   #585
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:

ja cie rozumiem kochana mam nadzieje, ze dasz rade to odkrecic, zloz to pismo i daj jej na decyzje tydzien, bo ona tobie nie dala czasu w ogole powodzonka

Stary 2010-09-01, 09:54   #586
kiciamała
Zadomowienie

twinsplus1 czyli nikt nam juz nie moze nawrzucac ze nie znamy wyszukiwarki. Szukanie nas nie boli.

A jak to samo znalazlysmy znaczy ze doooobre

Natalia 24.09.2008

Stary 2010-09-01, 09:56   #587
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

czesc mirkaaa to jakim trybem w koncu lecisz?

kiciamała dokladnie tak

Stary 2010-09-01, 09:58   #588
missines
Raczkowanie

twinplus1, kiciamała jesteście szybkie kobitki - dziekuję bardzo

ja grzebię i sprawdzam czy mogę złożyć jakąś skargę do Kuratorium Oswiaty

Stary 2010-09-01, 10:01   #589
beatika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja lubię np mięsko czy omlet posypać wieśniakiem i wsadzić do piekarnika. Serek się topi i smakuje prawie jak żółty stopiony.
A jakiego używasz, bo mi się zawsze przypalają a nigdy nie topią jak robię np. dukanową pizzę?
beatika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:06   #590
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

tak czytam sobie o tych problemach rodzicow w przedszkolach, jak sa traktowani strasznie to niesprawiedliwe...

powiem wam jak tutaj to wyglada, na przykladzie mojego 7 letniego syna, ktory mial 3,5 roku jak tu przyjechalismy

byl zapisany na 2,5 godziny dziennie do przedszkola, ktore dziala przy szkole, ktora rodzic sobie wybral, w takich przedszkolach sa grupy mieszane, roznica wieku max 1,5 roku - mial tam swietna zabawe polaczona z nauka potem wraz z rowniesnikami w wieku 4,5 roku poszedl na caly dzien do szkoly do zerowki wlasnie, inna pani ale dzieci te same. W zerowce nauczyl sie opowiadac, pisac i liczyc - potem w kolejnych klasach dochodzily kolejne zajecia. Teraz ma 7 lat, chodzi do 5 klasy, jest swietny z matematyki i lepszy z angielskiego niz jego angielscy koledzy i lubi szkole - ALE WSZYSTKO JEST ROBIONE W POROZUMIENIU Z RODZICAMI to podstawa

Stary 2010-09-01, 10:06   #591
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
czesc mirkaaa to jakim trybem w koncu lecisz?
hej
lece 4/3, postanowilam juz z tej kwestii wiecej nic nie zmieniac, do pionu postawila mnie Alex i juz niech tak bedzie! Jednak warzywa sa potrzebne i witaminki rowniez.
Z tym ze juz wiem na wlasnym tyłku ze wiecej niz raz trybu nie powinno sie zmieniac, ale coz poradzic jak mirka dlugo musiala szukac az osiadzie na laurach hehe

Edytowane przez mirkaaa
Czas edycji: 2010-09-01 o 10:07
Stary 2010-09-01, 10:09   #592
bzyczka1
Zakorzenienie

missines zadzwoń do odpowiedniego dla przedszkola wydziału oświaty albo jeżeli jest u Ciebie w mieście to idź tam i spytaj czy tak można. Ewentualnie głoś od razu skargę. Z panią dyrektor bym się nie ugadywała bo widać nie ma po co, skoro to drugi raz.

o kurcze leci właśnie reklama pizza hut i te makarony....zjadłabym sobie spaghetti, aż mi tak jęzor wyszedł jak ten emotce

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:09   #593
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
twinplus1, kiciamała jesteście szybkie kobitki - dziekuję bardzo

ja grzebię i sprawdzam czy mogę złożyć jakąś skargę do Kuratorium Oswiaty
mysle ze bez problemu mozesz, na koncu pisma napisz, ze do wiadomosci dyrektorki i przeslij jej kopie niech sie troche napoci ze strachu, wyslij do wojewodzkiego kuratorium, nie zas do miejscowego, bo oni wszyscy znaja sie jak lyse konie

Stary 2010-09-01, 10:10   #594
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jasmine Pokaż wiadomość
Gdybyś napisała "masz jeść, jedz" to były rozkaz, nie polecenie.

To jest forum poświęcone diecie Dukana, więc jeżeli już się wypowiadasz i chcesz pomóc nowym dziewczynom to nie mów to co Ty jesz i ktoś tam jeszcze twierdząc że to jest dobre, skoro nie jest, tylko jak powinno być.
Po pierwsze to skoro to forum poświęcone diecie to nie ucz nas poprawnej polszczyzny tylko rozmawiaj o diecie . Po drugie to gdyby patrzeć na śladowe ilości skrobii i różnych innych rzeczy to nic byśmy jeść nie mogły także nie histeryzuj... A akurat dobre to jest bo mnie smakuje i JA jem i JA będę jadła a jak ktoś nie chce to niech KTOŚ nie je

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Ty mnie tu lepiej nie pouczaj co to za forum bo i jak masz jakiś problem to napisz na priva bo nikt nie ma ochoty czytać o Twoich filozofiach poprawnej polszczyzny, a polecenie to Ci może wydawać pani na w-f, wszystkim wszystko pasuje tylko Ty tu strzelasz z i kisisz atmosferę, może jesteś glodna i zła. Idź zjedz jajko to będzie Ci lepiej.

Cytat:
No ja właśnie też zawsze patrzę na skład, ale tutaj tyle razy się przewinął, że po prostu go włożyłam do koszyka, bo nigdzie nie było napisane, że jest tam skrobia. Nie mam pretensji za to, że go kupiłam, tylko wkurza mnie to, że są głupie dyskusje na 5 stron wogóle nie związane z dietą, a jak przychodzi ktoś nowy to się go olewa i pisze coś, żeby napisać. Jeśli nie chce się komuś pomóc innym no to po co wogóle się odzywać ?
Ktoś nowy nie jest olewany bo moze "ktoś nowy" nie zauwazył ale Nowi Ktosie nie czytają w ogóle wcześniejszych postów, wbijają się z bomby i zadają pytanie które dwa posty dalej było zadane juz po raz setny i odpowiedzi były udzielane 100 razy. Niech na przyszłość "ktoś nowy czyta sobie wcześniejsze posty jak również pobierze sobie książki z pierwszej strony. Nic się nie odzywałam do tej pory na ten temat gdyż nie chciałam być nie miła ale prawda jest taka że wkurza mnie nie miłosiernie to że wszyscy nowi ktosie olewają nas ciepłym moczem i nie chce im sie poszukac informacji tylko męczą nas wkółko tymi samymi pytaniami. Dlatego czesem moze ktoś napisać tylko po to zeby napisać. Po drugie ktoś nowy powinien przeczytać regulamin forum i zastosować się do tego że nie trzeba sie bulwersować jeżeli zadasz pytanie i nie dostaniesz szybkiej odpowiedzi. AMEN!
Cytat:
Mam problem związany z dietą, dlatego tutaj piszę. Na privie możesz sobie pogadać z lukrecją.
Zaczynasz coraz bardziej mnie irytować... Od mojej osoby to się łaskawie odstosunkuj, przyszłaś sobie ni z tąd ni z owąd i wprowadzasz zamieszanie i nie zdrową atmosferę. Odpuść sobie może i więcej nie chce widzieć w twoim poście nic na swój temat.
Cytat:
Nie ma problemu, off topy są w porządku, lubię sobie poczytać co świrujecie, tylko dlaczego jak ja poruszam jakiś temat odnośnie diety to jestem odsyłana na priv ?
nie jesteś odsyłamna na priv w sparwie diety tylko w sprawie męczenia o jakąś skrobie w serku ! Daj sobie spokój! Nic nie jec najlepiej to nie będziesz miała w sobie skrobii. Nie podoba ci się że piszemy ze serek jest ok? To nie czytaj tego. Nie podoba ci sie ze piszemy sobie o wszystkim? - nie czytaj tego. A wydaje mi sie ze poprostu nie moizesz znieść ze ktoś cie tu nie zauważył ... nie raz ja coś pisze i nikt tego nie widzi i nie odpisuje a ja nie robie z tego powodu żadnej afery

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/

Edytowane przez lukrecja_25
Czas edycji: 2010-09-01 o 10:17
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:13   #595
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
hej
lece 4/3, postanowilam juz z tej kwestii wiecej nic nie zmieniac, do pionu postawila mnie Alex i juz niech tak bedzie! Jednak warzywa sa potrzebne i witaminki rowniez.
Z tym ze juz wiem na wlasnym tyłku ze wiecej niz raz trybu nie powinno sie zmieniac, ale coz poradzic jak mirka dlugo musiala szukac az osiadzie na laurach hehe
no to dobrze, bo juz sie martwilam ze krzywde sobie robisz
p.s.- a jaki krem na zmarszki bys polecila dla 32 letniej mieszanej , zauwazylam ze jest malo elastyczna i jak zmarsze czolo to wraca do siebie po dluuugi czasie pomozesz?

Stary 2010-09-01, 10:17   #596
kasikr
Raczkowanie

Witam gorąco!
ja z pytankiem o mięsko mielone, wałkuje temat...
Kupiłam gotową pakowaną mielonkę indyczą i w składzie ma: mięso indycze 55%, mięso wieprzowe 10%, wodę, białko sojowe, błonnik sojowy, skrobia ziemniaczana, sól, stabilizator, substancje wzmacniające smak i zapach.
Dopisek że zawartość tłuszczu nie więcej niż 30% (porcja waży 420g).
I co Wy na to opiek eksperta?
kasikr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:18   #597
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
no to dobrze, bo juz sie martwilam ze krzywde sobie robisz
p.s.- a jaki krem na zmarszki bys polecila dla 32 letniej mieszanej , zauwazylam ze jest malo elastyczna i jak zmarsze czolo to wraca do siebie po dluuugi czasie pomozesz?
ja sie sama tez nad soba chwile zastanowilam i doszlam do wnosku ze tak bedzie bezpieczniej, moze i wolnej ale za to bez uszczerbku na zdrowu

Co do drugiego pytania pozniej Ci naskrobie na privie wiadomosc bo teraz wychodze i juz nie zdarze a ja lubie sie rozpisac hehe

Miłego dnia kochane, do pozniej
Stary 2010-09-01, 10:20   #598
Agnese69
Zadomowienie

No DukDuk z rana dziewczęta. Dziękuję wszystkim koleżankom za miłę słowa uznania Ciepło na sercu się robi od razu...
Mirunia!!! A ja już się zastanawiałam gdzie Ty się zapodziałaś... No i jak trybik 4/3? Idzie? Działa? Jak się masz w ogóle?

Ja dziś z rana z ogromną ulgą ujrzałąm równe 57, a więc od wczorajszego 58,4 to mega spad, co czyni mnie szczęśliwszą o 1,4 kg A ponieważ jeszcze dziś i jutro białęcka, więc liczę na więcej
O właśnie, zaraz podpisik zmienimy...

Missines, widzę, że dziewczyny CI już coś wynalazły - dołączam się do ich głosu, trzeba zawalczyć.
Ja takie sytuacje kwalifikuję jako absolutnie skandaliczne i niedopuszczalne. Nie widzę tu troski o dziecko i jego psychikę tylko jakieś dziwne wewnętrzne ustalenia... Grupa istniejąca wcześniej nie ma prawa być mieszana, a dzieci przesuwane jak pionki na szachownicy. To jakiś żart chyba... U nas w przedszkolu grupa od maluszków do zerówki przeszła nienaruszona, ewentualnie jakieś dziecko nowe dołączyli do naszych, panie też te same przez 4 lata, bo to dzieci mają czyć się jak najlepiej, a nie pani dyrektor.
Napisz odwołanie po prostu. Jeśli pani dyr. odmówi współpracy to zapytaj ją spokojnie, gdzie wobec tego teraz masz napisać pismo, skoro ona nie chce z Tobą dialogu podjąć, czyli kto jest jej zwierzchnikiem. Pewnie prezydent miasta - u nas przedszkola są pod Urzędem Miasta...

Trzymaj się, kochana, nie trać panowania nad sobą, bo ono daje Ci przewagę, nie daj się sprowokować, bo powie, że jesteś awanturnicą. Spokojnie, rzeczowo, bez nerw, ale stanowczo i dosadnie.
Trzymam kciuki za Ciebie, bo wiem ile stresu dziecko kosztuje początek roku szkolnego w ogóle, nie mówiąc o tym, gdy takie zmiany się pojawiają...
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:39   #599
karolinusienka
Zakorzenienie

duk duk w nowym watku
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:41   #600
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
ja sie sama tez nad soba chwile zastanowilam i doszlam do wnosku ze tak bedzie bezpieczniej, moze i wolnej ale za to bez uszczerbku na zdrowu

Co do drugiego pytania pozniej Ci naskrobie na privie wiadomosc bo teraz wychodze i juz nie zdarze a ja lubie sie rozpisac hehe

Miłego dnia kochane, do pozniej
dzieki kochana na ciebie zawsze mozna liczyc ja tez zmykam ide w odwiedzinki, do pozniej

p.s. - juz mi lepiej, rewelacje sobie poszly w sina dal uffff co za ulga

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości