|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Cytat:
![]() Kilka dni przed porodem strasznie ganiałam do kibla.. W szpitalu położna powiedziała że jak będzie mi się chciało k.. to zaczynają sie parte i przeemyyy.. ![]() I bezz kitu takie uczucie ![]() Ale znowu było inne wrażenie jak na k.. niż te co pod koniec ciązy miałam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zadomowienie
|
O tak ja prawie urodzilam na kibelku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zadomowienie
|
U mnie było tak samo, wyszłam z wanny na ktg i miałam dostać znieczulenie, położna powiedziałą że idzie po anestezjologa i że jak będzie chciało mi się k... to znaczy że już za późno na znieczulenie. I tak się stało ona wyszła i za chwilkę miałam uczecie że muszę koniecznie iść do wc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj TZ tak sie ucieszyc, z testow! sluchajcie wrocilam dzisiaj do domku i moj TZ czekal na mnie a w salonie piekna duza sztaluga z moim obrazem na plotnie, i caly zestaw farb i akcesoriow !! Cuuuddooo! kochany coo*? i napisal kartke, dla szczesliwej i wspanialej przyszlej mamy... I jak go nie kochac?!? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Chciałam zapytać doswiadczone mamuski o foteliki dla dzieci: Otóż taki mały ala nosidełko bedziemy mieli w komplecie z wózkiem, ale chcemy kupic takie normalny też od 0-18kg myslimy ze taki bedzie bezpieczniejszy a wy jakie macie dla swoich pociech????
![]() |
#3547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ważne zeby był dobrze wyprofilowany i miał wkladkę dla noworodka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Wtajemniczenie
|
Anulko gratuluje ci kochana!!!!!!!Tak się cieszę!!!!
![]() ![]() Latkoo dzieki za info.Bede musial poprosic pediatrę o skierowanie.Lepiej dmuchac na zimne. Kasiu ale ty zdolna jestes!Cudeńko!!! Majka wykąpana i własnie zasneła ![]() Zaczeła sie tak pieknie smiac ostatnio.Nie zawsze odpowiada usmiechem na usmiech, ale czasami jej sie uda i nawet widac po niej ze sie cieszy bo zaczyna tak smiesznie machac rączkami i nozkami i "pieje".Dla takich chwil warto zyć ![]()
#3549 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Rozeznanie
|
A ja nie mogę spać........
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mały rozpycha się, pokopał mnie niemiłosiernie.. Kasiu - sweterek śliczny, moja chrzestna też robi cuda na drutach, dla Wikulki miałam kilka sweterków od cioci i byłam z nich bardzo zadowolona.. bo nie dość , że śliczne to bardzo miłe i praktyczne dla dzidzi...
#3551 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry skarby
![]() Zaprowadziłam Wikulkę do przedszkola i prawie się poryczałam, dlaczego? niem... hormony... ![]() ![]()
#3552 |
Zakorzenienie
|
Kochane moje spiesze z wiadomosciami
![]() ![]() SMS od Metropolitan:
Urodziłam wczoraj Blanusię. O 16 odeszły mi wody, meczyli nas do 21.30 i dopiero zdecydowali, ze zrobia mi cc. Najgorsze,ze znieczulenie do cc na mnie nie zadziałało i dali mi jakiegoś ogłupiacza, takze dopiero nad ranem zaczęłam kontaktować. Było strasznie ,ale jakoś daliśmy radę. Malutka dostała max punktów, waży 2910 i mierzy 51 cm. Ja się czuje coraz lepiej. Kochana nasza, raz jeszcze wielkie gratulacje ![]() ![]()
#3553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3554 |
Wtajemniczenie
|
o masz i urodziła
![]() ![]() Mertopolitan suuuperr!!! ale w końcu ma to za soba i swoja kruszynkę obok!!! czekamy tu na ciebie jak się obrobisz ze wszystkim!!! A wogóle nawet nie pogratulowałam Anulce!!! Kochana jak sie cieszę! Ja wierzylam ze tobie się uda! Pamiętem jak gratulowałas mi 2 kreseczek i nadszedł czas ze ja to mogę zrobić!!! No to teraz odpoczywaj i sie nie denerwuj a na pewno wszystko pójdzie dobrze!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
Kasieńko D jaki cudny sweterek!!!!!!!!!!!!Jejku Ty to artystka jesteś, ja bym za chiny takiego cuda nie zrobila!
Kasieńko kochanie, mnie zawsze się łezka kreci na zakończeniu roku czy ropoczęciu i ciazy do tego nie potzrebuje ![]() ![]() A my po 2 jedzonkach w nocy i porannym medzeniu ![]() ![]() ![]()
#3556 |
Rozeznanie
|
Metropolitan - GRATULACJE, DUŻO ZDRÓWKA DLA CIEBIE I MALUTKIEJ!!!!!!!!!!!!!!!
Karolinko - ja czuję się różnie, jest godzinka, że mogłabym biegać, a za godzinkę wszystko mnie boli.... dlatego staram się dużo odpoczywać, leżeć... wczoraj wieczorem strasznie bolał mnie kręgosłup, aż się poryczałam... ale poszłam pod prysznic, wzięłam no-spę i ulżyło... ogólnie jestem bardzo przewrażliwiona, ten strach przed wcześniejszym porodem mnie przeraża... dlatego każdy kolejny dzień kubusia w brzuszku, to dzień do przodu ![]() No i wiecznie jestem głodna ![]() Karolinko mam pytanie.. w jakich dawkach Ty brałaś no-spę?
#3557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zadomowienie
|
METROPOLITAN wielkie gratulacje!!! Super że masz już Blaneczkę przy sobie. Czekamy na Ciebie!!!Buziaczki
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- A ja dziś miałam chyba najgorszą noc od urodzenia Filipka, nie wiem ale najpierw nie chciał zasnąć i męczył mnie do 24 prawie, później usnęłma na godzinkę i obudził mnie ból znowu ledwie oddychałam ![]() Wczoraj rano byłam u dermatologa a Filuś został z teściową i spał sobie smacznie Póżniej byliśmy na spacerze i też spał, a jak wróciliśmy i też mu się dobrze spało to wystawiłam go na balkon i tam spał i się wietrzył ichyba za długo pospał i dlatego mnie tak wymęczył w nocy. Ehh a ten ból to już wogóle ![]() Kasiu śliczny sweterek dla Anulki wydziergałaś, ja strasznie bym chciała nauczyć się robić na drutach, kiedyś 100lat temu umiałam, ale zapomniałam a później jak jeszcze babcia żyła prosiłam żeby mnie jeszcze raz nauczyła ale miałam problem z załapaniem bo ja jestem leworęczna i nie mogłam załapać jak to przestawić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Sas słonko ja mam mega sklerozę, przepraszam że dopiero teraz ale serdeczne gratulacje za znalezienie pracy! Czyli niedługo staranka wznawiacie ![]() ![]() I dziękuje za słowa wsparcia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
metropolitan, gratuluje i trzymam kciuki zebys szybko wrocila do siebie
![]() eh coraz blizej moja kolej ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
Kasieńko bidulko kochana, rozumiem Cię doskonale, ja też tak miałam, pamiętasz jak się dusiłam przez uciski i spać nie moglam, ehh ale byle do przodu, dasz radę i nie zamartwiaj się kochanie, bo to Ci zaszkodzi, masz myśleć, ze donosisz Kubusia i tak będzie
![]() Ja brałam nospe forte 3 razy dziennie, a jak nei masz forte, to 1 odpowiada 2 zwykłym. Do tego isoptin brałam na skurcze 40 mg do 4 razy dziennie.
#3561 |
Zadomowienie
|
Czesc skarby!
No prosze jakie super wiesci z samego rana ![]() Metropolitan serdecznie gratuluje ![]() ![]() A za nami taka sobie nocka. Anulka zjadla o 22 i do 1 sie z nia meczylismy bo nie chciala spac. A najlepsze w tym wszystkim jest to ze spala tylko wtedy kiedy wlaczalismy odkurzacz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie wiem do której Karolinki to było ![]() Ale ja tyż odpowiem ![]() Ja brałam nospę forte 2 razy dziennie. Rano i wieczorem. do tego dwa razy dziennie po dwie tabletki magnezu ![]() Aleee się wyspaałam ![]() ![]() poszłam spać do innego pokoju i zostawiłam malą z Tżem w jednym. i spałam sobie do 10 ![]() wchodzę do pokoju a Blanka z Tżem sobie leeżyyy ![]() Teraz śpi ![]() Kurde jaka marna pogoda. pada i pada.. nawet na spacer nie możemy wyjść ![]() Wogóle to po tym zagęszczaczu Blanka takie cuchnące kupy wali że szok ![]() W całym domu śmierdzi ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Wogóle to me dziecko jest takie długie.. że nie wiem czy nie przejdziemy na pampki 4 po tej paczce ![]() bo jakieś krótkie są. w szerokości za szerokie a w długości takie oo.. ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-09-01 o 10:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Zakorzenienie
|
OOOO JEJQQQQQQQQQQQQQQQQ!!!!
METROPOLITAN GRATULACJE!!!! Czlowiek wraca z wakacji a tu takie cudowne wiesci!!!! Gratulacje i tak jak chcialas nie mialas wagowo duzej dzidzi - ciesze sie ze wszystko ok. Dziewczyny nie nadrobie was! Nie mam szans ale jestem juz wrocilismy wczoraj o 6 rano. Bylo cudownie, spedzilismy wyjatkowe 5 dni razem. Dodatkowo z dwoma mamusiami z mamusiowego sie spotkalismy i bylo bardzo sympatycznie! Miedzy nami chyba wszystko wrocilo do normy, jeszcze ta perspektywa wyjazdu, no ale poczekamy zobaczymy. Wkleje wam pare fotek wakacyjnych ![]() ![]()
![]() |
#3564 |
Zakorzenienie
|
my tez konczymy ostatnia paczke 3 na szczescie mala kupilismy i na 4 jupi.Poza tym z nowosci NIE PIJEMY NUTRAMIGENU, kupilismy jej NAN 1 nad morzem i na razie ODPUKAC jest ok
![]()
![]() |
#3565 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z ta praca ![]() ![]() ![]() cio do staranek to niestety jeszcze nie planujemy..mysle ze dopiero za rok o tym pomyslimy... jak zaczne nowa prace to jednak chcialabym najpierw sie dwrozyc dostac umowe na dluzszy czas i wtedy myslec o babsku ehh chyba bede chcodzic jako babcia do przedkoszla po wlasne dziecko ![]() Cytat:
![]() ![]() p.s. Kasiulka sliczny ten sweterk ![]() ale pogoda nic sie nie chce..ja mialam dzisiaj jechac cos zalatwiac w koncu to nie wyplailo i teraz musze sie cos zaczac robic ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zakorzenienie
|
ja tez malej odkurzacz wlaczylam, jeszcze dzwiek kranu dziala, na youtube czy nawet w googlach mozecie wpisac dzwiek odkurzacza czy cos w tym stylu , u mnie odkurzacz lecial z kompa a mala kimala , tak ja przyzwyczajalismy do spania w lozczku jak nie chciala usnac bo byla przyzwyczajona do naszego wyrka po tych kolkach.
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- ja dzisiaj jade malej wymienic cala garderobe pod tytulem spiochy kaftaniki pajace body. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- jesli chodzi o fotelik ja mam espiro optima przedzial 0-25kg mala go po prostu uwielbia- 3 profilowane 3 pozycje pollezaca pol siedzaca siedziaca. Jestem z niego bardzo zadowolona. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- mielismy maxi cosi-(0-13) rowniez z wkladka i spiworkiem ale mala go nie znosila;/ i na mamusiowym na maxi cosi tez dosc duzo mamusiek narzekalo i zmienialo foteliki;/a niby takie extra pod wzgledem testow...
![]() |
#3567 |
Raczkowanie
|
METROPOLITAN SERDECZNIE GRATULUJE!!!KRUSZYNKA,JA TEZ CHCE MALUSIA URODZIC,ZDROWIEJCIE I WRACAJCIE DO NAS
![]() ![]() rozpoczecie roku-nuda....nowa pani wychowawczyni noo widac poradzi sobie z urwisami i nie da sobie na glowe wejsc,pani z zerowki to taka sierotka marysia przy niej, zimno u nas losie.....a jaki wiatr,wreszcie dotarly mi 2 kiecki dla Nikoli,sliczne ![]() ![]() Skorpionku niemartw sie tak,wszystko bedzie dobrze,ja tez sie martwie tym bardziej ze jakos mam przeczucie ze najdzie mnie rodzic albo w srodku nocy jak tz bedzie spal i cieeezko go obudzic,albo jak go nie bedzie i sama na porodowke....a u nas w toruniu ten 1 most,a ja go musze przejechac do szpitala,a tu caly dzien korki sa na dojazdach do niego,wczoraj w korku jechalam do szpitala na kontrol cukru i 50 minut stalam ![]() tak wogole to o cieee!jestem juz 4 na liscie!coraz blizej....
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez monia9980 Czas edycji: 2010-09-01 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Metropolitan gratulacje!
![]() ![]() ![]() ![]() Czyli jednak stało się tak jak pisałam wczoraj: że jak skurcze znikną, to po paru godzinach i tak wrócą i zacznie się akcja. Ależ ja zazdroszczę Metropolitan. Też już bym chciała to mieć za sobą. Jest mi tak strasznie ciężko. Bylam dziś zarejestrować firmę męża, a potem poszłam połazić za butami. Chyba wyglądam okropnie, bo ludzie się na mnie gapili. Czuję się jak hipopotam i pewnie tak wyglądam. Jestem zmęczona... Brzuch mi co rusz twardnieje, że muszę przystanąć, bo nie mogę zrobić kroku. Teraz idę poleżeć, muszę odpocząć... |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Rozeznanie
|
Karoliknki - dziękuję za odp.
![]() ![]() ![]() ![]() Ale mnie napierdziela kręgosłup..!!!! Chyba dzisiaj podskoczymy do cioci mojej po ubranka dla Kubusia, jej córka która jest w Anglii zostawiła dla nas mega torbę ![]() ![]() ![]() ![]() Weronisiu - jeszcze troszeczkę i będziemy tuliły nasze skarby, ja też czuję się każdego dnia gorzej.. i też mam chwile załamania i słabości i ryczę jak bóbr... ja wiem biedaku , że Tobie dokuczają te nerki, mi znowu jak nie pęcherz i kręgosłup.. to podbrzusze.. i w kółko Macieju... ale damy radę, nasze skarby muszą jeszcze rosnąć.. Trzymaj się kochana i dużo odpoczywaj!!!! Monia - a my to mieszkamy bardzo blisko siebie!!! Ja Wikulkę rodziłam w Toruniu, o ja A ja 3 na liście, ale szybko leci!!!
Wikulka - 08.11.2005 ![]() Kubuś 23.10.2010 ![]() Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-09-01 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.