|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Cytat:
![]() Po pierwsze - zawartość wieprzowiny, któej my nie jemy, po drugie tłuszczu "nie więcej niż 30%" Łomatulu!!! Toż to bomba tłuszczowa! Nie jedz tego. Są mielone mięsa, gdzie jest zawartość mięsa indyczego 92 - 97% To jest dla nas. Amsory bejbe, że Ci tak prosto z mostu, ale to nie jest dla Ciebie mięsko... ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Lecę na rozpoczęcie roku z moim pierwszaczkiem... Ale przeżywka! A pogoda za oknem... hmmmm... cudowna!!! Brrrrrrrrrr |
|
|
|
|
#602 | ||
|
Zadomowienie
|
Agnese piękne zdjęcia! Ale z Ciebie laska
i jeszcze jak się opaliłaś, to Twoje ciałko- tylko pozazdrościć. A najbardziej zazdroszczę tego, że masz ładną, szczupłą figurę a biust Ci nie spadł.. u mnie to masakra No i powodzenia na rozpoczęciu roku z tą piękną dziewczynką!! ![]() Cytat:
parówki?! nieładnie... ![]() Cytat:
brawo ![]() Ja już po kanapkach z tostera, po kawie i czas zacząć się szykować do wyjścia. Jakoś mi się nie chce. Dziś chyba jakieś zmiany, bo przyjdzie jakaś nowa praktykantka, zobaczymy jak to będzie...oby mi sie tylko udało odmówić słodyczy! twinsplus a na którym dniu a6w jesteś? Bo za mną 9 dzień i zastanawiam się czy dobrze robię, bo nie bolą mnie jakoś bardzo mięśnie, za to bardzo mnie zaczyna to nużyć.. Ale dam radę!
Edytowane przez (:tysia:) Czas edycji: 2010-09-01 o 10:54 |
||
|
|
|
#603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cholerka, w piątek moja psiapsiółka robi urodziny. Głupio mi nie wypic kielicha za jej zdrowie:/ To chyba będzie mój pierwszy grzech. Ale może uda mi sie tego uniknać, zamocze tylko usta. |
|
|
|
|
#604 |
|
Raczkowanie
|
Wyglądasz super
Podziwiam Cie za wytrwałość. Dziewczyny mam smutną nowinę po fazie udeżeniowej ważyłam 59,5 kg myślalam, że od tego czasu będzie spadać tylko w dół. natomiast już po pierwszym dniu PW II fazy wróciłam na 65 kg :O jak to możliwe ?? teraz ważę 64,7 spadek -0,3kg dzs zaczynam znów PP (idę systemem 4/3 ) mam nadzieję, że do piątku spadnie mi spowrotem do 59 . Mam wtedy urodziny. pewnie spróbuję swojego torta, ale cały dzień będę grzecznie dukać tak samo podczas imprezy-> poza kawaluteńkiem torcika :P ….. To taki chyba wybaczalny grzech. Od dziś zaczynam A6W wieczorem pierwsza seria. Teraz nauka do egzaminów |
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Się wystraszyłam że stanę niedługo na wagę a tam + 5,5....
|
|
|
#606 |
|
Raczkowanie
|
Dół nad doły - 64 na wadze
, a miało byc 60 do 11.09 . Coraz częściej mysle, żeby to wszystko zucic, oprzejśc na 3, ale na pewno nie z taką wagą . Chciałam z 59, a teraz :rozpacz:W czwartek mam wizyte u lekarza, może on cos poradzi na te moje mdłości i wzdety brzuch. W sumie to konktronla, a ostatnie antybiotyki, ktore mi przepisał podziałały. 200 zł kosztowały, to musiały podziałać!!
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nadal niezmiennie trwam przy 62,7 kg
|
|
|
|
#608 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Sparta ok odpowiedziała... Przecież to forum jest po to, aby wymieniać się doświadczenianiami jak sobie w życiu codziennym radzić ze stosowaniem tej diety (niektóre produkty ciężko dostać u nas, czasem jakiś sklep jest daleko itp), i ja za każdą taką poradę jestem wdzięczna, gdybym chciała samych idealnych odpowiedzi i przesadnie idealnego stosoawania tej diety to wszystko mam w książce. Więc jakby tak patrzeć to po co są fora i po co się dziewczyny wymieniają radami, doświadczeniami???? i tak jak ktoś napisał wcześniej sama też powinnam się zainteresować czy to co ktoś je mi bedzie odpowiadało. Jeśli Tobie nie odpowiada to szukaj innego produktu. I nie zniechęcaj innych do udzielania porad i odpowiadania. Milej z Twojej strony byłoby gdybyś dodała od siebie jakąś ważną informację o której ktoś zapomniał, albo uznał za nieistotną.
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
Agnese69 świetne fotki ![]() ![]() ![]() milaminka80 też mam dola jak Ty... stanęłam na wagę i ....+900gram w ciągu 2 dni!!![]() Dość mam, foch na wagę do soboty! Dziś mija miesiąc mojego dukania i straciłam tylko 5 kg....wydaje mi się, że to mało ...heh. daje sobie miesiąc jeszcze na zarzucenie kolejnych 5, a jak nie to bye bye dietkowanie, widocznie ta dieta nie dla mnie, moim przeznaczeniem jest być niskim grubasem...Wszystkim Kobietkom gratuluję spadków wytrwałości oraz motywacji Bo mi niestety tego brakuje
|
|
|
|
#610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaz nie wiem czy to dobrze, bo ostatni skończył się zastojem Fatalnie sie czuje ostatnio, bo ten brzuch taki, brak porcelanki i ciągle uczucie pelności - ogólnie nieciakawie
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Kasikr
mielone indycze wcale tk dużo nie kosztuje by kupować mieszankę z wieprzowym i do tego z taką małą ilością indyczego. Ja ostatnio w realu kupowałam mięso z indykpolu i za kilogram zapłaciłam 13 zł z niewielką końcówką. A przecież kilogram mięsa to bardzo dużo. Ja podzieliłam na 3 porcje, 2 większe i jedną mniejszą. Z większej porcji wyszło mi 7 średniej wielkości pulpetów i jadłam je przez 2 dni. Tak więc nie warto oszczędzać. Zresztą w książce Dukan pisze, że ta dieta nadszarpnie domowy budżet. milaminka80 a próbowałaś z parafiną na noc??? albo zrób sobie protomajonez i zjedz z czymś, może na porcelanę pomoże.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-09-01 o 11:48 |
|
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Będzie podobnie dietetycznie ![]() Cytat:
Agnes, super zdjęcia i twoja figura ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam wszystkich i gratuluje spadeczków Mnie dziś na uczelni kumpele chwaliły: "jaka szczupła, jak schudłaś, jaka laska itp" czułam się mega cudownieJa jakos tego w sumie w lustrze nie widzę ale było mi niezmiernie miło hehe
|
|
#615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Każdy by chciał od razu 10kg na minusie. Jeżeli masz niedużo do zrzucenia to waga spada wolniej niż u osób z bardzo dużą nadwagą. No i kwestia organizmu, wieku, każdy jest inny i inaczej reaguje Kwestia odżywiania.U mnie wolno idzie bo jem mało mięsa, w zasadzie to prawie wogóle. Ale są też plusy. Skóra ma czas na "odmłodzenie". Zaciskam zęby bo tez bym już chciała być na III fazie.
|
|
#616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Normalnie taka wkurzona jestem od rana!To daj znać po wizycie u lekarza, co Ci powiedział A co do porcelany mam to samo ;| jak dziś nie będzie porcelany (3 dzień) to biore tabletki (Radirex)...nie lubię ich brać, bo wiem, że one dezorganizują pracę jelit, ale raz na jakiś czas można, nie będe się męczyć...na mnie nic innego nie działa: ani parafina, ani otręby, ani inne typu mikstury ...no koszmar Sparta, miło usłyszeć takie komplementy! zazdroszczę
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale damy radę kochana, prawda? No i ja chudłam też ok 4kg na miesiąc więc tak spoko loko luz i spontan
|
|
#618 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy uwas też tak waga wody w organiźmie skakała? waga w góre i w dół, szczególnie na początku?? hmmmmm???
ja mam malutką załamkę, malusieńka, tylko malusieńką bo znowu spada, tylko, że powolutku, nie zauważyłam, żebym spowrotem przytyła (patrząc na spodnie w które neidawno dupki nie wciskałam, a po tygodniu diety juz mogę spokojnie w nich chodzić także sama już nie wiem, przyjemnie na wadze widzieć z przodu 5 na wadzę :P |
|
|
|
#619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i pewnego razu była impreza, wypiłam klina i od razu wc hehe Dziękuję kochana, racja. miło to usłyszeć. Ty też to usłyszysz, jak już pewie nie usłyszałaś
|
|
#620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jedna saszetke na wieczor i powinno pomoc. Choc musze przyznac ze przez otreby juz tak prosto herbatka nie dziala...
|
|
#621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wysiusiasz się i zleci pewnie hehe
|
|
#622 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W I fazie spadło mi 1,5kg i jak przeszłam na II to raczej wzrostów nie miałam, ale zastoje owszem raz mi się chyba waga podniosła, ale nie znacznie ![]() Ważne aby dużo pić i siusiac. Ja to w nocy biegam nawet po 4 razy hehe
|
|
#624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja może nie tyle wkurzona co oslabiona juz tym wszystkim jestem Bo czytam o tych spektakularnych spadkach a u mnie
|
|
#625 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Są chwile załamania ale zagryzę je kulkami nutellowymi albo serniczkiem i gites majonez Cytat:
![]() Ale bierzesz pod uwagę tylko ważenie poranne??????? mam nadzieję! Bo w ciągu dnia w zależności jak pojesz to i do 2kg na plusie można dobić Ja jak przeszłam na II fazę to miałam zastój 3 tygodnie!
|
|
#626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dukam grzecznie i omijam wagę coby się nie irytować. chyba będę się ważyć raz na tydzień żeby się nie frustrować.
|
|
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Duk Duk
mam w cholere roboty. nadrobie chyba w domu dopiero. buzki dziewuszki Cytat:
|
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
Lusia a co Ty teraz robisz?
|
#630 |
|
Zadomowienie
|
Ja robie dwie torebki co dwa lub trzy dni. Mojej siostrze wystarcza jedna. Jednak silniejsza dawke zalecam raczej na sobote jak ma sie wolny dzionek i dostep do tualety
. Herbatka jest fajna bo skuteczna i nie robi skretu kiszek. Jak mawia szwagier dziala lagodnie nie budzac ze snuJa mam zastoj wagowy i nie widze zadnych spadkow. Zato widze ze faldki mi sie pozmniejszaly. Na jakims forum dziewczyny sie mierzyly i widzialy drobne spadki na ciele, szczegolnie na przedramionach.
1%dla Karolinki http://www.karolina_pietrzak.ecom.com.pl/ Edytowane przez kiciamała Czas edycji: 2010-09-01 o 12:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

przypomniało mi się jak poczułam ostry głód już po wykąpaniu się, umyciu zębów itd, w drodze do łóżka... i po co sięgnęłam do lodówki? po parówki 
parówki?! nieładnie... 
brawo 

po fazie udeżeniowej ważyłam 59,5 kg myślalam, że od tego czasu będzie spadać tylko w dół. natomiast już po pierwszym dniu PW II fazy wróciłam na 65 kg :O jak to możliwe ?? teraz ważę 64,7 spadek -0,3kg dzs zaczynam znów PP (idę systemem 4/3 ) mam nadzieję, że do piątku spadnie mi spowrotem do 59
, a miało byc 60 do 11.09 . Coraz częściej mysle, żeby to wszystko zucic, oprzejśc na 3, ale na pewno nie z taką wagą
. Chciałam z 59, a teraz :rozpacz:

stanęłam na wagę i ....+900gram w ciągu 2 dni!!
...heh. daje sobie miesiąc jeszcze na zarzucenie kolejnych 5, a jak nie to bye bye dietkowanie, widocznie ta dieta nie dla mnie, moim przeznaczeniem jest być niskim grubasem...
chociaz nie wiem czy to dobrze, bo ostatni skończył się zastojem