|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Pomi- super ze Tymek się nauczył ssać
![]() Poród Masakra Też się popłakałam -podziwiam cie bardzo bylas super dzielna Dobrze, ze sie udalo! Czarna- Trzymam kciuki za donoszenie Ani ![]() Astronianka super ta stronka Dzięki ![]() Mam nadzieje że szczera rozmowa pomoże Mszu -w tej sytuacji cieżko powiedzieć cokolwiek . Szkoda ze dziewczyna tyle się musiała nacierpieć. |
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Ycnan bo jeszcze tu jestem
teraz taka ładna pogoda się zrobiła muszę się najeść jeszcze na zapas na razie nic nie postępuję, doszły tylko bóle w pachwinie a natężenie bólu takie samo chyba jednak Naked mnie wyprzedzi
|
|
|
|
#633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dobrze, że już dobrze. |
|
|
|
|
#634 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A mnie właśnie szlag trafił. Wchodzę na konto a tu okazuje się,że mam 900zł pensji, czyli jakieś 1100zł mniej niż mieć powinnam. Nie wspomnę już o tych 300zł co mi za sierpień wiszą. Jutro muszę do kadr dzwonić bo w kulki sobie lecą. A i żeby nie było, ja to budżetówka jestem, oświata kurde, a baby w płacach to coś kombinują strasznie ![]() ![]() ale się zeźliłam ide se zrobić budyń czekoladowy.
|
|
#635 | ||
|
Zadomowienie
|
trzymam kciuki,żeby udało Ci się wytrać do 36 tc,a uda sie na pewno
Cytat:
Niestety często nie jesteśmy świadomi jakie tragedie rozgrywają się tak blisko nas... Cytat:
|
|
#636 |
|
Rozeznanie
|
A ja jestem dzis mega zadowolona i zmęczona, przez tą paskudna pogode wzięłam sie za ostre porzadki... teraz jak weszłam do domu to az pachnie swieżością, cudownie...
Mszu no sytuacja rodzinna Twojej przyszłej bratowej nie do pozazdroszczenia Gabi luz blus Kinia i tak wyjdzie kiedy ona bedzie chciała a nie Ty i reszta ciotek Pomidora ja cc nie bede miala ale opis porodu przeczytam dopiero po swoim, cykor jestem Cellaris budżetówka i takie pomyłki w wypłacie pensji... na bank coś knują baby z kadr
|
#637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jakie to uczucie? ![]() Mam wiadomość od Ray: "Ja jednak jestem w szpitalu- mam 1 cm szyjki i lekarz chce bym tydzień dociągnęła, więc mnie zostawili i podają dziecku sterydy na płuca. Ciekawa jestem ile mnie będą trzymać. Mam nadzieję, że po weekendzie wyjdę. Trzymajcie się" |
|
|
|
|
#638 |
|
Rozeznanie
|
o a jednak Ray wylądowała w szpitalu... no nic pozostaje mi życzyć jej szybkiego wyjscia
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny, ale muszę przyznać jedno (żeby nie było, że jakaś bohaterska jestem
Monika, a może Pabla kupki inaczej pachną bo na modyfikowanym jest? Albo bo jest starszy? Tymo kończy dziś tydzień i jak na razie kupki nie pachną w ogóle A ty odpoczywasz sobie w dzień jak do rana masz jazdę? Dbaj o siebie trochę Czarnaelizabeth, wytrzymasz ![]() Naked, podanie oksy spowodowało, że łożysko stało się niewydolne i zaczęło się odklejać. To potem powiedział mój lekarz. I dlatego tętno zaczęło spadać. Mszu, ja też myślałam sobie, ze dobra scena by z tego była do "Ostrego dyżuru" A co przyszłej bratowej - myślę, że milczenie czasem jest lepsze niż słowa. Nic nie mogłaś powiedzieć. Biedna dziewczyna...Gabi, Gabi! Gabi!!!!!!! Gabi!!!!!!!!!!!!! No ródź już no, bo nudno na wątku Chyba, że jeszcze jakiś kawałek czopa ci musi odejść Cellaris, a co to ci ta szkoła robi, że takie pensje dostajesz?! Szok, ja nie miałam problemów od początku L4, teraz też dostałam normalną kasę. Wyjaśniaj to szybko i oby wszystko dobrze poszło Elenko, tylko się nie przemęczaj, jeszcze tydzień maluszka w brzuchu ponoś |
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi
![]() Taka sprawiedliwość Ray ma 1cm szyjki i musi biedna leżeć a ja szyjki już nie mam wcale i dalej łaże w dwupaku jakaś pancerna jestem czy co ![]() Kasienka no ty pierwsza się dowiesz o moim wyjeździe no chyba że przy skurczach na których się niby gryzie ściane bedę na wizażu nadawać Elenka Może dziś sobie zrobię domowe Spa wanna pełna piany Ja już się tak nie mog tej mojej małej doczekać że szok
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
ray trzymam kciuki!!
gabisun - mozesz jeszcze zrobic 3 rzecz- ciepla relaksujaca kapiel, lampka wina i sex.. gwarantuje ci ze do sexu nie dojdzie tylko na porodowke pojedziesz
|
|
#642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie nie wiem o co chodzi, niby jak dzwoniłam w ubiegłym miesiącu bo mi o 300zł mniej naliczyli to stwierdzili,że z wrześniową pensją mi nadpłacą, a tu du...pa jeszcze mniej dostałam i to o 60%, pomijam już fakt,że dziś dostaliśmy podwyżki co u mnie wynosi 100 zł...hmmmm
|
|
#643 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() cellaris, beznadzieja z ta pensją. Kłóć się o swoje jeśli trzeba Cytat:
![]() Pomidora, jasne, że, jako matka, myśli się tylko o tym, żeby lekarze uratowali dzieciątko, ale nie gadaj, że nie jesteś odważna. Nie wnikając w szczegóły (żeby niechcącym czytać nic nie sugerować) - żeby to znieść - trzeba być zaje****ie odważną i silną kobietą, matką. I za to należą Ci się wielkie ![]() i podziw |
||
|
|
|
#644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tych 3 sposobów???gabisun zazdroszcze ze masz wanne ja tylko prysznic a swoją droga tez juz sie nie moge doczekac
|
|
#645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#647 |
|
Rozeznanie
|
Gabiczku-
Ray- trzymamy kciuki! Lepiej lezec pod kontrola jak sie czlowiek niepokoi. Martucha- a probowalas z ta wanna? ![]() Troche przesadzilam ze spacerem. 1,5h łazenia i jeszcze zakupy w sklepie. Leze i obym nic nie rozpedzila.
|
#648 |
|
Rozeznanie
|
Mpiczku pamietaj daj nam znać jak pieluszki z biedrony, bo ciekawa jestem strasznie
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko - ja nie przeczytam Twojego opisu, bo tylko nabiorę do głowy, a każdy poród jest inny i ja nie chcę się nakręcać, bo już chyba czuje ciśnienie przed porodem, bo i wczoraj i dziś płakałam...
Wiem, że na pewno wiele przeżyłaś i cieszę się, ze wszystko się dobrze skończyło cellaris - ja też pracuję w budżetówce i ze wzg;l. na to, ze miałam nagrodę, która jest brana pod uwagę do naliczania wynagr. za zwolnienie to dostaję większą wypłatę o ok.100-230 zł (zależy ile dni zwoln. zostanie rozliczone w danym m-cu). Też dostałam 150 zł podwyżki, ale skorzystam dopiero jak wrócę do pracy, tak samo wysługa wchodzi mi w tym m-cu, ale skorzystam po macierzyńskim.... Ostatnio dowiedziałam się też, że chyba nie dostanę "13", bo nie przepracowałam w ciągu tego roku 6 m-cy, także same "dobre" wiadomości ekonomiczne ![]() Ray - kurcze, trzymajcie się! Masz termin porodu 2 dni po mnie.... Mam nadzieję, ze wytrzymasz jezszce 2-3 tyg MisQa - co u Ciebie? Jesteś może już w domku? Ja po zajęciach w SR. Było suuuperrrr, bardzo, bardzo wesoło i faceci dostali dobre rady np., że muszą wziać 2-3 tyg. wolnego po porodzie, bo poród to dla kobiety ciężka praca (porównana do przejścia 400 km) i muszą pomagać i że powinni kupić żonie kwiaty i to mąż ma kąpać dziecko przez pierwsze dni, bo kobieta musi odpocząć. Poza tym wszystko było pokazywane na lalce, ale było dużo ludzi i mało widzieliśmy, chociaż mój Tż sie wykręcał i wychylał żeby coś dojrzeć
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-09-01 o 20:04 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
nie ale kumpela ktora byla przeterminowana probowala (lekarz jej polecil) no i z wanny wyciagal juz ja maz
![]() (niepocieszony ze do sexu nie doszlo)
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Cellaris, ale te podwyżki to chyba dostaliśmy tylko na piśmie i jak zawsze wyrównanie będzie w grudniu? No chyba, że się mylę, bom nie na bieżąco
Coś macie kiepską księgową, nasza jest roztrzepana i paskudna, ale wasza to już chyba szczyt ![]() Ycnan, normalnie się zawstydziłam, zaczerwieniłam i w ogóle Dziękuję Wiecie co, chyba mi jednak hormony szaleją. Moje dziecko upodobało sobie do kąpieli i zasypiania słuchanie płyty zespołu Raz Dwa Trzy z koncertu. No i jest tam taka piosenka Osieckiej "Kołysanka dla okruszka" (jak któraś ma ochotę posłuchać to polecam - wspaniała http://www.youtube.com/watch?v=vjAPexJkUjM ). Słucham tej piosenki, patrzę jak moje dziecię sobie je spokojnie przyklejone do mnie ciasno i łapiące mi pierś maleńką rączką i co?... I w ryk, bo on taki wspaniały jest i taki nasz tylko! a kiedyś rzeczywiście będzie dorosły, samodzielny, a ten moment, kiedy jest taki maciupki jest taki krótki. Normalnie hormonalna burza, mąż musiał mnie wyprzytulać
|
|
|
|
#652 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie obejrzałam program o swojej pani prowadzącej ciążę...
Zmarło dziecko przez to, że badanie było po łebkach i krótkie... Nie zauważyła że dziecko umiera..Sprawa ma trafić do prokuratury... fajowo |
|
|
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to, że hormony szaleję.. to normalne ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#654 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za Twoje mleczarki.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pomidora... piekna piosenka!!!
|
|
#656 |
|
Zadomowienie
|
Pomidora, ach, jak tak czytam, to coraz bardziej nie mogę się doczekać swojego Boryska
Nie fajnie... Może to jednak nie z jej winy? Nie jej błąd? |
|
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
|
Babka czuła słabsze ruchy, więc poszła prywatnie do pani doktor, żeby zobaczyć co i jak. Lekarka odpaliła usg, badanie trwało kilka minut (za mało według innych lekarzy, matka mówi wręcz o minutowym, bardzo pobieżnym badaniu), stwierdziła, ze ot taka uroda dziecka, ze gorąco to moze i rusza się mniej i ze nie ma czym się przejmować.
Kilka godzin później okazało się, że dziecko jest martwe... a do porodu zostało mało jakiś miesiąc Kobieta nie poszła do innego lekarza, bo skoro ordynator mówi, ze jest OK to jest OK... Inni lekarze w programie mówili, że takie usg powinno trwać kilkanaście minut, tak żeby wszystko sprawdzić, ze mogła zrobić ktg...Lekarka nie chciała niczego komentować w TV, w ukrytej kamerze powiedziała rodzicom, ze lepiej byłoby gdyby dziecko owinęło się pępowiną (udusiło), a tak - po prostu czasami dzieci umierają... bez przyczyny. Rozumiem ból rodziców i wiem, ze emocje tu grają. Rozumiem też że czasami faktycznie dzieci umierają tak po prostu... ale trochę się boję... Z drugiej strony za każdym razem jak jestem na usg to ona bardzo dokładnie mnie bada i to zawsze trochę trwa... Sama już nie wiem. Jakieś ziarno niepokoju zasiano... |
|
|
|
#658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też to chwilę oglądałam, ale tż mi tv wyłączył i nie pozwolił tego oglądać.
|
|
#659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A że nie chce się na ten temat wypowiadać. Jak już napisałam sama pewnie też ma wyrzuty sumienia, bo na pewno wie, że mogła zrobić więcej. Co ma powiedzieć przed kamerą? No, takie sytuacje są naprawdę trudne... Najważniejsze, to jak wyglądają twoje badania. Skoro trwają odpowiednio długo i sprawdzane jest to, co powinno, to nie ma się co martwić na zapas. A gdyby coś się działo, to idziesz na IP i tam bez problemu wszystko sprawdzą Także spokojnie, kochana |
|
|
|
|
#660 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Od 16 nadrabiam Was na raty
![]() Byłam na KTG i wszystko jest ok. Zdziwiłam się tylko, bo jak dzisiaj dawałam kartę ciąży na IP to zobaczyłam zapis w zaleceniach: KTG dwa razy w tygodniu. Nie wiem dlaczego tak często no i lekarz mi nic nie mówił (tylko zapisał w karcie w rubryczce "zalecenia") mówił tylko na wczorajszej wizycie, że mam iść dzisiaj. W piątek mam kolejną wizytę więc dopytam. Dziewczyny które miały ktg- jakie wartości liczbowe miałyście przy czynnościach macicy? Pewnie już przeszło. Ja bym pewnie zaleciła tylko płukanie w zimnej wodzie i wapno. Cytat:
postępy z dnia na dzień życzę spokojnej nocki ![]() Niefajnie jak się patrzy na takie "perypetie" życiowe mamy. Z jednej strony chcesz dla niej jak najlepiej, z drugiej strony pewnie ciężko "wtrącać" się w jej życie i jej decyzje. To są naprawdę trudne sprawy.... Cytat:
Proszę Boga o bezpieczne przyjście na świat mojego dziecka ![]() Nie ważny ból itp. najważniejsze żeby urodziła się cała i zdrowa. Cytat:
![]() Masz ciążę zagrożoną wcześniejszym porodem- powinni zrobić dodatkowe USG, żeby zobaczyć czy dziecko dobrze przybiera itp. Na pewno będzie dobrze Cytat:
![]() Ciekawe tylko, czy to są "stare dzieje", czy w jej domu rodzinnym nadal jest "źle". Cytat:
A jednak : ( Dobrze, że ją przyjęli skoro grozi jej wcześniejszy poród. Przynajmniej dostanie leki na płucka i będa wszystko monitorować. Cytat:
U nas do zeszłego roku wymagane było efektywne przepracowanie 6 miesięcy, a wię nie zaliczany był czas przebywania na L-4 i macierzyńskim. Od tego roku zmieniliśmy podejście i do 6 miesiecy wymaganych do wypłaty 13-tki zaliczamy samo pozostawanie w stosunku pracy. Wiem, że różne jest podejście, bo są dwa odmienne stanowiska sądu najwyższego i pracodawcy sami podejmują decyzję.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

teraz taka ładna pogoda się zrobiła
na razie nic nie postępuję, doszły tylko bóle w pachwinie a natężenie bólu takie samo
chyba jednak Naked mnie wyprzedzi 

Jak dobrze, że już dobrze.

Dziękuję