Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 20:15   #3241
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez kala289 Pokaż wiadomość
mnie ostatnio dopadły poranne mdłości. od początku ciąży nic takiego nie miałam, a tu nagle po wszystkim mnie mdli. a co do zachcianek to czasem nawet miewam, ale potem to mnie dopiero mdli...
Hehe Nie pytam jakie zachcianki masz :P

melabn, wiesz co.. tyle ze laktator musze miec do szpitala, bo to jest wymogiem niestety.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:28   #3242
Stokrotka_76
Raczkowanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Edzia moja siostra jest zdania, że karuzele lepiej kupic z plastikowymi zabawkami, bo jest bardziej higieniczna i ja sie z tym zgadzam, bo pluszaki łapią kurz bardzo szybko.
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:35   #3243
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
kotek ja racuchami kusiłam
Hehe czyli to przez ciebie teraz "pękam w szwach"

Dobra ja zmykam do łóżka bo jutro trzeba wstać z samego rana i wyszykować młodą do szkoły - ciekawe jakie będą wrażenia po pierwszym dniu lekcji Dobrze, że jutro maja tylko trzy godziny to może jakoś da radę - chociaz ciężko mi ją sobie wyobrazić jak siedzi grzecznie w ławce i nic nie gada (bo to gaduła okropna jest i wiercioch )
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:39   #3244
kretencja
Zakorzenienie

A ja mam stresa znowu, bo mój Brat właśnie za chwilę wylatuje z Wrocławia do Brukseli. Nie znoszę jak ktoś z moich bliskich lata samolotem (a Brat lata bardzo często)...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:44   #3245
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A ja mam stresa znowu, bo mój Brat właśnie za chwilę wylatuje z Wrocławia do Brukseli. Nie znoszę jak ktoś z moich bliskich lata samolotem (a Brat lata bardzo często)...
Moj kolega tez jutro wylatuje do Brukseli z WRO Z pracy go wysylaja.. cholewka tez bym chciala pracowac tam gdzie on ale nie jestem informatykiem.

Mdli mnie znow.. poloze się. Jutro idziemy z tz kupic laktator o ile w miescie sa Chicco bo na allegro tylko jeden znalazlam nowy no i recznik kapielowy jeszcze, szczotka do glowki, pampersy, oliwka i mydelko..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-01, 20:48   #3246
kretencja
Zakorzenienie

Mój Brat głównie lata turystycznie. Chociaż ma w styczniu jechać na półroczne praktyki do Hiszpanii...
Ma niesamowitą łatwość podróżowania. Załatwia sobie nocleg (po udziale w Erasmusie w Portugalii ma pełno znajomych na całym świecie), tani lot przez internet, pakuje się z dnia na dzień i fru Był we Francji, w Niemczech, w Hiszpanii, Rzymie, Finlandii...
Ja tak nie umiem...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-01, 20:54   #3247
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ooo to maly Ishki juz prawie wazy tyle co ja kiedy sie urodzilam Fajnie, ze juz jest w domku bo lepiej przebywac "Wsrod swoich" niz w szpitalu..

Co sądzicie o tym?
http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...210806205.html

Fajne rzeczy ma ten gostek. Na bank na butelke TT sie skusze

No i teraz pytanie za 100 pkt. Sterylizator i podgrzewacz sa potrzebne? Jesli nie to jak sie sterylizuje i podgrzewa pokarm bez tych rzeczy?

Fotki dam jak znajde ubranko

ja kupilam podgrzewacz TT za 39 zl plus 14 zl przesylka, malo uzywany

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Jutro rano ide na wizyte znowu eh

Kluje Was jeszcze cos w macicy czasami?
Mnie boli podbrzusze i mam jakies dziwne bole jak np czasem sie przekrecam z boku na bok albo probuje wstac.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:56   #3248
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

JAk zwykle wieczorem nadrabiam, ale dzisiaj macie takie tempo, że nie wiem czy dam radę wszystko przeczytac.
Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
idę kochane na drugie śniadanie... pierożki z kapustą i grzybami
Jesooo, jaką mam ostatnio ochotę na pierogi z kapustą i grzybami. Nawet dałam mamie do zrozumiemia, że mogłaby kiedyś upichcić, bo one robi najlepsze.

Cytat:

Malgosiak, to Twój mąż chyba jest jakimś wyjątkiem. Większość ludzi pracujących w gimnazjach strasznie psioczy na ten wynalazek No i tam młodzież w najgorszym wieku...
To ja chyba też jestem wyjątkiem. Bardzo lubię moją pracę - współpracowników, dyrekcję i oczywiście dzieciaki (sorry - nastolatki). Bywa, że jestem zmęczona, wypalona itp. ale nie zamieniałbym gimnazjum na żadną inną szkołę. Trochę mi dziwnie, że od dzisiaj wszyscy w pracy a ja leniuchuję.

Cytat:
Wiecie co, szlag mnie chyba trafi To że ja dostałam o kilkadziesiąt złotych mniejszą wypłatę (tak samo jak miesiąc temu) to jeszcze mogę przeboleć. Może to ma jakiś związek z faktem, że jestem ciągle na l4. Ale mężowska właśnie spłynęła - z obu szkół, po 120zł mniej w każdej! Wiem, że w jednej z nich ma mieć 2 godziny mniej, ale kurna bez przesady, to nie jest na taką różnicę! Poza tym niby podwyżki miały być Dzieciak w drodze, remont w toku, a my jesteśmy w tym miesiącu ponad 200zł w plecy Nie kumam.
Może spróbuj się dowiedzieć czemu tak? Ja dostałam dziś wypłątę ciut wyższą, niewiele, ale zawsze coś. A do tego świadczenie - dodatek do wczasów "pod gruszą", więc jestem cała w skowronkach, bo w sumie to ładna sumka wyszłą.

KarolinaB, super, że z Jasiem wszystko dobrze. Ja wiem jakie wzruszenie wywołuje usg. Sama też zawsze ryczę, ostatnio jeszcze w trakcie badania poleciała mi łezka.

Rypka, gratuluję dziewczynki!!
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:56   #3249
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Moj kolega tez jutro wylatuje do Brukseli z WRO Z pracy go wysylaja.. cholewka tez bym chciala pracowac tam gdzie on ale nie jestem informatykiem.

Mdli mnie znow.. poloze się. Jutro idziemy z tz kupic laktator o ile w miescie sa Chicco bo na allegro tylko jeden znalazlam nowy no i recznik kapielowy jeszcze, szczotka do glowki, pampersy, oliwka i mydelko..

ej juz wszytsko prawie masz!
ja to mialam plan takie rzeczy kupowac pod koniec wrzesnia, a jak nie zdaze to TZ bedzie kupowal
Stary 2010-09-01, 20:57   #3250
kretencja
Zakorzenienie

Irsin, mnie czasem coś tam zakłuje, ale niezbyt mocno. Czasem też mnie pobolewa brzuch, ale rozpoznaję, że to jelita, po prostu kolki mam... Macica twardnieje mi czasem, ale bezboleśnie.

Joanna, oczywiście dowiem się przy najbliższej okazji

Co do USG to ja nie ryczałam ani razu, zawsze mi za to taki banan nieopanowany na ryj wychodzi

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-01 o 20:59
Stary 2010-09-01, 21:01   #3251
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ej juz wszytsko prawie masz!
ja to mialam plan takie rzeczy kupowac pod koniec wrzesnia, a jak nie zdaze to TZ bedzie kupowal
No wlasnie nic nie mam procz ubranek i wozka

Ale nie bede kupowac dopoki nie zrobi sie pokoju.

Aha nie wiem czy pisalam Wam, ale w Castoramie na dzialach z tapetami sa swietne naklejki nascienne z pianki jakby duze i mniejsze 16zl i 6zl,, i np myszka miki jest minni, tweety Ja na bank cos kupie, ale musze tztowi pokazac

Znow czuje rytmiczne pukniecia i dalej zero ruchow takich mocno wyczuwalnych dobra klade sie..

No i mnie tez kluje czasami a jak z boku na bok sie przekrecam to czasami mnie zaboli brzuch, nie wiem od czego to zalezy..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-01, 21:03   #3252
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Ja pojde w polowie wrzesnia chyba juz na zwolnienie, albo pod koniec.
Czyli od pazdziernika bedac na L4 /miesiac przed porodem/ jeszcze pracodawca za mnie placi, a od listopada- jesli urodze juz - ide na macierzynski i placi juz ZUS tak?
Pierwsza pensje od ZUSu dostane zatem 1 grudnia?
Irsin to ty nie jesteś na zwolnieniu teraz ???
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 21:07   #3253
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Irsin to ty nie jesteś na zwolnieniu teraz ???

ale mam lekka i przyjemna prace przed komputerem
Stary 2010-09-01, 21:18   #3254
Patrycja_1708
Zadomowienie

Mykam juz na łózeczko bo tak mnie plecy bolą że masakra!! I tak jest każdego wieczoru
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 21:19   #3255
dzasta110
Wtajemniczenie

Post Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cześć dziewczyny

oczywiście przeczytałam wszystko co naskrobałyście w ciągu dnia, ale odpisać to się chyba nie da

Kootek i Ishka - za Wasze dzidzie i za Was

do mnie dziś przyszła paczka od r_p77 wielki karton i jeszcze więcej radości

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 21:26   #3256
kretencja
Zakorzenienie

Dzasta, poka fotki

Ja tez już spadam. Mąż jutro wychodzi na "zerówkę" (o 6,20 ma tramwaj), a ja o 7,30 muszę powitać panów od remontu
Tak że dobrej nocki!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-01, 21:31   #3257
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzasta, poka fotki

Ja tez już spadam.
Tak że dobrej nocki!
ale nie ma co fotografować bo to same, że tak powiem akcesoria od podkładów poporodowych po przewijak

słodkich snów dziewczynki

Stary 2010-09-01, 21:45   #3258
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
On jest na baterie jak go przytulasz to brzuszek mu sie swieci i gra różne melodyjki i ma tak samo melodyjki moskie.
aaaaaaaa czyli trochę jak owieczka tylko z melodyjka. fajne

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 21:47   #3259
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
kotek ja racuchami kusiłam
Kusicielka, jutro sobie zrobię

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
dziewuszki patrzcie... myślicie że się opłaca taki zestaw?

http://allegro.pl/zestaw-pielegnacyj...204141697.html

a ciekawe co u kotka... cały dzien nic nie pisała... ehh
zastanów się co z tego naprawdę ci się przyda ;-)
Stary 2010-09-01, 21:52   #3260
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
już odpowiadam na pytania jeśli L-4 jest np do 18 a a poród nastąpił wczesniej, to urlop macierzyński jest od dnia porodu, przerywa L-4. Do zakładu pracy trzeba dostarczyć zaświadczenie od lekarza (w szpitalu się dostaje), ile dzieci urodzonych, kiedy był poród i na tej podstawie zakład pracy/ZUS wszystko wie Jeśli zdarzy się, że L-4 jest do 31, a poród 30 i nie zdąży się dostarczyć zaświadczenia do pracodawcy to luzik, pracodawca w następnym miesiacu skoryguje to wysyłając odpowiedni formularz korekty do ZUS ( to robi moja szefowa, wiec dokładnie jak to wygląda to nie wiem). Jak to mówimy w kadrach " sie zrobi korektę" i gites
jeśli firma jest powyżej 20 osób, to nawet jak już mija 33 dni zwolnienia i płaci ZUS to kasę dostaję się od pracodawcy, a potem pracodawca rozlicza się z ZUSem, także nie dostaje się wtedy kasy bezpośrednio od ZUSu tylko od pracodawcy.
dzięki kochana!!!Aleś Ty mądra babeczka

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
dziewuszki patrzcie... myślicie że się opłaca taki zestaw?

http://allegro.pl/zestaw-pielegnacyj...204141697.html

a ciekawe co u kotka... cały dzien nic nie pisała... ehh
fajny pod warunkiem, że chcesz używać gruszki a nie fridy

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Mnie teraz takie spanie tez wzielo ze najchetniej juz zaległabym do łóżeczka ale jak teraz sie poloze to znowu noc bede miala z głowy A wiecie że to pierwsze łózeczko co pisalyscie ze ma piękną posciel okazało sie że jest wykonane z płaskich szczebelków. Wkurzylam sie jak cholerka bo juz mialam to zamawiac a tu taki klops Bo wydaje mi sie ze szczebelki nie powinny być płaskie bo pozniej dziecko nawet moze miec problem z chwytaniem. Jak myslicie??
mnie się wydaje że lepsze okrągłe właśnie ze względu na chwytanie. czytałam opinie że płaskich małe nie łapie. Ni ewiem jak jest naprawdę.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Wiadomość od Ishki:

Cześć na usg w miare ok wyszło i w końcu mnie dzis wypuścili ale ten fenoterol mam brać i leżeć muszę a po tych lekach jestem taka obamaucona i źle się czuję że jak wróciłam do domu to od razu się polożyłam spać do łóżeczka i teraz dopiero wstałam
skurczy już jako takich mocnych nie mam. Czasem zaboli brzuch tak jak na okres trochę potrzyma i puści... tylko mam cały czas bardzo twardy brzuch mozna powiedzieć że non stop a to znaczy że macica cały czas pracuje...ale jakoś damy radę musimy
aha mały waży już 2100g i gabarytowo dosyć duzy
pozdrawiam Was gorąco!
Jak będę miała dostęp do netka to wejdę i nadrobie zaległości
buźka
Trzymajcie się!

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Ooo to maly Ishki juz prawie wazy tyle co ja kiedy sie urodzilam Fajnie, ze juz jest w domku bo lepiej przebywac "Wsrod swoich" niz w szpitalu..

Co sądzicie o tym?
http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...210806205.html

Fajne rzeczy ma ten gostek. Na bank na butelke TT sie skusze

No i teraz pytanie za 100 pkt. Sterylizator i podgrzewacz sa potrzebne? Jesli nie to jak sie sterylizuje i podgrzewa pokarm bez tych rzeczy?

Fotki dam jak znajde ubranko
butelki gotuje, a podgrzewa w garnku z ciepłą wodą chyba

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Wiadomość od Kootka:

Hej Michałek dalej w brzuchu ale wyniki mi się pierniczą, jak osiągną krytyczny punkt to od razu do cięcia, ale znów jeden dzień więcej mamy za sobą
trzymajcie się Kochani!

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 22:06   #3261
olajka
Zadomowienie

Witajcie, wpadłam na chwilę zobaczyć co nowego u Ishki i Kootekk, czy wszystko w porządku. Ja przeziębiona i lecze się płukaniem gardła wodą z solą. Drapie mnie to gardło cholernie, najgorzej w nocy. Nie mam kaszlu a chce mi się kaszleć Ogólnie to mam brak siły Zauważyłam, że mi dłonie szybko drętwieją, a potem tak mnie kłują. Dziś musiałam zakupić Feminatal i chyba zdrożał, bo dałam za niego ponad 6 dych, a zawsze ponad 5 kosztował, albo nawet nie całe Biorę Magnezin też. Wogóle to nie łaże prawie nigdzie i jak tylko wyjdę na chwilę, np jak dziś pojechaliśmy do Tesco, to musiałam posiedzieć na ławce, a mąż poszedł po zakupki, bo nie daje rady, jakoś męcze się szybko i w dole mam ciężki brzuszek. A jak Dzidzia się ruszy i powierci trochę to jeszcze mi dziwniej.
Dziś zamulony dzień, leje non stop i wczoraj z resztą tak samo. A ja mam brak energii. Teraz będę rzadziej zaglądała, bo muszę się zająć pisaniem pracy

Dziewczyny która z Was zamówiła ten materacyk lateksowy??? http://hevea.pl/materac-lateksowy-60...vera-p-55.html
Czy już przyszedł i jaki jest na twardość itp? Czy pasuje do łóżeczka i o jakich wymiarach jest łóżko?
My mamy łóżeczko 120/60 czyli jak ten materac jest o takich samych wymiarach to spokojnie mogę zamówić?
Bardzo proszę o odpowiedź w związku z materacykiem
Jej myślę, że po 30 t.c. zaczniemy kompletować ostro tą wyprawkę.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 22:17   #3262
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dziewczyny co do laktatora to w PL mozecie go sobie wypozyczyc tylko trzeba zapytac lekarza albo w szpitalu gdzie... Moja siostra wypozyczała płaciła 50zł na miesiac. Nie musicie kupowac.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 22:35   #3263
olajka
Zadomowienie

Mam jeszcze pytanie odnośnie pościeli do łóżeczka 120/60 to jakie wymiary powinna mieć???
Jak byłam w szpitalu ostatnio to miała dziewczyna laktator Aventu i ściągała sobie.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Dziewczyny muszę pokupować sobie cieplejsze ciuszki bo takie zimno już mi jest, że szok ;/ nawet w mieszkaniu w nocy już marzne trochę

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 22:40   #3264
Weronisia
Zakorzenienie

Olajka ja mam łóżeczko 120/60, i materac niby też. Ale tak naprawdę, to ten materacyk jest minimalnie mniejszy, tak żeby zmieścić się do łóżeczka. A więc jeśli pisze, że materac jest 120/60 to znaczy, że pasuje do łóżeczka 120/60
A pościel mam standardową czyli kołderka 135x100, a poducha 40x60. Ale tej pościeli i tak nie będę używać, bo wygodniejszy jest śpiworek - przynajmniej bardziej mi odpowiadał przy moich starszych dzieciach.

Co do ciepła w domku... to ja na wieczór włączam piec, a wyłączam rano, bo jednak noce są zimne. Ale w dzień mamy 20 stopni, więc jest super.
Pocieszam się, że tym razem mam rodzić na jesień, a więc nie będę potrzebować ciepłych ciuchów, bo tu jesień jeszcze jest ciepła.
Mojego Thomasa rodziłam 22 grudnia, więc musiałam kupić specjalnie szeroką kurtkę, której potem już nigdy nie nosiłam, bo była za wielka. Teraz mam ten problem z głowy.

Irsin trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

Ishka dbaj o siebie. Ja jechałam na Fenoterolu aż do 36 tc i ... przenosiłam ciążę

Kootekk dzielnie zaciskasz nogi Zobacz ile już wytrzymałaś. Dzielna babka jesteś.

Postaram się jutro zajrzeć. A teraz miłej nocki

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-09-01 o 22:45
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 22:45   #3265
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie boli podbrzusze i mam jakies dziwne bole jak np czasem sie przekrecam z boku na bok albo probuje wstac.
zdarza się, że jak leżę w łóżku i się obracam na drugi bok to nagle czuję ból w okolicach jajnika, po chwili mija, ale jest dość mocny. Poza wszelkie inne bóle tez mam, na szczeście skurczy nie mam. Ale jak mocniej mnie poboli, to biorę 2 nospy i poleżę trochę i pomaga. To często mogą być jelita, od nich potrafi mocno boleć. Pelnia zdaje się miałą bóle od jelit.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 22:50   #3266
Weronisia
Zakorzenienie

De28 jak potrzebujesz kołyskę tylko na 2 m-ce, to weź ten krótki materac. W końcu i tak dziecko nie zdąży dorosnąć długością do krawędzi tej kołyski w te 2 m-ce Skoro nic innego nie możesz znaleźć, to bierz ten. Lepszy za krótki niż żaden

Irsin ja też mam takie kłucia. Nie wiem gdzie, ale właśnie przy zmianie pozycji, wstawaniu, wysiadaniu z auta... właśnie mnie zakuje i to mocno, że aż się zginam w pół.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 23:34   #3267
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj maz lata srednio raz w tygodniu Teraz sie do tego przyzwyczailam.

Cytat:

Mnie kluje jak za dlugo siedze, ale dzis jest masakrycznie. Maly wierci sie od 4 godzin bardzo intensywnie, ze mi caly brzuch faluje i do tego te kluja w macicy.Nieprzyjemne Mam nadzieje, ze wszystko jest ok.

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
De28 jak potrzebujesz kołyskę tylko na 2 m-ce, to weź ten krótki materac. W końcu i tak dziecko nie zdąży dorosnąć długością do krawędzi tej kołyski w te 2 m-ce Skoro nic innego nie możesz znaleźć, to bierz ten. Lepszy za krótki niż żaden
Kotek, Weronisia- dzieki za opinie. W dzien dziecko bedzie w lozeczku, a tam bedzie kokos- pianka materac. W kolysce tylko w nocy i krotko. Chyba jednak kupie ten materac i nie bede dalej szukac.

Ide spac, bo padam na twarz a jutro znow dzien pelen wrazen.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 07:33   #3268
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do laktatora to w PL mozecie go sobie wypozyczyc tylko trzeba zapytac lekarza albo w szpitalu gdzie... Moja siostra wypozyczała płaciła 50zł na miesiac. Nie musicie kupowac.
wypozyczenie kosztuje 15 zl pierwsza doba i 5 kazda kolejna
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 07:37   #3269
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć witam Was jako druga

u nas dziś pięknie świeci słoneczko i od razu inne samopoczucie ale pewnie jest chłodno

wczoraj odebrałam wyniki DTOG i na czczo cukier miałam 70, a po 75 g glukozy 102, to chyba dobry wynik, no nie??

piszcie, abym miała co czytać wieczorem

Stary 2010-09-02, 07:46   #3270
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Dzień Dobry!

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Ishka dbaj o siebie. Ja jechałam na Fenoterolu aż do 36 tc i ... przenosiłam ciążę
To pocieszające dla mnie. Najgorzej jest z pamiętaniem o dawkach u mnie, bo oprócz Fenoterolu biorę Isoptin, wapń, witamine D i euthyrox. I prawie wszystko musi być na godzinę (poza euthyrox), więc nastawiłąm wszystkie możliwe budziki w domu.

Ale dzisiaj nudy... Może ciasto zrobię? A może książki z all w końcu przyjdą?
U mnie pogoda gorsza niż wczoraj, bo nie ma nawet szans na przejaśnienie. Szaro buro zimno.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości