Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-04, 10:46   #991
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Biedna ycnan

Melduję, że dziś w nocy ani razu Aśka nie dostała mleka z butli Chyba rozkręca mi się produkcja
Super,oby się udało

Pisałam sms do gabisun,ale cisza...Oby wszystko było dobrze

Mi powoli choroba przechodzi,został katar i kaszel.Biorę dalej leki,jutro kończę antybiotyk i mam nadzieje,że po weekendzie będę już zdrowa.W sumie położna ma rację,że trzeba doleczyć,bo jeśli ja ma zainfekowaną krew,to tak samo ma ją zainfekowaną Mała,dlatego niech jeszcze poczeka z porodem Z drugiej strony położna powiedziała,że często jest tak,że jak organizm osłabiony przez chorobę to lubią wody odejść... He,to mnie pocieszyła...Tak czy siak oboje z Tżtem uznaliśmy,że przy naszym szczęściu pewnie i tak przenoszę tą ciążę i będą wywoływać No,pożyjemy,zobaczymy

Klarissa,dobre to z tymi tapicerkami...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 10:52   #992
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
objawów brak...:d wiec napisalam ze prawdopodobnie dolacze
. :d
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 10:57   #993
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
najwyżej nadrobi po urodzeniu
U znajomej kilka m-cy temu robili cesarkę chyba pod koniec 8 m-ca, bo właśnie mała nie chciała przybierać na wadze. Urodziła się z wagą 1700g, ale teraz zdrowo rośnie
Dzieki Nina.
Ja mam po prostu jakies dzikie poczucie winy, ze to przeze mnie ten moj synek nie rosnie Wiem, wiem, to glupie. Ale czemu nic w tej mojej ciazy nie moze byc prostsze?
Pal szesc.
Wlasnie jestem w polowie drogi myslowej do pelnej mobilizacji, wiec jeszcze dzisiaj powinno byc dobrze i znowu bede z radoscia palic garnki.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Zuziczka - a Twoje łożysko jest wydolne i przez nie wszystko co trzeba dociera do dziecka?
Synek na pewno troszkę przybierze, a po urodzeniu rodzice zadbają o to żeby ładnie przybierał i będzie w porządku. Zobaczysz, od cyca go nie oderwiesz
Majka- mialam chyba z 6usg przeplywow i zawsze wszystko w normie bylo. Prawda jest taka, ze lekarze nie maja pojecia czemu jest jak jest.
Oby tylko byl zdrowy..

O wlasnie cie zauwazylam Klari. Masz racje, zeby te nasze Bąble byly zdrowe. Nic wiecej!

Mszu- no mam troche tych ciuszkow, ale czy fure? Do niektorych z Was mi duzo brakuje. Tych malutkich to tak srednio mam. Najwyzej Olo bedzie wygladal jak maly raper i tyle

A ja mam ogromna ochote isc na grzyby i... moge sobie pomarzyc, choc pogoda jest zarypiasta.
Stary 2010-09-04, 11:03   #994
kasienka1701
Zadomowienie

Mam już wiadomość od Gabisun:

"Dzisiaj dopiero się rozkręciło porządnie,miałam masaż szyjki,ale przeżyłam.Jestem już w sali do porodów rodzinnych i czekam na Tżta"

No to trzymamy kciuki

Stary 2010-09-04, 11:03   #995
martynka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj miałam śmieszną przygodę Zjedliśmy z mężem śniadanie, wstaję od stołu patrzę tyłek mam mokry, szlafrok mokry, koszula nocna mokra... patrzę na krzesło - mokre... Myślę sobie wody mi odeszły podczas śniadania i nic nie poczułam? Mąż wstaje - patrze, jego krzesło też mokre. I wtedy sobie przypomniałam - wczoraj wyprałam tapicerkę na krzesłach, jeszcze nie wyschła
fajna historia

dla zainteresowanych włożyłam kilka aktualniejszych zdjęć do albumu

Gabisun -m ocno zaciśnięte

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2010-09-04 o 11:44
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:06   #996
Majka232
Zakorzenienie

Gabisun - trzymam kciuki żeby szybko i gładko poszło
Stary 2010-09-04, 11:12   #997
dash
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez camillet Pokaż wiadomość
Nie mogę spać więc postanowiałm sie tu zalogować , witam Was mamusie.
U mnie 34+5, ale widze ze ja tu chyba najmniej zaawansowana jest jakis maluszek który ma się przywitać z mamą w październiku?
Witamy serdecznie!!!

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Cześć
Witam w sobotni poranek
Myślałam, że jak wstanę, to już będą wieści od Gabi i Ycnan...
Niemniej jednak trzymam kciuki i mam nadzieję, że dziewczyny (a przynajmniej Ycnan, bo ona się męczyła od rana) już tulą swoje dzieciaczki...
Ja też myślałam, że jak wstanę to już będą nowe mamusie, ale może niedługo...

Cytat:

A ja dzisiaj miałam śmieszną przygodę
hehehehe dobre na Twoim miejscu już by mi się ciśnienie podniosło, że zaczynam rodzić

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

"Dzisiaj dopiero się rozkręciło porządnie,miałam masaż szyjki,ale przeżyłam.Jestem już w sali do porodów rodzinnych i czekam na Tżta"

No to trzymamy kciuki
No to będzie dobrze, dzisiaj będzie kolejna mamusia trzymamy kciuki!!!!!!!

Dziewczyny a Was też w nocy budzą skurcze? bo mnie co noc budzą skurcze, ale nie są regularne, zresztą sama nie wiem bo później zasypiam... też ostatni miesiąc jest najgorszy... skurcze, jakieś bóle, normalnie masakra! oby do porodu!!!!!!
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 11:19   #998
Klarissa
Zakorzenienie

Gabisun niekwestionowaną rekordzistką w długości dochodzenia do porodu
Ja uciekam, bawcie się dobrze
Stary 2010-09-04, 11:45   #999
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Ja czasem mam bardzo tkliwe otoczki... A siary nie mam wcale... Czasem tylko zaschnięte białe grudki...
No właśnie na tej piersi też mi się tylko grudki zbierają...eee to pewnie ona poprostu jeszcze nie "zaskoczyła" dopytam położnej we wtorek.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dzieki za wsparcie Dziewczyny.

Trzymamy sie jakos, choc nie wyobrazam sobie, ze Olo urodzi sie taki 2kg...
Lekarz mowil,ze on nie ma szans nadrobic tych kilogramow i wielkoludem to on nie bedzie po urodzeniu. Wazne zeby zdrowy byl tylko.
No i mamy wytrzymac jeszcze z 4 tygodnie; lekarz mowil, ze tak by bylo najlepiej. Ciekawe. Rozwarcie mi sie bezbolowo powieksza (teraz juz na 1,5cm) to skad mam wiedziec ile ja wytrzymam?
Kochana nie łam się już ci pisałam,że moja kumpela takiego okruszka urodziła, niecałe 2500, i wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Co do umówionej cesarki to ja gdybym musiała mieć cc to chcialabym mieć je zaplanowane nie wcześniej niż w 39 t.c. bo skoro dziecko nie pcha się jeszcze na ten świat to po co je za wcześnie wyciągać może właśnie potrzebuje tam jezszcze posiedzieć
No moja mała właśnie od dawna już się pcha na ten świat ja nawet nie do końca wierzę czy uda mi się do tego 21.09 dotrwać. patrząc na moją mamę to mogę zacząć rodzić już za tydzień. Na dodatek, mała już prawie wstawiona w kanał rodny, duża jak na te tygodnie i wogóle....

Cytat:
A ja dzisiaj miałam śmieszną przygodę ...

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny a Was też w nocy budzą skurcze? bo mnie co noc budzą skurcze, ale nie są regularne, zresztą sama nie wiem bo później zasypiam... też ostatni miesiąc jest najgorszy... skurcze, jakieś bóle, normalnie masakra! oby do porodu!!!!!!
Czasem tak mam

No to dalej trzymamy kciuki za ycnan i gabi

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-09-04 o 11:47
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 12:15   #1000
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

witam,
wczoraj mój net nawalił (a własciwie UPC nawaliło ) i za Chiny nie mogłam się połączyć z netem ale wiem, że wiadomosci od Ycnan przekazała Wam Kasieńka

właśnie dostałam SMSka od naked
"Witajcie ciotki Poród miałam ok, ale tego co mnie czekało po cc nie śniłam nawet w koszmarach.Ból nie do opisania, ale widzę, że dziewczyny lepiej funkcjonują, ja jakaś wrażliwa Pozdrowionka dla Was. Ewa i Filip."

gabisun - faktycznie chyba pobija rekord w długości porodu

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2010-09-04 o 12:16
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 12:15   #1001
Binka0310
Raczkowanie

Dzien dobry
Cytat:
Ja czasem mam bardzo tkliwe otoczki... A siary nie mam wcale... Czasem tylko zaschnięte białe grudki...
Mi niby nic nie leci ale jak wieczorem popatrze na te moje sutki to tez maja takie grudki od mleczka

Cytat:

Trzymamy sie jakos, choc nie wyobrazam sobie, ze Olo urodzi sie taki 2kg...
Lekarz mowil,ze on nie ma szans nadrobic tych kilogramow i wielkoludem to on nie bedzie po urodzeniu. Wazne zeby zdrowy byl tylko.
No i mamy wytrzymac jeszcze z 4 tygodnie; lekarz mowil, ze tak by bylo najlepiej. Ciekawe. Rozwarcie mi sie bezbolowo powieksza (teraz juz na 1,5cm) to skad mam wiedziec ile ja wytrzymam?
Moja kuzynka urodzila maluszka pod koniec 35 tygodnia i mial 1700g kruszynka troszke polezal w szpitalu bo mial problemy z oddychaniem ale szybko doszedl do siebie a teraz to z niego rowny kawaler ma 7 lat a takiego bajera ma na dziewczyny ze szok az mnie potrafil zdziwic. Wiec nie ma co sie martwic
Stary 2010-09-04, 12:16   #1002
Zuziczka
Rozeznanie

Cos te nasze dotychczasowe dzieciaki Wizazowe (oprocz Mpikowej i szokoladkowej panny) jakies niewspolpracujace sa i wcale im sie na zewnatrz nie spieszy, zauwazylyscie?

Gabi- dasz rade! Czekamy na wiesci!

Cellaris- dzieki. Staram sie nie podupadac na duchu. Mam nadzieje,ze on po prostu tylko maly bedzie i nadrobi na maminym cycu (nie popuszcze!)
Stary 2010-09-04, 12:21   #1003
Binka0310
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
witam,
wczoraj mój net nawalił (a własciwie UPC nawaliło ) i za Chiny nie mogłam się połączyć z netem ale wiem, że wiadomosci od Ycnan przekazała Wam Kasieńka

"Witajcie ciotki Poród miałam ok, ale tego co mnie czekało po cc nie śniłam nawet w koszmarach.Ból nie do opisania, ale widzę, że dziewczyny lepiej funkcjonują, ja jakaś wrażliwa Pozdrowionka dla Was. Ewa i Filip."

gabisun - faktycznie chyba pobija rekord w długości porodu
Naked i tak dzielna jestes to teraz zyczyc byscie szybko doszli do siebie

Gabi jeszcze troszke i bedziesz tulic Kinie

Ycnan 3mam by bylo wszystko dobrze
Stary 2010-09-04, 12:25   #1004
kasienka1701
Zadomowienie

Widzę,że smsa od Naked kalex już przekazała,to ja tylko foto dołączę

Stary 2010-09-04, 12:29   #1005
Zuziczka
Rozeznanie

Binka- dzieki, tez mam taka nadzieje

Naked- bidulko, dasz rade. Duzo spij i odpoczywaj i krzycz o przeciwbole!
Stary 2010-09-04, 12:30   #1006
Majka232
Zakorzenienie

Naked - życzę Ci szybkiego dojścia do siebie. Filipek - słodziak
Stary 2010-09-04, 12:32   #1007
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej kobietki

Ja dzisiaj kiepsko spała, bolały mnie biodra.
Ale to po wczorajszej imprezie w pracy, bo sporo potańczyłam

Wczoraj byłam na usg w szpitalu i wieści nie szczególne. Brzuszek mniejszy o 2 tygodnie, nie wiadomo dlaczego bo niby przepływy żylne i pępowinowe są w normie.
Lekarze zaniepokojeni bo do tej pory wszystko rosło proporcjonalnie. Kolejne usg we wtorek, ktg wczoraj i w poniedziałek mam zrobić.
Najważniejsze podobno liczenie ruchów, mam wybrać 3 godziny w ciągu dnia i w każdej ma się ruszyć 4 razy.
Lekarz mój minę miał "nie tęgą" ale na razie nie panikował. Teraz po prostu częste monitorowanie, ktg co 3 dni, liczenie ruchów.
Ciekawe co się dzieje, że ona długa (noga na 38 tyg i 2 dni) a chuda (brzuszek na 33 tyd i 4 dni) , tylko główka w normie 35 tyg i 6 dni.

Mam napisane na usg że brzuszek jest na 5 percentilu.

Waga szacunkowa 2590, wiec nie jest źle ale wiadomo, że do tej wagi przyczyniła się długa noga.....

Martwię się trochę...

NAKED 21- Ogromne gratulacje!!!!!!- Filuś śliczny!
Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
Cześć.
Niestety jeszcze kiepsko u mnie z rozwarciem.
Ciekawe ile oni jeszcze zamierzają czekać? Jak długo można rodzić?
Powodzenia!

Cytat:

Wrocilam z wizyty. Maly znow sie leni i malo przybiera...
37tydzien i 2200gr, ech.. to mniej niz wasze dzieciaki w 33tyg...
zmartwilam sie. jest mniejszy o jakies 3tygodnie..
poza tym rozwarcie 1.5cm, szyjka skrocona plus jakies zapalenie.]
Zuziczku
Powiedz mi a jak wymiary Twojego malca? Są małe ale proporcjonalne czy tak jak u mnie brzuszek jest za chudy???

Bo jeśli proporcjonalnie, to może taki jego urok?

A macica rośnie Ci dobrze? Bo słyszałam o przypadku gdzie dziecko nie rosło, bo wzrost ograniczała mała macica. No ale u Ciebie ten brzuszek duży jest.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ja więcej dziś nie napiszę, bo przeryczałam cały dzień z moim małym
Pomidorko bądź dzielna, dacie radę. może czas zacząć podawać jakieś kropelki???
Oby wszystko wróciło do normy.

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
No niestety, ginka potwierdziła moje obserwacje, mała siedzi główką do góry. Niby czułam to i miałam świadomość, ale jak mi potwierdziła to jakoś posmutniałam.
Może się jeszcze przekręci???? Na pewno...

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
A nie mogą jej (Ycnan) dać czegoś do jedzenia??
Ja mam nawet na wykazie rzeczy do szpitala przekąski (dla mnie i tż) więc chyba można coś zjeść
U nas podają jedzenie i każą mieć przekąski. Ale jeśli rozwarcie nie idzie do przodu to jest ryzyko cc i wtedy zakaz jedzonka.

Cytat:
Więc jak juz pisałam jestem w końcówce 35 tygodnia, czekamy na upragnionego synka Wojtusia, to nasza 3 ciąża, ale nie mamy jeszcze dzidziusia...
Witamy

Cytat:
Witam

[SIZE=4][COLOR=Red]Mam wiadomość od Ycnan(niestety z wczoraj(22:30) i nie za dobrą):
Ci lekarze, są jacyś niepoważni wywołują poród poprzez oxy nie robiąc wcześniej usg uwierzyli na słowo, że odeszły jej wody i nie sprawdzili tego tylko od raxu oxy???? Masakra, tyle się namęczyła a teraz przerwa.
Biedaczek

Kasia- wracaj szybko do zdrowia

Cytat:
Dobre

Cytat:
Mam już [SIZE=4][COLOR=Red]wiadomość od Gabisun:
Gabisun, trzymamy kciuki!!!!

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 12:33   #1008
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki Nina.
Ja mam po prostu jakies dzikie poczucie winy, ze to przeze mnie ten moj synek nie rosnie Wiem, wiem, to glupie.
ano głupie ...bo czemu to miała być Twoja wina?
Ale czemu nic w tej mojej ciazy nie moze byc prostsze?
Pal szesc.
Wlasnie jestem w polowie drogi myslowej do pelnej mobilizacji, wiec jeszcze dzisiaj powinno byc dobrze i znowu bede z radoscia palic garnki.
czekamy z niecierpliwością na kolejne opowieści kuchenne
Cytat:

no czemu u niej wszystko musi tak wolno iść?
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 12:35   #1009
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Więc jak juz pisałam jestem w końcówce 35 tygodnia, czekamy na upragnionego synka Wojtusia, to nasza 3 ciąża, ale nie mamy jeszcze dzidziusia...
Jesteśmy małżeństwem ponad rok a parą ponad 7 lat. oboje zwariowani na punkcie maluszka w brzuszku, nie możemy się już doczekać spotkania!!
Witamy u nas na forum. Widzę że Ty też z Krakowa a jest na tu kilka. Gdzie zamierzasz rodzic?

Cytat:

"Jednak dziś nie urodzę.Lekarze dopiero teraz wpadli na genialny pomysł,żeby zrobić usg i okazało sie,że ilość wód mam nadal prawidłową,a pęcherz musiał pęknąć gdzieś u góry,więc się będą wody lały.Leżę na patologii,bo chcą jak najdłużej mnie przetrzymać,bo zawsze to lepiej dla dziecka."
Trzymaj się tam i do dzieła

Cytat:

A ja dzisiaj miałam śmieszną przygodę Zjedliśmy z mężem śniadanie, wstaję od stołu patrzę tyłek mam mokry, szlafrok mokry, koszula nocna mokra... patrzę na krzesło - mokre... Myślę sobie wody mi odeszły podczas śniadania i nic nie poczułam? Mąż wstaje - patrze, jego krzesło też mokre. I wtedy sobie przypomniałam - wczoraj wyprałam tapicerkę na krzesłach, jeszcze nie wyschła
heheheh dobre

Cytat:

Kciuki zaciśnięte Niech TZ zdąży czekamy na wieści

Mnie natchnęło i zaraz po tym jak zrobiłam sałatki na obiad (a TZ wziął się za ciasto czekoladowe) zabrałam się za poprawianie tego rozdziału do pracy dr zobaczymy co z tego wyjdzie i ile mi da posiedzieć przed komputerem Franek bo szleje jak opętany
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 13:14   #1010
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na usg w szpitalu i wieści nie szczególne. Brzuszek mniejszy o 2 tygodnie, nie wiadomo dlaczego bo niby przepływy żylne i pępowinowe są w normie.
Lekarze zaniepokojeni bo do tej pory wszystko rosło proporcjonalnie. Kolejne usg we wtorek, ktg wczoraj i w poniedziałek mam zrobić.
Najważniejsze podobno liczenie ruchów, mam wybrać 3 godziny w ciągu dnia i w każdej ma się ruszyć 4 razy.
Lekarz mój minę miał "nie tęgą" ale na razie nie panikował. Teraz po prostu częste monitorowanie, ktg co 3 dni, liczenie ruchów.
Ciekawe co się dzieje, że ona długa (noga na 38 tyg i 2 dni) a chuda (brzuszek na 33 tyd i 4 dni) , tylko główka w normie 35 tyg i 6 dni.

Zuziczku
Powiedz mi a jak wymiary Twojego malca? Są małe ale proporcjonalne czy tak jak u mnie brzuszek jest za chudy???
Bo jeśli proporcjonalnie, to może taki jego urok?
Ewa- widze, ze twoja mała tez sie "rozjechala" w wymiarach. Moze po prostu bedzie szczupla i dlugonoga?
Moj maly do 30ego tyg byl bardzo proporcjonalny i z tych wiekszych. Potem sie pochrzanilo.
Glownie przez chudy brzuszek, bo reszte mial w miare na poziomie. Brzuchol w 32tyg mial na 26+6... ale glowe i nozke mial w porzadku.

Teraz brzuszek ma 4tyg mniejszy, glowka i nozka tez mu stanela 2tyg mniejsza.

Ja nie mam duzego brzucha, no jakis wybitnie maly to tez nie jest (104 w obwodzie) Nieduzo mi rosnie. Najgorsze jest to, ze ostatnio przytylam ponad 3kg, a Maly prawie nic.. I mam juz jakies 17kg na plusie , nie wiem gdzie sie to upchnelo
Stary 2010-09-04, 13:50   #1011
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Jadę zaraz na zakupy z TZ bo dziś mam gośći Dostałam za***isty zegarek na urodzinki od męża Wprawdzie one są za 4 dni ale już mi dał
Super, że Ci się podoba prezencik

Cytat:
Mam wiadomość od Ycnan(niestety z wczoraj(22:30) i nie za dobrą):

"Jednak dziś nie urodzę.Lekarze dopiero teraz wpadli na genialny pomysł,żeby zrobić usg i okazało sie,że ilość wód mam nadal prawidłową,a pęcherz musiał pęknąć gdzieś u góry,więc się będą wody lały.Leżę na patologii,bo chcą jak najdłużej mnie przetrzymać,bo zawsze to lepiej dla dziecka."

Wczoraj byłam na Ktg,wszystko w porządku,ale położna mi powiedziała,że ze względu na to moje zapalenie oskrzeli lepiej,żebym jeszcze przez najbliższy tydzień nie rodziła,bo dziecko może sie z infekcją urodzić i będzie źle.Także przez najbliższy tydzień muszę się ostatecznie wykurować i zaciskać nogi....
Oj, bidulka z niej... Ale trzymamy z Frankiem mocno kciuki, aby wszystko poszło już szybko, gładko i mało boleśnie.

A Ty się kochana Kasieńko kuruj

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Melduję, że dziś w nocy ani razu Aśka nie dostała mleka z butli Chyba rozkręca mi się produkcja
Super!!

Cytat:
Raz, dwa, trzy.. boję się żebym do jakiegoś biliona nie doliczyła

Miłego liczenia do biliona
A przygoda nie ma co

Cytat:

No to trzymamy kciuki
Powodzenia!!

Cytat:
Trzymaj się dzielnie!! Z każdą minutą będzie lepiej i mniej boleśnie! Filipek wynagrodzi Ci cały ból

A ja jestem w szkole i korzystam z okazji, że są tu komputery podłączone do internetu

camillet, witamy i do udzielania się zapraszamy

IlonaN2, ale narobiłaś mi apetytu A ja tu muszę gnić w szkole do 16:30

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-09-04 o 13:53
tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 13:59   #1012
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Cellaris- dzieki. Staram sie nie podupadac na duchu. Mam nadzieje,ze on po prostu tylko maly bedzie i nadrobi na maminym cycu (nie popuszcze!)
Oj na pewno będzie dobrze, właśnie moja kumpelka mówiła,że kamilek tak naprawdę zaczął przybierać po porodzie na piersi, a ona jeszcze dodatkowo dokarmiała go jakąś odżywką co pediatra przepisał na receptę. Wygląda podobno jak mleko,ale wzbogacone dodatkowo o witaminy, jakieś kwasy i cośtam....no i młody po 3 miesiącach już ładnie dorównał do innych dzieciaczków.

Cytat:

Waga szacunkowa 2590, wiec nie jest źle ale wiadomo, że do tej wagi przyczyniła się długa noga.....

Martwię się trochę...

Ci lekarze, są jacyś niepoważni wywołują poród poprzez oxy nie robiąc wcześniej usg uwierzyli na słowo, że odeszły jej wody i nie sprawdzili tego tylko od raxu oxy???? Masakra, tyle się namęczyła a teraz przerwa

Cytat:
Ewa- widze, ze twoja mała tez sie "rozjechala" w wymiarach. Moze po prostu bedzie szczupla i dlugonoga?
Moj maly do 30ego tyg byl bardzo proporcjonalny i z tych wiekszych. Potem sie pochrzanilo.
Glownie przez chudy brzuszek, bo reszte mial w miare na poziomie. Brzuchol w 32tyg mial na 26+6... ale glowe i nozke mial w porzadku.

Teraz brzuszek ma 4tyg mniejszy, glowka i nozka tez mu stanela 2tyg mniejsza.
U mnie jest znów na odwrót brzuszek zawsze jakieś 2 tyg.większy od reszty ciałka,a i miarę na czasie jest główka reszta większa, no a łożysko to wogóle o 4 tyg. młodsze, nle to akurat podobno dobrze Moja ginka zawsze mówi przy usg że brzuszek jest najmniej miarodajny bo jeśli dziecko ma pełny żołądek to brzuszek i o 10dni może wyjść większy i odwrotnie...gdy żołądek tyle co się opróżnił to brzuch wyjdzie i o tydzień mniejszy. Dlatego zawsze przy usg sprawdza dokładnie czy pęcherz i żołądek są pełne. Może to stąd te różnice? A nie kusiło cię iść chociażby prywatnie na jakieś super usg by to skonsultować? Ja bym tak chyba zrobiła.

A moja mała ma dziś dzień lenia,dobrze że właśnie czkawki dostała to wiem że z nią ok no i po paczce draży i kawce łaskawie się chwilkę poprzeciągała
Stary 2010-09-04, 14:42   #1013
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Jaki piękny!!!
Patrzę na te wizażowe dzieciaki i w ogóle nie wiem o co chodzi z powszechna opinią, że noworodki są brzydkie

Ycan i Gabisun trzymajcie się dziewuchy!

bordowa trzymam kciuki za produkcję

Ha a ja jednak nie mam cesarki w poniedziałek, bo już mają zbyt dużo operacji na ten dzień..
Mam zadzwonić to szpital poinformuje mnie kiedy przyjść..Może we wtorek, może w środę..
Wczoraj z tej niepewności chodziłam jak struta i chciało mi się płakać...
dziś robię lasagne i myślę sobie- przynajmniej jeszcze w niedziele pojem smakołyków
eh....
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 14:43   #1014
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj byłam na usg w szpitalu i wieści nie szczególne.
Widzisz i u mnie ten brzuszek jest mniejszy. Waga też na granicy. Jedynie bańkę ma większą. Liczę na to,że potwierdzi się to,że Mała jest po prostu jest chudzinką. Tylko jak sobie pomyślę,że urodzi się taki szkielecior mały z wielkim łebkiem,to będzie wyglądała jak kosmitka...
Nie martw się na zapas,może to chwilowe zahamowanie i wszystko będzie w normie.
Ja się pocieszam tym,że u mnie te rozbieżności były od początku i Mała przybiera proporcjonalnie,ale jak to będzie okaże się po porodzie...

Stary 2010-09-04, 15:07   #1015
kliwia7
Raczkowanie

Witam
Naked
gratulacje ,a Filip cudo .
Ycnan ,normalnie znęcanie się nad człowiekiem.
Cytat:
A ja dzisiaj miałam śmieszną przygodę Zjedliśmy z mężem śniadanie, wstaję od stołu patrzę tyłek mam mokry, szlafrok mokry, koszula nocna mokra... patrzę na krzesło - mokre... Myślę sobie wody mi odeszły podczas śniadania i nic nie poczułam? Mąż wstaje - patrze, jego krzesło też mokre.
O j dobrze że zawsze ktoś humor poprawi.

Cytat:
Mi powoli choroba przechodzi,został katar i kaszel.Biorę dalej leki,jutro kończę antybiotyk i mam nadzieje,że po weekendzie będę już zdrowa.W sumie położna ma rację,że trzeba doleczyć,bo jeśli ja ma zainfekowaną krew,to tak samo ma ją zainfekowaną Mała,dlatego niech jeszcze poczeka z porodem
Wracaj do zdrowia szybciutko.Masz rację póki Małą w brzuszku ,w czasie choroby ,nic jej nie grozi.

Camillet,witaj .Ja też z pażdziernikówek.Jak nam wrześniówki pouciekają będzie nas więcej do pisania.

Zuziczka,Szczęśliwa wszystko będzie dobrze.Moją znajomą całą ciąże straszyli,że dziecko za małe i proporcje złe i wód strasznie mało.Urodziła normalne zdrowe dziecko,fakt nie wielkoluda,ale to nie wpływa przecierz na rozwój.W drugiej ciąży znowu to samo,ale nie brała już sobie tego do głowy.Moją siorę też straszyli kilka miesięcy wodogłowiem,już po porodzie,bo główka zaduża,mały był wcześniakiem.Też się martwiła,aż ja jej do rozumu troche przemówilam-żeby w lustro spojżała,bo ona sama jest z "wielkogłowych",to w kogo dziecko miało sie udać,tym bardzięj że rozwijal się ksiażkowo i wyniki wszystkie w normie.A teraz jest super pięciolatkiem.

kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 16:00   #1016
Marcia2507
Raczkowanie

Cytat:

Wrocilam z wizyty. Maly znow sie leni i malo przybiera...
37tydzien i 2200gr, ech.. to mniej niz wasze dzieciaki w 33tyg...
zmartwilam sie. jest mniejszy o jakies 3tygodnie..
poza tym rozwarcie 1.5cm, szyjka skrocona plus jakies zapalenie. musialam zrobic posiew..

Chyba musze sobie poryczec dla oczyszczenia.

Olo dzielny chłopak na pewno nadrobi z nawiązką jak się już "wykluje" to że mało waży lub że jego pomiary nie są proporcjonalne nie znaczy że dzieje się coś niedobrego, nie zamartwiaj się na zapas

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
POMIDORA zdobądź niemieckie krople na kolki SAB SIMPLEX - działają cuda i nie trzeba płakać z dzieckiem
Ja mam te kropelki siostra tż-a mi je dała, jej maluszkowi kolki przechodziły jak ręką odjął

Cytat:
Nie mogę spać więc postanowiałm sie tu zalogować , witam Was mamusie.
U mnie 34+5, ale widze ze ja tu chyba najmniej zaawansowana jest jakis maluszek który ma się przywitać z mamą w październiku?
Witamy ja w sumie to mam 3 terminy jeden na 14,10 drugi na 12,10 a wg usg na 9,10 (więc na liście mam wpisany 13,10) i bądź tu człowieku mądry

Cytat:
Witam

Sorki,że przekazuję dopiero teraz,ale poszłam wczesnie spać,bo nie bardzo się czułam.Mam nadzieje,że dziś już u niej lepiej

Od gabisun na razie też nie mam żadnych wieści.

Wczoraj byłam na Ktg,wszystko w porządku,ale położna mi powiedziała,że ze względu na to moje zapalenie oskrzeli lepiej,żebym jeszcze przez najbliższy tydzień nie rodziła,bo dziecko może sie z infekcją urodzić i będzie źle.Także przez najbliższy tydzień muszę się ostatecznie wykurować i zaciskać nogi....

Ycnan bidulinka
Tak tak Kasieńka kuruj się

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Czesc Nierozpakowne

Korzystam z okazji, ze moi goscie jeszcze spia i pewnie jeszcze pospią... conajmniej do 11 (jeeej pomyslec, ze kiedys tez tak mogłam ) i zagladam co tam u Was....

Widze, ze njusow od gabisun i ycnan brak... albo nasze dyzrunym tez dzis sie dobrze spi jesli im sie dobrze spi niech spia... niedlugo sie to skonczy bo jak tak sobie czytam ten opisy "ROZPAKOWANYCH" to mam wrazenie ze zbliza sie istny horror... dzieci płaczą, one płaczą... jakis kosmos... to chyba bycie w ciazy przy tym to pikuś

no nic Mamuski rozpakowane trzymam za Was kciuki i zycze wiecej wytrwalosci!!! na pocieszenie dodam, ze prawdopodobnie dołacze juz bardzo wkrótce do Waszego grona "MATEK -> "
Rozumiem że to łzy szczęścia

Cytat:

No to trzymamy kciuki
To teraz to już pójdzie

Dziś się obudziłam jak zwyke skopana(standard) i zalana dosłownie...piżamka aż się kleiła, chyba zacznę w staniku z wkładkami spać
I zaczynają się takie skurcze niewinne do taj pory tylko brzuszek twardniał teraz to od góry brzucha na kilka sekundek się ''kłucia'' pojawiają, wy też tak miałyście/macie?
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 16:07   #1017
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
[COLOR=Red][I][SIZE=4][B]"Witajcie ciotki Poród miałam ok, ale tego co mnie czekało po cc nie śniłam nawet w koszmarach.Ból nie do opisania, ale widzę, że dziewczyny lepiej funkcjonują, ja jakaś wrażliwa Pozdrowionka dla Was. Ewa i Filip."
Naked- jutro będzie lepiej. Chyba ta pierwsza doba jest najgorsza?

Cytat:
Ślicznota

Cytat:
Dzięki Zuza za informacje. Może i będzie szczupła- ale nie wiem w kogo
Nie chcę panikować, i nie panikuję. Czekam co się okaże we wtorek.
Martwię się poprostu, bo wiem że łożysko jest III go stopnia. No i wiem, że lekarz był zaniepojony, bo nakazał KTG co 3 dni, i wizyty co tydzień.

Wiem co Ty możesz czuć, bo Olek jeszcze mniejszy wiadomo, że wierzymy że będzie dobrze (i musi być) ale co stres to stres. Nie da się nie myśleć, i to jest chyba normalne.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Moja ginka zawsze mówi przy usg że brzuszek jest najmniej miarodajny bo jeśli dziecko ma pełny żołądek to brzuszek i o 10dni może wyjść większy i odwrotnie...gdy żołądek tyle co się opróżnił to brzuch wyjdzie i o tydzień mniejszy. Dlatego zawsze przy usg sprawdza dokładnie czy pęcherz i żołądek są pełne. Może to stąd te różnice? A nie kusiło cię iść chociażby prywatnie na jakieś super usg by to skonsultować? Ja bym tak chyba zrobiła.
Wczoraj na usg mała miała pełen pechęrz, o żołądku nie wiem.

Ja chodzę do bardzo dobrego specjalisty - on prowadzi ciążę.

Ale właśnie wczoraj byłam u innego lekarza (też bardzo dobry specjalista od badań prenatalnych), na właśnie takim usg specjalistycznym (zaległe te z 32 tygodnia) w szpitalu wojewódzkim na super nowoczesnym sprzęcie (miałam wystawione skierowanie w 32 tygodniu ze względu na kiepską widoczność serca u mojego lekarza, a ze względu na kolejkę byłam dopiero w 36 tygodniu czyli wczoraj).

Tak więc mały brzuszek potwierdziło w tym tygodniu 2 różnych lekarzy na 2 różnych sprzętach.

Dziwne jest tylko to, że jeszcze w 34 tygodniu wszystko grało.
A łożysko III stopień plus mało wód (Afi 8) plus mały brzuszek lekarzy niepokoi.

Cytat:
Widzisz i u mnie ten brzuszek jest mniejszy. Waga też na granicy.
No pamiętam, że nie tak dawno i Ty się martwiłaś. Tylko, że skoro u Ciebie od początku była różnica, to może się z tym jakoś "oswoiłaś" (jeśli to możliwe).

ehhh dziewczyny mam szczere nadzieje, że wszystkie urodzimy zdrowe dzieciaczki.

Dzięki wszystkim za słowa wsparcia, od razu lepiej

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-09-04 o 16:09
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 16:29   #1018
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Oj na pewno będzie dobrze, właśnie moja kumpelka mówiła,że kamilek tak naprawdę zaczął przybierać po porodzie na piersi, a ona jeszcze dodatkowo dokarmiała go jakąś odżywką co pediatra przepisał na receptę. Wygląda podobno jak mleko,ale wzbogacone dodatkowo o witaminy, jakieś kwasy i cośtam....no i młody po 3 miesiącach już ładnie dorównał do innych dzieciaczków.
A nie kusiło cię iść chociażby prywatnie na jakieś super usg by to skonsultować? Ja bym tak chyba zrobiła.
No ja mysle, ze bedzie ok. Bo niby jak ma byc!
Co do usg, to ja chodze prywatnie od poczatku ciazy. Plus roznice wyszly u doktorki do ktorej jednorazowo umowilam sie na przeplywy (ona jest specjalistka od tego). Plus potem usg w szpitalu. Wszedzie potwierdzily sie roznice.

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Ha a ja jednak nie mam cesarki w poniedziałek, bo już mają zbyt dużo operacji na ten dzień..
Annaa- to sie musialas wkurzyc Ale zeby tak odwolac operacje? Dziwne to.

Cytat:
Dzięki Zuza za informacje. Może i będzie szczupła- ale nie wiem w kogo
Nie chcę panikować, i nie panikuję. Czekam co się okaże we wtorek.
Martwię się poprostu, bo wiem że łożysko jest III go stopnia. No i wiem, że lekarz był zaniepojony, bo nakazał KTG co 3 dni, i wizyty co tydzień.

Wiem co Ty możesz czuć, bo Olek jeszcze mniejszy wiadomo, że wierzymy że będzie dobrze (i musi być) ale co stres to stres. Nie da się nie myśleć, i to jest chyba normalne.

Bedzie dobrze i ja w to wierze. U mnie wizyty sie nie zagescily, mam przyjsc za 2 tygodnie znowu. Z drugiej strony mam jutro wpasc do szpitala na KTG, bo moj lekarz ma dyzur. Wiec chyba mnie jakos na oddziale tam wkreci na to KTG.
No i staram sie nie myslec za duzo, bo niestety nic nie moge zrobic..w

Wczoraj na usg mała miała pełen pechęrz, o żołądku nie wiem.

Ja chodzę do bardzo dobrego specjalisty - on prowadzi ciążę.

Dziwne jest tylko to, że jeszcze w 34 tygodniu wszystko grało.
A łożysko III stopień plus mało wód (Afi 8) plus mały brzuszek lekarzy niepokoi.
Kurcze, a o wody sie nie spytalam. Ostatnio mialam 10.15 czy jakos tak. Co do lozyska to mi nie mowili, wiec chyba ok (jak przeplywy sa ok).
No i naczytalam sie, ze z łozyskiem czesto cos wychodzi dopiero w III trym. Mam nadzieje, ze u nas skonczy sie dobrze. BASTA!
Stary 2010-09-04, 16:37   #1019
cellaris
Rozeznanie

zuzi, szczęśliwa trzymam za was kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze i wszystko skończy się tylko na niepokoju
Stary 2010-09-04, 16:48   #1020
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Ojej, to po co się męczyła cały dzień wczoraj? Biedula

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
A dodam tylko, że nie pierwszy raz tak zrobiła, że najpierw się umawiała, że to ona przyjdzie, a później rano dzwoniła, że jednak nie może, no co za baba...............
Jaka ja byłabym wściekła, takze rozumiem, ze ty tez jesteś

Cytat:
Co najmniej jakby mężowi też odeszły wody. No popłakałam sie ze śmiechu

Cytat:
Czekamy, czekamy....

Cytat:
Czy poród zawsze musi oznaczać ból?

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Co za bezsens! Nie umierasz to czekaj tak? Przecież ciężko tak psychicznie wytrzymać jak się człowiek już nastawi. Nie zazdroszczę

A mój mąż właśnie składa łóżeczko

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości