|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Cytat:
Pisałam sms do gabisun,ale cisza...Oby wszystko było dobrze Mi powoli choroba przechodzi,został katar i kaszel.Biorę dalej leki,jutro kończę antybiotyk i mam nadzieje,że po weekendzie będę już zdrowa.W sumie położna ma rację,że trzeba doleczyć,bo jeśli ja ma zainfekowaną krew,to tak samo ma ją zainfekowaną Mała,dlatego niech jeszcze poczeka z porodem He,to mnie pocieszyła...Tak czy siak oboje z Tżtem uznaliśmy,że przy naszym szczęściu pewnie i tak przenoszę tą ciążę i będą wywoływać No,pożyjemy,zobaczymy ![]() Klarissa,dobre to z tymi tapicerkami...
|
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
|
|
|
|
#993 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam po prostu jakies dzikie poczucie winy, ze to przeze mnie ten moj synek nie rosnie Wiem, wiem, to glupie. Ale czemu nic w tej mojej ciazy nie moze byc prostsze?Pal szesc. Wlasnie jestem w polowie drogi myslowej do pelnej mobilizacji, wiec jeszcze dzisiaj powinno byc dobrze i znowu bede z radoscia palic garnki. ![]() Cytat:
Oby tylko byl zdrowy.. O wlasnie cie zauwazylam Klari. Masz racje, zeby te nasze Bąble byly zdrowe. Nic wiecej! ![]() Mszu- no mam troche tych ciuszkow, ale czy fure? Do niektorych z Was mi duzo brakuje. Tych malutkich to tak srednio mam. Najwyzej Olo bedzie wygladal jak maly raper i tyle ![]() A ja mam ogromna ochote isc na grzyby i... moge sobie pomarzyc, choc pogoda jest zarypiasta.
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Mam już wiadomość od Gabisun:
"Dzisiaj dopiero się rozkręciło porządnie,miałam masaż szyjki,ale przeżyłam.Jestem już w sali do porodów rodzinnych i czekam na Tżta" No to trzymamy kciuki
|
#995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dla zainteresowanych włożyłam kilka aktualniejszych zdjęć do albumu ![]() Gabisun - ![]() ![]() m ocno zaciśnięte Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-09-04 o 11:44 |
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun - trzymam kciuki
żeby szybko i gładko poszło
|
#997 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hehehehe dobre Cytat:
trzymamy kciuki!!!!!!!Dziewczyny a Was też w nocy budzą skurcze? bo mnie co noc budzą skurcze, ale nie są regularne, zresztą sama nie wiem bo później zasypiam... też ostatni miesiąc jest najgorszy... skurcze, jakieś bóle, normalnie masakra! oby do porodu!!!!!!
|
|||
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun niekwestionowaną rekordzistką w długości dochodzenia do porodu
Ja uciekam, bawcie się dobrze
|
#999 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nawet nie do końca wierzę czy uda mi się do tego 21.09 dotrwać. patrząc na moją mamę to mogę zacząć rodzić już za tydzień. Na dodatek, mała już prawie wstawiona w kanał rodny, duża jak na te tygodnie i wogóle....Cytat:
No to dalej trzymamy kciuki za ycnan i gabi
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-09-04 o 11:47 |
||||
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
wczoraj mój net nawalił (a własciwie UPC nawaliło ) i za Chiny nie mogłam się połączyć z netem ale wiem, że wiadomosci od Ycnan przekazała Wam Kasieńka właśnie dostałam SMSka od naked "Witajcie ciotki Poród miałam ok, ale tego co mnie czekało po cc nie śniłam nawet w koszmarach.Ból nie do opisania, ale widzę, że dziewczyny lepiej funkcjonują, ja jakaś wrażliwa Pozdrowionka dla Was. Ewa i Filip."gabisun - faktycznie chyba pobija rekord w długości porodu
Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2010-09-04 o 12:16 |
|
|
|
#1001 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1002 |
|
Rozeznanie
|
Cos te nasze dotychczasowe dzieciaki Wizazowe (oprocz Mpikowej i szokoladkowej panny) jakies niewspolpracujace sa i wcale im sie na zewnatrz nie spieszy, zauwazylyscie?
Gabi- dasz rade! Czekamy na wiesci! ![]() Cellaris-
|
#1003 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gabi jeszcze troszke i bedziesz tulic Kinie Ycnan 3mam by bylo wszystko dobrze
|
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
Widzę,że smsa od Naked kalex już przekazała,to ja tylko foto dołączę
|
#1005 |
|
Rozeznanie
|
Binka- dzieki, tez mam taka nadzieje
![]() Naked- bidulko, dasz rade. Duzo spij i odpoczywaj i krzycz o przeciwbole!
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Naked - życzę Ci szybkiego dojścia do siebie. Filipek - słodziak
|
#1007 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() Ja dzisiaj kiepsko spała, bolały mnie biodra. Ale to po wczorajszej imprezie w pracy, bo sporo potańczyłam ![]() Wczoraj byłam na usg w szpitalu i wieści nie szczególne. Brzuszek mniejszy o 2 tygodnie, nie wiadomo dlaczego bo niby przepływy żylne i pępowinowe są w normie. Lekarze zaniepokojeni bo do tej pory wszystko rosło proporcjonalnie. Kolejne usg we wtorek, ktg wczoraj i w poniedziałek mam zrobić. Najważniejsze podobno liczenie ruchów, mam wybrać 3 godziny w ciągu dnia i w każdej ma się ruszyć 4 razy. Lekarz mój minę miał "nie tęgą" ale na razie nie panikował. Teraz po prostu częste monitorowanie, ktg co 3 dni, liczenie ruchów. Ciekawe co się dzieje, że ona długa (noga na 38 tyg i 2 dni) a chuda (brzuszek na 33 tyd i 4 dni) , tylko główka w normie 35 tyg i 6 dni. Mam napisane na usg że brzuszek jest na 5 percentilu. Waga szacunkowa 2590, wiec nie jest źle ale wiadomo, że do tej wagi przyczyniła się długa noga..... Martwię się trochę... ![]() NAKED 21- Ogromne gratulacje!!!!!!- Filuś śliczny! Ciekawe ile oni jeszcze zamierzają czekać? Jak długo można rodzić? Powodzenia! Cytat:
Powiedz mi a jak wymiary Twojego malca? Są małe ale proporcjonalne czy tak jak u mnie brzuszek jest za chudy??? Bo jeśli proporcjonalnie, to może taki jego urok? A macica rośnie Ci dobrze? Bo słyszałam o przypadku gdzie dziecko nie rosło, bo wzrost ograniczała mała macica. No ale u Ciebie ten brzuszek duży jest. Pomidorko Oby wszystko wróciło do normy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wywołują poród poprzez oxy nie robiąc wcześniej usg uwierzyli na słowo, że odeszły jej wody i nie sprawdzili tego tylko od raxu oxy???? Masakra, tyle się namęczyła a teraz przerwa.Biedaczek Kasia- wracaj szybko do zdrowia Dobre Gabisun, trzymamy kciuki!!!!
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no czemu u niej wszystko musi tak wolno iść?
|
|
|
|
|
#1009 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie natchnęło i zaraz po tym jak zrobiłam sałatki na obiad (a TZ wziął się za ciasto czekoladowe) zabrałam się za poprawianie tego rozdziału do pracy dr zobaczymy co z tego wyjdzie i ile mi da posiedzieć przed komputerem Franek bo szleje jak opętany
|
||||
|
|
|
#1010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moj maly do 30ego tyg byl bardzo proporcjonalny i z tych wiekszych. Potem sie pochrzanilo. Glownie przez chudy brzuszek, bo reszte mial w miare na poziomie. Brzuchol w 32tyg mial na 26+6... ale glowe i nozke mial w porzadku. Teraz brzuszek ma 4tyg mniejszy, glowka i nozka tez mu stanela 2tyg mniejsza. ![]() Ja nie mam duzego brzucha, no jakis wybitnie maly to tez nie jest (104 w obwodzie) Nieduzo mi rosnie. Najgorsze jest to, ze ostatnio przytylam ponad 3kg, a Maly prawie nic.. I mam juz jakies 17kg na plusie ![]() , nie wiem gdzie sie to upchnelo
|
|
#1011 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale trzymamy z Frankiem mocno kciuki, aby wszystko poszło już szybko, gładko i mało boleśnie.A Ty się kochana Kasieńko kuruj Cytat:
Cytat:
A przygoda nie ma co Cytat:
![]() Cytat:
A ja jestem w szkole i korzystam z okazji, że są tu komputery podłączone do internetu ![]() camillet, witamy i do udzielania się zapraszamy ![]() IlonaN2, ale narobiłaś mi apetytu ![]() ![]() A ja tu muszę gnić w szkole do 16:30
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-09-04 o 13:53 |
||||||
|
|
|
#1012 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja ginka zawsze mówi przy usg że brzuszek jest najmniej miarodajny bo jeśli dziecko ma pełny żołądek to brzuszek i o 10dni może wyjść większy i odwrotnie...gdy żołądek tyle co się opróżnił to brzuch wyjdzie i o tydzień mniejszy. Dlatego zawsze przy usg sprawdza dokładnie czy pęcherz i żołądek są pełne. Może to stąd te różnice? A nie kusiło cię iść chociażby prywatnie na jakieś super usg by to skonsultować? Ja bym tak chyba zrobiła.A moja mała ma dziś dzień lenia,dobrze że właśnie czkawki dostała to wiem że z nią ok no i po paczce draży i kawce łaskawie się chwilkę poprzeciągała
|
|
#1013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Patrzę na te wizażowe dzieciaki i w ogóle nie wiem o co chodzi z powszechna opinią, że noworodki są brzydkie ![]() Ycan i Gabisun trzymajcie się dziewuchy! bordowa trzymam kciuki za produkcję ![]() ![]() Ha a ja jednak nie mam cesarki w poniedziałek, bo już mają zbyt dużo operacji na ten dzień.. Mam zadzwonić to szpital poinformuje mnie kiedy przyjść..Może we wtorek, może w środę.. Wczoraj z tej niepewności chodziłam jak struta i chciało mi się płakać... dziś robię lasagne i myślę sobie- przynajmniej jeszcze w niedziele pojem smakołyków eh.... |
|
|
|
|
#1014 |
|
Zadomowienie
|
Widzisz i u mnie ten brzuszek jest mniejszy. Waga też na granicy. Jedynie bańkę ma większą. Liczę na to,że potwierdzi się to,że Mała jest po prostu jest chudzinką. Tylko jak sobie pomyślę,że urodzi się taki szkielecior mały z wielkim łebkiem,to będzie wyglądała jak kosmitka...
Nie martw się na zapas,może to chwilowe zahamowanie i wszystko będzie w normie. ![]() Ja się pocieszam tym,że u mnie te rozbieżności były od początku i Mała przybiera proporcjonalnie,ale jak to będzie okaże się po porodzie...
|
#1015 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam
Naked gratulacje ,a Filip cudo Ycnan .Cytat:
Cytat:
Camillet,witaj Zuziczka,Szczęśliwa wszystko będzie dobrze
|
|
#1016 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Olo dzielny chłopak na pewno nadrobi z nawiązką jak się już "wykluje" to że mało waży lub że jego pomiary nie są proporcjonalne nie znaczy że dzieje się coś niedobrego, nie zamartwiaj się na zapas Cytat:
Cytat:
ja w sumie to mam 3 terminy ) i bądź tu człowieku mądry![]() Cytat:
Tak tak Kasieńka kuruj się Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś się obudziłam jak zwyke skopana(standard ) i zalana dosłownie...piżamka aż się kleiła, chyba zacznę w staniku z wkładkami spać![]() I zaczynają się takie skurcze niewinne do taj pory tylko brzuszek twardniał teraz to od góry brzucha na kilka sekundek się ''kłucia'' pojawiają, wy też tak miałyście/macie? |
||||||
|
|
|
#1017 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie chcę panikować, i nie panikuję. Czekam co się okaże we wtorek. Martwię się poprostu, bo wiem że łożysko jest III go stopnia. No i wiem, że lekarz był zaniepojony, bo nakazał KTG co 3 dni, i wizyty co tydzień. Wiem co Ty możesz czuć, bo Olek jeszcze mniejszy ) ale co stres to stres. Nie da się nie myśleć, i to jest chyba normalne.Cytat:
Ja chodzę do bardzo dobrego specjalisty - on prowadzi ciążę. Ale właśnie wczoraj byłam u innego lekarza (też bardzo dobry specjalista od badań prenatalnych), na właśnie takim usg specjalistycznym (zaległe te z 32 tygodnia) w szpitalu wojewódzkim na super nowoczesnym sprzęcie (miałam wystawione skierowanie w 32 tygodniu ze względu na kiepską widoczność serca u mojego lekarza, a ze względu na kolejkę byłam dopiero w 36 tygodniu czyli wczoraj). Tak więc mały brzuszek potwierdziło w tym tygodniu 2 różnych lekarzy na 2 różnych sprzętach. Dziwne jest tylko to, że jeszcze w 34 tygodniu wszystko grało. A łożysko III stopień plus mało wód (Afi 8) plus mały brzuszek lekarzy niepokoi. Cytat:
ehhh dziewczyny mam szczere nadzieje, że wszystkie urodzimy zdrowe dzieciaczki. Dzięki wszystkim za słowa wsparcia, od razu lepiej
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-09-04 o 16:09 |
|||||
|
|
|
#1018 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do usg, to ja chodze prywatnie od poczatku ciazy. Plus roznice wyszly u doktorki do ktorej jednorazowo umowilam sie na przeplywy (ona jest specjalistka od tego). Plus potem usg w szpitalu. Wszedzie potwierdzily sie roznice. Cytat:
Ale zeby tak odwolac operacje? Dziwne to.Cytat:
No i naczytalam sie, ze z łozyskiem czesto cos wychodzi dopiero w III trym. Mam nadzieje, ze u nas skonczy sie dobrze. BASTA!
|
|
#1019 |
|
Rozeznanie
|
zuzi, szczęśliwa trzymam za was kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze i wszystko skończy się tylko na niepokoju
|
#1020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co najmniej jakby mężowi też odeszły wody. No popłakałam sie ze śmiechu Czekamy, czekamy.... Czy poród zawsze musi oznaczać ból? ![]() Cytat:
A mój mąż właśnie składa łóżeczko
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Chyba rozkręca mi się produkcja 
He,to mnie pocieszyła...Tak czy siak oboje z Tżtem uznaliśmy,że przy naszym szczęściu pewnie i tak przenoszę tą ciążę i będą wywoływać
No,pożyjemy,zobaczymy 

Wiem, wiem, to glupie. Ale czemu nic w tej mojej ciazy nie moze byc prostsze?

) i za Chiny nie mogłam się połączyć z netem 
...bo czemu to miała być Twoja wina?

,a Filip cudo ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
"
) ale co stres to stres. Nie da się nie myśleć, i to jest chyba normalne.