|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21884282]taniutko udało Ci się wyrwać.
![]() czekam na foty.[/QUOTE] Nie było wcale chętnych na tę chustę i wiele aukcji tego sprzedawcy się kończyło w jednej chwili, więc może bitwy były ale o inny kolor ![]() Ja wylicytowałam na 30 sekund przed końcem, od 40zł się aukcja zaczynała i na tym zakończyła ![]() ![]() A jak jest z siedzeniem z dzieckiem w takiej chuście? ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Zdrówka dla Gabrysi życzę ![]() ![]() Luiza dostała dzisiaj na obiad ziemniaczki ze szpinakiem. Chyba jej nie smakowało, bo trochę pluła. Nie dziwię się, ja też nie lubię szpinaku ![]() Pytanko: kaszkę mogę rozrobić w wodzie? Bo na nich napisane jest, żeby rozrabiać w mleku ![]() Byliśmy na obiedzie u teściów, ale się nażarłam ![]() U mnie wszędzie są kłaki psa. ![]()
#634 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
Rzeczywiście coś malo nas dziś na forum. Ja zaczełam oglądac Taniec z Gwiazdami ale net mi muli i wyłączyłam tv. Nie wiem czy to źle ale na główce Ola ma taką gulkę.Wydaje mi się, że kości czaszki się nierówno zrosły.Tzn,jak przejeżdzam dłonią od czółka w tył głowy to na czóbku po prawej stronie jest wyżej niż po lewej stronie. Chyba to się juz nie zmieni ![]() Mała ma ciemieniuchę ale szampon Mustelli działa cuda. |
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Weź cieniutkie nożyczki do paznokci i lekuśko natnij dziurkę. Kleik idzie jak złoto ![]() Fak mać, u nas chyba jednak alergia marchewkowa. Wrrrr. Tzn. opieram się tylko na netowych informacjach, ale większość się potwierdza: wysypka na buzi, szczekający kaszel, chrypa, nerwowość, wysypka na dupci. Aczkolwiek idę do lekarza jutro, bo może ta chrypa i kaszel to krtaniowe coś. Gorączki brak. Ale stawiam na tę pieprzoną marchew. No i co teraz podawać? Tak słoiczki przeglądam, mało uczulające wydają się być dynia + ziemniaczki, ziemniaczki + szpinak. Najgorsze to jest to, że 90% rzeczy jest na marchwi i/lub jabłku. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Też nie lubię jak młoda np. zje za mało i za 2h awantura o żarcie, rozwala cały plan tym. Te, a gdzie korona księżniczki? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie martw się, u nas kuweta kocia jest ![]() Cytat:
Na ciemieniuchę to mogę swoją teściową dać ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21887128] Weź cieniutkie nożyczki do paznokci i lekuśko natnij dziurkę. Kleik idzie jak złoto ![]() [/QUOTE] Szaja przez jaki smoczek to podajesz? Ja mam taki 3przepływowy z Aventa, ale spróbowałam wczoraj podać kleiku 1 miarkę i poszło elegancko, nawet szybciej pocisnęła niż samo mleczko..Myślisz, że przy 3ech miarkach też przejdzie good? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21887128]
A co lekarz na to? Na ciemieniuchę to mogę swoją teściową dać ![]() ![]() Lekarza mamy dopiero w sobotę i o pępku też musze pogadac z nim. A ja zaczełam skubać ale w tam gdzie wyskubałam skóra sie zrobiła czerwona i dalej się bałam skubać. Dziecko mi sie pospało a już powinna być po kąpieli i jedzonku. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-09-05 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Konto usunięte
|
Djerba, my mamy Browna. O Avent pytaj Kropki, ale z tego co kojarzę, jej nie leciało :/ Ale spróbuj - ja zawsze jak zrobię naciskam smoczek czy leci. Jak nie leciało to nożyczki wzięłam i dziurę nacięłam
![]() Darianko, skóra zrobi się czerwona i to zaraz zejdzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Wtajemniczenie
|
Szaja - a Agatka jest alergikiem? Już nie pamiętam, czy to Ty karmisz ją Pepti? słyszałam, że kleik ryżowy może uczulać...Ja pomimo, iż zaczęłam wprowadzanie nowych produktów dla małej, to chyba zrezygnuję, bo nie wiem czy będę w stanie odróżnić wysypkę alergiczną od tego co ma na dekolcie/klatce piersiowej (te białe plamki), bo zaczynają się tam pojawiać jeszcze jakieś dodatkowe dziwne czerwone?? plamki/kropeczki..coś czego nie jestem w stanie opisać
![]() Jutro idę do dermatologa, niech mi to zdiagnozuje do cholerki..bo mała w nocy non stop się drapie... ciągle jak przechodzę koło łóżeczka, to łapki krążą wokół tych miejsc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Konto usunięte
|
Skaza białkowa, i owszem
![]() ![]() Kleik ryżowy odpada jako alergen, dostaje go od ok. 2 tyg. malutko. Natomiast te objawy alergiczne obserwuję od piątku, a w czwartek marchewa była pierwszy raz. |
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21885505]\
da się, ![]() ![]() No to Bogu dzięki ![]() Cytat:
A jak maluchy zaczną raczkować to na kolanka i na dłonie szczotki na gumkach i hejas.. podłogi będą wyszorowane i pozamiatane ![]() A u nas od 2 dni jeszcze gorzej bo juz nie zasypia o 21:00 tylko jest ryk, ryk, ryk jak wściekły dziś bujałam go bite 1,5h na takim fotelu (nie bujanym tylko takim... nie wiem jak go nazwać... "dygdanym" ![]() ![]() ![]() Aha i dziś kończymy 8tydzień i zaczynamy 9 ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#642 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą producent nie jest profesjonalny, reklamuje chusty elastyczne w wiązaniach na tkane, dzieci na zdjęciach nie mają dobrze ułożonych nóżek. Generalnie uważa się Pentelki za samoróbki. Ps. Ja też chciałam kupić, bo pomyślałam, że na chwilę, do czasu tkanej ta mi wystarczy, ale mnie na forum chustowym oświecili, że mogę mieć problem z dociągnięciem tej chusty jak trzeba, stąd potem zwisające nóżki, osiadające dziecko itd. I zrezygnowałam mimo dobrej ceny. Cytat:
Ja do tej pory chciałam wykładzinę bo ciepło w dupkę na zimę, do raczkowania. Ale teraz się poddałam. Muszę zrobić panele, bo nie dam rady z kłaczorami. :/ [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21887128]Wiesz co, ja teraz w alergie pokarmowe się wczytuję i znalazłam info, że dziecko MOŻE nie chcieć tego, co je uczuli/ No, ale to trochę czary-mary mi zajeżdża ![]() To pewnie taka sama teoria jak ta, która mówi, że świnka morska nie zje nic czym by się mogła zatruć. ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Ale dodam, że tego zdrapywać nie należy. ![]() Pod spodem jest delikatna skórka, a my na łapach mamy różne bakterie, skubiąc możemy uszkodzić naskórek i spowodować stan zapalny tych obskubanych miejsc, zakażenie bakteryjne po prostu. ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21887128] Fak mać, u nas chyba jednak alergia marchewkowa. Wrrrr. Tzn. opieram się tylko na netowych informacjach, ale większość się potwierdza: wysypka na buzi, szczekający kaszel, chrypa, nerwowość, wysypka na dupci. Ty nie miłuj tylko przyjeżdżaj ![]() ![]() ![]() Matę macie chyba taką jak Daniello Kropki ![]() [/QUOTE] Ech, z tą marchewą... ![]() ![]() W taką pogodę to za żadne miliony nikt by mnie nie wyciągnął na spotkanie Wasze, tak daleko. ![]() U mnie dziś rano 6 stopni za oknem. W domu niby 20, ale ciągnie po plecach że szok. Taką samą. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-09-06 o 06:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#644 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poważnie? ![]() ![]() U nas była taka warstwa gruba od razu, że żadne oliwki, olejki, wyczesywanie - o kant tyłka potłuc. Tylko zdrapanie dało radę, ale też i przy takiej grubości praktycznie samo odchodziło jak tylko się podważyło. U nas też ciepło - 6,9 ![]() ![]() Zbieramy się do pani dochtórki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21887953]Skaza białkowa, i owszem
![]() ![]() Kleik ryżowy odpada jako alergen, dostaje go od ok. 2 tyg. malutko. Natomiast te objawy alergiczne obserwuję od piątku, a w czwartek marchewa była pierwszy raz.[/QUOTE] szajajaba, moja 9-letnia kuzynka miała skaze białkową, jadła mleko humanę, poza tym nie mogła prawie nic, marchewki ani jabłka, coś tam jej ciotka robiła, ale cieno było. Przy ok. 3-4 roku życia zaczęło wszystko zanikać i teraz je wszystko, wiec moze i twojej córce przejdzie? Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-09-06 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |||
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21869703]Dziewczyny, a w ogóle to świadkiem takiej akcji dzisiaj byłam, że mało się nie zsiurałam ze śmiechu ![]() Brawo dla tych laseczek za pomysłowość ![]() hahhah u nas pod blokiem jest sklep z dopalaczamiwie maz ktoregos dnia gmeral cos przy samochodzie a ze wyglada mlodo podeszly do niego dwie malolaty i pytaja go czy im kupi.....nawóz do roslin.. czy jakos tak.... maz popatrzyl zasmial sie i mowi, dzieci, ja wam moge co najwyzej kupic wino, bo sie porzygacie ewentualnie jedna z druga... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Witam,
U mnie słoneczko. Ola wstała o 6.00 a o 8.00 poszła dalej spać. Wczoraj przespała kąpiel to ją tylko umyłam i o 23.00 już lulała.Wstała o 3.00 na cyca i spała do 6.00.Zrobiła mnie w konia bo tak o 5.00 poszedł taaaaki pierd, ze byłam pewna, ze to kupa a tam pusto w pieluszce. Miałam dziś cytologie mieć ale mała śpi to muszę przesunąć wizytę na inny termin. Cytat:
Ja głaszczę po pleckach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Rozeznanie
|
boooszz
mala mi sie doslownie rozwyła... gadalysmy a ona zaczela marudkac i tak sie rozkrecila ze nie moglam jej uspokoic nawet na rekach... ale dalam jesc i zaraz lecimy na spacer/zakupy pomimo ze brzydko, ale licze ze mala pospi bo od 6 drzemala tylko z pol godz o 7 przyszedl kolega meza akurat ja karmilam i ona popisówke strzelala zamiast jesc to aaaguuuuu aaaguuuu i sie smiala a teraz meksyk mi urzadza ![]() ps znowu spakowalam troszke ciuchow za malych.... aha i jeszcze okres mam juz 6 dzien... grrr przed ciaza mialam fajne 3-4 dniowe, a ten sie wlecze i wlecze.. dobra lece sie ubrac, poki dziecię spokojne ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-09-06 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
Cześc Mamki
![]() Przeprowadziłam się do Tża i już mieszkamy taaam.. ![]() Teściowa dalej mnie dobija. Pogoda marna, leje, zimno.. Slipe dużo zdrówka dla Gabrysi :buziak: Mała coś mi ostatnio często budzi się w nocy.. moze to już czas zagęszczac jej mliko..? Bo przesypiała całe noce. Jak mam je zagęszczać tym kleikiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21884282]
![]() ![]() ucałowana ![]() dziekujemy ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21887128] Te, a gdzie korona księżniczki? ![]() ![]() [/QUOTE] Ty a próbowałaś ty leżec i korone na głowie utrzymac ![]() ![]() Tak mata - wesoła farma z firmy Canpol - szukałam kombinowałam i na ko niec stwierdziłam że wydziwiac nie bede i nie żałuje mata sprawdza sie super - mała zachwycona od pierwszego dnia i super sie jej w niej leży i bawi choc nie wszystko jeszcze kuma , już pierwszego dnia leżąc na tej macie przewruciła sie poraz pierwszy z brzuszka na bplecki ![]() ![]() ![]() ![]()
#652 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Śliczna dziewczynka ![]() Cytat:
da się, ![]() ![]() Ja własnie też nad morzem pakowałam mała do chusty i na obiad. W wóżku nie dawała mi zjeść, bo darła się okrutnie. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21887128] Na ciemieniuchę to mogę swoją teściową dać ![]() ![]() Też własnie skubałam paluchami, bo zadne szampony ani grzebyki nie dawały rady. Po kąpieli natłuszczałam główkę, wkładałam czapkę, a potem przy karmieniu jej drapała. Dwa dni i po paskudzie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak jak pisałam wyżej ja drapałam ciemieniuchę i póki co nic nie ma. Kurczę trochę mnie zmartwiłaś ![]() Witam dziewczyny!! U mnie po zjedzeniu wczoraj pół słoiczka japca poszły dzisaj dwie kupy, w tym jedna meeega. Cieszę się jak głupia, bo Maja od samego początku miała problemy z kupskiem. Doszło do tego, ze musieliśmy jej aplikować czopki co 3-4 dni, bo robić nie chciała. Teraz w końcu zaczęła i tak średnio co 3 dni mam kupsztala ![]() Wczoraj pożegnaliśmy gondolę. Wyciągnęliśmy już spacerówkę i muszę powiedzieć, ze dziewczę zadowolone. Nie darła się przynajmniej tak jak ostatnio w gondoli tylko sobie cichutko siedziała i obserwowała. Kurczę pewnie mnie wyśmiejecie, ale jest mi trochę smutno, bo czuję się jakby jeden etap był już za nami. W gondoli była jeszcze takim malućkim niemowlaczkiem, a w spacerówce to już mam wrażenie takie większe dziecko. Zresztą jak jechałam gondolą to ludzię od razu mówili, ze maleństwo jedzie, a spacerówką to nawet roczniak może jechać. Trochę nakręciłam, ale mam nadzieję, ze sczaicie o co mi biega. Ogólnie tak troszkę mi smutno. Teraz Majka śpi. O dziwo już od 10.30 ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy wiecie..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
A które?
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo jak nie na dywanie to inne miejsce znajdą. U mnie sobie teraz upatrzyły koc, który rzuciłam na kanapę, żeby mi mały nie jeździł i żeby mu cieplej było. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Rozeznanie
|
rewelacja
napislam sie wcisnelam ten cudowny magiczny klawisz ktory w tajemniczy sposób cofnął mnie do pierwszej strony wątku... ![]() no nic... jade od poczatku.. bylysmy na spacerze/zakupach, kupilam 2 tuniko-bluzki, mialam kupic legginsy tez ale szukalam takich imitujacych dżins i nie bylo ![]() tuz przed wejsciem do przymierzalni mala mi sie zaczela wiercic ale przekupilam ja herbatka i grzecznie dala mi spokoj ![]() deszcz pada caly czas i widzialam poza mna tylko jedna dziewczyne z gondolką... a reszta...?? ![]() k...mac wyrwe kocurowi gardlo... blaaauu i blaaauuu a mala mi sie wybudzila a juz pieknie usypiala sobie w lozeczku.. w nocy to samo miaaauuuu otwieram oczy a ten siedzi przy lóżku i sie na mnie gapi ![]() bozzeee mam tyle sprzatania.. a d... ruszyc mi sie nie chce... |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Rozeznanie
|
Zapomniałam dziewczyny wam napisać, uraziłam mamę i teściową w czasie chrzcin- zdolna jestem
![]() Mamę bo nie posłuchałam jej rady i trzymałam małą w czasie chrztu na lewej a nie na prawej ręce, bo to trzeba na prawej żeby mała leworęczna nie była ![]() Teściową bo nie włożyłam małej między pieluchę a rajstopki ołówka, kartki papieru i pieniążka - żeby zdolna była i pieniądze miała ![]() Ach no i jeszcze nie powiedziałam wynosząc małą z domu "Wynosimy sokoła przyniesiemy anioła" i odwrotnie przy powrocie do domu ![]() Co lepsze to chrzestny małej wyśmiał teściową za te zabobony i mnie poparł że skoro po katolicku chrzczę to czemu mam guseł słuchać, to stwierdziła że to taka tradycja ![]() ![]() Po prostu rozwaliły mnie obie.
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mogłaś tak urazić mamę i teściową ![]() To takie bardzo ważne żeby mała pisała prawą reką i wygłoszenie 'mowy' przy wyjściu ![]() Noo a swoją droga.. Ja teraz mam cieżko z teściową. Nie wiem czy ludzie jej nagadali, co bardzo możliwe bo ostatnio była ze swoją siostrą po ubranko dla jej synka na chrzciny i pewnie jej nagadali, czy była w kosciele i akurat byly chrzciny i zobaczyla falbaniaste kiece .. Aleee.. nagle jej się odwidziała sukieneczka na chrzciny i mówi że powinnam kupić druga, tradycyjną sukienkę do chrztu (czyt. bufiastą, falbaniastą z toną tiuli i koronek), a tą to sobie mogę na codzien zakładac małej ![]() Po poinformowaniu jej że Blanka nie bedzie miała tiulowej falbaniastej kiecy bo mi się po prostu nie podobają, poza tym już ma taką jaka mi się podoba i będzie miała tą a nie inną, stwierdziła że w takim razie musze kupić płaszczyk do chrztu no i oczywiście kapelusik ![]() Mówię ze mam białą kurteczkę, cos zalatuje płaszczykiem na 3 guziczki, z kapturkiem, cieplutkie i nie bede kupowała wycudowanego płaszcza na jeden raz jak ma. Ani kapelusika bo ma ładną opaskę zresztą z samochodu do kościoła do założę jej kaptur jak bedzie chłodniej bo ona mi nie wysiedzi w kościele w czapce ani w kapeluszu, to po co płacic na coś na 2 minuty? To stwierdziłą ze kurteczka jest za krótka ![]() ![]() ![]() ![]() I chyba zrobię tak, że wyjadę wcześniej i pojadę do siebie do domu i tam ją ubiorę ![]() no bo przeciez 'chrzestna musi ubrac dziecko' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.