Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-06, 14:47   #1501
songoma
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez wiewiorka07 Pokaż wiadomość
to się nie bój bo tu nie potrzebujesz żadnego wkładu, jak nie wyjdzie to po roku zamykasz i dziękuję. co kupiłaś to Twoje a do tego dostajesz kase na utrzymanie :P o innych nie myślę bo sama nie wyczaruję kasy

i Agnese ma racje... dasz rade
a o co dokladnie chodzi?=o
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:49   #1502
Kinguusiia
Przyczajenie

Cześć! Jestem dzisiaj pierwszy dzień na tej zacnej diecie, ale mam małe pytanko. Czy mogę stosować tą diete jeżeli stosuje antykoncepcje hormonalną? Wybaczcie jeżeli było już takie pytanie, ale to dla mnie ważne. Mam nadzieje że uda mi się tak jak Wam i wytrwam na protalu W końcu trzeba jakoś zrzucić te wakacje
Kinguusiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:49   #1503
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ale mnie gardlo boli, coś mnie przewiało chyba i migdały bolą. Musiałam przed pracą iść do apteki po tabletki bez cukru jestem na 5, można max 6 dziennie, ale bez tego to ja śliny nie przełknę
Druga rzecz na gardlo jest znowu na alkoholu ...
Macie jakieś szybkie sposoby na migdałki, ale bezcukrowe?
no na migdałki sposób to ja znam SPARTA tysz poznała niedawno hahaha a jest nim: USUNIĘCIE!! po co sie pierd...ć w tańcu nie?
Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
juz przyszykowanehehehehe mysle o kurtce zimowej ale schudlo mi sie przeciez w wszystkie wisza na mnie jak na kiju:/ hehehe
Noo moje tyyysz hehe ale czad nie? haha Wszystko gitez majonez i czad normalnie oprócz tego że patrząc na moją obecną sytuację finansową zostaje mi zimą do wyboru:
a) chodzić w za dużych ciuchach...
b) chodzić z gołą
c) nie wychodzić niegdzie żaeby nie musieć chodfzić w za dużych ciuchach i żeby nie świecić gołym i jakże białym tyłkiem ...

Chociaż jak by sie tak zastanowuić to biały tyłek tysz ma swoje plusy można w sumie zimą chodzić nagolasa bo i tak w śniegu cie nikt nie znajdzie hahahahaha

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:53   #1504
songoma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
no to super ze sie udalo i ze dosc grzeczna bylas
fajnie wygladasz
a o co chodzi z tym mostem? bo ja we Wroclawiu bylam, ale nie wiem o co kaman

ajest we wroclawiu taki most, co to pary na nim przyczepiaja klodki ze swoimi imionami, inicjalami itp to juz taka tradycja i mostek jest caaaly obczepiony
kluczyki nalezy wyrzucic do wody, zeby nikt nie mogl klodki odpiac - bo ma byc forever and always
zrobilo to na mnie wrazenie i wydalo sie takie slodkie, ze sama postanowilam - szkoda ze tz nie bylo ze mna - przyczepic jedna z naszymi tak wiec zrobilam to za nas dwoje i mam nadzieje ze podziala (uwielbiam przesądy )

Edytowane przez songoma
Czas edycji: 2010-09-06 o 14:56
Stary 2010-09-06, 14:54   #1505
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
no na migdałki sposób to ja znam SPARTA tysz poznała niedawno hahaha a jest nim: USUNIĘCIE!! po co sie pierd...ć w tańcu nie?
Taaak, a później będę leczyć oskrzela ...
Cieszyłam się jak głupia, że mi zatoki puszczają a zapomniałam, że przecież może zejść niżej, ehhh no przecież na dukanie nie zrobię syropu z cebuli, ani miodu nie zjem ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:58   #1506
songoma
Raczkowanie

ok dziewuszki, odplywam na czas jakis (ah te pobyty w domu, same przyjemnosci ), zeby nie patrzec na wykrzywiona gebe mojej siostry pojde sobie spokojnie na dukanowe zakupy a pozniej zmajstruje jakis obiad i moze cos pysznego :3

milego dnia, wpadne wieczorem <3
Stary 2010-09-06, 15:00   #1507
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

Cytat:

dzieki. napewno cos bede kombinowac skoro tak sie da
da się da się jak coś to info na prv

songoma super wygladasz

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 15:02   #1508
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Taaak, a później będę leczyć oskrzela ...
Cieszyłam się jak głupia, że mi zatoki puszczają a zapomniałam, że przecież może zejść niżej, ehhh no przecież na dukanie nie zrobię syropu z cebuli, ani miodu nie zjem ...
Spokojnie, ja gadałam o tych oskrzelach z laryngologiem i powiedział że to mit. W gardle jest jeszcze z 6 takich migdałków i masz nadal pierwszą linię obrony, miom że Ci 2 widoczne wytną. Dlatego się zdecydowałam, ale ja musiałam je wyciąć niestety A oskrzela są przed płucami także spokojnie

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość

Noo moje tyyysz hehe ale czad nie? haha Wszystko gitez majonez i czad normalnie oprócz tego że patrząc na moją obecną sytuację finansową zostaje mi zimą do wyboru:
a) chodzić w za dużych ciuchach...
b) chodzić z gołą
c) nie wychodzić niegdzie żaeby nie musieć chodfzić w za dużych ciuchach i żeby nie świecić gołym i jakże białym tyłkiem ...

Chociaż jak by sie tak zastanowuić to biały tyłek tysz ma swoje plusy można w sumie zimą chodzić nagolasa bo i tak w śniegu cie nikt nie znajdzie hahahahaha
No nie będzie lansu w szpilkach na giewoncie hahahahahaha

Edytowane przez Sparta
Czas edycji: 2010-09-06 o 15:07
Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 15:10   #1509
Rozeznanie

Kochane wpadam tylko na chwilę
Jestem z Wami i dukam dalej, chociaż nie czuję się dobrze. Dzisiaj zrobiłam badania, pani zostawiła mi bolące siniaki bo na obu łapkach żyły jej pękły. Jestem strasznie zmęczona i na nic nie mam siły

aaa pytałyścieo te aromaty kokosowe i orzechowe, one są oczywiście na
www.smartcoffee.pl

gratuluje Wam wszystkim spadków i trzymam mocno kciuki za każdą z osobna. Jestem myślami z Wami kochane szczypiory

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 15:12   #1510
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Jestem z Wami i dukam dalej, chociaż nie czuję się dobrze. Dzisiaj zrobiłam badania, pani zostawiła mi bolące siniaki bo na obu łapkach żyły jej pękły. Jestem strasznie zmęczona i na nic nie mam siły

aaa pytałyścieo te aromaty kokosowe i orzechowe, one są oczywiście na
www.smartcoffee.pl

gratuluje Wam wszystkim spadków i trzymam mocno kciuki za każdą z osobna. Jestem myślami z Wami kochane szczypiory
Trzymam kciuki za Ciebie bejbe

Stary 2010-09-06, 15:23   #1511
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
a, to ja tez wrzuce zdjecie z 'wakacji' moich dwudniowych
ps. klodka moja i tż na wroclawkim moscie zawieszona, rytual odprawiony, teraz nic, tylko zyc szczesliwie na zawsze !
a klucze oczywiscie wrzucone do odry :3
Ale z CIebie fajna dziewczynka I rudzielec w dodatku
Fajnie wyglądasz, całkiem drobniutko, bym powiedziała... Super.
A jak kłódka wisi to teraz i na wieki. Amen. Niech się Wam szczęści. Oby zawsze w zgodzie
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 15:27   #1512
agnes305
Raczkowanie

Cześć Lachony
Dzisiaj zanotowałam kolejny spadeczek ważę 82,5
Łoj odpoczywam po obiadku

87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67

Dietowy suwaczek
http://www.suwaczki.com/tickers/hok83csze1b2qk3h.png
agnes305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 15:29   #1513
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Ale z CIebie fajna dziewczynka I rudzielec w dodatku
Fajnie wyglądasz, całkiem drobniutko, bym powiedziała... Super.
A jak kłódka wisi to teraz i na wieki. Amen. Niech się Wam szczęści. Oby zawsze w zgodzie
Zgadzam się w 10000%

Stary 2010-09-06, 15:36   #1514
bzyczka1
Zakorzenienie

cześć dziewczyny i chłopaki

wróciłam od teściowej...i mąż namówił mnie na loda, dałam się skusić bo to może ostatnia taka okazja, 1 mała gałka cappucino...a waga pokazała spadek
Dzisiaj udało mi się wyhaczyć mięso gulaszowe z indyka za 6,99 zabrałyśmy z mamą wszystko co w sklepie było (5kg ) taka okazja, jak mogłyśmy nie wziąć

Komputer mi się psuje...tzn system...zainstalowałam na nowo ale wyszło na to że teraz mamy dwa systemy na komputerze i to dwa te same nie chciałam robić formata bo bałam się że stracę to co na nim mamy a nie chciałabym. I wyszło mi coś takiego

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 16:01   #1515
Dada00
Przyczajenie

Witajcie Dukanki

Dołączam dziś do was dziś zaczęłam dietkę, myślę że wytrwam. Według testu Dukana powinnam być do 19.12.10r. na II Fazie a do 14.05.11r. na III Fazie.
Także zagoszczę tu na dłużej.Mam nadzieję, że mogę liczyć na wasze wsparcie bo ciężko mi jest wytrwać na dietach bez słodyczy.
Jestem strasznym łasuchem

Obecnie---> 70kg
Mój cel---> 55kg
Dada00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 16:05   #1516
adrijah
Zakorzenienie

zgubiłam jeden kg nadwyżki i teraz czekam aż zleci drugi szczerze mówiąc wcześniej niż za 2 tygodnie się tego nie spodziewam, bo teraz ucząc się zjadam 1 snickersa dziennie, co mój organizm odbiera jako III fazę chyba no niestety, przez 3 lata nauczyłam swój mały móżdżek, że do nauki bez czekolady z orzechami lub snickersa się nie zabieram i w czerwcu cierpiałam z tego powodu i teraz mam poprawki...

Cytat:
Napisane przez kasikr Pokaż wiadomość
Znalazłam chyba fajne aromaty, zawierają glikol propylenowy E1520- chyba nam wolno? i wodę. (nie zawierają tłuszczów ani cukrów).
A to adres stronki http://www.smartcoffee.pl/cat-pol-12...y-do-kawy.html
nowe smaki
muszę koniecznie powiększyć swoją kolekcję o ajerkoniak, nugatowy raj, tiramisu i irish whisky ale będę miała pyszną kawę i ciasta

a gdzie jest kokosowy??

Lesia jak miło Cię widzieć szkoda, że wiadomości od Ciebie nie są już tak miłe, ale wierzę, że wszystko się ułoży. Spokojnie jedź na wakacje, odstresuj się, a potem już będzie nie pod górkę, a z górki, zobaczysz
co do III to ja bym jeszcze chwilę poczekała. Słyszałam już od wielu osób, że 2-3kg przed wymarzoną wagą oznaczającą wskoczenie na III waga się zatrzymywała na długo, ale jakoś przetrwały i w pewnej chwili momentalnie to schodziło! i to jeszcze z tych miejsc, na których im najbardziej zależało także cierpliwości życzę

TŻ mi ze 2-3 temu opowiadał, że zgadał się z kumplem chyba z gimnazjum. Okazało się, że koleś schudł dosyć szybko kilkanaście kilogramów. TŻa strasznie to zmotywowało i strasznie podjarany tym chodził, że jak tamtemu się udało, to jemu też Pytałam go czy zapytał jak tamten schudł, bo może na Dukanie i byłoby śmiesznie ale to go na początku mniej interesowało Wczoraj wieczorem zapytał, a ten kolega mu powiedział, że na Dukanie, bez żadnych ćwiczeń itp, tylko przeczytał uważnie książkę i trzymał się zasad TŻowi mina zrzedła, bo to nie dieta dla niego ale pochwalił się, że "jego kobieta na tym chudnie" mówię Wam, Dukan jest wszędzie!
Stary 2010-09-06, 16:14   #1517
agnes305
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dada00 Pokaż wiadomość
Witajcie Dukanki

Dołączam dziś do was dziś zaczęłam dietkę, myślę że wytrwam. Według testu Dukana powinnam być do 19.12.10r. na II Fazie a do 14.05.11r. na III Fazie.
Także zagoszczę tu na dłużej.Mam nadzieję, że mogę liczyć na wasze wsparcie bo ciężko mi jest wytrwać na dietach bez słodyczy.
Jestem strasznym łasuchem

Obecnie---> 70kg
Mój cel---> 55kg

Witamy, witamy

87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67

Dietowy suwaczek
http://www.suwaczki.com/tickers/hok83csze1b2qk3h.png
agnes305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 16:57   #1518
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez anaiss86 Pokaż wiadomość
czesc Twinplus! bardzo sie ciesze ze mnie pamietasz!!!! sama nie wiem czemu tak dlugo nie zagladalam tu na forum nic mi sie nie chcialo... za kazdym razem wchodzilam i chcialam cos napisac ale jak widzialam ile stron doszlo to twierdzilam ze nie ma sensu bo i tak nie bede w temacie. :P glupia jestem co? ale tak naprawde to juz sie za Wami stesknilam a poza tym nikt nie motywuje tak jak inne Dukanki!!! postaram sie chociaz przeczytac watek 15 od poczatku. Ostatnio jak bylam na forum to byla u Ciebie siostra, teraz brat- widze, ze wesolo u Ciebie i pewnie kiepsko z czasem. A jak dieta? buziaki

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

wydaje mi sie, ze jesli to bylo Dukanowe jedzonko to przyczyna wzrostu wagi moze byc inna
widzisz czasami tak jest ze nie ma sie ochoty nic pisac i czlowiek zaszywa sie sam w sobie, wiem po sama tez mialam takie momenty, ale wiem tez ze jesli nie zagladam tu codziennie to zawsze poplyne (tak jak teraz) u mnie teraz tloczno, ale ja sie ciesze, potem juz nikt nas nie odwiedzi do maja ale my lecimy w grudniu
zagladaj czesciej - warto

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ichlopczyki
Wracam do Was po wakacjach och jakże grzesznych (no ale wiedzialam ze co jak co ale smazonej rybki prosto z morza to ja soie nie odmowie ),dlugo nie zagoscilam na III , wracam, skruszona i z wynikiem dodatnim
Jak dobrze byc w domu i wrocic do diety
Nie mam nawet zamiaru Was nadrabiac w czytaniu ale postaram sie byc na biezaco
Ach gratulacje dla forumowej pary - wygladacie przecudownie i przeszczesliwie
Do pozniej
no znalazla sie zguba nadrabiaj nadrabiaj troche cie nie bylo - zaszaalo sie co?

Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
buon giorno, siostry me w dukaniu!
powrocilam z wroclawia po dwoch fajnych dniach (tylko lekko zmarznieta:P) ale mam nadzieje ze tyle spacerów ile zażyłam + powrot z dworca w krakowie na mieszkanie z buta bo tramwaje juz nie jezdzily jakos pozytywie wplynie na moje boczki ;P
w czasie wyjazdu grzeczni dukalam, mialam cale swoje zarelko - pozwolilam sobie na troche wiecej otrąb (nie spotkalo sie to z zadna katastrofa toaletowa ) i skrobie w pampuchach, mam nadzieje ze mnie to nie zgubi znajomi jedli dwa razy obiadki i mialam ochote sie skusic na cos z nimi - wiadomo, dukanowego :d ale ciezko znalezc odpowiednie jedzenie na miescie :{ tak czy siak zdazyl mi sie grzeszek, ale calkiem nieswiadomie =/ podly automat do kawy uraczyl mnie cukrem, chociaz go nie chcialam T__T ale byla obrzydliwie slodka ;D bardzo potrzebowalam kawy wiec wypilam.. a jakie wyrzuty mialam, ze pierwszy raz cukier wciagnelam od poczatku dukania!
no i tym sposobem wrocilam do domu, nie wazylam sie przez weekend i dzis tez nie, bo nie mialam rano czasu.
bylam za to u lekarza, tak jak zapowiedzialam, nie przyznalam sie ze jestem na diecie, ale bez gadania od reki dala mi skierowanie na morfologie, badania watroby i nerek, cukru i cholesterolu, wiec jutro popoludniu bede wiedziec w jakim stanie zdrowia obecnie sie znajduje po 2 miesiacach Dukana

ja ostatnio patrzylam na parowki dla dzieci - maja wieksza zawartosc miesa, ale sa tez bardziej tluste
a jesli chodzi o mieso - ostatnio przejelam sie ta zawartoscia procentowa i zaplacilam wiecej za tacke miesa z MORLIN (93% indyka czy cos takiego) - moj boze, alez to bylo ohydne. zrobilam kotleciki jak zwykle, do pieca na teflonowej brytfance i najpierw cos z nich wyplynelo =| a w efekcie kotlety smakowaly jak podeszwa i ledwo daly sie zjesc. chyba wiecej nie kupie tego miesa ;< na dodatek znalazlam kawalek papieru (ten ze spodu skrupulatnie zdjelam, wiec nie sadze zeby to byla moja wina =o) w srodku kotleta!!!!!!!! blee

ok! ja a chwile obecna koncze, gratuluje spadkow :3 zycze kolejnych i czekam z utesknieniem na moj
w sumie na tym PW zauwazylam ze ostatnio w ogole nie mam ochoty na warzywa wiec jem je w minimalnych ilosciach.. moze mi to nie zaszkodzi, a nie bede tak przybierala na PW.
a, to ja tez wrzuce zdjecie z 'wakacji' moich dwudniowych

ps. klodka moja i tż na wroclawkim moscie zawieszona, rytual odprawiony, teraz nic, tylko zyc szczesliwie na zawsze !
a klucze oczywiscie wrzucone do odry :3
pieknie wygladasz jak sie tak na was patrzy to sie dziwi czlowiek z czego wy chcecie sie odchudzac jeszcze, ale potem wracam myslami do siebie i juz wiem brawa kochana figure masz boska

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

a teraz jednym tchem wam sie przyznam co zjadlam wczoraj, bo jescze w sobote i dzis jakos sie trzymam, ale wczoraj omg dalam popalic

- cukiereczki czekoladowe, nawet nie wiem ile
- 2 paczki (malutkich 25g) chipsow
- 5 lykow piwa
- 4 kawalki ciasta (murzynek)
- warzywa z kurczakiem i ryzem (a jestem na PP)
jedyny plus z tego, ze porcelanka byla, a mialam z nia straszne problemy ostatnio

oczywiscie narzucam sobie od jutra 3 karne PP waga sie nie ruszyla narazie miejmy nadzieje ze mnmie nie pokara a to wszystko przez to ze @ za tydzien i zjadlam bym doslownie wszystko co czekoladowe lub slone

BIJCIE

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:11   #1519
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
BIJCIE
masz
fajnie bylo?
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:30   #1520
missines
Raczkowanie

duk duk

Cytat:
- cukiereczki czekoladowe, nawet nie wiem ile
- 2 paczki (malutkich 25g) chipsow
- 5 lykow piwa
- 4 kawalki ciasta (murzynek)
- warzywa z kurczakiem i ryzem (a jestem na PP)
jedyny plus z tego, ze porcelanka byla, a mialam z nia straszne problemy ostatnio

oczywiscie narzucam sobie od jutra 3 karne PP waga sie nie ruszyla narazie miejmy nadzieje ze mnmie nie pokara a to wszystko przez to ze @ za tydzien i zjadlam bym doslownie wszystko co czekoladowe lub slone
BIJCIE
O żesz, a mnie się wydawalo, że to tylko ja tak grzeszę przed @. Witaj w klubie!
Ja tam żadnych karnych PP po grzechach nie robiłam, normalnie dukałam wg grafika

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:43   #1521
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
masz
fajnie bylo?
jeszcze jeszcze

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
duk duk

O żesz, a mnie się wydawalo, że to tylko ja tak grzeszę przed @. Witaj w klubie!
Ja tam żadnych karnych PP po grzechach nie robiłam, normalnie dukałam wg grafika
no nie tylko ty ja przed @ czuje sie jak w ciazy, zmiana smakow i chec na wszystko (including wiesz co )

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:53   #1522
missines
Raczkowanie

Cytat:
no nie tylko ty ja przed @ czuje sie jak w ciazy, zmiana smakow i chec na wszystko (including wiesz co )
no i jeszcze mam zasadę taką - jak grzeszyć to tylko na PW

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:56   #1523
olka0412
Raczkowanie

nigdzie nie dostałam mielonego ,które możemy zajadać
ale za to kupiłam paróweczki z indyka , w których zawartość indyka to 90%. więc będzie cudna kolacja;D

a teraz idę się farbować;]

66,7-65,2-64,2-63,1-62,8-...-55
olka0412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:12   #1524
SimplyDivine
Zakorzenienie

Jeszcze nie nadrobilam wszystkiego, ale wpadlam Wam powiedziec, ze...

po 2 miesiacach i 5 dniach Dukania zrzucilam 10.1 kg!

Jeszcze tylko 100 gram i zobacze 8 z przodu pierwszy raz od dobrych kilkunastu miesiecy
Stary 2010-09-06, 18:35   #1525
Monroe _
Przyczajenie

GG do Monroe _

cześć dziewczynki
Wieeeelkiee gratki za spadki

Też bym tak chciała...jutro się zważę zobaczymy czy coś spadło...ale jakoś szczerze wątpię

Chciałam się Was zapytać czy takie coś jak "knor" do sałatek to można używać?

I jeszcze jedno..czy mąka kukurydziana to to samo co skrobia....Bo u mnie nigdzie Skrobii w sklepach nie ma
Stary 2010-09-06, 18:41   #1526
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Jeszcze nie nadrobilam wszystkiego, ale wpadlam Wam powiedziec, ze...

po 2 miesiacach i 5 dniach Dukania zrzucilam 10.1 kg!

Jeszcze tylko 100 gram i zobacze 8 z przodu pierwszy raz od dobrych kilkunastu miesiecy
O jaaa, super efekt, zazdroszczę

Ja dziś zjadłam cały nasz Lidlowy budyń tzn całe opakowanko, mniamm dał;am mnóstwo słodziku i była bomba
Teraz piekę murzyna ale mam wrażnie, że mimo iż dodałam tylko 1,5 łyżki procha do pieczenia czuje takie coś słone(przed pieczeniem) jak próbuję

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Monroe _ Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
Wieeeelkiee gratki za spadki

Też bym tak chciała...jutro się zważę zobaczymy czy coś spadło...ale jakoś szczerze wątpię

Chciałam się Was zapytać czy takie coś jak "knor" do sałatek to można używać?

I jeszcze jedno..czy mąka kukurydziana to to samo co skrobia....Bo u mnie nigdzie Skrobii w sklepach nie ma
Co do Knorra to nie wiem ale chętnie się dowiem ale co do skrobii a mąki to są to niestety 2 różne sprawy. My tolerujemy skrobię tylko

Stary 2010-09-06, 18:44   #1527
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Dzień dobry duk duk
Zaliczyłam kolejny spadeczek ... - 300 i melduję że zostało 13kg do I celu ehh cieszę się jak dziecko które dostało dużego cukierka
Ale pięknie leci. Gratuluję. Czas na chlebek? Ja piekę dzisiaj mój pierwszy chlebek Dukanowy, niby z przepisu Agnese, ale jednak inny, bo sera nie miałam takiego jak trzeba. Piecze się już prawie półtorej godziny odkroiłam skraweczek i zjadłam - ciepły pyszniasty, ale jeszcze ciut mokry - siedzi dalej. Będą kanapki do pracy.
Cytat:
DUK DUK siostry kochane
Powoli spada mój karny wzrost. Dziś -0,2 na wadze, ale wciąż jeszcze 0,3 do wagi sprzed grzechu Ciesze się jednak, że w ogóle spada.
Postanowiłam się nawrócić na ścieżki prawdziwego dukania, bo nie zamierzam się tu do listopada bujać z tymi moimi dwoma kilogramami tylko je załatwić szybciutko i spadać na III. Bo coś "perszing" się zatrzymał i stoi...
Tak więc od przedwczoraj nie grzeszę nic a nic i nadal - jak poprzednio - wiernie trzymam się zasad doktorka, o!
Gratuluję spadku
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
a u mnie spadek..i tadam zobaczylam na wadze 86 kilo
Najnizsza waga na diecie i chyba w sumie od 2 lat najnizsza. Jeszcze 16 kilo i bedzie mozna o III myslec.
Gratuluję
Cytat:
Już przecież doszłyśmy kiedyś, że nasz wątek nie ma w tytule "faza II" tylko, ze odchudzanie z fr.dietą dr. Dukana". Czyli jak pójdę na III to i tak z Wami tu zosatję. Na tamtym wątku też się pokażę, bo może jakieś doświadczenia i porady mają wartościowe, ale ja stąd nigdzie się NIE WYBIERAM I BASTA!
Co racja to racja. Nigdzie nie napisane, że innym niż II wstęp wzbroniony. Fajnie, że zostajesz.
Cytat:
Napisane przez olka0412 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
I ja moge pochwalic sie 300g spadkiem na wadze
małe a jak cieszy!
od dzis zaczynam fazę II, więc zaraz się zbieram i smigam do sklepu po warzywka. a potem na poszukiwania odpowiedniego mielonego na klopsiki
Każdy spadek cieszy, nawet -0,1 Możesz poprosić o zmielenie piersi, wtedy będzie super chude mielone.
Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Pokaż wiadomość
ufff, dawno tu nie zaglądałam - a po 2tygodniowym zastoju (spowodowanym - z przymusu i lenistwa - ciągłym białko + warzywa) waga spadła do magicznego 61 z kawałkiem. A cel to 60kg, więc jestem już bliziutko

P.S. zdaniem testu od 18-19 sierpnia powinnam być na 3 fazie, ale nie dało się za dużo imprez, picia, różne urodziny, panieńskie czy wesela.. heheh Nie jadłam zakazańców, ale i nie chudłam
Gratuluję. Oby się udało szybko zwalczyć ten kilogram.
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

kochana ja to nie wiem czy idealny dla wszystkich - taki był dla mnie hehehe ... a zrobiłam z
6 jajek
4 łyżek zmielonych otrębów owsianych
3 x 350 serka z biedronki
25 tab słodziku
łyżeczka proszku do pieczenia
kilka kropel aromatu pomarańczowego

białka ubiłam ze słodzikiem na sztywną pianę, dodawałam po jednym żółtku, następnie po łyżce otrębów + proszek i na sam koniec dodałam ser i aromat - cały czas miksowałam aż uzyskałam jednolitą masę ...
fruuu do piekarnika na 180 stopni około 45 min póxniej zmniejszyłam do 160 stopni i sobie jeszcze kwadrans posiedział ...

był boski
a i tortownicę wyłożyłam tylko papierem do pieczenia bez dodatków

skopiowałam, wypróbuję
Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Witam Was kochane, i gratuluję wszystkim spadków
Dziś na uczelni byłam oblewana komplementami na temat mojej figury i teraz wszystkie chcą iść na Dukana hehehe
Żywa reklama, wcale się nie dziwię, że one też chcą, bo wyglądasz super.
Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
czesc Kochane to jaaaaa o ile jeszcze ktos mnie tu pamieta
hmm? czytalam Was caly czas ale jakos brak mojego entuzjazmu do tego zeby cos Wam Szrajbnąc...
u mnie?? hmm? jest TOTALNA MASAKRA!odwolalam termin slubu... bo wyniknęły inne wazniejsze sprawy do uregulowania... nie nie!!!! nie zerwalam zareczyn ani nie rozstalam sie z Lubym nic z tych rzeczy.... musimy najpierw zalatwic rzeczy wazne co by potem bylo nam lzej.... co do pracy nadal lipa..... i chyba to jest podstawa do tego ze chodze podku!$@#$ po domu, ciagle rycze i mam dosc wszystkiego.....a co najgorsza.... pobolewaja mnie plecy i mam przeczucie ze to sa nerki ale przeciez pije 1,5 l wody codziennie i sobie powolutku dukam wiec od czego ten ból? moze to cos na tle nerwowym?????
a no i inna kolejna sprawa....w czwartek jade na 5 dni do Zakopanego... niby sie ciesze ale ,.... jade wylacznie dlatego bo Luby ma urlop<caly rok bidulek przepracowal bez wolnego>on sam nie pojedzie a ja znowu samego go nie puszcze...... Kasiorke dostalam od rodziców ale jak mama mi mowila tata sie wkurzyl ze .. jade sobie w góry - lepiej bym roboty poszukala poza tym jakos leci..... przestrzegam zasad dukana ale jestem juz jedna noga na 3 fazie bo..... moja waga 60kg utrzymuje sie juz ponad miesiac!!! i powoli zaczynam sie meczyc ta 2 faza
to chyba tyle
gratki za spadki Wszystkim
Odpocznij na wyjeździe. Tacie przejdzie, a ty będziesz miała nowe siły, by coś szukać. A np. staz w biurze pracy? Czasami dziewczyny są na stażu w szkołach na świetlicy. U nas co roku dyrektor stara się o jakaś dziewczynę z biura pracy, która chce staż zrobić.
Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Oby badania wyszły dobrze.A byłaś u tego lekarza od brzuszka? Czy nadal zapracowana?

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:50   #1528
kolorowatecza
Zakorzenienie

Dziewczyny, pomocy! :sciana:
Przeszukałam już chyba cały internet plus wizaż w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie : która z gum do żucia na polskim rynku słodzona jest aspartamem, a nie sorbitolem. Może wy mi pomożecie? :

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:51   #1529
rumcia1
Rozeznanie

Jeszcze Wam napiszę, że rano miałam 72,9kg, czyli po weselu pół kilo muszę zrzucić nadwyżki. Dziś zaczęłam PP.

Twinsplus1 nie będę Cię biła. Mnie kusi coraz bardziej, żeby zjeść cos niedozwolonego. Im bardziej ludzie mówią, że dobrze wyglądam, tym częściej nachodzi mnie myśl, żeby sobie coś podjeść. Nie mogę sie poddać, bo potem będzie jojo i wszyscy "życzliwi" będą mieli radochę.

Konczita, a ten serek z biedronki w tym placku, to jaki? wiejski, czy inny?

Jadę kupić wyprawkę dla mojego szkolnika. Kredki grube np. trójkątne i grubą temperówkę i bibułę. Inne rzeczy już mamy.

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:55   #1530
Monroe _
Przyczajenie

GG do Monroe _

No właśnie też sie chciałam dowiedzieć co z tym knorem...Wie któraś z Was?

Szkoda, że nie wolno mąki kukurydzianej....Bo nie mam pojęcia gdzie kupię te skrobie

Edytowane przez Monroe _
Czas edycji: 2010-09-06 o 18:57
Monroe _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości