|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Cytat:
ja juz czytałam i tam się wietrzy twoja kieszeń a jesz jakieś 3 czy 4 dania z proszku, taz. rozpuszczasz go w wodzie czy jakoś tak... nie pamiętam, generalnie masakra
|
|
|
#1562 |
|
Zadomowienie
|
Czesć dziewczyny, od kilku tyg. namietnie Was poczytuje
![]() Wprawdzie na dukanie jeszcze się nie zdecydowałam , ale na poczatek zaczełam korzystac z przepisów tej diety......o dziwo b. mi smakują. dziś zrobiłam te babeczki http://magicznakuchnia.blox.pl/2010/...ta-Dukana.html Na fotkach wygladaja mega apetycznie, ale mi wyszły zbyt suche i jałowe......co zrobiłam żle? ![]() I drugie pyt. w czym mielicie otręby? Z góry dziekuje
|
#1563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zauważyłam też, że częstsze porcelanki mam jak więcej makreli wędzonej jem bo ona taka tłuściutka jest i chyba jelita natłuszcza. |
|
|
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja idę jutro do ortodontki i mi powie w końcu kiedy zdejmujemy aparat
|
#1565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A zresztą jedzenie takich papek to pewnie nic przyjemnego. Dukan is the best
|
|
|
|
|
#1566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1568 | |
|
Raczkowanie
|
ee.. dwie lyzki stolowe proszku do pieczenia x_X?
nawet pieczac zwykle ciasta nie uzywa sie go az tyle :P ja tam do tych malych ciast - typu pan sernik czy jogurtowiec, ktore nie sa robione z wiecej niz 500g sera czy jogurtu (w drugim przypadku jeszcze mniej) to daje max 1,5lyzeczki MAŁEJ. proszku az tyle sie nie uzywa raczej przed dieta duzo pieklam i nie spotkalam sie jeszcze z duzymi lyzkami x.x---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() a co do mielenia miesa - dzis wlasnie oblazlam 3 sklepy w poszukiwaniu mielonego az wreszcie w ostatnm zaproponowano mi mielenie - nie wiedzialam ze tam mozna no al to osiedlowy sklepik, wiecie moze czy w tesco miela?
|
|
|
|
|
#1569 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
KOCHANIEŃKA, KONIEC OBIJANIA SIE!!! do roboty ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() a po drugie... ty nawet jak chcialas zgrzeszyc to sie pomylilas
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-09-06 o 20:59 |
|||
|
|
|
#1570 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
tęskniłyście ? - oki wolę nie wiedzieć hyhyhy ...poszlajałyśmy się po mieście, poszłyśmy na pizze i drinka ... było bosko ... Cytat:
pewnie masz rację iż to denerwujące ale te komplementy to owoc Twojej cięzkiej dukanowej pracy nad sobą ![]() Cytat:
Cytat:
wow ! to jakaś imprezka? ![]() gratuluję szczypioreczku [QUOTE=rumcia1;21903024]Ale pięknie leci. Gratuluję. Czas na chlebek? Ja piekę dzisiaj mój pierwszy chlebek Dukanowy, niby z przepisu Agnese, ale jednak inny, bo sera nie miałam takiego jak trzeba. Piecze się już prawie półtorej godziny odkroiłam skraweczek i zjadłam - ciepły pyszniasty, ale jeszcze ciut mokry - siedzi dalej. Będą kanapki do pracy. QUOTE] masz rację, czas na chlebuś - muszę wyszperać przepisiki i coś sobie upiec - taki prezencik dla siebie ![]() Cytat:
a serek to president ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- songoma wyglądawsz olśniewająco - ślicznie !!
|
|
#1571 | |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...
|
Cytat:
w tym czyms drugim od lewej. i mięso tez tam mielę.![]() Właśnie. Ostatnio miałam zrobić pulpety. Zmieliłam mięso razem z cebulą, a że ona się nie chciała rozdrobnić bo było za suche to wrzuciłam od razu jajko i wyszło mi piree, ale takie puszyste nie dało sie go uformować to wziełam łyżkę stołową i na gotującą się wodę nakładałam. Wyszły pyszne baaardzo puszyste i mięciutkie kotleciki coś niesamowitego, rozpływały się w ustach. Nawet mój synal, który jest ostatnio anty na mięsa zjadał je błyskawicznie i krzyczał AM!
|
|
|
#1572 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dlatego tez w razie W stosuje olej parafinowy... to samo dzialanie ma ta ich tlustosc ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
http://www.braun.com/pl/household/fo...k-classic.html ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
nie moge sie doczekac zobaczenia pieknej buzki
|
|
#1573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() to już moja podświadomość :P lanie od Agnese mi się przydało
|
|
|
#1574 |
|
Raczkowanie
|
dzieeekuje za wszystkie komplementy - doceniam je bardzo, szczegolnie ze TZ jakos sie nie stara w tej sferze ;p
|
|
|
|
#1575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o co chodzi z tą porcelanką? zmieniając temat: nie wiem czy ktoś już próbował, ale polecam zrobienia na obiadek kurczaka w sosie musztardowym. pychota ![]()
Start : 30.08.2010. 66,7kg 66,7-65,2-64,2-63,1-62,8-...-55 Edytowane przez olka0412 Czas edycji: 2010-09-06 o 21:01 |
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje za zyczonka... juz mi psychicznie troszke lepiej... zobaczymy co to bedzie... ja do konca wrzesnia nie znajdziemy pracy to wyprowadzamy sie nad morze jest tu ktos znad morza?? ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- [QUOTE=Dada00;21906039]Hej dukanki Mam małe pytanko, wy te pyszności słodkości przez siebie oczywiście pieczone jecie na II czy na III fazie. Bo według Dukana można na III, jeśli tak to dużo z was już jest przy końcu widzę, a ja na samiutkim początku-1 dzień dukania![]() Pół dnia się zastanawiam co też mogę zjeść, Podajcie jakieś propozycje jak to u was w pierwszych dniach było. w wiekszej wiekszosci jestesmy na II fazie ![]() jemy serniki pieczone, na zimno, wiesniaki ze slodzikiem, itp
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-09-06 o 21:05 |
|
|
|
|
#1577 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie myślałam o młynku, ale kurcze czy taki " przezytek" jeszcze gdzieś kupię? Kiedys miałam i wywaliłam ![]() Może któraś dukanka robila te babeczki i mi doradzi ......może dodalam za duzo otrębow? Bo po upieczeniu zrobiła sie taka sucha skorupka, a w srodku były miekkie. A tak w ogole to jestem jedna noga na tej diecie.....sama nie wiem co ja kombinuje ![]() Postanowilam zrzucić co nieco i zdrowo sie odżywiać. Schudłam 3 kg, ale nie robilam typowej uderzeniówki.....po prostu jem dukanowe jedzonko, ale np. na sniadanie jem owsiankę, kawe + owoc ( wiem zakazany). na drugie sniadanie jajko _ twarożek, na obiad te babeczki własnie, a na kolację homo z cynamonem i słodzikiem. Chodzi o to , ze czerpię z Waszych przepisów, ale nie mam naprzemiennych faz. jak mam ochote na warzywka to je zjem do miesa. Odstawilam kategorycznie słodycze, chleb i inne zapychacze. Pewnie mnie opiepszycie, bo dukanka ze mnie żadna hahaha, ale im dłużej czytam wątek, ogladam foty, to tym bardziej chcę przejśc na typowo ksiązkowe zachowania
|
|
#1578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w przepisie bylo 2 LYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
|
|
#1579 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dodałam 2 łyżki stołowe ( te duże) ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
|
#1580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- pelne czy niepelnie, maja byc lyzeczki
|
|
#1581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i w końcu nie mam takiej tłustej łapy, ramienia otłuszczonego
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie praktykuję tego za często co prawda, ale czasem jak już ani hektolitry wody ani kawa nie pomagają, to smażę kurczaka na 1-2 łyżkach oliwy, a nie na suchym teflonie, albo zjadam tłustszy twaróg czy inny nabiał. Nie polecałam tego sposobu, bo nie na każdego musi działać tak samo ale widzę, że jednak nie tylko ja tak mam ![]() a poza tym zauważyłam dziwną prawidłowość - będąc na PW, jak jem otręby, nie mam porcelanki. Dopiero jak je odstawię za to na P działają. Rzadziej niż warzywka, ale jednak ![]() PS. tak tak, uczę się.. zrobiłam chwilkę przerwy na zrobienie herbatki, bo coś mi zimno. już wracam do notatek Sparta no i się wyjaśniło teraz uważaj, najlepiej przez jakiś czas nie rób nic z proszkiem do pieczenia, bo Ci wątroba wysiądzie po 2 łychach
Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2010-09-06 o 21:14 |
|
|
|
|
#1583 | ||
|
Zadomowienie
|
ide sie kapac laseczki
trzymajta kciuki za jutrzejszy spadek do wagi sprzed nibytrojki dzis bylo niewiarygodnie grzecznie, chociaz ciagnelo mnie do zlego ![]() buzi buzi, ogromniastych spadkow rano. Adrijah, bede trzymac jednego kciuka w pracy, bo drugi bedzie smigal juz w papierach ![]() DUKANOC ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
moj TŻ to tylko sprawdza czy mi sie cycki nie skurczyly ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
|
#1584 |
|
Raczkowanie
|
aaa ![]() no tak ,żeby było kulturalnie ![]() z moja porcelanką bardzo ciężko od początku tej diety:|
|
#1585 |
|
Wtajemniczenie
|
Adrijah kochana tylko się koniecznie wyśpij, koniecznie bo inaczej Siostra Sparta na karnego jeżyka Cię posadzi
i kciuki trzymam jak najbardziej ![]() Ja spadam bo zimno jakoś mi całe dnie i noce, masakra może to ta przyjaciółka ketoza tak działa hhahahaha ![]() Czy wiecie że wedłu Dukana miałam zakończyć II fazę 12.09 z 60kg ciała, ale niestety coś chyba nie poszło jak miało Tak więc się rozpisałam jak szalona mery jakaś hahahha Dukanoc, pchły na noc, karaluchy pod poduchy kochane, spadków życzę Wam ja Siostra Sparta
|
#1586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mam nadzieję, że on o tym chociaż wie...?
|
|
|
|
|
#1587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to ja juznie wiem co wolę ![]() takie komplementy czy powściągliwość ![]() ![]() ale tacy sąjuż faceci. mój jest oszczędny w słowach i powiedział oooo brzuszek się zmniejszył i wogóle....
|
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
z czego ten egzamin;> ?
|
#1589 |
|
Raczkowanie
|
Melduje się dzisiaj ze spadkiem -0.4kg
jeszcze tylko 0.7 i bedzie równe -20kg
|
#1590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

a jesz jakieś 3 czy 4 dania z proszku, taz. rozpuszczasz go w wodzie czy jakoś tak... nie pamiętam, generalnie masakra

przed dieta duzo pieklam i nie spotkalam sie jeszcze z duzymi lyzkami x.x

moj TŻ nie dostal pieniedzy za ostatnie zlecenie a ze bylo na czarno to nie moze isc do sadu. od tygodnia siedzi w domu.. do konca miesiaca jakos wyzyjemy, ale w pazdzierniku to ja nie wiem z czego zaplace mieszkanie, jedzenie itp... staz mam do 18.10 i chyba bede musiala wyprowadzic sie do domu rodzinnego do Słupska. bo tesciowa (mieszka 100km stad), ktora ma dom (maly bo maly, ale dom) nas nie moze przyjac bo tesciu nie chce mnie!! bo nigdy nie dam sobie w kasze dmuchac jak sie duren napije i w dyskusje wchodzi 

przez siebie oczywiście pieczone jecie na II czy na III fazie. Bo według Dukana można na III, jeśli tak to dużo z was już jest przy końcu widzę, a ja na samiutkim początku-1 dzień dukania

za to na P działają. Rzadziej niż warzywka, ale jednak