|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Kliwia,
No, na szczęście u mnie "dopiero" 28 idzie
|
#4172 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
![]() Buziaczekk jest - podczytuje nas i z tego co wiem wszystko ok poza twardniejacym brzuszkiem :/ |
|
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze
|
#4174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do przewijaka to właśnie z powodu takich bóli położna poleca osobny przewijak, na którym wszystko jest pod ręką. Mówi, że na tym nakładanym na łóżko dziecko mieści się tylko w pierwszym miesiącu życia a potem często mamy przenoszą się na kanapę i przeciążają kręgosłup schylaniem się. Nie martw się, Ja też nie mam gdzie czegoś takiego postawić i chyba się jednak nie zdecyduję. Mówiła jeszcze coś o bezpieczeństwie maluszka, że wszystko musi być tak blisko, aby młoda mama nie puszczała ani na chwilę dzidziusia. Jeżeli chodzi o naklejki to mam jeszcze drugi pomysł Chcę kupić 3 takie duże plakaty z Kubusiem Puchatkiem i wprawić je w kolorowe ramki a potem powiesić na ścianie.
|
|
#4175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle ze skarpety polecam kazdej w ciagu dnia... by kataru od zmian nie dostac ![]() mialm 3 noc z rzedu nie przespana od 3 nad ranem, zasypiam ok 7 a 5 min po 7 musze wstawac... dzis zostawilam kartke naucycielce w zlobku - wczoraj T,. nie dali miska do spania i plakal a w szafce bvl, o smoczkach dla placzacych dz. pamietaja a o misiu juz nie :/ mimo ze mowilismy, wiec dzis na pismie im napisalam ![]() juz widze jak gadaja o nas ( o mnie i o tż) nie chcielismy przekazywac znowu rano bo babeczka majac 30 dz. nie jest pewnie gotowa wszystko spamietac... a co przeczyta i ma przed soba to inaczej no i jak T, by widzial ze sie z nia gada to pewnie zaczal by plakac a tak buziak papa na rece do pani kartka wreczona i gotowe ehhh wiem ze dobrze zrobilam ale jakos sie przejmuje tym ze beda gadac ze jakas nawiedzona jestem
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na śniadanie ? U mnie jajecznica z pieczarkami
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsza noc ever !
Nigdy jeszcze nie bolala mnie tak glowa, a od niej uszy, kark, szyja i oczodoly - jakas masakra . O 2 wstawalam brac Apap - wczesniej myslalam, ze przespie bol, ale sie nei udalo- raz bylo mi goraco, raz zimno. Naprawde juz myslalam, ze zaraz umre bo cos mi jest zlego.
|
|
|
|
#4178 |
|
Rozeznanie
|
melabn i kliwia
super rzeczy M25 ładne to łózeczko Kootek ja nawet bym nie wpadła na to żeby zostać w szpitalu, po co? dla towarzystwa innym babą? w domu tylko zregenerujesz siły Anecka zdecydowanie mieszkam w Polsce ale mam czas na sklepy, lumpeksy i allegro ![]() Jutro wizyta u lekarza ciągle myślę o płci ![]() co ja zrobię jak powie że będzie chłopak? chyba złapałam zapalenie pęcherza pół nocy nie spałam wypiłam rumianek i czuję się trochę lepiej |
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja w necie pisza ze:
-do 32 tygodnia- co 4 tygodnie, -między 32 a 36 tygodniem- co 2 tygodnie, -powyżej 36 tygodnia-co 1 tydzień. ale watpie by mnie ginka chciala co 2 tygodnie ogladac. zbankrutuje ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- irsin Ty to bidulka jestes trzymaj sie cieplo. |
|
|
|
#4180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Usługi zagraniczne Paczka pocztowa ekonomiczna Cel: Europa (łącznie z Cyprem, całą Rosją i Izraelem) Masa: do 1kg Opłata zasadnicza 56.00 zł Suma 56.00 zł Opłata pobierana w placówce pocztowej może różnić się od wyliczonej. Z uwagi na uwarunkowania lokalne część krajów nie wykonuje wszystkich usług komplementarnych (potwierdzenie odbioru, poste restante itp) lub wprowadza ograniczenia dotyczące wartości listów, co ma wpływ na opłatę pobieraną za przesyłkę wysyłaną do konkretnego kraju. Wszystkie obliczane na tej stronie opłaty mają charakter wyłącznie informacyjny i nie mogą stanowić podstawy do roszczeń finansowych w stosunku do Poczty Polskiej. Podstawa prawna |
|
|
|
|
#4181 |
|
Dragonfly
|
te naklejki z ksiezniczkami sa fajne
ja prawdopodobnie w kaciku dla maluszka namaluje zlote rybki,albo tropikalne motyle heh cos czuje,ze za pare dni bedzie sajgon...jeszcze polowe segmentu musze spakowac,babka tzta tu jedzie(szlag mnie trafi jak kolezanki tu sprowadzi i zamiast mi pomoc to bedzie lazic i zrzedzic)..zapowiedzialam mojemu ze w czwartek wyjezdzam a on "jak to,Ty nigdzie nie pojedziesz,przeciez Ci brzuch twardnieje,a jak cos sie stanie?".A o tym wyjezdze trabie mu od zeszlego tygodnia,ze pojade i juz,bo mam ciezko chora babcie w miescie rodzinnym i chce ja jeszcze zobaczyc,przeciez w 9 miesiacu albo po porodzie juz nie pojade
|
|
#4182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale z powodu przemeblowania nic nie stało na swoim miejscu. Pokój Madzi jest różowy W sumie to jest tam jeszcze nasza sypialnia, ale wiosna będzie już tylko pokoik dziecięcy. Na szczęście wszystkie meble w domu mamy w tym samym stylu i możemy je dowolnie przestawiać. Zazdroszczę cudownego wysypiania się, bo mi się właśnie zaczęły bezsenne noce Do tego dochodzą jeszcze bóle bioder w nocy a siku robię chyba co godzinę
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
M25 Co do naklejek to mi sie bardzo podobaja owieczki. Wyglądają przeslodko nad łózeczkiem dziecka bo jakis czas temu widzialam to na necie jak przegladalam lozeczka to taka dekoracja byla. Tyle ze tam akurat to nie byly naklejki tylko cos bardziej wypukłego jakby male maskoteczki. Poszukam zaraz tego zdjecia to pokaze o co mi chodzi.
O 12 juz ciekne dzisiaj do gin na USG w kolorku, tak jestem ciekawa jak to wyjdzie wszystko |
|
|
|
#4184 |
|
Zadomowienie
|
Mój lekarz to chyba w ogóle nie ma zamiaru oglądać mnie częściej niż raz w miesiącu :/
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w przedszkolu byl jeden dzien na przynoszenie wlasnych zabawek bo: - dzieci je gubily, brudzily i byla rozpacz - przynosily malutkie zabawki, ktore znikaly - przynosily coraz wieksze zabawki jak np. wielkie transofmresy, ktore siegaly mi do uda |
|
|
|
|
#4186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i myślałam żeby na to kupić tą nakładkę ale mówisz tylko do 1 miesiąca życia? to co ja mam zrobić przecież dziecka kłaść nie będę na desce a jak położę kocyk to może zasiusiać i trzeba prać jest coś takiego gumowego ale większego? |
|
|
|
|
#4187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Siły, optymizmu i rzeki mleka życzę )
|
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z obciazeniem kregoslupa si ezgodze, w pokoju T, mielismy full miejsca i molam postawic sobie biurko i przewijak miekki na nim super sprawa, a obok mialam 3 polki na kolkach wiec wszystko pod reka, w biurku byla dodatkowa poleczka i tam trzymalam zapasowe ubranko...ale ciocia ma teraz przewijak na lozeczku - dla mnie za wysoko!! rece bola przy przewijaniu, opatrunkach etc... tyle ze miejsca nie zajmuje za bardzo ale nie zgodze sie ze do 1-go mies. Kama ma teraz 56 cm i jest jeszcze 1/3 przewijaka wolnego - moze zalezy jaki dlugi??? al echyba rozm. robia bardzo podobnie by sie nie zsuwal z lozeczka... |
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4190 |
|
Wtajemniczenie
|
M25 gdzie chodzisz do SR? i jaki szpital wybrałaś?
Ja jestem masakrycznie niewyspana- po pólnocy siku - to juz rytuał, a potem 3 godziny gapienia się w sufit. masakra jakaś.Jeżeli chodzi o wizyty ,to ja nadal mam chodzić co 3 tygodnie, dopiero po 36 tc co 2. No chyba, że zacznie się coś dziać to wtedy częściej
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-09-07 o 09:39 |
|
|
|
#4191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, dzięki
Irsin, ajak z ciśnieniem u Ciebie? Może masz wysokie i stąd ten ból głowy?
|
#4193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc będę mieć wszystko pod ręką tylko właśnie na co kłaść dziecko? kurcze nikt ze znajomych nie mal takiego mebla to teraz mam problem dobrze że nie kupiłam tej zwykłej podkładki znalazłam cos takiego ale jak mi to mała zasika będę codziennie to prać? http://allegro.pl/ikea-mata-do-przew...206915945.html Edytowane przez apoolonia Czas edycji: 2010-09-07 o 09:46 |
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
M25 bardzo ladne lozeczko, moj tz tez chce ciemne, ale nie bedzie pasowac bo meble kupujemy dosc jasne fakt ze z ciemnymi brzegami, ale ja juz mam dosc ciemnych mebli ![]() No i tez chce kupic takie naklejki Podoba mi sie Tweety, ale caly zolty jest a ja mam zolte sciany wiec troche lipa. W ogole wczoraj takie refelksje wieczorne mnie naszly i w sumie nie powinnam miec dola bo dobrze ze wogole mam dosc duzy pokoj i wszystko sie zmiesci.. ALE jest tu TV a ja wieczorami sobie ogladam tv no i tez w dzien jak cos jest.. a jak bedzie tu dziecko to jak bede ogladac. Nie chce zeby bejbik slyszal jakies dzwieki dziwne Bo w ogole chcialabym wychowywac dziecko bez telewizji i nnych takich.. a chodzic do lasu, nad jeziora.. Eh no i zle sie czuje cala jestem obolala a w nocy nie moglam tchu zlapac ![]() co do przewijania, to kolezanki moje przewijaja na lozko po prostu i jakos nic im nie jest..
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-09-07 o 09:44 |
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Mallinka, dziś lepiej się czuję, słonko świeci to mam więcej energii
![]() co do częstego brania na ręce i do łóżka to różne są opinie. Moja koleżanka z pracy (pisałam kiedyś o tym) mówiła mi, bym za Chiny Ludowe nie przyzwyczajała dzieci do tego, bo ona zrobiła ten błąd (jak to nazwała) i przy pierwszym i przy drugim dziecku!! i potem mówiła, że obiad gotowała jedną ręką, bo na drugiej miała dziecko, albo przez pierwsze kilka lat mogła z mężem zapomnieć o jakiś intymnych chwilach, bo spała z dziećmi (mąż spał osobno w sypialni). Moja mama też jest tego samego zdania, mnie często na ręce nie brała i miała ze mną spokój natomiast mój brat miał kolki, płakał przez to dużo no i siłą rzeczy mama nosiła go często, kolki ustąpiły a mój brat niczym mały terrorysta chciał non stop na rękach być noszony![]() my chyba kupimy naklejki z Kubusiem Puchatkiem
|
#4197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musze też optymistycznie spojrzeć natę kwestię Czytałam, że o tym jak przychodzimy ten moment w dużej mierze decyduje nastawienie. Kobiety idą z ogromnym lękiem i opowieściami koleżanek i potem tylko potwierdzają te przeżycia, a przecież każda jest inna i to nie musi być taka trauma.
|
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() SA: np z -ej str material z 2-giej ceratka http://allegro.onet.pl/my-sweet-baby...203318558.html lub cale ceratkowe: http://allegro.onet.pl/6177-miekki-p...202542974.html wpisz w allegro przewijak miękki ![]() ja to bym poloznej zadala pytanie - czy dz. np. 3 mies. majace 68 cm nei zmiesci sie na nim? a pozniej nawet mamy zmieniaja na takim przewijaku pieluszki a nozki dz. wisza... niech da kase i miejsce w pokoju jak rzuca takimi tekstami - mnie to zawsze denerwuje i od razu odgaduje pelna para... rzecz jasna delikatnie ![]() KOOTECZKU przestan tak myslec... to wyrzuty sumienia sie odzywaja bo nie masz go przy sobie... cudnie ze wyszlas bo psychicznie masz moc a i w domu dochodzi czlowiek szybciej do siebie chodzisz do Misia siedzisz przy nim dajesz jedzonko starasz sie - nawet jesli ktos tak pomysli to wiedz ze zrobilas najlepiej pod sloncem dla swojego SLONECZKA a ta osoba jest wyrodna bo nie rozumie. koniec i kropka |
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). No i anstępnego dnia, jak poszli do teściowej na obiad to córeczka do babci mówi, że "wczoraj rodzice w nocy oglądali zły film"
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

No, na szczęście u mnie "dopiero" 28 idzie

Co do rozstepów tez jak narazie nie mam ani jednego
Kupie taki chyba na łóżeczko albo zwykly .
tyle ze skarpety polecam kazdej w ciagu dnia... by kataru od zmian nie dostac 

Do tego dochodzą jeszcze bóle bioder w nocy a siku robię chyba co godzinę