|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Kotek81 dziękuję za informacje
![]() A tak poza tym witam serdecznie nowe mamusie na naszym wątku
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
teraz nie piję na noc, tylko dużo do godz. 20. i pomaga, przesypiam noce. jeżeli do tego masz ciemną barwę moczu, to za mało pijesz. te problemy z nerkami zdarzają sie w ciąży, moja koleżanka mi mówiła, żebym dużo piła, bo ona właśnie miała problemy z nerkami, a zdrowa jak rydz. |
|
|
|
|
#4473 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja nie mam meldunku w wawie ooo a Ty layla z jakich okolic jesteś jak można wiedzieć ?
|
|
|
|
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
no i brzuch mnie zaczal bolec i kluc
![]() ide sie walnac :/ pa ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- kotek 81 powodzenia kochana, daja leki i duuuuuuuuuuuzo pij - caluski |
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech no nic pozostaje mi więcej pić i mieć nadzieję, ze ten mój pseudo-gin jednak się zainteresuje... Nie wiem bo wynik zabrała mi babka z rejestracji a w kartę ciąży nic oprócz białka mi nie wpisała - a ja jakoś nie wczytywałam się w resztę bo zajęłam się tym białkiem - no ale jakby jeszcze coś było nie tak to by chyba też wpisała do karty
|
|
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
mimiskierka, witam
Irsin, 100 lat!!!! dużo zdrowia i krótkiego porodu kotek81, moja mama miała w ciąży problemy z nerkami, jej mocz przypominał kisiel, wyniki średnie, a przyczyną był.... mój brat w brzuszku po prostu uciskał nerki i gorzej pracowały. byłam dziś na badaniach, piłam glukozę, zemdliło mnie trochę ale na szczeście nie padłam. Wynik na czczo 73, a ten po godzinie będę mieć dziś po południu na necie ![]() W laboratorium, gdzie badania robiłam, cały czas wisiała tabliczka, że kobiety w ciaży i z małymi dziećmi mają pierwszenstwo. Dziś zauwazyłam, że zmienili tabliczkę i napisali, że kobiety w widocznej ciąży i małe dzieci wchodzą poza kolejnością (ale dopisek, że co 3 pacjent). A na dole dopisali, że prosi sie o wyrozumiałość pozostałych pacjentów. No pewnie, bo pewnie niejeden moher się burzył ![]() a co do bakterii w moczu, bo ostatnio ktoś coś pisal, że ma, to dziś słyszałam, jak pani laborantka tłumaczyła wzburzonemu pacjentowi, dlaczego może mieć liczne bakterie w moczu. Po pierwsze przy badaniu ogólnym moczu nie bierze się pod uwagę bakterii (bo na to jest inne badanie) i bada się mocz na niewysterylizowanej płytce. Koleś zaczął się burzyć, że wynik w takim razie jest bez sensu i w ogóle, że jak tak moga. A ona na to, że bakterię moga się równiez pojawić, jak przed oddaniem moczu do pojemniczka pacjent nie umył cewki moczowej i jej okolic....no i koleś umilkł i grzecznie podziękował za wyjaśnienie
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Śniło mi się dzisiaj, ze byłam na USG i że Iza zamieniła mi sie w Bartka
|
|
|
|
#4479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Snilo mi sie ze obsikalam sobie spodnie
No a tak po za tym.. Pelnia, my wlasnie trafilismy na Libana jako do ostatniego sklepu bo nie wierzylam ze tam cos znajde.. juz bylismy zdecydowani je tam wziac, pojechalismy tegosamego dnia po kredyt do banku zeby wplacic wlasnie cala kwote, ale TZ znalazl w miedzyczasie na necie duzo taniej jak dla nas te same meble. Na allegro producent sprzedaje ale my poprzez strone internetowa. Juz zamowilismy i beda 400zl taniej a dowoz tylko 70zl, wiec jestesmy 330zl na plusie ![]() A Wy ktore mebelki bierzecie dokladnie? Ide gotowac, bo ojciec drze sie a w ogole to kicham i kicham mam katar i sie zle czuje.. chyba mozna byc przeziebionym w ciazy/?
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
wizytę mam dzisiaj przed 12 tylko, ze mam średnie zaufanie do tego mojego gina - jak miałam za wysoki cukier to tez w ogóle nic nie powiedział, dopiero jak poszłam do innego prywatnie to tamten zlecił mi powtórne badanie i dietę.
No nic zobaczymy, jak mi nic konkretnego nie powie to za kilka dni powtórzę to badanie i jak znowu wyjdzie białko to pójdę do tego drugiego gina... |
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, no pewnie, że można być przeziębionym.
Ale zamiast gotowac ojcu to powinnaś się wygrzać pod kocykiem... Pij herbatę z miodem i cytryna i jedz czosnek
|
#4483 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Głowa do góry !!!! Zamartwianie się dzidzi nie pomoże |
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4485 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
![]() Dodzwoniłam się do szpitala, mam się wstawić 20 września ( na razie idę na jeden dzień ), bo to pierwsza wizyta ( tak wytłumaczyła mi pani), a jak będzie później to okaże się jak mnie pobadają. Przez to wszystko nic mi się nie chce - zamiast cieszyć się "końcówką" ciąży to się zamartwiam i smucę
|
#4486 | |||
|
Rozeznanie
|
Kootekk odżywiaj się kochana, jedz zdrowo i wartościowo dla Michałka, żeby miał dobre mleczko i szybko urósł
Ciotki z wizażu czekają na zdjęcie małego przystojniaka w swoim łóżeczku tak pilnie przygotowanym przez jego dzielną mamusię ![]() Udało Ci się dostać mniejsze ciuszki? Witaj w klubie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mowi ze byl juz zmeczony rzeczywiscie sie naharował wczoraj cały dzień ale jak On to zrobił to ja nie wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------------------------- A mi mój Tymuś dał przespać całą noc Na szczęście się wyspałam
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Irsin wszystkiego dobrego!
Podziel się ciastkami ![]() kretencja, stricte ojcu to ja nie gotiuje, no ale jak ja musze zjesc to i on zje.. nastawilam na zupkę i mam wszystko gdzies Jeny ale sie rozkichalam.. nie mam sil wyjsc do sklepu od wczoraj w domu ciagle siedze tak sie zle czuje Ojciec mowi ze to od lezenia sie zle czuje, ze powinnam sprzatac, gotowac, prasowac, prac i w ogole zajac sie domem bo to WSTYD zeby on mial to robic No nic ale bede musiala wstac i isc do biedronki tak czy siak.
|
#4489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie nowe mamy
Cytat:
![]() Pisałyście o zaparciach i błonniku - że nie zawsze pomaga. Pamiętajcie tylko, że wraz z błonnikiem musicie pić dużo wody (nie herbatek, czy soków), bo inaczej błonnik wzmaga zaparcia. Współczuję takiej znieczulicy w kolejkach i autobusach. Ja jakoś chyba trafiam na samych miłych ludzi, bo przez całą ciążę chyba ze dwa razy tylko stałam w autobusie czy tramwaju. I z reguły ustępują mi miejsca właśnie kobiety po 50-tce. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby jakiś facet starszy ustąpił mi miejsca - jak już facet ustępuje to młody ![]() Pisałyście o wadze. Ja ważę już 90kg ![]() Muszę się pochwalić, że mam prawie całą wyprawkę kupioną Czekamy tylko, aż przyjdzie reszta rzeczy z allegro (w tym łóżeczko). Do kupienia zostały nam jeszcze tylko pieluchy (mam małą paczkę), komoda pod przewijak (bo okazało się, że w pokoiku nie będzie miejsca na przewijak, a łóżeczko jest za szerokie na ten co mamy) i jakieś tam ze 2-3 pierdółki.W tym tygodniu mam w planach spakować torby do szpitala. Choć jakoś mnie leń ogarnął i za nic się nie mogę wziąć ![]() Edit: Ja chodzę do gina już co dwa tygodnie. Ale wydaje mi się, że to przez tę krótką szyjkę macicy.
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2010-09-08 o 10:48 |
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Lutien, super, że wyprawka prawie gotowa
![]() Co do tego tycia, to mnie kolega mówił, że jego żona w ciązy przytyła ponad 20kg, a na zdjęciach kilka miesięcy po porodzie piękna, szczupła kobieta
|
#4491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() lutien a ktory Ty masz tydzien? Gratuluje ja tez sie powoli zbieram na kompletowanie wszystkiego, póki co mam ciuszki, chusteczki, paklanki, 2zabaweczki, kocyk no i wózek a dla siebie 2 piżmydzisiaj sie zmobilizuje i przejże ciuszki ile czego mam ![]() ide poprasować bo mi sterta na sofie leży od paru dni
|
|
#4492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja nie miał byc syn. no ale jest córawcale bym nie płakała hi hi życzę zdrówka |
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja zbieram się do gina - ciekawe co mi powie
![]() Potem jeszcze muszę zawieźć zwolnienie, odebrac młodą ze szkoły i wpaść do zusu więc zajrzę pewnie dopiero po południu. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też wolę ubranka w neutralnych kolorach kupować, na wypadek pomyłki
ale kilka różowych tez mam, a co
|
#4495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie liczę na to, że dotrzymam do 40 tc. Ja już mam większość poprasowane i poprane. I dobrze, że się wcześniej za to zabrałam, bo przez pogodę mi teraz pranie schnie po kilka dni i nei wyrobiłabym się ze wszystkim . Najgorzej się pierze obicia z wózka i fotelika - bo to schnie po tydzień albo i dłużej ![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko ok było
|
|
|
|
|
#4496 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień Doberek
alez wy drukujecie od 17.00 wczoraj do dzisiaj do 10 rano i już 6 stron... no jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie nowy watek założyc Ale dobrze, dobrze, piszcie, ja was lubie czytać taka moja psychopatyczna przypadłośc ;PWitam nowe na forum Jasiowa_babeczka i mimiskierka piszcie piszcie (byle nie za duzo :P ), tu można sie wygadac id ziewczyny zawsze czujne EdziaO; Stokrotka_76; Jasiowa_babeczka; odnosnie seksu, to ja zachodzę w głowę jak to będzie potem, bo mi do III trymestru libido skoczyło w górę, szalelismy w łóżku TŻ-em, oczywiście w miarę mozliwości, a teraz posucha... nic, ciasno... wczoraj było przytulanko, ale wspomagane żelem, bo ciasno i sucho (a wczesniej to cały czas wilgotna łaziłam ) i tęsknię za tymi doznaniami sprzed III trymestru. Mam nadzieję, że to wróci po ciązy...Cytat:
oby tak dalej, wszystko będzie dobrze, my jestesmy z Tobą, nie słuchaj glupich komentarzy, niech ci matczyne serducho podpowiada co robić i tylko jego słuchaj. Dla TŻ-a, wspaniały czlowiek zniego i tak to wyglądac powinno, wspiera cie, kiedy potrzebujesz i jest dla Ciebie, aż zazdroszczę Joanna 131 - czy twój mąż zna p. Musierowić i jej Jeżycjade ![]() ??Kretencja - my tez i osobne konta i haseł nie znamy twardo bronię swojej przestrzeni lubie miec tylko swoje rzeczy hehehe jestem mały samolubek ![]() Sysunia - za USGIrsin - wszystkiego naj, naj, naj heheh Ty tak jak ja Panienka (znak zodiaku) i w ten sam wiek wkroczyłyśmy tylko ja 8 dni temu ![]() Nadrabiam was dalej ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
No ale przezorny zawsze ubezpieczony;] |
||
|
|
|
#4497 |
|
Dragonfly
|
Irsin duzo zdrowia,szczescia i slodyczy
Wrocilam z badan i przy okazji zaszlam do szpitala by sie zapytac o to ubezpieczenie,przez ciaze opieka darmowa a po porodzie moga zaczac naliczac mi koszty za zabiegi nade mna,dzieckiem,wyzywienie itp.jak pojade do babci(tam gdzie jestem zameldowana) to zarejestruje sie od razu w urzedzie pracy i jak beda probowali mnie sciagac do pracy czy cos to bede im slac zwolnienia od gina
|
|
#4498 |
|
Zadomowienie
|
tel. mnie obudzil, ale troche dospalam i brzuch juz nie boli - to chyba przez cappucino... ehh
mimo ze spalam wciaz podswiadomie myslalam o Tosku :/ mam wyrzuty ze go tam daje ale za 3mies bedzie tylko lepiej z moim mysleniem jak juz grzes bedzie... - mam nadzieje ANECKA a no widzisz - ja ci pisalam o Libanie hehe ale tak to jest jak sie pelni nie slucha hihi podaj mi prosze link do str. producenta i link do os. od ktorej przez net zamwiacie ![]() KOTEK 81 pewnie juz w poczekalni czekasz... trzymamy kciuki ! ja o dziwo nie mam zaparc teraz wrecz przeciwnie musze tyleczek smarowac bo od czestego robienia naeet 4-5 razy na dobe ranka mi sie robi... ale mi pomaga czekolada a jak nie to mikstura zalecona od 2 lekarzy: - pare lyzek owsianych platkow - rodzynki - pare orzechow - 1-2 suszone sliwki - i to na co ma sie smak - zalac wrzatkiem, przykryc =- rano zjesc na sniadanko i o dziwo dla mnie pychotka 2 dni takiego jedzonka i ruszam z marsza, a jak was systemy zawodza to siegnijcie poprostu po czopek glicerynowy i po problemie - mozna go stosowac nawet co 2-gi dzien...IDE ROBIC KOPYTKA SEROWE
|
|
|
|
#4499 |
|
Raczkowanie
|
O widzisz Artystka ktoś jednak czasami ma trochę empatii i potrafi ustąpic kobiecie w ciąży miejsca, natomiast w przychodni, że cie nikt nie przepuścił... to akurat mnie nie dziwi... niestety wszędzie tak samo. Ja teraz w 32 tc a ani razu nie doświadczyłam, żeby ktos obcy mnie przepuścił albo ustąpił miejsca ;/
|
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
irsin wszystkiego najlepszego
layla z ta bombonierka dla pielegniarek i lekarzy to masz racje, tak robie i to dziala dziewczyny dzisiaj po połodniu bedziemy kangurowac pani dr mnie dzisiaj pocieszyla, powiedziala ze nie mam sie absolutnie martwic o malego bo one tez sie nie martwia, jedyne co przy nim musza robic to karmic bo glodomorek maly z niego powiedziala ze nie mam tam caly dzien siedziec u malego bo to nic nie da, wystarczy ze rano i wieczorem przyjade mleko odciagnac i go poprzytulac a ani sie obejrze bede go miala w domu tak sie ciesze ze jest wszystko super z malym, az mi lzej na sercu, napisze pozniej wrazenia po przytuleniu mojego skarbka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

a Ty layla z jakich okolic jesteś jak można wiedzieć ?

po prostu uciskał nerki i gorzej pracowały. 

a w ogole to kicham i kicham mam katar i sie zle czuje.. chyba mozna byc przeziebionym w ciazy/? 

Podziel się ciastkami