|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
Ja również postuluje o historie A i E xD
wiecie coo tak sobie przypomniałam o moich planach dot. usa , ze sie nakręciłam i obejrzalam pierwsze dwa odcinki gossip girl <3 kiedys sobie posciagalam wszsystkie czesci satc , 2czesci gg, 2czesci ugly betty a teraz zauważylam że wszystkie seriale dzieją w nyc ^^ boże musze sie pakowac. nie mam pomyslu na prezenty dla hostow ![]() a dla kasi tez wypadaloby cos wziąść ze sobą.. ![]() a problem jest w tym , że NIE MAM POMYSŁU na nic...
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Marty, dla małej kup polskie książeczki
![]() Dla hostów możesz coś słodkiego (no bo co innego?). Chociaż moje słodycze cały czas leżą w szafce. Hostka na diecie, a host nie jada raczej słodkich rzeczy. A mi z jakiego niby powodu? Nie jestem Twoimi hostami, tylko ich byłą już prawie au pair'ką. Możesz przywieźć mi paprykarz Wiecie? Jak kupiłam paprykarz to zjadłam go w dosłownie minutę
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Plywok, ja kupiłam i pasztet
I nawet barszcz Winiary z torebki i do tego pierogi z kapustą i grzybami
|
#3245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
noo dobra to stara paprykarza masz jak w banku ![]() a z rodzicami dalej nie wiem , jak mowisz ze slodycze poszly w odstawke.... uee
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mała śpi, a ja jem truskawki <3 Dzisiaj mi internet nie działał, ale zresetowałam router i działa
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo ladny z resztą ![]() a jakbyscie kiedys przeglądaly ksiazke od historii to jest tam jakas wzmianka a 1wrzesnia otworzyli kregielnie (w ktorej wczoraj bylam) bar jakis no i jakies szkoly tanca wiec sluchajcie zapraszam
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc tak jak mówie może coś z gadżetów miejscowych. i żeby nie było łódź taka duża a rynku to oni nie maja. ale ta ich piotrkowska i te wszystkie knajpy robia też za niezła atrakcja
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Paprykarz
![]() Dziewczyny a ja zaleguje w lozku bo dalej trzyma mnie,i to mocniej,grypa zoladkowa ktora zarazilam sie od hostow ![]() Kurcze taka fajna rodzinka,a trafila na takiego padalca jak ja
|
|
|
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
No wiec była sobie księżniczka o imieniu Ada ... Uwiziona przez smoka w wielkim zamku. Pewnego dnia przybył rycerz E , zabił smoka i uwolnił księżniczka. I żyli długo i szczęśliwie
![]() A tak serio? Na facebpoku jest strona zoosk. Ha odpisalam mu jakieś 20 dni od jego wiadomości 3 dni potem poszłam na małe Party u niego i tak się zaczęło :P
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zadomowienie
|
windy
uuuuu nie nawidze chorować po za domem...a wlasnie jak ktos jest bardzo chory tak ze tylko ma lezec odlogiem w łóżku to kto sie zajmuje dziecmi? musi wrocic do domu? plywok- lenka byla kiedys u mnie w miesccie i widziala rynek na pewno! xD ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
ja bym nie potraafila sie z kims umówić przez internet. no chyba ze z kims bym pisala z rok
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Marty ja tez nie cierpie,mialam nadzieje ze na mnie nie trafi,starszy byl chory w zeszlym tygoniu,host pare dni po nim,hostka w ten weekend,a teraz ja
Ehhh
|
|
|
|
#3254 |
|
Raczkowanie
|
Kurde ale jaja...
Byłam dzisiaj na jednym interwiev, bo potrzebują kogoś do wydawania śniadań w hotelu czy coś.... I w piątek musiałabym iść na trening 2godzinny. Powiedziałam, ze zobacze co da się zrobic (bo gościu wie ze jestem au pair ).Tak więc muszę dzisiaj powiedzieć bambusce ze coś się stało i wracać do PL, jutro musiałabym się wynieść na wieczór jak cos... masakra tyle się ostatnio dzieje, ze sama juz nie wiem co i jak hehe Chce juz miec prace i powoli sie juz wkrecic w jakis system hehe![]() Kurde ciekawa jestem co ona mi powie... ![]() Ruciak to bedziesz spotykac sie z tym gosciem jak wbije do Wawy? Moze on wpadnie do Ciebie w odwiedzinki na kawe i da Ci pieknie napisane referencje hehe ![]() Dziewczyny nie ma czego sie bac spotkan z neta, przeciez kurde to tylko spotkanie, nikt nie kaze od razu isc bog wie gdzie, ale jakies spacerki/ piwka w dzien to chyba nic strasznego hehe do tego najlepiej gdzies gdzie ludzie sa i git
|
|
|
|
#3255 |
|
Wtajemniczenie
|
izunia, ale szybko się to wszytsko dzieje
![]() Ale podziwiam za odwagę, no i trzymam kciuki za rozmowę z hostką i za to żebyś dostała pracę ![]() Dziewczyny, chciałam dzisiaj jechać i zobaczyć dwa Charity Shopy, ale tak leje, że nie wychodzę Eh.
<3 Edytowane przez malenstwo5 Czas edycji: 2010-09-08 o 14:40 |
|
|
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoras z Was sie orientuje w sprawie wysylania paczek z PL do UK ? Siostra chciala mi wyslac 2 pary butow i kurtke, i boje sie, ze poczta polska to gdzies zginie, a paczki ubezpieczyc nie moze do UK...
Pomoze ktos co mogalby wybrac ? W miare taniego, bo nie stac mnie na wydanie 400 zl na przesylke
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
ojp a może zamiast wysyłać paczki podejść do busów kursujących do uk i ich się zapytać czy nie przewożą p[rzesyłek. szybciej i chyba taniej to wyjdzie. jak jechałam do\z włoch to przesyłki były wiezione. i na danym przystanku poprostu była osoba i sobie odbierała tylko przesyłkę.
|
#3258 |
|
Raczkowanie
|
ja bede korzystac z tej firmy niebawem http://www.britport.net/oferta
z tego co szukalam jakichs komentarzy o nich, nie maja negatywnych, ale boje sie i tak boje sie im dam moje nowe ciuszki!:P |
|
|
|
#3259 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nashville jest miastem w którym można się świetnie rozwijać muzycznie, a ja śpiewam i gram ![]() Nie mam na razie ale dzisiaj zapisałam się na kurs i mam nadzieję, że zdam jak najszybciej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do prawa jazdy wypowiedziałam się wcześniej. Plany mam sprecyzowane bo bardzo nie lubię być taką ciągwą co to nie wie co ze sobą zrobić
Gwoli scislosci pisze tutaj z 3 roznych urzadzen i tylko jedno ma polska klawiature ! ![]() Prawo jazdy ! Edytowane przez madzior22 Czas edycji: 2010-09-08 o 17:18 |
|||
|
|
|
#3260 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W sobote takie bylysmy zadowolone z naszych rodzin, a teraz wychodzi szydlo z worka... Moi mnie wkurzaja tylko tym, ze sa tak zapracowani. Prosilam hostke zeby mi napisala zaswiadczenie ze mieszkam z nimi, bo chce sie zapisac do biblioteki i otworzyc konto w banku, a ona miala to zrobic wczoraj. Myslalam ze sobie to wszystko dzis pozalatwiam i bede mogla bilet zabukowac w weekend z nowego konta, ale nie! zapomniala. i watpie, czy dzis trafi do mnie to zaswiadczenie, bo ona dzis pracuje z domu :/laines ja tez tesknie za rodzinka. wczoraj mialam taki kiepski dzien, ze szok Cytat:
moje dzieciaki chodza do prywatnych szkol, ich koledzy i kolezanki maja tak nadziane rodziny ze glowa mala. ich mamuski nie przepracowaly dnia w zyciu, tylko leza i pachna i wymyslaja intrygi i plotkuja. jestem tu dopiero 2 tyg a juz mam troche tego wszystkiego dosyc. z jednej strony suuuper, Richmond, ale z drugiej... ta elitarnosc i bogactwo naokolo troche przytlacza. no to teraz troche o moim bogactwie: siedze wlasnie w pokoju z 3 nowymi parami butow haha, nie, nie zostawiam ich wszystkich, zostawie sobie jedna pare. ciezko mi bylo zdecydowac ktora, ale juz chyba wiem - oddam te najdrozsze. chce jak najszybciej kupic tego lapka a jak ja balerinek nie umiem sobie kupic w normalnej cenie to po prostu smiech :Pwiec stanie chyba na topshopowych ![]() garsc informacji z wczoraj: wczoraj byl potworny dzien do potegi entej. poparzylam sobie reke zelazkiem (mam duza blizne, juz nie boli ale wyglada strasznie :/), potem poszlam po malego do szkoly. mowie mu, ze nie idziemy na plac zabaw bo mokro i zimno jest, a ten 'ja ide!' i sam skrecil na hulajnodze w alejke gdzie jest ten plac. ja wkur*iona ide za nim wolam go. spotkal kolege z au pairka po drodze i wolaja do mnie czy moga isc na plac zabaw. super, mowie: 5 min i idziemy. w polowie pierwszego przejazdu na hulajnodze naokoloc placu zabaw moj maly wywalil sie na betonie. Uderzyl twarza w ziemie. Caly plac zabaw sie zlecial, kobiety z chusteczkami, mezczyzni, wszyscy. Ja spanikowana, on zakrwawiony caly, z nosa ciurkiem leci krew, koszula cala czerwona. Ledwo doszlam do domu z hulajnoga, jego torba szkolna, marynarka, parasolem i w ogole. A w domu potem dostal ladna nauczke od rodzicow za nie sluchanie mnie i zabrali mu hulajnoge. Balam sie ze ja dostane, ale na szczescie nie. Dzis juz sie lepiej od rana zachowywal. lece odebrac mala, maly dzis na tenisie jest wiec go znajomi podrzuca samochodem (mam nadzieje)
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' |
||||
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
iza
![]() ![]() windy- chyba moja babcie zarazilas, bo to samo ma czujesz sie lepiej? hehe, wlasnie. takze wolalabym 'londynski brooklyn'' mam takiego kolege (on w porzadku pod tym wzgledem) chodzil do prywatego liceum. takiego wiecie- drooooogiego. studniowke w jakims dworku robili ![]() i jedyne po czym mozna poznac,ze byl bogaty to to, ze jezdzil codziennie taksowka do szkoly- (szkola dalej troche niz moja.a on mieszka dalej ode mnie. dojazd autobusami (przy krotkim czekaniu) zajmowal ponad 40 min. to sobie wyobrazcie. ale to tylko to. czasem mojego brata do szkoly zabieral. ale jego koledzy ![]() tak mnie to wkurzalo- oni mysleli,ze sa lepsi, bo maja wiecej pieniedzy niz my 'zwykli ludzie' . ale to wzbudzalo tylko moje wspolczucie mama kupila mi gripex
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
a ja lece teraz sciagnac tego "motylka " z dłoni.
zamiast przygotowac sie do wyjazdu mama (mimo braku funduszy) kupila mi taaaakie za***iszcze najeczki , ze szok tymczasem spadam , see ya ;* ps. mam ambitny plan spakowac się dzisiaj ![]() zobaczymy jak to bedzieee
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jakie sa polskie dania, ktore zagraniczne gwiazdy uwielbiaja, jak przyjezdzaja?bo ja nie pamietam, a zawsze w wywiadach mowia.
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
ruciak- zazwyczaj barszcz, pierogi , "schurek" zwany żurkiem
![]() ja wszystkim polecam kluski śląskie
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
madzior22- swietnie. ciesze sie!
widac,ze powaznie sie bierzesz za to (prawko). to ja jestem ciagwa w takim razie, ktora nie wie co z soba zrobic . ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- dzieki marty ![]() fajnie ci,ze masz buty( ale to zabrzmialo powodzenia u lekarza!
|
|
#3266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wiesz, ciągwa ciągwie nie równa
|
|
#3267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
xD to umówmy sie tak : za rok ogarniamy usa ![]() boze slodki. ten wyjazd to teraz akurat najmniej potrzebny. dalej jestem chora (tzn katar i kaszel ale juz cooraz mniej ^^) , mama wydala ponad 100zł na 2x tusze do drukarki (musze jeszcze karte pokladową wydrukowac olaboga) ale razem nie chca współpracowac ja bym sobie poradzila , ale mama to tak mniej poradna jest wiec dobrze ze moj znajomy ze szkoly muzycznej naprawia komputery to teraz co 5min tu lata bo "to nie dziala, tamto nie dziala" chrysteee oczywiscie dalej jestem w powijakach -nic nie spakowane ![]() oczywiscie w domu cierpimy na ubóstwo. (nie pytajcie skad mialam na buty nie mam za co kupic prezenty - ostatnio tez nie mialam, ale poteem sie znalazly. i mowie wam : kocham moja rodzine w tym siebie. takaaa dawka adrenaliny. podniesc komus cisnienie????
|
|
#3268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
we dwoje zawsze raźniej
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Ruciaku drogi jak ja moge poznac jakichs ludzi z Dublina na Fejsie? Jak mam znalezc jakies grupy spolecznosciowe z Dublina?
|
|
|
|
#3270 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

I nawet barszcz Winiary z torebki i do tego pierogi z kapustą i grzybami

uuuuu nie nawidze chorować po za domem...