|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część 7
Cytat:
jakoś kompletnie nie mogę się zebrać;/
|
|
|
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
patusia- suknię musisz zamowić juz ok 6-5 miesięcy przed ślubem-każdy salon ma inne terminy, ale 3 miesiące to zdecydowanie za mało na zamówienie sukni w sezonie ślubnym(no chyba, że znajdziesz taki salon). Nie wiem jaką jesteś osobą-ile zajmie Ci zdecydowanie czy to ta..ale wierz mi to nie jest łatwe. Ja zaczęłam szukać 8 miesięcy przed ślubem i moje poszukiwania trwały 2,5 miesiąca.\
Kochana zespół na weselu jest najważniejszy, dobrze się zastanów nad wyborem-lepiej dopłacić i być zadowolonym, niż zaoszczędzić i mieć chałę.
|
|
#244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do szukania sukienki to 3 miesiące to o wiele za późno, ja musiałam zamówić moją suknie na 5 miesięcy przed ślubem. Zacznij przymierzać wcześniej bo na prawdę długo czasu zazwyczaj z tym schodzi. I polecam mierzenie na tygodniu a nie w sobotę, wtedy jest o wiele mniej ludzi. Ja tak robiłam i często salony były puste Nikt mi nie mówił że mogę przymierzyć np tylko 3 suknie. A tak na marginesie jak ktoś ma możliwość to niech jedzie obejrzeć suknie w Warszawie albo w Krakowie, to w ogóle inna bajka. Nikt wam złego słowa nie powie przy robieniu zdjęć a potem się one bardzo przydadzą. Po zmierzeniu 10 sukni w ciągu jednego dnia człowiek dostaje oczopląsu A po zmierzeniu kolejnych 10 za tydzień nie bardzo pamięta te sprzed dwóch tygodni ![]() C o do mojego wesele zapomniałam napisać że ciasta były z Kurozwęk, ale tort i ciasta które dawałam gościom były z Szarlotki - wszyscy sobie baaardzo je chwalili i ceną bardzo przystępna.
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-09-09 o 09:02 |
||
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można u nich na miejscu spróbować? Zamawiałaś smietanowy czy jakiś inny?
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mój mąż dziś na 20 idzie to pracy także zapraszam serdecznie).Tortu nie możesz u nich spróbować na miejscu, musiałabyś zamówić po prostu jakiś mały do domu.
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-09-09 o 09:45 |
|
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Drogie PM a ile tego tortu trzeba zamówić na wesele dla 120 osób?
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie na targach są chałturnicy jeśli chodzi o fotografów oraz czasem zdarzą się naiwni początkujący na rynku czyli np. ja. Trzy lata temu nie posłuchałem dobrej rady kolegów z forum dla fotografów ślubnych, że szkoda kasy na wystawianie się na targach a lepiej kasę zainwestować w pozycjonowanie w googlach. Teraz zainwestowałem w pozycjonowanie a właściwie sam się go nauczyłem - jestem w pierwszej 10, jeśli chodzi o frazy związane z Tarnowem. Od przyszłego roku biorę się za pozycjonowanie pod Warszawę i Wrocław.Nigdy więcej się nie wystawię swojej firmy na Targach!
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2010-09-09 o 10:01 |
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Liczy się około 10 deko na osobę. Ja na 94 osoby zamówiłam 10 kg i spokojnie zostało dla dzieci na poprawiny i po kawałku do naszego mieszkania, rodziców moich i męża.
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może faktycznie zrobię tak, że zamówię torcik na "wieczór panieński", bo będe tylko coś niewielkiego w domu organizować dla dziewczyn ![]() Jeśli zrobię go 2 października, to w kolejnym tygodniu będę mogła zamówić tort na ślub. ![]() Przewiduje się 100 g na osobę, czy potrzebujesz ok. 12 kg tortu. Chociaż znajomi mieli 20 kg tortu na 120 osób i wszystko zeszło.
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli tort jest dobry to na pewno więcej go pójdzie ale najważniejsze jest kiedy będzie on podawany. Na pewno więcej go pójdzie jeśli będzie po obiedzie (tak jak u mnie) jako deser. Po oczepinach na pewno o wiele mniej, ludzie są już najedzeni, wypili alkohol i na tort mają mniejszą ochotę.
|
#253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to siądą i wciągną cały obiad, a tak jak się odczeka te 2 godiznki to spalą na parkiecie i wsuną torcik ![]() Ja nawet nie wiem ile nam poszło teog tortu - mieliśmy 3 piętra i to najmniejsze dostaliśmy do domu pani mowila ze tego napoczętego nam nie da czyli musialo pojsc tak to średnie piętro i najniższe pewnie w części ![]() NIe ma co dawać koło pólnocy bo ludzie raz że najedzeni, dwa że napici a trzy .. kto to takie słodkie o takich porach jada ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- na 120 osób spokojnie weź 11 kg i jeszcze Ci zostanie - nie wszyscy jedzą torta ot i całą filozofia ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
tak jak pisałam wyzej brakowało mi ofert drukarni, kwiaciarni i wizazystek.. o fotografach nie wspomne bo ja swojego to juz miałam zaklepanego jeszcze przed zaręczynami ![]() Jeśli ktoś tak kompletnie na zielono idzie na targi.. nic ciekawego nie wyniesie.. choć ok jest jedna rzecz, po którą poszliśmy dizeki targom: strój mojego TZ był ze sklepu na Hipotecznej ale to nei wszystkim pasuje do że tak powiem koncepcji bo oni tma sprzedaja fraki, surduty, i takie różne.. kupienie tam najnormalniejszej marynarki graniczy nieomal z cudem.. ale nie powiem.. my przy zakupie surdutu dostaliśmy od razu ofertę przerobienia go na normalną marynarkę... i panie robią przeróbki krawieckie w cenie (skracanie, zwężanie, taliowanie) Troche są zakręcone ale no hmm ok były na targach i ja je polecam
|
|||
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Firmach foto i video nie będę pisał ... już było nie raz na wizazu a w tym wątku chyba ze dwa razy. A koszty wystawienia się na targach nie są wcale tak duże, tylko po prostu szkoda czasu i pieniędzy. Moje targi się zwróciły bo miałem z nich jednego klienta, który na pewno by mnie w inny sposób nie znalazł.
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak najbardziej również najprostsze klasyczne marynarki. Do wyboru, do koloru.
|
|
|
#256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale taki naprawdę dobry.
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tej branży najważniejszy jest marketing, znam fotografa, który bierze ponad 3 tyś. zł za najtańszą opcję a zdjęcia robi słabe i klientów ma od groma. A wszystko to dlatego, że ma super podejście do klienta umie go "zaczarować", porobił sobie śluby i plenery ślubne(jakościowo kiepściutkie) w różnych zakątkach świata i się PM wydaje (tym co mają kasę a się na zdjęciach nie znają) że to super fotograf. Jego klienci są właśnie z Targów i z polecenia. Oczywiście jak się dojdzie do pewnego poziomu rozpoznawalności to potem tylko zdjęcia się liczą. Już nie długo mój kolega wróci na rynek bo mu marketingowo pomogę, On mi kiedyś bardzo pomógł finansowo to mam okazję się odwdzięczyć.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2010-09-09 o 11:12 |
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
Lowczyni świetna relacja, pięknie wyglądałaś, a szczęście aż tryska z Twoich oczu
Dużo Miłości życzę |
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie i tak najbardziej rozbroil profesjonalizm naszego fotografa robił nam sesje w stadzie komarów.. my wszyscy poopsikiwani roznymi specyfikami .. proponowalismy mu ale on uparcie ze nie on nie potrzebuje .. i doprowadzał nas wszystkich do łez zabawnym sposobem odganiania się od komarów... prawie płakałam ze śmiechu.. uczulił nas ze gdyby było dużo komarów to odkłądamy sesje bo wyjda zdjecia nieostre (on sie ogania albo my sie odganiamy) ale ze no my musielismy ise uzbroic w arsenal odganiaczy no to biedak nie mial wyboru tylko musial pstrykac.. smiech na sali (na plenerze znaczy) |
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ultrathon.pl/
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny proszę Was o polecenie mi jakiegoś fajnego zespołu, który dobrze zabawi, pożartuje i zaśpiewa i w miarę przystępnej cenie. Potrzebuje na 4 czerwca 2011. Obdzwoniłam chyba z 30 zespołów i większość jest zajęta. Jestem umówiona z 2 zespołami na sobotę ale nic o nich nie wiem. Numery mam z anonsów. Proszę o pomoc.
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Wesel odbędzie się w sali w Tumlinie Podgród. Nie wymienię Ci wszystkich zespołów bo sama ich nie pamiętam. Jak podacie jakieś namiary to wtedy skojarzę czy dzwoniłam czy nie.
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
A mogę prosić o jakieś namiary na ten zespół np. strona www, tel.
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Na tek stronie nic nie jest napisane że grają na weselach. Czy wiesz może jak się cenią? Wysłałem do nich maila
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Ja na 115 osób chciałam zamowić 12 kg tortu, ale Pan w Szarlotce powiedział, że 9 kg wystarczy i jeszcze nam zostanie i faktycznie tak było-najmniejsze piętro zostało( z 3)
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.

Ale może w tym roku się trochę przyłożą po zeszłorocznym niewypale