Panny Młode Kielce - część 7 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-09, 07:23   #241
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode Kielce - część 7

Cytat:
Napisane przez eska_ Pokaż wiadomość
Lowczyni wyglądałaś zjawiskowo! gratulacje i cieszę się że wszystko się udało (mimo małych niedogodności). Bardzo fajnie czytało się Twoją relację, dla mnie mogłaby być jeszcze dłuższa
widzę, że PMki na 2011 ostro wzięły się za szukanie sukienek...ależ mi się nie chce
Mi też... jakoś kompletnie nie mogę się zebrać;/
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 07:41   #242
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
w tamtym roku targi ślubne to jakaś porażka była (byłam przy okazji wizażowania do offashion) , nic tam ciekawego nie znajdziesz
Zeszłoroczne targi to była kompletna porażka Ale może w tym roku się trochę przyłożą po zeszłorocznym niewypale
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 08:03   #243
srubka87
Zadomowienie

patusia- suknię musisz zamowić juz ok 6-5 miesięcy przed ślubem-każdy salon ma inne terminy, ale 3 miesiące to zdecydowanie za mało na zamówienie sukni w sezonie ślubnym(no chyba, że znajdziesz taki salon). Nie wiem jaką jesteś osobą-ile zajmie Ci zdecydowanie czy to ta..ale wierz mi to nie jest łatwe. Ja zaczęłam szukać 8 miesięcy przed ślubem i moje poszukiwania trwały 2,5 miesiąca.\
Kochana zespół na weselu jest najważniejszy, dobrze się zastanów nad wyborem-lepiej dopłacić i być zadowolonym, niż zaoszczędzić i mieć chałę.
Stary 2010-09-09, 08:50   #244
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia1987 Pokaż wiadomość
choć czekam na targi ślubne bo może tam coś innego wpadnie mi w oko chodzi mi o fotografa...nio ale zobaczymy...
mam pytanie ile wcześniej najlepiej zacząć szukać sukienki?ja myśle tak 3 miesiące?
Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
Zeszłoroczne targi to była kompletna porażka Ale może w tym roku się trochę przyłożą po zeszłorocznym niewypale
Zgadzam się z poprzedniczkami nie licz na targi, bo te rok temu były bardzo kiepskie.
Co do szukania sukienki to 3 miesiące to o wiele za późno, ja musiałam zamówić moją suknie na 5 miesięcy przed ślubem. Zacznij przymierzać wcześniej bo na prawdę długo czasu zazwyczaj z tym schodzi. I polecam mierzenie na tygodniu a nie w sobotę, wtedy jest o wiele mniej ludzi. Ja tak robiłam i często salony były puste Nikt mi nie mówił że mogę przymierzyć np tylko 3 suknie.
A tak na marginesie jak ktoś ma możliwość to niech jedzie obejrzeć suknie w Warszawie albo w Krakowie, to w ogóle inna bajka. Nikt wam złego słowa nie powie przy robieniu zdjęć a potem się one bardzo przydadzą. Po zmierzeniu 10 sukni w ciągu jednego dnia człowiek dostaje oczopląsu A po zmierzeniu kolejnych 10 za tydzień nie bardzo pamięta te sprzed dwóch tygodni

C o do mojego wesele zapomniałam napisać że ciasta były z Kurozwęk, ale tort i ciasta które dawałam gościom były z Szarlotki - wszyscy sobie baaardzo je chwalili i ceną bardzo przystępna.

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2010-09-09 o 09:02
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:14   #245
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez eska_ Pokaż wiadomość
widzę, że PMki na 2011 ostro wzięły się za szukanie sukienek...ależ mi się nie chce
Nie tylko Tobie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:29   #246
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość

C o do mojego wesele zapomniałam napisać że ciasta były z Kurozwęk, ale tort i ciasta które dawałam gościom były z Szarlotki - wszyscy sobie baaardzo je chwalili i ceną bardzo przystępna.
No właśnie... ten tort smaczny?
Można u nich na miejscu spróbować? Zamawiałaś smietanowy czy jakiś inny?

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:43   #247
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
No właśnie... ten tort smaczny?
Można u nich na miejscu spróbować? Zamawiałaś smietanowy czy jakiś inny?
Tort i ciasta przepyszne (za tort płacisz 30 zł za kg a za ciasta 15 zł-niezależnie od rodzaju). Tort zamówiliśmy śmietanowy z wiśniami ale biszkopt był ciemny (z dodatkiem kakaa). Ładnie się wszystko prezentowało. Szkoda że dopiero we wtorek u mnie będziesz bo został mi kawałek, jak masz ochotę to wskocz i spróbuj (mój mąż dziś na 20 idzie to pracy także zapraszam serdecznie).Tortu nie możesz u nich spróbować na miejscu, musiałabyś zamówić po prostu jakiś mały do domu.

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2010-09-09 o 09:45
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:46   #248
miuzziker
Raczkowanie

Drogie PM a ile tego tortu trzeba zamówić na wesele dla 120 osób?
miuzziker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:55   #249
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia1987 Pokaż wiadomość
Lowczyni piękna relacja

Nio ja narazie chodzę po weselach wszystko już mam załatwione choć czekam na targi ślubne bo może tam coś innego wpadnie mi w oko chodzi mi o fotografa...nio ale zobaczymy...
co do zespołu nadal będę szukała..bo po waszych opiniach na ten temat nie mogę spać
mam pytanie ile wcześniej najlepiej zacząć szukać sukienki?ja myśle tak 3 miesiące?

Z fotografem możesz sobie dać spokój jeśli chodzi o targi.
Generalnie na targach są chałturnicy jeśli chodzi o fotografów oraz czasem zdarzą się naiwni początkujący na rynku czyli np. ja.

Trzy lata temu nie posłuchałem dobrej rady kolegów z forum dla fotografów ślubnych, że szkoda kasy na wystawianie się na targach a lepiej kasę zainwestować w pozycjonowanie w googlach.

Teraz zainwestowałem w pozycjonowanie a właściwie sam się go nauczyłem - jestem w pierwszej 10, jeśli chodzi o frazy związane z Tarnowem. Od przyszłego roku biorę się za pozycjonowanie pod Warszawę i Wrocław.
Nigdy więcej się nie wystawię swojej firmy na Targach!

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2010-09-09 o 10:01
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:57   #250
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miuzziker Pokaż wiadomość
Liczy się około 10 deko na osobę. Ja na 94 osoby zamówiłam 10 kg i spokojnie zostało dla dzieci na poprawiny i po kawałku do naszego mieszkania, rodziców moich i męża.
Stary 2010-09-09, 10:00   #251
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Tort i ciasta przepyszne (za tort płacisz 30 zł za kg a za ciasta 15 zł-niezależnie od rodzaju). Tort zamówiliśmy śmietanowy z wiśniami ale biszkopt był ciemny (z dodatkiem kakaa). Ładnie się wszystko prezentowało. Szkoda że dopiero we wtorek u mnie będziesz bo został mi kawałek, jak masz ochotę to wskocz i spróbuj (mój mąż dziś na 20 idzie to pracy także zapraszam serdecznie).Tortu nie możesz u nich spróbować na miejscu, musiałabyś zamówić po prostu jakiś mały do domu.
Agnieszko, bardzo dziękuję, ale nie będę Ci robić problemu
Może faktycznie zrobię tak, że zamówię torcik na "wieczór panieński", bo będe tylko coś niewielkiego w domu organizować dla dziewczyn
Jeśli zrobię go 2 października, to w kolejnym tygodniu będę mogła zamówić tort na ślub.

Cytat:
Przewiduje się 100 g na osobę, czy potrzebujesz ok. 12 kg tortu.
Chociaż znajomi mieli 20 kg tortu na 120 osób i wszystko zeszło.

o
Stary 2010-09-09, 10:07   #252
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Przewiduje się 100 g na osobę, czy potrzebujesz ok. 12 kg tortu. Chociaż znajomi mieli 20 kg tortu na 120 osób i wszystko zeszło.
Jeśli tort jest dobry to na pewno więcej go pójdzie ale najważniejsze jest kiedy będzie on podawany. Na pewno więcej go pójdzie jeśli będzie po obiedzie (tak jak u mnie) jako deser. Po oczepinach na pewno o wiele mniej, ludzie są już najedzeni, wypili alkohol i na tort mają mniejszą ochotę.
Stary 2010-09-09, 10:32   #253
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Jeśli tort jest dobry to na pewno więcej go pójdzie ale najważniejsze jest kiedy będzie on podawany. Na pewno więcej go pójdzie jeśli będzie po obiedzie (tak jak u mnie) jako deser. Po oczepinach na pewno o wiele mniej, ludzie są już najedzeni, wypili alkohol i na tort mają mniejszą ochotę.
u mnie tort był o 22 można go podać jako deser zaraz po obiedzie albo odczekać (tka jak my to zrobilismy) po obiedzie tam np z dwie godzinki, żeby goście spróbowali na parkiecie spali ten obiad... wiadomo, że jak są głodni po całym dniu czekania to siądą i wciągną cały obiad, a tak jak się odczeka te 2 godiznki to spalą na parkiecie i wsuną torcik
Ja nawet nie wiem ile nam poszło teog tortu - mieliśmy 3 piętra i to najmniejsze dostaliśmy do domu pani mowila ze tego napoczętego nam nie da czyli musialo pojsc tak to średnie piętro i najniższe pewnie w części
NIe ma co dawać koło pólnocy bo ludzie raz że najedzeni, dwa że napici a trzy .. kto to takie słodkie o takich porach jada

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Z fotografem możesz sobie dać spokój jeśli chodzi o targi.
Generalnie na targach są chałturnicy jeśli chodzi o fotografów oraz czasem zdarzą się naiwni początkujący na rynku czyli np. ja.

Trzy lata temu nie posłuchałem dobrej rady kolegów z forum dla fotografów ślubnych, że szkoda kasy na wystawianie się na targach a lepiej kasę zainwestować w pozycjonowanie w googlach.

Teraz zainwestowałem w pozycjonowanie a właściwie sam się go nauczyłem - jestem w pierwszej 10, jeśli chodzi o frazy związane z Tarnowem. Od przyszłego roku biorę się za pozycjonowanie pod Warszawę i Wrocław.
Nigdy więcej się nie wystawię swojej firmy na Targach!
Emir.. wszystko zalezy od targów.. w Kielcach w zeszłym roku największe stoiska miały dwie kieleckie firmy fot+wideo ... nawet co zabawne zrobili promocję: wylosujemy Cię to dostaniesz za darmo plener gdzieś tam za granicą ale, ze cena cąłej usługi była kolosalna no to ja się im nie dizwię ze było ich stać na takie wystawienie... ale fakt jest fakt.. na tych naszych kieleckich targach nic ciekawego nie ma... Zamiast firm robiacych zaproszenia na papierze czerpanym dostałam stos ulotek dot. sukien ślubnych .. niby ślubne nio to ok.. ale w zasadzie suknie to wszyscy wiedzą gdzie jakie są a kwiaciarnie(nie wiem czy była jedna choć), samochody (byłymoże ze 2 w zeszłym roku) wizażystki (mejkapistki, pazrurki, fryzjerki- nie było nic poza coco).. szkoda w ogóle kasy na takie coś iść i tak móięto świadomie będąc na 2 edycjach

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
na 120 osób spokojnie weź 11 kg i jeszcze Ci zostanie - nie wszyscy jedzą torta ot i całą filozofia

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
szczerze wątpie... normalnych=małych przedsiębiorców z Kielc nie stać na wykupienie tam miejscówki i zorganizowanie porządnej wystawy - tak jak pisałam wyzej i szczerze potwierdze to co dziewczyny pisza zeszłoroczne targi były klapą na całej linii.. Ci modele z bozej łąski .. miny w tych strojach mieli jakby im ktoś za karę kazął chodzić w tych strojach... Propozycje fryzur od coco.. totalna porażka... samochód limuzyna na podwoziu od hammera .. no nie no kto w Kielcach pójdize na takie coś

tak jak pisałam wyzej brakowało mi ofert drukarni, kwiaciarni i wizazystek.. o fotografach nie wspomne bo ja swojego to juz miałam zaklepanego jeszcze przed zaręczynami
Jeśli ktoś tak kompletnie na zielono idzie na targi.. nic ciekawego nie wyniesie.. choć ok jest jedna rzecz, po którą poszliśmy dizeki targom: strój mojego TZ był ze sklepu na Hipotecznej ale to nei wszystkim pasuje do że tak powiem koncepcji bo oni tma sprzedaja fraki, surduty, i takie różne.. kupienie tam najnormalniejszej marynarki graniczy nieomal z cudem.. ale nie powiem.. my przy zakupie surdutu dostaliśmy od razu ofertę przerobienia go na normalną marynarkę... i panie robią przeróbki krawieckie w cenie (skracanie, zwężanie, taliowanie) Troche są zakręcone ale no hmm ok były na targach i ja je polecam
Stary 2010-09-09, 10:45   #254
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość

Emir.. wszystko zalezy od targów.. w Kielcach w zeszłym roku największe stoiska miały dwie kieleckie firmy fot+wideo ... nawet co zabawne zrobili promocję: wylosujemy Cię to dostaniesz za darmo plener gdzieś tam za granicą ale, ze cena cąłej usługi była kolosalna no to ja się im nie dizwię ze było ich stać na takie wystawienie... ale fakt jest fakt.. na tych naszych kieleckich targach nic ciekawego nie ma...
Na każdych targach jest tak samo bo koledzy przerabiali już Kraków, Warszawę, Wrocław, Poznań itd. - ja mam przerobiony Tarnów.

O Firmach foto i video nie będę pisał ... już było nie raz na wizazu a w tym wątku chyba ze dwa razy.

A koszty wystawienia się na targach nie są wcale tak duże, tylko po prostu szkoda czasu i pieniędzy. Moje targi się zwróciły bo miałem z nich jednego klienta, który na pewno by mnie w inny sposób nie znalazł.
Stary 2010-09-09, 10:47   #255
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak pisałam wyzej brakowało mi ofert drukarni, kwiaciarni i wizazystek.. o fotografach nie wspomne bo ja swojego to juz miałam zaklepanego jeszcze przed zaręczynami
Jeśli ktoś tak kompletnie na zielono idzie na targi.. nic ciekawego nie wyniesie.. choć ok jest jedna rzecz, po którą poszliśmy dizeki targom: strój mojego TZ był ze sklepu na Hipotecznej ale to nei wszystkim pasuje do że tak powiem koncepcji bo oni tma sprzedaja fraki, surduty, i takie różne.. kupienie tam najnormalniejszej marynarki graniczy nieomal z cudem.. ale nie powiem.. my przy zakupie surdutu dostaliśmy od razu ofertę przerobienia go na normalną marynarkę... i panie robią przeróbki krawieckie w cenie (skracanie, zwężanie, taliowanie) Troche są zakręcone ale no hmm ok były na targach i ja je polecam
Na Hipotecznej? Masz na myśli Pawis?
Jak najbardziej również najprostsze klasyczne marynarki. Do wyboru, do koloru.

o
Stary 2010-09-09, 10:51   #256
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Na Hipotecznej? Masz na myśli Pawis?
Jak najbardziej również najprostsze klasyczne marynarki. Do wyboru, do koloru.
Pawis Pawis .. mnie waliły po oczach te surduty i inne takie, a fakt, szukałam dla TZ długiej marynarki a nie takiego zwykłago garniaka ... ale to ja i moje zboczeństwa

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Na każdych targach jest tak samo bo koledzy przerabiali już Kraków, Warszawę, Wrocław, Poznań itd. - ja mam przerobiony Tarnów.

O Firmach foto i video nie będę pisał ... już było nie raz na wizazu a w tym wątku chyba ze dwa razy.

A koszty wystawienia się na targach nie są wcale tak duże, tylko po prostu szkoda czasu i pieniędzy. Moje targi się zwróciły bo miałem z nich jednego klienta, który na pewno by mnie w inny sposób nie znalazł.
a co do kosztów to wiem jakie są bo mój tato kiedys też swoja firmę reklamował na targach(ale nie ślubnych) ... niby ok bo znajdują się ludzie zawsze, którzy by Cię inaczej nei znaleźli.. ale szlag człowieka trafia jak tak przeleci CI stado ludzików weźmie te 50 ulotek a z tego zadzwoni do Ciebie moze z 3 -4 osoby :/ i ok niby reklama dźwignia handlu i trzeba się na takie cos naszykować.. ale przysięgam.. nigdy więcej takich bzdur....
Stary 2010-09-09, 10:52   #257
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem zdania, że naprawdę dobry fotograf nie potrzebuje targów i wystaw. Klientów zawsze będzie miał.
Ale taki naprawdę dobry.

o
Stary 2010-09-09, 11:08   #258
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem zdania, że naprawdę dobry fotograf nie potrzebuje targów i wystaw. Klientów zawsze będzie miał.
Ale taki naprawdę dobry.
ja swojego miałam z wesela przyjaciół w 2006 roku. a nasze zaręczyny były w 2008.. więc sama widzisz.. nie potrzeba mu było targów.. inna sprawa, że gdy skończył robić fotki gościom podszedł do nas i mówi: macie młodzi płytka reklamowa dla Was może się nada kiedyś i uwierzcie.. nadała się .. także każdemu fotografowi polecam.. rozda na weselu wśród młodych ludzi kilka płyt i na pewno znajdzie się klientela(inna sprawa, że sama praca na weselu też przysparza mu klientów z pewnością) .. z tego wesela w 2006 roku na pewno facet miał jeszcze jedną parę.. co prawda też po rodzinie .. no ale jednak
Stary 2010-09-09, 11:09   #259
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Ale taki naprawdę dobry.
Mój kolega był super fotografem i sukcesu nie odniósł. Wygrał wiele konkursów, zrobił kilka ślubów m.in. mojej siostrze. Robił dużo słabszym sprzętem bo było to 5 lat temu a moim fotkom daleko do jego zdjęć. Po prostu nie umiał się odpowiednio zareklamować - ja umiem i klientów mam

W tej branży najważniejszy jest marketing, znam fotografa, który bierze ponad 3 tyś. zł za najtańszą opcję a zdjęcia robi słabe i klientów ma od groma. A wszystko to dlatego, że ma super podejście do klienta umie go "zaczarować", porobił sobie śluby i plenery ślubne(jakościowo kiepściutkie) w różnych zakątkach świata i się PM wydaje (tym co mają kasę a się na zdjęciach nie znają) że to super fotograf. Jego klienci są właśnie z Targów i z polecenia.

Oczywiście jak się dojdzie do pewnego poziomu rozpoznawalności to potem tylko zdjęcia się liczą.

Już nie długo mój kolega wróci na rynek bo mu marketingowo pomogę, On mi kiedyś bardzo pomógł finansowo to mam okazję się odwdzięczyć.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2010-09-09 o 11:12
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 11:12   #260
vaayola
Raczkowanie

Lowczyni świetna relacja, pięknie wyglądałaś, a szczęście aż tryska z Twoich oczu Dużo Miłości życzę
vaayola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 11:22   #261
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój kolega był super fotografem i sukcesu nie odniósł. Wygrał wiele konkursów, zrobił kilka ślubów m.in. mojej siostrze. Robił dużo słabszym sprzętem bo było to 5 lat temu a moim fotkom daleko do jego zdjęć. Po prostu nie umiał się odpowiednio zareklamować - ja umiem i klientów mam

W tej branży najważniejszy jest marketing, znam fotografa, który bierze ponad 3 tyś. zł za najtańszą opcję a zdjęcia robi słabe i klientów ma od groma. A wszystko to dlatego, że ma super podejście do klienta umie go "zaczarować", porobił sobie śluby i plenery ślubne(jakościowo kiepściutkie) w różnych zakątkach świata i się PM wydaje (tym co mają kasę a się na zdjęciach nie znają) że to super fotograf. Jego klienci są właśnie z Targów i z polecenia.

Oczywiście jak się dojdzie do pewnego poziomu rozpoznawalności to potem tylko zdjęcia się liczą.

Już nie długo mój kolega wróci na rynek bo mu marketingowo pomogę, On mi kiedyś bardzo pomógł finansowo to mam okazję się odwdzięczyć.
śmiesza mnie dziewczyny ktorym sie wydaje ze byle fotograf im zrobi "artystyczna" sesje we wodzie, czy tam bog wie gdzie.. takie niby inne ale no sorry co w nich pieknego.. takie foty we wodzie robi raczje ktos kto na prawde ma wprawe w robieniu czegos takiego wie jaki efekt wyjdize a nie byle kto..a czasem jak sie patrzy na te zdjecia to ło matko :/
mnie i tak najbardziej rozbroil profesjonalizm naszego fotografa
robił nam sesje w stadzie komarów.. my wszyscy poopsikiwani roznymi specyfikami .. proponowalismy mu
ale on uparcie ze nie on nie potrzebuje .. i doprowadzał nas wszystkich do łez zabawnym sposobem odganiania się od komarów... prawie płakałam ze śmiechu..
uczulił nas ze gdyby było dużo komarów to odkłądamy sesje bo wyjda zdjecia nieostre (on sie ogania albo my sie odganiamy) ale ze no my musielismy ise uzbroic w arsenal odganiaczy no to biedak nie mial wyboru tylko musial pstrykac.. smiech na sali (na plenerze znaczy)
Stary 2010-09-09, 11:41   #262
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
śmiesza mnie dziewczyny ktorym sie wydaje ze byle fotograf im zrobi "artystyczna" sesje we wodzie, czy tam bog wie gdzie.. takie niby inne ale no sorry co w nich pieknego.. takie foty we wodzie robi raczje ktos kto na prawde ma wprawe w robieniu czegos takiego wie jaki efekt wyjdize a nie byle kto..a czasem jak sie patrzy na te zdjecia to ło matko :/
mnie i tak najbardziej rozbroil profesjonalizm naszego fotografa
robił nam sesje w stadzie komarów.. my wszyscy poopsikiwani roznymi specyfikami .. proponowalismy mu
ale on uparcie ze nie on nie potrzebuje .. i doprowadzał nas wszystkich do łez zabawnym sposobem odganiania się od komarów... prawie płakałam ze śmiechu..
uczulił nas ze gdyby było dużo komarów to odkłądamy sesje bo wyjda zdjecia nieostre (on sie ogania albo my sie odganiamy) ale ze no my musielismy ise uzbroic w arsenal odganiaczy no to biedak nie mial wyboru tylko musial pstrykac.. smiech na sali (na plenerze znaczy)
A propos komarów najlepszy dostępny środek testowany przez kolegów od fotografii przyrody(czasem po kilka godz. sterczą w wodzie, żeby ustrzelić jedno zdjęcie ptaszkowi)

http://www.ultrathon.pl/
Stary 2010-09-09, 11:50   #263
miuzziker
Raczkowanie

Dziewczyny proszę Was o polecenie mi jakiegoś fajnego zespołu, który dobrze zabawi, pożartuje i zaśpiewa i w miarę przystępnej cenie. Potrzebuje na 4 czerwca 2011. Obdzwoniłam chyba z 30 zespołów i większość jest zajęta. Jestem umówiona z 2 zespołami na sobotę ale nic o nich nie wiem. Numery mam z anonsów. Proszę o pomoc.
Stary 2010-09-09, 11:54   #264
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny proszę Was o polecenie mi jakiegoś fajnego zespołu, który dobrze zabawi, pożartuje i zaśpiewa i w miarę przystępnej cenie. Potrzebuje na 4 czerwca 2011. Obdzwoniłam chyba z 30 zespołów i większość jest zajęta. Jestem umówiona z 2 zespołami na sobotę ale nic o nich nie wiem. Numery mam z anonsów. Proszę o pomoc.
napisz do kogo dzwoniłąs bo ja k30 zespolow obdzownilas ot nei wiem cy cos zostalo do polecenia i do jakiej sali powiedz mi ??
Stary 2010-09-09, 12:02   #265
miuzziker
Raczkowanie

Wesel odbędzie się w sali w Tumlinie Podgród. Nie wymienię Ci wszystkich zespołów bo sama ich nie pamiętam. Jak podacie jakieś namiary to wtedy skojarzę czy dzwoniłam czy nie.
Stary 2010-09-09, 12:07   #266
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Wesel odbędzie się w sali w Tumlinie Podgród. Nie wymienię Ci wszystkich zespołów bo sama ich nie pamiętam. Jak podacie jakieś namiary to wtedy skojarzę czy dzwoniłam czy nie.
polecam panaceum stąporków 5 osob w tym super wokalistka...
Stary 2010-09-09, 12:17   #267
miuzziker
Raczkowanie

A mogę prosić o jakieś namiary na ten zespół np. strona www, tel.
Stary 2010-09-09, 12:18   #268
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
A mogę prosić o jakieś namiary na ten zespół np. strona www, tel.
www a jak tam coś tego to powiedz ze kolezanka miala wesele w sobkowie w czerwcu w tym roku i sle pozdrowienie

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2010-09-09 o 12:19
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 12:23   #269
miuzziker
Raczkowanie

Na tek stronie nic nie jest napisane że grają na weselach. Czy wiesz może jak się cenią? Wysłałem do nich maila
Stary 2010-09-09, 12:24   #270
srubka87
Zadomowienie

Ja na 115 osób chciałam zamowić 12 kg tortu, ale Pan w Szarlotce powiedział, że 9 kg wystarczy i jeszcze nam zostanie i faktycznie tak było-najmniejsze piętro zostało( z 3)

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości