Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-09, 22:01   #2131
arne84
Raczkowanie

GG do arne84
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
w musztardowym powiadasz

no witaj na forum tescik zrobiony jak widac na zalaczonym obrazku a jak tam wiedza ksiazkowa?

Systematycznie uzupełniana
arne84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 22:10   #2132
Konczita
Zakorzenienie

duk duk ...
śpieszę zameldować, że zaliczyłam spadek ... ale nie pamietam czy - 200 czy - 300 ... taki zakręcony dzień był ....
Gratuluję wszystkim spadeczków

co do wymiany zdań na temat inteligencji to wydaje mi się że nie ten wątek - tu raczej o dukanie prosimy ... szkoda postów na taką wymianę, a konflikty nie są miło odbierne bo czytając te docinki odebrałam tylko, że jakaś niemiła atmosfera się robi między stronami a także między tymi które tylko z boku są ... więc sekciary czy też nie sekciary kolejne wymiany na PW a lukrecja, Olcia i Emilka to przecież do rany przyłóż

to tyle ode mnie - swoje wydukać musiałam ....

laseczki oblałam 1 z 8 egzaminów no jakaś porażka, muszę zdawać poprawkę ale do końca zostało nam jeszcze 3 bo łącznie jest ich 11 ... zła jestem jak czort ... no cholera ... i zjadłam hod-doga ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 22:23   #2133
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
duk duk ...
śpieszę zameldować, że zaliczyłam spadek ... ale nie pamietam czy - 200 czy - 300 ... taki zakręcony dzień był ....
Gratuluję wszystkim spadeczków

co do wymiany zdań na temat inteligencji to wydaje mi się że nie ten wątek - tu raczej o dukanie prosimy ... szkoda postów na taką wymianę, a konflikty nie są miło odbierne bo czytając te docinki odebrałam tylko, że jakaś niemiła atmosfera się robi między stronami a także między tymi które tylko z boku są ... więc sekciary czy też nie sekciary kolejne wymiany na PW a lukrecja, Olcia i Emilka to przecież do rany przyłóż

to tyle ode mnie - swoje wydukać musiałam ....

laseczki oblałam 1 z 8 egzaminów no jakaś porażka, muszę zdawać poprawkę ale do końca zostało nam jeszcze 3 bo łącznie jest ich 11 ... zła jestem jak czort ... no cholera ... i zjadłam hod-doga ...
Spadeczku gratulujemy - jaki by nie był - spadek to spadek - kochamy spadki Brawo

Co do akcji budyń to popieram w 100%. No wymknęło się spod kontroli trochę, zupełnie niepotrzebnie. Chyba zły dzień dziś był

A egzamin zdasz w drugim terminie. Na pewno. Zuch dziewczynka jestes i dasz radę jakem J....wska.

Mój syn - kompozytor (może kiedyś ) ma swoją poprawkę 21-go lub 22-go. Też mam stresa trochę... Ale cóż, duży chłopiec, o swoje sprawy musi sam dbać, więc czekam niecierpliwie na wiadomość - mam nadzieję DOBRĄ...
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 22:30   #2134
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

Hej dziewczęta Postanowiłam do was dołączyć. Może na początek parę zdań o mnie, jestem studentką, mam 23 lata i ważę o parę kg za dużo.

wiek -23 lata
wzrost - 174 cm
waga 71 kg
waga wg. testu dukana 61 kg (wg testu do osiągnięcia - 7.11.2010, ale mi na czasie nie zależy więc może być osiągnięta i do końca roku)

Przytyłam w ciągu 2-3 lat, kiedy zaczęłam dosyć poważnie chorować. Nagle straciłam chęći żeby o siebie dbać, siłę żeby ćwiczyć reguralnie no i tak z 58 zrobiło się 71. Jestem wysoka, więc wyglądam dobrze nawet przy takiej wadze, ale pamiętam jak dobrze się czułam ze sobą jak ważyłam mniej więc postanowiłam coś z tym zrobić Już od tygodnia jestem na diecie Dukana. Co prawda analizując mój zeszłotygodniowy jadłospis już widzę małe błędy,które popełniałam ale cały czas się uczę co i jak.
Do końca września mam zamiar chodzić też do klubu fitness- 4x w tygodniu: spinning, (ukochane) zajęcia z PowerBar i może jakieś maszy aerobowe
Pozdrawiam Wasss Gorąco
Stary 2010-09-09, 22:31   #2135
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Spadeczku gratulujemy - jaki by nie był - spadek to spadek - kochamy spadki Brawo

Co do akcji budyń to popieram w 100%. No wymknęło się spod kontroli trochę, zupełnie niepotrzebnie. Chyba zły dzień dziś był

A egzamin zdasz w drugim terminie. Na pewno. Zuch dziewczynka jestes i dasz radę jakem J....wska.

Mój syn - kompozytor (może kiedyś ) ma swoją poprawkę 21-go lub 22-go. Też mam stresa trochę... Ale cóż, duży chłopiec, o swoje sprawy musi sam dbać, więc czekam niecierpliwie na wiadomość - mam nadzieję DOBRĄ...

Kochana niby się poprawką nie przejmuję ale zła jestem że taki błąd popełniłam - nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem ... i na dodatek na ...... grzeszyłam i to bardzo - jutro dostanę za swoje - wzrost i to kolosalny !
Za chłopczyka Twojego trzymam kciuki - zdolny jak mamusia więc będzie dobrze
Stary 2010-09-09, 22:37   #2136
moose1979
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a dla mnie temat twojej wielkiej wizazowej miłości tez jest pierdołą... a jednak nie pisze ci o tym.. poprostu nie komentuje tego.
Witam serdecznie. Nie chcę wywoływać kolejnej wojny. Tak tylko podziękować chciałem za potraktowanie mnie, jako "pierdoły". Skoro uważasz, że czyjeś uczucia i emocje są pierdołami, a twoje "kakałooowe oko, czy inne kały spływające do toalety" to szczyt dobrego smaku i humoru, to przykro mi, ale jesteś strasznie infantylna. Widzisz... aby żart był dobry, czyli śmieszny, to niestety musi wystawiać troszkę wyżej, niż tylko z kibla. Jakoś klozetowy humor mi nie odpowiada. Jak zaczynałem dietę i zarejestrowałem się na tym forum (coś około początku kwietnia), spotkałem tu wiele wspaniałych osób. Oczywiście z Jedną z nich na samym początku darłem koty, bo czasem lubię się podroczyć. Ale Ona przewyższała Ciebie i niektóre inne z Was czymś, czego Wy nigdy nie będziecie miały. Dobrym smakiem i gustem. Bo nawet żart o "kakałooowym oku" może być wtrącony w śmieszny sposób. Tylko trzeba umieć to umiejętnie zrobić. A co najważniejsze... umieć znaleźć się w pewnej sytuacji. Nie uważam, żebyś Ty, czy twoje Obrończynie były bardziej, lub mniej inteligentne. Bo inteligencja to nie wszystko. Potrzeba jeszcze mądrości życiowej i zwykłego dobrego gustu. A tego ostatniego Tobie i twoim Obrończyniom stanowczo brakuje. Na szczęście po twoich wpisach łatwo to wywnioskować. Polecam również, abyś zaczęła używać języka polskiego w swych wypowiedziach. Bo chyba nie po to chodziłaś do szkoły, aby teraz stosować jakąś dziwną nowomowę. Bo widzisz... aby wymyślić jakieś nowe słowo, też trzeba mieć do tego smykałkę. A Tobie jej stanowczo brakuje. Jeśli Cię obraziłem, to przepraszam. Jak również przepraszam twoje szanowne grono Obrończyń. I dziękuję, że jesteście, bo dajecie mi motywację do przejścia na trzecią fazę. A na forum dotyczącym tej fazy są już moje stare, mądre, gustowne przewodniczki po dukanie. A tym samym, dzięki ich wypowiedziom, tamten wątek trzyma jakikolwiek poziom intelektualno-kulturalny.
Stary 2010-09-09, 22:44   #2137
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Kochana niby się poprawką nie przejmuję ale zła jestem że taki błąd popełniłam - nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem ... i na dodatek na ...... grzeszyłam i to bardzo - jutro dostanę za swoje - wzrost i to kolosalny !
Za chłopczyka Twojego trzymam kciuki - zdolny jak mamusia więc będzie dobrze
Jakbyś zgadła Akurat TEN talencik (muzyczny znaczy) ma po mamusi
Oby jeszcze - w przeciwieństwie do mamusi - zrobił z niego właściwy użytek...
Stary 2010-09-09, 22:45   #2138
broadwaydream
Wtajemniczenie

Padam na twarz, od 8 rano zajęcia, noc spędzona z Tuwimem przy boku a teraz czekają mnie jeszcze dwa obszerne tomy do przebrniecia na uczelnie (a ledwo na oczy widze, ale forum nadrobilam ).
Naszykuję sobie jedzonka dukanowego na jutro bo wyjątkowo (ironia) zaczynam zajęcia o 8 i kończę o 18 (plus nauka pewnie do 22 gdzieś, ale w domku, więc sobie choć coś zjem).

Pozdrawiam was ciepło dukanki, a co do budyniu czekoladowego, zrobcie waniliowy i sypnijcie łyche kakao. Pycha! (ja malinowy ostatnio jadlam - z syropem)

Spokojnej nocy i ladnych spadeczkow!
Stary 2010-09-09, 22:51   #2139
Agnese69
Zadomowienie

Oooooooojjjjjjjj, moose.... I znowu... Po co to było...? Już się trochę atmosfera poprawiła, a tu bęc, od nowa... a było już tak miło...znowu...
Stary 2010-09-09, 22:56   #2140
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie. Nie chcę wywoływać kolejnej wojny. Tak tylko podziękować chciałem za potraktowanie mnie, jako "pierdoły". Skoro uważasz, że czyjeś uczucia i emocje są pierdołami, a twoje "kakałooowe oko, czy inne kały spływające do toalety" to szczyt dobrego smaku i humoru, to przykro mi, ale jesteś strasznie infantylna. Widzisz... aby żart był dobry, czyli śmieszny, to niestety musi wystawiać troszkę wyżej, niż tylko z kibla. Jakoś klozetowy humor mi nie odpowiada. Jak zaczynałem dietę i zarejestrowałem się na tym forum (coś około początku kwietnia), spotkałem tu wiele wspaniałych osób. Oczywiście z Jedną z nich na samym początku darłem koty, bo czasem lubię się podroczyć. Ale Ona przewyższała Ciebie i niektóre inne z Was czymś, czego Wy nigdy nie będziecie miały. Dobrym smakiem i gustem. Bo nawet żart o "kakałooowym oku" może być wtrącony w śmieszny sposób. Tylko trzeba umieć to umiejętnie zrobić. A co najważniejsze... umieć znaleźć się w pewnej sytuacji. Nie uważam, żebyś Ty, czy twoje Obrończynie były bardziej, lub mniej inteligentne. Bo inteligencja to nie wszystko. Potrzeba jeszcze mądrości życiowej i zwykłego dobrego gustu. A tego ostatniego Tobie i twoim Obrończyniom stanowczo brakuje. Na szczęście po twoich wpisach łatwo to wywnioskować. Polecam również, abyś zaczęła używać języka polskiego w swych wypowiedziach. Bo chyba nie po to chodziłaś do szkoły, aby teraz stosować jakąś dziwną nowomowę. Bo widzisz... aby wymyślić jakieś nowe słowo, też trzeba mieć do tego smykałkę. A Tobie jej stanowczo brakuje. Jeśli Cię obraziłem, to przepraszam. Jak również przepraszam twoje szanowne grono Obrończyń. I dziękuję, że jesteście, bo dajecie mi motywację do przejścia na trzecią fazę. A na forum dotyczącym tej fazy są już moje stare, mądre, gustowne przewodniczki po dukanie. A tym samym, dzięki ich wypowiedziom, tamten wątek trzyma jakikolwiek poziom intelektualno-kulturalny.

hmmmm powiedzmy że dość mocno ujęte - chyba zostawię to bez komenatrza ...
temat chyba był zamknięty .... ale może ja się mylę ... zresztą powiedzmy że już nie wracamy do tematu
Stary 2010-09-09, 22:56   #2141
songoma
Raczkowanie

ziew, ja tez sie juz zegnam, i mowie dukanoc.
ps. przestancie juz wywlekac te zyczliwe klotnie na wierzch, jak macie ochote to przejdzcie sobie na priva.. to sie robi meczace, rly.
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 22:57   #2142
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbyś zgadła Akurat TEN talencik (muzyczny znaczy) ma po mamusi
Oby jeszcze - w przeciwieństwie do mamusi - zrobił z niego właściwy użytek...

a co to za talen mamusia ma ? może zdradzisz tajemnicę ?
Stary 2010-09-09, 23:00   #2143
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
a co to za talen mamusia ma ? może zdradzisz tajemnicę ?
No muzyczny właśnie Ale oczywiście zmarnowany
Stary 2010-09-09, 23:12   #2144
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
No muzyczny właśnie Ale oczywiście zmarnowany

granie czy śpiewanie ?
Stary 2010-09-09, 23:14   #2145
Katia25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Ja Cię pamiętam witaj z powrotem
oj jak milo
Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Ja dałam łyżkę i tak pół stołowej. Zrobiłam takie kulki i wrzucałam do wrzątku. Trzeba je krótko gotować, 2 min bo się rozpadną.
Robiłam tak:
2 kostki chudego twarogu po 250g
2 jajka
słodzik
1,5 łyżki stołowej skrobii

Wszystko mieszam, białak tylko ubijam i potem dodaję ubite białko. Wrzucam uformowane kulki do wrzątku ma 2 min góra i gotowe
ja robie z tego przepisu http://dukan.blox.pl/2010/04/Leniwe....istaKomentarzy
i tez robie takie kulki ktore wrzucam na wrzatek ,bo iaczej sie nie da i wychodzi pycha!!!
Cytat:
no przyznam sie bez bicia ze grzeszki u mnie ostatnio na porzadku dziennym mam zmeczenie materialu i dlatego waga stoi od 2 tygodni ale mam co chcialam, dzis wziealam sie na nowo w karby mam nadzieje, ze na dlugo
2 tyg to jezcze nie tak zle pieknie chudniesz nie martw sie dasz rade

dziewczynki a gdzie jest watek o 3ciej fazie ?bo ja nie moge znalezc

Edytowane przez Katia25
Czas edycji: 2010-09-09 o 23:19
Katia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 23:17   #2146
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Katia25 Pokaż wiadomość
dziewczynki a gdzie jest watek o 3ciej fazie ?boa ja nie moge znalezc
Tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=402728
Stary 2010-09-09, 23:18   #2147
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
granie czy śpiewanie ?

Śpiew to coś, co umiem i kocham najbardziej. Gra na pianinie - kiedyś dawno temu, gra na gitarze - też dawno, taniec latami - w balecie i u kaniorowców (lubelski zespół pieśni i tańca).... Wiesz... tańczę, śpiewam, recytuję...
Stary 2010-09-09, 23:19   #2148
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez Tasteme Pokaż wiadomość
hej hej chcialabym się przylaczyć
mam 18 lat
80kg/170cm
odchudzam się od 2wrzesnia
faza uderzeniowa trwa
nie waze sie bo mnie to nie motywuje
ale patrze w lustro i widze efekty

zwaze się pod koniec miesiąca mam nadzieje ze mnie przyjmiecie ciepło

dzis zjadłam krewetki<3 koktajlowe,twaróg biały chudy,i cyca
witaj na forum znami na pewno bedzie ci razniej a nie za malo zjadlas? i 2 pytanko - otreby wiesz ze obowiazkowe?

Cytat:
Napisane przez arne84 Pokaż wiadomość
Systematycznie uzupełniana
grzeczna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez paulinka_vel_paulinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta Postanowiłam do was dołączyć. Może na początek parę zdań o mnie, jestem studentką, mam 23 lata i ważę o parę kg za dużo.

wiek -23 lata
wzrost - 174 cm
waga 71 kg
waga wg. testu dukana 61 kg (wg testu do osiągnięcia - 7.11.2010, ale mi na czasie nie zależy więc może być osiągnięta i do końca roku)

Przytyłam w ciągu 2-3 lat, kiedy zaczęłam dosyć poważnie chorować. Nagle straciłam chęći żeby o siebie dbać, siłę żeby ćwiczyć reguralnie no i tak z 58 zrobiło się 71. Jestem wysoka, więc wyglądam dobrze nawet przy takiej wadze, ale pamiętam jak dobrze się czułam ze sobą jak ważyłam mniej więc postanowiłam coś z tym zrobić Już od tygodnia jestem na diecie Dukana. Co prawda analizując mój zeszłotygodniowy jadłospis już widzę małe błędy,które popełniałam ale cały czas się uczę co i jak.
Do końca września mam zamiar chodzić też do klubu fitness- 4x w tygodniu: spinning, (ukochane) zajęcia z PowerBar i może jakieś maszy aerobowe
Pozdrawiam Wasss Gorąco
kazdy popelnia bledy na poczatku, z czasem bedzie ci o wiele latwiej witaj na forum

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 23:20   #2149
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Śpiew to coś, co umiem i kocham najbardziej. Gra na pianinie - kiedyś dawno temu, gra na gitarze - też dawno, taniec latami - w balecie i u kaniorowców (lubelski zespół pieśni i tańca).... Wiesz... tańczę, śpiewam, recytuję...

o proszę, to faktycznie talencicho jesteś - gratuluję bo to nielada wyczyn ..
ja też gram - na nerwach najbliższych hahaha
Stary 2010-09-09, 23:20   #2150
Katia25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
dziekuje
Stary 2010-09-09, 23:22   #2151
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
o proszę, to faktycznie talencicho jesteś - gratuluję bo to nielada wyczyn ..
ja też gram - na nerwach najbliższych hahaha
O, kochana, to jest mój najlepiej rozwinięty talent
Przyjaciele mówią do mnie "ty żmijo"...
Stary 2010-09-09, 23:26   #2152
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
O, kochana, to jest mój najlepiej rozwinięty talent
Przyjaciele mówią do mnie "ty żmijo"...

to mamy coś wspólnego ... hahaa ...

kurcze ale mi źle z tym moim grzeszeniem dzisiaj

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

oki żegna się z Wami szczypiorki, życzę spadeczków ...
jutro lajtowy dzień więc rano zawitam z info ile wzrosło ...
Stary 2010-09-09, 23:28   #2153
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez Katia25 Pokaż wiadomość
oj jak milo

ja robie z tego przepisu http://dukan.blox.pl/2010/04/Leniwe....istaKomentarzy
i tez robie takie kulki ktore wrzucam na wrzatek ,bo iaczej sie nie da i wychodzi pycha!!!

2 tyg to jezcze nie tak zle pieknie chudniesz nie martw sie dasz rade

dziewczynki a gdzie jest watek o 3ciej fazie ?bo ja nie moge znalezc
dzieki Kati do zobaczenia na III, mam nadzieje ze juz niedlugo

Stary 2010-09-09, 23:29   #2154
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
to mamy coś wspólnego ... hahaa ...

kurcze ale mi źle z tym moim grzeszeniem dzisiaj
Oj weź... nie płaczemy nad rozlanym mlekiem
Jeśli CI będzie lepiej to moge Cię konstruktywnie sprać w dupsko...
No to masz Kara była, lepiej Ci?
Stary 2010-09-09, 23:31   #2155
Katia25
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki Kati do zobaczenia na III, mam nadzieje ze juz niedlugo
ja jeszcze na 3cia nie ide za chwilke .a zobaczymy sie tam za pewne i zobaczysz jak szybko
Stary 2010-09-09, 23:34   #2156
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

lece do spanka szczypiorki wymiekam juz, pa

Stary 2010-09-09, 23:36   #2157
Agnese69
Zadomowienie

No i ja.
Dobranoc
Stary 2010-09-10, 00:05   #2158
Katia25
Wtajemniczenie

to i ja sie zegnam
Stary 2010-09-10, 06:43   #2159
broadwaydream
Wtajemniczenie

Dobry dzionek! Na wadze zastoj, a fizycznie czuję się jak szmatka do wytarcia blatu, co oznacza, że chyba będę chora. Wciskam więc dziś w siebie tonę leków "przeciw" i do pracy rodacy!

Dziewczyny, co zwykle na sniadanie jecie? Staram sie ograniczyc jajka (ostatnio jem po 8-9 dziennie, bez przerw) i nie mam pomysłu, a moje śniadanko powinno byc na ciepło, inaczej baaardzoc ciężko mi idzie (rozpustne, wiesniak, twarog juz mi powoli brzydna)

Gratki spadków i udanego dnia
Stary 2010-09-10, 07:53   #2160
Emilia 25
404 Not Found

Dzień dobry! Chciała się pochwalić 0,5 kg. spadeczkiem.
Tym samym spadła mi nadwyżka (dziwne wzrosty, o których pisałam wczoraj). Do tego spadło z nawiązką. Cieszę się bardzo.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości