Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-10, 00:53   #2971
Melissa86
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Cytat:
Napisane przez blablah Pokaż wiadomość
Matko jakie to skomplikowane... Czyli Adria zostawiła klucze od domu Iwony na swoim balkonie? To dlaczego szły w inna stronę jeżeli obie zmierzały do domu Adrii? Gdzie mieszka Adria i czy w chwili zaginięcia Iwona miała już te swoje klucze?

Czy możecie podać stronę gdzie jest o tym napisane?
Właśnie o to chodzi,że nie ma o tym nigdzie napisane jak to dokładnie było,dlatego tyle dyskusji było na ten temat i wciąż się to nie wyjaśniło.

Moim zdaniem było tak: Iwona i Adria przed tą całą popijawą na Zaspie na ogródkach działkowych spotkały się w domu u Adrii (Adria i Iwona są z tego samego osiedla, ale chyba nie z jednej klatki,tylko kilka bloków od siebie mieszkają). Ustaliły,że będą nocować u Adrii,więc Iwona zostawiła u niej swoje rzeczy,żeby ich nie ciągać po działkach i klubach.
Pojechały na tą Zaspę,potem do klubu i w klubie się pokłóciły. Iwona wychodzi sama wiedząc już,że nie pójdzie nocować do Adrii. Ponieważ Adria zajechała do domu jako pierwsza taxówką,Iwona aby jej nie budzić poprosiła,aby ta zostawiła jej klucze do domu Iwony na balkonie.

Ja tak to widzę.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 00:53   #2972
muciula25
Rozeznanie

Tak naprawdę to nic nie wiemy na 100% i nic się nie wyjaśniło tak by móc powiedzieć:to było na pewno tak czy tak.....
i to jest cholernie wnerwiające przynajmniej dla mnie
Stary 2010-09-10, 00:56   #2973
solll
Zakorzenienie

ale skąd Adria miałaby klucze do domu Iwony?

solll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 01:05   #2974
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Właśnie o to chodzi,że nie ma o tym nigdzie napisane jak to dokładnie było,dlatego tyle dyskusji było na ten temat i wciąż się to nie wyjaśniło.

Moim zdaniem było tak: Iwona i Adria przed tą całą popijawą na Zaspie na ogródkach działkowych spotkały się w domu u Adrii (Adria i Iwona są z tego samego osiedla, ale chyba nie z jednej klatki,tylko kilka bloków od siebie mieszkają). Ustaliły,że będą nocować u Adrii,więc Iwona zostawiła u niej swoje rzeczy,żeby ich nie ciągać po działkach i klubach.
Pojechały na tą Zaspę,potem do klubu i w klubie się pokłóciły. Iwona wychodzi sama wiedząc już,że nie pójdzie nocować do Adrii. Ponieważ Adria zajechała do domu jako pierwsza taxówką,Iwona aby jej nie budzić poprosiła,aby ta zostawiła jej klucze do domu Iwony na balkonie.

Ja tak to widzę.
To zupełnie tak samo jak ja.
A wyjaśniło się czy Iwona wzięła te klucze z balkonu?
Jak Adria poszła spać to te klucze tam sobie leżaly aż wstała? Nie bała się, że ktoś je zwinie?
Albo że ktoś obcy jej wlezie zanim wróci Iwona? To jest mocno naciągane wg mnie.
Ja bym wolała jednak nie kłaść się spać i wpuścić koleżankę.
No ale jeśli to była torba z kluczmi Iwony to Adria mogla mieć to w nosie.

Iwony mama mówi, że Iwona nie ma kluczy to pewnie ich nie odebrała.
Kurczę jakie to skomplikowane.

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-10 o 01:12
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 01:08   #2975
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
To zupełnie tak samo jak ja.
A wyjaśniło się czy Iwona wzięła te klucze z balkonu?
Jak Adria poszła spać to te klucze tam sobie leżaly aż wstała? Nie bała się, że ktoś je zwinie?

Iwony mama mówi, że Iwona nie ma kluczy to pewnie ich nie odebrała.
Kurczę jakie to skomplikowane.
Dokładnie,Iwona nie wzięła tych kluczy z balkonu.
I tak jak mówi jej mama,nie ma kluczy od domu,dlatego jej mama zawsze stara się,aby ktoś był w domu na wypadek,gdyby Iwona wróciła.

Tak klucze leżały tam do momentu aż Adria się obudziła i zorientowała,że one tam nadal są i wtedy poszli do mamy Iwony dowiedzieć się czy Iwona wróciła do domu.
Stary 2010-09-10, 01:19   #2976
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Dokładnie,Iwona nie wzięła tych kluczy z balkonu.
I tak jak mówi jej mama,nie ma kluczy od domu,dlatego jej mama zawsze stara się,aby ktoś był w domu na wypadek,gdyby Iwona wróciła.

Tak klucze leżały tam do momentu aż Adria się obudziła i zorientowała,że one tam nadal są i wtedy poszli do mamy Iwony dowiedzieć się czy Iwona wróciła do domu.
Do mamy Iwony poszli dopiero po południu. Wcześniej szukali sami po klubach.
Zaniepokoili się po telefonie Kasi, z którą Iwona umówiła się na 7-dmą.

I tu następuje kolejna dziwna rzecz.
Mama Iwony dzwoni raz do niej i telefon jest wyłączony. Skoro dowiedziała się dopiero ok 16 ej od znajomych Iwony, że coś jest nie tak to znaczy, że więcej razy nie dzwoniła a przynajmniej nie kontaktowała się z Adrią u której Iwona miała spać. I jeśli Iwona zawsze się meldowała i mówiła o każdym kroku to dlaczego mama jej się nie zaniepokoiła?
Ja nikogo nie osądzam. Każdy umawia się ze swoim dzieckiem jak chce.
W każdym razie moja mama by napewno zadzwoniła do mnie żeby dowiedzieć się czy jestem u tej koleżanki.
A jeśli mój telefon by padł napewnoby dzwoniła do niej. I to wcześnie rano.

Czas edycji: 2010-09-10 o 01:36
Stary 2010-09-10, 01:29   #2977
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Do mamy Iwony poszli dopiero po południu. Wcześniej szukali sami po klubach.
Zaniepokoili się po telefonie Kasi, z którą Iwona umówiła się na 7-dmą.
Racja,zgadza się.
Nie wiem czy po klubach,bo o 8 rano to raczej nikogo w nich nie ma,ale szukali sami.
Stary 2010-09-10, 01:46   #2978
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Racja,zgadza się.
Nie wiem czy po klubach,bo o 8 rano to raczej nikogo w nich nie ma,ale szukali sami.
Mama Iwony była w pracy ok. A jej ojczym? Coś o nim też cicho i też nie wystąpił w programie. I czytałam gdzieś, że podobno słyszał, że Adria rozmawia twarzą w twarz z Iwona , potem prostowal, że Adria rozmawiała przez telefon.
Nic mu nie zarzucam tylko to też może być ważne i się kupy nie trzyma.
Skoro Iwona zniknęła tak blisko domu to może jednak nie zdawalo mu się, że ją słyszy.
Gdyby tak było to by znaczylo, że Adria jednak nie poszła spać albo, że kamera nr 63 nagrała kogoś innego
a nie Iwonę. Wiem, że mama ją rozpoznała i oby się nie myliła w tej rozpaczy.
Temat o dwóch różnych osobach był zakazany na starym forum a pewien chłopak nawet dostał bana.
Moderatorzy dostawali szału jak ktoś o tym pisał.

A coś jeszcze mi chodzi po głowie. Skoro Iwona umowila się z Kasią o 7-ej rano i wszystko mówila mamie to dlaczego mama Iwony myślała, że ona jest tak długo u Adrii?
A jeśli Iwona rzeczywiście chciała iść z Kasią to napewno nie w stroju z imprezy. Powinna chyba przyjść do domu się przebrać chyba, że wszystko miała u Adrii co jest dziwne.

Czas edycji: 2010-09-10 o 02:07
Stary 2010-09-10, 02:10   #2979
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Mama Iwony była w pracy ok. A jej ojczym? Coś o nim też cicho i też nie wystąpił w programie. I czytałam gdzieś, że podobno słyszał, że Adria rozmawia twarzą w twarz z Iwona , potem prostowal, że Adria rozmawiała przez telefon.
Nic mu nie zarzucam tylko to też może być ważne i się kupy nie trzyma.
Skoro Iwona zniknęła tak blisko domu to może jednak nie zdawalo mu się, że ją słyszy.
Gdyby tak było to by znaczylo, że Adria jednak nie poszła spać albo, że kamera nr 63 nagrała kogoś innego
a nie Iwonę. Wiem, że mama ją rozpoznała i oby się nie myliła w tej rozpaczy.
Temat o dwóch różnych osobach był zakazany na starym forum a pewien chłopak nawet dostał bana.
Moderatorzy dostawali szału jak ktoś o tym pisał.
Co do ojczyma i tego co słyszał to już się wypowiadałam kilka razy i wybacz,ale nie chce mi się znowu pisać tego samego.

Co do monitoringu też - dla mnie na obu jest Iwona.

---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ----------

burgund1234 - a Ty przypadkiem nie napisałaś do mnie na youtube w sprawie norweskiego tłumaczenia?? ;>
Stary 2010-09-10, 02:25   #2980
burgund1234
BAN stały

Jeśli mam Iwony by wiedziała, że Iwona ma iść rano z Kasią na plaże to powinna jej szukać dużo szybciej. Bo by ją zastanowiło, że Iwona nie przyszła chociażby się przebrać. Widać nie wszystko Iwona mówiła mamie.
A na miejscu Kasi po telefonie do Adrii i Pawła zadzwoniłabym do mamy Iwony , żeby sprawdzić czy jej nie ma w domu zanim bym zaczęła poszukiwania. Zawsze najpierw sprawdza się w domu.
A jeśli Iwonka była słowna i poważna i nigdy nigdzie nie balowała to fakt, że się nie pojawila a na dodatek nie wróciła z imprezy to byłby dla mnie powód do alarmu. A skoro mama Iwony dowiedziała się dopiero o południu to znaczy , że nic jej nie powiedzieli.

Czas edycji: 2010-09-10 o 02:27
Stary 2010-09-10, 07:19   #2981
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Co do noclegu umówiły się już przed wyjściem na dyskotekę. Dopiero w klubie się pokłóciły i nie pogodziły się.
Moim zdaniem się pogodziły. Jak wiemy umawiały się nadal co do wspólnego noclegu - już po kłótni.Dla mnie to jest jednoznaczne z pogodzeniem się. Inaczej nie rozmawiałyby ze sobą, nie pisały do siebie smsów, no i nie chciały razem spać.

Adria miała zostawić jej klucze do swojego mieszkania.
Iwona wychodząc na imprezę miała w planach spać u Adrii, więc w ogóle swoich kluczy nie wzięła. Po imprezie, po kłotni rozmawiały i dalej miała u niej spać - tak było w mediach, w wypowiedziach Adrii itd. Gdyby Iwona chciała klucze do siebie i chciała iść do siebie - to jestem na 100% pewna że Adria by o tym mówiła głośno - w końcu nie można by jej było oskarżać że nie zauważyła na czas że koleżanki nie ma.

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ----------

Co do podejrzenia trolla - ja to zaczęłam i rzeczywiście może niepotrzebnie pisałam o tym na forum. Nie chcę zrażać nowych osób, ale mam pewne podejrzenia. Na razie spróbuję wyjaśnić to po swojemu.
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

Cytat:
Jeśli mam Iwony by wiedziała, że Iwona ma iść rano z Kasią na plaże to powinna jej szukać dużo szybciej. Bo by ją zastanowiło, że Iwona nie przyszła chociażby się przebrać. Widać nie wszystko Iwona mówiła mamie.
A na miejscu Kasi po telefonie do Adrii i Pawła zadzwoniłabym do mamy Iwony , żeby sprawdzić czy jej nie ma w domu zanim bym zaczęła poszukiwania. Zawsze najpierw sprawdza się w domu.
A jeśli Iwonka była słowna i poważna i nigdy nigdzie nie balowała to fakt, że się nie pojawila a na dodatek nie wróciła z imprezy to byłby dla mnie powód do alarmu. A skoro mama Iwony dowiedziała się dopiero o południu to znaczy , że nic jej nie powiedzieli.
Ale skąd wiesz że tego nie zrobiła?
To nie jest powiedziane.
Dzwoni Kasia do mamy Iwony i pyta -czy jest Iwona. Mama mówi - nie ma, jest u Adrii.
I wszystko.
Nie chcieli robić alarmu,człowiek nie myśli o najgorszych rzeczach, mama Iwony też początkowo uznała że Iwona może gdzieś jeszcze poszła.Dowiedziała się ok 16, a oficjalne zaginięcie zgłosiła ok 22.
Myślę że to jest normalne, człowiek nie dopuszcza do siebie najgorszego, działa początkowo na własną rękę. A jeśli wcześniej choć raz Iwonie zdarzył się taki numer że miała przyjść, a przyszła znacznie później, to już w ogóle mnie to nie dziwi.

Edytowane przez Kimikika
Czas edycji: 2010-09-10 o 07:30
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 07:40   #2982
Asiczka
Rozeznanie

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...Wieczorek.html
Asiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 09:45   #2983
marronelle
Wtajemniczenie

W tej sprawie jest tyle niedomówień, że szok... A my póki co możemy snuć tylko domysły.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Mam nadzieję, że ta interpelacja coś wskóra!

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 10:56   #2984
Kimikika
BAN stały

Nikt nic nie pisze, to jeszcze co do tego się wypowiem

Cytat:
Albo że ktoś obcy jej wlezie zanim wróci Iwona? To jest mocno naciągane wg mnie.
Klucze miały być w jakiejś torbie,wiadomo łatwiej sięgnąć, z tego co Adria mówiła we wprost - "Prosiła, żebym zostawiła jej klucze do mieszkania w zwykłym miejscu, żeby mogła wejść."
Zwykłe miejsce - ja to odbieram tak, że już wczesniej mogły tak robic.
Nie bać się może nie bały - to nastolatki, zresztą kto by szukał kluczy na balkonie, nie więdząc że mogą tam leżeć.
Ze Adria nie czekała i nie otworzyła sama - rozumiem, zmęczenie po imprezie, poza tym musiałaby warować przy oknie, czy Iwona już jest. Rozładowany tel- Iwona nie miałaby jak jej dać znać, że już jest, no a dzwoniąc domofonem to obudziłaby resztę domowników, czego zapewne nie chciały.
Stary 2010-09-10, 11:02   #2985
Ona.
Raczkowanie

Jeśli Iwona nie wzięła tych kluczy, to ciekawe czy oni sprawdzili czy te klucze nadal leżały na tym balkonie, lub czy Adria to sprawdziła Policja pewnie zna te wszystkie szczegóły, a my możemy się tylko domyślać

KOCHAM książki Harlana Cobena...

"Kiedy się kogoś naprawdę kocha, to wierność nie jest żadną zasługą."

Ona. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:07   #2986
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ona. Pokaż wiadomość
Jeśli Iwona nie wzięła tych kluczy, to ciekawe czy oni sprawdzili czy te klucze nadal leżały na tym balkonie, lub czy Adria to sprawdziła Policja pewnie zna te wszystkie szczegóły, a my możemy się tylko domyślać
Myślę że tak. Jak tylko się obudziła i zobaczyła że Iwony nie ma to sądzę że je zabrała.
Gdyby przecież klucze zniknęły to byłaby pewność że Iwona doszła i nie szukaliby jej przez miesiąc w okolicach wejści 63.
Stary 2010-09-10, 11:13   #2987
ewcia1980
Raczkowanie

Są dwie opcje jedna ,że dziewczyny się "pogodziły" przez telefon i Adria zostawia swoje klucze do swojego mieszkania w torbie na balkonie a kwestia tego, ze ktoś obcy je weźnie nie wchodzi w drogę bo to była kwestia pół godziny może trochę więcej.

Druga opcja jak przytoczyła któraś z dziewczyn wyżej, że dziewczyny się nie pogodziły i Adria zostawia klucze z domu Iwony oraz ciuchy na zmianę(na ten niby mecz), które Iwona prędzej zostawiła u Adrii. Kwestia kradzieży z balkonu jak wyżej taka sama tzn. że Iwona nie długo po rozmowie miała je zabrać.

Ale ciężko cokolwiek potwierdzić bo takie nasze gdybanie bo mamy mało informacji na ten temat
ewcia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:22   #2988
Gaaliyah
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny!
czytam już od dłuższego czasu wasze przemyślenia na forum ... wciąż liczę na powrót Iwony do domu ... żywej lub nie, oby tylko jej mama godnie mogła ją pożegnać.
Mieszkam w Gdańsku i choć jestem blisko tematu, jak wiele z Was ... wciąż nic nie wiadomo ...
Cieszę się, że nie pozwalacie "umrzeć" tej historii!
Pozdrawiam

Żyj według życiorysu, który chciałbyś sobie napisać
Gaaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:31   #2989
paula-zla
Zakorzenienie

Mama Iwony przyznała, że dziewczyny robiły tak wielokrotnie z kluczami, gdy wychodziły wieczorem na imprezę.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:33   #2990
sabi
Zadomowienie

GG do sabi

Cytat:
Napisane przez ewcia1980 Pokaż wiadomość
Są dwie opcje jedna ,że dziewczyny się "pogodziły" przez telefon i Adria zostawia swoje klucze do swojego mieszkania w torbie na balkonie a kwestia tego, ze ktoś obcy je weźnie nie wchodzi w drogę bo to była kwestia pół godziny może trochę więcej.

Druga opcja jak przytoczyła któraś z dziewczyn wyżej, że dziewczyny się nie pogodziły i Adria zostawia klucze z domu Iwony oraz ciuchy na zmianę(na ten niby mecz), które Iwona prędzej zostawiła u Adrii. Kwestia kradzieży z balkonu jak wyżej taka sama tzn. że Iwona nie długo po rozmowie miała je zabrać.

Ale ciężko cokolwiek potwierdzić bo takie nasze gdybanie bo mamy mało informacji na ten temat
Chodzi mi po głowie wywiad/artykuł, w ktorym było napisane, że Adria zostawiła Iwonie klucze "wraz z rzeczami" na balkonie. To odpowiada Twojej drugiej opcji. Mnie logicznie najbardziej ta opcja pasuje: miała spac u Adrii, ale się pokłóciły, Iwona zdecydowała, że zabierze rzeczy i wróci do domu, potem się smsowo i telefonicznie godziły, ale Iwona decyzji nie zmieniła.
To by też tłumaczyło dlaczego Adria nie była zaniepokojona niepojawieniem się Iwony nad ranem u niej w domu, nie czekała na nią, tylko poszła spać - bo przecież Iwona miała tylko zabrać klucze z balkonu i pójść do siebie.
No, ale rano Adria znalazła nieruszoną torbę i klucze i jasne się stało, że Iwona nie dotarła.
Ain't so far down
sabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:41   #2991
ewcia1980
Raczkowanie

Mnie dopiero ta wypowiedź Melissy86 naprowadziła na tą drugą opcję

[QUOTE=Melissa86;21971054]

Tylko, że jeżeli Adria mieszka kilka bloków od Iwony to w jaki sposób słyszał ją ojczym Iwonki, chyba że Adria czekała na Iwonę pod jej blokiem gdy dzwoniła.
Niewiem jak to jest z tym ich mieszkaniem czy to w tym samym bloku czy też w różnych.
Ja tak to widzę.

Edytowane przez ewcia1980
Czas edycji: 2010-09-10 o 11:48
Stary 2010-09-10, 11:51   #2992
blablah
Raczkowanie

"mówi 17-letnia Adria, która mieszka w tym samym bloku co Iwona, tylko dwie klatki dalej. "
Skoro mieszkała dwie klatki dalej to po co chciała u niej spać? Myślę, że były to klucze od mieszkania Iwony.
Druga sprawa: oni wciąż zakładają, że Iwona zaginęła w Jelitkowie obok wejścia nr 63. Przecież tam po raz ostatni zarejestrowały ją kamery...
W swe siły zbyt ufna
Zgubiłaś drogę
Nocą
Bezsenna
Zlękniona dniem
W środku lata
Bez pożegnania słów
blablah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:53   #2993
Kimikika
BAN stały

To co piszecie ma sens - że Iwona chciała klucze do siebie.
I wtedy by było jasne czemu Adria się od razu nie zaniepokoiła.
Tylko mi się kojarzy że gdzieś byloże dalej chciała spać u Adrii, że już po kłótni nadal umawiały się co do współnego noclegu, przez telefon.
No nic,poszukam i zobaczę czy to znajdę.
Stary 2010-09-10, 11:55   #2994
ewcia1980
Raczkowanie

Cytat:
"mówi 17-letnia Adria, która mieszka w tym samym bloku co Iwona, tylko dwie klatki dalej. "
Skoro mieszkała dwie klatki dalej to po co chciała u niej spać? Myślę, że były to klucze od mieszkania Iwony.
Druga sprawa: oni wciąż zakładają, że Iwona zaginęła w Jelitkowie obok wejścia nr 63. Przecież tam po raz ostatni zarejestrowały ją kamery...

Aha to sprawa ich sąsiedztwa się wyjaśniła, bo nie pasowało mi to z tym telefonem, że ojczym słyszał rozmowę. Dzięki
Stary 2010-09-10, 12:00   #2995
Kimikika
BAN stały

Pierwszy lepszy artykuł:

".Według relacji znajomych 19-latki, nad ranem z piątku na sobotę po sprzeczce rozstała się z nimi. Mimo ich próśb, postanowiła sama wracać do domu. Ostatni raz kontaktowała się z koleżanką przed godziną 4.00 rano. Miała poprosić o nocleg. Połączenie zostało przerwane. Dziewczyna uprzedziła wcześniej znajomą, że wyczerpuje jej się bateria w komórce. "

stąd: http://nasygnale.pl/kat,1025341,titl...wiadomosc.html

To było też jeszcze w innych artykułach. Iwona chciała po kłótni dalej nocować u Adrii. Wiem że ten temat był wałkowany wiele razy - skoro się pokłóciła to po co nadal chciała u niej spać. Ale widać pogodziły się przez telefon i nie chciały rezygnować ze wcześniejszych planów.
To w końcu nie przedszkolaki, nie muszą dać sobie ręki na zgodę, mogły wyjaśnić nieporozumienie przez telefon, w rozmowie czy smsach.
Stary 2010-09-10, 12:03   #2996
burgund1234
BAN stały

No nie wiem może i macie rację , że nie brali pod uwagę odrazu najgorszego.
Ludzie są różni i różnie się zachowują w podobnych sytuacjach.
Jak ja dzwonię do kogoś z rodziny i ma wyłączoną komórke albo długo nie odbiera to odrazu mam czarne myśli.
No nie wiem ale jak znika osoba, która nie jest kojarzona z baletami i nigdy wcześniej nie zniknęła to mnie by przyszły najczarniejsze myśli do głowy zwłaszcza, że szła sama taki kawał drogi.
A jeśli poszła gdzieś dalej balować to myślę, że zadzwoniłaby do Adrii z czyjegoś
telefonu, bo myślę, że w takiej sprawie znajomi by jej pożyczyli telefon.
A zakładam, że nie poszła z obcymi ludźmi.
I matka miała prawo wiedzieć ,że Iwona szła piechotą i nie doszła i to odrazu o 7ej rano.
Inna sprzeczność: Znajomi mówią, że Iwona była słowna i punktualna zawsze.
Napewno nie było tajemnicą, że idzie rano na mecz. Więc dlaczego założyli, że zabalowała i gdyby Kasia nie narobiła rabanu to nie wiadomo kiedy zaczęliby szukać. A do tego niby było pewne, że Iwona przyjdzie spać do Adrii.
Tu jest coś namotane mówię Wam.
Stary 2010-09-10, 12:07   #2997
blablah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
Pierwszy lepszy artykuł:

".Według relacji znajomych 19-latki, nad ranem z piątku na sobotę po sprzeczce rozstała się z nimi. Mimo ich próśb, postanowiła sama wracać do domu. Ostatni raz kontaktowała się z koleżanką przed godziną 4.00 rano. Miała poprosić o nocleg. Połączenie zostało przerwane. Dziewczyna uprzedziła wcześniej znajomą, że wyczerpuje jej się bateria w komórce. "

stąd: http://nasygnale.pl/kat,1025341,titl...wiadomosc.html

To było też jeszcze w innych artykułach. Iwona chciała po kłótni dalej nocować u Adrii. Wiem że ten temat był wałkowany wiele razy - skoro się pokłóciła to po co nadal chciała u niej spać. Ale widać pogodziły się przez telefon i nie chciały rezygnować ze wcześniejszych planów.
To w końcu nie przedszkolaki, nie muszą dać sobie ręki na zgodę, mogły wyjaśnić nieporozumienie przez telefon, w rozmowie czy smsach.
Wiesz jak to strony internetowe: jedna się pomyli, a cała reszta pisze te same bzdury.Dla mnie nie ma to sensu żeby spała u adrii skoro mieszkała dwie klatki dalej w dodatku była umówiona z inną koleżanką, a w domu na pewno mogłaby się ogarnąć. Po co miałaby spać u Adrii 3h?
W swe siły zbyt ufna
Zgubiłaś drogę
Nocą
Bezsenna
Zlękniona dniem
W środku lata
Bez pożegnania słów
blablah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 12:07   #2998
rilla900
Raczkowanie

Cytat:
po to, żeby nie budzić rodziny... zresztą nie wiadomo, jakie są relacje w tych rodzinach - może mama Iwonki zdenerwowałaby się, gdyby zobaczyła, że córka wraca do domu lekko pijana, chwiejnym krokiem... i może dlatego wolała spać u Adrii.

EDIT:
oczywiście na monitoringu widać, że Iwona wracając nie była pijana, ale chodzi mi o o ich wcześniejsze założenia - "nie wrócę do domu wcięta, wolę spać u Ciebie".

Edytowane przez rilla900
Czas edycji: 2010-09-10 o 12:10
rilla900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 12:09   #2999
titina
Zakorzenienie

Miała spać u Adrii bo tak się umówiła z nią i ze swoją mamą. Nie widzę w tym nic dziwnego - nigdy nie nocowałyście u koleżanki która mieszka w pobliżu?

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 12:12   #3000
rilla900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość

Dokładnie. zwłaszcza, że emocje opadły, może któraś napisała zwykłe "przepraszam" i od razu zrobiło się inaczej... może Iwonka jest porywcza, ale długo nie chowa urazy i zaraz chciała wyjaśnić sprawę...
policja zapewne wie, bo mają treść esemesów (tzn. tak zakładam, że mają...).
rilla900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości