Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-10, 19:24   #3091
mmm3m
BAN stały

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Miała spać u Adrii bo tak się umówiła z nią i ze swoją mamą. Nie widzę w tym nic dziwnego - nigdy nie nocowałyście u koleżanki która mieszka w pobliżu?
mi tu.

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość

EDIT: a z tym wariografem to przypadkiem nie była o tym mowa tylko w fakcie albo se?
Bo to co piszą te gazety to należy zawsze podzielić przez 2, albo nawet i 4.
TAK TAK , a Fakt nazywa mamę Iwonki, Panię Iwonę - KINGA (Od nazwiska jej nazwiska podobnego do tego imienia)

Cytat:
Napisane przez Janusz_G Pokaż wiadomość
janusz no to jak mamy gdybać to pogdybajmy

znajomi z imprezy byli maglowani przez policję, wiemy że została sprawdzona działka. Odp - zeznania ? Jakie ? - nic nie wniosły

czy zostały sprawdzone ich telefony? - nie
czy został sprawdzony monitoring na osiedlu iwony? (chodzi mi tu głównie o adrię) - nie
czy ci znajomi z wieczoru mają prawko, samochód (adria wykluczona, ale pozostali?) - nie wiem
czy został sprawdzony telefon iwony? - info od operatora o połączeniach i smsy? - podobno
jackowski mówił że iwona wysłała do jakiegoś chłopaka smsa - "zadzwoń do mnie", czy on był przesłyuchany? nie czy to ktoś z tamtej imprezy? - nie wiem
czy klucze na balkonie miały być do domu adrii czy iwony? - torebka z kluczami od domu iwony

wiem, że niektóre pytania może są nieistotne, ale jak mamy gdybać to gdybajmy na faktach

---------- dopisano o 14:19 ---------- poprzedni post napisano o 14:16 ----------

i jeszcze:

Czy monitoring z dream clubu był przejrzany?- tak

czy to prawda że iwona była na 7 rano umówiona z kasią? - tak

czy ktoś dzwonił do mamy iwony, do jej domu w sobotę rano z pytaniem czy iwona jest?- nie
Ło matko, prawie same NIE :O jestem w szoku, połowa z tych rzeczy wydawała mi sie już zrobiona lub, że jest w trakcie :O

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Zabezpieczono dopiero teraz gdy z reguły po 14 dniach zapis jest kasowany
Mimo wszystko późno sie ocknęli... to ja się boję o moich bliskich, nie warto zgłaszać zaginięć policji bo nim się ruszą sami jak się uprzemy znajdziemy zaginionych :O

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
to już jest wyjaśnione przez Janusza

Ja muszę chwilę nad tym pomyslec, naprawdę jestem w mega szoku. Przecież ci znajomi topodstawa, jak można było ich nie prześwietlić?
Telefony, smsy?
Również tego nie ogarniam.

Pamiętacie, kolega Iwony na poszukiwaniach krytykował, że jak to niby wszyscy są przesłuchani (?!!), skoro on nie a miał jakieś tam esemesowe kontakty z Iwoną i był jej byłym chłopakiem (nie wiem tylko czy te sms'y miałby być z dnia zaginięcia czy tak po prostu).
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 19:32   #3092
burgund1234
BAN stały

Czy to jest pewne na 100% że Adria poszła spać? Czy ktoś to może potwierdzić skoro była sama w domu?

Czy napewno aż do telefonu Kasi nigdzie nie wychodziła?
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 19:32   #3093
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blablah Pokaż wiadomość
Nie? W jakim celu? Na pewno nie tak blisko mieszkającej. To bez sensu.

Ja notorycznie co weekend nocowałam u koleżanki która mieszkała w bloku który był kilka metrów od mojego bloku
Stary 2010-09-10, 19:36   #3094
Gaaliyah
Raczkowanie

Janusz dzięki za wszystkie odpowiedzi ...
Jednym słowem Policja jest do d..y! Co oni robią? Kawkę chyba popijają i sami odbierają rodzinie nadzieję takim "byle jakim działaniem" ...

Żyj według życiorysu, który chciałbyś sobie napisać
Gaaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 19:39   #3095
Janusz_G
Raczkowanie

Czy mama Iwony wiedziała, że Iwona umówiła się z Kasią?- nie wiem mogę zapytać
Wiemy już , że Iwona planowała iść do siebie spać i to swoje klucze miała zabrać z balkonu.
Wygląda na to, że nie wiedziała o tym, bo inaczej zaniepokoiłaby się już z samego rana tym , że Iwona nie przyszła się przebrać. Pomyślała że śpi u Adrii
Albo w pierwszej wersji miała iść od Adrii a po kłótni zmieniła zdanie.
Dla mnie to wszystko jest mocno dziwne:
1 Znajomi zaczynają jej szukać nie sprawdziwszy czy jest w domu. - wiedzieli od Kasi
2 Czy wogóle jej szukali? - pewnie tak
3 Cały dzień nic nie mówią mamie Iwony, bo niby się jej boją. ??????/ nie znam motywu
Czego by się mieli bać? Tego, że dorosła Iwona się obraziła i że zaginęła?
Ktoś tu pisał , że bali się odpowiedzialności i oskarżeń.
Teraz to dopiero podejrzanie wygląda.
Iwona miała sobie zabrać swoje klucze po cichu i iść do swojego domu. - Po strzeleni foha tak postanowiła - rozmowa przy wejściu nr 3
Rano o 7 klucze sobie leżą na balkonie i pewnie dlatego założyli, że Iwony nie ma w domu i zaczęli jej szukać. tak

Odpowiedzi na pytania Pani burgund1234

Edytowane przez Janusz_G
Czas edycji: 2010-09-10 o 19:40
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 19:47   #3096
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez klaustrofobia007 Pokaż wiadomość
jesli te odpowiedzi o dzialaniach policji przekazane przez Janusza okaża sie prawda....masakra, to wyjdzie na to, ze kazda z nas tutaj, (majaca zapewne z policja, kryminalistyką, detektywistyka tyle wspolnego co nic ) ma wiecej pomyslow na poprowadzenie sledztwa, tu nie trzeba konczyc akademii policyjnej wystarczy logiczne myslenie, szok, oby sie okazalo, ze jednak to wszystko sprawdzili...
tak samo sadze
Stary 2010-09-10, 19:48   #3097
burgund1234
BAN stały

Dziękuję Janusz.

Ale gdzieś czytałam, że Kasia zadzwonila tylko na komórkę Iwony, a że była wyłączona to zadzwoniła do Adrii i Pawła. A więc jednak do domu Iwony też dzwoniła?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 19:50   #3098
Janusz_G
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
Dziękuję Janusz.

Ale gdzieś czytałam, że Kasia zadzwonila tylko na komórkę Iwony, a że była wyłączona to zadzwoniła do Adrii i Pawła. A więc jednak do domu Iwony też dzwoniła?
tak - i rozmawiała z Piotrem
Stary 2010-09-10, 19:51   #3099
Kimikika
BAN stały

forum gp:

24. Kto i o której godzinie przyszedł poinformować że Iwony nie ma? przyszli Paweł i Kasia około 16 ( mama Iwonki była od rana w pracy)

36. Czy torebka z kluczami do domu Iwony zostala zaraz na drugi dzień osobiście dostarczona przez Adrię Iwony mamie (o której ?) i jaka ta torebka miała zawartość (dokumenty, pieniądze)?- na drugi dzień o 16 , przyniosła z Pawłem rzeczy i poinformowała mamę ze chyba coś się stało

Przepraszam,ze sie uczepie,byc moze nieslusznie:
W koncu kto przyszedl do mamy Iwony o 16? Pawel i Kasia czy Pawel i Adria,czy moze we troje?
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 19:58   #3100
Janusz_G
Raczkowanie

Cytat:
forum gp:

24. Kto i o której godzinie przyszedł poinformować że Iwony nie ma? przyszli Paweł i Kasia około 16 ( mama Iwonki była od rana w pracy)

36. Czy torebka z kluczami do domu Iwony zostala zaraz na drugi dzień osobiście dostarczona przez Adrię Iwony mamie (o której ?) i jaka ta torebka miała zawartość (dokumenty, pieniądze)?- na drugi dzień o 16 , przyniosła z Pawłem rzeczy i poinformowała mamę ze chyba coś się stało

Przepraszam,ze sie uczepie,byc moze nieslusznie:

W koncu kto przyszedl do mamy Iwony o 16? Pawel i Kasia czy Pawel i Adria,czy moze we troje?
heheh Jak na przesłuchaniu - Paweł i Adria ale to jeszcze raz ustalę dokładnie jutro - odpowiedzi mi na szybko dyktowała mama więc mogłem coś przekręcić

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Plączę się w zeznaniach - mam nadzieję że kara za to nie będzie sroga .

Przeanalizujcie moje odpowiedzi - nowe spojrzenie może coś mi umknęło - spiszcie to znowu a ja jutro skonsultuję z Iwoną i prześlę odpowiedź .

Edytowane przez Janusz_G
Czas edycji: 2010-09-10 o 20:04
Stary 2010-09-10, 20:00   #3101
mmm3m
BAN stały

Cytat:
heheh Jak na przesłuchaniu - Paweł i Adria ale to jeszcze raz ustalę dokładnie jutro - odpowiedzi mi na szybko dyktowała mama więc mogłem coś przekręcić

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Dokładnie, jak zeznania, ale proszę spokojnie odpowiadać, i może sami dojdziemy do takich wniosków o jakich policja może pomarzyć w końcu ogląda się CSI i Ludzi Chudego :}
Stary 2010-09-10, 20:01   #3102
Kimikika
BAN stały

Cytat:

No widzisz jacy internauci czujni
Na policjantów by się nadawali

Wiadomość przekleiłam na tamto forum.
Stary 2010-09-10, 20:03   #3103
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:

dlaczego mam dziwne wrażenie że to dzięki Januszowi i internautom uda się znaleźć Iwonę? czy policja COKOLWIEK robi?

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 20:04   #3104
burgund1234
BAN stały

Wink Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Cytat:

Policja powinna się od nas uczyć
Tyle razy mówiłam, że jak razem pokombinujemy to coś może wymyślimy.
A jak ten co za zaginięciem stoi będzie miał świadomość , że cały czas pamiętamy i może jesteśmy coraz bliżej rozszyfrowania go to może już tego nie wytrzyma i pęknie.
Stary 2010-09-10, 20:05   #3105
Kimikika
BAN stały

Janusz jeszcze takie pytanie wpłynęły:

Ojczym Iwony słyszy rozmowę telefoniczną - czy dokładnie słyszał co mówiła Adria i czy mógł powziąć informację, że Iwona wraca sama na pieszo do domu? ?

Gdzie stała Adria jak rozmawiała z Iwoną przez telefon? Czy była blisko okien Iwony na tyle, że ojczym mógł słyszeć spokojną rozmowę, czy też Adria mówiła na tyle podniesionym głosem, że "niosło" po osiedlu i ktoś inny mógł usłyszeć, że Iwona wraca sama do domu?

A w ogóle to Adria mieszka w tej samej klatce co Iwona ?
Stary 2010-09-10, 20:06   #3106
Janusz_G
Raczkowanie

Jakie tamto - forum >?
Stary 2010-09-10, 20:08   #3107
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Jakie tamto - forum >?
gp24.pl

To na którym ta petycja powstała.
Stary 2010-09-10, 20:10   #3108
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
dlaczego mam dziwne wrażenie że to dzięki Januszowi i internautom uda się znaleźć Iwonę? czy policja COKOLWIEK robi?

No coś tam dziubie :}

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Janusz jeszcze takie pytanie wpłynęły:

Ojczym Iwony słyszy rozmowę telefoniczną - czy dokładnie słyszał co mówiła Adria i czy mógł powziąć informację, że Iwona wraca sama na pieszo do domu? ?

Gdzie stała Adria jak rozmawiała z Iwoną przez telefon? Czy była blisko okien Iwony na tyle, że ojczym mógł słyszeć spokojną rozmowę, czy też Adria mówiła na tyle podniesionym głosem, że "niosło" po osiedlu i ktoś inny mógł usłyszeć, że Iwona wraca sama do domu?

A w ogóle to Adria mieszka w tej samej klatce co Iwona ?
O bardzo trafne spostrzeżenia, aż pierwsze co pomyslałąm, to czy policja na to wpadła
Stary 2010-09-10, 20:11   #3109
Kimikika
BAN stały

"Moze przed zaginieciem Iwony,dostawala jakies telefony,na ktore reagowala niechetnie,z odraza?Moze jej mama cos zauwazyla?Moze Iwona sie zwierzala swojej mamie,moze Kasi jako przyjaciolce? "

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 20:15   #3110
Janusz_G
Raczkowanie

Ojczym Iwony słyszy rozmowę telefoniczną - czy dokładnie słyszał co mówiła Adria i czy mógł powziąć informację, że Iwona wraca sama na pieszo do domu? ? Słyszał głos Adrii koło 4 rano - przebudził się , usłyszał kilka zdań - wywnioskował że Adria zwraca się do Iwony - a po czym ? wystarczy że usłyszał słowa - No słuchaj Iwona .
Przewrócił się na drugi bok i zasnął

Gdzie stała Adria jak rozmawiała z Iwoną przez telefon? Czy była blisko okien Iwony na tyle, że ojczym mógł słyszeć spokojną rozmowę, czy też Adria mówiła na tyle podniesionym głosem, że "niosło" po osiedlu i ktoś inny mógł usłyszeć, że Iwona wraca sama do domu? - Mieszkają na 4 piętrze ale po między blokami to jak w muszli koncertowej - puścisz - ups , przepraszam , a to odbije się echem na górnych piętrach jak wystrzał armatni sorry za takie porównanie

A w ogóle to Adria mieszka w tej samej klatce co Iwona ? nie - w bloku na przeciw ( co do tego szczegółu nie jestem pewien )
Stary 2010-09-10, 20:15   #3111
Kimikika
BAN stały

I jeszcze jedno, bardzo ważne pytanie:

Kto potwierdzil alibi Adrii,jesli jej rodzicow nie bylo w domu?
Stary 2010-09-10, 20:17   #3112
Janusz_G
Raczkowanie

Cytat:
"Moze przed zaginieciem Iwony,dostawala jakies telefony,na ktore reagowala niechetnie,z odraza?Moze jej mama cos zauwazyla?Moze Iwona sie zwierzala swojej mamie,moze Kasi jako przyjaciolce? "
Nic do czasu zaginięcia się nie wydarzyło

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:

- Na to pytanie nie odpowiem - to wie policja
Stary 2010-09-10, 20:17   #3113
burgund1234
BAN stały

Cytat:
tak od tego policjanta
Stary 2010-09-10, 20:20   #3114
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Ojczym Iwony słyszy rozmowę telefoniczną - czy dokładnie słyszał co mówiła Adria i czy mógł powziąć informację, że Iwona wraca sama na pieszo do domu? ? Słyszał głos Adrii koło 4 rano - przebudził się , usłyszał kilka zdań - wywnioskował że Adria zwraca się do Iwony - a po czym ? wystarczy że usłyszał słowa - No słuchaj Iwona .
Przewrócił się na drugi bok i zasnął

Gdzie stała Adria jak rozmawiała z Iwoną przez telefon? Czy była blisko okien Iwony na tyle, że ojczym mógł słyszeć spokojną rozmowę, czy też Adria mówiła na tyle podniesionym głosem, że "niosło" po osiedlu i ktoś inny mógł usłyszeć, że Iwona wraca sama do domu? - Mieszkają na 4 piętrze ale po między blokami to jak w muszli koncertowej - puścisz - ups , przepraszam , a to odbije się echem na górnych piętrach jak wystrzał armatni sorry za takie porównanie

A w ogóle to Adria mieszka w tej samej klatce co Iwona ? nie - w bloku na przeciw ( co do tego szczegółu nie jestem pewien )
To prawda, cała Zaspa taka jest, mój chłopak również ieszka na 4 piętrze a nie raz słyszymy różne rzeczy z dworu ale myślałam, że te nowe bloki u Iwony już nie są tak rozmieszczone jak w OPERZE, ale jednak są :}
Stary 2010-09-10, 20:20   #3115
Janusz_G
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
tak od tego policjanta
ma alibi
Stary 2010-09-10, 20:20   #3116
mmm3m
BAN stały

Cytat:

też mnie to zastanawiało
Stary 2010-09-10, 20:31   #3117
Kimikika
BAN stały

Janusz już ostatnie pytanie na dziś:

Czy Paweł nocował u Adrii?
Stary 2010-09-10, 20:36   #3118
Janusz_G
Raczkowanie

Cytat:
Janusz już ostatnie pytanie na dziś:

Czy Paweł nocował u Adrii?
z thedykacją ci odpowiem - nie wiem , nic mi nie wiadomo ale zapytam - pozbierajcie jeszcze raz pytania z brakiem odpowiedzi lub nie jasną odpowiedzią Dzisiaj jak pisałem nie mam sumienia dręczyc mamę Iwony - a ja no cóż też "nie wiem" wszystkiego
Stary 2010-09-10, 20:42   #3119
Kimikika
BAN stały

Cytat:
z thedykacją ci odpowiem - nie wiem , nic mi nie wiadomo ale zapytam - pozbierajcie jeszcze raz pytania z brakiem odpowiedzi lub nie jasną odpowiedzią Dzisiaj jak pisałem nie mam sumienia dręczyc mamę Iwony - a ja no cóż też "nie wiem" wszystkiego
Ok,dzięki
Pytania pozbieramy jeszcze, łatwiej z listą niz pojedynczo
Stary 2010-09-10, 20:48   #3120
ewcia1980
Raczkowanie

Ktoś cytował gazetę że Adria mieszka w tym samym bloku ale w innej klatce, ale czy można wierzyć gazetom.
ewcia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości