3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-11, 19:43   #391
olajka
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Ja olatium kupiłam

bo się opłaca

nie używasz nic już do sparowania po
więc jak chcesz kupić coś ze średniej półki to wychodzi podobnie cenowo
kupowałam na allegro cena za dużą butelkę chyba coś ok 40zl ale nie jestem pewna

do dezynsekcji kupiłam specjalne tabletki

olajka
to na sutkach to z tego co pamiętam to takie czopy które potem się odblokują i będzie płynąć mleko
Taaaaaaaa a ja myślałam, że w sutkach jest jedna dziurka..na mleko. Bo jak to mi ma się odblokować, to ja chyba sitko mieć będę Ja to pewnie nie pokarmię zbyt długo. Mama moja tylko miesiąc mnie karmiła, bo nie miała za bardzo. I jechałam na butli. Koleżanka ostatnio też mówiła,że tylko miesiąc karmiła..

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
olajka alantan jest tez krem i masc
i to walsnie na suty jest
.http://www.i-apteka.pl/product-pol-3...-masc-30g.html

a co do wyparzania. 5 minut we wrzatku i gotowe. nie mama miejsca na dodatkowe sprzety
A to przepraszam! Zwracam honor

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 19:46   #392
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

olajka ihihihi
krem bepatnthen tez jest tak na marginesie ihihihih
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 19:46   #393
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Taaaaaaaa a ja myślałam, że w sutkach jest jedna dziurka..na mleko. Bo jak to mi ma się odblokować, to ja chyba sitko mieć będę Ja to pewnie nie pokarmię zbyt długo. Mama moja tylko miesiąc mnie karmiła, bo nie miała za bardzo. I jechałam na butli. Koleżanka ostatnio też mówiła,że tylko miesiąc karmiła..

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

A to przepraszam! Zwracam honor
Ja też tak myślałam ale widocznie nie
gdzieś ot przeczytałam że tak sutki się przygotowują się od karmienia
i sama u siebie szukałam tych białych punktów ale ni widzę
już się boję że nie będę karmić
a bardzo mi zależy
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 19:49   #394
olajka
Zadomowienie

Powiem Wam, że strasznie mi się dziwnie śpi, jesli o brzuch chodzi i jak z boku na bok się przekręcam to nadal pobolewa, w momencie jak jestem na plecach, i jak wstaje to też tak dziwnie mi, jakby się nadwyrężał . A jak mnie jeszcze kopie tak z boku to boje się, jak leże żeby stópasa nie nacisnąć maleńkiego.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Ja też bym chciała karmić cycorkiem właśnie, ale to chyba poniekąd genetyczne jest. Wogóle to kiedyś mi się wydawało, że to zależy od rozmiaru piersi i że jak duże są, to więcej mleka ale to nie prawda. Właśnie ta moja koleżanka ma wielgarne i obiwsłe, a tylko miesiąc karmiła.

Stary 2010-09-11, 19:55   #395
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Stokrotka no mnie się wydaje, że ma wpływ długość cykli. Ostatnią miesiączkę miałam 3 lutego. Dzidzia ostatnio jak byłam w szpitalu w 26 t.c. ważyła 1000 gr. To prawidłowo, z czego wiem. Z moją szyjką też nie jest za ciekawie bo mam krótszą, co mi ordyn.powiedział w szpitalu, ale nie wiem ile ma. Mój gin uważa, że skrócona szyjka i rozwarcie nie oznaczją zaraz, że się dużo wcześniej urodzi.[COLOR="Silver"]
Olajka dla mojej ciekawości zapytaj lekarza jeszcze raz w którym jesteś tygodniu please please !!! Bo jeśli mamy ten sam tydzień ciąży a inne daty porodu (i to różnica 20 dni wg. OM) to albo ja urodzę wcześniej albo Ty później. Wolałabym być na to przygotowana Ja datę ostatniej OM miałam 22 lutego czyli właśnie te 20 nie po Tobie...
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 20:02   #396
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny potrzebuje nazwy tego kremu do pielęgnacji sutków i czy to można teraz w 3 trymestrze stosować? bo ja mam takie pozasychane coś na nich, nie wiem czy to skóra, czy co innego, takie białe, czy żółte.. no a gdybym karmiła piersią po porodzie to chyba z takim nie można nie?

Kupujecie wypażarki do butli?

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

u nas nie wpuszczają z żarciem, tylko woda i komóra. A i znieczulenia też nie ma.
bepanten a to zolte zaschniete to moze byc siara, nie ma sensu chyba smarowac teraz.Dziurek ktorymi plynie mleko jest wiecej(kanaliki mleczne) mi z jednego cyca szly trzy strumienie

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

spadam ogladac mam talent
do jutra

Edytowane przez melabn
Czas edycji: 2010-09-11 o 19:57
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 20:02   #397
olajka
Zadomowienie

Proszę o odpowiedzi odnosnie brania przez Was witamin, czy nadal bierzecie nieprzerwanie i codziennie? Wiem, że juz kiedyś o to pytalam, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi . Moja mama poradziła mi, żebym zrobiła przerwe w ich braniu jak jem owoce.

Stary 2010-09-11, 20:06   #398
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Proszę o odpowiedzi odnosnie brania przez Was witamin, czy nadal bierzecie nieprzerwanie i codziennie? Wiem, że juz kiedyś o to pytalam, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi . Moja mama poradziła mi, żebym zrobiła przerwe w ich braniu jak jem owoce.

Ja właśnie robiłam przerwy jak wiedziałam że tego dnia zjadłam dużo owoców albo warzyw (ponad kilogram)

i wyszła mi anemia

nie wiem czy przez to
ale się wystraszyłam i teraz biorę codziennie a do tego witamina c i żelazo

a podobno pierwsze wyniki miałam książkowe aż się lekarz dziwił (nic wtedy nie brałam po za kwasem foliowym)

a ja mam takie pytanie ile płacicie za żelazo?
mi przepisał takie za które płacę prawie 40zł!
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 20:11   #399
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
biore i nie przerywam, czasem lepiej sluchac lekarza niz mame
Cytat:
Ja właśnie robiłam przerwy jak wiedziałam że tego dnia zjadłam dużo owoców albo warzyw (ponad kilogram)

i wyszła mi anemia

nie wiem czy przez to
ale się wystraszyłam i teraz biorę codziennie a do tego witamina c i żelazo

a podobno pierwsze wyniki miałam książkowe aż się lekarz dziwił (nic wtedy nie brałam po za kwasem foliowym)

a ja mam takie pytanie ile płacicie za żelazo?
mi przepisał takie za które płacę prawie 40zł!
apolonia
biofer folic 27 zl
Stary 2010-09-11, 20:11   #400
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Olajka dla mojej ciekawości zapytaj lekarza jeszcze raz w którym jesteś tygodniu please please !!! Bo jeśli mamy ten sam tydzień ciąży a inne daty porodu (i to różnica 20 dni wg. OM) to albo ja urodzę wcześniej albo Ty później. Wolałabym być na to przygotowana Ja datę ostatniej OM miałam 22 lutego czyli właśnie te 20 nie po Tobie...
Jak liczyłam wg OM tak jak lekarze to mi się zgadza ten termin na dziesiątego. Ale jak widzę tutaj po terminach i po aktualnych tygodniach w którym właśnie są inne osoby to też już sama nie wiem a ja u swojego gina mam być dopiero za miesiąc na wizycie..także szybko się nie dowiem cóż najlepeij napewno się oszczędzać i spokojnie jakoś dotrwać do terminów nam wyznaczonych, a najważniejsze to żeby dziecko zdrowe było, i dobrą wagę miało

Stary 2010-09-11, 20:13   #401
kliwia
Zakorzenienie

olajka łykam nieprzerwanie witaminy. zrezygnowanie z nich byloby sensowne gdybym sie odzywiala zgodnie z piramida zywienia. 5porcji warzyw i owocow dziennie plus nabial, miesko ect.
a sie tak nie odzywiam. Wiec lykam witaminy.
CHcialam w ogole nie lykac witaminw ciazy - a wyszlo jak wyszlo. W sumie wole brac niz pozniej dziecku ma brakowac, oraz mnie. Bo moj oprganizm tez z tych witamin korzysta przeciez.

apolonia to moje zelazo - tardyferon ok 20-25zl kosztowal. 30tabl.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-11 o 20:15
Stary 2010-09-11, 20:15   #402
olajka
Zadomowienie

Ja nie jem żelaza. Za to ostatnio zapłaciłam ponad 6 dych za Feminatal , co w innej aptece kosztował mnie niecałe 4 dych ;/ a to do końca karmienia piersią można brać i ja właśnie biore je od 13 t.c., wcześniej był Folic i Duphaston i pół no-spy okazjonalnie.
To nie będę smarować sutów, tylko żeby potem nie było jakichś problemów jak się toto nie odetka bo chyba by trzeba jakoś zrywać ;/

Stary 2010-09-11, 20:18   #403
kliwia
Zakorzenienie

olajka dla karmiacych mam mozna tez brac falvit mama - 27zl za 60tabl ostatnio zaplacilam bo je lykam wlasnie w ciazy
Stary 2010-09-11, 20:22   #404
olajka
Zadomowienie

No i Magnezin 500 mg ostatnio brałam co w szpitalu mi kazali i tam też podawali.
Ostatnio zakupiłam superwysokie (w sensie obcasa) kozaki i je założe po porodzie dopiero jak dojde do siebie, ale tak mi się podobały, że nie mogłam sobie odmówić I wreszcie długi sweter w Vero Moda taki jak chciałam już w tamtym roku szukałam, żeby kupić to rozmaru już nie było na mnie, a same większe.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
olajka dla karmiacych mam mozna tez brac falvit mama - 27zl za 60tabl ostatnio zaplacilam bo je lykam wlasnie w ciazy
Mnie to gina na poczatku przepisał Pharmaton Matruelle, ale jak toto kupiłam i zobaczyłam jak wielkie to jest, to zwątpiłam nie lubie i boje się łykać tabsów, szczególnie byczych. Wolę zastrzyle czasem

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Uciekam bo trzeba zrobić przerwe od promieniowania a i chyba na kibelek skocze, po tych śliwencjach dzisiejszych To miłej nocki życzę i w miare oszczędnie prosze pisać

Stary 2010-09-11, 20:23   #405
kliwia
Zakorzenienie

olajka dla mnie wielkie sa duomox poki co ciazowe witaminy mniejsze od duomoxu wiec jakos przechodzi
Stary 2010-09-11, 20:24   #406
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie jem żelaza. Za to ostatnio zapłaciłam ponad 6 dych za Feminatal , co w innej aptece kosztował mnie niecałe 4 dych ;/ a to do końca karmienia piersią można brać i ja właśnie biore je od 13 t.c., wcześniej był Folic i Duphaston i pół no-spy okazjonalnie.
To nie będę smarować sutów, tylko żeby potem nie było jakichś problemów jak się toto nie odetka bo chyba by trzeba jakoś zrywać ;/
nic nie zrywaj nie zatka Ci sie tam na amen bez obaw
Stary 2010-09-11, 20:31   #407
Ishka
Zadomowienie

Wpadłam Was nadrobić i sie przywitać...w nowym wątku

Samopoczucie u nas do bani...brzuchol non stop twardy jak skała...skurcze i bóle okresowe sa coraz cześciej znowu...ale nie chce isc zaś do szpitala bo nie chce mi sie tam juz leżeć. Prócz tego mam non stop mokro wiecie gdzie...eh ale nic jeszcze 2 tygodnie i odstawienie leków i czekam az czop odlezie i bedzie po sprawie...

Kootek jestem z Tobą i MIchałkiem cały czas myślami! I już niedługo bedziesz go miała przy sobie w domku a Ty jesteś dzielna bardzo bardzo i jesteś dla mnie przykładem najukochańszej i najdzielniejszej mamy pod słońcem!!

Patrycja Wcześniej wiele dziewczyn Ci odpisało jak to jest u nich z tym pępkiem ja też Ci odpisze bo to że Twoj jest wklęsły to sie tylko cieszyć ja tak myśle bo Ci sie tak skóra naokoło niego nie ponaciąga Ja osobiscie jestem w 34 tygodniu mam przeogromiasty brzuch największy chyba tutaj bo 120cm jak nie wiecej juz teraz i mam pępek płytsiejszy ale w środeczku jest i zostanie do konca także bez obaw

Ok dziewczynki ja sie żegnam i mykam sie odpręzyc moze jakis filmek oglądne. Miłego wieczorku zycze wszystkim i do nastepnego razu

Odpoczywajcie wszystkie ładnie.
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 20:48   #408
rptrbj1978
Rozeznanie

a ja troche sie zestresowałam bo mam wystajacy pepek wyglada jak dziubek od kawy w mcdonaldsie
a chce dziewczynka i tak mi wyszło w usg
nie chce rozstepów!!!!!
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 20:56   #409
kootekk
Zakorzenienie

apoolonia, melabn dziekuje za pocieszenie

rypka, mallinka
samo cc nie takie zle, najgorzej po, ale bedziecie miec dzidzie przy sobie to nie bedziecie myslały ze boli, ja przezylam i inne tez wiec luz, niekiedy porod sn jest gorszy od cc, jak mi kolezanka mowila jakie akcje miala jak rodzila to w porownaniu do tego to moje cc to pol biedy

niebieskaa
widzisz teraz sukienka wisi w szafie

ale obiecuje wam ze juz wiecej tu nie bede wam plakac bo wy nic innego nie robicie tylko mnie pocieszacie, bede grzeczna i zadowolona

musze znowu michalka pochwalic rosnie jak na drożdżach

ishka dziekuje

dziewczyny znowu nie przesadzajcie ze jestem najdzielniejsza pod słoncem bo w sumie jakby na to nie patrzec inni maja jeszcze gorzej i nie przes takie zmartwienia musza przechodzic, ja powinnam sie cieszyc jak głupia ze dziecko mam zdrowe i nic mu nie brakuje a zamiast tego becze non stop, co za głupie babsko ze mnie, koniec z użalaniem sie nad soba!!!

kuzynka przywiozla ciuszki dla michałka wszystkie piekne, ale najlepszy jest kombinezon z pluszu miś, jest swietny, przywioze w nim michalka ze szpitala

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

ishka a jak masz tam non stop mokro to idz do lekarza!!!!!!!!

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

sluchajcie jak komus cos leci to nie lekceważcie tego bo jesli to wody odchodza to moze byc niebezpiecznie dla dziecka, bo to białko crp wzrasta i moze dojsc do jakiegos zakarzenia a z tym nie ma żartów !!!!!!!!!!!!!!

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 21:18   #410
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Pytałam jaki to pępek powinien być?? Bo ja mam w ogole nie zmieniony a duzo dziewczyn pisało że juz mają wypukłe.. Od czego to zależy??
Nie mam pojęcia od czego to zależy
Ale też nie ma to żadnego znaczenie
Cytat:
Mam pytanie odnośnie tego spania dziecka w łóżeczku jak się urodzi.. Piszecie, że nie przykrywa się go kołdrą?? I co, najlepiej w rożku? Nie znam się, więc proszę o uświadomienie
Drugie pytanie: Czy kupujecie Oilatum do kąpieli? I czy jest w aptece, czy przez neta zamawiacie jak coś?

Wcinam sliwencje z bananeksem
A czemu nie pod kołdrą??? Moje będzie spać pod kołdrą
Nie kupuję oilatum mam mydełko bambino i oliwkę też bambino
Cytat:

Zażywacie nadal swoje witaminy codziennie?
Ja biorę codziennie (przynajmniej się staram ) bo wyniki mam takie sobie...
Cytat:
Jakie kupilyscie nożyczki do pazurków dla dzieciaków?
Pisze na raty, bo nadrabiam...
Macie słodkie brzuszki Dziewczyny
Ja kupuję obcinacz - chyba Baby Ono - obcinaczem mi wygodniej niż nożyczkami
Cytat:
Ostatnio szwagier opowiadał nam, że ich dziecko to jak czegoś nie dostanie to strasznie płacze i dlatego dają mu komórke do zabawy czy zegarek zależy co bardzo chce dostać w swoje łapki, no a on to rzuca na podłogę czasem i jest zadowolony i ma to w dupce ależ mądre wychowanie..
hehe teraz się cieszy a za kilka lat będzie płacz
Cytat:
To nie wiem czy to Oilatum kupować..?? opyla się? A może od razu ,,normalnym" kosmetykami, czy mydełkiem myć dziecko.
e no bez przesady
Cytat:
Kupujecie wypażarki do butli?
Nie garnek wystarczy
Cytat:
Ja też tak myślałam ale widocznie nie
gdzieś ot przeczytałam że tak sutki się przygotowują się od karmienia
i sama u siebie szukałam tych białych punktów ale ni widzę
już się boję że nie będę karmić
a bardzo mi zależy
będziesz karmić - nie martw się na zapas
Cytat:

Ja też bym chciała karmić cycorkiem właśnie, ale to chyba poniekąd genetyczne jest. Wogóle to kiedyś mi się wydawało, że to zależy od rozmiaru piersi i że jak duże są, to więcej mleka ale to nie prawda. Właśnie ta moja koleżanka ma wielgarne i obiwsłe, a tylko miesiąc karmiła.
Nie to nie jest genetyczne - nas było troje i każde mama karmiła ok miesiąca a ja moją córę karmiłam ponad rok, siostra jedną karmiła przez 2 lata a dwie pozostałe przez rok.
wielkość piersi też nie ma najmniejszego znaczenia

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2010-09-11 o 21:33
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 22:13   #411
Artystka23
Dragonfly

hejka dziewczyny u mnie tz robi remont,podobno trzy warstwy tapety zdarl,na scianach byly gory i doliny,a ja jestem u swojej rodzinki i jutro jade do babci na caly dzien,podobno z nia troche lepiejmoj dzidz dwa tygodnie wytrzymal na nietoperka i nie spodobala jej sie ta pozycja, bo znow na dupce siedzi,ale mam jeszcze kilka tygodni przed soba to z nia pocwicze by sie obrocila,a moze sama zmieni zdanie

kootekk masz wahania nastrojow tzw cisze hormonalna po porodzie,wiec normalne ze jestes placzliwa,a zreszta ostatnio zylas w duzym stresie i teraz to z Ciebie schodzii tak jestes bardzo dzielna

Ishka zaciskaj nogi,trzymaj sie twardo,chociaz tez juz pewnie jestes wymeczona..

ja biore prenatal z imbirem i zurawina,dostalam antybiotyk na nerki i musze sobie za tydzien zrobic badania moczu,bo mialam tam i bakterie i bialko i cukier(ale bez bicia przyznam sie ze przed nasikaniem w probowke jadlam platki sniadaniowe bo nie chcialam byc dwie godziny na glodnego...no i do probowki nasikalam tuz przed jej oddaniem ,ja to jestem madra-choc i tak latam w nocy co dwie godziny wiec nie wiem kiedy do tej probowki)...
Najbardziej to sie ciesze z tego remontu,ze w koncu sie doczekalam,ale strasznie zal mi tzta bo od ponad tygodnia maczel sie z domem,teraz z mieszkaniem,boje sie ze mi padnie albo sie pochoruje,no i glupio mi ze jego babke musielismy wygonic ale co zrobic...
Stary 2010-09-12, 06:10   #412
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Wpadłam Was nadrobić i sie przywitać...w nowym wątku

Samopoczucie u nas do bani...brzuchol non stop twardy jak skała...skurcze i bóle okresowe sa coraz cześciej znowu...ale nie chce isc zaś do szpitala bo nie chce mi sie tam juz leżeć. Prócz tego mam non stop mokro wiecie gdzie...eh ale nic jeszcze 2 tygodnie i odstawienie leków i czekam az czop odlezie i bedzie po sprawie...

Kootek jestem z Tobą i MIchałkiem cały czas myślami! I już niedługo bedziesz go miała przy sobie w domku a Ty jesteś dzielna bardzo bardzo i jesteś dla mnie przykładem najukochańszej i najdzielniejszej mamy pod słońcem!!

Patrycja Wcześniej wiele dziewczyn Ci odpisało jak to jest u nich z tym pępkiem ja też Ci odpisze bo to że Twoj jest wklęsły to sie tylko cieszyć ja tak myśle bo Ci sie tak skóra naokoło niego nie ponaciąga Ja osobiscie jestem w 34 tygodniu mam przeogromiasty brzuch największy chyba tutaj bo 120cm jak nie wiecej juz teraz i mam pępek płytsiejszy ale w środeczku jest i zostanie do konca także bez obaw

Ok dziewczynki ja sie żegnam i mykam sie odpręzyc moze jakis filmek oglądne. Miłego wieczorku zycze wszystkim i do nastepnego razu

Odpoczywajcie wszystkie ładnie.
ja mialam 120 tydzien temu
Stary 2010-09-12, 06:41   #413
De28
Wtajemniczenie

Znow nie moge od 5 spac

Powinnam sobie neta odlaczyc Ok, moja wina, bo zapytalam kolezanki jak jej przebiegl porod- rodzila 2 tygodnie temu w Anglii i co? 50 godzin Caly czas czekali na rozwarcie i nic nie podawali tylko odsylali do domu. Oszczedze wam opisu. No nic, u nas bedzie inaczej
No i czytam o baby blues..jak nic powinni mi odlaczyc net

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-12 o 06:44
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 08:03   #414
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć!
Z działki wróciliśmy już wczoraj, więc dzisiaj leniuchuję i Was nadrabiam.

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Joanna- idziesz do SR ze swoim TZ??? Bo moj chce byc raze ze mna przy porodzie, ale nie wiem, czy do SR tez ma isc? Gapa ze mnie, bo nie zapytalam
Nie wiem czy to obowiązkowe, ale koniecznie chcę, żeby mój mąż chodził na SR, bo:
1. chce, żeby był przygotowany do tego co może się dziać na porodówce, wiedział jak współpracować z personelem, jak mi pomóc itp.
2. chcę, żeby przygotował się do opieki nad maluchem, żeby potem wszystko nie spadło na moją głowę.

Przyznam, że opornie mi szło z przekonywaniem męża do SR. Twierdził, że wystarczy jak ja pójdę a potem "mu powiem" jak i co. Na szczęście wyszło tak, że znajomi będą w tej samej grupie, więc chłopaki będą się wspierać na wzajem.

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Witam
JAk mogę to chciałabym się przyłączyć do Was. To już moje drugie podejście. Na początku wąteczku list-grud byłam,ale jakoś chyba nie umiałam się odnaleźć. a teraz mam nadzieję,że będzie lepiej.
Leżę więc na pewno będę miała czas na pisanie

Dzisiaj rozpoczęliśmy 29 tc i oczekujemy Aleksandra
Cześc!

Cytat:
ale czym sie przejmujecie z tym pepkiem ? bo nie wiem ?
Ale zamieszanie wprowadziłam. Ja się nie przejmuje, tylko jak patrze na Wasze zdjęcia to oczy wybałuszam , bo ja mam naprawdę mały brzuszek. Ale w sumie to cieszę się, bo poza spodniami ciążowymi, to ciągle noszę zwykłe ubrania - rzecz jasna bluzki w odpowiednim brzuchatym fasonie.

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Ja biorę feneoterol z isoptinem. Da się przyzwyczaić. Mam tylko nadzieję,że nie ma to wpływu na dziecko.
Ja też biorę ten zestaw. Na szczęście skutki uboczne nie są zbyt uciążliwe dla mnie. Z tego co wiem nie ma żadnego wpływu na dziecko.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 09:10   #415
kretencja
Zakorzenienie

Cześć, laski.
Ale znowu piszecie, no

My wróciliśmy wczoraj po północy, akurat znajomi jechali autem w naszą stronę, więc się zabraliśmy, bo to wydupie straszliwe i potem nie mielibyśmy się jak do rana wydostać stamtąd, chyba że taksówką. A na taksówkę według nocnej taryfy z jednego końca miasta na drugi to nie za bardzo nas stać
Fajnie było, stawiła się cała ekipa. Znajomi mieszkanie mają wspaniałe (kupili nowe i urządzali od podstaw). Grubo ponad 60mkw, 3 pokoje i OLBRZYMI balkon, taras właściwie. Normalnie umarłam z zazdrości, bo my mamy taki typowy blokowy balkonik, metr na półtora Urządzone prześlicznie, choć jeszcze też w detalach niepowykańczane. Było dobre jedzonko (nażarłam się chipsów z sosem tzatziki aż wstyd ) i przyjaciel, który wrócił z Japonii pokazywał mnóstwo zdjęć i opowiadał ciekawe historie. Wszyscy też mnie komplementowali, że bardzo ładnie mi z brzuszkiem

A teraz już drugi raz jakiś idiota wydzwania do nas domofonem, widzę przez wizjer, że drzwi na dole są otwarte, więc nie wiem o co chodzi. A nie możemy podnieść słuchawki i zapytać, bo mamy domofon chwilowo wyłączony z użytku (tzn. możemy otwierać, ale nie możemy korzystać ze słuchawki). Pierwszy raz dzwonił o ósmej, teraz przed chwilą znowu

Co do szyjki to mnie na połówkowym nie mierzyli, pani doktor powiedziała, że robi to przy pomocy usg dopochwowego, a to było oczywiście przez brzuch Naprawdę nie miałam ani razu szyjki zmierzonej

Dziewczyny, dajcie spokój z tym dokładnym szykowaniem się na termin porodu. Tylko 5% dzieci rodzi się w wyznaczonym dniu! Ja się w ogóle do tego nie przywiązuję, nawet jak ktoś mnie pyta o termin to mówię, że początek grudnia prawdopodobnie, nie podaję nigdy daty, bo uważam, że to się mija z celem

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 10:28   #416
***luna
Zakorzenienie

Jak szybko kolejna część
kretencja świetnie, że udał wam się wieczór
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 10:32   #417
kretencja
Zakorzenienie

Luna

Jakoś cichutko dzisiaj
Ja gotuję buraczki do obiadu, mam nadzieję, że pobudzą mi perystaltykę, bo coś mnie wczoraj przytkało i na razie cisza

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 10:33   #418
rptrbj1978
Rozeznanie

niedziela i dlatego
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 10:44   #419
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Ja dzisiaj pospałam do 10 Normalnie w szoku jestem bo nie pamietam kiedy sie tak wyspałam. Ale nie obyło sie oczywiscie bez obudzenia do wc.Ale mówie dzisiaj śpie i koniec i udalo sie do 10. Jestem juz po sniadanku i tak mi sie chce czegos slodkiego ze masakra. Dobrze ze dobre ciasto jest w lodóweczce. Wczoraj widzialam się ze znajomą co urodziła 2 tygodnie temu i juz cieka z dzieckiem Córunie ma przesłodką, takie to malenstwo jest że mozna patrzec i patrzec
KOOTEKK dlatego nie dziwie Ci sie ze tak tesknisz do Synusia bo kto by nie chciał od razu tulić bezustannie takiego maluszka. Jeszcze troszke i będziecie razem w domku
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 11:14   #420
vikicullen
Zadomowienie

a ja sie nie wyspalam jak zwykle buu

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości