|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
![]() u nas ten skok trochę trwał, ale efekty świetne, więc warto przetrwać. na pewno się nadajesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | ||||
Zakorzenienie
|
u nas najpierw był niekapek z TT,ale Zu nauczyła się go otwierać,więc musieliśmy zmienić
idealnie sprawdził się u nas właśnie kubek ze słomką ![]() http://allegro.pl/nuby-kubek-niekape...0.html#gallery i naprawdę nie kapał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() będzie wyłaził jak wyjmiesz szczebelki w łóżku i wrzeszczał,że nie będzie spał i uciekał po całym domu ![]() a jak będzie miał 3lata to powie stanowczym głosem: nie chce spać! i za chiny ludowe nie da się położyć ![]() Cytat:
![]() a dziewczynom,które planują kolejne dzieci-choćby w odległej przyszłości-zmianę obecnych bubli na taki,który się naprawdę podoba i spełnia oczekiwania! ![]() ![]() Bianka potwierdzi ![]() ja z mojego byłam i nadal jestem baaaardzo zadowolona lekki,składam i rozkładam 1 ręką a spacerówka wielka i przestronna i nóżki dziecku nie dyndają w powietrzu-takiego widoku nie mogę znieść ![]() duże piankowe koła-dały radę zeszłej zimy nawet super zwrotny i właściwie sam jedzie ![]() ostatnio prowadzę jedną ręką,drugą 3mam Zu na barana i tak jedziemy ![]() polecam nawet używkę-nie ma się co zepsuć jedyny minus to kosz jakoś tak nie do końca pomyślany dostęp do niego,ale na moje potrzeby wystarcza my tez po skoku 12 tyg. który trochę trwał,ale jest superowo ![]() rozgadała się,rozchichrała i przekręca się na boki cały czas no i gada do zabawek jakby im opowiadała historię swego życia-ze wzdychaniem na czele ![]() ![]() Bianka,Lea-Zu też ma najlepszą zabawę zabawkami i akcesoriami Tośki ![]() ![]() ![]() ![]() no i również uważam zakup inhalatora za najlepszą inwestycję ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-09-11 o 20:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() szczebelków zapobiegawczo nie wyjęłam, co by dzieciaki po całym domu nie ganiać, to Maksiu czasem nawet godzinę po łóżeczku dreptał, gadał, śpiewał, aż zasnął, a jak miał 1,5 roku, to się mały akrobata, nauczył wyłazić górą. ![]() drzemki skończyły się gdy miał 2 latka- ale dzięki temu wieczorem zasypia o 19:00, -też dobrze. ![]() Bałam się przenosin do normalnego dużego łóżka, a tu mnie Maksiu pozytywnie zaskoczył, ![]() ![]() A moja szwagierka mi się ostatnio żaliła, że odkąd jej syn zaczął chodzić, to wieczorne usypianie trwa ponad godzinę, ona go kładzie, on wstaje, ona go kładzie, on wstaje, i tak w kółko.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
Lea-bo Ty masz aniołki chichrające a nie dostające szału wrzaskuny
![]() pamiętam,że niezłe jazdy były własnie przy skokach-stanie,raczkowanie,chodze nie ![]() ciekawe jak z Tośką będzie ![]() śmieszy mnie tylko i rozczula jak wchodzę a ona ten łepek podniesie jak sfinks podpierając się na rączkach i zaspanym wzrokiem sprawdza o co kaman ![]() od kilku dni mamy sukces-coraz chętniej na brzuszku leży na macie i się rozgląda ![]() jak to się dzieciom zmienia ![]() aaa...no i od mca smok jest be i nadal rączki i paluszki mniam szkoda,tak sie cieszylam,ze smoka chce ![]() chyba juz zakonczyl kariere u nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
aaa i jeszcze chciałam napisac,ze jakby któras miała problem z kupa u mlodziezy to warto spróbować podac juwit-Tośka dzisiaj 3razy sie obsrała po szyję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1088 |
Konto usunięte
|
ale jaki juwit?
![]() ![]() Młoda znów przy lampie górnej zasnęła. Ale - płakała tylko na początku, troszkę, nim lampę włączyłam, a przy zapalonej - gadała do bocianków na ochraniaczu, przekręciła się na bok i w nosie miała, że mnie nie ma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
Szaja-nou nas też takie cuda na kiju się dzieją,że nadziwić się nie mogę
![]() ![]() chyba,że to cisza przed burza ![]() aaa nie wiedziałam,ze tyle tych juwitów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Konto usunięte
|
Ja teraz podaję C, D, i żelazo, i może faktycznie - bo nie ma zatwardzenia, nawet jak marchew podawałam która zatwardza (i to żelazo), i kleik ryżowy - który też zatwardza
![]() Dziewczyny, co mam zrobić - młoda je teraz dynię z ziemniakami, jest ok, więc jeszcze ze 2 dni podam, i potem mam tylko ziemniaki ze szpinakiem - tyle, że tam jest grysik i sok jabłkowy ;/ tzn. jest to rzecz jasna bez glutenu, bez mleka, bez laktozy, ale ten sok... Noż cholera, NIC bez marchwi nie ma. Brokuła nie mogę dorwać nigdzie. Z owocami to samo - wsio na jabłkach. Tylko banan bez jabłka - niby po 4 miesiącu jest, jak myślicie, spróbować? |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
samego brokuła Gerber miał
smród nieziemski a tego soku faktycznie nie toleruje? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22008379]Ja teraz podaję C, D, i żelazo, i może faktycznie - bo nie ma zatwardzenia, nawet jak marchew podawałam która zatwardza (i to żelazo), i kleik ryżowy - który też zatwardza
![]() Dziewczyny, co mam zrobić - młoda je teraz dynię z ziemniakami, jest ok, więc jeszcze ze 2 dni podam, i potem mam tylko ziemniaki ze szpinakiem - tyle, że tam jest grysik i sok jabłkowy ;/ tzn. jest to rzecz jasna bez glutenu, bez mleka, bez laktozy, ale ten sok... Noż cholera, NIC bez marchwi nie ma. Brokuła nie mogę dorwać nigdzie. Z owocami to samo - wsio na jabłkach. Tylko banan bez jabłka - niby po 4 miesiącu jest, jak myślicie, spróbować?[/QUOTE] Sam brokuł Gerbera jest w Stokrotce, Realu i chyba Carrefour.
#1093 |
Konto usunięte
|
Nie wiem czy soku nie, wiem, że sensacje po jabłku samym ze słoika były.
Dynia z ziemniakiem też wali ![]() Wiem, że brokuł jest, po prostu u siebie jakoś nie trafiam... |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Rozeznanie
|
I jeszcze Gruszka Wiliamsa jest.
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Szaja Bobovita nowości wprowadziła, na dniach będą w sklepach dzisiaj w realu widziałam Słodką Śliwkę od 4 miesiąca.
#1095 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21995364]
Dziewczyny, Lea zwłaszcza, bo masz to na nk: http://www.alert24.pl/alert24/1,8488...na_Naszej.html Pytanie mam też - teraz młoda 4 dzień dostanie dynię z ziemniakami. CO potem podać? Tzn jeszcze 3 dni jej tę dynię dam, a potem się zastanawiam...[/QUOTE] Nigdy nie wierzyłam w takie łańcuszki. Ja zmieniam obiadki co drugi dzień. Jak na razie wszystko jest ok. Jutro chcę podać obiadek z kurczakiem. On jest po 5 m-cu, a Lusia kończy za 4 dni....boszzzz jak ten czas leci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kropka, wszystkiego naj ![]() Luiza zaczęła od wczoraj wyginać się w łuk, śmiesznie to wygląda. Gada przy tym tak sobie dziwnie ![]() ![]() Dzisiaj miałam bardzo fajny dzień. Mąż z synem pojechali na Star Fors, ja zrobiłam obiad, poszłam z małą i psem na spacer na 2 godziny. Potem pojechaliśmy wszyscy do lasu. Nazbieraliśmy troszkę grzybów - czarne łepki i 3 prawdziwki ![]() ![]()
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
a ten Juvit C to podajecie z polecenia lekarza czy tak od siebie?
Ja małemu nic nie podaję.. tylko Devikap ![]() Powinnam dawać coś jeszcze przy karmieniu modyfikowanym ???
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Konto usunięte
|
Bydgoś - ja pisałam, ale nie że to źle
![]() ![]() Gerber ma ziemniaki i szpinak, ale z mlekiem ![]() I tyle. Niestety, np. zamiast z dynią coś jeszcze zrobić, to nie, wszystko na tej cholernej marchewce. |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22009256]Bydgoś - ja pisałam, ale nie że to źle
![]() ![]() Gerber ma ziemniaki i szpinak, ale z mlekiem ![]() I tyle. Niestety, np. zamiast z dynią coś jeszcze zrobić, to nie, wszystko na tej cholernej marchewce.[/QUOTE] Aaa, to dobrze ![]() Obiadek może sama ugotuj - ziemniaka, brokuła. Ja u mnie nic z dynią nie widziałam ![]()
#1099 |
Konto usunięte
|
Dynia z ziemniakiem hippa jest, i jabłko z dynią bobovity.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
Cytat:
![]() No to ja mam skok od 5 dni.Oby się szybko skończyło bo czekam na głośne śmiechy.Ola juz coraz więcej gada, śmieje sie całą gębą ale jeszcze nie na głos.Położona macie to sie ze szczęscia chce posikać (może i się posika ![]() Dziś dała tylko jeden koncert i kąpanie o 21.30 bardziej jej pasuje niz o 20.30. Dziś bylismy u pediatry z tym pępkiem.Ola nie ma dobrze zarośnietego pępka, ma taka kuleczkę czerwoną w srodku.Dostaliśmy maść. Dostaliśmy też skierowanie na usg glówki bo Ola ma taką górke na główce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
To chyba duża spacerówka?
Dziś byliśmy oglądać BD Spring - duża, dla dziecka które już siedzi z nogami w dół. Na fotach taka nie wyglądała. Nomad chyba podobny. ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22007322] A moja szwagierka mi się ostatnio żaliła, że odkąd jej syn zaczął chodzić, to wieczorne usypianie trwa ponad godzinę, ona go kładzie, on wstaje, ona go kładzie, on wstaje, i tak w kółko.... ![]() ![]() ![]() Czasem trzeba tkwić. ![]() Córka znajomych zasypia po 22giej, a ma 4 lata teraz. Odkąd pamiętam było tak, że tatuś ją szedł usypiać, a za pół godziny tup tup i Ola przy nas. Pytamy gdzie tato, a tato śpi. ![]() Sama pada przed północą. W Sylwestra mając 2,5 roku pobiła moją wytrzymałość. Ja już padałam, a ona dalej brykała. ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Nie. Jak by było trzeba to by Ci lekarz powiedział. ![]() ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Dziękuję. ![]() U mnie w Carrefourze jest go pełno. Widzę, że chętnie kupowany jest. Ciągle tam ktoś przy nim stoi. ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- U mnie dziś znowu od 2 do 4 przebudzanki i jęczanki. 17 razy wstałam dać smoczek, myślałam że padnę przy tym łóżeczku. Oczy na zapałkach mam. ![]() A po 4 młody zasnął i nie obudził go nawet męża budzik o 5ej. Wstał przed 6, ja mu butlę, a ten nie... no to leży i gada. Idę, może wepcham coś do tego ryjka, niech się jeszcze zdrzemnie chwilę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Konto usunięte
|
Dzień doooobryyyyyyyyyyy uaaaaaaaaaa
![]() Całą noc śniły mi się te cholerne słoiczki ![]() ![]() Kropka, kurka, chyba ci ten plaster tylko zostaje na smoczek ![]() Nie pisałam wam chyba - zmieniłam Agu smoczki z NUKa na Avent, tzn. te pierwsze dalej uważam za super, jak najbardziej, natomiast Agu czasem tak mocno zasie, że jej się tarczka odbija, bo mają ją wygiętą. Natomiast Avent ma niemalże prostą tarczkę, bałam się, że będzie protest, ale jest dobrze. Mało tego, Avent ma coś genialnego - smoczki nie mają góry/dołu, więc nocą wciskam na oślep jeśli jest konieczność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1104 |
Zadomowienie
|
dobry
![]() My dzisiaj na Sokolik jedziem z młodym w chuscie. Ciekawe jak się spisze. Robimy już treningi na Śniezkę ( ale to chyba na wiosne zaliczymy). A Wojtek dziś kończy 4 miesiace!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Wczoraj młoda poszła spać o 20, zasnęła na naszym łożu. Dałam jej tam zasnąć, bo i tak budzi się od paru dni 23-24, ja jeszcze nie śpię, to sobie myślę - przełożę ją później do łóżeczka. No ale mnie jakoś zmogło wcześniej. Położyłam się koło niej w poprzek i zasnęłam. Obudziłam się o 5, patrzę wszędzie ciemno, mąż w drugim pokoju pod kocykiem na kanapie ![]() ![]() ![]() ![]() Jaatkaa, gratki dla Wojtka ![]() Znowu obudziłam się z bólem głowy ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-09-12 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bydgoszczanka, dziekuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale wiadomo,że każda musi przeanalizować pod swoje potrzeby ![]() Cytat:
dla mnie to chore ,żeby dziecko o tej godzinie chodziło spać nie mówiąc o tym,że nie ma się dla siebie wieczoru ale może niektórym rodzicom to odpowiada ![]() tyle,że dzieci powinny przed 22 już dawno spać-wtedy sen jest lepszy,jakieś hormony się wytwarzają etc. u nas nocki fajne ostatnio (tfu tfu przez lewe) kładziona o 19 zasypia w 5min i budzi się ok 3.45-4,później ok 5.30-6 i niestety 6.30-7 witamy dzień ![]() ale jak nie ona to Zu wstaje,więc już się przyzwyczaiłam ![]() u nas piękne slońce,Tośka zasnęła,idę się ogarnąc i wybywamy na place zabaw SIala-ja daję,bo Zu przeziębiona,a wydawało mi się,że Tośce też coś w nosie charczy.Mam nadzieję,że jednak ujdzie na sucho,ale we wtorek szczepienie i drżę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22008217]ale jaki juwit?
![]() ![]() [/QUOTE] mój chłop to sobie kupił i łyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
U nas te niekapki to tak od 6miecha dopiero
![]() ![]() wcześniej cały czas na cycu,ale jak trzeba było to i z butli wypiła bardziej teraz ją cieszą te wszystkie akcesoria ![]() pije sobie z butli,ssie smoka i biega z moim laktatorem i tłumaczy mi,że to słoń z trąbą ![]() podsumowując-nie popadajmy w paranoję! żeby dziecka do niczego nie przyzwyczajać-przyzwyczai się i to mu daje poczucie bezpieczeństwa,a za chwilę się zmieni jego przyzwyczajenia i tyle da się,dzieci szybko się adaptują Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-09-12 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Rozeznanie
|
Ja tak mam od kilku dni
![]() Podejrzewam, że ma to związek z karmieniem...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.