|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
JAK wrócę wieczorem to chcę winnych poznać! Inaczej pluton egzekucyjny for all
![]() Przyznawać się tu! RAZ DWA! Minka - fotki miałaś mi wysłać |
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
lindsley dawaj kochana kolaż synka do galerii
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a filmik super jaka śmieszka Izumi Michaś jak król siedzi
|
|
|
|
|
#305 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#306 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.paradyz.com/Collection/ba...toria-vittorio fajna pamiątka
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Łazienka jeszcze bez płyt gipsowych ni bez wylewki.. narazie podłogow eogrzewanie widac
|
|
#308 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no jak znajduje ludzki wlos, to wywalam wszystko i wypluwam to co mialam w buzi.. kocie tez juz sie nauczylam wyjmowac :/ Cytat:
kocur jakis mieszaniec chyba z syberyjskim leśnym albo maine coonCytat:
![]() fronty abstrakt biały - śliczne są blaty dębowe. jak złożymy całą to postaram się jakieś zdjecia wrzucic. fajna zabawa skladanie tej kuchni ciagle tylko krzyczalam "oooo jak sprytnie!" zwlaszcza przy zawiasach :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję za opinie
|
|
|
#310 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po mamusiiiii???Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
edit: a jednak nie jak sie przyjrzalam, to widze, ze to nie listwa buu
Edytowane przez yoonka Czas edycji: 2010-09-13 o 19:36 |
||||
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mężuś jest wlaśnie w drodze do Łodzi
![]() kupiłam dzisiaj w dzieciowym sklepie taka końcówkę do butelki za 3,7 http://allegro.onet.pl/ustnik-siliko...197088429.html i wiecie co, mój synek wypił pół butelki soku, i 90 ml mleka na próbę. I tak nie wiem czy się cieszyć,bo już nie będzie moim małym cycusiem tylko będzie mieszany ![]() Ja też dzisiaj chcialam sobie kalosze kupić w biedronce, bo podobno bardzo fajne za 19,99, no i poszłam wieczorkiem, a tam już nie ma ani jednej pary, wszystko poszło rano
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
na prawde kalosze byly fajne ale u mnie rozmiary malutkie byly jak juz poszlam a tez chcialam.
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- My dopiero wrocilismy ze spacerku ide karmic malucha.
|
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
yoonka blat masz numerar dąb?? A jakie cokoły do tego?? I jaki masz stół w kuchni/jadalni coby pasował to kuchni
?? Bo ja mam właśnie mega problem z doborem ![]() Zaraz zgram fotki i Wam pokażę jak moje mieszkanie aktualnie wygląda
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Poczułam się wywołana do tablicy. Miło że ktoś o mnie pamięta mimo że się dawno nie udzielałam
Czytam non stop ale ciężko mi się do Was wkręcić bo Wy od ponad roku się znacie.... Też się ostatnio zastanawiałam jak to jest że niektóre Wasze dzieci śpią całą noc, pięknie jedzą i leżą w wózkach... Michaś po kąpieli je o 19 i pierwsza pobudka jest 22-23 potem w nocy jeszcze 2 razy... W wózku się drze na całą wieś, na spacer idziemy dopiero jak go po pół godziny uśpię na rękach w ogródku... Mata be, łóżeczko be, ostatnio trochę w leżaczku wytrzymuje A najważniejsze że kocham go najbardziej na świecieCytat:
Życzę powodzenia i wytrwałości w remonci, mam nadzieję, że kabina się nie zrobi szybko brzydka, moja siostra nie jest zadowolona a ma podobną...Dzieciaczki macie cudne A jeszcze któraś martwiła się że ma drobne dziecko. Michaś ur się 22.04 3510g a 2 tyg temu miał 6300g i jest chudy... Lekarz mówił żeby się nie martwić
|
|
#315 |
|
Wtajemniczenie
|
Michaś śliczny
Oto moja rozpierducha w mieszkaniu. Dodam że do końca września MUSZĘ się tam wprowadzić ![]() A ten pomarańcz jakiś taki brzydki na fotach wychodzi w rzeczywistości jest ładniejszy No i jak będzie koniec to Wam się pochwalę moimi podwieszanymi sufitami
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-09-13 o 20:16 |
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zazdroszczę remontu, a zwłaszcza sprzątania po nim. Mnie chyba będzie czekał w tym lub w pierwszej połowie przyszłego roku generalny remont (tynki, zrywanie drewnianej podłogi itd) pokoju teścia. Nie będę nic tam robić ani wybierać kolory itd ale bajzel mi zrobią w całym domu
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i to z bliska ale nie za blisko bo byście mnie zgniotły tymi Waszymi cycami![]() .Izumi nic nie mówiłaś o tym że Twój mały brał udział w reklamie ![]() . Pięknie wygląda na tej pieluchowej górzelindsley - pisz częściej to i Ciebie lepiej poznamy.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-09-13 o 20:28 |
|
|
|
|
#318 |
|
Wtajemniczenie
|
Pop raz że by Cię zgniotły a dwa że zalałyby Cię fontanną mleka
![]() Izumi Ty na serio pomyśl o wysłaniu tego zdjęcia na jakiś konkurs Boooooskie jest!!
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Grymelka - no to jeszcze duuuzo macie tam do zrobienia.
A tak nawiązując do wcześniejszej Twojej wypowiedzi to mam pytanie. Czy czteropak prezerwatyw to już kupiłaś ![]() ![]() ![]() ?
|
#320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co sądzicie o tym krzesełku?? Czy brakuje mu czegoś?? http://allegro.pl/nowoczesne-krzesel...211510671.html Na dole jest taka fajna animacja jego funkcji
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-09-13 o 20:38 |
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez tz zrobil podwieszany i strasznie mi sie podoba...chyba tez remont lazienki nas czeka ..zobaczymy jak bedzie z kasa, ale zazdraszczam ja bym byla w pelni szczescia majac dwa pokoje i kuchnie dla nas, nie potrzeba mi nic wiecej, nawet ta kuchnie juz przeboleje ale jeszcze jeden pokoj bym strasznieeeee chciala a tu nie ma takiej mozliwosci.
Madziwnia pomysl sobie jakie bedziesz extra mieszkanko!!!!! SUPER! Lindsey Michaś prześliczny. Moja mala w tamtym mies dostala od ciotki takie kubeczki z fishera jest ich chyba 8 , dzisiaj jej dalam do zabawy i jak widze to hit numer 1. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- To co ja mam odchyla sie dokladnie tak samo plus regulowana wysokosc i powiem Ci ze ta regulacja wysokosci jest fajna, jak karmie ja a siedze przy stole ma wyzej, jak siedze na lozku sobie opuszczam i duzo mi wygodniej. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- uciekam szykowac po woli malucha do kapieli ![]() Zajrze pewnie pozniej.
|
|
#322 |
|
Wtajemniczenie
|
Darusia powiem Ci że w tym bajzlu u mnie też już nieźle wyglądają
Mam w salonie nad częścią parkietową taki podcięty i ledy w koło świecą, w przedpokoju z "oczkami hiszpańskimi" i w łazience taki zwykły nad geberitem z 2 halogenami A najbardziej się cisze z listwy ledowej pod wanną Ja kocham łazienki!! hehehehehheMi to się szalenie kolorystycznie podobają te krzesła I może się skuszę ... albo takie sobie kupie bo kasy mam za dużo http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...210957521.html ![]() Jakim cudem Oli jeszcze nie śpi?? Ja swojego do 20 ledwo mogę przetrzymać
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-09-13 o 20:54 |
|
|
|
#323 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale stol bedzie stal dosyc daleko od kuchni, wiec nie musi pasowac. kafalki szare 10na10cmza to nie jestem zadowolona z podlogi maz kupowal sam i wybral panele w takim cieplym odcieniu, a nie neutralnym jak chcialam i srednio mi to pasuje. do tego sa dosyc ciemne i za cholere nie moge ich wyczyscic tak, zeby pod swiatlo nie bylo widac zamazajów...---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
i takie same w suficie podwieszanym. jak maz zamontuje to wkleje zdjecia
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak sa juz takie chlodne noce i nie opalane mieszkanie to czym przykrywacie dzieci?
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- krzeselko fajne ale cena mnie wbila w fotel. ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- kobiety jak ja bym wam pokazala moja lazienke to byscie sie za glowe zlapaly, mysle ze nie jedna rodzina patologiczna z przydzielonym socjalnym mieszkaniem ma lepsze;D;D;D;D powaga!!!!!!!!!!!!! poki co na remont mamy tylko tapete, bo nie kupowalismy plytek teraz jest fatalna jakas zolta z czyms w kratke( jak to babcie lubily z 60 lat temu) i zasyfiala nie milosiernie i przez ten niebieski taka ziiimna(brr) a zdecydowalismy sie na w sufie fototapete na jedna sciane, taka w sumie fajna, chcielismy rybki ale nie bylo i wzielismy zachod slonca na plazy.
|
|
|
#325 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam ale już nie chce mi się pisac
![]() Minka jestes????jutro na basen!!!byłaś już czy nie jeszcze? Cytat:
![]() Cytat:
albo nie bo bym zwariowała jak bym od rana musztrę miała![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
impreza też była super,gości miałam do 23. tylko,że dzisiaj padam na twarz,właśnie idę lulu.mam identyczne płytki i dekory w łazience Cytat:
![]() Izumi super fota Ice piękności! i jakie mądre oczka - jak szybko się uczę.Anakazar Nineczka chyba będzie miała kręcone włosy-możliwe to? |
|||||||
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Regulacja wysokości to musi być, w pokoju do kanapy biorę ustawiam na najniżej, a jak w kuchni to najwyżej, do stołu dopasować można lub do ławy. Ten kosz pod spodem to moim zdaniem jest kolejnym miejscem w którym można w ciągu 5 min zrobić balagan, i przez pare lat go nie ruszać . U mnie brakuje, ale w innych na all widzialam że mają z boku taki doczepiany podstawek, i by sie przydał do ustawienia miseczki czy słoiczka, a tak kombinować trzeba
|
|
|
#327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś dałam Michasiowi butelkę po 1,5l żywcu truskawkowym. Czerwona zakrętka przykuła jego uwagę najbardziej ![]() Cytat:
Kiedyś kładłam go tak jak Ty Oliwkę ale nie miałam nic z wieczoru i postanowiłam to zmienić. Teraz trudno mi go do 19 z kąpielą przetrzymać. Dziś po 19 już jadł. O 19.40 spał...
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
my chyba 3 razy grzalismy tak pod wieczor zeby mala miala fajna temp do kapieli.
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Mi to nie przeszkadza bo Oliwka grzeczna wiec jest spokoj i mam czas dla siebie a jak wiem ze je np o godzinie 20 a jej sie nie da przed jedzeniem wykapac tylko zawsze butla a pozniej kapiel to musze troche odczekac.
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
ja małemu na noc ubieram body z długim rękawem,+pajacyk, i przykrywam kołderką. w dzień jak byo kilka dni tak zimniej to farelkę włanczałam. W tej chwili bez grzania mam 24 stopnie, więc tragedi nie ma, ale najlepiej się czuję jak mam te 26
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() ja tylko na chwile bo wczoraj dorwałam ksiażkę którą zaczęłam czytać jakiś czas temu i stwierdziłam że najwyższy czas ją skończyć.. a mam to dziś w planach ![]() gmyrelka- mi się bardzo podoba to krzesełko z bloom!! tylko w różowej wersji ogłądałam je u nas w sklepie... kupiłabym je gdyby nie było tej 1ki z przodu i podoba mi sie jeszcze ten leżaczek co w tej głównej reklamie jest... tyle że on do 9kg... i w końcu zrezygnowaliśmy... no i miejsca troche zajmuje... no i chce cię jakoś pocieszyć że nie jesteś sama z tym nieustabilizowaniem dzieciątka... ja mojej też nie umiem nauczyć spać o tych samych porach w dzień... z zasypianiem i spaniem w nocy ostatnio tragedia... szczyt był z piatku na sobote.. co pół godziny wyła;/ jedyne w dzień co ma mniej więcej o tej samej porze to deserek i obiad... pisze mniej więcej bo czasami 10 minut przed obiadkiem zasypia... madziwnia- nie zazdroszczę tego remontu... przecież u ciebie nawet nie widać że to dom jest!! moja teściowa chyba by umarła gdyby dom miał tak wyglądać.. ona taka bardzo nieremontowa;/ drcron- wiesz co.. ja bym spróbowała dodać mniej czekolad do tego tortu... chociaż ja i tak miałam już bez polewy.... no i dałabym czekolady mleczne a nie gorzkie... i na górę duuuuzo malin... bo wtedy trochę ta słodycz mniej czuć ![]() libra i jak ci smakował torcik? po całej nocy w lodówce faktycznie był lepszy... my jedliśmy go tego samego dnia i był za mdły... na 2gi dzień lepiej smakował izumi- teraz możesz michasiowi co godzine pampersa zmieniać!! ciekawe na ile wystarczy taki zapas pieluch?! a ja po tych nagadywaniach babć kupiłam małej mała puszkę babilonu... miałam jej na noc zrobić ale jeszcze nie dziś... bo się zastanawiam czy ja mogę tak na raz dać jej cała butle sztucznego mleka zamiast mojego? (pomijam już fakt o moich napakowanych cycach) myślę że jutro zrobie do małej butli trochę mleka i dam jej cyca... boje się że jak nie zaśnie przy cycu to znowu będzie półgodzinne usypianie i wycie przy tym..;/ ona mnie za rękę trzyma i co chwila się odwraca i sprawdza czy jestem.. w dzień też zasypia albo przy cycu albo po długim bujaniu w wózku albo na rękach (tego nauczyły ją babcie!) ... już się zaczynam martwić co to będzie z tym jej zasypianiem... u nas teściowa pali w piecu ale i tak najcieplej jest 23 stopnie... (dlatego wolę jak teść pali bo jest dużo cieplej ale wtedy ona chodzi i zrzędzi;/) a nad ranem mamy 19-20st.. wieć mała śpi w body na długi rękaw pajac śpiworek i cieniutka pierzynka... że ja taka chwalipięta straszna to wklejam zdj: 1. półświeczki na torcie Kaliny! 2. babcia dała skosztować czekolady! (oczywiście jak mama nie widziała)3. nasz mały śmieszek.. ma gilgotki po tatusiu od paszek po stópki (mamusia gilgotek na szczęście nie ma)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

Mój syn stale, wiecznie i ciągle kwęka ryczy wyje!! No masakra.. Kompletnie nie wiem co Mu jest. Sucho ma, jeść nie chce, kupa zrobiona a jemu wciąż jest źle 

.