|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
dzien dobry
dzisiaj koncze moja przygode z laktacja, niestety juz w nocy jak odciagalam to polecialo kilka kropel, nawet dna butelki nie zapelnily, mowi sie trudno, nie moge rozpaczac bo mnie pani dr opierdzieli ze znowu rycze o głupoty zamiast sie cieszyc ![]() dobrze ze zaden mi w domu dobrych rad nie daje albo nie mowi jaka to jestem be ze nie karmie piersia ide zjesc sniadanko i do michalka |
|
|
|
#662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
![]() U nas max jaki mogl byc to 42 cale, wiec zapalony ojciec wtedy taki kupil. Dla mie za duzy, ale kto co lubi. Pokoj mamy dosc duzy wiec zle nie jest, ale najpierw stal w pokoju malym to byla porazka, za blisko oczu, w ogole za duzy do kubatury pokoju. Cytat:
Juz cos o tym wiem ![]() Cytat:
Duze masz juz to rozwarcie? Cholera ja ide w czwartek do gina i pierwszy raz jestem zaniepokojona, nachodza mnie pytania jak lezy mała, czemu mam taki maly brzuch, czy takie gwaltowne jej ruchy sa normalne, czy jestem rozwarta, czy w ogole wszystko w porządku ![]() Kurde spac mi sie chce, ale zaraz tesc przyjdzie po jakas rzecz i spada.. No ale pranie juz nastawilam, bo swetr brudny a juz tak zimno a ja nie mam swetrow w ktore sie dopinam musze isc na zakupy, ale jeszcze nie dzis. Dzis to ewentualnie do bankomatu i biedronki po owoce. Juz mam swiety spokoj, wiec sobie poukladam powoli rzeczy moze za 2 tyg zaczne prac ubranka juz, ale musze czekac az ojciec wroci zeby meble juz do swego pokoju wzial bo mam zagracony swoj pokoj. Wiec narazie jeszcze tych nowych mebli nie widac hehe
|
|
#663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłeej wizyty u Michałka. Cytat:
Oby wszystko było dobrze.
|
|
|
#664 |
|
Rozeznanie
|
kotku nie przejmuj sie butelka nie jest najgorszym wyjsciem ja jestem chowana na butelce.
sanderinka trzymamy kciuki
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki. Ja juz od 7 nie śpie :/ Ale cały dzionek dzisiaj siedze w domciu ( w końcu) to troszke poleniuchuje. Za duzo ciekam i brzuszek twardnieje... Wzielam sie za farbowanie wlosków i juz siedze z farbą na włoskach. Jak zrobie włoski to pewnie narzuce jakąś maseczke na buźke
Jak już robić to po wszystkiego po trochu A tak poza tym to wkurzam sie juz bo tydzien temu zamówiłam łóżeczko i do tej pory nie ma a kurier w zyciu nie jechał do mnie tyle czasu ![]()
|
|
|
|
#666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No Kochana ode mnie masz duzego całuska ![]() Dałaś super radę przez te dni co odciągałaś i próbowałaś i tylko pogratulować takiej rodziny, która nie gaduli ci że kończysz laktację... Swoją drogą mam kolezankę, która urodziła wcześniaka i nie mogła odciągać laktatorem kropelki jej leciały, po powrocie córy do domu sączyło jej sie mleko taki instynkt dostała... szok... w goóle kiedyś czytałam że kobieta, która adoptuje dziecko może karmić piersią gdy instynkt macierzyński zadziała na przysadkę... to dopiero szał... Spytaj lekarki czy Misiu ma kolki i jakie mleko mu podają dla wcześniaków, by potem nie przestawiać go już na inne jesli to mu odpowiada...
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytekotekk na modyfikowanym tez urosnie ja syna tez karmilam tylko miesiac i to z przerwami pomimo, ze pokarm zanikl mi dopiero jak zaszlam teraz w druga w ciaze teraz, przeroslo mnie to i tyle, nic na sileEdytowane przez melabn Czas edycji: 2010-09-14 o 08:55 |
|
|
|
|
#668 |
|
Zadomowienie
|
Dziś byłam na pobraniu krwi, zaraz ruszam na powótrkowe po 50 obciążeniu glukozy... jutro oddam mocz...
zapomniałam zarówno wody jak i cytryny - bleeeeeeeee a jeszcze rozpuściła mi babeczka w całej szklance wody!!! NEWS - 3 mies. temu pytałam się u nas w labo czy potrzebuję zakupić glukozę jak mam skierowanie - mówią TAK ale ni ekupiłam, myślę sobie skoro to na kase chorych... w razie czego poszłabym jutro na badanie - 16-go mam wizyte (też w czw Anecko) ![]() weszłam po 6 osobach - było dziś mało ludzi więc poczekałam, ale za to ludzi sie pytali czmeu nei wchodze z pierwszeństwem hehe a ja na to: a to tak widać hheehehe ale było śmiechu hihi dąłam skierowanie i zrobili mi ze swojej, po wypiciu spytałam jak to jest że niektórzy musza kupowac inni nie - babkom głupio sie zrobiło i powiedziały wprost - my mamy, ale każą nam oszczędzać, a jak mamy to robić jak dużo ludzi robi to badanie... więc jak ktoś pyta to mówią że trzeba przyjść ze swoją... to lecę - za 10 min mam wejśc do labo BUŹKA
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim!
Tylko chciałam się przywitać i idę czytać to co naskrobałyście. Miłego dnia życzę
|
|
#670 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja co prawda nie mam takiego problemu - tż co miesiąc grzecznie oddaje wypłatę ale i tak zawsze staram się miec choć 100zł schowane na wszelki wypadek Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam wizytę na piątek i tez się troszkę stresuję - wreszcie zobaczę malutką Cytat:
Cytat:
Zawiozłam młodą do szkoły, byłam w banku i wydziale komunikacji - jeszcze muszę dzisiaj iść do ubezpieczyciela i zgłosić wyrejestrowanie samochodu - mam dość tego latania... No ale wczoraj tż przyniósł kaskę więc może na osłodę po południu pooglądam łóżeczka i może nawet jakieś zakupię ![]() Spadam zrobić sobie jakieś śniadanko bo za godzinę muszę jechać po młodą do szkoły - dzis mają tylko 3 lekcje
|
||||||||
|
|
|
#671 |
|
Zadomowienie
|
Sanderinka trzymam kciuki żebyś jak najdłużej wytrzymała
![]() ![]() ![]() Kretencja ![]() za wizytę ![]() Anecka mam nadzieję że jakoś się dogadacie co do kasy Kootek nie przejmuj się karmieniem-pewnie połowa z naszych dzieci będzie butelkowa... ![]() U mnie dziś pochmurno... robię karkówkę z pieczarkami na obiad a wieczorem wybieram się na basen
|
#672 |
|
Zadomowienie
|
Jaja sobie robią te ludzie na allegro. Dzwoniłam własnie do sprzedawcy i okazało sie że przesyłka do tej pory nie została do mnie wysłana
|
|
|
|
#673 | |
|
Zadomowienie
|
już jestem
![]() o matko co za paranoja - i specjalnie musiał po nią lecieć... szok... SANDERINKa dacie radę - to jużbezpieczne tygodnie - sprzęt teraz jest świetny w szpitalu więc spokojnie lez w łóżeczku nawiązuj kontakt z mlauszkiem i niech ktoś się zajmie ciuszkami etc... buziole dla was ![]() wreszcie jem śniadanko!! boję się że wyjdzie mi duży cukier bo zajadam codziennie słodkości... ehhh OPOWIASTKA poszlam na kolejne pobranie krwi do labo a przed drzwiami pani co od 7 ponoc tam jest dwa pobrania krwi jej robili - czekala na wynik cito! jak go dostala ja juz bylam po wkluciu babeczka ledwo szla po schodach... pytam czy pomoc mowi tak... a przed momentempielgniarka ja pytala czy z nia zejsc-nie chciala... szla plakala bidulka, ale zaczela mi sie chwiac po zejsciu ze schodow mowie do pana stojacego obok niech pan potrzyma te pania do pok 9 ma dojsc a on ze jej nei zna heh mowie no ja tez nie ale jestem w ciazy i jak mi upadnie to co ja zrobie... pomogl weszlam do lekarza bez czekania i mowie ze starsza pani ze wskaźnikiem mdleje neimalże - od razu wiedział o kogo chodzi... wezwali pogotowie... a lekarz mowi i ja pania sluchalem...! EHHH ze tez starsi ludzie tak potrafia przekonywac lekarzy a tak na powaznie: nigdy nie wiemy co nam si eprzydarzy - a ludzie podchodza do tego tak ze nie znam nie pomoge co ona chce ode mnie ja grzecznie stalem, szkoda ze w tym wieku mamy takie podejscie... (najlepiej sie w nic nie wplatac bo jeszcze cos beda chciec od nas...) :/ ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
ja na allegro mialam z 290 zakupow tylko 3 machlojki... czasem sie zle trafi... napisalabym meila do nich, ze si enei wywiazuja z umowy i ze wyjzezdzacie do niemiec i czekacie do... a jak nie to sugerujesz im ze pokryja koszta wysylki do niemiec takie strachy czesto wychodza...
|
|
|
|
|
#674 |
|
Wtajemniczenie
|
sanderinka
żeby jednak wszystko się uspokoiło. Dużo odpoczywaj ![]() kotekk jesteś taka dzielna, i takie podejście masz zdrowe :yes: normalnie zuch dziewczyna ! a Michaś ma kochających rodziców... przecież to nie jedno dziecko na mleku modyf się wychowało 3maj się kochanaAnecka nie stresuj się badaniem, wszystko napewno jest dobrze ![]() a jak się w ogóle czujesz? Przeziębienie zwalczone?Patrycja to jacyś niepoważni ;| pelnia ma racje, postrasz ich troche ![]() pelnia smacznego ![]()
|
|
|
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
dzięki Pauluś
mniam mniam szyneczka i pomidorek a w marzeniach cukierki tiki taki i kasztanki choć po tej glukozie chyba ich nie tknę po śniadaniu mimo, że stało się to moją tradycją sotatnio hehejak tam zdrówko i samopoczucie? jak tż po tym incydencie? ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- TERMOMETR!!!!!!!1 http://allegro.onet.pl/termometr-bez...223246255.html |
|
|
|
#676 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki a jak ja jestem w 31 tc to normalne że łożysko mam 2st ? któraś może się orientuje? boo lekarz nic na to nie powiedział, a ja jakieś mam dziwne przeczucia (nie wiem może to strach) że urodzę wcześniej
a mój ginekolog to taki jest w sumie lajtowy, jak się go pytałam o nerwowe ruchy dziecka to mówił że ma się ruszać jak najwięcej i żebym się nie przejmowała, bo każde dziecko jest inne.... No nie wiem. Jakoś się obawiam. a i pytał się czy palę, bo na łożysku są takie ślady jak mają kobiety palące to mi kopara na maxa opadła bo ja ani nie palę i w ogóle przeszkadzają mi ludzie palący przy mnie papierosy i ich unikam, tż też przy mnie nie pali. Ale jak się go dopytywałam to mówił że mam się nie martwić. i suma sumarum martwie się Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-14 o 09:56 |
|
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
hej,
Dziewczyny ja mam takie pytanie ( trochę może głupie, ale nie wiem co zrobić), biorę luteinę dopochwowo, w piątek mam wizytę u lekarza oraz dopochwowe usg oceny szyjki macicy - czy mam wtedy nie aplikować tych tabl?
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Ale napisałyście rany Nie mam szans Was doczytać.Mam nareszcie swoją kurteczkę-ostatecznie moja mama zrobiła mi prezent i kupiła taką bombkę brązową z haftami turkusowymi. jest śliczna i żałuję, że na później będzie za duża bo normalnie nie mam takiej ładnej i oryginalnej. Niestety wyglądam w niej jak niezaprzeczalny wieloryb. Wczoraj miałam USG(skończony 26tydzień i pierwszy dzień 27) mały waży 976g nie wiem czy to dużo czy mało. Wszystko w porządku, mały leży główką w dół co mnie zaskoczyło bo w takim razi mam wrażenie, że ma wszędzie ręce i nogi ![]() Łożysko ma I stopień dojrzałości i też nie wiem czy to dobrze czy źle? W każdym razie wielkie podziękowanie dla Kretencji bo babka super. Przełączyła mi na 3d i natrzaskała fotek tylko poprosiła, żeby schowała do torby, żeby na recepcji tego nie widziały Mały wyglądał cudnie. Tak się wzdrygałam przed 3d, a miałam je za darmo i od tak nikt mnie nie pytał czy chce czy nie I wyszło, że jestem z tego powodu prze-szczęśliwa. A później wyszła ze mną do rejestracji i powiedziała, żeby mi oddały 50 zło bo to już początek 27tc i to nie jest USG genetyczne tylko zwykłe i nie powinnam płacić 150 tylko 100zł i oddały![]() Badanie w miłej atmosferze. Ale żeby mi nie było za dobrze to odebrałam wczoraj wyniki okresowe. Krew mi poleciała oczywiście już na łeb na szyję. W moczu znowu bakterie liczne a do tego limfocety ostro poniżej normy a sporo CRP powyżej.Co by sugerowała, że infekcja. Przerażona zadzwoniłam do gina. Odczytałam drżącym głosem wyniki, a on zaczął mnie uspokajać-że nic tragicznego się nie dzieje. Jutro mam wizytę. Póki co znów zainwestowałam w urinal, poję się wodą z cytryną i miodem i zastanawiam się dlaczego ja jestem taka głupia, że wszystkim się zaraz tak przejmuję.
|
#679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o mniaaaaaaaamiiiiiiiiiiiii i u mnie standardowe śniadanko mleko z jakimiś płatkami ![]() :brzyda l:tżta boli tylko szczęka i trochę głowa bo w sumie dosyć mocno dostał w lewą stronę buźki, ale nie narzeka... Całe szczęście już nie wraca już więcej tam pelnia myślisz że taki termometr się sprawdza ![]() a ja mam kaszelek pisałyście dziewczynki o takim syropie na "P" chyba przypomnijcie mi nazwę![]()
|
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
ja brałam przez jakiś czas i przed badaniem aplikowałam normalnie. Tak samo przed USG. Nie mówił nigdy żeby z tego powodu przerwać.
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
łożysko moze dojrzewać nawt 6 tygodni, czasem więcej, ale lepiej że masz 2 niż 3 czym stasze tym mniej dotlenione... co nie znaczy ze złe... hmmm ciekawe jakie ja mam... moja gin tez tak zawsze odpowiada jak twoj gin hehe ale lubie u niej taka konkretnosc ![]() na twoim miejscu bym sie nie martwila = tak poprostu przebiega twoja ciaza i jest wszystko ok
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem tylko że są 3 stopnie starzenia tak więc jeszcze nie jest najgorzej u ciebie |
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
a tu masz odp. specjalisty do jednej z babeczek - wynika z tego ze wszystko gra i buczy, a lekarz mozliwe ze sie spytal czy palisz bo moze chcial sie dowiedziec czy jestes z tych ktore wczesniej moga urodzic
szykuj si ena planowany termin a nie przedwczsny zatem ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
heheVCELKA moim zdaniem nie przeszkodzi to w niczym poza tym ze na rekawiczce gin bedzie miec slady biale po tabl ale specjalista nei jestem... zadzwon do poloznej lub lekarza spttaj i gotowe swja droga - nie mozesz wziac zamiast przed wizyta po niej??
|
|
|
|
|
#685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej to mnie w****iaja takie male *******ki jak srubki, gumeczki, syf od tego jest, ale dis postaram sie wszystko zmiesc i po prostu wyrzucic ![]() Cytat:
Ja mialam 75gr rozpuszczone w polowie plastikowego kubka. paulinka, no chyba przeziebienie zwalczone, kataru nie mam ale nos zatkany co prawda, ale kaszel mnie nie meczy, glowa nie boli, ogolnie czuje sie napawde ok choc jak widze taki syf to chcialabym jak najszybciej to ogarnac
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
|
Edzia to fajnie że usg się udało
u mnie też z zaskoczenia włączyła 3d i zrobiła kilka fotek-gratis ![]() a waga myślę że idealna-u mnie jest podobnie ok 900g.
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
aaa u mnie na suwaczku rowne 2 miesiace do powitania dziecka
![]() dobra lece dalej myc kielony
|
#689 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

Juz cos o tym wiem
mala sie juz szykuje na ten swiat bo szyjka skrócona i rozwarcie jest
w kazdym razie mam lezec
zeby bylo ok

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 

a mój ginekolog to taki jest w sumie lajtowy, jak się go pytałam o nerwowe ruchy dziecka to mówił że ma się ruszać jak najwięcej i żebym się nie przejmowała, bo każde dziecko jest inne.... No nie wiem. Jakoś się obawiam.
a i pytał się czy palę, bo na łożysku są takie ślady jak mają kobiety palące to mi kopara na maxa opadła bo ja ani nie palę i w ogóle przeszkadzają mi ludzie palący przy mnie papierosy i ich unikam, tż też przy mnie nie pali. Ale jak się go dopytywałam to mówił że mam się nie martwić. i suma sumarum martwie się 
PORAZKA. u nas jedna komoda to jakies 4h skladania bez przerwy.